Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Bart the General", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun beşinci bölümüdür ve 4 Şubat 1990 tarihine yayınlanmıştır. Bölümde Bart'ın kabadayı Nelson Muntz ile yaşadığı sorun anlatılmaktadır. Bölüm, John Swartzwelder tarafından yazıldı ve David Silverman tarafından yönetildi. Bölüm, birçok savaş filmine göndermede bulunmaktadır. Diyaloglarından çoğu, Bart'ın askerlerinden birine "utanç verici olması"ndan dolayı tokat atması ve müzik, doğrudan General Patton adlı 1970 yılı filminden alındı. Filmin telif hakları Fox'a ait olmasından dolayı filmin müziklerini bölümde kullanmak sorun yaratmadı. Yürüyüş sekansı, 1987 Stanley Kubrick filmi Full Metal Jacket'e baş sallamadır. Ayrıca 1962 filmi En Uzun Gün'e de bir göndermedir. Bart bölümü, Amerika Bağımsızlık Savaşı, II. Dünya Savaşı ile Yıldız Geçidi üçlemesini "iyi savaş" olarak değerlendirmesiyle bitirmektedir.

Talimatlar[kaynağı değiştir]

Alt sayfalardaki maddelerin düzeni Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/Düzen'e göre yapılmıştır.

  1. Yeni bir maddeyi sıradaki alt sayfaya ekleyin.
  2. Bu liste, kalite madde ya da seçkin maddelerden oluşmaktadır.
  3. Bölüm hakkındaki tanıtıcı yazı yaklaşık 10 satır olmalıdır.
  4. Listeye yeni bir alt sayfa ekleyecekseniz lütfen sayfanın en üstünde (değiştire bastıktan sonra) end= parametresinin karşısındakini 1 artırın. (örneğin end=12 ise ve siz iki madde eklediyseniz end=14 olmalıdır)

Seçilen maddeler[kaynağı değiştir]

Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/1

James L. Brooks, dizi sorumlusu olarak bölümün teknik ekibinde yer aldı.

