Bell Aliant

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bell Aliant
Eski ad(lar)Aliant Telecom (1999–2008)
TipAlt şirket
EndüstriTelekomünikasyon
Kuruluş1999
Genel merkeziHalifax, Nova Scotia, Kanada
ÜrünSabit hat, sabit geniş bant, IPTV
SahibiBell Canada (2014–günümüz)
Web sitesialiant.bell.ca

Bell Aliant, Bell Canada tarafından Atlantik Kanada'da telekomünikasyon hizmetleri amacıyla kullanılan bir markadır.

2015'e kadar Bell Aliant (daha önce Aliant olarak bilinirdi), Atlantik eyaletlerinde ve Kanada'nın diğer bazı bölgelerinde telekomünikasyon hizmetleri sunan ayrı bir şirketti. Bell Canada, şirketin ve öncülerinin çoğu tarihleri boyunca en büyük hissedarı olmuştu ve 2014'ün sonlarında Bell Aliant'ın tam sahibi oldu. Kısa bir süre sonra Bell Aliant ve yan kuruluşları kapatıldı ve işlemleri Bell Canada tarafından devralındı ama Bell Canada, Atlantik Kanada'da hala Bell Aliant marka adını kullanmaya devam ediyor.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Government of Canada, Canadian Radio-television and Telecommunications Commission (CRTC) (30 Haziran 2015). "ARCHIVED - Various broadcasting distribution, video-on-demand and pay-per view undertakings – Acquisition of assets (corporate reorganization)". crtc.gc.ca. 6 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 
  2. ^ "BCE announces successful completion of Bell Aliant common share tender offer, transaction on track to close on or about October 31". www.bce.ca. 31 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 
  3. ^ "Bell Aliant privatization | BCE Inc". www.bce.ca. 5 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2023. 

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Bell Aliant ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur