Kullanıcı mesaj:Cezve

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen mesajın sonuna ~~~~ ekleyerek imza atmayı unutmayın.

  • Lütfen mesajınızı en alta ekleyin.


Selam Cezve, tkp maddesi bir anlamda vandallanmış, haklısın. Bu tip taraflı ifadeler eklenen büyük değişiklikleri farkettiğimizde doğrudan geri alsak en doğrusu bence. Ben resilence sürümüne aldım. kolay gelsin, iyi çalışmalar.. Tembelejderha 10:52, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Bu maddedeki tartismanizi fark ettim, her ne kadar tarafsizlik icin maddeyi geri dondurmeye calismisaniz da bu katilimci ile anlasarak maddeyi daha iyi bir sekle sokmaniz icten degilmis. Positif yaklasiminizin farkindayim ancak bu tur tartismalari gereksiz bir geri dondurme savasina sokmamanizi oneririm. Boyle bir durumda ikili tartismalardan kacinarak, baska kullanicilarin da fikir belirtmesini imkan saglamak daha iyi olacaktir. Illaki bir yoneticinin katilmi gerekmiyor her tartismaya, yoneticilerin mudahelesi her zaman istenen bir sey degildir; cekingen olmalarini hos karsilayin lutfen. Saygilar, Citrat 01:42, 6 Mayıs 2006 (UTC)
Merhaba Cezve, orjinal site dedigin internet sayfasi olabilir ama GNU yazisi olmadigi surece fark etmeyecektir, izin almis bile olsan. Vikipedi'deki yazinin ozellikle boyle bir konuda orjinal olmasinin gerektigini dusunuyorum. Dilersen Telif ihlali adresini degistirebilirsin ama pratikte sonuc degismeyecektir. Daha detayli bilgiyi burada (Vikipedi:Telif hakları) ve tartisma sayfalarinda bulabilirsin. Yakin zamanda telif konusunda uyari oldu, o yuzden hassasiyetle yaklasiyoruz. 13:01, 8 Mayıs 2006 (UTC)

Yöneticilik ve Tartışmak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Aslında Vikipedi'deki genel uygulama, eğer bir içerik taraflı olan bir başka içerik ile değiştirilmişse ve bunun sonucu bir değişiklik savaşı yaşanmışsa, madde en son düzgün (eklentisiz) hâline çevrilir ve kilitlenir. Tartışmanın sonuçlanması beklenir. Eğer yönetici takdir ederse 3R kuralını bozmuş şahısları engelleyebilir. Fakat ben bu tartışmada tartışan taraflardan birisi oldum ve yöneticiler eğer tartışmada taraf olmuşlarsa yöneticilik fonksiyonlarını kullanamıyorlar. Nitekim bu nedenle yöneticilere bir kullanıcı olarak talepte bulundum... umarım Vikipedi genel kurallarına uygun bir şekilde, ilgili bir yönetici arkadaş gereğini yapar. Şahsen şu anda yapabileceğim bir şey yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:28, 5 Mayıs 2006 (UTC)


  • Merhabalar,

Eklediğiniz resimleri eklerseniz bu tür sorunları bertaraf edersiniz; resim telif etiketlerinin tüm listesini Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulabilirsiniz. Logolar için {{amblem}} şablonunu (yani telif etiketini) kullanıyoruz. Eklediğiniz logolara bu şablonu eklerseniz sorun kalmayacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 08:19, 28 Mayıs 2006 (UTC)

  • Kastınızı tam olarak anlayamamakla beraber zannımca özet özelliğini kastediyorsunuz. Bir değişiklik yaparken o değişikliğin içerdiklerini (yani nelerin değiştirildiğini) değiştirme sayfasında altta yer alan özet kutucuğuna girebilirsiniz. Böylece hem son değişikliklerde o değişikliğin yanında yazdığınız özet gözükür hem de maddenin geçmişine tıklandığında yaptığınız o değişikliğin yanında yazmış olduğunuz özet gözükür. - Noumenon 08:46, 28 Mayıs 2006 (UTC)

selam Cezve, Türkiye Komünist Partisi maddesinde başka sitelerden kopyalanmış bölümler var, bu yüzden telifli şablonu koydum. Eğer kimse el atmazsa silinip gidecek. Bildiğim kadarıyla sen bu maddeyle ilgileniyordun, bu yüzden haber vermek istedim. kolay gelsin. Tembelejderha 13:41, 19 Haziran 2006 (UTC)

  • Farkettim. Tesekkürler. copy/paste den haberim yoktu. Bir vaktim olduğunda en baştan yazıcam zaten.
    • Merakla bekliyorum nasıl bir şey yazacağını.nozulani 11:29, 20 Haziran 2006 (UTC)
      • :) Cezve 08:08, 21 Haziran 2006 (UTC)

