Friends bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Friends dizinin jenerikteki logosu.

Friends David Crane ve Marta Kauffman tarafından yaratılan yapımcılığını Warner Bros. Television şirketine bağlı Bright/Kauffman/Crane Productions'ın yaptığı NBC'de yayınlanmış bir Amerikan sitcom dizisidir. İlk bölümü 22 Eylül 1994'te yayınlanan dizi toplamda on sezon, 236 bölüm devam etmiş ve 6 Mayıs 2004'te final yapmıştır. Bölüm süresi 22-23 dakika arasında değişmekte, reklam aralarıyla birlikte 30 dakikalık bir zaman diliminde yayınlanmaktaydı.

Dizi New York'te yaşayan altı arkadaş olan Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) ve Ross Geller (David Schwimmer)'ın hayatlarını konu alır. Dördüncü sezonun finali olan "The One with Ross's Wedding"in Londra'da çekilmesi dışında diğer bütün bölümler Burbank, California'daki Warner Bros. Stüdyoları'nda çekildi.[1]

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölümler Orijinal yayın tarihi
Sezon prömiyeri Sezon finali
1 24 22 Eylül 1994 (1994-09-22) 18 Mayıs 1995 (1995-05-18)
2 24 21 Eylül 1995 (1995-09-21) 16 Mayıs 1996 (1996-05-16)
3 25 19 Eylül 1996 (1996-09-19) 15 Mayıs 1997 (1997-05-15)
4 24 25 Eylül 1997 (1997-09-25) 7 Mayıs 1998 (1998-05-07)
5 24 24 Eylül 1998 (1998-09-24) 20 Mayıs 1999 (1999-05-20)
6 25 23 Eylül 1999 (1999-09-23) 18 Mayıs 2000 (2000-05-18)
7 24 12 Ekim 2000 (2000-10-12) 17 Mayıs 2001 (2001-05-17)
8 24 27 Eylül 2001 (2001-09-27) 16 Mayıs 2002 (2002-05-16)
9 24 26 Eylül 2002 (2002-09-26) 15 Mayıs 2003 (2003-05-15)
10 18 25 Eylül 2003 (2003-09-25) 6 Mayıs 2004 (2004-05-06)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birinci sezon (1994-95)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
1 1 "The Pilot" James Burrows David Crane & Marta Kauffman 456650 22 Eylül 1994 (1994-09-22) 21.5[2]
2 2 "The One with the Sonogram at the End" James Burrows David Crane & Marta Kauffman 456652 29 Eylül 1994 (1994-09-29) 20.2[2]
3 3 "The One with the Thumb" James Burrows Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 456651 6 Ekim 1994 (1994-10-06) 19.5[2]
4 4 "The One with George Stephanopoulos" James Burrows Alexa Junge 456654 13 Ekim 1994 (1994-10-13) 19.7[2]
5 5 "The One with the East German Laundry Detergent" Pamela Fryman Jeff Greenstein & Jeff Strauss 456653 20 Ekim 1994 (1994-10-20) 18.6[2]
6 6 "The One with the Butt" Arlene Sanford Adam Chase & Ira Ungerleider 456655 27 Ekim 1994 (1994-10-27) 18.2[2]
7 7 "The One with the Blackout" James Burrows Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 456656 3 Kasım 1994 (1994-11-03) 23.5[2]
8 8 "The One Where Nana Dies Twice" James Burrows David Crane & Marta Kauffman 456657 10 Kasım 1994 (1994-11-10) 21.1[2]
9 9 "The One Where Underdog Gets Away" James Burrows Jeff Greenstein & Jeff Strauss 456659 17 Kasım 1994 (1994-11-17) 23.1[2]
10 10 "The One with the Monkey" Peter Bonerz Adam Chase & Ira Ungerleider 456661 15 Aralık 1994 (1994-12-15) 19.9[3]
11 11 "The One with Mrs. Bing" James Burrows Alexa Junge 456660 5 Ocak 1995 (1995-01-05) 26.6[3]
12 12 "The One with the Dozen Lasagnas" Paul Lazarus Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz & Adam Chase & Ira Ungerleider 456658 12 Ocak 1995 (1995-01-12) 24.0[3]
13 13 "The One with the Boobies" Alan Myerson Alexa Junge 456664 19 Ocak 1995 (1995-01-19) 25.8[3]
14 14 "The One with the Candy Hearts" James Burrows Bill Lawrence 456667 9 Şubat 1995 (1995-02-09) 23.8[3]
15 15 "The One with the Stoned Guy" Alan Myerson Jeff Greenstein & Jeff Strauss 456663 16 Şubat 1995 (1995-02-16) 24.8[3]
16/17 16/17 "The One with Two Parts" Michael Lembeck David Crane & Marta Kauffman 456665 23 Şubat 1995 (1995-02-23) 26.1[3]
18 18 "The One with All the Poker" James Burrows Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 456662 2 Mart 1995 (1995-03-02) 30.4[3]
19 19 "The One Where the Monkey Gets Away" Peter Bonerz Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 456668 9 Mart 1995 (1995-03-09) 29.4[4]
20 20 "The One with the Evil Orthodontist" Peter Bonerz Doty Abrams 456669 6 Nisan 1995 (1995-04-06) 30.0[4]
21 21 "The One with the Fake Monica" Gail Mancuso Adam Chase & Ira Ungerleider 456671 27 Nisan 1995 (1995-04-27) 28.4[4]
22 22 "The One with the Ick Factor" Robby Benson Alexa Junge 456670 4 Mayıs 1995 (1995-05-04) 29.9[4]
