Türkiye millî eğitim bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
# Adı Göreve Başlama Tarihi Görevden Ayrılma Tarihi Mezun Olduğu Fakülte - Bölüm
1 Rıza Nur 4 Mayıs 1920 13 Aralık 1920 Askeri Tıp Okulu
2 Hamdullah Suphi Tanrıöver 14 Aralık 1920 20 Kasım 1921 Mekteb-i Sultani
3 Mehmet Vehbi Bolak 20 Kasım 1921 5 Kasım 1922 Mülkiye Mektebi
4 İsmail Safa Özler 5 Kasım 1922 6 Mart 1924
5 Hüseyin Vasıf Çınar 6 Mart 1924 22 Kasım 1924 Hukuk Fakültesi
6 Şükrü Saraçoğlu 22 Kasım 1924 3 Mart 1925 Mülkiye Mektebi
7 Hamdullah Suphi Tanrıöver 3 Mart 1925 19 Aralık 1925 Mekteb-i Sultani
8 Mustafa Necati Uğural 20 Aralık 1925 1 Ocak 1929 Hukuk Fakültesi
9 İsmet İnönü (vekaleten) 1 Ocak 1929 8 Ocak 1929 Harp Akademisi
10 İsmet İnönü 9 Ocak 1929 27 Şubat 1929 Harp Akademisi
11 Hüseyin Vasıf Çınar 28 Şubat 1929 7 Nisan 1929 Hukuk Fakültesi
12 Recep Peker (vekaleten) 7 Nisan 1929 10 Nisan 1929
13 Cemal Hüsnü Taray 10 Nisan 1929 15 Eylül 1930
14 Refik Saydam (vekaleten) 17 Eylül 1930 27 Eylül 1930
15 Esat Sagay 27 Eylül 1930 18 Eylül 1932
16 Reşit Galip 19 Eylül 1932 13 Ağustos 1933
17 Refik Saydam (vekaleten) 13 Ağustos 1933 26 Ekim 1933
18 Yusuf Hikmet Bayur 27 Ekim 1933 8 Temmuz 1934
19 Zeynel Abidin Özmen 9 Temmuz 1934 9 Haziran 1935
20 Saffet Arıkan 9 Haziran 1935 10 Haziran 1935
21 Hasan Âli Yücel 28 Aralık 1938 5 Ağustos 1946
22 Reşat Şemsettin Sirer 5 Ağustos 1946 9 Haziran 1948
23 Hasan Tahsin Banguoğlu 10 Haziran 1948 22 Mayıs 1950
24 Hüseyin Avni Başman 22 Mayıs 1950 2 Ağustos 1950
25 Nuri Özsan (vekaleten) 3 Ağustos 1950 10 Ağustos 1950
26 Ahmet Tevfik İleri 11 Ağustos 1950 5 Nisan 1953
27 Rıfkı Salim Burçak 9 Nisan 1953 17 Mayıs 1954
28 Hüseyin Celal Yardımcı 17 Mayıs 1954 9 Aralık 1955
29 Ahmet Özel 9 Aralık 1955 13 Nisan 1957
30 Ahmet Tevfik İleri 13 Nisan 1957 25 Kasım 1957
31 Hüseyin Celal Yardımcı 26 Kasım 1957 22 Mayıs 1959
32 Ahmet Tevfik İleri (vekaleten) 22 Mayıs 1959 8 Aralık 1959
33 Mehmet Atıf Benderlioğlu 9 Aralık 1959 27 Mayıs 1960
34 Fehmi Yavuz 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960
35 Fehmi Yavuz (vekaleten) 27 Ağustos 1960 8 Eylül 1960
36 Bedrettin Tuncel 8 Eylül 1960 5 Ocak 1961
37 Turhan Feyzioğlu 5 Ocak 1961 7 Şubat 1961
38 Ahmet Tahtakılıç (vekaleten) 7 Şubat 1961 2 Mart 1961
39 Ahmet Tahtakılıç 3 Mart 1961 25 Ekim 1961
40 Ahmet Tahtakılıç (vekaleten) 25 Ekim 1961 20 Kasım 1961
41 Mehmet Hilmi İncesulu 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962
42 Şevket Raşit Hatipoğlu 25 Haziran 1962 8 Haziran 1963
43 İbrahim Öktem 11 Haziran 1963 20 Şubat 1965
44 Nevzat Cihat Bilgehan 20 Şubat 1965 27 Ekim 1965
45 Orhan Dengiz 27 Ekim 1965 1 Nisan 1967
46 Mehmet İlhami Ertem 1 Nisan 1967 3 Kasım 1969
47 Orhan Oğuz 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
48 Şinasi Orel 26 Mart 1971 13 Aralık 1971
49 İsmail Hakkı Arar 13 Aralık 1971 22 Mayıs 1972 Hukuk Fakültesi
50 Sabahattin Özbek 22 Mayıs 1972 15 Nisan 1973 Ziraat Fakültesi
51 Orhan Dengiz 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974 Edebiyat Fakültesi - Coğrafya Bölümü
52 Mustafa Üstündağ 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Eğitim Enstitüsü
53 Safa Reisoğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Hukuk Fakültesi
54 Ali Naili Erdem 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Hukuk Fakültesi
55 Mustafa Üstündağ 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Eğitim Enstitüsü
56 Nahit Menteşe 21 Temmuz 1977 5 Aralık 1978 Hukuk Fakültesi
57 Mustafa Necdet Uğur 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Mülkiye (Siyasal Bilgiler)
58 Orhan Cemal Fersoy 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Hukuk Fakültesi
59 Hasan Sağlam 21 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Harp Akademisi
60 Vehbi Dinçerler 13 Aralık 1983 13 Eylül 1985 İnşaat Mühendisliği
61 Metin Emiroğlu 13 Eylül 1985 21 Aralık 1987 Hukuk Fakültesi
62 Hasan Celal Güzel 21 Aralık 1987 30 Mart 1989 Siyasal Bilgiler - İktisat ve Maliye
63 Avni Akyol 30 Mart 1989 20 Kasım 1991 Eğitim Enstitüsü - Pedagoji
64 Köksal Toptan 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Hukuk Fakültesi
65 Nahit Menteşe 25 Haziran 1993 24 Ekim 1993 Hukuk Fakültesi
66 Nevzat Ayaz 24 Ekim 1993 5 Ekim 1995 Hukuk Fakültesi
67 Turhan Tayan 5 Ekim 1995 28 Haziran 1996 Hukuk Fakültesi
68 Mehmet Sağlam 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Hukuk Fakültesi
69 Hikmet Uluğbay 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Siyasal Bilgiler
70 Metin Bostancıoğlu 11 Ocak 1999 10 Temmuz 2002 Hukuk Fakültesi
71 Necdet Tekin 10 Temmuz 2002 18 Kasım 2002 İİBF - İşletme
72 Erkan Mumcu 18 Kasım 2002 14 Mart 2003 Hukuk Fakültesi
73 Hüseyin Çelik 14 Mart 2003 1 Mayıs 2009 Edebiyat Fakültesi - Türk Dili ve Edebiyatı
74 Nimet Çubukçu 1 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011 Hukuk Fakültesi
75 Ömer Dinçer 6 Temmuz 2011 24 Ocak 2013 İİBF - İşletme
76 Nabi Avcı 24 Ocak 2013 ODTÜ - İdari Bilimler (Doktora: İletişim Bilimleri [1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
Genel