"There's No Disgrace Like Home", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun dördüncü bölümüdür. İlk olarak 28 Ocak 1990 tarihinde ABD'de Fox kanalında yayınlandı. Bu bölümde Homer, felaket geçen şirket pikniği sonrası ailesinden utanç duyar ve ailesini terapiye yazdırır. Terapist, ailenin sorunlarını çözmeye çalışır fakat sonunda pes ederek aileye aldığı ücreti iade eder. Yinelenen birkaç karakterin ilk tasarımlarını göstermede ilk bölüm oldu. Bölüm, Laurel ve Hardy komedisinden ilham aldı ve Yurttaş Kane ile Freaks'in yanı sıra Batman televizyon dizisine göndermeler yapmaktadır. Eleştirmenler, karakterlerin sonraki sezonlarda olabileceği şekilden farklı bir şekilde hareket ettiğini belirtti. Birleşik Krallık'ta, BBC, diziyi göstermeye başladıklarında yayımlamayı tercih ettikleri ilk bölüm olarak bu bölümü seçti. Bölüm, ilk üretilen bölümlerden biri olduğunu taşıyan işaretler taşımaktadır. Karakterlerin rolleri, sonraki sezonlardakinden tamamen farklıdır, örneğin Lisa disiplinsiz ve asabi iken Homer ise mantığın sesidir fakat bu roller sonraki bölümlerde tersine çevrilir.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/2
"Homer's Odyssey", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun üçüncü bölümüdür ve ilk kez 21 Ocak 1990 tarihinde Fox kanalında yayınlandı. Bu bölümde Homer, Springfield'deki vatandaşların güvenliği için bir mücadeleci olur ve tüm santralin Nükleer Güvenlik Müfettişi olarak terfi eder. Bölüm, Jay Kogen ve Wallace Wolodarsky tarafından yazıldı ve senaryosu tamamlanan ilk Simpsonlar bölümü olmasına rağmen prodüksiyon sırasına göre üçüncü bölümdü. Smithers, renk stilisti Gyorgyi Peluce tarafından yanlışlıkla yanlış renk ile canlandırıldı ve böylece karakter, bölümde siyah olarak yer aldı. David Silverman, Smithers'ın her zaman "Bay Burns'ün beyaz dalkavuğu" olarak düşünüldüğünü belirtti ve ekip, hizmet eden bir siyah karaktere sahip olmanın kötü bir fikir olduğunu düşündü ve sonraki bölümde karakteri amaçlanan rengine dönüştürdü. Smithers'ın derisinin tonu için daha sonradan "aşırı bronzlaşmış" açıklaması yapıldı. Bu bölüm, Homer'ın santralde güvenlik denetçisi olduğu bölümdür. Önceki işi, tam olarak belli olmasa da o, işini "teknik danışman" olarak belirtmektedir. Homer aslında Ford yönetimince vasıfsız işçileri toplamak için uygulanan bir kurgusal hükümet programı olan "Project Bootstrap"ın bir parçası olarak işe alındı.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/3
"Bart the Genius", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun ikinci bölümüdür ve ilk olarak 14 Ocak 1990 tarihinde Fox'ta yayınlandı. Jon Vitti tarafından yazılan ilk bölümdür. Ayrıca şovun başlık sekansının kullanıldığı ilk ve düzenli bölümdü. Bölümde Bart, bir zeka testinde kopya çeker ve bir dâhi ilan edilir, böylece yetenekli öğrencilerin olduğu bir okula gönderilir. Önceleri bir dâhi olarak muamele görmekten zevk alırken, sonrasında yeni hayatının olumsuz yönlerini görmeye başlar. Bart, ilk defa "Şortumu ye." ("Eat my shorts") tabirini bu bölümde kullanmaktadır. "Some Enchanted Evening" dizinin ilk üretilen, "Simpsons Roasting on an Open Fire" ise ilk yayınlanan bölümüydü ve animasyonun geleceği bu ikinci bölümde yakalayacağı başarıya bağlıydı. Animasyon daha kabul edilebilir olduğunu kanıtladı ve üretime devam etti. Bölüm, Bart'ı okuldaki zeka testine hazırlamak amacıyla Simpson ailesinin Scrabble oynamasıyla başlamaktadır. Bart oyunu ciddiye almayarak tüm karolarını sırasıyla tüm harfleriyle doldurur. Böylece "kwyjibo" kelimesini bulur ve anlamını, "çenesiz büyük, kel, budala bir tür Kuzey Amerika maymunu..." diye açıklarken Marge, "...ve çabuk öfkelenen." diyerek devamını getirir. Homer, "kwyjibo" kelimesinin tam olarak kendisini tanımladığını anlayarak Bart'ı evde kovalamaya başlar.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/4