Ya neden 34 diyince istanbul çıkıyor 07 diyince antalya çıkıyor da 20 denildiğinde denizli çıkmıyor. :)) Sanırım benim yapabileceğim bişey yok değil mi? İlgilenebilirsen sevinirim. Cezve 21:26, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Cezve, bunun sebebi Şablon:User 07, Şablon:User 34 gibi şablonlar mevcut ama daha kimse Şablon:User 20 şablonunu hazırlamadığından o çıkmıyordu, az önce ben yaptım artık çıkar. Bu arada sadece istanbul şablonundaki resmi çıkarıp adını değiştirdim, istersen sen dilediğin gibi değiştir, hatta denizli ile ilgili bir resim koyarsan gğzel olur. Kolay gelsin. Tembelejderha 12:07, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Merhaba Cezve, bir küçük öneri: Eğer Şablon:User 20'nin borderını solid gold değil de daha koyu bir renk yaparsan kontur daha belirgin olur. İyi çalışmalar Mskyrider 17:31, 5 Temmuz 2006 (UTC)
Denizlispor renklerini kullanman bana göre de daha anlamlı olmuş. İyi çalışmalar Mskyrider 11:46, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Portal:Sosyalizm acıldı. PORTALIMIZIN ACILŞINDA EMEGİ GECENLER

FİKİR:--Chemsj 12:16, 10 Eylül 2006 (UTC)

PORTALIN ALT YAPISI:.peregrinus


PORTALIN TASARIM Kullanıcı:Absar

SİZİNDE PORTALIMIZA BEKLERİZ.

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 19:24, 11 Eylül 2006 (UTC)


Selam Cezve,

İsmailBilen.jpg'nin kaynağı neresi? Onu da ekleyebilir misin altına?

Sevgiler

Vito Genovese 06:50, 13 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Cezve,

Kaynak sitede herhangi bir telif ibaresi bulunmuyor. Ancak bu, resmi "kamu malı" da yapmıyor maalesef. Sana tavsiyem şimdilik resmi {{Şartlı Adil Kullanım}}'a çevirmen ve site yöneticilerine mail atıp yazılı izin istemen.

Kafana takılan bir şeyler olursa danışabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 07:05, 13 Eylül 2006 (UTC)

Mesajını aldım[kaynağı değiştir]

Sayın Cezve mesajını aldım. Cevap göndedim ama ulaştımı bilmiyorum. Wikipediayı kullanmasını pek bilmiyorum. Yazmış olduğum konularda kimse birşeyler yazmamıştı. Bu gaye ile birşeyler yazma ihtiyacını hissettim. Gerekli gördüğün değişiklik ve ilaveleri rahatlıkla yapabilirsin.Boğaziçi.org adında bir sitemiz var. İletişimi sitemiz üzerinden daha rahat yapabiliriz. İlginiz için teşekkür ediyoruz ve bekliyoruz.

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Wikipedia'da Sosyalizm Portalı adlı pek de aktif olmayan bir portal var. Konu ile ilgili bir çoğu sefil bir durumda olan maddeleri elden geçirmek, genişletmek için Portalı aktifleştirmek iyi olur diye düşünüyorum. İlgilenirseniz neyi nasıl yapacağız beraber karar verelim. Bu mesaj kendini sosyalist olarak tanımlayan tüm wiki üyelerine gönderilmiştir.--Devrimdpt 10:48, 9 Nisan 2007 (UTC)

Yöneticilik için başvuruda bulundum.Oy verirseniz sevinirim.--Çarşıhastası 13:39, 1 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar Cezve.Kullanıcı sayfanızda sosyalist şablonu bulunmaktadır.portal:sosyalizmde sizi görmekten mutluluk duyarız.--William Wallace 10:26, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı kullanıcı mesaj sayfalarına yazınız, kullanıcı sayfalarına değil.Bu onların görmesini de zorlaştırır.Saygılar.Sağlamcıileti 12:43, 26 Ekim 2007 (UTC)

tum-igd sayfasındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

merhaba "TBA ihlali " ihlali demissin. Ne anlama geldiğini söyleyebilir misin? --Cezve 11:15, 4 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, TBA'nın açılımı, Tarafsız Bakış Açısı. Vikipedi'nin en önemli yapı taşlarından biri. İhlâl edilmesi de, bu temel kritere aykırı ifadelerin Vikipedi sayfalarında yer alması demek olur ki, silinmeleri gerekir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 18:56, 4 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Gösterdiğiniz resim şimdi daha iyi olmuş. Gene de bir iki ufak nokta var: Birincisi resme bağlantı vermişsiniz, resmin bulunduğu sayfaya bağlantı verilmeli. ikinci olarakta maddenin açıklama bölümüne hangi maddede kullanılacağına dair bir iç bağlantı verirseniz iyi olacaktır, "Ürün (dergi)" gibi. Kimi zaman maddelerden vandalizm sebebiyle resimler çıkarılıyor ve bu tür logo, ekran yakalama görüntüsü gibi adil kullanım resimleri kullanılmadıkları için bir haftanın sonunda siliniyorlar. ancak iç bağlantı verirseniz kullanılmayan resmi tekrar maddeye yerleştirebiliriz ve boş yere silinmesini önlemiş oluruz. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:20, 9 Ocak 2008 (UTC)

