Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Şubat 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Şubat 2009'da gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

2015 kutlu olsun

Az laf çok iş[kaynağı değiştir]

  • Sevgili DsMurat, mesajın için sağol, buralardayım yine, ama artık biraz çalışayım dedim, merak etme. . Sizin gibi dostları faal gördüğüme memnunum. Kendim için yeni bir düstur edindim: Az laf çok iş... Bakalım ne kadar zaman bu ilkeye sadık kalabileceğim Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 17:17, 2 Şubat 2009 (UTC)

Bulamıyorum ki... Yani açıklamaları anlamakta biraz güçlük çekiyorum.--Chief 19:56, 2 Şubat 2009

Gugıl sağolsun[kaynağı değiştir]

Google amca sağolsun, önce onların yardımıyla şöyle bir şeyler yaptım, sonra bunu alıp böyle bir şeyler yaptım, bir bakarsanız sevinirim :) Khutuckmsj 22:06, 3 Şubat 2009 (UTC)

  • Eyvallah eline sağlık hocam Göz kırpma --DsMuratileti 22:34, 3 Şubat 2009 (UTC)
  • Selam. Şu tartışma sayfasında siz benden önce yazdığınız metne, benden sonra ekleme yapmışsınız. Bu eklemeleri ayrı bir imzayla eklemeniz daha iyi olacaktır kullanıcılar açısından; çünkü ben bile şaşırdım, ben yazdığımda bu yazılar yoktu diye. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:28, 3 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben kaydederken değişiklik çakışması oldu. Metni yeniden kaydedince bu şekide oldu.--Tarih 22:31, 3 Şubat 2009 (UTC)
  • İmzanız aynı kalmış ama... Böyle bir durumda imzanızın da değişmesi söz konusu olabilirdi. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 22:34, 3 Şubat 2009 (UTC)
  • Bu arada, yorumunuzu yine ekleyebilirsiniz; hatta ekleyin bence. Daha paylaşımlı bir tartışma olacaktır... --DsMuratileti 22:40, 3 Şubat 2009 (UTC)

Ah be Murat kardeşim; bu zamanda insan kazanmak kolay mı? Hele ki böyle gönüllü bi proceye? :) Elimden gelen bu. Ama burda ne önemli? Motivasyon: sen ve senin gibi arkadaşlarımın varlığı. Yorulduysan biraz dinlen, ben daha yaklaşık 20 dakika buralardayım.. Sevgiyle, iyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:43, 3 Şubat 2009 (UTC)

  • Anonim kullanıcı, maddenin tartışma sayfasında gerekçesini yazdığı hâlde maddeye eklediği taraflı şablonunu ikinci kez çıkarmışsınız. Maddelere eklenmiş olan şablonları, gereği yerine getirilmeden çıkarmayınız. Bu davranışınız, vandalizm olarak yorumlanabilir. (Son iki cümle şuradan Göz kırpma) İyi çalışmalar... --DsMuratileti 21:59, 5 Şubat 2009 (UTC)

Kıbrıs Cumhuriyeti için dediniz herhalde. Tartışma:Kıbrıs Cumhuriyeti'de yazılan gerekçe Annan plana göre bayrak eklesin Türkleri yok sayıyor v.s. ne haklı gerekçe değildir. Gereği yerine getirilmeden derlen o bayrağı mı ekleyecez:))) Takabeg ileti 22:05, 5 Şubat 2009 (UTC)

Bir de Tartışma:Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki bilgi kutusunu kaldırabiliriz değil mi? Zaten maddede mevcut olduğu için anlamsız. Takabeg ileti 22:12, 5 Şubat 2009 (UTC)

  • Ben, sizi, neden belirtmeden şablon çıkarmamanız konusunda uyardım. Konu hakkında açıklamanız varsa, maddenin tartışma sayfasında yapmalısınız; burada değil. Bilgi kutusu konusunda da, onun oraya neden eklendiğini de anlamadım; yanlışlıkla eklenmiş olabilir. Kolay gelsin... --DsMuratileti 22:17, 5 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Takabeg ileti 22:33, 5 Şubat 2009 (UTC)

