Kullanıcı mesaj:Gokhan1405

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Gokhan1405![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg ileti 12:00, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Küfürlü değişiklik nedeniyle 24 saatliğine engellendiniz. Davranışınızı tekrarlamanız halinde engel süreniz katlanarak artacaktır. Döndüğünüzde olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 12:18, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Google aramalarında böyle bir havaalanından hiç bir yerde sözedilmiyor. Kaynak göstermediğiniz takdirde böyle bir madde yaratmanıza izin verilmeyecek. Levent Abi ileti 10:33, 1 Haziran 2008 (UTC)

Lütfen kullandığınız üsluba dikkat ediniz. Nezaket kurallarını ihlal etmemeye özen gösteriniz. Aynı üslubu sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --Yabancımsj 12:29, 1 Haziran 2008 (UTC)

Zimbabve'de ki değil Zimbabve'deki biçiminde olmalı. Kategori adları yanlış.--Özgün 13:56, 2 Haziran 2008 (UTC)

Ki bağlaç olduğu zaman ayrı yazılır. Yani Tam gelecektim ki snei gördüm dediğimiz zaman ayrı; fakat ondaki, sendeki, bendeki dediğimiz zaman ki ek olur ve birleşik yazılır.--Özgün 08:16, 3 Haziran 2008 (UTC)

Zimbabve'de müzeler anlamlı mı yani. Tamam gereksiz yere tartışıyoruz. Ben size bu konudan örnekler gösterip konuyu kapatıyorum.

--Özgün 10:48, 3 Haziran 2008 (UTC)

  • Chipata havaalanı ve havalimanı diye iki ayrı madde açmanıza gerek yok; biri diğerine yönlendirilir; ayrıca bu kadar kısalıktaki bir maddenin kalmasına izin veremeyiz; lütfen ya maddeyi geliştirin, ya da silelim. Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Levent Abi İleti 09:38, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Emeğinize saygı göstererek silmek istemiyorum, geliştirmeye çalışın, biraz kalsın. Havalimanını da havaalanına yönlendirdim. Levent Abi İleti 09:44, 8 Haziran 2008 (UTC)

Yazım yanlışı![kaynağı değiştir]

Merhabalar, şu kategori altında açtığınız alt kategoriler yazım yanlışı sebebiyle silineceklerdir. İki tanesini Kategori:Zimbabve'deki havaalanları ve Kategori:Zimbabve'deki müzelerde düzeltme yaptım bundan sonra açacağınız kategorilerde lütfen "ki" ekinin yazımına ve küçük harf kullanımına dikkat ediniz, çünkü kategorileri düzeltmek maddelerden daha zahmetli oluyor. (Kategori:Zimbabve'de ki Müzeler bu kullanım doğru değil doğrusu Kategori:Zimbabve'deki müzeler olmalı) Teşekkürler.. --Rhn ileti 12:32, 8 Haziran 2008 (UTC)

sayfanın yukarısında adını değiştir sekmesini kullanırsanız maddenin adını değiştirebilmek için bir sayfa çıkacak orada madde adını değiştirebilirsiniz. --Mskyrider ileti 09:23, 14 Haziran 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/At%C4%B1lgan_Kaideye_Monteli_Stinger_Sistemi

Bu adres telif sorunu içeriyormu? Yardımcı olursanız sevinirim... Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Temizlendi. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 16:52, 10 Ekim 2009 (UTC)

Benim bir sorum olacak size. İngilizce bir konuyu Türkçe'ye çevirirsek telif yasasını çiğnemiş olurmuyuz?(Vikipedideki konular değil) Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İhlal etmiş oluyor. Ancak miktara bağlı. Takabeg ileti 20:23, 15 Ekim 2009 (UTC)

