Tartışma:KCK

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Ahmet Turhan tarafından 5 yıl önce Son eklenen içerik başlığına
Vikiproje Kürdistan (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kürdistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kürdistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Irak (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Irak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Irak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bildiğim kadarıyla Wikipedia'da ve Vikipedi'de kurum ve örgütlerle ilgili sayfa adları, kısaltmanın açılımdan yaygın olup olmayışına bakılarak seçiliyor. Bu maddenin adı KCK olmalıdır. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:10, 25 Ekim 2010 (UTC)

Yaygın kullanımı KCK şeklinde. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15--Emyilmesaj 22:19, 2 Temmuz 2012 (UTC)

Yani. Ama...--RapsarEfendim? 09:13, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK
Madde adı üzerine açılan başlığın üzerinden uzun bir zaman geçmiş. Gerek yukarıda Emyil tarafından verilen kaynaklar gerekse aramalarda çıkan sonuçlar mevcut adın kullanımının, örgütün birkaç medya organı dışında yaygın olmadığını gösteriyor. KCK'nın baskın yaygınlığı ve benzer örgütlerdeki emsaller (PKK, TAK) gereği KCK olarak taşınması gerektiğini düşünüyorum. --Maurice Flesier message 12:13, 6 Ocak 2017 (UTC)

2012'de yapılan yoruma dayanılarak yapılan isim değişikliği geri alındı. tam adları yeğliyoruz adlandırmalarda.. 'örgütün birkaç medya organı dışında yaygın olmadığı' yönündeki ifadenin doğru olmadığını kaynaklarda görebiliyoruz rahatlıkla. [1], [2], [3], [4], [5], [6].. emsalleri de içerik üzerinden vermiyoruz.. --kibele 13:58, 11 Şubat 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Yapının baş harflerinden oluşan kısaltmanın kullanılmasından ziyade ansiklopedik olarak tam adının kullanılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:06, 11 Şubat 2017 (UTC)