  • Rica ederim, iyi geceler... --DsMuratileti 22:34, 5 Şubat 2009 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Apollo Ay inişi aldatmacası suçlamaları‎ "Apollo Aya iniş komplo teorisi" filan daha doğru gibi. En azından Ay iniş değil Aya iniş değil mi? Takabeg ileti 03:41, 6 Şubat 2009 (UTC)

  • Ben de geçen gün tesadüfen görmüştüm. Değişse iyi olur; oldukça komik ve özgün bir adlandırma olmuş . "Apollo Ay inişi" tamlaması doğru gibi geldi bana; ama sonuna eklenecek sözcüklere göre değişir tabii. Ama bu hâli pek bir eğreti duruyor... --DsMuratileti 04:02, 6 Şubat 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Dmitry Medvedev and Vladimir Putin edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:48, 6 Şubat 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Chickens in market.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:48, 6 Şubat 2009 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Milliyetçi, Kullanıcı:Türk-islam de UK olarak engellenmişlerdir. Siyasi görüşleri belirten kullanıcı adları olduklarındandır herhalde. Bana kalırsa, söz konusu kullanıcı adı da potansiyel olarak tahrik edici sayılır. Vatanı sevmesin demiyorum. Ama yanında kemalist. Vatansever + Kemalist olunca belli bir kesimi andırıyor:)) Takabeg ileti 18:49, 6 Şubat 2009 (UTC)
  • VP:UYAD'da belirtilen uygunsuz kullanıcı adı kıstaslarına uymadığını düşünüyorum. Ayrıca, insanları kullanıcı adı seçiminde sıkboğaz etmenin alemi yok bence... --DsMuratileti 18:54, 6 Şubat 2009 (UTC)
  • İsterseniz yanlış bulduğunuz engellemeleri ilgili hizmetli arkadaşlarıma iletebilirsiniz. Teşekkürler... --DsMuratileti 19:08, 6 Şubat 2009 (UTC)

Dediklerimi saptırmayınız[kaynağı değiştir]

  • Lütfen, dediklerimi saptırmayınız. Levent Abi'ye yazdığınız şu iletide, benim sarfetmedim düşünceleri bana atfetmişsiniz. Ben ne demişim: "İsterseniz yanlış bulduğunuz engellemeleri ilgili hizmetli arkadaşlarıma iletebilirsiniz." Siz nasıl iletiyorsunuz: "Kullanıcı:Dsmurat'a göre Zeynep yanlışlıkla engellenmiş." Lütfen bu yanlışı düzeltiniz; çünkü beni gerçekten rahatsız etti. --DsMuratileti 07:01, 7 Şubat 2009 (UTC)

Şimdi farkettim. Yanlış okumuşum. Vaktim fazla olmadığı için. Tabi ki dediklerinizi saptırma niyetim yok. Yanlış okuduğuma dair ileti göndermeniz yeterliydi. Rahatsız olmanızın anlamı da yok. Yine de rahatsız olduysanız kusuruma bakmayın. Takabeg ileti 07:32, 7 Şubat 2009 (UTC)

ince çizgiler...[kaynağı değiştir]

Merhabalar DsMurat, şu ve devamında da şu mesajlara istinâden, her ne kadar bu konuda çok katı kurallarımız yoksa da, sözkonusu KA kimimize göre ideolojik, siyasi, politik, vs. halbuki diğerlerimize göre hiç de uygunsuz gelmese de, mevzubahis KA nın daha önce benzer nedenle engellenmiş KA larına olan yakın duruşu sebebiyle, ve adil olmak adına, mümkünse bu konudaki kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi rica edecektim. Sevgiler, --M. M. ileti 10:47, 7 Şubat 2009 (UTC)