Adil kullanım resmi.[kaynağı değiştir]

C. Jones msj 14:38, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba. Söz konusu maddenin Vikipedi standartlarına ulaşabilmesi için öncelikle kısa bir giriş bölümüne sahip olması gerekiyor. Bunun dışında, maddede kullanılan iç bağlantı sayısının artırılması da iyi olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:09, 12 Kasım 2010 (UTC)

Türkiye Komünist Partisi (1920)[kaynağı değiştir]

Merhaba, kaynakli maddelerin kaldirilmamasi konusunda hemfikrim. (sanirim wikinin de uygulamasi zaten bu yonde) Benim yaptigim degisikliklere dikkat edersen kaynaklari tam olarak kaldirma yonunde degil. Fakat benden onceki surumde verilen kaynakla wikide gecen yazi ayni seyleri anlatmiyor. Yani kaynak degistirilerek wiki icersine koyuluyor. Ornegin vatan gazetesindeki bir avukatin yorumu sanki butun gorusler bu yondeymis gibi belirtilmis. Bunu da kaynagin saptirilmasi olarak goruyorum. Bir diger konu Likidasyon sonrasi bolumunde SİP/TKP bolumune ait yazilarin da wiki standartina uygun olmadigini dusunuyorum. Ornegin su cumle ne kadar dogrulanabilir "TKP saflarında mücadele etmiş bir çok kişi" veya partinin secim slogani neden bold karakterlerle yayinlanir. Boyle bir durumda maddenin cogunlugu bold sloganlarla dolacaktir. Cezve (tartışma) 08:23, 9 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar, belki benim katkılarımı fark ediyorsunuzdur. Yaklaşık iki aydır genelde komünizm ağırlıklı maddelerde onaylama işlemine el atmak istemiyorum. Asıl ağırlığı sürüm kontrolü yani madde onaylamalarına vermek istiyorum, fakat her dalda öğrenmeyi ruh halim gereğince seviyorum. Mesaj sayfama yazdığınız ve epey gayret sarf ettiğinizi gördüğüm bu yazı için teşekkür ederim. Ben dün yaptığım onaylamalarda madde üzerinde sıkıntı ve tartışmalar olduğunu gördüm ki, aslında bu nedenden dolayı onaylamaktan çekiniyordum. Fakat onaylama süreci beni üzdüğünden dolayı, en azından kaynaklı katkıların çıkartılamayacağını belirterek değişikliği onayladım veya reddettim. Şu anda tekrar incelemedim. Belki farkına varmışsınızdır, başka bir maddede sizin kaynaklı bir katkınızı değiştiren kişinin de değişikliğini red ettim. Yani siz keyfinize bakabilirsiniz. İsterim ki, bu durumu söz konusu maddenin tartışma sayfasına yazın. Çünkü emin olun, (kendimden bahsediyorum) her ne kadar her dalda öğrenmek gereken madde bulunsa dahi, komünizm ve din konusuna çok fazla girmek istemiyorum. Ha..! bu sözlerim elbette bilip bilmeden onaylama veya reddetme yaptığım gibi bir düşünceye sizi sevk etmemeli. Yani ben yalnızca sürüm kontrolünün tam olarak işlevinin yerine getirilmesi amacıyla tartışma sayfasında buna yer verilmeden kaynaklı bir katkının silinmesine karşıyım. Umarım sizi kırmadım. Bir başka Editör arkadaşımızın onaylamasına dikkat ederim. Bilgilendirme için tekrar teşekkürler..--i.e. msj 08:51, 9 Mart 2012 (UTC)

Dosya bildirimi[kaynağı değiştir]

