Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Haziran 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Koruma Talebi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Israrla iç uyarının kaldırılması, Vikikaynak bağlantısının gereksiz yere çıkarılması ve yapılan olumlu/olumsuz her türlü değişikliğin geri alınması nedeniyle Fethullah Gülen maddesinin korumaya alınmasını talep ediyorum. Yoksa 3R kuralının ihlali yaşanabilir ve bu da hiç hoş olmaz. - Noumenon 08:43, 1 Haziran 2006 (UTC)

lutfen maddeyi acarmisiniz yanlis bilgileri duzeltmek istiyorum gerekli duzeltmeyi yapayim bugun baska bir mudahalem olmayacak gerektigi kadar konuyu konustuk saniyorum tesekkur ederim Termos 09:57, 1 Haziran 2006 (UTC)

aciyormusunuz maddeyi Termos 10:05, 1 Haziran 2006 (UTC)
Termos şu an için net bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Eklediğimiz kaynaklara veya ek kaynaklar bulunursa onlara göre belli bir fikre ulaşıldığı anda açmak isterim. Kurallar gereği çok uzun süre kilitli duramaz madde zaten. Şu an için tartışma sayfasında fikir belirtmekle devam edelim. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 10:58, 1 Haziran 2006 (UTC)

Köy Çeşmesi Yanlış Arşivlenmiş[kaynağı değiştir]

Uğur sanırım bir dikkatsizlik sonucu köy çeşmesi yanlış arşivlenmiş, örneğin şu konunun arşivlenmemiş olması gerekiyor:

[1]

--Alperen 09:50, 1 Haziran 2006 (UTC)

Pardon, bi yanlışlık yok galiba :S --Alperen 09:52, 1 Haziran 2006 (UTC)

Alperen o sırada başka bir şeyle uğraştığım için zaten mesajına fazla dikkat edememiştim ama hata olmaması iyi oldu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:01, 1 Haziran 2006 (UTC)

Takım Logoları[kaynağı değiştir]

Hocam Ankaraspor ve Kayseri Erciyesspor'un logoları yenilendi. Onları değiştirebilirmiyiz? serkansporfc 17:56, 1 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Serkansporfc (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Serkan, vikipediye yüklenmşi resimler varsa ilgili sayfalarda tabiki değişiklik yapabiliriz. Sizde yapabilirsiniz, bende yardımcı olmaya çalışabilirim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:18, 1 Haziran 2006 (UTC)

Uşak İli ile İlgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. Uşak ile ilgili sayfayı düzenlemeye çalışırken gördümki iki tane uşak sayfası var. İkisi de ayrı linkten çalışıyor. Buraya yazıyorum. Bunlardan birinin silinmesi gerek herhalde. ılgilenirsen sevinirim. 1)http://tr.wikipedia.org/wiki/Uşak_(il) 2)http://tr.wikipedia.org/wiki/Uşak Sevgiyle... Coming 14:56, 1 Haziran 2006 (UTC)

Memleketi ele verdiniz:) Uşak sayfası ilin merkezinde ilçe olarak bahsediyor, Uşak_(il) sayfası ise ilden yani, genel olarak ilçeleri vs. Sanırım Ankara ve Ankara sayfaları senin için örnek olabilirler. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:16, 1 Haziran 2006 (UTC)

"Yazı" başlığına yazdıklarımı silmişsiniz oysa copyright problemi yoktu ve ekşi'de yazdığım oldukçe geniş kapsamlı bir araştırmayı aktarmıştım. ekşi'de yazdıklarımdan pek çoğunu buraya geçiriyorum bir tek bu yazıda problem oldu. siz silmişsiniz. bilginize. Lewisfarren 22:26, 1 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum 85.103.201.55 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, ekşisözlüğe yazmış olduğunuz yazılar o sitenin hemen altında yazdığı gibi artık sizin değil o sitenin oluyor. Ayrıntılı bilgi Vikipedi:Telif hakları sayfasında bulunmaktadır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:28, 1 Haziran 2006 (UTC)


Interwiki botu ve bot statüsü[kaynağı değiştir]

Uğur merhaba. Ben Memty Bot ile sadece interwikileri güncelliyorum. Bot statüsü almak gerekiyor mu botun çalıştığı her wiki'de? Kullanıcı mesaj:Memty, m:Getting_started#Registering_as_a_bot --Memty 21:34, 1 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Memty, yazılı kural sanırım bot statüsü almadan değil, topluluğa duyurmadan ve onay almadan kullanılmasının yasak olduğu. Ben bir ara büyük vikilerin çoğundan hesap açmıştım, daha hesaplarımı açarken ispanyolca ve fransızcadan topluluğa duyurmam için mesaj gelmişti, ve tümünde botun amacını nasıl çalıştığını, çalışacağını vs. belirttim. Örnek olarak ja:wikide bot hala bot statüsü olmadan çalışıyor fakat ilk günden beri topluluğun haberi var. Sende aktif olarak çalıştıracağın projelerde amacını vs. anlat, oylamaya gerek duyanlarda oylar duymayanlar bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin gibi belirtirler. Ama duyurmadan devam etmen durumunda engellenebilir. Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:03, 1 Haziran 2006 (UTC)
Uğur bilgilendirmen için teşekkür ederim. Vikipedi:Botlar'a yazdım. Sanırım tr-wiki için bu yeterli. Memty 20:36, 2 Haziran 2006 (UTC)
Memty sana o sayfada ufak bir soru sordum, bu sorunun cevabıyla sanırım onay oyları daha kolay gelebilir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:32, 5 Haziran 2006 (UTC)

Değiştirme tuşları[kaynağı değiştir]

Uğur,

Köy çeşmesinde devam ettirmek istemedim çünkü o konunun kapandığını düşünüyorum. Sadece yazdıklarımı seni hedef alarak yazmadığımı söylemek istedim. monobook.js dosyasını son değiştiren sendin ve senin adın geçti. Herhangi bir yönetici desem daha doğru olurmuş.

