Türkiye kültür ve turizm bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Basın-Yayın ve Turizm Bakanları
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma
1 İbrahim Sıtkı Yırcalı 25 Kasım 1957 10 Temmuz 1958
2 Ali Server Somuncuoğlu 10 Temmuz 1958 17 Şubat 1959
3 Zühtü Tarhan 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960
4 Selim Rauf Sarper 27 Ağustos 1960 5 Ocak 1961
5 Mustafa Cihat Baban 5 Ocak 1961 29 Ağustos 1961
6 Kemal Sahir Kurutluoğlu 2 Eylül 1961 20 Kasım 1961
7 Kamran Evliyaoğlu 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962
8 Celal Tevfik Karasapan 25 Haziran 1962 17 Haziran 1963
9 Nurettin Ardıçoğlu 17 Haziran 1963 19 Temmuz 1963
Turizm ve Tanıtma Bakanları
1 Nurettin Ardıçoğlu 19 Temmuz 1963 25 Aralık 1963
2 Ali İhsan Göğüş 25 Aralık 1963 20 Şubat 1965
3 Ömer Zekai Dorman 20 Şubat 1965 28 Ağustos 1965
4 İsmail Hakkı Akdoğan 28 Ağustos 1965 27 Ekim 1965
5 Nihat Kürşat 27 Ekim 1965 3 Kasım 1969
6 Necmettin Cevheri 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
7 Erol Yılmaz Akçal 26 Mart 1971 15 Nisan 1973
8 Ahmet İhsan Kırımlı 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
9 Orhan Birgit 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974
10 İlhan Evliyaoğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975
11 Lütfi Tokoğlu 31 Mart 1975 11 Nisan 1977
12 Nahit Menteşe 11 Nisan 1977 21 Haziran 1977
13 Altan Öymen 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977
14 İskender Cenap Ege 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978
15 Alev Coşkun 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979
16 Barlas Küntay 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980
17 İlhan Evliyaoğlu 20 Eylül 1980 10 Aralık 1981
Kültür Bakanları (1975-1981)
1 Talat Sait Halman 13 Temmuz 1971 13 Aralık 1971
2 Hayriye Ayşe Nermin Neftçi 17 Kasım 1974 31 Mart 1975
3 Rıfkı Danışman 31 Mart 1975 21 Haziran 1977
4 Avni Akyol 21 Haziran 1977 5 Ocak 1978
5 Ahmet Taner Kışlalı 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979
6 Tevfik Koraltan 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980
7 Mustafa Cihat Baban 20 Eylül 1980 10 Aralık 1981
Kültür ve Turizm Bakanları (1981-1989)
1 İlhan Evliyaoğlu 10 Aralık 1981 13 Aralık 1983
2 Mükerrem Taşçıoğlu 13 Aralık 1983 17 Ekim 1986
3 Ahmet Mesut Yılmaz 17 Ekim 1986 21 Aralık 1987
4 Mustafa Tınaz Titiz 21 Aralık 1987 17 Mart 1989
Turizm Bakanları (1989-2003)
1 Mustafa Tınaz Titiz 17 Mart 1989 30 Mart 1989
2 İlhan Aküzüm 30 Mart 1989 23 Haziran 1991
3 Bülent Akarcalı 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
4 Abdülkadir Ateş 20 Kasım 1991 27 Temmuz 1994
5 Halil Çulhaoğlu 27 Temmuz 1994 5 Ekim 1994
6 Şahin Ulusoy 5 Ekim 1994 27 Mart 1995
7 İrfan Gürpınar 27 Mart 1995 5 Ekim 1995
8 Bilal Güngör 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995
9 İrfan Gürpınar 30 Ekim 1995 6 Mart 1996
10 Işılay Saygın 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
11 Bahattin Yücel 28 Haziran 1996 13 Haziran 1997
12 İbrahim Gürdal 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999
13 Ahmet Tan 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999
14 Erkan Mumcu 28 Mayıs 1999 8 Ağustos 2001
15 Mustafa Rüştü Taşar 8 Ağustos 2001 18 Kasım 2002
16 Güldal Akşit 18 Kasım 2002 29 Eylül 2003
Kültür Bakanları (1989-2003)
1 Namık Kemal Zeybek 17 Mart 1989 23 Haziran 1991
2 Gökhan Maraş 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
3 Durmuş Fikri Sağlar 20 Kasım 1991 27 Temmuz 1994
4 Timurçin Savaş 27 Temmuz 1994 27 Mart 1995
5 Ercan Karakaş 27 Mart 1995 24 Haziran 1995
6 İsmail Cem 24 Haziran 1995 5 Ekim 1995
7 Köksal Toptan 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995
8 Durmuş Fikri Sağlar 30 Ekim 1995 6 Mart 1996
9 Agah Oktay Güner 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
10 İsmail Kahraman 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997
11 Mustafa İstemihan Talay 30 Haziran 1997 9 Temmuz 2002
12 Suat Çağlayan 9 Temmuz 2002 18 Kasım 2002
13 Hüseyin Çelik 18 Kasım 2002 14 Mart 2003
14 Erkan Mumcu 14 Mart 2003 29 Nisan 2003
Kültür ve Turizm Bakanları
1 Erkan Mumcu 29 Nisan 2003 15 Şubat 2005
2 Atilla Koç 21 Şubat 2005 29 Ağustos 2007
3 Ertuğrul Günay 29 Ağustos 2007 24 Ocak 2013
4 Ömer Çelik 24 Ocak 2013