Türkiye adalet bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
1 Seyit Bey 30 Ekim 1923 6 Mart 1924 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Mustafa Necati Uğural 6 Mart 1924 22 Ekim 1924
3 Mahmut Esat Bozkurt 22 Ekim 1924 27 Eylül 1930
4 Yusuf Kemal Tengirşenk 27 Eylül 1930 23 Mayıs 1933
5 Şükrü Saracoğlu 23 Mayıs 1933 11 Kasım 1938
6 Hilmi Uran 11 Kasım 1938 3 Ocak 1939
7 Tevfik Fikret Sılay 3 Ocak 1939 26 Mayıs 1939
8 Ali Fethi Okyar 26 Mayıs 1939 12 Mart 1940
9 Hasan Safyettin Menemencioğlu 12 Mart 1940 9 Mart 1943
10 Ali Rıza Türel 9 Mart 1943 6 Nisan 1946
11 Mümtaz Ökmen 6 Nisan 1946 10 Eylül 1947
12 Şinasi Devrin 10 Eylül 1947 10 Haziran 1948
13 Fuat Sirmen 10 Haziran 1948 13 Ocak 1949
14 Ali Rıza Erten 13 Ocak 1949 16 Ocak 1949
15 Fuat Sirmen 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
16 Halil Özyörük 22 Mayıs 1950 9 Mart 1951 Demokrat Parti
17 Rüknettin Nasuhioğlu 9 Mart 1951 10 Kasım 1952
18 Osman Şevki Çiçekdağ 10 Kasım 1952 9 Aralık 1955
19 Hüseyin Avni Göktürk 9 Aralık 1952 25 Kasım 1957
20 Esat Budakoğlu 25 Kasım 1957 3 Nisan 1960
21 Hüseyin Celal Yardımcı 3 Nisan 1960 27 Mayıs 1960
22 Abdullah Pulat Gözübüyük 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960 Askeri Hükümet
23 Mustafa Amil Artus 27 Ağustos 1960 5 Ocak 1961
24 Ekrem Tüzemen 5 Ocak 1961 17 Ağustos 1961
25 Kemal Türkoğlu 17 Ağustos 1961 20 Kasım 1961
26 Kemal Sahir Kurutluoğlu 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962 Cumhuriyet Halk Partisi
27 Abdülhak Kemal Yörük 25 Haziran 1962 25 Aralık 1963 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
28 Mehmet Sedat Çumralı 25 Aralık 1962 15 Aralık 1964 Cumhuriyet Halk Partisi
29 Sırrı Atalay 15 Aralık 1964 20 Şubat 1965
30 İrfan Baran 20 Şubat 1965 31 Temmuz 1965 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
31 İhsan Köknel 31 Temmuz 1965 27 Ekim 1965 Adalet Partisi
32 Hasan Dinçer 27 Ekim 1965 1 Ağustos 1969
33 Hidayet Aydıner 1 Ağustos 1969 3 Kasım 1969
34 Yusuf Ziya Önder 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
35 İsmail Hakkı Arar 26 Mart 1971 11 Aralık 1971 Cumhuriyet Halk Partisi
36 Suat Bilge 11 Aralık 1971 22 Mayıs 1972 Bağımsız
37 Hasan Fehmi Alpaslan 22 Mayıs 1972 15 Nisan 1973 Cumhuriyet Halk Partisi
38 Mehmet Hayri Mumcuoğlu 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
39 Şevket Kazan 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Millî Selamet Partisi
40 Mehmet Hayri Mumcuoğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Cumhuriyet Halk Partisi
41 İsmail Müftüoğlu 31 Mart 1975 11 Nisan 1977 Millî Selamet Partisi
42 Zeyyat Baykara 11 Nisan 1977 21 Haziran 1977 Bağımsız
43 Selçuk Erverdi 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
44 Necmettin Cevheri 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
45 Mehmet Can 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
46 Ömer Ucuzal 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
47 Cevdet Menteş 12 Eylül 1980 8 Şubat 1983 Askeri Yönetim
48 Rıfat Bayazıt 8 Şubat 1983 13 Mayıs 1983
49 Mustafa Kazım Akdoğan 21 Mayıs 1983 13 Aralık 1983
50 Mehmet Necat Eldem 13 Aralık 1983 17 Ekim 1986 Anavatan Partisi
51 Mahmut Oltan Sungurlu 17 Ekim 1986 16 Eylül 1987
52 Halil Ertem 16 Eylül 1987 21 Aralık 1987
53 Mahmut Oltan Sungurlu 21 Aralık 1987 26 Haziran 1988
54 Mehmet Topaç 26 Haziran 1988 30 Mart 1989
55 Mahmut Oltan Sungurlu 30 Mart 1989 23 Haziran 1991
56 Şakir Şeker 23 Haziran 1991 29 Ağustos 1991
57 Suat Bilge 29 Ağustos 1991 20 Kasım 1991
58 Mehmet Seyfi Oktay 20 Kasım 1991 27 Temmuz 1994 Sosyaldemokrat Halkçı Parti
59 Mehmet Moğultay 27 Temmuz 1994 5 Ekim 1995
60 Bekir Sami Daçe 5 Ekim 1995 31 Ekim 1995 Doğru Yol Partisi
61 Firuz Çilingiroğlu 31 Ekim 1995 6 Mart 1996 Tarafsız (Bürokrat)
62 Mehmet Ağar 6 Mart 1996 28 Haziran 1996 Doğru Yol Partisi
63 Şevket Kazan 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Refah Partisi
64 Mahmut Oltan Sungurlu 30 Haziran 1997 4 Ağustos 1998 Anavatan Partisi
65 Hasan Denizkurdu 4 Ağustos 1998 11 Ocak 1999
66 Selçuk Öztek 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Tarafsız (Bürokrat)
67 Hikmet Sami Türk 28 Mayıs 1999 5 Ağustos 2002 Demokratik Sol Parti
68 Aysel Çelikel 5 Ağustos 2002 18 Kasım 2002 Tarafsız (Bürokrat)
69 Cemil Çiçek 18 Kasım 2002 8 Mayıs 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
70 Fahri Kasırga 8 Mayıs 2007 29 Ağustos 2007 Tarafsız (Bürokrat)
71 Mehmet Ali Şahin 29 Ağustos 2007 1 Mayıs 2009 Adalet ve Kalkınma Partisi
72 Sadullah Ergin 1 Mayıs 2009 8 Mart 2011
73 Ahmet Kahraman 8 Mart 2011 6 Temmuz 2011 Tarafsız (Bürokrat)
74 Sadullah Ergin 6 Temmuz 2011 25 Aralık 2013 Adalet ve Kalkınma Partisi
75 Bekir Bozdağ 25 Aralık 2013