  • Bu terör örgütünün yaygın olarak tanınan adı KCK. Türkçe kullananların arayacakları ilk ad da bu nedenle KCK. Tanınmışlık nedeniyle adı değiştirildi. --Mskyrider ileti 14:56, 11 Şubat 2017 (UTC)
buna tek başımıza karar vermiyor, burada kullanıcıların fikirlerini belirtmelerini bekliyoruz @Mskyrider.. değişikliğin geri alınıp konuşulmasını sağlamak gerekiyor.. kısaltmalar pek çok zaman uzun adıyla birlikte kullanılıyor kaynaklarda. bu durumda 'hemen her zaman kısaltma olarak kullanılmıyorsa uzun adı yeğleyiniz' şeklindeki ibareyi çıkartalım gitsin. ya da 'terör örgütlerinde kısaltmalar kullanılır' diye bir ek yapalım, vurgulandığına göre mesele bu olsa gerek. @Vito Genovese, @Vikiçizer --kibele 15:06, 11 Şubat 2017 (UTC)
Konuyla ilgisizken "terör örgütü" yakıştırması yapılmasına binaen: "terör örgütlerinde kısaltmalar kullanılır" ise vay Vikipedi'nin haline @Kibele :) --Ahmet Turhan (mesaj) 15:11, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • kibele, tek başıma karar vermiyorum, yaygın kullanıma göre karar veriyorum. bu örgütün adı Kürtçe ama Türkçe kaynaklarda yaygın olarak KCK kısaltması ile tanınıyor. Bugüne kadar da KCK'nın "Kürdistan Yurtseverler Birliği" diye adı olduğunu bu maddeyi son değişikliklerde görene kadar duymamıştım. Merak edip araştırmamışım demek ki. --Mskyrider ileti 15:13, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Ahmet Turhan neden yakıştırma yapayım. Terör örgütüne terör örgütü derim. Tartışma sayfasında bildirdiğim görüşlere de sansür mü uygulanması gerekiyor. Size göre "yakıştırma" terör örgütünü desteklemediğim için suçlu muyum ? --Mskyrider ileti 15:15, 11 Şubat 2017 (UTC)
Çok ilginç, "KCK" kısaltması hakkında yalnızca görüş bildirildiği için bir maddenin sayfasında katılımcılar üzerine yorum yapılıyor. İlginç olduğu kadar da elzem. Görüşümü yineliyorum, terimin anlamına binaen ve ansiklopedik bilgi olarak tam adının kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Konu; maddeye nazır yapının adının kısaltma mı yoksa tam adının mı kullanılacağı. Ve alt başlık ta bu. Bu örgüt terör örgütü mü değil mi şeklinde bir tartışma olduğunu sanmıyorum, zira ilgisizken buraya bu görüşünüzü eklemeniz ister istemez kişisel görüşler nedeniyle kısaltmaya gidildiği izlenimi vermekte. Sizin çeşitli yapılara terör ifadesini kullanmanız ne beni ne de diğer kullanıcıları ilgilendiriyor. Üstelik Vikipedi'yi de ilgilendirmiyor. Yani yukarıda yine bahsedilen "terör örgütüne terör örgütü derim" ifadesi de bu konuya ait değil, zira ilgilenmiyoruz da. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:26, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Ahmet Turhan "yakıştırma" yaptığımı söylemen zaten kişisel yoruma giriyor. İlgilenmiyorsan o zaman bu yorumu yapma. --Mskyrider ileti 15:45, 11 Şubat 2017 (UTC)
Benim yorumum gayet açık: Bu sizin kişisel bir yakıştırmanızdır, çünkü hem maddenin adına dair açılan tartışmayla ilgisiz, hem de Vikipedi'de bu tür yapılanmaları terör örgütü olarak sıfatlandıran bir yönerge bulunmuyor. Bu ifadeniz/görüşünüz nedeniyle maddenin kısa adıyla yazılmasını istediğiniz izlenimi oluşturuyor ve şüphe doğuruyor, hepsi bu. Bu yorumumum da bu altbaşlıkla ilgili zira, malesef bu yorumu yaptım. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:55, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • İlgilenmeyen birisi için oldukça sıkı bir şekilde KCK'ya terör örgütü dememe karşı "yönerge", "şüphe" gibi kelimelerle tacize devam ediyorsun. İlgilenmiyorsan yorum yapma.--Mskyrider ileti 16:00, 11 Şubat 2017 (UTC)
Çünkü bu durum maddenin adını kısaltma yapmanıza sebep oluyor. Yorum yapmaktan öte bu tutuma karşı çıkıyorum. Tartışma hala güncel ve kullanıcıların yorumlarını bekliyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:02, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Madde adını KCK terör örgütü olduğu için yapmadım. Yorum yapma dediğim kısım ise benim KCK'ya terör örgütü demem kısmı, madde adı ile ilgili yaptığınız yorumlar değil.--Mskyrider ileti 16:05, 11 Şubat 2017 (UTC)
madde adlarını itiraz varsa geri alıyor, tartışılmasını sağlıyoruz.. kimin hangi niyetle davrandığına ise iyi niyet varsayarak yaklaşıyoruz. benim bu nedenle değiştirdiğimi söylemek hem kişisel yorum (konuya değil, kişiye ilişkin olduğu için) hem de ad değişikliğinin geri alınmasını açıklamıyor. aynı yere yorum yapmanın birlikte davranmak olmadığını bilirsin birlikte epeyce çalışmışlığımız olduğu için. --kibele 15:25, 11 Şubat 2017 (UTC)
kibele dediğin gibi birlikte epeyce çalışmışlığımız olduğu için benim bu değişikliği dediğin nedenle yapmadığımı düşündüğünü düşünüyorum. --Mskyrider ileti 15:47, 11 Şubat 2017 (UTC)
Mskyrider öyle düşünmeyi sürdürmek istiyorum. ama 1.) itiraz olan konuda kullanıcı yorumlarını beklemeden değişikliği geri alman doğru değil, eski hâline döndürülüp öyle konuşulmalı 2.) yaptığım geri almaya ilişkin söylediklerin hem inov hem ksy ihlali, ki bunları da düşünmek istemezdim senin için. zararın neresinden dönülse kârdır. bu ben yaptım oldu değişikliğini geri alır kullanıcı yorumlarını beklersin. vikipedi kuralları öyle söylüyorsa zaten isim değişikliği yapılır, bu gereksiz konuşmaları sürdürmekten daha iyi olduğu kesin. --kibele 16:24, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • PKK gibi KCK olarak adlandırılması normal. Aslında arkadaşlar KCK adlandırılması konusunda yeterli açıklama yapmış.--Muratero 15:38, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba,