Hayır denip denmediğine gelince; bu konuda hemfikir değilim. Oraya hayır yazmamış olsan da olumsuz bir yanıttı. Gerekçesi de vardı: ortalama kullanıcının ihtiyaç duymayacağı birşey... Bu durumda ben de merak edip sordum: nasıl karar vereceğiz bir scriptin monobook.js'a eklenmeye layık olup olmadığına? Buna da açık cevap alamadım ama oraya eklenecek herhangi birşey ortamı daha fazla gerecekti. Nitekim benim yanıt vermemem işe yaramadı, yine gerildi ortam. --Volkan 19:09, 2 Haziran 2006 (UTC)

Volkan önemli değil, artık olan oldu. Ben orada kişisel fikrimi belirttim. Diğer arkadaşlarda keşke fikrini belirtse ona göre hareket ederdik. Ortam her zaman gerilmeye müsait sanırım vikipedide:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:29, 5 Haziran 2006 (UTC)

Resim Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Abdilli sayfasındaki Abdilli1, Abdilli2, Abdilli3 ve Abdilli4.jpg resimlerimin telif hakları olmadığı belirtilmiş. Söz konusu resimler tarafımca çekildiği için telif hakları bana aittir ve yüklemesini de ben yaptım. Buna rağmen bunlardan biri silinmiş ve diğer ikisi de silinecek yazıyor... 15:24, 3 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Cagdasaksoy (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba silinen resmilerinizi kayıtlarına şimdi baktım ve benim silmediğimi söyleyebilirim. Yüklediğiniz resimlerin telifleri için Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasına veya Kategori:Telif hakkı şablonları sayfasına göz atabilirsiniz. Kendi çektiğiniz fotolar için en uygun lisanslar genellikle {{GFDL}} veya {{PD}} olmaktadır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:17, 3 Haziran 2006 (UTC)

Tasarım Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur

Şu anda elimde üç adet bitmiş tasarım var. Köy çeşmesine ne yapmamız gerektiğini yazdım bir bakarsan sevinirim.

Vikipedi:Köy çeşmesi#Ana Sayfa Tasarımı Hakkında Duyuru

--Ruzgarmesaj 22:00, 3 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Ruzgar, köy çeşmesinde fikrimi belirttim. Diğer wikideki soruna cevap veremedim ama, sanırım o tür tartışmalı maddelerde tartışma sayfalarını kullanmaktan başka bir çare yok. Ayrıca her ne olursa olsun, hakaret sayılacak bir söz söylememek gerekiyor. O anda haklı olsan bile, haksız duruma düşersin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:23, 3 Haziran 2006 (UTC)

Senin o konu hakkında yapabileceğin fazla bir şey yok ama yinede ilgin için teşekkür ederim. Ayrıca Köy çeşmesine de bir şeyler yazdım bu konuda. İyi çalışmalar. --Ruzgarmesaj 22:27, 3 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, İyi geceler[kaynağı değiştir]

Hocam nasılsınız? eklediğiniz bir resme baktım, ben çektim demişsiniz gezginsiniz sanırım:) Çalışkanlıkda da üstünüze yok yine, ben çok tembel kaldım sanırım. (Yine sizli olmuş cümle:)) --Ugur Basakmesaj 22:15, 3 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, Gece gece işin yok mu yine silme işine girişmişsin. Yüklediğim resimlere sırf sen silmeyesin diye "Lütfen silmeyiniz" diye ekledim. Aslında "Lütfen silme Uğur " demem lazımdı:-)) Ama sen sizli hitap edince bende sizli hitap ediyorum işte.:-)) Kendime Kullanıcı:Baylan/Galeri sayfası açtım. Eee bir zamanlar kartaldık şimdi Metro City'ye gidince bile mutlu oluyoruz:-)) Sana iyi geceler (Sakın silme ha!! )--Baylanmsj 22:22, 3 Haziran 2006 (UTC)
Merak etmeyin şu an için o resimlerin hiçbirini silmeye girişmeyecez zaten. Bir ara sizin eski yüklediklerinizi kontrol edecem, eklemedikleriniz varsa eklenmesinde yardımcı olmaya çalışacam. Umarım ben de ufakta olsa bir dünya turu yapabilirim ileride. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:29, 3 Haziran 2006 (UTC)

Madde İçindeki Kategori Listesi[kaynağı değiştir]

Tekrar rahatsız ediyorum.

Sana bir şey sorcaktım. Bu almanca Vikipedi'de maddenin altındaki kategoriler bölümü bizimkindeki gibi bir tabloyla değil de kesik kesik çizgilerle ayrılmış. Acaba böyle bir şeyin teknik olarak Vikipedi'ye eklenmesi mümkün mü? Ufak bir değişiklik ama sayfanın düzeni açısından daha iyi olur diyorum. Eğer teknik olarak mümkünse ilerde köy çeşmesine yazabilirim. --Ruzgarmesaj 22:34, 3 Haziran 2006 (UTC)

Bir zamanlar burada da o şekildeydi, ama sanki tasarımda bir eksiklik görüntüsü yaratıyor gibi geliyor bana. Sanırım almanca viki haricinde o şekilde kullanan yok. Teknik olarak çok kolay sayılır. Bende çizgilerin kesin olduğu halinin daha iyi olduğunu düşünüyorum:) Ne yapalım dersin, diğer kullanıcıların fikrini mi alsak, istersen köy çeşmesine ufak bir öneri olarak getir. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:38, 3 Haziran 2006 (UTC)
Şu anda getirmesek iyi olur zaten yeterince boş tartışma dönüyor köy çeşmesinde ;)
--Ruzgarmesaj 22:43, 3 Haziran 2006 (UTC)
Ruzgar, şu anda karıştırmak istemiyorsan, istersen yapılacaklar listene ekle ki unutma:) Dediğin gibi, yaklaşık Nisan ayının başından beri vikipedide çok gereksiz tartışmalar oldu. Birçok kişi bu nedenle soğumada yaşadı. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:48, 3 Haziran 2006 (UTC)
Kendime ait istatistiklere nasıl ulaşabilirim. --Ruzgarmesaj 22:57, 3 Haziran 2006 (UTC)
Rüzgar o gün bencevap veremeden başka birisi cevap vermiş soruna:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:28, 5 Haziran 2006 (UTC)

arkadaşım,sayfalara resimleri nasıl koycaz?bir türlü yapamadım. 12:35, 4 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Yardım:Resim yükleme ve Yardım:Resim ekleme sayfalarına göz atabilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:20, 5 Haziran 2006 (UTC)

