Kullanıcı mesaj:Eğitmen/Arşiv/Şubat 2012-Haziran 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Eğitmen/Arşiv/Şubat 2012-Haziran 2012!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e. msj 00:06, 20 Şubat 2012 (UTC)

Alaca, Ilıca isimli köy sayfasına katkılar yaptığınızı gördüm. Fakat yaptığınız katkılar sayfa düzenini biraz bozuyor sanırım. İsterseniz bu sayfadan ve yukarıda belirttiğim Yardım sayfalarından nasıl düzenleme yapabileceğinize bakabilirsiniz. Teşekkürler--i.e. msj 00:06, 20 Şubat 2012 (UTC)

Bu işaretleri kullanarak yaptığınız bütün vurguları kaldırın. MEOGLOBAL (mesaj) 22:18, 24 Nisan 2012 (UTC)

Müslüman - Türk katliamları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeye bağlantı verirken sanırım kısa tire yerine uzun tire kullanmışsınız. Müslüman - Türk katliamları sayfasına yönlendirme yapıldı, şimdi bağlantının çalışması gerek. İyi çalışmalar... --seksen 10:46, 29 Nisan 2012 (UTC)

Aziziye, Erzurum syf.hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,sayfada yaptığım çalışmaların tamamının siz yetkililerin incelemesi, önerileri ve onayınızdan geçmesine rağmen hâlâ sayfanın başlangıç kısmındaki " Vikipedi standartlarına uygun değildir " ibaresinin bulunması sizce uygun mu? İbarenin kaldırılmasına yönelik sayfadaki eksikliklerin neler olduğunu bildirmeniz ve akabinde söz konusu iletinin kaldırılması ricasıyla, iyi çalışmalar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:56, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Bazı kısımlarda tamamı büyük harflerle yazılan (AZİZİYE (ILICA) TERMAL TESİSLERİ vs), gerekli Vikipedi bağlantıları verilmemiş ve yerleşim yeri maddelerindeki genel düzene uygun olmayan kısımlar var. Bu yüzden şu an için kalması uygun bence. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 22:47, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Yerleşim yeri maddelerindeki genel düzene uygun olmayan kısımlarifadesini Kentsel dönüşüm başlığı için mi kullandınız? Şayet öyle ise bilindiği gibi Yerleşim alanları günümüzde mahalle ve köyler dışında yeni yapılaşmadan mütevellit devlet katkısıyla yapılan toplu konut alanlarını içermektedir.Bunun dışında, ilçedeki mevcut eski dağınık yerleşim yerlerindeki binalar yıkılarak etap etap yeni toplu yerleşim alanları oluşturulmaktadır.Ilıca ve köyleri deprem kuşağında bulunduğundan bu çalışma daha da önem arzetmekte dolayısıyla yeni yapılaşmada Kentsel Dönüşüm ifadesi kullanıldığı için bende kullandım.Vikipedide de artık bu ifadelere yer vermemiz gerektiğine inanıyorum.Tekrar uygunsuzluk ifadesinin kaldırılmasını hatırlatır, iyi çalışmalar dilerim.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:03, 24 Mayıs 2012 (UTC)

Hayır, genel olarak kullandım. Bazı başlıkların iç içe verilmesi, bazılarının ayrılması/birleştirilmesi, bazılarının yerlerinin değişmesi gerek. Misal, turizm başlığı fiziksel doku başlığının bir alt başlığı olarak verilmiş. Coğrafya gibi bir başlıkta fiziksel doku ve coğrafi durum başlıklarının birleşmesi gerekir örneğin. Spor başlığına bakarsanız öte yandan, Vikipedi düzenine uygun olmayan bir yazım kullanıldığını görebilirsiniz.--RapsarEfendim? 10:23, 24 Mayıs 2012 (UTC)

Sayın Rapsar, tekrar merhaba! Google arama motoruna "Aziziye, Erzurum" yazıldığında; "Aziziye, Erzurum-Vikipedi" sayfası haricinde İkinci bir "Aziziye,Erzurum (köy)-Vikipedi" sayfasının varlığı gözüküyor.Bu sayfanın içeriğinde "Aziziye,Erzurum ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür" ifadesi mevcut.Bu isimde Erzurum ili merkez ilçesinin bir köyü yoktur.Sayfa(madde) mükerrerdir.Silinmesi gerekir.Bilgilerinize...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 11:40, 26 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. Şunu kastediyorsunuz sanırım. Burada köy yer alıyor. Burada da aynı şekilde var.--RapsarEfendim? 11:49, 26 Mayıs 2012 (UTC)


Çalışmalarını esnasında[kaynağı değiştir]

Çalışmalarını esnasında maddenin başına lütfen {{çalışma var}} etiketi koyunuz. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 22:48, 1 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Sayın Rapsar, burada olan sayfa ile ilgili olarak iki gün önce yeni şablon düzenleyip çalışmaya başladım.Öncelikle bu sayfanın tartışma bölümüne göz atmanızı rica ediyorum.Tartışılan konu içeriği sanırım sayfayı gölgeliyor nitelikte.Ayrıca burada da aynı konu var.İlk bahsettiğim yerdeki şablon başlıkları hangisinde olmalı? İkincisine ihtiyaç var mı?Tek olarak çalışılamaz mı? Çünkü İle bağlı bütün ilçe-belde-köylerin zaten ayrı ayrı sayfaları var.Bilgilendiriseniz sevinirim.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 16:25, 3 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Tartışma sayfasında bayağı uzun şeyler yazılmış, bu sebeple konu her ne ise titiz çalışmak, ona göre karar vermek lazım diye düşünüyorum. Kabaca konuyu bir özetlerseniz yardımcı olmaya çalışayım. Ama şu anda başka konulara odaklandığım için bu konuya çok fazla odaklanamayacağım maalesef. Öte yandan Türkiye'deki yerleşim maddeleriyle ilgili çalışmaları bulunan Kullanıcı:Sadrettin'in de görüşlerini alabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:20, 3 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Şablon demişsiniz ama, sorunuz madde içeriği ile ilgili galiba? Şablon derken maddenin genel yapısını, konu başlıklarını kastediyorsunuz, doğru anladım değil mi. --Sadrettinmesaj 20:01, 4 Haziran 2012 (UTC)