Pinglendiğim için geldim, ilk iş olarak da sayfadaki kişisel yorumları temizledim. Kimseye malum politikamızı hatırlatmama gerek yok, buradaki herkes deneyimli kullanıcı. Herkeste bir yorgunluk, bir bezginlik var belki, anlayabiliyorum. Belki bu tip yorumlar VP:Ş sayfasında son aylarda yağmur gibi yağdı (o konuda da yakında bir şey yapılır), bunu da biliyorum. Ancak bu tür yorumları sürdürmenin hiçbir yararı yok topluluğumuza. Lütfen katılımcılar üzerine yorum yapmaktan vebadan kaçar gibi kaçının.

Bu maddedeki anlaşmazlığa gelecek olursak, şu politikada kısaltma yerine açık yazımların kullanılması gerektiği, ancak NASA ve OPEC gibi salt kısaltma olarak kullanılan adların bu durumun istisnası olduğu söyleniyor. Politika bu. Bu maddenin politika bağlamında hangi duruma uygun olduğu, bu maddenin hangi senaryo bağlamında değerlendirilmesinin uygun olacağını tartışır, karar verirsiniz. Madem bir anlaşmazlık var, maddeyi eski adına döndürelim, buradan bir karar çıkıncaya kadar taşıma işlemlerini askıya alalım.

Vito Genovese 16:19, 11 Şubat 2017 (UTC)

@Vito Genovese 'maddeyi eski adına döndürelim'in gereğini kim yerine getirecek? --kibele 18:42, 11 Şubat 2017 (UTC)
Getirince göreceğiz sanırım.
Vito Genovese 19:10, 11 Şubat 2017 (UTC)
VP:ADK politikası açık ve net. Kısaltmalar eğer maddenin konusu hemen hemen her zaman bu kısaltmalar ile adlandırılıyor ve tanınıyorsa kullanılabilir (örneğin, NASA, OPEC gibi).. Terör örgütünün adı Türkçe kaynaklarda baskın olarak KCK olduğu su götürmez bir gerçek. PKK, TAK vs. maddeler ayrıca emsal durumundadır. "...uygun olacağını düşünüyorum" bla bla.. türünden özgün yorumların hiçbir geçerliliği bulunmuyor. Buna TAK'ın tartışma sayfasında da uzun uzadıya değinmistik ama geçen sürede bir gelişme görünmüyor ne yazık ki. Diğer itirazcının kişisel ithamlarını ise kınıyorum ve bir kez daha hizmetlilere havale ediyorum. --Maurice Flesier message 20:17, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Yaygınlık ilkesi gereğince KCK olmalı. Hemen bir üstümdeki kullanıcı da dahil olmak üzere herkese burasının forum olmadığı ve kişisel görüşlerimizi dan dun söyleyemiyeceğimizi hatırlatayım. VP:KÜRSÜ tekrar tekrar okunmalı tabi. Deneyimli kullanıcıların deneyimlilikleri VP:TBA'yı her alanda sürdürmeleriyle belirgin hâle gelir. Deneyim=kuralları özümseme olmuyor tabi her zaman. "Madde sayfasında demeyeyim tartışma sayfasında istediğimi yazayım" olmuyor bu işler. "Hizmetli havaleleri" kısmı açık ve net bayıyor, hizmetli tehditlerini tanımıyor ve bunu yapan her kullanıcıya (hizmetliler de dahil olmak üzere) hizmetlilerin polis/zabıta/öğretmen/müdür olmadığını belirtmek istiyorum. Hiyerarşi hayranları don't. Sevgiler. -MHIRM. 22:12, 11 Şubat 2017 (UTC)
Buna ek olarak IŞİD için açık isim kullandığımızı eklemek isterim. Hizmetli havalesi vs yerine politikalar üzerinden örneklerle gitmeliyiz. VP:İÜYYKÜD... -MHIRM. 22:14, 11 Şubat 2017 (UTC)
Yine ek olarak Ermeni Kırımı sayfasında VP:ADK çalışmıyor. Bazen "açık ve net" diye algıladığımız o kadar da "açık ve net" olmayabiliyor. Bazı sayfalar için özel olarak kavgasız yorumlar yapmamız gerekiyor. Bazı kullanıcılar arasındaki kronik atışmalar/satışmalar çok sıkıcı. -MHIRM. 22:19, 11 Şubat 2017 (UTC)

