Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar...

Gün içinde bu madde ile ilgileneceğim. Eline sağlık...

--Doruk Salancıileti 07:24, 1 Aralık 2006 (UTC)


Pulmoner Hipertansiyon[kaynağı değiştir]

Öncelikle rahatsızlık verdiğim için öüzr dilerim. PH'deki tatışma yerine de yazdığım gibi, arama yaparken mesela pulmoner kelimesini arattırırken pulmoner hipertansiyon gelmiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? İnternette de arattığımda vikipedi'deki bu sayfaya ulaşılamıyor.

Bu linkteski siteden haberiniz var mı? http://www.iskenderiye.com/wp_bilgi/?p=8682

FPAH-1996 09:17, 1 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan,

Değişikliği yaptım istediğin şekilde ama benlik bir işi yokmuş aslında, sen de yapabilirmişsin, zira Yer (gezegen) maddesinde geçmiş yoktu, geçmişlerle uğraşmadan taşındı direkt.

Sevgiler

Vito Genovese 16:27, 1 Aralık 2006 (UTC)

Sunucu güncellemesi[kaynağı değiştir]

Valla ahiret sorusu sordun bu sefer İnfoCan,

Bana daha önce de sorulmuştu bu soru. Özgür'den tüyo istemiştim, o da "2-3 gün" demişti. Sonradan kendisinin süper bir yalancı olduğu ortaya çıktı, zira 2 ayı bulabiliyordu maddeleri aramalarda gözükmesi. O yüzden her an herşey olabiliyor, ne desem yalan olur.

Sevgiler

~~

Ben google da yapılan aramanın kriter olarak alınmaması gerektiği kanısındayım. Bu değiştirmeyi MEB'in okul kitaplarında yeryüzü veya dünya kabul edildiği için yaptım ama tek başıma karar veremiyeceğim için yazarlara sormamız gerektiğine inanıyorum. OnurRC

kıl dönmeleri[kaynağı değiştir]

  • merhaba infoCan, silinmeye aday gösterdiğin maddenin yazarının diğer katkılarını da aynı şekilde gözden geçirebilir misin, ki belki de baktın, bilemiyorum. tıptan anlamasam da hep bir yöne çekme var gibi bir izlenimim var da.. mesela doruk'un dediği gibi aynı şey olmasalar da pilonidal sinus'dan kıl dönmesi'ne yönlendirme yapılmış. teşekkürler, iyi çalışmalar. --kibelemesaj 23:36, 1 Aralık 2006 (UTC)

Endeks yenilenmesi[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, Vito'ya sordum şimdi de sana soruyorum, sen de bilmezsen Meta'ya gideceğim :-). Mesaj sayfamda birisi sordu, Pulmoner hipertansiyon maddesini başlatmış, "pulmoner" olarak arama yapınca o sayfa belirmiyormuş. Nedeni veritabanı endeksinin dinamik olarak yenilenmemesi mi acaba? Ama öyle olsa eski maddelerde bu sorun olmasa gerekir, "pulcukları" diye arama yaptığım zaman arama sonuçları arasında (21 Kasım'da açılmış olan) "Kan pulcukları" sayfası veya onun yönlendirmesi olan "Trombosit" sayfası görünmüyor. Nedir bu işin kerameti? --İnfoCan 17:26, 1 Aralık 2006 (UTC)

Biraz daha inceledim 11 Kasım'da girilmiş maddelerde (örneğin Don Nehri) bulunan sözcükler aranınca bu maddeler belirmiyor, 10 Kasım'da girilenler (örneğin Soya fasülyesi) beliriyor. Endeks daha sık yenilenemez mi acaba? --İnfoCan 17:53, 1 Aralık 2006 (UTC)
Merhaba İnfoCan, sorunun kesin bir cevabı yok. Sistemin güncellenme sıklığı hakkında kesin bir rakam veremem sanırım yazılımcılarda veremeyebilir. Örneğin şu kısa sayfalar vs. Türkçe vikipedide günlük olarak güncelleniyor fakat ingilizce vikipedide 3-4 günde güncellendiği oluyor. Fakat benden bir tahminde bulunmamı istersen, güncellenmesi ancak yedeklendiği zaman offline olarak oluyor:) Yani http://download.wikimedia.org/ sayfasında görebileceğin 2006-11-10 15:38:37 trwiki: Dump complete kayıdı 10 Kasımı gösteriyor:) Kesin bir cevabım olmadı ama en azından benim fikrim bu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:34, 2 Aralık 2006 (UTC)


Sevgili İnfoCan,
Bu yıl yeni yıl ve bayram ayni günlere denk geldi.. Hem bayramını kutluyor, hem de yeni yılda mutlu, huzur dolu günler diliyorum sana ve ailene...--Hasan Sami 09:50, 30 Aralık 2006 (UTC)

Veba Kara Ölüm[kaynağı değiştir]

Veba (Bubonic Plague) hastalığın ismi, Kara ölüm (black death) 14'üncü yüzyılda başlayan o salgının o dönemde verilen adı. Ayrı maddeler de, sanırım Veba Salgını ile benzer maddeler. Türkçe doğrusu kara ölümdür. --`NeRVaLsevgili nerval; 15:23, 9 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

  • biraz senede bir gün periyodunda oldu ama yine de seni burada görmek güzel. sevgiler. --kibelemesaj 16:57, 5 Şubat 2007 (UTC)
  • merhaba infocan. teknik farkı biliyorum. ancak kimi zaman terimler türkçeye başka anlamlarla girebiliyor ve öyle kabul görüyorlar. sonuç olarak web türkçe bir kelime değil ve ulaşabildiğim bütün dil kurumlarının metinlerinde, yine türkçe olmamasına rağmen yazılış ve söyleniş kolaylığı nedeniyle internet sitesi yaygın kabul görüyor. bu tartışmaları hiçe sayıp kimse bilmiyor diyerek değiştirilmesini doğru bulmuyorum. sevgiler. --kibelemesaj 20:06, 16 Şubat 2007 (UTC)
  • tamam ne güzel, hiçbir kusuru yok bence. benim de derdim bu zaten.. konuşulabilir, topluluğun fikri alınır. dediğim gibi dilcilerin de tartışmakta olduğu bir konu. kategori sayfasında da tdk'nın önerdiği sözcüklerden sözedilmiş, gözönüne alınabilir. ama sanırım web en son seçenek, değil mi? --kibelemesaj 20:51, 16 Şubat 2007 (UTC)