  • Evet evet.Konu başlıklarını oluşturdum.Bir-iki bölümde çalışma yaptım.Mevcut halinde zaten tutarsızlıklar ve birbiri ile çelişkili ifadeler sayfa içeriğinde mevcut.Dikkat çekmek istediğim esas konular:1-Sayfanın tartışma bölümünde abartılı ve gereksiz olduğunu düşündüğüm 'köken' tartışması ve en önemlisi de 2- Vikipedide hem 'Erzurum' ve hemde 'Erzurum(İl)' sayfalarının oluşu.Sanki ikincisi mükerrer gibi.Konuyu dün Rapsar'a iletmiştim.Size yönlendirdi.Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:13, 4 Haziran 2012 (UTC)
Rica ederim, katkım olursa sevinirim. Saat geç olmuş, sorunuza yarın cevap yazmaya çalışacağım. --Sadrettinmesaj 20:22, 4 Haziran 2012 (UTC)
Ufak bir bilgilendirme yapmam gerekirse il maddesi, tüm ilçeleri de kapsayan idari bölümü anlatır. Türkiye'deki 81 ilden biri yani. Erzurum maddesi ise şehri (merkezi) konu alır. İlçeleri kapsamaz, ilçe merkezleri de şehirdir mesela. İli valilik, merkezi ise (büyükşehir) belediye yönetir.--RapsarEfendim? 20:28, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Erzurum İl merkezi yani Büyükşehir Belediyesi merkezdeki üç ilçeyi sınırları içine almış olup, Erzurum şehir merkezi de Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinden oluşmaktadır.Bu üç ilçenin (maddenin) de Vikipedide ayrı ayrı sayfaları var.Erzurum merkezini de anlatırken bu üç ilçenin müşterek anlatımını yapmış oluyorsunuz.Bunlar bütünün birer parçası.Bu üç ilçe Erzurum başlığı altında alt maddeler olarak aynı sayfada ele alınıp çalışılmalı ve diğer ilçelerde müstakil ayrı ayrı olarak çalışılmalıydı diye düşünüyorum.Sonuç olarak bugüne kadar bütün ilçeler tek tek çalışıldığı için iki Erzurum sayfasından birisi bence mükerrer.İyi geceler dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:53, 4 Haziran 2012 (UTC)
Erzurum, Aziziye, Palandöken idari yapılanma içinde birer il ve ilçeler. Vikipedi'de 81 ilin hepsi il ve şehir şeklinde. (Malatya (il)-Malatya, Konya-Konya gibi) Şehir, ilin tamamını kapsamadığı için il ve şehir maddeleri ayrı bulunuyor. Erzurum için, şehir 3 ilçelik bir coğrafyaya, il ise 21 ilçelik bir coğrafyaya sahip. Erzurum ve Erzurum maddelerindeki içerik farklılaştırılabilir diye düşünüyorum. --Sadrettinmesaj 16:26, 5 Haziran 2012 (UTC)
  • Bilindiği gibi Büyükşehir konumunda olan iller merkez ilçelerden oluşur.Söz konusu Erzurum Büyükşehirdir.Üç merkez ilçeyi barındırır.İlin merkez sınırları bu ilçelerin merkez sınırlarının oluşturduğu sınırlarla ifade edilir.Bu ilçelerin kaymakamlık ve belediye hizmet binaları İl merkezindedir.Ekstra Valilik ve Büyükşehir Belediye hizmet birimleri vardır.Büyük şehir olmayan İllerde durum farklıdır.İl merkezi merkez ilçe olarak ifade edilir.İl merkezi tek birimdir(İlçedir).Merkez olarak vikipedi anlamında ifade edilebilinir.Özetle;Büyükşehir olan iller için İl merkezini ifade eden ( Erzurum(İl)gibi..) sayfaların olmaması, büyükşehir olmayan İller için bu şekilde sayfaların açılması ve bu illerin ilçelerinden farklı olarak anlatılabileceğinin daha mantıklı olacağına inanıyorum..İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 17:22, 5 Haziran 2012 (UTC)
  • (Objektif ? Subjektif?) Sayfa başında yer alan;“ Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesinde geçen şehir ve İl kelimeleri : "Türk Dil Kurumu-Büyük Türkçe Sözlük"te Burada "ŞEHİR: Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site" olarak tanımlanmış, İl açıklaması ise; "İL: Şehrin niteliklerini taşıyan büyük yerleşim yeri" şeklindedir. Her iki kelime aynı içerikte ve eş anlamlı aynı kelimelerdir. Hal böyleyken “Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesinde geçen “şehir” kelimesi yerine “il” veya “il” kelimesi yerine “şehir” konulduğunda; “Bu madde şehir hakkındadır. Şehir için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” Veya “Bu madde İl hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” Şeklinde anlam ifade eden mükerrer hatta oldukça düşük anlam ilişkili cümleler oluşturulduğu görülecektir . Bu sebeple Erzurum maddesi sayfasındaki: “ Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesi yerine: “Bu sayfada Erzurum ilinin şehir merkezi anlatılmaktadır. Başlığın diğer anlamları için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesini kullandım, bu katkım ilgili editör tarafından reddedilerek önceki sürüme dönüldü. Kaldı ki burada görüldüğü gibi benim yazdığım ifadeye benzer ifadeler Vikipedide büyük illeri anlatan madde sayfalarında da mevcuttur. Özetle 12 Haziran 17:36 da katkı maksadıyla yazdıklarımın reddi uygun mudur? Sanki editörün şahsımla ilgili haksız bir tavrı gibime geliyor. Açıklama yapılması ümidiyle…--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:09, 12 Haziran 2012 (UTC)


Cirit Md.hk.[kaynağı değiştir]

  • Mrh.Sn.Rapsar, Cirit(Atlı Spor) maddesi yorum sayfasında "Cirit maddesi var zaten+madde tamamen taraflı bir bakış açısı içeriyor" derken mevcut maddeyi mi yoksa yeni düzenlediğim Cirit(Atlı Spor) maddesini mi kast ediyorsunuz? Öncelikle belirtmeliyim ki: Mevcut sayfa "Cirit" hangi cirit? Özellikle spor müsabakalarında sporcuların belirli bir mesafe yerden koşarak attıkları cirit mi, yoksa At üzerinden atılan Atlı spor diye ifade edilen cirit mi? İkisi de malum farklı şeyler.Diğer bir husus ise; Cirit(Atlı Spor) sayfasının her madde konusu sonunda referanslar verdim.Bunların arasında Erzurum Valiliği ve Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu da var.Mevcut sayfa Cirit sayfasında yazılanlardan hiçbiri onay almamış, madenin taraflı bakış açısı ile yazıldığı notu zaten var ve refaransı olmayan ifadeler.Cirit sayfasına Başlığın diğer anlamları için bağlantı vermiştim ve geri aldım.Bu anlamda bende size katılıyorum. Cirit sayfası ile ilgili ben herhangi bir çalışma ,katkı yapmadım.Erzurum sayfası ile yapacağım çalışma öncesi hazırlığa esas olarak Cirit(Atlı Spor) sayfasını hazırladım. Size zahmet bağlantılardan referansları kontrol ederek yeni hazırladığım Cirit(Atlı Spor) sayfasını tekrar incelerseniz ve bu arada mevcut " Cirit " sayfasının tartışma sayfasında yazılanları da okursanız bu konuda daha fazla bilgi sahibi olacağınıza inanıyorum.İyi geceler..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:39, 5 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba. Öncelikle sayın demeseniz de olur, hatta siz demeseniz de olur diyeyim :) Tartışma sayfasına onu 12:12, 5 Haziran 2012'de eklemişim. Maddenin o anki durumu şu veya muhtemelen şu imiş. Sizin katkı yapmadığınız zamanlar yani. Madde adı konusuna gelirsek, o Olimpik spor "cirit atma" olarak geçer, hiçbir zaman cirit olarak kullanılmaz. Sorun olmaz yani cirit olmasında madde adının. Madde içeriğine gelirsek, madde içeriği telifli metinlerle dolup taşmış adeta. Herhangi bir sitede yer alan içeriği kopyala-yapıştır yapmıyoruz. Telif hakkı ihlaline giriyor. Ek olarak Türkçe Vikipedi, var olan nesnel bilgiyi Türkçe dilinde sunma amacı güder. Yani maddelerde ne Türkçeye ne de Türkiye'ye ağırlık verilir, bu bakış açılarıyla yazılır. Biz diye bir şey yoktur. Geleneksel spor dallarımızdandır. gibi cümleler tam da buna örnektir. Bu yüzden önce telifli içeriğin kaldırılması, sonra dilin tarafsızlaştırılması (nesnelleştirilmesi) en son da bilgilerin güvenilir kaynaklar tarafından desteklenmesi gerekmektedir. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:57, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Mrh., tartıştığımız konu Vikipedi Cirit ve Cirit(Atlı Spor) sayfaları. Cirit sayfasının son haline esas tek kaynak ve dış bağlantı olarak gösterdiğim Türk Dil Kurumu [1] sitesi ….gov.tr uzantılı bir sitedir.Yani Devlet Kurumu Web sitesidir.Telif hakkı söz konusu değildir.