23 23 "The One with the Birth" James Burrows Story: David Crane & Marta Kauffman
Teleplay: Jeff Greenstein & Jeff Strauss
456672 11 Mayıs 1995 (1995-05-11) 28.7[4]
24 24 "The One Where Rachel Finds Out" Kevin S. Bright Chris Brown 456673 18 Mayıs 1995 (1995-05-18) 31.3[4]

İkinci sezon (1995-96)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
25 1 "The One with Ross's New Girlfriend" Michael Lembeck Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 457301 21 Eylül 1995 (1995-09-21) 32.1[5]
26 2 "The One with the Breast Milk" Michael Lembeck Adam Chase & Ira Ungerleider 457302 28 Eylül 1995 (1995-09-28) 29.8[5]
27 3 "The One Where Heckles Dies" James Burrows Michael Curtis & Gregory S. Malins 457303 5 Ekim 1995 (1995-10-05) 30.2[5]
28 4 "The One with Phoebe's Husband" James Burrows Alexa Junge 457305 12 Ekim 1995 (1995-10-12) 28.1[5]
29 5 "The One with Five Steaks and an Eggplan" Pamela Fryman Chris Brown 457304 19 Ekim 1995 (1995-10-19) 28.3[5]
30 6 "The One with the Baby on the Bus" Arlene Sanford Betsy Borns 457306 2 Kasım 1995 (1995-11-02) 30.2[5]
31 7 "The One Where Ross Finds Out" James Burrows Michael Borkow 457307 9 Kasım 1995 (1995-11-09) 30.5[5]
32 8 "The One with the List" James Burrows David Crane & Marta Kauffman 457308 16 Kasım 1995 (1995-11-16) 32.9[5]
33 9 "The One with Phoebe's Dad" James Burrows Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz 457309 14 Aralık 1995 (1995-12-14) 27.8[5]
34 10 "The One with Russ" Peter Bonerz Ira Ungerleider 457311 4 Ocak 1996 (1996-01-04) 32.2[5]
35 11 "The One with the Lesbian Wedding" James Burrows Doty Abrams 457312 18 Ocak 1996 (1996-01-18) 32.6[5]
36/37 12/13 "The One After the Superbowl" Michael Lembeck Part 1: Jeffrey Astrof & Mike Sikowitz
Part 2: Michael Borkow
457313/457314 28 Ocak 1996 (1996-01-28) 52.9[5]
38 14 "The One with the Prom Video" Alan Myerson Alexa Junge 457310 1 Şubat 1996 (1996-02-01) 33.6[5]
39 15 "The One Where Ross and Rachel...You Know" Michael Lembeck Michael Curtis & Gregory S. Malins 457315 8 Şubat 1996 (1996-02-08) 32.9[5]
40 16 "The One Where Joey Moves Out" Michael Lembeck Betsy Borns 457316 15 Şubat 1996 (1996-02-15) 31.1[5]
41 17 "The One Where Eddie Moves In" Michael Lembeck Adam Chase 457317 22 Şubat 1996 (1996-02-22) 30.2[5]
48 18 "The One Where Dr. Ramoray Dies" Michael Lembeck Hikaye: Alexa Junge
Teleplay: Michael Borkow
457318 21 Mart 1996 (1996-03-21) 30.1[5]
49 19 "The One Where Eddie Won't Go" Michael Lembeck Michael Curtis & Gregory S. Malins 457319 28 Mart 1996 (1996-03-28) 31.2[5]
50 20 "The One Where Old Yeller Dies" Michael Lembeck Hikaye: Michael Curtis & Gregory S. Malins
Teleplay: Adam Chase
457320 4 Nisan 1996 (1996-04-04) 27.4[5]
51 21 "The One with the Bullies" Michael Lembeck Brian Buckner & Sebastian Jones 457321 25 Nisan 1996 (1996-04-25) 24.7[5]
52 22 "The One with the Two Parties" Michael Lembeck Alexa Junge 457322 2 Mayıs 1996 (1996-05-02) 25.5[5]
53 23 "The One with the Chicken Pox" Michael Lembeck Brown Mandell 457324 9 Mayıs 1996 (1996-05-09) 26.1[5]
54 24 "The One with Barry and Mindy's Wedding" Michael Lembeck Hikaye: Ira Ungerleider
Teleplay: Brown Mandell
457323 16 Mayıs 1996 (1996-05-16) 39.0[5]

Üçüncü sezon (1996-97)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
49 1 "The One with the Princess Leia Fantasy" Gail Mancuso Michael Curtis & Gregory S. Malins 465251 19 Eylül 1996 (1996-09-19) 26.8[6]
50 2 "The One Where No One's Ready" Gail Mancuso Ira Ungerleider 465252 26 Eylül 1996 (1996-09-26) 26.7[6]
51 3 "The One with the Jam" Kevin S. Bright Wil Calhoun 465253 3 Ekim 1996 (1996-10-03) 25.2[6]
52 4 "The One with the Metaphorical Tunnel" Steve Zuckerman Alexa Junge 465254 10 Ekim 1996 (1996-10-10) 26.1[6]
53 5 "The One with Frank Jr." Steve Zuckerman Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri 465255 17 Ekim 1996 (1996-10-17) 23.3[6]
54 6 "The One with the Flashback" Peter Bonerz David Crane & Marta Kauffman 465256 31 Ekim 1996 (1996-10-31) 23.3[6]
55 7 "The One with the Race Car Bed" Gail Mancuso Seth Kurland 465257 7 Kasım 1996 (1996-11-07) 27.4[6]
56 8 "The One with the Giant Poking Device" Gail Mancuso Adam Chase 465258 14 Kasım 1996 (1996-11-14) 28.7[6]