Benim size bir sorum olacak. İngilizce bir metni türkçeye çeviriyoruz ve bu da telifli oluyor. Peki biz tamamen aynı olarak değilde cümlerde değişiklikler yaparsakta oluşurmu teif? Yani ingilizce metni tümden değiştirerek türkçeye çevirirsekte oluşurmu böyle bir sorun?Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hangi metin acaba ? İngilizce Wikipediasında yer alan metinlerinden çeviriyorsanız sorun yoktur. Takabeg ileti 08:12, 19 Ekim 2009 (UTC)
  • Herhangi bir siteden çeviri yapmadım. Sadece soruyorum..Vikkipedi değil, başka sitelerden. Varsayalım bütün cümlelerde değişiklik yaptım. Yani sadece cümleler birbirine benziyor. O zamanda telifli bir durum oluşur mu? Eğer telifli bir durum oluşuyorsa nasıl bir önlem alabilirim? Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bir sitede İngilizceden Türkçeye çevirilen metinle çevirdiğiniz metnin eğer çok beniyorlarsa gidebilir. Yani kaldırılabilir. Aynı kitaptan aktarıldığında da yaşandı. Yani başka bir siteden kopyalanmadığı aynı kitaptan aktarıldığı için sonuç olarak o sitedeki yazıya çok benzeyen cümle eklendi. Ne oldu ? Silindi. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:49, 19 Ekim 2009 (UTC)

Çift kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhaba benim sizden bir isteğim olacak. Ben öğrendim ki farkında olmadan kuklacı durumuna düşmüşsüm. Benim bu kullanıcı hariç Gokhan329 adında bi kullanıcım daha var ve ben Gokhan329 kullanıcısının silinmesini istiyorum. Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, maalesef kullanıcı silmek mümkün değil. Hangi kullanıcıyı kullanacaksanız, diğerine şu anki alternatif hesap şablonunu yapıştırabilirsiniz. --Mskyrider ileti 19:21, 13 Ocak 2010 (UTC)
  • merhaba. Benim 4 tane daha sorum olacak.

Birincisi bu şablon GNU Özgür lisansına sahip yani üreticisine atıf yapmak lazım. Şablonun kaynağını göstereyimmi?

İkincisi bu şablon üreticisi tarafından wikimedia commons'a eklenmiş galiba. Bu kesin mi?Yani üretici tarafından wiki commonsa eklendiği kesinmi?

Üçüncüsü benim eklediğim konusu biraz fazla ve bunlar hep ingilizce wikiden çeviri. ben bunların bazılarında kaynak olarak http://en.wikipedia.org/wiki/Ascot_Stadium gibi ekledim. Ancak URL İngilizce Wikipedia GG/AA/YY tarihli XXX maddesi şeklinde eklenmesi gerekiyormuş. Ben daha kısa yoldan direk olarak http://en.wikipedia.org/wiki/Ascot_Stadium gibi eklesem herhangi bir yasal veya başka bir sorun oluşur mu?

Dördüncüsü, benim kuklacı durumuna düşmemem için ne yapmam gerekir? Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

merhaba, ilk iki sorunuzu anlamadım. Üçüncüsü için Şablon:Kaynak viki yi kullanabilirsiniz. Dördüncü sorunuzun cevabını zaten yukarıda verdim. Kullanıcı sayfanıza Şablon:Kullanıcı Alternatif Hesap şablonunu yapıştırın. Ki ben kullanıcı sayfanızda düzeltmiştim, bunu silmişsiniz. Ayrıca Vikipedi:Kukla sayfasını da okuyunuz. Bir de mesajlarınıza imza atarsanız iyi olur. --Mskyrider ileti 16:02, 14 Ocak 2010 (UTC)

Vikipedi resim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim bir sorum olacak. Vikimedia commons'ta olan bir resmi vikipediye herhangi bir konu eklerken kullandığımızda o resmin sahibine atıf yapmam gerekirmi? İsterseniz biraz daha açayım. Mesela X konusu ile ilgili bir resmi (viki commonsta yada ingilizce wikipedi de ki konusunda olan) X konusuna eklediğimde atıf yapmam gerekiyorsa (bazılarında serbestçe kullanılabilir) kaynak bölümüne resmin sahibine atıf yapmam gerekir mi? Mesela alttaki resimi atıf yapmak ve birkaç şey daha yapmak koşuluyla kullanabilirsiniz anlamına gelen bir şablon var. Ben bu resmi vikide bir konu açarken kullandığımda resmin sahibine atıf yapmam lazımmı? Gokhan1405 17:59, 14 Ocak 2010 (UTC)