Kalın yazı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Şu sıralar çok meşgûl olduğum için pek uğrayamıyorum, tartışmalara yorum yazıp kaçıyorum pek hoş olmuyor ama ciddi bir vakit darlığı içerisindeyim. Geçen yorumda bulunduğum bir tartışma sonrasında kalın yazı kullanımıma atıfta bulunmuşsunuz; aman yanlış anlaşılma olmuş olabilir diye (ki yılandan korkmam yanlış anlaşılmadan korktuğum kadar ^_^) açıklama yapma ihtiyacı hissettim, yorumunuzu bugün gördüğümde (geç gördüğüm için özür dilerim ama mâlum meşgûliyet)... Yıllardır Vikipedi'de tartışmalarda ve benzeri yerlerde yaptığım uzun açıklamalar sebebiyle, çok uzun yorum yapan kişi olarak ünlendim diyebiliriz ^_^ Hatta zaman içinde bazı arkadaşlar yazdığım yorumları uzunluğu sebebiyle şakayla karışık eleştirerek destan olarak tanımlamışlar, dediğim şeyin özetini de bir şekilde metin içerisinde ortaya koymam gerektiğini, çoğunluğun özellikle uzun tartışmalarda her yorumu tamamen okumadığını belirtmişlerdir. İşte bu sebeple yaklaşık 2-3 yıldır o yazdığım uzun yorumları okumaya üşenenler için, demek istediklerimin özetini teşkil eden cümleleri kalın yazı ile işaretliyorum. Bir nevî tarz oldu, oturdu ^_^ "Teşekkürler, iyi çalışmalar..." dememden hiçbir farkı yok.
  • İlk dönemdeki arkadaşlar olayın başını bildiklerinden yanlış anlaşılma olmuyordu fakat özellikle son zamanlarda bazı arkadaşlar kalın yazıyı bir nevi internette bağırmayı sembolize etmek için kullanılan büyük harf kullanımı gibi algıladılar - bu beni çok üzüyor; kesinlikle kalın yazı kullanmamın sebebi o tip bir "ne kadar çok göze batarsa o kadar doğrudur" anlayışının sonucu değil; nitekim her zaman bu tip yazmıyordum, dediğim gibi zamanında aldığım eleştirilere böyle bir çözüm bulmuştum o kadar. Eğer böyle anladıysanız özürlerimi sunar, bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim; böyle anlamadıysanız da aklınızda bulunsun ki ilerde yanlış anlaşılmalar olmasın ^_^
  • Çok mantıklı bir cevap olan: "Niçin sadece daha kısa yazmayı denemiyorsunuz?" sorusunu sorma hakkınız var; ama inanın hafif mükemmeliyetçi olan tarafım ne kadar uğraşsam da kısa yazmama imkân tanımıyor ^_^ Bunu da denedim yoksa.... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:46, 9 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Hani bir söz vardır: Kusura bakma, kısa yazacak kadar vaktim yok. Ben başıma da sık sık bu geliyor maalesef. Upuzun yazmak içimden hiç gelmese de mecbur kalabiliniyor; çünkü söylenilen söz kırpınca bir şeye benzemiyor .
    Sizin bu konuya bulduğunuz çözüm, bir nevi seçmece yöntemiyle kalın yazı ile vurgulama ya da belirtme. Açıkçası bunun "didaktik" bir hava yarattığını düşünüyorum. Bu yazı stili ve üslubu sizin tarzınızdır; ancak diğer kişilerin bu biçimde yazmadığı bir ortamda bunun benimsetmeci ve öğretici bir tarzda algılanması söz konusu oluyor.
    Ben de yanlış anlaşılmaktan -sizin gibi- çok korkarım; ama sanırım sizi yanlış anlamadım, umarım yanlış anlamamışımdır . Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Kolaylıklar dilerim, sevgilerimle... --DsMuratileti 20:51, 9 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba Dsmurat, Kara Şövalye (film) maddesinin adını Kara Şövalye, Kara Şövalye anlam ayrım sayfasının adını da Kara Şövalye (anlam ayrım) yapabilir misin? Dikkat edersen anlam ayrım sayfasında adı Kara Şövalye olan sadece bir tane madde var yani ayrım sayfasının silinmesi de söz konusu olabilir. Teşekkürler--Gökhan 21:51, 9 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba Gökhan,
    Ad değişikliğini hallettim. Ancak bence anlam ayrımı sayfası gerekli; çünkü maddeyle ortak adı içeren başlıklar da var. Kendine iyi bak, görüşmek üzere... --DsMuratileti 19:27, 10 Şubat 2009 (UTC)
Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 20:57, 10 Şubat 2009 (UTC)