57 9 "The One with the Football" Kevin S. Bright Ira Ungerleider 465259 21 Kasım 1996 (1996-11-21) 29.3[6]
58 10 "The One Where Rachel Quits" Terry Hughes Gregory S. Malins & Michael Curtis 465260 12 Aralık 1996 (1996-12-12) 25.1[6]
59 11 "The One Where Chandler Can't Remember Which Sister" Terry Hughes Alexa Junge 465261 9 Ocak 1997 (1997-01-09) 29.8[6]
60 12 "The One with All the Jealousy" Robby Benson Doty Abrams 465262 16 Ocak 1997 (1997-01-16) 29.6[6]
61 13 "The One Where Monica and Richard are Just Friends" Robby Benson Michael Borkow 465265 30 Ocak 1997 (1997-01-30) 28.0[6]
62 14 "The One with Phoebe's Ex-Partner" Robby Benson Wil Calhoun 465266 6 Şubat 1997 (1997-02-06) 28.9[6]
63 15 "The One Where Ross and Rachel Take a Break" James Burrows Michael Borkow 465263 13 Şubat 1997 (1997-02-13) 27.3[6]
64 16 "The One with the Morning After" James Burrows David Crane & Marta Kauffman 465264 20 Şubat 1997 (1997-02-20) 28.3[6]
65 17 "The One Without the Ski Trip" Sam Simon Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri 465267 6 Mart 1997 (1997-03-06) 25.8[6]
66 18 "The One with the Hypnosis Tape" Robby Benson Seth Kurland 465269 13 Mart 1997 (1997-03-13) 28.1[6]
67 19 "The One with the Tiny T-Shirt" Terry Hughes Adam Chase 465268 27 Mart 1997 (1997-03-27) 23.7[6]
68 20 "The One with the Dollhouse" Terry Hughes Wil Calhoun 465270 10 Nisan 1997 (1997-04-10) 24.4[6]
69 21 "The One with a Chick and a Duck" Michael Lembeck Chris Brown 465271 17 Nisan 1997 (1997-04-17) 23.2[6]
70 22 "The One with the Screamer" Peter Bonerz Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri 465272 24 Nisan 1997 (1997-04-24) 22.6[6]
71 23 "The One with Ross's Thing" Shelley Jensen Ted Cohen & Andrew Reich 465274 1 Mayıs 1997 (1997-05-01) 24.2[6]
72 24 "The One with the Ultimate Fighting Champion" Robby Benson Story: Pang-Ni Landrum & Mark Kunerth
Teleplay: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
465273 8 Mayıs 1997 (1997-05-08) 23.1[6]
73 25 "The One at the Beach" Pamela Fryman Story: Pang-Ni Landrum & Mark Kunerth
Teleplay: Adam Chase
465275 15 Mayıs 1997 (1997-05-15) 28.8[6]

Dördüncü sezon (1997-98)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD Seyircisi
(milyon)
74 1 "The One with the Jellyfish" Shelley Jensen Wil Calhoun 466601 25 Eylül 1997 (1997-09-25) 29.4[7]
75 2 "The One with the Cat" Shelley Jensen Jill Condon & Amy Toomin 466602 2 Ekim 1997 (1997-10-02) 25.5[7]
76 3 "The One with the Cuffs" Peter Bonerz Seth Kurland 466603 9 Ekim 1997 (1997-10-09) 24.0[7]
77 4 "The One with the Ballroom Dancing" Gail Mancuso Ted Cohen & Andrew Reich 466604 16 Ekim 1997 (1997-10-16) 24.3[7]
78 5 "The One with Joey's New Girlfriend" Gail Mancuso Gregory S. Malins & Michael Curtis 466605 30 Ekim 1997 (1997-10-30) 24.4[7]
79 6 "The One with the Dirty Girl" Shelley Jensen Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri 466606 6 Kasım 1997 (1997-11-06) 25.7[7]
80 7 "The One Where Chandler Crosses the Line" Kevin S. Bright Adam Chase 466607 13 Kasım 1997 (1997-11-13) 26.4[7]
81 8 "The One with Chandler in a Box" Peter Bonerz Michael Borkow 466608 20 Kasım 1997 (1997-11-20) 26.8[7]
82 9 "The One Where They're Going to Party!" Peter Bonerz Ted Cohen & Andrew Reich 466609 11 Aralık 1997 (1997-12-11) 23.9[7]
83 10 "The One with the Girl from Poughkeepsie" Gary Halvorson Scott Silveri 466612 18 Aralık 1997 (1997-12-18) 23.2[7]
84 11 "The One with Phoebe's Uterus" David Steinberg Seth Kurland 466610 8 Ocak 1998 (1998-01-08) 23.7[7]
85 12 "The One with the Embryos" Kevin S. Bright Jill Condon & Amy Toomin 466611 15 Ocak 1998 (1998-01-15) 27.1[7]
86 13 "The One with Rachel's Crush" Dana DeVally Piazza Shana Goldberg-Meehan 466613 29 Ocak 1998 (1998-01-29) 25.3[7]
87 14 "The One with Joey's Dirty Day" Peter Bonerz Wil Calhoun 466614 5 Şubat 1998 (1998-02-05) 25.1[7]
88 15 "The One with All the Rugby" James Burrows Story: Ted Cohen & Andrew Reich
Teleplay: Wil Calhoun
466617 26 Şubat 1998 (1998-02-26) 24.4[7]
89 16 "The One with the Fake Party" Michael Lembeck Story: Alicia Sky Varinaitis
Teleplay: Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan
466615 19 Mart 1998 (1998-03-19) 23.1[7]
90 17 "The One with the Free Porn" Michael Lembeck Story: Mark Kunerth
Teleplay: Richard Goodman
466616 26 Mart 1998 (1998-03-26) 23.2[7]