Resim Silinmesi Hakkında[kaynağı değiştir]

bir kaç hafta önce Hatake_Kakashi sayfası için sizin yüklemiş olduğunuz bir resim o sırada görünmediği için yenisini yüklemiştim ama şu anda sizin yüklemiş olduğunuz resim görünmektedir. Bu yüklemiş olduğum resmi silmek istiyorum ancak sistem bana izin vermiyor :) bu konu yardımcı olur musunuz? Teşşekkürler. Yüklediğim resim : Resim:Hatake_Kakashi.jpg--Guyvermesaj 17:19, 4 Haziran 2006 (UTC)

Guyver bazen resimler sunucu sorunları nedeniyle görüntülenebiliyor sanırım o sorunla karşılaşmışsın. Resim silme işini, daha doğrusu silme işlemini sadece yöneticiler yapabiliyor:) Ben istediğin dosyayı sildim. İyi çalışmalar. --[[Kullanıcı:Ugur
B

asak|Ugur Basak]]mesaj 10:26, 5 Haziran 2006 (UTC)

Yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedia'ya yeni katıldım. Burada yazım ve dilbilgisi kuralları için TDK'yı mı kaynak alıyoruz. Tam olarak nasıl işliyor?

Ben uzun yıllar Bilim ve Teknik, Focus gibi dergilere yazı yazıp çeviriler yaptım. Bu kurum ve oluşumlarda edindiğim deneyimlere ve aklımın da gösterdiği yola göre, TDK yerine Ömer Asım Aksoy'un hazırlamış olduğu Ana Yazım Kılavuzu'nu kaynak olarak kullanmaya alıştım. Aslında Vikipedi'ye de önerim bu olacaktır, ama herkese "bir Ömer Asım Aksoy kılavuzu edinin" denemeyeceğinin de farkındayım.

Yine de, bugün isim değişikliklerinde gördüğüm bir madde beni size bunları sormaya ve yazmaya itti. Zira arkadaşın biri eşcinsel kelimesini TDK'nın (çok üzgünüm ama) saçma kurallarını öne sürerek "eş cinsel" diye değiştirmiş. (Umarım şikayetleniyorum gibi duyulmuyordur. Durumu açıklayan bir örnek olması açısından anlattım).

Selamlar --Wunjo 22:17, 4 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Wunjo, bu konuda aslında ufak tartışmalar oldu Vikipedi:Türkçede sık yapılan hatalar bu sayfada da ufak tartışmalar oldu fakat yazılı olmayan kuralımız internetten en kolay erişim nedeniyle TDK:) Sizin vermiş olduğunuz örnekler gibi bazı kelimelerin bitişi yazılması mantılı iken ayrı yazılıyor. Sanırım TDK'nın biraz ön plana çıkması internet sitesinde arama yapılabilmesi. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:26, 5 Haziran 2006 (UTC)

Yine hafta sonunun ardından hızlı bir giriş yapmışsın:-) Umarım iyi bir hafta geçiririz. Hafta sonu SAM sayfasına birsürü enteresan eklemeler yapılmış. Artık SAM sayfasında oy vermek, ya da bir sayfayı aday göstermekten bile çekinir oldum. Herşey kişiselleştirilmeye başlandı. Bilmem nasıl başedeceğiz. İyi çalışmalar. --renegademsj 10:50, 5 Haziran 2006 (UTC)

Renegade haftasonları ufak molalar vermek iyi oluyor yoksa vikipedi ile başetmek çok zor. Ben elimden geldiği kadar bir sebep göstererek oy vermeye çalışıyorum, ama bazı arkadaşlar pek uğraşmıyor. Özellikle SAM'e eklenen sayfaların birçoğu öylesine SAM ile etiketlenmiş. Hâlâ vikipedi için birşeyler yapmaya başlayamadık farkındaysan; checkuser, telif hakları birçoğu hakkında tartışılması konuşulması gerekiyor fakat, sunni gündemler ve kişiselliştirmeler nedeniyle gereksiz zamanlar kaybediyoruz. Tek çaremiz sakinliğimizi korumamız ve cesur olmamız:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:56, 5 Haziran 2006 (UTC)
  • Doğru söylüyorsun, yapacak çok iş var. Bence bu imece usulü sayfaları Türkçe Vikipediye aktarma işine devam edelim. Checkuser ve kukla da olduğu gibi, biten sayfanın ardından hemen yenisini başlatalım. Bu şekilde daha hızlı yol alabiliriz.--renegademsj 11:03, 5 Haziran 2006 (UTC)
Söylediğin gibi bu hafta en kısa sürede yeni bir dalga ile yapılacak işleri kısa sürede bitirmeye çalışalım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:07, 5 Haziran 2006 (UTC)

Half-Life 2 Konusu Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Neden sürekli olarak sildiklerimi geri aldığınızı anlayamıyorum, konuda belirtilmiş olan bilgilerin hepsi yanlıştır. --Barneyinblue 14:05, 5 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Barneyinblue, sayfaların içeriğini boşaltmak uygun bir davranış değil. Eğer gerçekten hatalı olduğunu ve düzeltilemeyecek bir şekilde olduğunu düşünüyorsan VP:HS sayfasına veya VP:SAM sayfasına göre silebiliriz. Şayet bunlara uymuyorsa, düzgün bir bilgi girilebilir. Kişisel olarak sayfanın tümünü yanlışlığı için okuma fırsatı bulamadım, fakat haklı olabilirsiniz. Fakat kurallara göre hareket etmemiz gerekiyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:53, 5 Haziran 2006 (UTC)

Karşıyaka Spor Kulübü hakkında[kaynağı değiştir]

Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni açılan bölümü taraflı bir şekilde yazılmış ve rakibini küçümseme yoluna gidilmiştir. Eski haline dönsün istiyorum.