arkadaşa dediğim şeyi bana bir hizmetli tartışmada söyledi ve yazdı. bence hiç de az değil. bence tam aanlamıyla bir troll anlamını karşılamaktadır kendisi. Troll'ün açıklaması da oradaki linkte var. Bu imzasız yazı Qwl (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Selamlar,
    Bahsettiğiniz geçmişte yaşanmış olayı bilmiyorum; ancak bilsem de, bu sizin yaptığınızı hoş göstermez. Biz burada ansiklopedi yazmaya çalışıyoruz ve tartışmalar elbette ki olacaktır; ancak bunları, uygar bir çizgide yapmamız gerekmektedir. Kullanıcılar ile ilgili sorunlarınızı karşılıklı olarak ileti sayfalarınızda çözümlemelisiniz; ayrıca Vikipedi ilkelerine aykırı durumlar için şikâyet sayfasını kullanmalısınız.
    Umarım açıklamam yeterince açıklayıcı ve anlaşılır olmuştur. Hoşçakalın, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 20:05, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Nefis bir mavi gülmüş, zamanlaman mükemmel... Dayanamayıp yazdım, güya az konuşacaktım.--Düşünenadam 04:30, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Sağol üstadım; fotoğraf Noumenon'un şaheseri. Bu arada napıyosun? İyisindir umarım... --DsMuratileti 04:32, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Sağol iyiyim, daha birkaç ay daha buralarda olurum, arasıra SDD'ye "geçmişten tarama"yla yardım ederim diye düşünüyorum. Sana kolay gelsin, Sevgiler...--Düşünenadam 04:36, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben çıkıyorum birazdan, Viki sana emanet hocam. Bilmukabele, görüşmek üzere... --DsMuratileti 04:37, 12 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. 78.184.191.38'i engelleyebilir misiniz? Uyarılara rağmen vandalizmini sürdürüyor. İyi günler. --Guzelonlu 09:02, 12 Şubat 2009 (UTC)

  • Teşekkürler bildirdiğiniz için. Kullanıcının bazı değişiklikleri nizami, bunlar gözden kaçmasına neden olabilirdi. Dikkatiniz için de tebrikler... --DsMuratileti 09:06, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Takabeg, arka arkaya geri aldığınız şu değişikler bence estetiğe hiç uymuyor. Madem söz konusu şablona yeşil rengi uygun görüyorsunuz; yeşile uygun bir motif ekleyiniz. Eğer eklemiyorsanız bu pembeli yeşilli hâli pek hoş durmuyor... --DsMuratileti 08:56, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Aslında Sizinki ile de fark yoktur. Neden pembe yapmaya ısrarlı acaba? Şablon tartışma:İslam'da gerekçe filan da yok. Bence Şablonda yeşil rengi kalsın. O zaman arka kısımı beyaz mı olsun? Takabeg ileti 11:13, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben orada şablona yapılan sözel bir değişikliği geri almıştım; siz ise biçimsel bir geri alma işlemi yapıyorsunuz. Arada en büyük fark budur. Şablonu pembe yapmaya çalışmasının nedeninin ne olduğunu bilmiyorum; ancak şablondaki motifle uyumu sağlamak için olduğunu düşünüyorum. Renklerin hepsi güzeldir, hepsi kullanılabilir; yeter ki uyum içinde olsunlar. İslam dininin simgesi yeşil renktir diye bir şey de yok. Pembe ve yavruağzı tonları da pek çok dinî yapıtta sıkça kullanılmaktadır. Hatta bu konuda İslam peygamberi Hz. Muhammed ile güller arasında sembolik bir bağlantı kurulmuştur. --DsMuratileti 18:37, 12 Şubat 2009 (UTC)

Selam. Katliam maddesinde net tanım ve Kategori:Katliamlar için belli bir kriterleri gerekiyor. Ne dersiniz? Birde açıkçası söz konusu şablonun pembeleştirilmesine sıcak bakmıyorum. Takabeg ileti 04:53, 14 Şubat 2009 (UTC)

  • Katliam sözcüğünün anlamındaki açıklık nedeniyle bence böyle bir şeye gerek yok. Böyle bir kaygıya düşersek, yetkimizi aşmış ve özgün araştırmaya dalmış oluruz.
    Boş kategori gerkeçesiyle sildiğim "hapishane katliamları" kategorisini tekrar açarak, benim yaptığım değişiklikleri geri aldınız. Bu konuda şurada bir açıklama yaptım.
    Şablon konusunda bir şey diyemeyeceğim; ancak neden pembe olmamasını istediğinizi de anlamış değilim. Görüşlerinizi şablonun tartışma sayfasında belirtebilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 05:08, 14 Şubat 2009 (UTC)