Diğer sayfa Cirit(Atlı Spor) sayfasının son haline esas kaynak ve dış bağlantı olarak gösterdiğim: 1- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu[2]sitesi de ..gov.tr uzantılı (www.gelenekselfed.gov.tr/) bir sitedir.Telif hakkı söz konusu değildir. 2- Erzurum Valiliği[3] resmi web sitesi (www.erzurum.gov.tr). Bu sitenin Kültür bölümünde özel olarak Cirit bölümü oluşturulmuş ve bu bölüm bir akademisyene hazırlattırılmış.(Güvenilirliği anlamında endişeye gerek yok) Yazı ve açıklamaların yer aldığı Site ve sayfa devletin resmi web sitesi. Cirit(Atlı Spor) sayfasında kullandığım başka kaynak yok.Üstelik olduğu gibi ifadeleri iddia ettiğiniz şekilde kopyala-yapıştır usulüyle de oluşturmadım. Tek tek uyarladım. Vikipedi telif hakları ve güvenirlilik konusunda bildiğim kadarıyla ..gov.tr uzantılı kaynakları en güvenli olarak bulmaktadır. Bu arada yoğunluğunuzun farkındayım, özellikle kişisel mesaj sayfanızda yazılanlardan anladığım kadarıyla. Burada hiç kaynak gösterilmeden oldukça çok şey anlatılmış, bundan haberdar olduğunuzu düşünüyorum. Lütfen yukarıda verdiğim bilgiler ışığında söz konusu hazırladığım bu ve şu sayfaları yeniden inceler misiniz ? Ayrıca hitap konusunda gösterdiğiniz tevazu ve samimiyete de teşekkür ederim...İyi çalışmalar.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 18:12, 6 Haziran 2012 (UTC)

Devlet uzantısı var diye telif hakkı yoktur gibi bir şey yok bildiğim kadarıyla. Bakınız, en altta Tüm Hakkı Saklıdır. yazıyor mesela.--RapsarEfendim? 20:08, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Futboldaki kural her yerde aynıdır.İster devlet sitesinde olsun ister özelde.Yazdıklarımı doğrulaması anlamında kaynak olarak gösterdim ben bu siteyi.Bunu yapmadan da Burada olduğu gibi de yapabilirdim.Aslında ben sizden içerikle ilgili yapıcı eleştiri bekliyordum.Sizinle bu şekilde harcadığım zaman belki de Vikipedi adına büyük kayıp.Gereksiz tartıştığımızı düşünüyorum.30 yılı aşkın süredir dil öğretmenliği yapmaktayım dilden eleştiriyorsunuz, saygı kuralları çerçevesinde size hitaben yazıyorum sanki nezaketten rahatsız oluyorsunuz.Doğup büyüdüğüm memleket ve yaşadığım kültürle ilgili sayfa hazırlıyorum (bol bol kaynak göstererek)gene size kabul ettiremiyorum.Adil olmayan bir tavırla bildiğimi adeta yok sayıyorsunuz.Yoksa başka bir art niyet mi var şahsıma ,ondan da tam emin değilim. Kardeşim burada çok çok kıymetli zamanımı insanlara faydam olsun diye harcıyorum, siz gereksiz yere beni yoruyorsunuz.Allah aşkına 200 den fazla dilde yazılıp çizilen Vikipedide sizden başka bu işi yapacak olan birileri yok mu?Lütfen diğer yetkililer tartışma konusu sayfaları incelermisiniz?Herkese iyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:42, 6 Haziran 2012 (UTC)
Sizden daha fazla vakit geçirdiğimi kabul ediyorsunuz değil mi burada? Ben size diyorum ki kopyala-yapıştır ile içerik oluşturamazsınız. Bunların kaldırılması lazım önce. Ancak siz kaynak gösterdiğinizi iddia ediyorsunuz. Bu arama sonucu nedir peki? Dersiniz ki sizin cevabınızdan tatmin olmuyorum, kimse sizi zorlamıyor gelin bana sorun diye. Ben size elimden geldiği kadarıyla anlatmaya çalıştım. Diğer kullanıcılarla da mesajlaşabilirsiniz isterseniz. İyi geceler.--RapsarEfendim? 20:51, 6 Haziran 2012 (UTC)

beş kısa cümleden oluşan basit sıradan ama bu çalışma konusunda sabit ve önemi olan cümlelerle mi telif hakkı doğacak? Kaldıki o üç-beş cümle onlarca sitede de aynı şekilde yer alıyor.Doğru her yerde doğrudur."Atatürk 1881 yılında doğdu.1923 yılında Cumhuriyeti ilân etti" ifadesi gibi..Hem yüzlerce karakterden oluşan bir çalışma sayfasında küçük katkı mahiyetindeki düzeltmeleri niçin siz de gönüllü olarak yapmıyorsunuz veya açıkca bize bu eksikleri bildirmiyorsunuz? İlk etapta çalışmayı onaylayıp sayfa başına 'eksik veya uygun değildir' uyarılarını koymak yerine adeta biz gönüllülere antreman yaptırıyorsunuz.Ayrıca ben size yazmadan siz bütün çalışmalara müdahil oluyorsunuz.Her neyse bende size iyi geceler dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:31, 6 Haziran 2012 (UTC)

