Rachel Green

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rachel Green
Friends karakteri
İlk görünümThe Pilot
(1. Sezon 1. Bölüm)
Son görünümThe Last One, Part 2
(10. Sezon 18. Bölüm)
Yaratan
CanlandıranJennifer Aniston
Bilgileri
Tam adıRachel Karen Green
CinsiyetKadın
Meslek
  • Garson
  • Asistan
  • Kişisel Alışveriş Uzmanı
  • Yönetici
AileDr. Leonard Green (Baba)
Sandra Green (Anne)
Jill Green (Kız kardeş)
Amy Green (Kız kardeş)
Evlilik(ler)
Ross Geller
(e. 1999; b. 1999)
Önemli ilişkileriBarry Farber
Joey Tribbiani
ÇocuklarEmma Geller-Green
UlusAmerikalı

Rachel Karen Green[a] (d. 5 Mayıs, 1971[1]), ABD komedi dizisi Friends'de Jennifer Aniston tarafından canlandırılan kurgusal bir karakterdir.

Karakter tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Monica Geller'nın eski arkadaşıdır.[2] Zengin bir ailenin şımartılmış kızı olan Rachel, düğün gününde düğünden kaçar ve baba evini de terk eder.[3] Eski arkadaşı Monica ve arkadaşları ile karşılaşınca ev arkadaşı arayan Monica'nın evine yerleşir. Önceleri arkadaş grubunun müdavimi oldukları Central Perk adındaki kafede garsonluk yapar, sonradan ise moda sektörüne girerek orada bir kariyer oluşturur.[4]

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Ross Geller ile uzun süreli, Joey Tribbiani ile kısa süreli bir ilişkisi olur. Ross'tan Emma adında evlilik dışı bir çocuğu olur. Ross ile inişli çıkışlı bir ilişkisi olsa da dizinin sonunda birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini ve birbirlerine ait olduklarını anlarlar.[5][6]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bazı kaynaklarda Greene olarak da geçmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Friends: Every Main Character's Age At The Start Of The Series". CBR (İngilizce). 29 Temmuz 2021. 29 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2023. 
  2. ^ David Crane & Marta Kauffman (writers); Jim Burrows (yönetmen) (September 22, 1994). "Pilot". Friends. 1. sezon. § 1. NBC. 
  3. ^ David Crane & Marta Kauffman (writers); Mary Kay Place (yönetmen) (November 16, 1995). "The One with the List". Friends. 2. sezon. § 8. NBC. 
  4. ^ Chris Brown (writer); Kevin S. Bright (yönetmen) (May 18, 1995). "The One Where Rachel Finds Out". Friends. 1. sezon. § 24. NBC. 
  5. ^ Michael Borkow, Shana Goldberg-Meehan, Scott Silveri, Jill Condon & Amy Toomin (writers); Kevin S. Bright (yönetmen) (May 7, 1998). "The One with Ross's Wedding". Friends. 4. sezon. § 23/24. NBC. 
  6. ^ Alexa Junge (writer); Gary Halvorson (yönetmen) (November 5, 1998). "The One with the Yeti". Friends. 5. sezon. § 6. NBC. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]