Serkansporfcmesaj 14:08, 5 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Serkan, ben yorumsal bilgileri çıkarttım, Vikipedi:Geri döndürme bu sayfadan konu ile ilgili bilgi alabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:50, 5 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Uğur[kaynağı değiştir]

3210 lütfen bu VP:SİLİCİ TAKIM şekilde belli bir kesimi veya kullanıcıyı hedef alır suçlayıcı maddeler veya proje sayfaları açmayalım. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 20:47, 5 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, yapıcı tavrına teşekkür ederim.Sen gerçekten ortaya yakın ağresif olmayan bir yönetici olarak mahallenin huzurundan yanasın anlıyorum.Ama Vp içinde silici takım yok mu? Yazılanlar Silici Takımin karakteristik özelliği değil mi? Bunları tanımlamayacakmıyız?Bu maddelerden niye korkarız,anlamıyorum. Ortaya genel bir tanım koyuyorum, sil veya sam koyduğu madde yazarlarına; sam koydum, dam koydum, sil koydum, diye mesaj yazmayan adamlarda takım ruhu yok mu? Bazıları az geliyor uyarı falan yolluyorlar. "Yarası olan gocunur" derler, bir atasözüdür,bilirsin.Bu sözüm onlara. Neyse ben kaçıyorum.Selamlar.--3210mesaj 21:21, 5 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Uğur

Belki duymuşsundur Pozitif PC diye bir elektornik dergi var. Dergin genel olarak bilgisayar ve internetten ağırlıklı olarak da Linux'dan bahsediyor. Derginin genel yayın yönetmeni ile görüştüm acaba dergide Vikipedi'ye yer verebilirler mi diye. Bana seve seve yer vereceklerini ve büyük bir yer ayırabileceklerini söylediler. Senin de bildiğin gibi Vikipedi'yi bir çok kullanıcı forum olarak biliyor. Bu dergi sayesinde hem yeni kullanıcı çekebiliriz hem de Vikipedi'nin ne olduğunu insanlara anlatabiliriz.

Sorunumuz şu ki yazıyı perşembe'ye yetiştirmek zorundayız. Hemen yöneticiler ve tecrübeli vikipedistler bir araya gelip bir yazı hazırlamamız lazım. Ben diğer aya erteleyelim dedim ancak derginin diğer aya çıkacağı şüpheliymiş. Yardımcı olursan sevinirim.

Bazı bağlantıları yazıyorum:

--Ruzgarmesaj 23:40, 5 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, öncelikle gerçekten güzel bir fikir. Kullanıcı:Tembelejderha benzer bir proje ile ilgilenmişti, Vikipedi:Sunum sayfasında biraz bilgi var. Tembelejderha'yada soralım, belki elinde daha düzenli notlar yazılar olabilir. Ona göre tümünü derleyip bir hale getirebiliriz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:48, 6 Haziran 2006 (UTC)
Anlaşılan bu iş bana kalacak gibi. Neyse önemli değil bir şeyler yapmaya çalışırım her ne kadar yazarlık yeteneğim olmasa da.
Cool_cot bir yazılımdan bahsetmişti, bir metnini başka bir siteden kopya olup olmadığını anlamaya yarıyormuş. O yazılımı biliyor musun nerden indirebilirim?
--Ruzgarmesaj 19:10, 6 Haziran 2006 (UTC)
Tembelejderha'yada mesaj attım ondan gelen cevaba göre birşeyler yapmaya çalışırız. http://www.copyscape.com sitesinden kontrol edebilirsin. Çoğunluğunda işe yarıyor, gereksiz yere düzenleme yapmadan önce kontrol etmek iyi oluyor. Gerçi belli bir boyutun üzerinde eklenen maddelerin çoğunluğu telifli olduğundan önemli olan kaynağı bulmak oluyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:14, 6 Haziran 2006 (UTC)

Köy çeşmesinde Ana sayfa tasarımı başlığı altında, kategoriler hakkında bir tartışma dönüyor bir göz atarasan sevinirim. --Ruzgarmesaj 19:36, 6 Haziran 2006 (UTC)


Telif Konusu[kaynağı değiştir]

Resim:Relee.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu:1870 yılında çekilmiş fotoğrafın telifi mi olur?

Resim:Msalih.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu:İstediğim yerde kullanmam için fotoğraf sahibi tarafıma gönderdi.

Resim:Erk.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu: 1874 yılında Türkistan'da kullanılan bayrağın resmi. Günümüzde Özbekistan Erk Partisinin simgesi. Ne telifi????


Resim:Waffenss.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu: 2 Dünya savaşında Almanya yanlısı tüm devletlerde duvara asılan afiş!