Bakın, burada kimse hiçbir şey yapmak zorunda değildir. Her şey gönüllüdür. Bunu neden yapmadın gibi şeyler denemez. Katkılarımdan da görebileceğiniz üzere günde onlarca değişiklik yaparım genelde. Her maddeye yetişme, her maddeye katkıda bulunma gibi bir şeyi zaten gerçekleştiremem. Öte yandan bir şeyler yapılıyorsa da kurallara uygun yapılmak zorundadır. Siz gönüllüsünüz de ben neyim? Para mı alıyorum bu işlerden? Hayır. Yetkili diye bir şey yoktur burada. Burası ve şahsım hakkında kesin ifadeler kullanmadan önce burayı tanımanızı rica ederim. Öğretmensiniz sanırım? Bir öğrenciniz sınıfınıza giriyor daha ilk günden ve kurallara aykırı şeyler yapıyor. Sonra da bunların doğru olduğunu iddia ediyor. Ne düşünürsünüz?--RapsarEfendim? 21:51, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Öncelikle ben öğrenci değilim ve Vikipedide de ilk günüm değil.Kim ki bu güzel çalışmalara yardımcı oluyor ona gönülden teşekkür ederim.Sizin şahsınıza karşı da haksız yere kesin ifadeler kullanmadım. Ne söylediysem-yazdıysam gene sözümdeyim.Sadece size sizin birilerine önerdiğinizi öneriyorum.Lütfen önce siz burada yazılı olanları iyi okuyun ve tartışmayı sonlayıp eğer zamanınız varsa iligili sayfaları(son hazırladıklarımı)inceleyin.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:15, 6 Haziran 2012 (UTC)
Öğrenci demedim zaten, öğretmen dedim ;) Madde içeriğinin uygun olan kısımlarını cirit maddesine taşıdım. Tarihçe kısmı hem taraflı hem de kişisel yorum içeren ifadeler içerdiğinden taşımadım. Alta yazayım hatta o ifadeleri, net olsun, açık olsun her şey.
Türk ata yadigârı cirit, diğer milletlerinde günümüzde büyük ilgisini çekmektedir. (yorum)
Tarihin eski çağlarından beri insanların ulaşımda ve savaşta vazgeçemedikleri atlar... (yorum)
Savaşmayı tarihte adeta spor haline getiren Türkler için atlar, yüzyıllar boyu kazanılan zaferlerde çok kıymetli kabul edilmiştir. (yorum+taraflı)
Türkler, barışta askerlerinin ve atlarının zinde ve kuvvetli olması için atlı cirit sporu na yönelerek halkını ruh ve beden açısından eğitmiş ve geleceğe hazırlamışlardır. (yorum+taraflı)
Ve saire... Diğer veriler cirit maddesine taşındı dediğim gibi uygun olarak.--RapsarEfendim? 22:19, 6 Haziran 2012 (UTC)
  • Teşekkür ederim.Sorun olarak belirlediğiniz kısımlarla ilgili çalışacağım.Herneyse demek ki büyüklerimiz boşuna söylememiş ' Olanda hayır vardır ' diye. İyi geceler...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:25, 6 Haziran 2012 (UTC)
Merhaba, Tartışma:Cirit(Atlı Spor) tartışma sayfasına aktarılmasıyla mesajlaşmaları görünce ben de müdahil olayım dedim. Gerçi çoğu şey konuşulmuş. Bir şekilde anlaşmışsınız diye düşünüyorum. Hani biliyorsunuzdur belki de ben yine de şuraları okumanızı tavsiye edeyim. Maddelerin tarafsızlığı ile ilgili: VP:TBA, Telif hakları ve Vikipedi'deki durum ile ilgili: Vikipedi:Telif hakları/SSS. Burada koyu harfle yazılmış "Hiçbir lisans bilgisi yoksa ya da "telif hakkı saklıdır (c)" ibaresi var ise hiçbir şekilde kopyalama yapamazsınız" diye bir ifade var. Bundan dolayı devlet sitesi bile olsa gerekli lisanslara sahip bir site değilse aynen kopyalama yapamıyoruz. Ama kaynak göstererek ve aynı ifadeleri kullanmadan yeniden yazarak -ki doğrusu bu olmalı- kullanabiliriz. Bir de rica ediyorum sizin burada harcadığınız değerli zamanınız herkes için değerli, bunu göz önünde bulundurun. Ben de Rapsar da diğer katkı yapanlar da başka şeylere ayırabileceğimiz zamanı burada geçiriyoruz. Vikipedi'nin hepimize ihtiyacı var. İyi günler, kolaylıklar.–h.çağrımsj 06:40, 7 Haziran 2012 (UTC)
  • Merhaba. Katkınız için teşekkürler, fakat eklediğiniz bilgilerde ansiklopediye yakışır bir dil yoktu ne yazıkki. Aşırı derecede öznel yorumlar mevcuttu, yukarıda diğer sorunlar dile getirilmiş. İçiniz rahat olsun diye değişikliklerinizi geri getirdim. Çalışmalarınızın devam edeceğini ve yazdıklarınızı daha uygun biçimde düzenleyeceğinizi umuyorum. Düzenleme yapmamanız halinde yeniden reddetmek zorundayım. Katkılarınızdan önceki hali de iyi değil maddenin, ancak revizyon kontrolü yaparken sadece değişiklikleri görebiliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Şuradaki yardım yazılarını lütfen okuyun, bundan faydalanarak düzenleme yapabilirsiniz. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:52, 7 Haziran 2012 (UTC)
Ek olarak, umarım bu mesajlar hevesinizi kırmıyordur? Değişikliğinizi reddetmemde kötü bir amaç yoktu, sadece anlatımı uygun değildi. Fakat eklediğiniz bilgilerdeki anlatımı düzelteceğinize inandığım için geri getirdim :) İyi niyetli bir kullanıcısınız, Vikipedi'ye faydalı olmayı çok istiyorsunuz. Lütfen merak ettiğiniz bir şey olursa sorun, severek yardımcı olurum, diğer arkadaşlar da olur. İyi çalışmalar, sevgiler. --Berm@nyaİleti 13:01, 7 Haziran 2012 (UTC)
  • Mrhb. Lütfen Sayfayı yeniden incelermisiniz.Telif, uygun olmayan yerleri tekrar iletirseniz düzeltirim.İyi çlş...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:13, 7 Haziran 2012 (UTC)
Telifli yerler hala duruyor. İlk bakışta Müsabaka Alanı başlığındaki bilgilerin şu siteden alındığını gördüm. Öznel ifadeler hala duruyor. Değişikliği reddediyorum, sağlık olsun. Katkılarınıza devam etmenizi temenni ederim. Sevgiler.. --Berm@nyaİleti 14:23, 7 Haziran 2012 (UTC)

merhaba, size yapılan bilgilendirmeleri dikkate alın. telif, vikipedi'nin en hassas konularından biridir. dikkat edeceğinizi umuyorum. teşekkürler. --kibele 18:01, 7 Haziran 2012 (UTC)

Cirit syf.hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Kibele.Vikipedi de benimde katkım olsun diye özen ve gayretle, özellikle son bir-iki aydır gece-gündüz ne zaman vakit bulursam bir şeyler yapmaya yazmaya çalışıyorum. Size şimdilik fazla birşey bildirmeden özellikle Rapsar adlı kullanıcının mesaj sayfasında Cirit maddesi başlığı altında kendisiyle karşılıklı mesajlarımızı ve Cirit maddesi tartışma sayfasındaki notları incelemenizi rica ediyorum.Bizler belki Vikipedi de yeni olabiliriz.Ama üzülerek belirtmeliyim ki nereden bu işe bulaştım dediğim de maalesef çok oluyor.Cahil biri değilim.30 yıl devlet memurluğu, öğretmenlik ve ekonomi alanında çalışmalar yaptım.Telif ve telif haklarının önemini elbette biliyorum.Telif bahanesiyle, kaynaksız veya taraflı gerekçesiyle özenle yaptığım çalışmalar silinip atılıyor.Lütfen özellikle yukarıda belirttiğim sayfaları incelerseniz çok memnun kalırım.Çünkü benim bu durmdan yakınıp birilerini şikayet etmem gerekirken haksız muameleye tabi kalıyoruz.İyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 18:37, 7 Haziran 2012 (UTC)

o sayfaları inceledim. ve cirit sayfasındaki son değişikliklerinizin, telif hakkı saklı sitelerden aynen alındığını da görüyorum. şikayet edilecek bir durum yok, çünkü rapsar gerekeni yapmış. lütfen katkılarınızı bunlara dikkat ederek sürdürün. teşekkürler. --kibele 18:59, 7 Haziran 2012 (UTC)

Tekrar merhaba Kibele.Madde uzerinde yeni çalışmalar, düzenlemeler yaptım.Size zahmet sayfayı bir daha inceleyebilirmisiniz.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 15:56, 8 Haziran 2012 (UTC)