Simpsonlar'ın yaratıcısı Matt Groening

"Simpsons Roasting on an Open Fire", ayrıca "The Simpsons Christmas Special" olarak da bilinir, Amerikan animasyon TV dizisi Simpsonlar'ın ilk uzun bölümüdür. Esasen ilk sezonun sekizinci bölümü olarak yayınlanması planlanmıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nde 17 Aralık 1989 tarihinde Fox Broadcasting Company'de yayınlandı. Bölümde, Homer, Noel ikramiyesi almayacağını fark eder ve bu nedenle, ailenin Noel hediyeleri alacak parası olmaz. Finansal sorunlarını gizlemeye karar verir ve Noel Baba mağazasının departmanında işe başlar fakat sonradan işin yeterince ödeme yapmadığını anlar. Homer ile Bart, biraz para kazanma umuduyla Noel arefesinde bir köpek yarışına giderler. Bölüm, Mimi Pond tarafından yazıldı ve David Silverman tarafından yönetildi. Bölümün adı, "Chenuts Roasting on an Open Fire" olarak da bilinen "The Christmas Song"u ("Noel Şarkısı") ima etmektedir. "Simpsons Roasting on an Open Fire", 1990 yılında iki Emmy Ödülü'ne aday gösterildi ve televizyon eleştirmenlerinden olumlu yorumlar aldı. Yayınlandığı orijinal tarihte bölüm, yaklaşık olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde 13.4 milyon kişi tarafından seyredildi.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/5
"Bart the General", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun beşinci bölümüdür ve 4 Şubat 1990 tarihine yayınlanmıştır. Bölümde Bart'ın kabadayı Nelson Muntz ile yaşadığı sorun anlatılmaktadır. Bölüm, John Swartzwelder tarafından yazıldı ve David Silverman tarafından yönetildi. Bölüm, birçok savaş filmine göndermede bulunmaktadır. Diyaloglarından çoğu, Bart'ın askerlerinden birine "utanç verici olması"ndan dolayı tokat atması ve müzik, doğrudan General Patton adlı 1970 yılı filminden alındı. Filmin telif hakları Fox'a ait olmasından dolayı filmin müziklerini bölümde kullanmak sorun yaratmadı. Yürüyüş sekansı, 1987 Stanley Kubrick filmi Full Metal Jacket'e baş sallamadır. Ayrıca 1962 filmi En Uzun Gün'e de bir göndermedir. Bart bölümü, Amerika Bağımsızlık Savaşı, II. Dünya Savaşı ile Yıldız Geçidi üçlemesini "iyi savaş" olarak değerlendirmesiyle bitirmektedir.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/6
"Moaning Lisa", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun altıncı bölümüdür ve 11 Şubat 1990 tarihine yayınlanmıştır. Al Jean ile Mike Reiss tarafından yazıldı ve Wes Archer tarafından yönetildi. Ron Taylor, bölümde Bleeding Gums Murphy rolüyle konuk oyuncu olarak yer aldı. Bölüm, Lisa'nın depresyonunu ve saksafon çalarak bunu yüceltmeye çalışmasını anlatmaktadır. Televizyon eleştirmenlerinden olumlu yorumlar aldı. "Moaning Lisa"ya ilişkin fikir Simpsonlar'ın yapımcısı James L. Brooks tarafından ortaya atıldı. Brooks, Lisa'nın üzgün olup sebebini bilmediği bir bölüm yapmak istiyordu. Yazarlar da pek çok "esprili" bölüm yaptıklarını ve sırada "gerçekten duygusal ve tatlı" bir bölüm yapmak olduğunu düşünüyorlardı. Bu bölümde Lisa'nın söylediği şarkı daha sonra The Simpsons Sing the Blues CD'sinde daha uzatılmış bir şekilde yer aldı.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/7
"The Call of the Simpsons", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun yedinci bölümüdür ve 18 Şubat 1990 tarihine yayınlanmıştır. John Swartzwelder tarafından yazıldı ve Wesley Archer tarafından yönetildi. Albert Brooks, bu bölümdeki Kovboy Bob karakterini seslendirmesiyle Simpsonlar'da ilk kez yer aldı. Bölümde Homer, bir karavan satın alır ve ailesini, karavanla tenha bir yerde bir tatile çıkarır. Yanlışlıkla bir uçurumun kenarına sürmesiyle aile kendini ormanda bulur. Homer ile Bart, medeniyete dönme yolu ararken Homer kendini çamurla kaplar ve bir doğacı tarafından yanlışlıkla Kocaayak olarak tanımlanır. Haber çabucak yayılır ve Kocaayak avcıları, Homer'ı yakalamak için ormanda toplanırlar. Bu arada, Maggie kendini aileden uzak bir yerde bulur ve ayılar, ona yetiştirir. ölüm, John Swartzwelder tarafından yazıldı ve Wesley Archer tarafından yönetildi. James L. Brooks, bölümün düğümü için Homer'ın bir kartal yuvasına götürülmesini ve bir yavru kartalmışcasına yetiştirilmesini önerdi fakat Homer yerine Maggie'nin ayılar tarafından yetiştirilmesi bölümde işlendi.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/8

Kelsey Grammer, bu bölümde Figüran Bob'u seslendirdi.