Hepiniz haklısınız arkadaşlar :) Bu işe en başta tarafgirlik değil de karşı olmama açısından bakarsak daha iyi olabilir. Burası zaten bürokratik değil ama konu ile ilgili politika ve yönergede de uç açık bırakılmış (kısaltma yeterince yaygın, açık ad da yaygın). Madde adı olarak makul seçenekler vardır. İki olası seçenek de ben ekleyeyim, Koma Civakên Kurdistan ve KTB. Tarafgirlik açısından bakarsak, ben %45 Kürdistan Topluluklar Birliği (mevcut ad, açık, yaygın), %40 KCK (yaygın, örgüt liderleri kullanıyor), %15 Koma Civakên Kurdistan (resmî), %0 KTB tarafındayım. Bir karşı değilim tablosu oluştursak, tarafgirliği bir kenara bırakırsak çoğumuzun ne "Kürdistan Topluluklar Birliği", ne de "KCK"ye karşı olacağını göreceğizdir. Belki basit bir oylamaya başvurmak yerinde olabilir. Canlı kukla çağırma sevdasına düşen çıkmasın. VP:ADA yönergesinden:

Verilen ad Türkçede yaygın olarak kullanılıyor mu?
Sözkonusu kavramın güncel resmî adı mı?
Ad sözkonusu varlık tarafından kendini tanımlamak için kullanılıyor mu?

KCK buraya yönlendirilmiş. --Deniz (mesaj) 09:22, 12 Şubat 2017 (UTC)