Bilgiğim kadarıyla Commons'daki resimlerin sahipleri yoktur. Yani Free. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:28, 14 Ocak 2010 (UTC)


Merhaba Gokhan1405, evet o kısımda kopyala yapıştır yapılmıştı. Telifli kısımları sildim. Dikkatin için teşekkrüler, kolay gelsin.--Gökhan 13:23, 7 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vito şuan Vikipedi'de olmayabilir, elbette İngilizce Wikipedia'de bulunan resimleri Türkçe Wikipedia'de bulunan ilgili maddelere ekleyebiliyorsunuz. Eğer ilgili resim Wikimedia Commons içerisinde yüklü ise bunu Türkçe Wikipedia'ye yüklemeden dahi kullanabilirsiniz. Aksi halde Türkçe Wikipedia'ye yüklemeniz gerekecektir. Lütfen değişiklik yaparken hata yapacağım endişesine kapılmayınız. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 20:13, 22 Şubat 2010 (UTC)


Merhaba Gökhan,

Cenk'in yukarıda da belirttiği üzere, son günlerde yoğunluk yüzünden Vikipedi'de geçirdiğim süre epey bir düşüş gösterdi. Mesajlarıma da epey geç cevap verebiliyorum, kusuruma bakma lütfen.

Üç mesaj atmışsın arka arkaya. Tek tek gideyim:

  1. Teknik yanlışlıktan sorumlu olup olmayacağını sormuşsun. Yanlış yapılır, hepimiz yapıyoruz. Kasıtsız bilgi yanlışı yaptı diye kimseye bir yaptırım uygulanması söz konusu değil, olamaz da zaten.
  2. İkinci mesajda soru yokmuş. :)
  3. İngilizce Vikipedi'den uyarladığın resim ya da bilgilerin sahibinin izninin gerekip gerekmediğini sormuşsun. Genel olarak Vikipedi lisanslarının temel koşulu kaynak göstermektir. İçerik özgür içeriktir, yani kullanımı izne tabi değildir. İçerikte kaynak göstermek, dosyada da ek olarak uygun lisans etiketleriyle dosyayı etiketlemek yeterlidir. Dosyanın ek koşulları olabiliyor gerçi, kapsamlı bir konu fazlasıyla.

Sevgiler

Vito Genovese 01:31, 2 Mart 2010 (UTC)


Telif konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Gokhan bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ulke sayfalarını inceliyorum. Lütfen bu gibi durumlarda telifli içeriği çıkarmaktan cekinmeyin. Kolay gelsin.--Gökhan 16:42, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Haklısınız oturum açmamış iseniz ön izleme yapmadan değişikliğinizi kaydedemezsiniz. Sayfayı kaydet butonuna tıklamadan önce önizlemeyi göster tuşuna tıklamalısınız. Ardından değişikliğinizi kaydedebilirsiniz. Kolay gelsin.--Gökhan 17:55, 31 Temmuz 2010 (UTC)

Peki bunu kaldıramaz mısınız? Birde kendi sayfamdan yazdığım iletiler size gidiyor mu? Son olarak peki dediğini şekilde yaparken değişikliik yaptığımız sayfa da böyle bir bilgi yer alıyor mu? Almıyorsa yazarsanız çok iyi olur.