Resim:Turkss.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu:Telif sahibi: Nazi Almanyası


Resim:Dlockett.gif Telif Sahibi: Osmanlı Hükümeti

Resim:Erk.jpg Telif Sahibi: Çok sevdiğim ağabeyim

Resim:Dirliklogo.jpg 4000 yıllık halı motifi


Resim:Sabetay.jpg 1660'dan kalma resim. Telif sahibi herhalde ölmüştür

Resim:Hartmann.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu Resim:Barkhorn.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu Resim:Rudel farbe.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu: Telif sahibi: Nazi Almanyası adına Adolf Hitler

Resim:Efganala.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu: Efgan Ala "telif" için dava mı açacak? Valiliğin resmi sitesinden aldım. Kamu malı. 02:05, 7 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Canmacit (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba resim telifleri ile ilgili bilgileri Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında ve Kategori:Telif hakkı şablonları kategorisinde bulabilirsiniz. Tüm resimlere uygun şablonları ve kaynakları belirtebilirseniz iyi olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:57, 7 Haziran 2006 (UTC)

Yönetici İhtiyacı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Zazamoukh isimli kullanıcı gece boyunca GS tezehüratlarını Vikipedi'ye girip durdu. Ben Vikikaynak'a girmesi için ricada bulundum umarım ondan sonra Vikipedi'ye böyle girişler yapmamıştır.

Kaç gündür geceleri Vikipedi'ye uğruyorum ve nerdeyse 9 saat'e yakın süre yöneticisiz kalıyor Vikipedi. Ya yöneticiler aktif hale gelsin ya da yeni yöneticiler seçilsin. Şansımıza bir vandallık olmuyor. Büyük bir vandallık olduğu zaman en az üç gün boyunca uğraşmamız gerekecek.

--Ruzgarmesaj 23:18, 6 Haziran 2006 (UTC)

Rüzgar, uyarıları vs. bu tür şeyleri tüm kullanıcılar yapabilir bildiğin gibi. Sanırım şu an çok aktif olan yöneticiler sadece Türkiye'den ve bu nedenle geceleri fazla kontrol olamıyor. Yönetici seçimleri konusunda benim yapabileceğim bir şey yok, fakat uzun süredir aday olan da yok. Adaylar olursa değerlendirilir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:10, 7 Haziran 2006 (UTC)

Çılgınlık Yine Başladı[kaynağı değiştir]

Uğur Bey, tr.wiki de objektivite yok, ama varsa da bu objektiviteye en yakın kişi sizsiniz.Sam uygulamalarında yine çılgınlıklar başladı. Neden SAM uygulamalarında sadece aynı 10 kişi oy kullanıyor.Bu işte suistimal var. Bu on kişinin durdurulması lazım.Hatta sorunun metaya taşınması lazım. --3210mesaj 06:04, 7 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba 3210 yanlış bir uygulama olan metaya taşınmanın hiç bir anlamı yok zira metanın sözleri ile "burada bir topluluk var ve her sorun bizi ilgilendiriyor". 10 kişinin oy kullanması ise, sanırım diğer kullanıcılar oy kullanmamayı seçiyor. Daha önce madde bazından olmamak kaydıyla kullanıcıları oy kullanmaya çağırdık fakat oy kullanmanın bir zorunluluğu olmadığı için kullanıcılara birşey deme hakkımız yok. --Ugur Basakmesaj 09:10, 7 Haziran 2006 (UTC)
Tam ifade edemedim galiba , benim bahsettiğim; aynı kalem 10 kişiyle(buna istersen sislici takım diyebilirsin) silmek sadece tr wiki de var diyorum . Bu işte bir tuhaflık sence yok mu? Kullanıcılar bilmiyorki yapıyı. Ben 7-8 aydır wikiyle ilgileniyorum ve ciddi şekilde sorunlarını önemsiyorum. Bazen isyan düzeyinde bu sebepden oluyorum. Burası kimsenin hele de 5-10 kişinin babasının çiftliği değil, herhalde.
Diyorsun ki:"kullanıcılar oy kullanmamayı tercih ediyor." İyide yapıyı bilmeyen sıradan kullanıcılar bir yöneticinin destek ve himayesindeki silici vandal takımı nerden bilecek ki hem ana sayfaya mesela köy çeşmesinin altına SAM linki koymadan nasıl bilip oy kullanacak ki?
DİĞER VİKİCİLER MADDE BAZINDA EDİT EDENLERİ KATILIMA ÇAĞIRIYOR. BİZ NEDEN ÇAĞIRMIYORUZKİ?NE GİBİ SORUN VAR? YOKSA SAM I BİZ KÖTÜYE Mİ KULLANIYORUZ?
Nesnel olmayı bilmeyen nesnel müşaheden bilgi çıkarılabileceğini bilmeyen bu vandal takımdaki SİLİCİLERİN HİÇ BİRİSAM DEDİKLERİ MADDEYE EMEĞİ GEÇEN KULLANICILARA MESAJ ATMIYOR. Lütfen kullanıcılara mesaj atmayan vandallara ENGEL OLUN. ONLARIN BARİ OY HAKKI OLMASIN....LÜTFEN.
YOKSA BUNCA ZAMANDIR ÜMİT BESLEDİĞİM WİKİDEN ÜMİDİMİ KESECEĞİM ...BELKİ DE EN SON METAYA GİDECEĞİM..LÜTFEN GÖREVE .LÜTFEN WİKİPEDİAYI KORUMAYA. VATAN BU YAPTIĞINIZI UNUTMAYACAK SAYGILARIMLA..(MÜSAADENLE BUNU ŞİKAYET SAYFASINA ALACAĞIM.) 22:59, 7 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum 3210 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Merhaba 3210, köy çeşmesi arşivinden son 2-3 aylık yazışmaları okuyabilirseniz bizimde kullanıcıları birkaç kez oy kullanmaya teşvik ettiğimizi görebilirsiniz. Ayrıca son değişikliklerden vs. oylama sayfasını görebiliyorlar. Her oylamaya aynı ilginin gösterilmediğinide görebilirsiniz bazen 3 oy kullanılıyor bazen ise 15'i bile geçebiliyor. Bu konuya metanın karışacağını düşünmüyorum, ama en uygun yer VP:OY ve VP:SAM sayfalarının tartışma sayfalarıdır. Hayırlı geceler --Ugur Basakmesaj 20:05, 7 Haziran 2006 (UTC)

SAM uygulumalarını Ana Sayfada duyuramaz mısınız?[kaynağı değiştir]