"Krusty Gets Busted", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun on ikinci bölümüdür ve 29 Nisan 1990 tarihine yayınlanmıştır. Jay Kogen ile Wallace Wolodarsky tarafından yazıldı ve Brad Bird tarafından yönetildi Bölümde ünlü televizyon komedyeni Palyaço Krusty, Kwik-E-Mart'ı soyduğundan ötürü mahkûm edilir. Bart ile Lisa, olayı araştırırlar ve bunun bir komplo olduğunu ortaya çıkarırlar. Bölümde ilk defa tam teşekküllü olarak Kent Brockman göründü ve Figüran Bob karakterini seslendiren Kelsey Grammer dizide ilk kez konuk oyuncu olarak yer aldı. Bölüm eleştirmenlerden iyi yorumlar aldı ve yayınlandığı hafta Fox Broadcasting Company kanalının en yüksek izlenme oranını aldı. Yönetmen Brad Bird, bölümü Krusty'nin yüzünün yakım çekimi ile açılmasını istiyordu. Ekip, fikri sevdi ve ardından üç perdelik bir bölüm önerdi. Birinci perde Krusty'nin yüzünün şovunda izleyicilere tanıtılmasıyla, ikincisi Krusty'nin yüzünün parmaklıklar ardında hapsedilmesiyle, üçüncü ve son perde ise Figüran Bob'un yüzünün büyük bir afişte yer almasıyla başlamaktadır.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/9
"The Telltale Head", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun sekizinci bölümüdür ve ilk kez 25 Şubat 1990 tarihinde yayınlandı. Al Jean, Mike Reiss, Sam Simon, Matt Groening tarafından yazıldı ve Rich Moore tarafından yönetildi. Bölümde, Bart, kasabanın ortasında yer alan Jebediah Springfield'ın heykelinin başını, kendisinden büyük hayran olduğu üç çocuk olan Jimbo, Dolph ile Kearney'yi etkilemek için keser. Kasaba halkı, üç çocuk dahil, dehşete düşer ve Bart, yaptığından pişman olur. Ailesine başı kestiğini itiraf ettiken sonra Bart, Homer'la kasabanın merkezine doğru ilerlerken kızgın kalabalıkla karşılaşır. Bart, kalabalığa yaptığının hata olduğunu söyledikten sonra kasaba halkı onu affeder ve Bart, heykelin kafasını yerine takar. Bölümün adı, Edgar Allan Poe'nun kısa öyküsü "Gammaz Yürek"e (The Tell-Tale Heart) bir göndermedir.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/10
"Life on the Fast Lane", ayrıca "Jacques To Be Wild" olarak da bilinir, Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun dokuzuncu bölümüdür ve ilk kez 18 Mart 1990 tarihinde yayınlandı. John Swartzwelder tarafından yazıldı ve David Silverman tarafından yönetildi. Albert Brooks, Jacques rolüyle bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı ve jenerikte adı "A. Brooks" olarak geçti. Bölümde Homer'ın düşüncesizliği Marge'ın bowling hocası Jacques'e vurulmasını nasıl hızlandırdığı ve Marge ile Homer'ın evliliğinde krize yol açtığı anlatılmaktadır. Bölüm için hazırlanan orijinal planda, Brooks (diyalogları doğaçlama yapan) Björn adlı İsveçli bir tenis antrenörünü seslendirecekti ve bölümün adı "Björn To Be Wild" olacaktı. Bölümde, Subay ve Centilmen filminin bir parodisi mevcuttur ayrıca 1990 yılındaki En İyi Animasyon Programı Emmy Ödülü'nü kazandı