  • Açıkçası burada kişisel konuşmalara yönelinecek bir şey görmüyorum. Burada fikrini belirten diğer arkadaşlar da kuralı önümüze sunmuşlar. Açık adı kısaltmaya tercih et, ama isim kısaltmasıyla anılıyor ve yaygın olarak öyle biliniyorsa kısaltması da kullanılabilir. Burada kesin olarak kullanılacak, ya da kullanılmayacak diye bir şey yok. Kısaltma yaygınlık şartına uyduğu için, önümüzdeki iki seçenekten birini seçmemiz gerekmekte. Şunu da unutmamak lazım ki, tercihimiz ne olursa olsun kurallara aykırılık söz konusu olmayacak. Bu nedenle bu konuda kesin bir tutum takınmak yerine, @Bulgu'nun da bahsettiği gibi oylama yapma yoluna başvurmak daha uygun olabilir. --Ravages (mesaj) 13:59, 12 Şubat 2017 (UTC)
  • Adlandırma politikasına bakıldığında "kısaltmaları kullanmaktan kaçının" denilmesine ek olarak maddenin konusu hemen hemen her zaman belli bir kısaltma ile adlandırıldığı takdirde kısaltmanın kullanılabileceği ifade ediliyor. Bu terörist yapı da çoğunlukla "Kürdistan Topluluklar Birliği" olarak değil, "KCK" olarak yani kısaltması ile baskın biçimde kaynaklarda yer ediyor. Google arama sonuçlarında çıkan sayıya takılmadan açılan kaynaklarda içerik içi arama yapılarak bu çok daha net görülebilir. Maddenin adı bu sebeple KCK'ya taşınmalıdır. Vitruvian (mesaj) 17:50, 12 Şubat 2017 (UTC)
Konu aratacak bir kullanıcı burada ilgili örgütü Vikipedi'de "KCK" diye mi arar, yoksa "Kürdistan Topluluklar Birliği" diye mi? Bence önemli nokta bu. Her ne kadar açık ismin kullanılması yeğlense de yaygın kullanışın KCK olduğu kanaatindeyim. Nasıl kullanılırken "Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi" değil "NASA" kısaltmasını yeğliyorsak, buradaki durumun da aynı olduğu düşünüyorum. Örgütün yaygın ve kullanılan adı dolayısıyla görüşüm isim KCK olmalı, gerekli yönlendirmeler yapılmalıdır. chansey Mesaj 19:49, 12 Şubat 2017 (UTC)
Cevap Cevap Yukarıdaki ifade üzerine: Bu tür duruma göre yanıtı değişecek sorular bizi yanlış yola götürür. Konuya, Kürt siyasal hareketine, terörizme, vb. ne dersek diyelim konuya az da olsa hakim birisi aratırsa "Kürdistan Topluluklar Birliği" veya "Koma Civakên Kurdistan" olarak aratır. Örneğin Google Akademik'de bilimsel olarak konuyu araştıran ve bilimsel kültürü az buçuk bilen bir kişi KCK yazmaz. Hatta bilimsel makalelerde yaygın dil olarak kullanılan İngilizce dilindeki makaleleri arayan bir kişi de KCK yazmaz, çünkü aynı kısaltmada birçok duruma tekabül eder. Ama yine örneğin siyasi konularla pek ilgili olmayan birisi bir medya organında "KCK" olarak ilk defa gördüğü ya da birkaç defa karşılaştığı bu yapıyı böyle aratır. Dolayısıyla bu soru ve kurgu hatalıdır, çünkü değişkenlik gösterir. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:12, 12 Şubat 2017 (UTC)
Burada herkesin sizin düşündüğünüz kültür seviyesinde ve bilgi birikiminde olduğunu düşünmek doğru olmaz sayın @Ahmet Turhan. Biz burada en basit seviyede düşünmeliyiz. Her bilgi düzeyine hitap edebilmeliyiz. 2 bilgi birikiminde olan bir kullanıcıyla 10 bilgi birikiminde olan kullanıcıyı ele alalım. 