Kullanıcı mesaj:Başka nick bulamadım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Başka nick bulamadım![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Delamorenamesaj 10:53, 24 Ocak 2007 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Krkzn 11:51, 24 Ocak 2007 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabiidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Krkzn 12:02, 24 Ocak 2007 (UTC)


gördüğüm kadar ile etiketleme doğru yapılmış, yani albüm - tanıtım resmi olduğundan sergilenmesinde bir sakınca yok fakat resmi almış olduğunuz sitenin adresini resmin alındığı sayfanın tam adresini verek belirtmelisiniz. adres çubuğundaki yazının tamamını kopyala yapıştır yapmanız tavsiye edilir. [1] resminde olduğu gibi kaynak bölümünde tam adresin olması geekmekte... vikipedi'ye olan katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar Danbury

şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Şarkı sözleri telif kapsamında ama tercümelerinden emin değilim. Online olan bir yöneticiye sorar mısın, emeklerin boşa gimesin teliflilerse. Kullanıcı:Khutuck195.33.204.82 12:47, 26 Ocak 2007 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Israrla telif ihlali ve intihal nedeniyle Vikipedi'ye erişiminiz 24 saat durduruldu --Pinar 14:17, 26 Ocak 2007 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Askeriye portalına hoş geldiniz. Eğer portal hakkında veya genel olarak Vikipedi hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa, yardımcı olabilirim. --Ruzgarmesaj 23:58, 26 Ocak 2007 (UTC)

Amiral Fischer[kaynağı değiştir]

Telif hakları saklı bu adresten aldığınız Amiral Fischer maddesi VP:HS Genel #9 nedeniyle silindi. Lütfen son kez uyarıyorum: ısrarla Vikipedi telif hakları politikasını ihlal eden maddeler eklemeyiniz! --Pinar 11:22, 29 Ocak 2007 (UTC)

Askeriye portalı[kaynağı değiştir]

Karargâhtaki "tanım şablonları" başlığına bakarsanız sevinirim. --Ruzgarmesaj 19:54, 3 Şubat 2007 (UTC)


İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 05:29, 21 Haziran 2007 (UTC)

Şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar şarkı sözlerinin telif hakları saklıdır ve vikipedi'de barınması telif ihlali anlamına geleceği için çıkarılır. Bu sebeple şarkı söleri eklemeyiniz. Alice in Chains sayfasındaki resimler fazla dağınık değil mi sizce?--Machiavelli' msj 13:41, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Genelde Kenan Doğulu sayfasındaki gibi yapılıyor albüm resimleri ve şarkı isimleri.Bundaki tabloyu kullanabilirsiniz.--Machiavelli' msj 13:46, 22 Temmuz 2007 (UTC)
Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş.--Machiavelli' msj 15:42, 22 Temmuz 2007 (UTC)
Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz türde bir proje yok ama Rock müzik dinleyen vikipedistler ile iletişime geçip, organize edebilirseniz neden olmasın. Yönlendirme konusu ise bu tip kısaltmayı yönlendirmek uygun değil örneğin RTE'de çok bilinen bir kısaltmadır ama Recep Tayyip Erdoğan maddesine yönlendirilmemiştir. --Machiavelli' msj 16:06, 22 Temmuz 2007 (UTC)
Herşey tamam da son değişiklik olmadı.Maddelere imza atmayınız. İmza kullanımı için bkz: VP:İmza--Machiavelli' msj 16:12, 22 Temmuz 2007 (UTC)

