Kevin S. Bright

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kevin Bright sayfasından yönlendirildi)

Kevin S. Bright (d. 15 Kasım 1954) Amerikalı yönetici yapımcı ve yönetmen. En bilinen çalışmaları Dream On, Friends ve Joey'dir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bright Yahudi-Amerikan bir ailenin çocuğu olarak New York'ta doğdu.[1][2] Manhattan, Lower East Side'daki East Side Hebrew Institute'ye gitti ve Emerson College'tan mezun oldu.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk profesyonel kariyerine babası Jackie Bright'ın yanında başladı. Mezun olduktan sonra New York'ta Joseph Gates'le birlikte, George Burns, Johnny Cash, David Copperfield ve Dolly Parton'nun gösterilerinin prodüksiyonunu hazırladı. 1982'de Los Angeles'a taşındığında komedi programlarıyla ilgilenmeye başladı ve Robin Williams, Martin Mull, Harry Shearer, Paul Shaffer ve Merrill Markoe'yla çalıştı.

1993'te Marta Kauffman ve David Crane'le "Bright/Kauffman/Crane Productions" şirketini kurdu ve Warner Bros. Television'la beraber Friends dizisini hazırladılar. Crane dizinin finali dahil altmış bölümün yönetmenliğini yaptı.

Friends'ten sonra, Shana Goldberg-Meehan ve Scott Silveri'yle birlikte devam projesi Joey dizisinin yönetici yapımcılığını yaptı. Başrollerinde Matt LeBlanc ve Jennifer Coolidge'ın olduğu dizi reytinglerin düşük olması nedeniyle ikinci sezonda yayından kalktı.

Joey'den sonra, Boston'a taşındı ve mezun olduğu okul Emerson College'ta çalışmaya başladı. Buradaki dört yılında Bright, Zebro: A Laugh Show ve Chocolate Cake City adında iki komedi programının; Browne At Midnight, Saturdays, Ground Floor ve Record Cellar adlarında dört yarım saatlik durum komedisinin yönetici yapımcılığını yaptı. Ayrıca EVVY Ödülleri için danışmanlık yapmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Larry King & Kevin Bright (Friends)". 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2012. 
  2. ^ "The One with the Holiday Armadillo [Audio Commentary]". Friends. 06:36 dakika. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]