91 18 "The One with Rachel's New Dress" Gail Mancuso Story: Andrew Reich & Ted Cohen
Teleplay: Jill Condon & Amy Toomin
466620 2 Nisan 1998 (1998-04-02) 21.7[7]
92 19 "The One with All the Haste" Kevin S. Bright Scott Silveri & Wil Calhoun 466618 9 Nisan 1998 (1998-04-09) 21.8[7]
93 20 "The One with All the Wedding Dresses" Gail Mancuso Story: Adam Chase
Teleplay: Gregory S. Malins & Michael Curtis
466621 16 Nisan 1998 (1998-04-16) 21.9[7]
94 21 "The One with the Invitation" Peter Bonerz Seth Kurland 466619 23 Nisan 1998 (1998-04-23) 21.5[7]
95 22 "The One with the Worst Best Man Ever" Peter Bonerz Story: Seth Kurland
Teleplay: Gregory S. Malins & Michael Curtis
466622 30 Nisan 1998 (1998-04-30) 23.2[7]
96/97 23/24 "The One with Ross's Wedding" Kevin S. Bright Part 1: Michael Borkow
Part 2: Teleplay: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
Story: Jill Condon & Amy Toomin
466623/
466624
7 Mayıs 1998 (1998-05-07) 31.6[7]

Beşinci sezon (1998-99)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
98 1 "The One After Ross Says Rachel" Kevin S. Bright Seth Kurland 467651 24 Eylül 1998 (1998-09-24) 31.1[8]
99 2 "The One with All the Kissing" Gary Halvorson Wil Calhoun 467652 1 Ekim 1998 (1998-10-01) 25.4[8]
100 3 "The One Hundredth"
"The One with the Triplets"
Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 467653 8 Ekim 1998 (1998-10-08) 26.8[8]
101 4 "The One Where Phoebe Hates PBS" Shelley Jensen Michael Curtis 467654 15 Ekim 1998 (1998-10-15) 24.1[8]
102 5 "The One with the Kips" Dana DeValley Piazza Scott Silveri 467655 29 Ekim 1998 (1998-10-29) 25.9[8]
103 6 "The One with the Yeti" Gary Halvorson Alexa Junge 467656 5 Kasım 1998 (1998-11-05) 25.0[8]
104 7 "The One Where Ross Moves In" Gary Halvorson Gigi McCreery & Perry Rein 467657 12 Kasım 1998 (1998-11-12) 24.4[8]
105 8 "The One with All the Thanksgivings" Kevin S. Bright Gregory S. Malins 467659 19 Kasım 1998 (1998-11-19) 23.9[8]
106 9 "The One with Ross's Sandwich" Gary Halvorson Ted Cohen & Andrew Reich 467658 10 Aralık 1998 (1998-12-10) 23.0[8]
107 10 "The One with the Inappropriate Sister" Dana DeValley Piazza Shana Goldberg-Meehan 467661 17 Aralık 1998 (1998-12-17) 23.7[8]
108 11 "The One with All the Resolutions" Joe Regalbuto Story: Brian Boyle
Teleplay: Suzie Villandry
467660 7 Ocak 1999 (1999-01-07) 27.0[8]
109 12 "The One with Chandler's Work Laugh" Kevin S. Bright Alicia Sky Varinaitis 467663 21 Ocak 1999 (1999-01-21) 24.8[8]
110 13 "The One with Joey's Bag" Gail Mancuso Story: Michael Curtis
Teleplay: Seth Kurland
467662 4 Şubat 1999 (1999-02-04) 24.9[8]
111 14 "The One Where Everybody Finds Out" Michael Lembeck Alexa Junge 467664 11 Şubat 1999 (1999-02-11) 27.7[8]
112 15 "The One with the Girl Who Hits Joey" Kevin S. Bright Adam Chase 467665 18 Şubat 1999 (1999-02-18) 29.3[8]
113 16 "The One with the Cop" Andrew Tsao Story: Alicia Sky Varinaitis
Teleplay: Gigi McCreery & Perry Rein
467666 25 Şubat 1999 (1999-02-25) 26.0[8]
114 17 "The One with Rachel's Inadvertent Kiss" Shelley Jensen Andrew Reich & Ted Cohen 467667 18 Mart 1999 (1999-03-18) 24.5[8]
115 18 "The One Where Rachel Smokes" Todd Holland Michael Curtis 467668 8 Nisan 1999 (1999-04-08) 21.9[8]
116 19 "The One Where Ross Can't Flirt" Gail Mancuso Doty Abrams 467669 22 Nisan 1999 (1999-04-22) 20.9[8]
117 20 "The One with the Ride-Along" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan & Seth Kurland 467670 29 Nisan 1999 (1999-04-29) 19.6[8]
118 21 "The One with the Ball" Gary Halvorson Story: Scott Silveri
Teleplay: Gregory S. Malins
467671 6 Mayıs 1999 (1999-05-06) 20.9[8]
119 22 "The One with Joey's Big Break" Gary Halvorson Story: Shana Goldberg-Meehan
Teleplay: Wil Calhoun
467672 13 Mayıs 1999 (1999-05-13) 21.3[8]
120/121 23/24 "The One in Vegas" Kevin S. Bright Part 1: Ted Cohen & Andrew Reich
Part 2: Gregory S. Malins & Scott Silveri
467673/
467674
20 Mayıs 1999 (1999-05-20)[a] 25.9[8]

Altıncı sezon (1999-00)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
122 1 "The One After Vegas" Kevin S. Bright Adam Chase 225551 23 Eylül 1999 (1999-09-23) 27.7[9]
123 2 "The One Where Ross Hugs Rachel" Gail Mancuso Shana Goldberg-Meehan 225552 30 Eylül 1999 (1999-09-30) 22.9[9]