Tamam, şimdi bakıyorum. Teşekkürler. --Berm@nyaİleti 16:43, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Evet, telif ihlali giderilmiş gördüğüm kadarıyla, elinize sağlık :) Bazı şeyler var, bunlara da dikkat ederseniz tam süper olacak. Noktadan sonra bir tane boşluk bırakın, bu sayede maddenin okunabilirliği kolaylaşır ve daha iyi görünür. "bu oyuna en çok gönül veren İl Erzurum ve yöresidir" ve "izlenirken tarih adeta yeniden yaşanır" gibi ifadelerden kaçınmalısınız, bu tür ifadeler ansiklopediye yakışmaz. Sadece bilgi veren, hiçbir yorum içermeyen nesnel bilgiler bulunduruyoruz. Bir de sanırım kaynak göstermeyle ilgili bazı eksikleriniz var, şuraya bakmalısınız. Bu dediklerimi lütfen yerine getiriniz, bu arada revizyonu kabul ettim. Teşekkürler! --Berm@nyaİleti 16:51, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Öncelikle katkılarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Özellikle belirtmek isterim ki,yaklaşımınız ve uslubunuz bu tür çalışmalarda olması gereken tarzda.Sizi gönülden kutluyorum.Bu sayfayı hazırlarken bir takım araştırmalar yaptım.İnanırmısınız İlgili Federasyon sitesi dahi bu kadar net ifadeler yoktu.Zaman zaman kendi ifadelerimi kullanarak katkı sağladığımda 'kaynaksız' gerekçesiyle çalışmalarım siliniyor.Olduğu gibi bilgileri alıp derliyorum o zaman da ' Telif hakları ' deniliyor.Bu tür alıntıların ancak ..gov.tr uzantılı sayfalardan yapılabileceği söyleniyor. Onu yaptığımda de gene siliniyor, 'Her ..gov.tr dosyası doğru değildir' veya 'Teliflidir' gibi çifte standart uygulamaları ile maalesef karşılaşılabiliniyor.Bazen inceleme yapanlar çerçevenin dışına çıkıp kişilikleri çalışılıyormuş gibi davranabiliyorlar.Bu tür davranışlar çok üzücü.Bu muameleye maruz kalan kullunıcıda ister istemez motivasyon bozukluğu yaşanabiliyor.Çünkü yaşadım iyi biliyorum.Heves kırılıyor..Vikipedide çalışma yapmak, katkı sağlamak belki çok zor bir iş değil ama penceremden gözüken o ki bu çalışmaları: inceleyen, değerlendiren, kabul veya ret yetkisine sahip kişilerin; anlayış, yaklaşım ve iletişim konusundaki durumları değerlendirilmelidir.Hatta bu tür 'hizmetli' veya başka statüdeki insanlarda Vikipedi politikalarının esas alt yapısını oluşturan 'Tartışma ve Oylama' sonucunda ya yetkileri ellerinden alınmalı yada gerekiyorsa davranış bilimleri, iletişim anlamında bir şekilde eğitilmelidirler.Size tekrar saygı ve sevgilerimi iletiyorum.Msj.nızda belittiğiniz eksikleride kısa süre içerisinde gidermeye çalışacağım.İyi çalışmalar....--Eğitmen Mahmut (mesaj) 17:30, 8 Haziran 2012 (UTC)
Üslubum hakkındaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz :) Bazı kullanıcıların heves kırıcı bir üslubu olabilir, ama emin olun, Vikipedi'de katkı yapan "herkes" iyi niyetli. Sizin hevesinizi kırmışlarsa, istemeyerek, bilmeyerek kırmışlardır. Vikipedi'de, sorumluluğu dışında şeyler yapan kullanıcılara gerekenler yapılıyor. Geçmişte bunu gördüm, mesela birden fazla hesap kullanan bir hizmetlimiz oldu geçmişte. Bu anlaşılınca topluluk oldukça şaşırmıştı, yetkileri alındı, çünkü Viki yönergeleri bunu gerektiriyor. "Herkese aynı adalet". Herhangi bir kullanıcıyla probleminiz olursa çok nazik bir üslup ile iletişime geçerek halledebilirsiniz veya başka bir kullanıcıyı durumdan haberdar ederek arabuluculuk ile problemi halledebilisiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa, bir sorununuz olursa lütfen çekinmeyin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Kolaylıklar dilerim. --Berm@nyaİleti 17:39, 8 Haziran 2012 (UTC)
Bir de telif sorunuyla ilgili olarak Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Araştırma kaynakları sayfalarını okuyarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sanırım kopyala-yapıştır yaptığınız sitenin en altında tüm hakları saklıdır yazıyordu, bundan dolayı telif ihlali sayılmış olabilir. Tek gereken kopyala-yapıştır yapmamak. Örneğin, Henry Stanley 40 deve ile Afrika'ya doğru yola çıktı şeklindeki bir bilgiyi Vikipedi'ye 40 develik bir kervan ile Afrika'ya doğru yol alan Henry Stanley... şeklinde yazabilirsiniz, gördüğünüz gibi çok kolay :) Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti 17:44, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • OK.Tekrar teşekkür ederim.İyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 17:43, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Merhaba Bermanya.Dilerim herşey tamam. Bu sayfayla ilgili çalışmamı şimdilik sayenizde tamamlamış oldum. İleride maddeyle ilgili resimler edindiğimde onlarıda eklerim. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim, zaman ayırdınız, ilgilendiniz. Dilerim daha güzel çalışmalarda yine diyaloğa geçeriz. Hoşça kal.Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:18, 8 Haziran 2012 (UTC)
Sayemde mi? Ben bir şey yapmadım ki, sadece bir iki tane tavsiye vererek kontrol işlerini tamamladım :) Yararlı katkılarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Vikipedi'de aktif olarak katkı yapmanızı dört gözle bekliyorum. Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti 22:07, 8 Haziran 2012 (UTC)
Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --Reality (mesaj) 23:41, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • :: Uyarı mesaj ve katkınız için teşekkür ederim. Tespit ettiğiniz herhangi bir uygunsuzluk varsa lütfen bildirin düzelteyim...İyi çalışmalar.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 09:21, 9 Haziran 2012 (UTC)
  • Merhaba Çatalyürek.Öncelikle Erzurum sayfası ile ilgilendiğinizden dolayı teşekkür ederim.Bu madde epey zamandan beri atıl durmakta.Benim de İlgi duyduğum bir konu.Zaman zaman sayfaya katkıda bulunmaya çalışıyorum.Nasip olursa bundan böyle bu madde için daha yoğun bir ilgi göstermeye ve katkılar sağlamaya çalışacağım.Bu arada sizden konu ile ilgili bir ricam olacak: Madde hk.daki görüş ve düşüncelerimizle ilgili yorumlarımızı maddenin tartışma sayfasında yaparsak, daha güzel bir işbirliği yapmış oluruz diye düşünüyorum.İyi çalışmalar....--Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:19, 13 Haziran 2012 (UTC)

Erzurum syf.hk. Objektif ? Subjektif?[kaynağı değiştir]