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/11
"Homer's Night Out", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun onuncu bölümüdür. 25 Mart 1990 tarihinde yayınlandı. Jon Vitti tarafından yazıldı ve Rich Moore tarafından yönetildi. Bölümde, Bart, postayla bir casus kamerası sipariş eder ve Homer'ın bir dansözle oynarken fotoğrafını gizlice çeker. Marge, Homer'ın dansözten özür dileyerek kadınların birer obje olmadığını Bart'a göstermesi ister. Sam McMurray, bölümde, burlesk şovda kalabalığa Homer'ı gösteren Gulliver Dark rolüyle konuk oyuncu olarak yer aldı. Bölüm, eleştirmenlerce olumlu yorumlar aldı ve yayınlandığı hafta Fox Broadcasting Company kanalında en çok izlenen ikinci program oldu. Bu bölüm, diğer üç Simpsonlar bölümüyle, 2004'te piyasaya sürülen The Simpsons Gone Wild DVD'sinde yer aldı.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/12
"The Crepes of Wrath", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun on birinci bölümüdür ve 15 Nisan 1990 tarihine yayınlanmıştır. George Meyer, Sam Simon, John Swartzwelder ile Jon Vitti tarafından yazıldı ve Wes Archer ile Milton Gray tarafından yönetildi. Bölümde, Bart, öğrenci değişim programıyla Fransa'ya gönderilir ve ev sahipleri, ona bir köle gibi davranır. Diğer taraftan bir Arnavut öğrenci Bart'ın yerine Simpson ailesiyle yaşamaya başlar ve Homer'ın nükleer santraldeki işine oldukça ilgi duyar. Bölüm, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar aldı ve 1997'de TV Guide yazarı David Bauder, bölümü Simpsonlar'ın en mükemmel bölümü ile tüm zamanların en iyi 17. televizyon dizisi bölümü olarak seçti. "The Crepes of Wrath", George Meyer'ın senarist olarak yer aldığı ilk Simpsonlar bölümüdür ve bölümü, Sam Simon, John Swartzwelder ve Jon Vitti ile beraber yazdı. Bölüm için Manon des Sources adlı Fransız filmden ilham alındı. Senaristler, yabancı öğrenci değişimiyle hangi ülkeden bir öğrenci gelmesi gerektiğini çözmeye çalıştılar ve Arnavutluk olmasında karar verdiler. Ülkenin televizyonda pek fazla yer almadığını gördüler ve Arnavut John Belushi'ye saygı amaçlı bir bölüm yapmaya karar verdiler.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/13

"Bart Gets an F", David M. Stern tarafından yazılan ilk bölümdü.

"Bart Gets an F", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın ikinci sezonunun ilk bölümüdür. İlk olarak 11 Ekim 1990 tarihinde ABD'de Fox kanalında yayınlandı. Bu bölümde, Bart üst üste dört tarih sınavında başarısız olur ve okul psikologu Bart'ın dördüncü sınıfı tekrarlamasını önerir. Bart daha iyisini yapmaya başlayacağına ant içer ve sınıfın dahisi Martin Prince'ın ona yardım etmesi için çabalar, ama bunda başarız olmasından sonra, Bart yardım için yalvarır. O gece, Springfield'da büyük bir kar fırtınası olur ve okul tatil edilir, bu Bart'a çalışmak için bir gün daha verir. Bölüm, David M. Stern tarafından yazıldı ve David Silverman tarafından yönetildi. Bu bölümde, Belediye Başkanı Quimby ilk kez göründü. Ayrıca, açılış sekansına yeni bir özellik eklenen ilk bölümdür. "Bart Gets an F" bu sezon için yapılan ilk bölümdü ama belirgin olarak Bart üzerinde duran bir bölüm olduğu için ikinci sezonun yayınlanacak ilk bölümü olarak seçildi. Simpsonlar'ın ilk sezonunun başarısı nedeniyle Fox kanalı dizinin yayın saatini değiştirerek perşembe akşamı 20.00'ye (EST) aldı. Dizi, böylece aynı saatte NBC'de yayınlanan ve Nielsen reytinglerine göre o dönemin bir numaralı şovu olan The Cosby Show'a rakip hâle geldi. Birçok eleştirmen, Simpsonlar'ın, The Cosby Show'a göre daha kötü bir reyting elde edeceğini tahmin ediyordu. Bununla beraber, nihai reytinglerde bölüm 18,4 izlenme oranı ve %29 izleyici payıyla, 18,5 izlenme oranı ve %29 izleyici payı olan The Cosby Show'un hemen ardında ikinci sırada yer aldı. Hafta bittiğinde, haftalık reytinglerde sekizinci sırada yer aldı. Ayrıca, bölümü yaklaşık 33,6 milyon kişi izledi ve bu rakam bölümü, gerçek izleyiciler açısından haftanın bir numaralı şovu yapmaktadır. Fox kanalının tarihindeki en çok izlenen bölümü oldu ve 1 Ocak 1995 tarihine kadar bu pozisyonunu korudu. 2011 tarihi itibarıyla, Simpsonlar tarihinde hala en yüksek reyting elde eden bölümdür.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/14