124 3 "The One with Ross's Denial" Gary Halvorson Seth Kurland 225553 7 Ekim 1999 (1999-10-07) 21.6[9]
125 4 "The One Where Joey Loses His Insurance" Gary Halvorson Andrew Reich & Ted Cohen 225554 14 Ekim 1999 (1999-10-14) 21.1[9]
126 5 "The One with Joey's Porsche" Gary Halvorson Perry Rein & Gigi McCreery 225555 21 Ekim 1999 (1999-10-21) 22.4[9]
127 6 "The One on the Last Night" David Schwimmer Scott Silveri 225556 4 Kasım 1999 (1999-11-04) 23.6[9]
128 7 "The One Where Phoebe Runs" Gary Halvorson Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 225557 11 Kasım 1999 (1999-11-11) 22.7[9]
129 8 "The One with Ross's Teeth" Gary Halvorson Teleplay: Perry Rein & Gigi McCreery
Story: Andrew Reich & Ted Cohen
225558 18 Kasım 1999 (1999-11-18) 22.1[9]
130 9 "The One Where Ross Got High" Kevin S. Bright Gregory S. Malins 225559 25 Kasım 1999 (1999-11-25) 19.2[9]
131 10 "The One with the Routine"
"The One with the Rockin' New Year"
Kevin S. Bright Brian Boyle 225561 16 Aralık 1999 (1999-12-16) 22.4[9]
132 11 "The One with the Apothecary Table" Kevin S. Bright Story: Zachary Rosenblatt
Teleplay: Brian Boyle
225560 6 Ocak 2000 (2000-01-06) 22.3[9]
133 12 "The One with the Joke" Gary Halvorson Teleplay: Andrew Reich & Ted Cohen
Story: Shana Goldberg-Meehan
225562 13 Ocak 2000 (2000-01-13) 22.3[9]
134 13 "The One with Rachel's Sister" Gary Halvorson Story: Seth Kurland
Teleplay: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
225563 3 Şubat 2000 (2000-02-03) 24.1[9]
135 14 "The One Where Chandler Can't Cry" Kevin S. Bright Andrew Reich & Ted Cohen 225564 10 Şubat 2000 (2000-02-10) 23.8[9]
136/137 15/16 "The One That Could Have Been" Michael Lembeck Part 1: Gregory S. Malins & Adam Chase
Part 2: David Crane & Marta Kauffman
225565/
225566
17 Şubat 2000 (2000-02-17)[a] 20.7[9]
138 17 "The One with Unagi"
"The One with the Mix Tape"
Gary Halvorson Story: Zachary Rosenblatt
Teleplay: Adam Chase
225568 24 Şubat 2000 (2000-02-24) 22.1[9]
139 18 "The One Where Ross Dates a Student" Gary Halvorson Seth Kurland 225567 9 Mart 2000 (2000-03-09) 20.5[9]
140 19 "The One with Joey's Fridge" Ben Weiss Story: Seth Kurland
Teleplay: Gigi McCreery & Perry Rein
225569 23 Mart 2000 (2000-03-23) 21.5[9]
141 20 "The One with Mac and C.H.E.E.S.E." Kevin S. Bright Doty Abrams 225575 13 Nisan 2000 (2000-04-13) 18.8[9]
142 21 "The One Where Ross Meets Elizabeth's Dad" Michael Lembeck Story: David J. Lagana
Teleplay: Scott Silveri
225570 27 Nisan 2000 (2000-04-27) 20.6[9]
143 22 "The One Where Paul's the Man" Gary Halvorson Story: Brian Caldirola
Teleplay: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
225571 4 Mayıs 2000 (2000-05-04) 20.0[9]
144 23 "The One with the Ring" Gary Halvorson Ted Cohen & Andrew Reich 225572 11 Mayıs 2000 (2000-05-11) 20.9[9]
145/146 24/25 "The One with the Proposal" Kevin S. Bright Part 1: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
Part 2: Andrew Reich & Ted Cohen
225573/
225574
18 Mayıs 2000 (2000-05-18)[a] 30.7[9]

Yedinci sezon (2000-01)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
147 1 "The One with Monica's Thunder" Kevin S. Bright Story: Wil Calhoun
Teleplay: David Crane & Marta Kauffman
226401 12 Ekim 2000 (2000-10-12) 25.54[10]
148 2 "The One with Rachel's Book" Michael Lembeck Andrew Reich & Ted Cohen 226402 12 Ekim 2000 (2000-10-12) 27.93[10]
149 3 "The One with Phoebe's Cookies" Gary Halvorson Sherry Bilsing & Ellen Plummer 226405 19 Ekim 2000 (2000-10-19) 22.70[10]
150 4 "The One with Rachel's Assistant" David Schwimmer Brian Boyle 226403 26 Ekim 2000 (2000-10-26) 22.66[10]
151 5 "The One with the Engagement Picture" Gary Halvorson Story: Earl Davis
Teleplay: Patty Lin
226404 2 Kasım 2000 (2000-11-02) 24.43[10]
152 6 "The One with the Nap Partners" Gary Halvorson Brian Buckner & Sebastian Jones 226406 9 Kasım 2000 (2000-11-09) 22.01[10]
153 7 "The One with Ross's Library Book" David Schwimmer Scott Silveri 226410 16 Kasım 2000 (2000-11-16) 23.73[10]
154 8 "The One Where Chandler Doesn't Like Dogs" Kevin S. Bright Patty Lin 226407 23 Kasım 2000 (2000-11-23) 16.57[10]
155 9 "The One with All the Candy" David Schwimmer Wil Calhoun 226408 7 Aralık 2000 (2000-12-07) 21.08[10]
156 10 "The One with the Holiday Armadillo" Gary Halvorson Gregory S. Malins 226409 14 Aralık 2000 (2000-12-14) 23.26[10]