Utku Tanrıveremesaj 22:40, 8 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. TKP 1920 sayfasinda tarihsel mirascilar bolumundeki yazilarin silinmesini onaylamissin. "Likidasyon sonrası tarihsel mirasçılar" basligindan da anlasilacagi uzerine silinen yazilarin koyulabilecegi tek yer burasi. Bu yazilarin herhangi biryere tasinmadan silinmesi biraz kestirme bir cozum olmamis mi? Cezve (mesaj) 13:40, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Madde, adından da anlaşılabileceği gibi 1920'de kurulan partiyi konu alıyor. Çıkarılan kısım ise, değişiklik özetinde de belirtildiği gibi apayrı bir mevzu. Kayda değer ise kendi maddesi oluşturulup, oraya aktarılabilir. Yok eğer kayda değer değil ise zaten bilgiler de kayda değer değildir ve burada yer alması doğru değildir.--RapsarEfendim? 13:46, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Peki. Uyarin dogrultusunda maddeyi genişletmeye devam ediyorum...Bu imzasız yazı Cezve (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Anlayışın için teşekkürler.--RapsarEfendim? 14:10, 7 Temmuz 2012 (UTC)
merhaba,TKP 1920 sayfasinda ekledigim bazi yazilar geri alınmıştı. Gerekçe olarak da "1920'de kurulan partiyi konu almayan kısımlar çıkarıldı" şeklinde bir yorum gösterildi. 7 temmuz 2012 tarihine geri dönerek görebilirsin. Sonradan benzer cümleler başkası tarafından eklendi. Rapsar'ın yorumları doğrultusunda cümleleri geri aldmıştım fakat sizin tarafınızdan vandalizm veya test olarak kabul edilip onaylanmadı. Bu durumda yapılanlardan hangisi doğru diye sormak istiyorum. Çünkü sizin ve Rapsar'ın maddeyi yorumlaması bibirine ters görünüyor ve bu konuda net bir bilgi alabilirsem ben de ona göre maddeyi genişetmeye devam etmek istiyorum. Cezve (mesaj) 00:24, 19 Temmuz 2012 (UTC)
Merhabalar, bu konuyla yakından ilgili olduğunuzu görüyorum ve çabalarınızı takdir ediyorum. Keşke Rapsar engellenmemiş olsaydı ve kendisi ile iletişime geçebilseydik. Bu yüzden ancak kendi düzeltmelerime dair bilgi verebilirim. 1920 ve 2001 TKP maddeleri çokça tartışılan ve enerjimizi çalan bir hale gelmişti son dönemde hatırlarsınız. Bu durumun yavaş yavaş belli bir seyirde durulmaya başladığını görmek verimlilik ve Vikipedi'nin gelişmesi adına sevindirici. Bu yüzden bilgi içeren kısımların silinmemesi gibi bir kaygım oldu. Yanlış yaptığımı değerlendiriyorsanız, konuyu başka birisiyle de görüşebilirsiniz, sonuçta bağlayıcı bir karar mekanizmasının başında değilim. Editörlük gereği bu yönde gördüğüm bir değişikliği geri almış oldum. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 05:42, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Deniz (mesaj) 19:19, 2 Nisan 2017 (UTC)

Telifli içerik[kaynağı değiştir]

Merhaba Ürün Sosyalist Dergi sayfasındaki telifli içerikleri geri almak maksatıyla tüm yazdıklarımı silmişsiniz. Hepsinin telifli olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Cezve (mesaj) 11.04, 23 Mayıs 2020 (UTC))[yanıtla]

Merhaba sayın Cezve, sayfa geçmişinde Telif hakkı ihlali kontrolü yapıldığında yanlış hatırlamıyorsam %46 civarında telif ihlali gösteriyordu. Lütfen telif kurallarına dikat ediniz. Sayfa sizin sürümünüzde düzen bakımından da bozulmuştu. Ayrıca tartışma sayfasında kullanıcı dergilerin farklı farklı imtiyaz sahipleri olduğunu belirtmiş. Bir oraya da göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 11.11, 23 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Telif hakkı ihlali kontrolunun nasil yapilacagini bilmiyorum. Boyle bir uygulamaya takilacagini da dusunememistim. Kopyala/yapistir yapmamistim ama daha dikkatli olurum sonrasinda.
Diger hususta ise farklı düşünüyorum. CHP maddesinin de o zaman bölünmesi gerekir. Zira yargıtay sitesinde CHP 1993 yılında kurulmuş görünüyor. Veritas.vos.Liberabit.58 kullanıcısının iddiasını doğrulamak için o zaman gidip Deniz Baykal'a facebook'ta ne dusundugunu mu sormamiz gerekir? Son olarak bu konuları ilgili sayfanin tartisma sayfasinda mi tuketmemiz gerekiyor. Tesekkurler Cezve (mesaj) 11.25, 23 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Tartışma konusu olabilecek şeyler için orayı kullanmak iyi olacaktır. CHP örneğini orada da vererek bir çözüm yoluna gidilebilir diye düşünüyorum. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 11.28, 23 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba Cezve,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 09.41, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]