Şimdilik Kategori:Hapishane katliamlarının yer alması Kategori:Katliamlar üzerinde tartışmak için faydalıdır. Diğer katliamlar ile kıyaslayarak belli bir kriteri getirebiliriz. Azerbaycan'da neredeyse bütün toplu ölüm (ya da öldürüme) soykırım:)) Türkçede tam olarak neye katliam diyoruz ve diyeceğiz? Türkçe Vikipedide hangi maddeleri katliam kategorisine sokacağız? Bunu çözelim. Takabeg ileti 05:16, 14 Şubat 2009 (UTC)

  • Şimdilik durabilir, tartışma sonuçlanana kadar; zaten ilgili şablonlar duruyor maddelerde. Daha önceki iletimde de belirttiğim gibi, bizim "yetki"lerimiz ve katliam sözcüğünün anlamındaki açıklık dolayısıyla böyle bir şeyin doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer ihtilaflı maddeler varsa, özel olarak tartışılabilir. --DsMuratileti 05:21, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Noumenon'a yazdığınız iletiyi tesadüfen gördüğümde nedenini aramaya başladım; çünkü şablonda en son değişikliği ben yapmışım aralık ayı ortalarında. Meğer nedeni, anonim bir arkadaşımızın yaptığı şu değişiklik imiş. Sorun şimdilik yok Göz kırpma. Görüşmek üzere, kolay gelsin... --DsMuratileti 04:52, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Selamlar. İlginize teşekkürler, bende onu demek istemiştim, ayrıca Raşit al-Din Hamadani maddesinde üç tane dikey çizgi var (herhalde bilgi kutusu şablonunu birisi değiştirmiş) vaktiniz olursa bir göz atarsanız sevinirim. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 10:51, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Bir değişiklik vardı; geri aldım. Şimdi iş kuyruğuna girmiştir, yarım saat 45 dakika sonra anlaşılır düzelip düzelmediği... Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 11:08, 14 Şubat 2009 (UTC)

Selam. Sachsenhausen toplama kampı‎ mı uygun? Yoksa Sachsenhausen Toplama Kampı‎ mı? Birde X İli mi X ili mi? Y Rayonu mu Y rayonu mu? Yani büyük harf mi kullanılmalı? Ya da belli bir kural yok mudur? Daha önce Sincan Uygur Özerk Bölgesi için büyük harfleri uygulamıştık. Yardımcı olursanız sevinecem. Takabeg ileti 04:19, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Selamlar... Bence bahsettiğiniz adın ögeleri büyük harfle başlamalı, yani "Sachsenhausen Toplama Kampı" biçiminde. Çünkü TDK'nin yazım kılavuzu "Kurum, kuruluş ve kurul adlarının her kelimesi büyük harfle başlar" diyor.
    İller, rayonlar vb. konularında ise özel adın içinde yer almayan ancak tamlanan olan sözcüklerin küçük olarak yazılacağını belirtiyor yazım kılavuzu. Örneğin; Adana ili, Etimesgut ilçesi, Şaki rayonu gibi...
    Sincan Uygur Özerk Bölgesi ise bu kuraldan daha farklı ve tamlamanın tüm ögeleri özel ada dâhil. O yüzden büyük harfle yazılması doğrudur.
    Yani durum böyle; umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:09, 15 Şubat 2009 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Cat. Şurada günün maddesi adaylarından üç tanesini çıkarmışsınız sayfadan; ama ana sayfaya bunların sadece iki tanesi çıktı. Ekliyorum Franz Marc'ı tekrardan, acelesi yok 4 Mart'taki ölüm yıl dönümünü bekleriz. Ama Bahtiyar Vahapzade var; yeni ölüm, eğer çıkarabilirseniz iyi olur. Kolay gelsin... --DsMuratileti 09:53, 14 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar, bahsettiğiniz değişikliği yaparken 'anasayfaya çıkmıştı bu madde daha önce silmemişim burdan' diye düşünüyordum; ancak bende kontrol ettim tekrar koyulmamış evet. Vikipedi:Günün maddesi/maddeler sayfasına genelde birkaç günlük olarak ekliyorum çıkan maddeleri o yüzden de karıştırdım sanırım, kusura bakmayın. İleriki zamanlarda çıkarırız artık. İlginize teşekkürler. Cat msj 10:15, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Problem değil efenim; iyi çalışmalar Göz kırpma... --DsMuratileti 18:11, 15 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Moral desteğiniz için teşekkür ederim, saygı ve sevgilerimle. --temaileti 18:31, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Rica ederim; fazlasıyla hak ettiniz Göz kırpma. İyi çalışmalar dilerim... --DsMuratileti 18:33, 15 Şubat 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Moral ve şevk kaynağı oldu :) İyi çalışmalar. --Abuk SABUK♫ ♫ 18:37, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Rica ederim; ben de bunu amaçlamıştım zaten Göz kırpma. Kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 18:40, 15 Şubat 2009 (UTC)