157 11 "The One with All the Cheesecakes" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan 226412 4 Ocak 2001 (2001-01-04) 24.37[10]
158 12 "The One Where They're Up All Night" Kevin S. Bright Zachary Rosenblatt 226413 11 Ocak 2001 (2001-01-11) 22.86[10]
159 13 "The One Where Rosita Dies" Stephen Prime Story: Ellen Plummer & Sherry Bilsing
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
226415 1 Şubat 2001 (2001-02-01) 22.24[10]
160 14 "The One Where They All Turn Thirty" Ben Weiss Story: Vanessa McCarthy
Teleplay: Ellen Plummer & Sherry Bilsing
226411 8 Şubat 2001 (2001-02-08) 22.40[10]
161 15 "The One with Joey's New Brain" Kevin S. Bright Story: Sherry Bilsing & Ellen Plummer
Teleplay: Andrew Reich & Ted Cohen
226416 15 Şubat 2001 (2001-02-15) 21.75[10]
162 16 "The One with the Truth About London" David Schwimmer Story: Brian Buckner & Sebastian Jones
Teleplay: Zachary Rosenblatt
226417 22 Şubat 2001 (2001-02-22) 21.22[10]
163 17 "The One with the Cheap Wedding Dress" Kevin S. Bright Story: Brian Buckner & Sebastian Jones
Teleplay: Andrew Reich & Ted Cohen
226414 15 Mart 2001 (2001-03-15) 20.84[10]
164 18 "The One with Joey's Award" Gary Halvorson Story: Sherry Bilsing & Ellen Plummer
Teleplay: Brian Boyle
226418 29 Mart 2001 (2001-03-29) 17.81[10]
165 19 "The One with Ross and Monica's Cousin" Gary Halvorson Andrew Reich & Ted Cohen 226421 19 Nisan 2001 (2001-04-19) 16.55[10]
166 20 "The One with Rachel's Big Kiss" Gary Halvorson Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan 226419 26 Nisan 2001 (2001-04-26) 16.30[10]
167 21 "The One with the Vows" Gary Halvorson Doty Abrams 226424 3 Mayıs 2001 (2001-05-03) 15.65[10]
168 22 "The One with Chandler's Dad" Kevin S. Bright & Gary Halvorson Story: Gregory S. Malins
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
226420 10 Mayıs 2001 (2001-05-10) 17.23[10]
169/170 23/24 "The One with Monica and Chandler's Wedding" Kevin S. Bright Part 1: Gregory S. Malins
Part 2: Marta Kauffman & David Crane
226422/
226423
17 Mayıs 2001 (2001-05-17)[a] 30.05[10]

Sekizinci sezon (2001-02)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
171 1 "The One After 'I Do'" Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 227401 27 Eylül 2001 (2001-09-27) 31.70[11]
172 2 "The One with the Red Sweater" David Schwimmer Dana Klein Borkow 227402 4 Ekim 2001 (2001-10-04) 30.04[11]
173 3 "The One Where Rachel Tells..." Sheldon Epps Sherry Bilsing & Ellen Plummer 227403 11 Ekim 2001 (2001-10-11) 29.20[11]
174 4 "The One with the Videotape" Kevin S. Bright Scott Silveri 227406 18 Ekim 2001 (2001-10-18) 25.58[11]
175 5 "The One with Rachel's Date" Gary Halvorson Brian Buckner & Sebastian Jones 227404 25 Ekim 2001 (2001-10-25) 25.64[11]
176 6 "The One with the Halloween Party" Gary Halvorson Mark Kunerth 227405 1 Kasım 2001 (2001-11-01) 26.96[11]
177 7 "The One with the Stain" Kevin S. Bright R. Lee Fleming Jr. 227407 8 Kasım 2001 (2001-11-08) 24.24[11]
178 8 "The One with the Stripper" David Schwimmer Andrew Reich & Ted Cohen 227408 15 Kasım 2001 (2001-11-15) 26.54[11]
179 9 "The One with the Rumor" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan 227410 22 Kasım 2001 (2001-11-22) 24.24[11]
180 10 "The One with Monica's Boots" Kevin S. Bright Story: Robert Carlock
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
227409 6 Aralık 2001 (2001-12-06) 22.44[11]
181 11 "The One with Ross's Step Forward"
"The One with The Creepy Holiday Card"
Gary Halvorson Robert Carlock 227411 13 Aralık 2001 (2001-12-13) 23.85[11]
182 12 "The One Where Joey Dates Rachel" David Schwimmer Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 227412 10 Ocak 2002 (2002-01-10) 25.53[11]
183 13 "The One Where Chandler Takes a Bath" Ben Weiss Vanessa McCarthy 227413 17 Ocak 2002 (2002-01-17) 29.24[11]
184 14 "The One with the Secret Closet" Kevin S. Bright Brian Buckner & Sebastian Jones 227414 31 Ocak 2002 (2002-01-31) 28.64[11]
185 15 "The One with the Birthing Video" Kevin S. Bright Dana Klein Borkow 227415 7 Şubat 2002 (2002-02-07) 28.64[11]
186 16 "The One Where Joey Tells Rachel" Ben Weiss Andrew Reich & Ted Cohen 227416 28 Şubat 2002 (2002-02-28) 27.52[11]
187 17 "The One with the Tea Leaves" Gary Halvorson Story: R. Lee Fleming Jr.
