ABD eyaletlerinin ve bölgelerinin bayrakları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harita üzerinde ABD eyalet ve toprakları ile bayrakları

Bu madde, Amerika Birleşik Devletleri'nin elli eyaletinin ve sınır dışı topraklarının bayraklarının bir listesi hakkındadır.

Amerika Birleşik Devletleri'nin her eyaleti veya bölgesi ile Kolumbiya Bölgesi'nin (Washington DC) kendi resmi bayrağı vardır. Bu bayraklar çeşitli bölgesel etkilere sahiptir ve yerel tarihin yanı sıra farklı stil ve tasarımlarla sahiptir. Bununla birlikte, ABD eyalet bayraklarının çoğu tek renkli, genellikle mavi bir arka plan üzerine yerleştirilmiş eyalet mührü ile aynı modeli paylaşır. Bazı eyaletlerin isimleri de bayraklarında tam olarak yazılıdır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern Amerikan eyalet bayrakları, birçok eyaletin Chicago'daki 1893 Dünya Fuarı'nda ayırt edici bir sembole sahip olmak istediği 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarından kalmadır. ABD eyalet bayraklarının çoğu 1893 ile I. Dünya Savaşı arasında tasarlanmış ve benimsenmiştir.[1]

Kuzey Amerika Veksikoloji Derneği tarafından 2001 yılında yapılan bir araştırmaya göre, New Mexico herhangi bir ABD eyaleti, ABD bölgesi veya Kanada eyaleti arasında en iyi tasarlanmış bayrağa sahipken Georgia eyalet bayrağı en kötü olarak kabul edildi[1] (tartışmalardan sonra, Georgia 2003'te yeni bir bayrağı kabul etti ve en kötü üçüncü olarak kabul edilen Nebraska bayrağı yerini aldı).

Günümüz eyalet bayrakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Federal bölge bayrağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri topraklarının bayrakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Home - North American Vexillological Association". www.nava.org. 16 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2023.