10 seviyedeki kullanıcı bahsettiğiniz isimlerle aramayı yapacak ve maddeye ulaşacaktır. Kaldı ki bilgi birikimi sağlam olan kullanıcımız konuyla ilgili örgütün tüm isimlerini zaten bileceği için sorun yaşamayacaktır. Lakin 2 seviyedeki bir kullanıcıyı ele alırsak, bu ismi bilmediğinden maddeye ulaşamayacaktır. Makaleler elbette güvenilir bilgi kaynağı sayılan ulusal gazetelerden dahi güvenilir bilgi sunar ama etki alanı kısıtlıdır. Hem örgüt isminin bilimsel makalelerde bu şekilde kullanılmış olması madde yaygın isminin bu olduğunun ispatı mıdır? Teşbihte hata olmaz; konuya ilgili ve bilgili olan bir kullanıcı, bir botanikçi ararken "Ocimum Basilicum" yazabilir, lakin biz bu bitkinin maddesini Fesleğen olarak açıyoruz. Dikkatlerinize saygıyla sunarım. chansey Mesaj 11:17, 13 Şubat 2017 (UTC)
Ben de diyorum ki bu kurgu Vikipedide madde adının belirleme konusunda hatalıdır, çünkü tamamen kişisel bir yargıdır. Kültürlü-kültürsüz gibi ayrımlar, "konuyu aratacak kullanıcılar nasıl arar" sorusuna verilecek kişisel farklı yanıtlar gibi durumlar adlandırmada bir kriter değil. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:36, 13 Şubat 2017 (UTC)
Chansey son yorumunda durumu örnekle güzel bir şekilde izah etmiş. Madde latince bir bitki ismi veya ortaçağ da yaşanmış bir savaş maddesi değil, yani kısacası hiçbir akademik yanı bulunmuyor. Efendim konuya hakim birisi şöyle aratır, bilgisiz biri KCK diye aratır falan filan..biz sizin kişisel yorumlarınıza göre mi karar vereceğiz yoksa vikipedi politikalarına göre mi? Burasının Türkçe Vikipedi olduğunu, enwiki nin veya ingilizce olarak aratılmasının burayı alakadar etmediğinide belirteyim. --Maurice Flesier message 12:13, 13 Şubat 2017 (UTC)
"akademik yanı olmadığına" kaynak göstermek gerek. -MHIRM. 12:16, 13 Şubat 2017 (UTC)
Bu yapı, yani Kürdistan Topluluklar Birliği demokratik konfederalizm çerçevesinde kurulmuş. Söz konusu bu kuram Murray Bookchin'in teorilerine dayanıyor. Bu teoriler de çeşitli ideolojilere, bu ideolojilerde tarihe dayanıyor vb. Bu zincirin tüm halkaları elbette akademinin konusu. Ansiklopedik olan, operasyonlara konu olan, çeşitli "terör" listelerine giren, hükümet tarafından tanımlanan, birçok kuruluşu kişiyi örgütü vb. kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği maddesine dair "hiçbir akademik yanı bulunmuyor" söylemi son derece vahim olduğu kadar geçersiz de. Madde elbetteki akademinin konusudur. Tıpkı "herhangi biri bu maddeyi ne diye aratır" sorusunun geçersizliği kadar. Geçerli ve doğru olan politikalara ve yönergelere göre hareket etmek ve ben bu konuda maddenin açık ismiyle kalması gerektiğini düşünen kullanıcılara katılıyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:56, 13 Şubat 2017 (UTC)
  • Soru Sayın @Ahmet Turhan nezdinde topluluğumuza istirham ediyorum, sizce bir maddenin yaygın adının kullanımını nasıl tespit edebiliriz/kestirebiliriz? chansey Mesaj 13:25, 13 Şubat 2017 (UTC)
yönergelerde Google aramaları bir kıstas yaygınlığı belirlemek için. Bence de yaygınlık konusunda Google'ın söz hakkı bulunmakta. -MHIRM. 14:02, 13 Şubat 2017 (UTC)
Bold-revert-discuss gereği madde adı geri alındı. Ben de köy çeşmesinde bir duyuru ile kullanıcıları tartışmaya davet ettim ve farklı kullanıcılar görüşlerini açıklama fırsatı buldu. KCK olması konusunda genel bir konsensüs durumu söz konusu. En son ki yorumun üzerinden 15 gün geçmiş. Adlandırma konusunda yeni argüman eklemek isteyen varsa görmek isteriz, yoksa maddeyi KCK'ya taşıyacağım. --Maurice Flesier message 09:07, 28 Şubat 2017 (UTC)