Gokhan1405 09:58, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Eskiden böyle bir şey yoktu. Vandalizm artınca hiç olmazsa bir miktar azaltabilmek için böyle bir uygulamaya geçtik. 2- Hayır buraya yazdığınız mesajlar bana ya da başka herhangi birine gelmez, sorunuzu tesadüfen görebildim. Sorularınızı ulaşmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına yazarsanız çok daha kısa sürede yanıt alırsınız. 3- Evet dediğim şekilde yaparsanız yazdıklarınız kaydedilir. Başka sorunuz olursa lütfen yazın teşekkürler, kolay gelsin.--Gökhan 12:26, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Sayfayı düzelttim, biri sayfada kullanılan şablonlardan birini Fenerbahçe maddesine yönlendirmişti. Fenerbahçe'nin resmi sitesinde duyurulduğu, oyuncunun yeni takımını da ekledim. Teşekkür ederim.--Gökhan 11:24, 15 Ağustos 2010 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Eskimolar

Bu sayfaya kategoride ki safalar bölümüne Eskimolar (İnuit) adı altında bir başlık açarsanız daha iyi olur. Çünkü inuit'in ne anlama geldiğini bilmeyenler olabilir. Ben nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden sizden istiyorum.

Bu arada altta kategori olarak aktif olmayan kullanıcıların içindesiniz. Aktif misiniz? Eğer aktfiseniz lütfen adınızı silin o kategoriden.

Birde mesela sayfa değiştirirken alttta küçük değişiklik butonu var. Ne anlama geldiğini Vikipedi yetkilileri sabit değiştirme sayfasına yazarlarsa çok iyi olur. Yani değiştirdiğimiz her sayfada görünsün kısaca bir yazı.Gokhan1405 15:54, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Kategoriler konusunda Kullanıcı:Vikiçizer uzmandır. Ona danışırsanız iyi olur. Aslıdna aktif değilim. Yani eskisi kadar aktif değilim :) Küçük değişiklik yaptığını düşündüğünüzde onu işaret edersiniz. Anladığım kadarıyla kesin bir kural yoktur. Onu kime soracağız ? Takabeg ileti 16:04, 19 Ağustos 2010 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Eskimolar

Bu sayfaya kategoride ki safalar bölümüne Eskimolar (İnuit) adı altında bir başlık açarsanız daha iyi olur. Çünkü inuit'in ne anlama geldiğini bilmeyenler olabilir. Ben nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden sizden istiyorum.Gokhan1405 10:16, 22 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Gokhan1405, Kategori:Eskimolar içinde Kategori:İnuit var. Eskimolar başlığı İnuit maddesine yönlendirilmiş...İngilizcede hem Inuit hem de Eskimo maddesi var. Yani Türkçede de düzgün bir Eskimo maddesi olsa iyi olurdu. Zaten yönlendirme yapılmış ve İnuit maddesinde Eskimo ile İnuit kelimelerinin etimolojik bağlantısı anlatılmış...Benden istediğinizi biraz daha açık yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım, yeni bir Eskimo maddesi mi, Eskimolar (İnuit) şeklinde bir başlığın yönlendirilmesi mi, ya da size yeni bir madde nasıl açılır, yönlendirme nasıl yapılır vs. bilgi vermemi mi istiyorsunuz?...Hoşcakalın...Vikiçizer 09:41, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Ben sadece üstteki kategoride ki İnuit isminin İnuit (Eskimo) şeklinde düzenlenmesini istiyorum.Gokhan1405 08:45, 24 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba, bunu maddenin tartışma sayfasına yazabilirsiniz, başka görüşleri olan varsa onlar da paylaşır. Bence böyle bir adlandırmaya gerek yok, dediğim gibi İngilizcede hem Eskimo hem de İnuit maddesi anlatılmış, ayrıca bu tip kullanımı aynı isimde başka adlandırma varsa karışmaması için kullanıyoruz. Mesela; Ali Şahin (Futbolcu), Ali Şahin (Siyasetçi) vs. gibi...Hoşcakalın...Vikiçizer 21:07, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba Gökhan, bahsettiğiniz sorunu tam anlayamadım ama Vikipedi'yi nasıl kaynak göstereceğinizle ilgili bilgiyi bu sayfadan bulabilirsiniz. --Gökhan 11:29, 30 Eylül 2010 (UTC)

Baladi peyniri isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Superyetkinileti 23:45, 28 Ocak 2011 (UTC)