En azından taslak-madde bilgisi gerekli[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Metal Militia ileti 17:56, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Vikipedi özgür lisanslı (GFDL, KM gibi) resimlere izin veriri bunun yanında çok zorunda kalınırsa kısıtlı kullanım şartlarıyla Telif hakları saklı resimlere VP:AK'ye uyduğu sürece izin verir. Resim yüklemeden önce diğer dillerdeki vikileri kontrol ediniz eğer özgür lisanslı bir resim varsa ve commonsta değil buraya yükleyip kullanınız commonsta ise (resimlerin altında commonsta olduğuna dair bir şablon bulunur) yüklemeniz gerek yoktur sadece resmin adını normal resim kodlarıyla kullanmanız yeterlidir.Hiçbiri yoksa önce diğer sitelerden özgür lisanslı bir resim olup olmadığını kontrol ediniz. O da yoksa telifli resim bulursunuz ve VP:AK ye uyuyorsa, özgür lisanslı alternatifin yapılması imkansızsa yükleyebilirsiniz (örneğin biyografilerde yaşayan insanların özgür lisanslı resimleri yapılabileceği için telifli resimler kabul edilmez.)--Machiavelli' msj 12:30, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Yok sıkma değil sorabilirsiniz. Ama resim gene olmadı. Birinicisi Kaynak gösterimi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/17/Layne_Staley_2.jpg şeklinde değil http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Layne_Staley_2.jpg şeklinde resim dosyasına bağlantı vermelisiniz. İkincisi kaynaktaki lisans bilgisi neyse onu kullanmalısınız.Yani kaynakta km deniyorsa km olmalı albüm kapağıysa albüm kapağı olmalı tr'de de. Son olarak en:Image:Layne Staley 2.jpg dosyasında görüldüğü üzere resim kaynaksız olarak işaretlenmiş.yüksek ihtimalle ordanda silinecek. Burayada kaynaksız olarak işaretliyorum. bir hafta sonra orada kaynak belirtilmişse, sorunsuz olduğu kabul edilirse burada da kalabilir.--Machiavelli' msj 12:42, 23 Temmuz 2007 (UTC)
Hayır uymuyor lütfen VP:AK dikkatli şekilde okuyunuz. Vikipedi bilginin özgürlüğünü savunur ve amaçlar.Özgür olmayan yani telif hakları saklı bilgilerin kullanılması kısıtlıdır. Bahsi geçen kişi yaşamakta ve özgür lisanslı bir fotoğrafının oluşturulması imkansız değil. --Machiavelli' msj 13:09, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Bu arada Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Simon Bolivar 3 sayfasına yazdığınız bir oy mudur? yoksa yorum mu? oy verirken en alta değilde karşıysanız "Olumsuz" başlığının en altına destekliyorsanız "Olumlu" başlığının en altına yazmalısınız oyunuz geçerli olması için. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:14, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Hayır dediğim gibi kişi yaşıyorsa özgür lisanslı resim bulunması imkansız değildir, adil kullanım resmi kullanılamaz.Bu maddeye resim koymak istiyorsanız özgür lisanslı bir tane bulmalısınız.--Machiavelli' msj 13:30, 23 Temmuz 2007 (UTC)
Hop! haklısınız gözümden kaçmış kusura bakmayın. O halde bu resim uygundur.--Machiavelli' msj 13:35, 23 Temmuz 2007 (UTC)
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:13, 23 Temmuz 2007 (UTC)

The Rolling Stones diye bir madde zaten var; siz dergi maddesini oluşturabilir, yada varolan maddeye katkıda bulunabilirsiniz. Anlam ayrım sayfası oluşturulmuş, devam edebilirsiniz. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 13:32, 23 Temmuz 2007 (UTC)

merhaba kullanıcı sayfanızda ufak bir düzeltme yaptım.umarım hoş karşılarsınız--A-4 15:03, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Ben kullanıcı sayfalarında dolaşırken sizin http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Portal/Teklifler adında bir sayfaya rock müzik ile ilgili bir mesaj gönderdiğinizi gördüm. Bence sadece Alice in Chains,Soundgarden hakkında yazılar yazılması için bir öneride bulunmuşsunuz. Benim de bir fikrim var. Sadece Alice in Chains,Soundgarden hakkında değilde bütün rock, arabesk vb. şarkılar ve şarkıcılar hakkında yazı yazılsa daha güzel olmaz mı. --Kullanıcı:Elif-15

Vikipedi ne değildir[kaynağı değiştir]

VP:VND'yi okumanızı tavsiye ederim. Vikipedi kişisel dosya deponuz değildir.. Ansiklopedi maddelerinde kullanılamayacak resimleri Vikipedi'ye yüklemeyiniz. Bu tür resimleri Commons'a yüklemelisiniz.Örneğin Resim:Offfff.jpg resmini.İyi çalışmalar.

Machiavelli' msj 10:43, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Lütfen Resim:Örnekasd.png resmine kaynak gösteriniz.--Machiavelli' msj 11:07, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.


Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Lütfen → bu ← projeye katılarak bize yardımcı olun.

Merhaba Nutuk maddesinde değişiklik yapmak üzere bütün Atatürkçüleri davet ediyorum. Bookman 20:44, 27 Kasım 2007 (UTC)


Galatasaraylı kullanıcımız; Galatasaray Portalımız daha önce olan yetersiz halinden ziyade, daha güzel bir biçimde geliştirilmiştir. Ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcı GSH yi {{}} karakterleri içine alarak Galatasaray haberlerini takip edebilirsiniz.Ayrıca Galatasaray Gündemdeki Proje maddesine katkılarınızı bekliyoruz. Lütfen katkılarınızı esirgemeyin. Saygılarımla --SBM ileti 14 Ocak 2008 19:05 (GMT+2)

you know youre right şarkısını dinlediğimizde hepimizin içinde birşeyler kopmuştu öyle değilmiKamuran otukenli 08:53, 23 Ekim 2008 (UTC)

Reality 23:29, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Başka nick bulamadım,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 17:12, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Başka nick bulamadım,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle...

Üç adım atlama[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Evolutionoftheuniverse. Oluşturduğun Üç adım atlama maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Telif ihlali" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 19.07, 3 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]