Teleplay: Steven Rosenhaus
227417 7 Mart 2002 (2002-03-07) 26.30[11]
188 18 "The One in Massapequa"
"The One with the Zesty Guy"
Gary Halvorson Story: Peter Tibbals
Teleplay: Mark Kunerth
227418 28 Mart 2002 (2002-03-28) 22.05[11]
189 19 "The One with Joey's Interview" Gary Halvorson Doty Abrams 227424 4 Nisan 2002 (2002-04-04) 22.59[11]
190 20 "The One with the Baby Shower" Kevin S. Bright Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 227421 25 Nisan 2002 (2002-04-25) 22.24[11]
191 21 "The One with the Cooking Class" Gary Halvorson Story: Dana Klein Borkow
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
227419 2 Mayıs 2002 (2002-05-02) 23.97[11]
192 22 "The One Where Rachel is Late" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan 227420 9 Mayıs 2002 (2002-05-09) 24.32[11]
193/194 23/24 "The One Where Rachel Has a Baby" Kevin S. Bright Part 1: Scott Silveri
Part 2: Marta Kauffman & David Crane
227422/
227423
16 Mayıs 2002 (2002-05-16)[a] 34.91[11]

Dokuzuncu sezon (2002-03)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
195 1 "The One Where No One Proposes" Kevin S. Bright Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 175251 26 Eylül 2002 (2002-09-26) 34.01[12]
196 2 "The One Where Emma Cries" Sheldon Epps Dana Klein Borkow 175252 3 Ekim 2002 (2002-10-03) 28.93[12]
197 3 "The One with the Pediatrician" Roger Christiansen Brian Buckner & Sebastian Jones 175254 10 Ekim 2002 (2002-10-10) 26.63[12]
198 4 "The One with the Sharks" Ben Weiss Andrew Reich & Ted Cohen 175253 17 Ekim 2002 (2002-10-17) 25.82[12]
199 5 "The One with Phoebe's Birthday Dinner" David Schwimmer Scott Silveri 175255 31 Ekim 2002 (2002-10-31) 24.46[12]
200 6 "The One with the Male Nanny" Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 175256 7 Kasım 2002 (2002-11-07) 27.51[12]
201 7 "The One with Ross's Inappropriate Song" Gary Halvorson Robert Carlock 175257 14 Kasım 2002 (2002-11-14) 25.35[12]
202 8 "The One with Rachel's Other Sister" Kevin S. Bright Shana Goldberg-Meehan 175258 21 Kasım 2002 (2002-11-21) 26.76[12]
203 9 "The One with Rachel's Phone Number" Ben Weiss Mark Kunerth 175259 5 Aralık 2002 (2002-12-05) 25.43[12]
204 10 "The One with Christmas in Tulsa" Kevin S. Bright Doty Abrams 175260 12 Aralık 2002 (2002-12-12) 22.29[12]
205 11 "The One Where Rachel Goes Back to Work" Gary Halvorson Story: Judd Rubin
Teleplay: Peter Tibbals
175261 9 Ocak 2003 (2003-01-09) 23.67[12]
206 12 "The One with Phoebe's Rats" Ben Weiss Story: Dana Klein Borkow
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
175262 16 Ocak 2003 (2003-01-16) 23.66[12]
207 13 "The One Where Monica Sings" Gary Halvorson Story: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
Teleplay: Steven Rosenhaus
175263 30 Ocak 2003 (2003-01-30) 25.82[12]
208 14 "The One with the Blind Dates" Gary Halvorson Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 175265 6 Şubat 2003 (2003-02-06) 23.37[12]
209 15 "The One with the Mugging" Gary Halvorson Peter Tibbals 175264 13 Şubat 2003 (2003-02-13) 20.85[12]
210 16 "The One with the Boob Job" Gary Halvorson Mark Kunerth 175266 20 Şubat 2003 (2003-02-20) 19.52[12]
211 17 "The One with the Memorial Service" Gary Halvorson Story: Robert Carlock
Teleplay: Brian Buckner & Sebastian Jones
175267 13 Mart 2003 (2003-03-13) 21.00[12]
212 18 "The One with the Lottery" Gary Halvorson Story: Brian Buckner & Sebastian Jones
Teleplay: Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer
175268 3 Nisan 2003 (2003-04-03) 20.79[12]
213 19 "The One with Rachel's Dream" Terry Hughes Story: Dana Klein Borkow
Teleplay: Mark Kunerth
175269 17 Nisan 2003 (2003-04-17) 18.25[12]
214 20 "The One with the Soap Opera Party" Sheldon Epps Story: Shana Goldberg-Meehan
Teleplay: Andrew Reich & Ted Cohen
175270 24 Nisan 2003 (2003-04-24) 20.71[12]
215 21 "The One with the Fertility Test" Gary Halvorson Story: Scott Silveri
Teleplay: Robert Carlock
175271 1 Mayıs 2003 (2003-05-01) 19.03[12]
216 22 "The One with the Donor" Ben Weiss Andrew Reich & Ted Cohen 175272 8 Mayıs 2003 (2003-05-08) 19.55[12]
217/218 23/24 "The One in Barbados" Kevin S. Bright Part 1: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
Part 2: Marta Kauffman & David Crane
175273/
175274
15 Mayıs 2003 (2003-05-15)[a] 25.46[12]

Onuncu sezon (2003-04)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Kod Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
219 1 "The One After Joey and Rachel Kiss" Kevin S. Bright Andrew Reich & Ted Cohen 176251 25 Eylül 2003 (2003-09-25) 24.54[13]
220 2 "The One Where Ross is Fine" Ben Weiss Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 176252 2 Ekim 2003 (2003-10-02) 22.38[13]
221 3 "The One with Ross's Tan" Gary Halvorson Brian Buckner 176253 9 Ekim 2003 (2003-10-09) 21.87[13]
222 4 "The One with the Cake" Gary Halvorson Robert Carlock 176254 23 Ekim 2003 (2003-10-23) 18.77[13]
223 5 "The One Where Rachel's Sister Babysits" Roger Christiansen Dana Klein Borkow 176255 30 Ekim 2003 (2003-10-30) 19.37[13]