Burada sayfa başında yer alan;“ Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesinde geçen şehir ve İl kelimeleri : "Türk Dil Kurumu-Büyük Türkçe Sözlük"te Burada "ŞEHİR: Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site" olarak tanımlanmış, İl açıklaması ise; "İL: Şehrin niteliklerini taşıyan büyük yerleşim yeri" şeklindedir. Her iki kelime aynı içerikte ve eş anlamlı aynı kelimelerdir. Hal böyleyken “Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesinde geçen “şehir” kelimesi yerine “il” veya “il” kelimesi yerine “şehir” konulduğunda; “Bu madde şehir hakkındadır. Şehir için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” Veya “Bu madde İl hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” Şeklinde anlam ifade eden mükerrer hatta oldukça düşük anlam ilişkili cümleler oluşturulduğu görülecektir . Bu sebeple Erzurum maddesi sayfasındaki: “ Bu madde şehir hakkındadır. İl için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesi yerine: “Bu sayfada Erzurum ilinin şehir merkezi anlatılmaktadır. Başlığın diğer anlamları için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” İfadesini kullandım. Bu katkım tarafınızdan reddedilerek önceki sürüme dönüldü. Kaldı ki burada görüldüğü gibi benim yazdığım ifadeye benzer ifadeler Vikipedide büyük İlleri anlatan madde sayfalarında da mevcuttur. Özetle 12 Haziran 17:36 da katkı maksadıyla yazdıklarımı ret etme nedeninizi öğrenebilirmiyim? Efendim?....İyi çalışmalar....--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:40, 13 Haziran 2012 (UTC)

Çünkü Erzurum ili, tüm ilçeleri kapsayan idari bir birimdir. Türkiye'nin 81 ili vardır. İllerin valisi olur, tüm sınırlardan sorumludur. Şehir ise nüfusu belli bir miktarın üzerinde olan yerleşim birimidir. Sınırları genişleyebilir yapılan imar çalışmalarına göre. Erzurum şehri, Erzurum ilinin merkezidir. Belediye başkanı tarafından yönetilir.--RapsarEfendim? 21:19, 13 Haziran 2012 (UTC)
Tekrar söylüyor ve iddia ediyorum: İl ve Şehir aynı kavramlardır.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 07:43, 14 Haziran 2012 (UTC)
  • Tarafınızdan silinen katkım “Bu sayfada Erzurum ilinin şehir merkezi anlatılmaktadır. Başlığın diğer anlamları için Erzurum (il) sayfasına bakınız.” ifadesidir. Ben kaynak gösterdim bu ifadenin doğruluğu ile ilgili.Lütfen sizde yukarıdaki açıklamalarınıza dayanak bir kaynak gösterebilirmisiniz? Yerinize ben cevap veriyorum: Hayır. Çünkü tamamen keyfi ve şahsi egonuzu tatmine yönelik bir çalışma temposu içerisinde Vikipedide çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz.Hatta kin ve garez güderek.Evet ben yeni bir kullanıcıyım. Topluluğa yeni katıldım sayılır. Belki sizin kadar işin tekniğini şimdilik bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey insanlığa bilgi ve becerilerimle nasıl katkıda bulanabileceğim konusudur. Ama bu niyetimin daha başlangıcında hiçde hoş olmayan bir usul ve uslupla; diğer editör ve kullanıcıların şahsıma aleyhtar olmaları, beni daraltmaları, sıkıştırmaları konusunda küçük çaptada olsa adeta birkaç saatlik kampanya başlattınız. Cirit sayfası ile ilgili mesajlarımızı inceleyen herkes ne demek istediğimi anlıyordur yanılmıyorsam. Bu konuda kendiniz yardımcı olacağınıza diğer editörleri menfi anlamda devreye sokmanız hiçde hoş değildi.Belki Berm@nya'nın nazik ve güzel uslubu, insanca tavrı ve katkılarıma katkı sağlaması olmasaydı ebedi Vikipedi ve benzeri terimlere sayenizde öfke duyacaktım.Ayrıca sizin yanılmıyorsam hizmetlilik konusunda bugünlerde oylanan bir başvurunuz da söz konusu.My advice for u is: Were I you, I'd read this and that. Bye!..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:22, 13 Haziran 2012 (UTC)
Erzurum valiliği ve Erzurum Belediyesinin sitelerine bakabilirsiniz. Vikipedimizde bulunan tüm il ve il merkezi maddelerine bakabilirsiniz. İstanbul ili ve şehrinin sınırları "aynıdır" istisnai olarak. Konuyla ilgili geniş tartışmaya buradan ulaşabilirsiniz. Ego tatmini falan, bunlar kişisel yorumlara girer, tekrar etmemenizi öneririm. Kurallara aykırıdır bu gibi konuşmalar.--RapsarEfendim? 22:28, 13 Haziran 2012 (UTC)
Bahsettiğiniz Erz.Valiliği ve Erz.Belediyesi Web sitelerini katkılarımda ...gov.tr uzantılı gerkçesiyle kaynak gösterdiğimde reddederken şimdi de kendiniz için kaynakça olarak kullanmanız sevindirici.Hem biz sizinle İstanbul'u tartışmamıştık.Tartışma konumuz Erzurum idi.Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki üç merkez ilçe ve diğer müstakil ilçelerden mütevellit Erzurum. Burada herkes kurallara uymak zorunda.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 07:43, 14 Haziran 2012 (UTC)
  • Daha önceden inceleme onayı verdiğiniz Antalya maddesi Burada sayfa başındaki ifade sizin şu anda söylediklerinizi değil beni doğruluyor. Ve olması gerekende o. Çünkü Türkçe Vikipedide Türkçeyi kullanarak, Türkçe kurallar çerçevesinde çalışma yapmakta, katkı sağlamaktayız. 8 Haziran 16:51 de tamamladığım ve akabinde bir editörden yaptığım çalışmadan dolayı mesajla teşekkür aldığım Cirit sayfası. Bir gün sonra 9 Haziran 2012 09:21 de şahsi girişiminizle bu çalışmamda Telif İhlâli olduğu konusunda uyarı aldım. Bu konuya tekrar değinmek istemesem de bizi takip eden bir kullanıcının bu konuda yazdıkları sanırım her şeyi ortaya koyar nitelikte.İşte bu yüzden kusuru olmayan katkılarımı da ret etmeye başlamanızı endişe ile karşılıyorum. Kurallara aykırılıkta hep birlikte dikkat etmemizin esas olduğu da kaçınılmaz. Hizmetliliğinizin oylandığı sayfanın yorum bölümünde @Rapsıdelic: ifadesiyle başlayan kullanıcı yorum paragrafını üzülerek okudum. Dilerim birileri de okuyordur. Ben gene de size şans diliyorum.İyi geceler...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:03, 13 Haziran 2012 (UTC)
Türkçe kuralları. Hmm. Bağlaçlar, cümle başında kullanılmaz, bağlaç olan -de ayrı yazılır gibi kural ihlalleri yapmışsınız Türkçe demişken. Neyse, konumuza dönelim. Antalya maddesine ben nerede onay vermişim gösterebilir misiniz? Ben bulamadım da.--RapsarEfendim? 23:07, 13 Haziran 2012 (UTC)
Tartıştığımız ve iddia konusu ana konulardan uzaklaşmadan önceliği olanlarla ilgili açıklama yapsanız? Üç madde de ağırlıklı olarak çalıştım. Nasip olursa çalışmaya başladığım dördüncüsünü de size rağmen tamamlamayı düşünüyorum. Sizin göreviniz bu süreçte inceleme yapmanın yanı sıra belirlediğiniz eksiklikleri ve hataları kullanıcılara yapıcı bir şekilde bildirmek değil mi? Çıkış yolunuzu aslı olmayan bahanelerle insanları suçlayarak, meselenin özünden uzaklaşarak aramanız bence hiç uygun değil.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 07:43, 14 Haziran 2012 (UTC)
  • Öncelikle Vikipedi bir topluluk. Hepimiz bir ansiklopedi yazmak için çaba gösteriyoruz. Herkesin kendince üstlendiği bir misyon var. Özellikle biz yeni kullanıcılar için gerek madde yazımı (ansiklopedi usul ve aksanını kullanarak) ve gerekse şu anda yazmaya çalıştığım mesaj türü acele ve anlık ileti türü çalışmalar çok zor... Ama büyük bir heves ve istekle yapmaya ve yazmaya çalışıyoruz. Her nekadar sizin gibi bu durumda Hmm.Bağlaçlar... demesek de. Ama size sık sık hatırlatılan bir uyarıyı hatırlatmakta sanırım yarar var: Yeni kullanıcıları ısırmayınız... diye. Bakınız benimde ismimin geçtiği bir önceki mesajımda belirttiğim paragrafın devamında sizin için yazılanların arasında ....: Benim gözümün önüne gelen hizmetli adayımız oturmuş ekran başinda, yeni kullanıcılara "zevkle" yardımcı olurken dudaklarının kenarlarından taze, sıcacık "yeni kullanıcı" kanı sızıyor; damlalar klavyesine düştükçe daha bir istekle basıyor tuşlara: Sil, enter. Stop. ifadesi yer alıyor...Sizin yerinizde olsam bu tür yeni kanaatlerin oluşacağı değil, aksi yönde gelişmeler için tutum sergilemeye çalışırdım...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:29, 13 Haziran 2012 (UTC)