SAM uygulumalarını ana sayfada duyuramaz mısınız? köy çeşmesinin altında olamaz mı?

yorumsuz tartışmalar çok garip. Sam da bir maddenin silinmesi konusunda guruplaşmaları göstersin, fikir versin diye ilginç tartışmaları koyuyorum.Bir yönetici vandallıyor. Siliyor. Acaba olaya müdahale edemez misin?--3210mesaj 06:04, 7 Haziran 2006 (UTC)

Şimdi eklenenlere baktım ve kısaca şunları belirtmem gerekiyor. Diğer tartışma sayfalarında oy getirmek, yazı getirmek uygun değil. Şayet bir şey belirtmek istiyorsak, doğrudan bağlantı ile referans verebiliriz. Sanırım siz orada SAM uygulamasının işleyişi hakkında fikrinizi belirtiyorsunuz fakat o tartışma ile doğrudan ilgili olmuyor, o tartışmayı VP:SAM sayfasının tartışmasında belirtebilirsiniz. Birde VP:OY sayfasında niye boş kaldığını sormuşsunuz, onun nedenide o sayfanın oylamanın gününü vs. belirtmediği için. O sayfa genel olarak bir oylamada olan kıstasları belirtiyor, örnek olarak yönetici seçimleri için süre 2 hafta oluyor gibi. Yani o sayfanın o kısmı sadece bir şablon olarak duruyor. Ana sayfadan duyurma kısmını aslında benim de aklıma geldi, anasayfadan belli noktalara erişimi kolaylaştırmamız gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:10, 7 Haziran 2006 (UTC)
Uğur Bey ,tarafsız ve ciddi yanıtına teşekkürler.Şimdi Ana sayfada değişiklik bekliyoruz.Soruna içten ve samimi vikipedistçe yaklaşımına tekrar binler teşekkür.--3210mesaj 06:20, 8 Haziran 2006 (UTC)

Değerli kardeşim dün yada dün gece Ömer Faruk Tekbilek sayfası Telif sorunu düşünelerek silinmiş tarafından. Sorunum şu o sayfayı geri getirmek mümkün mü? Mümkünse geri getirebilirseniz sevinirim. Zira bugün o maddeyi viki standartlarına ulaştırmak için çaba harcamayı istiyordum. Eğer mümkün değilse de yeniden başlatmam gerekecek. Saygılarımla.--LandSCape 09:07, 7 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba LandSCape, yeni eklenen ilk 50 sayfaya baktığım zaman ciddi anlamda telifli durumdaydı o nedenle sildim. Şayet ciddi anlamda uğraşabilecekseniz, maddenin genelini kısaltarak düzeltebilirseniz geri getirmem tabi ki mümkündür. Sizden gelecek habere göre hareket edecem. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:10, 7 Haziran 2006 (UTC)
Bugün o maddeyi düzenlemek istiyordum, mümkün olursa sevinirim, zira zaman kaybetmemiş olurum. Teşekkür ederim.--LandSCape 09:22, 7 Haziran 2006 (UTC)
Rica ederim benim için geri getirmek bir yük değildi:) Sayfayı geri getirdim, ama belirttiğim gibi sayfa birebir alıntı durumunda belki basitleştirme yolu ile veya tamamının yeniden yazılması, bu çok zor bir iştir, ile düzeltilebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:29, 7 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Önceki çeviri çalışmalarına yaptığınız katkıları takdir eder, Vikipedi:Kullanıcı sayfasının çevrilmesine de göz atmanızı dilerim. Bu Vikipedi için önemli bir sayfa ama biraz uzun olduğu için 1-2 kişinin çevirmesi biraz zor. Hep birlikte bunu çevirmemiz hem birlik duygusu açısından hem de böyle önemli bir sayfayı Vikipedi'ye kazandırmamız dolayısıyla çok faydalı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:36, 7 Haziran 2006 (UTC)


Selam Ugur, Ruzgarin yazdiklarina cevab verirken galiba verdigi bu linke girmeyi ihmal ettin: Kullanıcı:Zazamoukh, yoksa herhalde coktan kilitlemistin. Kolay gelsin --Erdall 15:41, 7 Haziran 2006 (UTC)

Erdall sadece kullanıcının kaynaklık madde eklediği kısmı ile ilgilenmiştim, zaten o küfürlü değişikliği anonim bir kullanıcı yapmış. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:00, 7 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba ben che.Sizden öğrenmek istediğim yönetici olmak icin ne gerekiyor.Cevap yazarsanız sevinirim


                                                             saygılarımla

Yönetici olmak icin ne gerekiyor öğrene bilir miyim--Che 19:32, 7 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba sorunuzun cevabını bu sayfada bulabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:57, 7 Haziran 2006 (UTC)

Pardon ama bu sayfa demissiniz gözükmüyor.Lütfen tekrar yazar mısınız?--Che 20:07, 7 Haziran 2006 (UTC)

Kusura bakmayın, bugün bir maddede bir kelimeyi birden fazla kopya-yapıştır yapayım derken tümünde vahşi yerine vakşi olaran yazmışım:) Vikipedi:Yöneticilik başvurusu sayfasında istediğiniz bilgiler vardır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:11, 7 Haziran 2006 (UTC)

sevgili uğur[kaynağı değiştir]

şikayet sayfasına konuyu koydum. bir bakarsan sevinirim.--3210mesaj 20:26, 7 Haziran 2006 (UTC)

Selam.Ben Küba adlı sayfayı uyarlamaya calıstım.Okuyucuların ılgısını cekmek ıcın de 2 adet küba siyasi haritası 1 adette küba bayragı ekledim.Elimde resim var mesela küba prosu resminin altına küba puroları dünyaca ünlüdür yazabiliriz.Sizcede uygunmudur ya da fazla resim koymak zararlımı SAYGILARIMLA--Che 20:26, 7 Haziran 2006 (UTC)

