Türkiye içişleri bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma
1 Ahmet Ferit Tek 30 Ekim 1923 22 Kasım 1924
2 Mehmet Recep Peker 22 Kasım 1924 5 Ocak 1925
3 Mehmet Cemil Uybadın 5 Ocak 1925 1 Kasım 1927
4 Şükrü Kaya 1 Kasım 1927 11 Kasım 1938
5 Refik Saydam 11 Kasım 1938 25 Ocak 1939
6 Faik Öztrak 25 Ocak 1939 6 Mayıs 1942
7 Ahmet Fikri Tüzer 6 Mayıs 1942 16 Ağustos 1942
8 Mehmet Recep Peker 17 Ağustos 1942 20 Mayıs 1943
9 Hilmi Uran 20 Mayıs 1943 7 Ağustos 1946
10 Şükrü Sökmen Süer 7 Ağustos 1946 5 Eylül 1947
11 Münir Hüsrev Göle 5 Eylül 1947 16 Ocak 1949
12 Emin Erişirgil 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
13 Rüknettin Nasuhioğlu 22 Mayıs 1950 9 Mart 1951
14 Halil İbrahim Özyörük 9 Mart 1951 20 Ekim 1951
15 Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu 2 Aralık 1951 7 Nisan 1952
16 İbrahim Ethem Menderes 1 Ağustos 1952 17 Mayıs 1954
17 Namık Gedik 17 Mayıs 1954 10 Eylül 1955
18 İbrahim Ethem Menderes 30 Eylül 1955 12 Ekim 1956
19 Namık Gedik 12 Ekim 1956 27 Mayıs 1960
20 Muharrem İhsan Kızıloğlu 30 Mayıs 1960 2 Mart 1961
21 Fahrettin Özdilek 2 Mart 1961 20 Kasım 1961
22 Ahmet Topaloğlu 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962
23 Kemal Sahir Kurutluoğlu 25 Haziran 1962 10 Ekim 1962
24 Hıfzı Oğuz Bekata 18 Ekim 1962 8 Ekim 1963
25 İlyas Seçkin 22 Ekim 1963 25 Aralık 1963
26 Orhan Öztrak 25 Aralık 1963 20 Şubat 1965
27 İsmail Hakkı Akdoğan 20 Şubat 1965 31 Temmuz 1965
28 İzzet Gener 31 Temmuz 1965 27 Ekim 1965
29 Mehmet Faruk Sükan 27 Ekim 1965 1 Ağustos 1969
30 Salih Ragıp Üner 1 Ağustos 1969 3 Kasım 1969
31 Haldun Menteşeoğlu 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
32 Hamdi Ömeroğlu 26 Mart 1971 11 Aralık 1971
33 Ferit Kubat 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973
34 Mukadder Öztekin 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
35 Oğuzhan Asiltürk 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974
36 Mukadder Öztekin 17 Kasım 1974 31 Mart 1975
37 Oğuzhan Asiltürk 31 Mart 1975 11 Nisan 1977
38 Ahmet Sabahattin Özbek 11 Nisan 1977 21 Haziran 1977
39 Mustafa Necdet Uğur 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977
40 Korkut Özal 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978
41 İrfan Özaydınlı 5 Ocak 1978 2 Ocak 1979
42 Hasan Fehmi Güneş 16 Ocak 1979 5 Ekim 1979
43 Vecdi İlhan 5 Ekim 1979 12 Kasım 1979
44 Mustafa Gülcügil 12 Kasım 1979 21 Temmuz 1980
45 Orhan Eren 4 Ağustos 1980 12 Eylül 1980
46 Selahattin Çetiner 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983
47 Ali Tanrıyar 13 Aralık 1983 26 Ekim 1984
48 Yıldırım Akbulut 26 Ekim 1984 16 Eylül 1987
49 Ahmet Selçuk 16 Eylül 1987 21 Aralık 1987
50 Mustafa Kalemli 21 Aralık 1987 30 Mart 1989
51 Abdülkadir Aksu 30 Mart 1989 9 Kasım 1989
52 Mustafa Kalemli 23 Haziran 1991 26 Ağustos 1991
53 Sabahattin Çakmakoğlu 29 Ağustos 1991 20 Kasım 1991
54 İsmet Sezgin 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993
55 Beytullah Mehmet Gazioğlu 25 Haziran 1993 24 Ekim 1993
56 Nahit Menteşe 24 Ekim 1993 31 Ekim 1995
57 Teoman Ünüsan 31 Ekim 1995 6 Mart 1996
58 Ülkü Gökalp Güney 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
59 Mehmet Ağar 28 Haziran 1996 8 Kasım 1996
60 Meral Akşener 8 Kasım 1996 30 Haziran 1997
61 Murat Başesgioğlu 30 Haziran 1997 4 Ağustos 1998
62 Kutlu Aktaş 4 Ağustos 1998 11 Ocak 1999
63 Cahit Bayar 11 Ocak 1999 29 Mayıs 1999
64 Sadettin Tantan 28 Mayıs 1999 5 Haziran 2001
65 Rüştü Kazım Yücelen 5 Haziran 2001 5 Ağustos 2002
66 Muzaffer Ecemiş 5 Ağustos 2002 18 Kasım 2002
67 Abdülkadir Aksu 18 Kasım 2002 8 Mayıs 2007
68 Osman Güneş 8 Mayıs 2007 29 Ağustos 2007
69 Beşir Atalay 29 Ağustos 2007 8 Mart 2011
70 Osman Güneş 8 Mart 2011 6 Temmuz 2011
71 İdris Naim Şahin 6 Temmuz 2011 24 Ocak 2013
72 Muammer Güler 24 Ocak 2013 25 Aralık 2013
73 Efkan Âlâ 25 Aralık 2013

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]