Selam Eğitmen Mahmut, kullanıcı mesaj sayfalarında sorun çözüldüğü çok nadir bir durumdur, mümkün olduğunca tartışma sayfalarını kullanmak en iyisi. Tartışma sayfalarında herkes yorum yazabilir, burada ise sadece iki kişi tartışıyor. Zaten Erzurum tartışma sayfasına yazmışsın. Eğer Rapsar'ın tutumunu doğru bulmuyorsan, Erzurum sayfası hakkında 100'ü aşkın farklı editörden görüş rica edebilirsin. Kullanıcı mesaj sayfalarında tartışma uzuyor, konu farklı yerlere gidiyor, sonra tartışmanın neden çıktığını da unutuyoruz, sadece yazdıklarımız kalıyor, onlar da bir işe yaramıyor, hatta zarar bile verebiliyor, hem vikipedi'ye, daha da önemlisi kendimize.--Sadrettinmesaj 12:51, 14 Haziran 2012 (UTC)
  • * A.Selam Sn.Sadrettin.Öncelikle yapıcı ve iyi niyetli mesajınız için çok teşekkür ederim. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Madde ile ilgili tartışmaların madde sayfasında yapılması özellikle benim de arzum. Sorun bu değil. Bu tartışmaların ana kaynağı: Rapsar isimli kullanıcı-editörün başlattığım Cirit (Atlı Spor ) adlı maddeyi iptal edip, sayfayı daha önce var olan Cirit sayfasına taşıması ile başladı. Cirit sayfasında önceden yapılan katkılar ve bu katkılar için eklenen Yanlı-Kaynaksız etiketli ifadelere bende ilave yeni katkılarda bulunup, değişikliklerin kaydını yaptıktan sonra sanki her olumsuzluk bana aitmiş gibi katkılarım sürekli reddedildi.Diğer editörlere de şimdi size yapıldığı gibi hakkımda abartılı mesajlar gönderilince ister istemez tedirgin oldum (ve halen de olmaktayım). Kullanıcı sayfama mesajlar gelmeye başladı, v.s..Sonraki süreçte Erzurum maddesini çalışmaya başladım. Tekrar katkım reddedilince artık bende iyice rahatsız olmaya başladım. Söz konusu mesajda geçen sizinde vurguladığınız Dudakların kenarı, zevk, kan ifadeler bana ait değil. Hizmetli seçimleri (Rapsar) ile ilgili oylama bölümünde E4024 adlı kullanıcının yorumunda geçiyor.Bu ifadelere bende çok üzüldüm. Size katılıyorum. Bende merak ediyorum, niçin 100 Editörün var olduğu toplulukta hep Rapsar benim katkılarıma müdahale ediyor. Ben katkılarımı özellikle ona göndermiyorum ki, sisteme kaydediyorum. Özetle; İlgi ve duyarlığınıza tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:38, 14 Haziran 2012 (UTC)


Görüşleriniz için teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Hocam, bu aralar biraz bazı yorumlarda sert çıkışlar yapıyorum. Kusura bakmayın. Fakat şuradaki oylamada adımı olumlu yönde kullanmanız beni gururlandırdı ve onurlandırdı. Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Saygılar. Hayırlı geceler...--inc.еle. vposta 21:23, 13 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Kusura bakmayın biraz geç oldu :) Haklısınız. --Vitruvian 23:58, 13 Haziran 2012 (UTC)

Hizmetli adaylik sayfasi[kaynağı değiştir]

Selam. Kendisini haklı çıkarmak maksadıyla destek almak için diğer editörleri yanıltmak için yazdığı msj.ları da.. cümlenizde yer alanlardan 'kendisini haklı çıkarmak maksadı' herkesinde vardır ve bence sorunlu değildir, fakat "diger editorleri yaniltmak icin" demeniz VP:İNOV ihlali sayılabilir. Düzeltirseniz iyi olacak. Teşekkürler. Takabeg ileti 08:34, 15 Haziran 2012 (UTC)

A.Selam Sn.Takabeg.İlgi ve uyarınız için teşekkür ederim.Söz konusu kullanıcı bunu yapıyor.Benim hiç kimseyle bir sorunum yok.İnsanlara faydam olsun diye katkıda bulunmaya çalışıyorum.Bunu yaparkende hata yapmış olabilirim.Basit bir-iki cümleyle bunu bana bildirmek yerine veya yetkisi dahilinde gereğini yapmak yerine bu arkadaşımızın üçüncü kişileri sanki büyük bir uygunsuzluk varmış gibi mesajla tedirgin etmesinden duyduğum rahatsızlığın bir ifadesidir yazdıklarım...İyi çalışmalar.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 08:52, 15 Haziran 2012 (UTC)

Üçüncü kişileri yanıltmama örnek gösterebilir misiniz? Olmayan şeyleri yazmayın. Artık sıkılmaya başladım ben. Kaç kişi aynı şeyi demesine rağmen ısrarla aynı davranışlarda bulunuyorsunuz. Sizi şikayet etmekten başka çare bırakmıyorsunuz bana.--RapsarEfendim? 09:06, 15 Haziran 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Eğitmen Mahmut,

Oluşturmuş olduğunuz Şubat 2012-Haziran 2012 adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m3 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Emyilmesaj 10:29, 20 Haziran 2012 (UTC)

Selam Eğitmen Mahmut.

Şubat 2012-Haziran 2012 maddesini açarak sanırım mesajlarınızı arşivlemeye çalıştınız. Ancak mesaj arşivlemek için yeni madde açmıyoruz. Kullanıcı mesaj sayfasına alt sayfa oluşturuyoruz. Şu alt sayfayı oluşturup mesajlarınızı buraya taşıdım. Bundan sonra arşivleme yaparken bunun gibi yaparsanız iyi olur.