Küba sayfasına eklemenizde bir sorun yok. Dünyaca ünlü lafı tabiki koyulabilir, fakat koyulmasada olabilir:) Çok resim konusunda aslında sayfanın içeriğine oranlı bir resim koyulması en uygunu, yani kısa bir sayfada çok resim olduğu zaman resim galerisi durumuna geliyor. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 09:03, 8 Haziran 2006 (UTC)

Checkuser...[kaynağı değiştir]

Uğur Merhaba,

Checkuser oylaması açılmış, sana sormadan seni aday gösterdim, ama topluluktan en çok destek alabilecek, duruma çok uygun bir aday olduğunu düşünüyorum. Tşk.--renegademsj 07:22, 8 Haziran 2006 (UTC)

Renegade teşekkür ederim:) sonucuna göre sana yorum yapacam:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:04, 8 Haziran 2006 (UTC)
Gördüğün gibi daha oylama bitmedi, ama şu an itibarı ile 1 tane bile köstek oyu çıkmadı:-))

Tebrikler...--renegademsj 10:49, 12 Haziran 2006 (UTC)

Renegade şu anki duruma göre iki checkuser garantilendi gibi birşey, bundan sonraki adımda checkuser özelliğinin nasıl kullanılacağını açıklamak ve düzenlemek sonrasında istek durumunda anında kuklaları saptayabiliriz ve önlemlerimizi alabiliriz. Teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 11:13, 12 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia, çok uzun bir aradan sonra tekrar gördüm adınızı son değişikliklerde:) Nasılsınız ?--Ugur Basakmesaj 09:17, 8 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Uğur, teşekkürler. Yönetici ve checkuser oylamaları yapıldığını görünce "tarafsız" kalamadım :) Umarım siz de iyisinizdir. Saygılar. Metal Militia 09:32, 8 Haziran 2006 (UTC)
Bende iyiyim:) Uzun süredir sadece vikinin gelişimi ile doğrudan ilgili olmayan tartışmalarla zaman geçirdik. Arada gerekli kurallar vs. düzenliyoruz fakat onlar çok arka planda kaldı, kısa süre içinde o maddelere girmek istiyoruz. Kolay gelsin:) --Ugur Basakmesaj 09:36, 8 Haziran 2006 (UTC)

Herhengi bir konuda aradığınız resimler varsa yardımcı olmak icin can atarim.Beb dosyayı yükler dosya adını yollarım.SAYGILAR--Che 11:02, 8 Haziran 2006 (UTC)

Sağol Che, resim konusunda commonsı da kullanabilrsin. Buraya yükleme yapmadan sadece oradaki isimleri ile. Çok büyük bir kaynaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:08, 8 Haziran 2006 (UTC)

Ben kızıl ordu sayfasını gelistirmeye calıstım.Bu bir taslaktır amblemini koydum.Ben diyorumki kızıl ordu sayfasının arka yuzune kırmızı renk katalım.Siz mesaj sayfasına mavi katmıssınız.Sizce uygun mu--Che 11:48, 8 Haziran 2006 (UTC)

Che bir tanesi kullanıcı sayfası diğeri madde:) Kısaca kullanıcı sayfanda çok uç olmadıkça istediğin düzenlemeleri yapabilirsin, fakat madde sayfalarının bu tür şeylerden arındırılmış olması gerekiyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:59, 8 Haziran 2006 (UTC)

Şablon:Kaynak göster[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur şuna bakarsan iyi olur. Kullanıcı_mesaj:Ruzgar#Şablon:Kaynak göster hakkında

--Ruzgarmesaj 15:58, 8 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, şablonun aslı Vikipedi:Kaynak gösterme gibi bir sayfaya gidiyordu en:wikide fakat burada sanırım o sayfanın olmadığı için öyle bir değişikliğe gidilmiş şimdi bir düzenleme yapmaya çalışacam:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:43, 9 Haziran 2006 (UTC)

Ya ben de calısmaya calısıyorum bence iyi gidiyorum ismdiden yaptıgım degisiklik 100 gecti--Che 19:31, 8 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Che, zamanla katkıların daha iyi duruma gelecektir. Bu şekilde çalışmaya devam et. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:43, 9 Haziran 2006 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Değiştirdim hatırlatma için teşekkürler. --Özgür 15:28, 9 Haziran 2006 (UTC)

Pembe panter:)[kaynağı değiştir]

Hocam sanırım sizin çocuk biraz daha çocukların seveceği konular ile ilgili yazmanıza neden oluyor:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:58, 9 Haziran 2006 (UTC)

