Animal Aid

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Animal Aid
Kuruluş1977 (47 yıl önce) (1977)
KurucuJean Pink
Kuruluş yeriTonbridge, İngiltere
TürSTK
AmaçHayvan hakları
Resmî siteanimalaid.org.uk

Animal Aid, 1977'de Jean Pink tarafından kurulan İngiliz bir hayvan hakları örgütüdür.[1] Grup, hayvanların yiyecek olarak tüketilmesi ve tıbbi araştırma için kullanılması da dahil olmak üzere her türlü hayvan istismarına karşı barışçıl bir şekilde kampanya yürütmekte ve hayvanlara zulümden uzak bir yaşam tarzını desteklemekte. Ayrıca hayvanlara uygulanan zulümleri de araştırarak ortaya çıkarmaya çalışır.

Animal Aid gizli soruşturmalar yürüterek;[2] kampanya raporları, broşürler ve olgu dosyalarının yanı sıra eğitim videoları ve diğer kaynakları üretir. Ayrıca üç ayda bir yayımlanan bir dergi ve vegan ürünler içeren bir satış kataloğu sunmaktadır.

Amaç ve hedefler[değiştir | kaynağı değiştir]

Animal Aid, hayvanlara yönelik istismara son vermek için her türlü barışçıl yolla çalışmak üzere Ocak 1977'de kuruldu. Organizasyon, gönüllü bir yönetim kurulu tarafından yönetilen, kâr amacı gütmeyen bir limited şirkettir. Animal Aid, fonlarını bazen tartışmalı kampanyalarda kullanabilmek için hiçbir zaman hayır kurumu başvurusunda bulunmadı. Amaçları:

  • Toplumumuzda, özellikle canlılık laboratuvarlarında ve fabrika çiftliklerinde hayvanların istismarına ilişkin kamuoyunu bilinçlendirmek ve kamuoyunu, tüm yasal yollarla, hayvanlar, fabrika çiftçiliği ve diğer tüm hayvan istismarı türleriyle ilgili tüm deneylerin kaldırılmasını talep edecek şekilde eğitmek,
  • Bu hedeflerle veya ilgili yönlerle ilgili konularda mevcut mevzuatı incelemek ve yukarıdaki hedeflerin ilerlemesine yönelik sosyal, yasal ve idari reformları teşvik etmek.
  • Hayvanların sömürülmesini önlemek için çalışmak,
  • Hayvanlara karşı ahlaki sorumluluk duygusu olan halkı ve özellikle gençleri eğitmek,
  • Genel olarak, hayvanların istismarını içermeyen bir yaşam tarzını teşvik etmek,
  • Üyeler ve genel olarak kamuoyu arasında, yukarıdaki amaçları etkileyen tüm konularda bilgi toplamak ve yaymak ve bu amaçla makale, süreli yayın, kitap, genelge ve diğer edebi konuları basmak, yayımlamak ve dağıtmak ve film ve görsel-işitsel materyal üretmek ve bu tür hedeflerin ilerlemesine yönelik kursları veya dersleri veya diğer talimatları tanıtmak, desteklemek, satın almak veya herhangi bir şekilde yardımcı olmak.[3]

Ünlü destekçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Animal Aid, çok sayıda ünlü destekçiye sahiptir. Örnek olarak Thom Yorke, Stella McCartney, Richard Wilson, Wendy Turner Webster, Massive Attack, Alexei Sayle, Benjamin Zephaniah, Martin Shaw, Chrissie Hynde, Alan Davies, Peter Tatchell, Andrew Linzey ve Tony Benn gibi ünlü kişilikler desteklemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Database of Archives of Non-Governmental Organisations". www.dango.bham.ac.uk. 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2015. 
  2. ^ "Animal Aid: Undercover investigations". www.animalaid.org.uk. 28 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2018. 
  3. ^ "Animal Aid: Who we are & what we do". www.animalaid.org.uk. 8 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]