Son eklenen içerik[kaynağı değiştir]

Ansiklopedide yazıyoruz, haber ajansında değil. Kişinin bu örgüte üye olması, onun hakkında bir bilgiyi bu maddeye dahil etmek için gerekçe değil. Ansiklopedik değil çünkü. Hastalıktan ölen bir milletvekilini üyesi olduğu partinin maddesinin sonuna bilgi diye eklemiyoruz mesela. Bu tür değişiklikler iki de bir de kaynaklı bilgi çıkarımı kılıfına sokulmasın. CGT gereği ilgili içeriği geri alıyorum. --Maurice Flesier message 21.35, 19 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

Basit bir tartışma ama yeniden görmem üzerine kullanıcı görüşlerini alayım dedim. Madem tartışma kültürü var, iletişim kurmak önemli. Maddeye eklenen bu kaynaklı bilgi ilgisiz içerik diye çıkarıldı. KCK Yürütme Konseyi üyesi İsmail Özden suikasti bu madde ile ilgili değil midir? Maddeye eklenmesini önlemek suretiyle ansiklopedik bilgi çıkarımı yapılmaktadır, konu hakkındaki görüşleriniz nedir @Pragdon @Rapsar @Chansey @Yzkoc @Cem Rize @İazak @Ben.okucu @By erdo can @TmY e12 @Kibele @Citrat @Uğurkent @SAİT71 @Seksen iki yüz kırk beş @Cobija @Vikiçizer --Ahmet Turhan (mesaj) 22.13, 16 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
  • KCK'nın yöneticilerinden olduğu için içinde bahsedilmesinde bence bir sorun yok. Ayrıca düzenlenen bir saldırı sonucu ölmüş olması da suikast olduğunu göstermiyor kaynakta da böyle bir ifade geçmiyor zaten, bence ifade değiştirilerek tekrar eklenebilir. Saygılar --By erdo can • msj 10.19, 17 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
Anlamı gizlice öldürme, bir veya birden fazla kişiyi amaçlı ve planlı bir şekilde öldürmek olan suikast tanımına uyuyor @By erdo can. Zaten bu konu tartışılacak kadar çok önemli değil bence, burada bilgi çıkarımı daha önemli sanırım :) --Ahmet Turhan (mesaj) 11.14, 17 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
  • Bilemedim. TBMM millevekillerinin başına gelse TBMM maddesinde yer alır mı (meclis başkanı değil, oradaki nüans farkına dikkat)? El-Kaide'nin öldürülen tüm üyeleri mesela, el-Kaide maddesinde yer almıyor. Gibi.--RapsarEfendim? 19.16, 17 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
Özden gördüğümüz kadarıyla yönetici. TBMM veya El-Kaide yöneticilerinin öldürülmesi kayda değerdir sen de kabul edersin ki, bu da bir yönetici, herhangi bir üye değil ki @Rapsar --Ahmet Turhan (mesaj) 21.06, 17 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
31 üyeli konseyin bir üyesi. Her birinin akıbetini eklesek... Kaldı ki aşağıdaki bakış açısı da bence makul.--RapsarEfendim? 01.03, 18 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
  • yönetici veya sıradan bir üye olması..o kişinin öldürülmesi hakkındaki bilgi kendi maddesi için tek başına kesinlikle ansiklopediktir ama üyesi olduğu örgütün maddesi için değil. Burada sorulması lazım gelen "bu kişinin öldürülmesine dair bilgi bu maddeye ne katıyor"? İlgililiği sadece örgüte üye olması ile mi açıklanıyor? Bu sorulardan sonra "ansiklopediklilik" daha iyi anlaşılacaktır. --Maurice Flesier message 22.21, 17 Ocak 2019 (UTC)Yanıtla
İlgili değişikliğin bir linkini alabilir miyim @Maurice Flesier? ChanSey 12.12, 11 Mart 2019 (UTC)Yanıtla
ilgili değişiklik derken @Chansey? Tam anlayamadım. --Maurice Flesier message 12.18, 11 Mart 2019 (UTC)Yanıtla
Sende haklısın Flesier, Ağustostaki konuya şimdi cevap verirsen olacağı bu kusura bakma :) İtiraza mahal olan değişikliğini sormuştum da neyse mühim değil... ChanSey 12.21, 11 Mart 2019 (UTC)Yanıtla
Bu mu ? --Ahmet Turhan (mesaj) 13.37, 11 Mart 2019 (UTC)Yanıtla