Size bir şey sormak istiyorum. Son zamanlarda referans etiketi ile kaynak eklediğim bazı maddelerde en altta kaynak hatası deyip kırmızı bir yazı çıkıyor. Eskiden böyle bir şey olmuyordu bunun sebebi nedir acaba. En son Bahtiyar Vahapzade'nin şu sürümünde karşılaştım [1] bu durum ile sonrdadan siz düzeltmişsiniz. Halbuki eskiden yaptığım işlemin aynısını yapıyorum.--Tarih 18:43, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Son dönemde ortaya çıkan bir durum oldu bu, daha önce görünmüyordu. Maddeye referans etiketi ile bir referans eklediğinizde bunun görünebileceği bir kaynakça şablonu olması gerekiyor. Bu kaynakça şablonu olmadığında, eklenen referans gözükemiyor ve o yazının çıkmasına neden oluyor. Eğer referans eklediğiniz maddelerde kaynakça şablonu yoksa, bunu kaynakça şablonu ekleyerek çözebilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:54, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Cevabınız için teşekkür ederim--Tarih 20:28, 15 Şubat 2009 (UTC)

Milan Baroš[kaynağı değiştir]

  • selam Dsmurat, Milan Baroš maddesinde hem kendisinin hem de anelka'nın intervikileri eklenmiş. sayfada görünmüyor.. ilgilenebilir misin.. teşekkürler. --kibelemesaj 16:55, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Selamlar... Görünce çok şaşırdım doğrusu. Sanırım kaynağı şu değişiklik. Bir şeyler yaptım; ama iş kuyruğuna girmiştir şimdi, birazdan ortaya çıkar. Görüşürüz, SDD'de kolaylıklar... --DsMuratileti 17:01, 16 Şubat 2009 (UTC
  • hay yaşa. anelka'nın maddesine de eklemiş bolca viki bağlantısı. vardır bir hikmeti ne diyelim..:) kolay gelsin. --kibelemesaj 17:51, 16 Şubat 2009 (UTC)

Kardeşim...[kaynağı değiştir]

Hiç sorma dostum bir türlü fırsat bulamıyorum. Bu iş olayı beni çok yoruyo...((: Sizleri çok özledim, arada sırada kaçamak yapıp gizlice dolaşıyorum Viki'de.Saygı ve sevgilerimle. Bora MESAJ 17:20, 16 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar. Vikipedi:En çok değişikliğe sahip vikipedistler maddesi silinmiş ama, galiba maddenin geçmişi de böylece yok olmuş. Kontrol edebiliriz misiniz, size zahmet? Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:09, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Silinmesi için işaretliydi, geçmiş birleştirme şablonu vb. yoktu; ben de doğrudan sildim. Fark etmeniz iyi olmuş; geçmişleri birleştirdim. Gerçi birleştirilen geçmişin çoğu da bot değişikliği. Teşekkürler uyardığınız için, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 21:43, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • İlginiz için çok teşekkür ederim, iyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 21:49, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Ayrıca Vikipedi'ye yaptığınız katkıları ve Türkçe konusunda gösterdiğiniz duyarlığı da zevkle takip ediyorum. İyi çalışmalar; görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:03, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Zarif yanıtınız için bir kez daha teşekkür ederim. Sizin gibi kaliteli katkılarıyla öne çıkan bir vikipedistten olduğu için bu, benim için çok daha anlamlı. Herşey için teşekkürler, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:12, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Aman efendim; nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... --DsMuratileti 22:18, 16 Şubat 2009 (UTC)