İyi çalışmalar.--Emyilmesaj 10:33, 20 Haziran 2012 (UTC)


Merhaba Mahmut,

Olmuş olması lazım. Bir sorun olursa söyle lütfen.

Bir de mesaj atarken sayfanın en altına yazmanı rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 11:46, 20 Haziran 2012 (UTC)


merhaba, şurada, yorumunuzdaki kimi ifadeleri çıkarttım. birkaç konuyu hatırlatmak isterim. biz burada tarafsız ve bağımsız bir ansiklopedi oluşturma çabası içindeyiz. yasalarla doğrudan bir bağımız yok ve bu konuların hatırlatılmasının kullanıcıların bağımsız davranışları üzerinde bir baskı olması ihtimali yüksek. ikinci konu, bu türkçe bir projedir ve hiçbir dine, ülkeye bağlı değildir. "kim olursanız olun mutlaka sizin dışınızdakilere karşı saygılı olmanız ve onların tağutlarını taşlamamanız bilakis duyarlı olmanız gerekir." cümlenize aynen katılıyorum. ancak bu cümlenin, ardından gelen "Bu tür insanlarında bu şekilde davranma, söylemde bulunma hakları böyle bir toplulukta yoktur." ile çeliştiğini de hatırlatmak isterim. kısaca, çok haklı biçimde 'kışkırtıcı' olunmaması istenirken aynı yanlışa düşmemek gerekiyor. kolay gelsin. --kibele 11:07, 23 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. Sn.Kibele. Öncelikle mesajınız için tşk.ederim. şuradaki yorumumda kullandığım ifadelerin bence çok açık ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum. .Msj.nızdaki … “yasalarla doğrudan bir bağımız yok ve bu konuların hatırlatılmasının kullanıcıların bağımsız davranışları üzerinde bir baskı olması ihtimali…” ifadenizle ilgili olarak öncelikle size şunu hatırlatmak isterim: Telif hakları ile ilgili duyarlılığımızın dayanağı yasalar değil mi? Telif haklarına riayet etmemek yasaları ihlâl etmek anlamına gelmiyor mu ? Eğer telif konusuna riayet edilmezse akabinde yasal yaptırımların, müeyyidelerin uygulanması söz konusu değil mi? Vikipedi politikaları oluşturulurken ve uygulanırken evrensel yasalar ve özellikle insan hakları gözetilmiyor mu? Burada asıl olanın “ tarafsız ve bağımsız bir ansiklopedi oluşturma çabası “ olduğu herkesçe unutulmamalı… Özellikle hiç kimsenin kasıtlı olarak bir başkasının manevi inancını rencide etme, yerme, alay etme gibi bir hakka sahip olmadığı; şayet bunu özellikle birisi yapıyorsa ve bunda da ısrar ediyorsa, bu durumda zarar gören tarafın tepkisine mazhar olacağını ilgili o şahsın unutmaması gerekir. Ben acizane bu konudaki tepkimi insana yaraşır, şahsıma yaraşır bir dille ifade etmeye çalıştım. Özellikle en kısa yoldan ve kendimi mümkün olduğunca kısarak (!). Yazdıklarımla ilgili olarak sakıncalı bir durumun olduğunu sanmıyorum. Bilakis kullandığım ifadeler, şu anda benim de mensubu olduğum saygın bir topluluğun varlığını ortaya koyar. Evet maksadımız özgür bir ansiklopedi yazmak. Bunu yaparken de kendimize tanıdığımız özgürlük, özgürlük çerçevesinden dışarı sarkmamalı diye düşünüyorum. Çünkü özgürlükler de sınırlıdır. (Başkalarının özgürlüklerini ihlâl etmemek gibi bir yükümlülükle...) Benim ifadelerimde insanlık dışı kaba kuvvet, tehdit, hakaret, şiddet,v.s., bir durum yok. Kutsal değerlerime saldırı var, düşüncelerimi ifade ettim. Gerekirse her ortamda da tartışmaya da hazırım. Ayrıca bazı ifadelerimin msj.nızda izah ettiğiniz gerekçe ve endişe ile yorumumdan çıkarılmasına da açıkçası üzüldüm. Halbuki bende bir anlamda maruz kaldığım saldırı ile ilgili olarak özgürce düşüncelerimi orada izaha çalışmıştım. Aslında sizden veya “ hızlı sil “ uygulaması yapabilen editör veya hizmetlilerden söz konusu şablonun görüldüğü an derhal gereğinin yapılmasını beklerdim. Bu konu bence hiç mi hiç tartışılır yanı olan bir konu değil. Topluluğa zarar verecek ve kullanıcıların tepkisine neden olacak olan husus aslında bunu tartışmaya açmak. Asıl duyarlılık bu olurdu sanırım. Ayrıca ben tesadüfen rast geldim. Birçok kullanıcı ve topluluk dışı insanların o sayfayı gördüğünü düşünün. O zaman birileri için uygun olduğunu düşündüğümüz özgürlükle ilgili genel tepki sizce ne olur? Sn. Kibele , hâlâ aleni bir hakaret niteliğindeki bir konuyu tartışıyor olmamızın özgür ansiklopedimize yararı sizce nedir ? İsterdim ki, bu konu yerine vikipedideki diğer maddeler üzerinde beyin jimnastiği yapalım sizinle … Kuyu, taş,..gibi anahtar niteliğindeki kelimelerle oluşmuş sıfat ve buna bağlı eylemlerle iştigal kişi yapıtları, zamanın hovardaca kullanılması, harcanması olsa gerek bence, ya siz ne dersiniz bu konuda?--Eğitmen Mahmut (mesaj) 23:48, 24 Haziran 2012 (UTC)

merhaba, telif konusu vikipedi'nin politikalarından biridir. dolayısıyla hatırlatılması doğaldır. ancak yasaların hatırlatılması kimi zaman vikipedi'de yasak olan yasal tehdit sınırlarında dolaşabiliyor. böyle kastetmediğinizi biliyorum ama bu konuda hassasiyet göstermek gerektiğini düşünüyorum. kişisel yorum, nezaket vb. dikkat etmemiz gereken konular var burada. ancak bundan sonrası, yani sizin 'bir başkasının manevi inancını rencide etme, yerme, alay etme' dediğiniz konular muğlaktır, bakılan yere göre değişir, ki bu şablonun tartışmasında saldırgan bulmadığını söyleyenler de vardır. vikipedi hiç bir grubun, topluluğun haklarını özel olarak korumaz, kimsenin özgürlüğünü de bu nedenle kısıtlamaz. böyle bir ifadenin can sıkıcı olabildiğini görüyorum, ancak 'zarar görmek', 'saldırıya uğramak', 'hakarete uğramak' tanımlarının, bu ifade için söylenmesini de kişisel yorum kapsamında değerlendiriyorum. kişisel fikrim, sadece ansiklopedik içeriğe yoğunlaşmak ve bunu yapabilmenin araçları üzerinde çalışmaktır. ancak kişilerin niyetleri hakkında yargılarda bulunarak bu tip silme eylemleri gerçekleştirmek kurallarımıza uygun değil. selamlar, kolay gelsin.. --kibele 15:19, 25 Haziran 2012 (UTC)