"Some Enchanted Evening", Amerikan animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın birinci sezonunun on üçüncü ve final bölümüdür. 13 Mayıs 1990 tarihinde yayınlanmıştır. Dizinin ilk bölümü olarak yapılmasına rağmen önemli animasyon hataları nedeniyle sezon finali olarak gösterilmiştir. Bölümde Bart, Lisa ve Maggie sahte bebek bakıcısı Ms.Botz ile mücadele eder. Homer ile Marge bir bebek bakıcısı bulup, aralarındaki sorunları çözmek için geceyi dışarıda geçirmek isterler. Aradıkları şirketten Bayan Botz'u gönderirler. Sonrasında Bayan Botz'un sahte bebek bakıcısı olduğu ve büyük çocukları bağlayıp aileyi soyduğu ortaya çıkar. Bölümde The Night of the Hunter, Psycho ve A Star Is Born filmlerine çeşili göndermeler yapılmıştır. Bölüm eleştirmenlerden karışık geri dönüşler almıştır. Bazı eleştirmenler bölümü sezonun en iyisi olarak değerlendirirken diğerleri en kötü bölüm olduğunu belirttiler.


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/15

"Lisa Goes Gaga", Simpsonlar'ın yirmi üçüncü sezonunun yirmi ikinci ve son bölümüdür. 20 Mayıs 2012'de ABD'de Fox'ta yayınlanmıştır. Bölümde Amerikalı şarkıcı Lady Gaga, tüm sakinleri depresyonda olan Springfield'ı ziyaret eder. Ana karakter Lisa Simpson, Springfield'taki en depresif kişidir ve Gaga, Lisa'ya mutluluğun anlamını öğretmeye karar verir. Tim Long tarafından yazılan bölümü Matthew Schofield yönetmiştir. Lady Gaga konuk yıldız olarak yer aldığı bölümde kendi çizgi karakterini seslendirmiştir. James L. Brooks programın hayranlarından Gaga'nın 60 Minutes'te bir röportajını gördükten sonra dizi sorumlusu Al Jean Gaga'yla ilgili bir metin yazdı. Tasarım ekibi Gaga'nın sıra dışı kişiliğine uygun olarak sanatçının daha önce giydiği ve aralarında et elbisenin de bulunduğu kostümleri alaya alan on sekiz kıyafet tasarladı. "Lisa Goes Gaga"'nın seslendirmesi Ağustos 2011'de Los Angeles'ta dört günde yapıldı


Portal:Simpsonlar/Seçilen bölüm/16

John Waters, bölümde konuk yıldızı olma davetini hemen kabul etti.

"Homer's Phobia", Simpsonlar'ın sekizinci sezonunun on beşinci bölümüdür ve ilk kez 16 Şubat 1997'de, Amerika Birleşik Devletleri'nde Fox Broadcasting Company'de yayınlanmıştır. Bölümde, Homer, yeni aile dostu John'un eşcinsel olduğunu öğrenmesiyle ondan uzaklaşır. Arkadaşının, oğlu Bart üzerinde olumsuz bir etki yaratmasından korkar ve Bart'ın heteroseksüelliğini garantiye almak için onu ava çıkarmaya karar verir.

Bölüm Mike B. Anderson tarafından yönetildi ve Ron Hauge tarafından yazıldı. "Homer's Phobia", Hauge'ın yazdığı ilk Simpsonlar bölümüdür. "Homo Bart", dizi sorumluları Bill Oakley ile Josh Weinstein'in Lisa'nın "şaşaalı şeylerin sevincini keşfetmesi" konusunu içeren bir bölüm yapmayı planlarken bir bölüm için bir başlangıç ​​fikri olarak ortaya çıktı. Oakley ve Weinstein iki fikri birleştirdi ve sonuç olarak "Homer's Phobia" ortaya çıktı. Fox, konusundan ötürü bölümü yayınlamayı uygun bulmayarak sansürledi fakat Fox personelinde iş kaybı sonrası karar iptal edildi. Film yapımcısı John Waters, John karakterini seslendirerek diziye konuk oyuncu olarak katıldı.