Pilot (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Pilot"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
1. bölüm
YönetmenBrett Ratner
SenaristPaul Scheuring
Yayın tarihi29 Ağustos, 2005
Büyük Kaçış (1. sezon)

Pilot, Prison break dizisinin ilk bölümüdür. İlk gösterimi Amerikan Fox kanalında olmuştur. Türkiye'de 2 Mart 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Baş rollerini Wentworth Miller (Michael Scofield) ve Dominic Purcell (Lincoln Burrows) paylaşmaktadır. Bölüm senaryosunu aynı zamanda dizini yaratıcısı olan Paul Scheuring yazmıştır, yönetmenliğini ise Brett Ratner üstlenmiştir.

Bölüm özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael, dövme sanatçısının bitirmek üzere olduğu dövmenin son parçasına bakmaktadır. Michael parasını öder, dövmeyi yapan genelde insanların dövmelerini parça parça yaptırdıklarını ilk kez bütün vücuduna birden dövme yaptıran gördüğünü söyler. Michael fazla zamanı olmadığını söyler ve oradan ayrılır. Apartman dairesine döner ve cama astığı bütün notlarını yırtmaya başlar. Kamera camda asılan gazete kupürlerine, Lincoln Burrows, John Abruzzi, Sara Tancredi ve PUGNAc yakın gösterim yapar. Michael, bilgisayarından söktüğü sabit diski balkondan dışarı atar.

Üç el ateş edilir.Michael, silahını banka çalışanına doğrultur ve kasayı açmasını söyler. Polis gelinceye kadar silahıyla tavana doğru ateş eder. Tutuklandıkdan sonra Veronica Donovan onun savunma avukatı olur. Yargıç beş yıl mahkûmiyet kararı verir ve Michael'in bu karara memnun olduğu görülür. Veronica müvekkilinin olayın etkisinde olduğunu belirtir ve yargıç ona avukatını dinlemesini tavsiye eder. Her iki taraf da beş yıl mahkûmiyette karar kılar. Yargıç, Michael'in olumlu tavrından ötürü onu yaşadığı yere yakın olan maksimum güvenlikli Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderir. Veronica bu kararada itiraz eder fakat Michael onu susturur. Michael tutuklanıp götürülürken yeğeni L.J 'i görür ve onun gelmesini istemediğini söyler.

Michael, Fox River'a götürülür, ilk olarak Yüzbaşı Brad Bellick ile karşılaşır ve onun tutumundan hiç hoşlanmaz. Sonra hücre arkadaşı Fernando Sucre ile tanışır, Michael adamın birinin arkadan bıçaklandığı olaya şahid olur, bu onu çok etkiler. Dış avluda Michael notlarındaki insanları görür. Michael, Lincoln Burrows'u nerede bulabileceğini sorar. Sucre Lincoln'le neden ilgilendiğini sorar, bunun üzerine Michael onun ağabeyi olduğunu söyler. Kilise'de Michael ağabeyiyle karşılaşır ve onu buradan çıkaracağını söyler. Lincoln bunun imkânsız olduğunu söyler, Michael'da "eğer bu yeri sen tasarladıysan imkânsız değil" der. Michael hücresinde otururken, ağabeyinden o suçu işlemedine dair yemin etmesini istediği anı hatırlar. Ve kendisini kardeşinin başkan yardımcısının kardeşini öldürmediğine inandırır.

Michael, hapishane iş kollarına nasıl girebileceğini sorar, Sucre de bunun mafya patronu John Abruzzi'nin kontrolünde olduğunu söyler. Michael, Abruzzi'ye yakınlaşır fakat Abruzzi onu geri çevirir. Michael, Abruzzi'ye ihtiyaç duyabileceği bir şeye sahip olduğu söyler ve ona bir origami kuş bırakır. Abruzzi telefondaki arkadaşından birinin Fibonacci yerini bildiğini söyleyen bir zarf bıraktığını öğrenir. Zarfta imza olarak origami kuş bırakılmıştır. Abruzzi, Scofield 'in Fibonacci'nin yerini bildiğini düşünür ve hapishane iş kollarına onu dahil eder. Bir arkadaşı Abruzzi'ye "bunu neden yaptın diye sorar", O'da "düşmanını her zaman yakınında tut" diye cevap verir.

Revirde, Michael kendini Dr. Sara Tancredi'e tanıtır, Dr. ona insülin iğnesi yapar. Ona adını sorar, Sara "Dr. Tancredi" diyebilirsin der, Michael " Vali Tancredi gibi mi?" diye sorar fakat Sara cevap vermez. Michael onun bu durumdan rahatsız olduğunu görür ve O'na vali kızı olarak hastanede çalışmasının garip olduğunu söyler ve ona babasının bir sözünü söyleyerek şaka yapmaya çalışır. Sara, kendisinin buranın bir parçası olarak çözüm üretmek istediğni ve bunun problem olmadığını söyler. Michael O'nu cezbetmek için hoşlandığı bir yazıdan alıntı okur. Reviri ikinci ziyaretinde, Sara O'nun mezun olduğu Üniversiteden ondan iki yıl sonra mezun olduğunu söyler. Michael onunla tekrar flört etmeyi dener. Sara, Michael'in glikoz seviyesinin yüksek olduğunu ve insüline tepki gösterdiğini fark eder, O'nun şeker hastası olmadığı kanaatindedir. Bir dahaki gelişinde ona test yapacağını söyler. Michael endişelenir. Michael hapishanede eczacı olarak bilinen C-Note'dan PUGNAc getirtmesini ister.

Hapishane iş kolarındayken Lincoln, Michael'e "hapishanenin planlarını gördünmü?" diye sorar, O'da "daha iyisini yaptım hepsini yanımda getirdim" der ve vücuduna yaptırdığı dövmeyi gösterir. Fox River'in bütün planları vücuduna yaptırdığı geometrik şekilli dövmeye yerleştirilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]