Türkiye adalet bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Anahtar: CHP DP AP ANAP DYP RP DSP AK Parti TSK Diğer
Kabine No. Adalet Bakanı Başbakan Göreve Başlama Tarihi Görevden Ayrılma Tarihi
1 Seyit Bey İsmet İnönü 30 Ekim 1923 6 Mart 1924
2 Mustafa Necati Uğural İsmet İnönü 6 Mart 1924 22 Kasım 1924
3 Mahmut Esat Bozkurt Ali Fethi Okyar 22 Kasım 1924 3 Mart 1925
4 Mahmut Esat Bozkurt İsmet İnönü 3 Mart 1924 1 Kasım 1927
5 Mahmut Esat Bozkurt İsmet İnönü 1 Kasım 1927 27 Eylül 1930
6 Yusuf Kemal Tengirşenk İsmet İnönü 27 Eylül 1930 4 Mayıs 1931
7 Yusuf Kemal Tengirşenk(→)Şükrü Saracoğlu İsmet İnönü 4 Mayıs 1931 (→) 23 Mayıs 1933 1 Mart 1935
8 Şükrü Saracoğlu İsmet İnönü 1 Mart 1935 1 Kasım 1937
9 Şükrü Saracoğlu Celal Bayar 1 Kasım 1937 11 Kasım 1938
10 Hilmi Uran (→) Tevfik Fikret Sılay Celal Bayar 11 Kasım 1938 (→) 3 Ocak 1939 25 Ocak 1939
11 Tevfik Fikret Sılay Refik Saydam 25 Ocak 1939 3 Nisan 1939
12 Tevfik Fikret Sılay(→)Ali Fethi Okyar(→)Hasan Safyettin Menemencioğlu Refik Saydam 3 Nisan 1939(→)26 Mayıs 1939(→)12 Mart 1941 9 Temmuz 1942
13 Hasan Safyettin Menemencioğlu Şükrü Saracoğlu 9 Temmuz 1942 9 Mart 1943
14 Ali Rıza Türel(→)Mümtaz Ökmen Şükrü Saracoğlu 9 Mart 1943(→)6 Nisan 1946 7 Ağustos 1946
15 Mümtaz Ökmen(→)Şinasi Devrin Mehmet Recep Peker 7 Ağustos 1946(→)19 Eylül 1946 10 Eylül 1947
16 Şinasi Devrin Hasan Saka 10 Eylül 1947 10 Haziran 1948
17 Fuat Sirmen(→)Ali Rıza Erten Hasan Saka 10 Haziran 1948(→)13 Ocak 1949 16 Ocak 1949
18 Fuat Sirmen Şemsettin Günaltay 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
19 Halil Özyörük Adnan Menderes 22 Mayıs 1950 9 Mart 1951
20 Rüknettin Nasuhioğlu(→)Osman Şevki Çiçekdağ Adnan Menderes 9 Mart 1951(→)10 Kasım 1952 17 Mayıs 1954
21 Osman Şevki Çiçekdağ Adnan Menderes 17 Mayıs 1954 9 Aralık 1955
22 Hüseyin Avni Göktürk Adnan Menderes 9 Aralık 1955 25 Kasım 1957
23 Esat Budakoğlu(→)Hüseyin Celal Yardımcı Adnan Menderes 25 Kasım 1957(→)3 Nisan 1960 27 Mayıs 1960
24 Abdullah Pulat Gözübüyük(→)Mustafa Amil Artus Cemal Gürsel 30 Mayıs 1960(→) 27 Ağustos 1960 5 Ocak 1961
25 Ekrem Tüzemen(→) Kemal Türkoğlu Cemal Gürsel 5 Ocak 1961(→)17 Ağustos 1961 20 Kasım 1961
26 Kemal Sahir Kurutluoğlu İsmet İnönü 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962
27 Abdülhak Kemal Yörük İsmet İnönü 25 Haziran 1962 25 Aralık 1963
28 Mehmet Sedat Çumralı(→)Sırrı Atalay İsmet İnönü 25 Aralık 1963(→)17 Mart 1964 20 Şubat 1965
29 İrfan Baran(→)İhsan Köknel Suat Hayri Ürgüplü 20 Şubat 1965(→)31 Temmuz 1965 27 Ekim 1965
30 Hasan Dinçer(→)Hidayet Aydıner Süleyman Demirel 27 Ekim 1965(→)1 Ağustos 1969 3 Kasım 1969
31 Yusuf Ziya Önder Süleyman Demirel 3 Kasım 1969 6 Mart 1970
32 Yusuf Ziya Önder Süleyman Demirel 6 Mart 1970 26 Mart 1971
