Behind the Mask (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Behind the Mask: The Story of the People Who Risk Everything to Save Animals
YönetmenShannon Keith
YapımcıShannon Keith
OyuncularGreg Avery
Steven Best
Mel Broughton
Rod Coronado
John Curtin
Chris DeRose
John Feldmann
Kevin Kjonaas
Ronnie Lee
Keith Mann
Ingrid Newkirk
Jerry Vlasak
Paul Watson
Robin Webb[1]
KurguSandra Mohr
DağıtıcıUncaged Films and ARME (Animal Rescue, Media & Education)
TürüBelgesel
Çıkış tarih(ler)i21 Mart 2006 (2006-03-21)
Süre72 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe75.000 dolar[1]

Behind the Mask: The Story of the People Who Risk Everything to Save Animals (Türkçe: Maskenin Ardında: Hayvanları Kurtarmak İçin Her Şeyi Risk Eden İnsanların Hikâyesi), Hayvan Kurtuluş Cephesi (ALF) hakkında 2006 ABD yapımı bir belgesel film. Filmin hazırlanması, röportaj ve kurgu düzenlemeleri dahil üç yıl sürdü. Filmin yapımcısı ve yönetmeni, Uncaged Films ve ARME'nin (Animal Rescue, Media & Education) sahibi ve aynı zamanda hayvan hakları avukatı olan Shannon Keith'tir.

Belgesel hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, hayvanların nasıl kullanıldığının görüntülerini elde etmek için laboratuvarlara ve diğer tesislere giren hayvan hakları aktivistlerini konu alıyor. Hayvan hakları hareketi içinde, bazıları doğrudan eylemde bulunduğu için hapse atılmış tanınmış isimler de yer almaktadır. Bir avukat olan filmin yapımcısı Shannon Keith'in görüşüne göre, "değişim ancak toplumda yasalar çiğnendiğinde gerçekleşir". Hatta daha önce bir mezbahayı ateşe vererek kundakçılık yapmış olan Melanie Arnold'a göre, "Fırsatım olsaydı, hayvan istismarcılarına verdiğim ekonomik zararları yine yapardım ve haklı olurdum."[2]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film genel olarak radikal olarak tanımlansa da, bazı izleyiciler tarafından çok önemli olarak değerlendirildi ve tam not aldı.[3][4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Behind The Mask" (İngilizce). IMDb. 17 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 
  2. ^ "Behind The Mask Review" (İngilizce). The Telegraph (Kalküta, Hindistan). 19 Ocak 2007. 10 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 
  3. ^ shamrock51475. "A Remarkable, Important Film" (İngilizce). IMDb. 22 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 
  4. ^ nanvan108. "Behind The Mask..." (İngilizce). IMDb. 22 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]