The One with the Thumb

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The One with the Thumb"
Friends bölümü
Bölüm no.1. sezon
3. bölüm
YönetmenJames Burrows
SenaristJeffrey Astrof & Mike Sikowitz
Yayın tarihi6 Ekim 1994
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Friends (1. sezon)
Friends bölümleri

The One with the Thumb (Başparmak),[1] Friends dizisinin ilk sezonunun üçüncü bölümüdür. İlk kez 6 Ekim 1994 tarihinde yayınlanmıştır.[2] Bu bölümde; Chandler (Matthew Perry), eski sigara alışkanlığını tekrar edinir ve ekibin geri kalanı onu içmemesi için ikna etmeye çalışır. Ekip, Monica'nın (Courteney Cox) yeni erkek arkadaşı Alan'ı (Geoffrey Lower) çok sever. Phoebe (Lisa Kudrow), çalışarak kazanmadığı paralardan kurtulmaya çalışır.[3]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümün başında Chandler, Joey'nin (Matt LeBlanc) seçmeleri için prova yapmasına yardım eder. Prova için Joey'nin sigara içmesi gerekmektedir fakat Joey sigara içmeyi beceremez. Bu nedenle daha önceden sigara kullanmış olan Chandler, Joey'e nasıl sigara içmesi gerektiğini öğretir fakat daha sonrasında bağımlı hale gelir ve eski alışkanlığını tekrar edinir. Bölüm boyunca, ekip onu bırakmaya ikna etmeye çalışır. Chandler, bu durumun kendisinin bir kusuru olduğunu, anlayışlı olmaları gerektiğini ve ekipteki herkesin kusurları olduğunu söylerek kendisini savunur. (Monica'nın gülerken homurdanması, Joey'nin parmaklarını çıtlatması, Phoebe'nin saçlarını çiğnemesi, Ross'un (David Schwimmer) kelimelere aşırı vurgu yapması, Rachel'in (Jennifer Aniston) siparişleri yanlış alması)

Phoebe, bankasının yanlışlıkla ona fazladan 500 dolar yatırdığını öğrenir. Ekip onu parayı tutmaya ikna etmeye çalışır ancak Phoebe, parayı iade etmeye karar verir. Daha sonrasında banka, parayı iade ettiği için Phoebe'ye bir futbol telefonu ve 500 dolar daha verir. Parayı ve  telefonu istemeyen Phoebe, her ikisini de evsiz bir kadın olan Lizzy'ye (Beth Grant) verir. Bunun karşılığında Lizzy, Phoebe'ye bir soda satın alır. Phoebe, sodayı açtıktan sonra içinde kopmuş bir başparmak olduğunu görür. Soda şirketi, Phoebe'ye 7.000 dolar verir.

Monica, yeni erkek arkadaşı Alan'ı, geçmişte diğer erkek arkadaşlarıyla alay ettikleri için ekiple tanıştırmaktan korkar. Fakat ekip, Alan'da hiçbir kusur bulamaz ve Alan'ı sever. Hatta; Alan, ekibin yapamadığını yaparak Chandler'ı sigarayı bırakmaya ikna eder. Ekibin aksine Monica, Alan'dan tam olarak hoşlanamaz ve ayrılmaya karar verir. Ayrılık kararına ekip çok üzülür fakat Alan rahatladığını çünkü ekipten hoşlanmadığını söyler. Monica, bunu ekipten saklar.

Chandler, bölümün sonunda pes eder ve tekrar sigara içeceğini söyler. Phoebe, Chandler'a sigara içmemesinin karşılığında 7.000 dolar vereceğini söyler ve Chandler ikna olur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Netflix". www.netflix.com (İngilizce). 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2022. 
  2. ^ "Friends". TVGuide.com (İngilizce). 17 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2022. 
  3. ^ "Friends: "The One With The Sonogram At The End"/"The One With The Thumb"". The A.V. Club (İngilizce). 25 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2022.