33 İsmail Hakkı Arar Nihat Erim 26 Mart 1971 11 Aralık 1971
34 Suat Bilge Nihat Erim 11 Aralık 1971 22 Mayıs 1972
35 Hasan Fehmi Alpaslan Ferit Melen 22 Mayıs 1972 15 Nisan 1973
36 Hayri Mumcuoğlu Naim Talu 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
37 Şevket Kazan(MSP) Bülent Ecevit 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974
38 Hayri Mumcuoğlu Sadi Irmak 17 Kasım 1974 31 Mart 1975
39 İsmail Müftüoğlu(→)Zeyyat Baykara Süleyman Demirel 31 Mart 1975(→)30 Nisan 1977 21 Haziran 1977
40 Selçuk Erverdi Bülent Ecevit 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977
41 Necmettin Cevheri Süleyman Demirel 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978
42 Mehmet Can Bülent Ecevit 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979
43 Ömer Ucuzal Süleyman Demirel 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980
44 Cevdet Menteş(→)Rıfat Bayazıt(→)Mustafa Kazım Akdoğan Bülent Ulusu 20 Eylül 1980(→)15 Şubat 1983(→)21 Mayıs 1983 13 Aralık 1983
45 Mehmet Necat Eldem(→)Mahmut Oltan Sungurlu(→)Halil Ertem Turgut Özal 13 Aralık 1983(→)17 Ekim 1986(→)16 Eylül 1987 21 Aralık 1987
46 Mahmut Oltan Sungurlu(→)Mehmet Topaç(→)Mahmut Oltan Sungurlu Turgut Özal 21 Aralık 1987(→)26 Haziran 1988(→)30 Mart 1989 9 Kasım 1989
47 Mahmut Oltan Sungurlu Yıldırım Akbulut 9 Kasım 1989 23 Haziran 1991
48 Şakir Şeker(→)Suat Bilge Mesut Yılmaz 23 Haziran 1991(→)29 Ağustos 1991 20 Kasım 1991
49 Mehmet Seyfi Oktay(SHP) Süleyman Demirel 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993
50 Mehmet Seyfi Oktay(→)Mehmet Moğultay Tansu Çiller 25 Haziran 1993(→)27 Temmuz 1994 5 Ekim 1995
51 Bekir Sami Daçe Tansu Çiller 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995
52 Bekir Sami Daçe(→)Firuz Çilingiroğlu Tansu Çiller 30 Ekim 1995(→)31 Ekim 1995 6 Mart 1996
53 Mehmet Ağar(DYP) Mesut Yılmaz 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
54 Şevket Kazan Necmettin Erbakan 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997
55 Oltan Sungurlu(ANAP)(→)Hasan Denizkurdu Mesut Yılmaz 30 Haziran 1997(→)4 Ağustos 1998 11 Ocak 1999
56 Selçuk Öztek Bülent Ecevit 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999
57 Hikmet Sami Türk(→)Aysel Çelikel Bülent Ecevit 28 Mayıs 1999(→)5 Ağustos 2002 18 Kasım 2002
58 Cemil Çiçek Abdullah Gül 18 Kasım 2002 14 Mart 2003
59 Cemil Çiçek(→)Fahri Kasırga Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart 2003(→)7 Mayıs 2007 29 Ağustos 2007
60 Mehmet Ali Şahin(→)Sadullah Ergin(→)Ahmet Kahraman Recep Tayyip Erdoğan 29 Ağustos 2007(→)2 Mayıs 2009(→)8 Mart 2011 6 Temmuz 2011
61 Sadullah Ergin(→)Bekir Bozdağ Recep Tayyip Erdoğan 6 Temmuz 2011(→)25 Aralık 2013 Görevde