İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Cavit yalçın

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Cavit yalçın![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Takabeg ileti 15:11, 16 Temmuz 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Lütfen kısa madde eklemeyin.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. M. M. ileti 15:51, 16 Temmuz 2008 (UTC)--


Sayın kullanıcı, Adnan Oktar maddesine eklediğiniz kaynaklar, Vikipedi'nin tarafsızlık kıstaslarına uymuyor. Sadece Oktar ve ona bağlı kişi ve kuruluşlardan tamamen bağımsız kaynaklar kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle silinen katkılarınızı lütfen geri getirmeyin. Saygılar, Filanca 19:27, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

M. M. ileti 06:52, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Levent Abi ileti 21:54, 4 Ağustos 2008 (UTC)


  • Kaynak eklememek bir kural ihlali değil, eksikliktir. Vikipedi telif hakları konusunda çok hassastır. Copyright (©) yasalarına uygun olmayan kopyalamalar yapmayınız. Levent Abi ileti 22:25, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • NOT: Buradan yaptığınız alıntılar bariz olarak kurallara uymamaktır. Levent Abi ileti 22:27, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Alıntı yaptığınız yerin tam linkini (bağlantısını) verir misiniz? Bahsettiğiniz yer anasayfa. bütün sitede o kısmı arayamam. Levent Abi ileti 22:42, 4 Ağustos 2008 (UTC)


  • Evet; verdiğiniz bağlantıyı Google aracılığı ile ve http://www.copyscape.com/ ile kontrol ettim; ne yazık ki bu linkte, sizin eklediğiniz içerik yok. Ama tam aksine iki üstte belirttiğim bağlantıdan alıntı yapılmış olduğu açık ve nettir. Bu durumda ilgili değişikliğe izin verilmesi mümkün olmamaktadır. Telif ihlali ve intihal konusunda ısrarcı olmamanızı, bunun Vikipedi'de hoş karşılanmayacağını tekrar belirtmek isterim. İyi geceler. Levent Abi ileti 23:00, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Kolay gelsin. (NOT: imzanızı başa değil, iletinin en sonuna ekleyin. Benim size yazdıklarım gibi), İyi geceler. Levent Abi ileti 23:13, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Yabancımsj 07:25, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce defalarca uyarılmış olmanıza rağmen ısrarla adil kullanım politikasını ihlal etmektesiniz.Herhangi bir özgür lisanslı örneğinin bulunma şansı olmaması durumları dışında maddelerde adil kullanım resimleri kullanılamaz.Harun Yahya hayatta olduğuna göre özgür lisanslı bir resmi çekilebilir.Daha önce yeterince bilgilendirilmişsiniz ancak aynı tutumu sürdürüyorsunuz.Bu sebeple Vikipedi'de değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 09:53, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.

Eldarion 12:54, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. Eldarion 13:11, 6 Ağustos 2008 (UTC)


  • Eldarion'a yazdığınız mesajı gördüm. Aslında yanılıyorsunuz: Maddelerde Yorum olmamalı. Hem olumlu hem olumsuz yorumların olması tarafsızlaştırma değildir. Dediğim gibi maddeler, yorum içermemeli. Levent Abi ileti 13:29, 6 Ağustos 2008 (UTC)
An itibarı ile madde her iki kesimin de fikrini içeriyor.Ancak Levent Abi'nin dediği gibi yorumlar Vikipedi'de yer alamazlar.Dolayısıyla maddenin şu anki hali uygun gibi görünüyor.Kolay gelsin.--Eldarion 13:35, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Vikipedi sayfalarına nerde ne zaman zarar vermişim? --maderibeyzaileti 17:04, 7 Ağustos 2008 (UTC)

2. Engelleme[kaynağı değiştir]

VP:EP#4'e göre Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı kuralını ihlâl ettiğiniz için 24 saat engellendiniz. Lütfen değişiklik savaşına girmeyiniz ve maddelerin tartışma sayfalarını görüşlerinizi belirtmek için kullanınız. Gereksiz yere uyarı şablonu göndermeniz de ayrıca VP:N içinde olmayan bir davranıştır. Geri döndüğünüzde umarım değişiklik savaşına tekrar girmezsiniz, çünkü engelleme süreleri katlanarak gitmektedir. --Mskyrider ileti 17:14, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce defalarca uyarı almış ve engellenmiş olmanıza rağmen ısrarla yoğun geri dönüş yapmanız ve 3R kuralını ihlal etmeniz nedeniyle bu kez 48 saat engellendiniz. Kural ihlallerinde engellenme artarak gider. Bilginize. --M. M. ileti 12:14, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler cavit yalçın ama siz homonhilis i nerden tanıyorsunuz?Ve sayfasında görseydim yapmazdım.--sevgilerimle...Selim Elmasmsj 16:01, 17 Ağustos 2008 (UTC)

forum / yorum[kaynağı değiştir]

  • yoğunlukla Tartışma:Evrim sayfasını fikirlerinizi yaymak amacıyla kullanmayı sürdürüyorsunuz. maddeyi geliştirmeye yönelik olmayan, dünyadaki genel eğilimlerin tersini iddia eden kaynaksız, mesnetsiz yorumlarınız geri alınacak. ayrıca buradaki ifadeniz de kullanıcılar hakkında fikir beyan eden ve yargılayan tarzda. bu tarz ifadeler VP:KSY kapsamındadır ve engellenmenize yol açar. --kibelemesaj 15:44, 16 Eylül 2008 (UTC)

Geridönüş engel[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de "Yoğun geri dönüş" yapmanız nedeniyle geçici bir süre için engellendiniz. Geri döndüğünüzde lütfen tekrarlamayınız. M. M. ileti 10:31, 20 Ocak 2009 (UTC)
  • Bir üstte yer alan kibelenin uyarılarını dikkate alınız. Vikipedi'yi kendi görüşlerinizi yaymak amacıyla kullanmaya kalkmayınız. Yaratılış Atlası (kitap) maddesinde ısrarla aynı değişiklikleri yapmayınız.  Levent İleti Katkılar   17:55, 28 Mayıs 2009 (UTC)