224 6 "The One with Ross's Grant" Ben Weiss Sebastian Jones 176256 6 Kasım 2003 (2003-11-06) 20.38[13]
225 7 "The One with the Home Study" Kevin S. Bright Mark Kunerth 176257 13 Kasım 2003 (2003-11-13) 20.21[13]
226 8 "The One with the Late Thanksgiving" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan 176259 20 Kasım 2003 (2003-11-20) 20.66[13]
227 9 "The One with the Birth Mother" David Schwimmer Scott Silveri 176258 8 Ocak 2004 (2004-01-08) 25.49[13]
228 10 "The One Where Chandler Gets Caught" Gary Halvorson Doty Abrams 176268 15 Ocak 2004 (2004-01-15) 26.68[13]
229 11 "The One Where the Stripper Cries" Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 176260 5 Şubat 2004 (2004-02-05) 24.91[13]
230 12 "The One with Phoebe's Wedding" Kevin S. Bright Robert Carlock & Dana Klein Borkow 176262 12 Şubat 2004 (2004-02-12) 25.90[13]
231 13 "The One Where Joey Speaks French" Gary Halvorson Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 176261 19 Şubat 2004 (2004-02-19) 24.27[13]
232 14 "The One with Princess Consuela" Gary Halvorson Story: Robert Carlock
Teleplay: Tracy Reilly
176263 26 Şubat 2004 (2004-02-26) 22.83[13]
233 15 "The One Where Estelle Dies" Gary Halvorson Story: Mark Kunerth
Teleplay: David Crane & Marta Kauffman
176264 22 Nisan 2004 (2004-04-22) 22.64[13]
234 16 "The One with Rachel's Going Away Party" Gary Halvorson Andrew Reich & Ted Cohen 176265 29 Nisan 2004 (2004-04-29) 24.51[13]
235/236 17/18 "The Last One" Kevin S. Bright Marta Kauffman & David Crane 176266/
176267
6 Mayıs 2004 (2004-05-06)[a] 52.46[13]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g These episodes originally aired as a single double-length episode but are sometimes split into two episodes for syndication, reruns and DVD presentation.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Company Focus: Fountain Studios". The Production Guide. 22 May 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070522211505/http://www.theproductionguide.co.uk/comp_foc_fount.aspx. Erişim tarihi: 12 August 2007. 
  2. ^ a b c d e f g h i "Nielsen Ratings". USA Today (Gannett Company). http://anythingkiss.com/pi_feedback_challenge/Ratings/19940919-19941204_TVRatings.pdf. Erişim tarihi: 15 Ekim 2013. 
  3. ^ a b c d e f g h "Nielsen Ratings". USA Today (Gannett Company). http://anythingkiss.com/pi_feedback_challenge/Ratings/19941205-19950305_TVRatings.pdf. Erişim tarihi: 15 Ekim 2013. 
  4. ^ a b c d e f "Nielsen Ratings". USA Today (Gannett Company). http://anythingkiss.com/pi_feedback_challenge/Ratings/19950306-19950528_TVRatings.pdf. Erişim tarihi: 15 Ekim 2013. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive - Season Two". Newmusicandmore.tripod.com. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150910232624/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings02.html. Erişim tarihi: 2014-07-31. 
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Three". Newmusicandmore.tripod.com. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150924202018/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings03.html. Erişim tarihi: July 31, 2014. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Four". Newmusicandmore.tripod.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304100238/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings04.html. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2014. 
  8. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Five". Newmusicandmore.tripod.com. 24 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151024034343/http://newmusicandmore.tripod.com:80/friendsratings05.html. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2014. 
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Six". Newmusicandmore.tripod.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303175416/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings06.html. Erişim tarihi: July 31, 2014. 
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Seven". Newmusicandmore.tripod.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304090247/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings07.html. Erişim tarihi: July 31, 2014. 
  11. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Eight". Newmusicandmore.tripod.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150925022301/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings08.html. Erişim tarihi: July 31, 2014. 
  12. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Nine". Newmusicandmore.tripod.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304233955/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings09.html. Erişim tarihi: July 31, 2014. 
  13. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q "Friends Nielsen Ratings Archive – Season Ten". Newmusicandmore.tripod.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305063319/http://newmusicandmore.tripod.com/friendsratings10.html. Erişim tarihi: July 31, 2014.