Hayır sevgili Uğur, Henry Mancini sayfasının açıldığını görünce yazmak aklıma geldi. Peter sellers'in bu film serisini çok severim ayrıca bana nostaljik gelen bir konu. Bu arada senin Amerikan Köprüsü güzel olmuş, eline sağlık.(Benim asıl ilgimi çeken bu tip konular biliyorsun). İyi geceler--Baylanmsj 22:07, 9 Haziran 2006 (UTC)
Sağolun hocam, Amerikan köprüsü ilginç bir madde oldu, bu arada senin panamerikan karayolunun ismini değiştirdim görmüşsündür:) evdeki ansiklopediden kontrol ettim ve o şekilde gördüm:) Her hafta 3-5 kaliteli madde girsek faydalı oluruz sanırım:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:10, 9 Haziran 2006 (UTC)
Hocam deyince aklıma hep Kung Fu dizi filmi geliyor.-)) Panamerkan karayolu konusunda doğrusunu yapmışsın. ben o maddeyi Almanca wikiden almıştım ve orada panamericana olarak geçtiğinden dolayı öyle açmıştım Ama doğrusu senin yaptığın bence de. Haftada 3-5 maddeye gelince, bu konu beni aşar. Bunu yapacak zamanı ayırırsam işten kovulurum. Zaten acelem de yok. Bizim kız büyüyene kadar nasıl olsa ansiklopedi biter:-)--Baylanmsj 22:19, 9 Haziran 2006 (UTC)
Çekirge muhabbeti:) Zaten sanırım en azında 2-3 tane ekliyorsunuz:) Biteceğini pek sanmıyorum ama popüler maddeler hariç yeni madde girişi zor olur, çok araştırma yapmak gerekebilir. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:23, 9 Haziran 2006 (UTC)
hadi sana [[2]] sayfayı hazırladım. Sen açılışı yap istersen. Maddenin ingilizcesi daha güzel:-)) İyi geceler--Baylanmsj 22:33, 9 Haziran 2006 (UTC)
Yatmadan bu sayfayı ekledim:) Kung Fu (dizi) artık rahatça uyuyabilirim --Ugur Basakmesaj 00:00, 10 Haziran 2006 (UTC)
Eline sağlık, çok güzel olmuş. Benim yüzümden uykusuz da kalmışsın galiba:-)--Baylanmsj 09:20, 10 Haziran 2006 (UTC)
Yaklaşık 1 saat geç yatmış oldum önemli değil:)Bugün de biraz gececi olacam sanırım:) --Ugur Basakmesaj 22:52, 10 Haziran 2006 (UTC)
O zaman iki ettik:-))--Baylanmsj 22:55, 10 Haziran 2006 (UTC)

Gulen maddesi hakkindadir[kaynağı değiştir]

ugur merhaba, numenon maddeyi kilitlemis acmiyor kendisine de yazdim olmadi ben yaptigim her degisikligi tartisma sayfasina tartisarak yapiyorum hicbir kural ihlalim yok diger taraftan geri alanlar (citrat ve 16) tartismadan geri aliyorlar tartisip bir uzlasmaya vaaralim da kiminle tartisacagiz kimse tartismiyorki insanlar tartismadan geri aliyorlar belki haberin olmustur mahkeme gulen konusunda gerekcesini de acikladi gerekcede aynen suclamalar zandir ve yorumdur diyor simdi bunlara gore maddenin duzenlenmesi lazim benim degistirdigim en makul hali baska degisikliklerde yapmak istiyorum maddeyi acma hakkinda yardimci olabilirsen cok memnun olacagim yapilan vikipedi mantigiyla hic uyusmuyor simdiden sagol Termos 06:26, 10 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Termos, bir sayfa koruma altına alındığında diğer yöneticiye saygı olarak (geçersiz bir nedenle koruma altına alınmadıkça) o sayfanın korumasını diğer o yöneticinin kaldırmasını bekliyoruz. Fakat 5 günlük sürenin geçmesi durumunda diğer yöneticiler kaldırıyor. Bir öneri olarak madde içinde yanlış, eksik olduğunu düşündüğünüz bölümleri tartışma bölümüne ekleyebilirseniz, belki diğer kullanıcıların fikirlerini belirtmeleri açısından iyi olabilir. Ceza alması vs. bu konularda yapabileceğimiz en güzel şey resmi kaynakların bağlantılarını bulmak ve ona göre düzenleme yapmamız. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:43, 10 Haziran 2006 (UTC)

Uluslararası Ölçüm Sistemi[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, teknik bir sorunum var. Uluslararası Ölçüm Sistemi maddesinin son satırında bir gariplik var, Interwiki listesinden bir baglantı kodunun bir kısmı görünüyor. Buna neden olan paragraf karakterini silsem dahi yazıyı kaydedince geri geliyor. Bu bir sistem hatası mı, ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum? --İnfoCan 17:51, 10 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, burada düzeltmişler:) interwiki bölümünde, interwiki kodunun yarısında alt satıra geçilmiş sorun oradan kaynaklanıyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:29, 10 Haziran 2006 (UTC)

ANA SAYFA TEKLİFİ[kaynağı değiştir]

Uğur Bey, Bu ciğay mantıksız ve habersiz SAM uygulamalarından dolayı vikide pek az sevenebiliyor.

Bazı kullanıcıların Sam koyduğu maddeyi edit eden kullanıcılara mesaj bile atmadan habersiz , sanki yangından mal kaçırır gibi silme gayretleri yeteri kadar canımı sıkıyor.
Şimdi de aynı usulle Eyüp Sabri Kartal'a SAM koymuşlar.
Epeydir planladığım ama bunlarla uğraşmaktan yapamadığım nitelikli iki adet (Seydi Ali Reis ve Mir'at) maddelerini ana sayfa için hazırladım.
Gayet kaliteli oldu.
Gerçi numan bana tavrından arada bir kitabın yazarını çıkarmaya çalışıyor ama neyse.
En azından bu kadar laftan sonra az nötür olabilse veya başka nötür şahıslara düzenlemeyi bırakabilse .
Her neyse bakarsan sevinirim.Selamlar.--3210mesaj 18:40, 10 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba maddeleri fazla inceleme imkanı bulamadım fakat uzun olan maddenin bazı kısımlarının başka sitelerde çıktığını gördüm, telif sorunu olabilir. Ana sayfaya eklenmesini istediğiniz sayfaları, Vikipedi:Günün maddesi sayfasının en altına orada belirtilen biçimle eklerseniz, sırası geldiğinde o maddelerde eklenir. Mantık basit olarak, sırası gelen maddenin aksi yönde bir yorum (taraflı, düzensiz, telifli) yapılmadıkça ana sayfaya ekleniyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:02, 10 Haziran 2006 (UTC)

Image:Miratülmemalik.JPG[kaynağı değiştir]

Bu resmi hangi vandal sildi?Benim yazdığım miratül memalikin kapağı idi.Help please.--3210mesaj 20:15, 10 Haziran 2006 (UTC)

Mehraba 3210, kişisel olarak itham durumuna gelecek kelimeleri ve sıfatları lütfen kullanmayalım. Ortaya olsa da uygun olmuyor. Resime şimdi baktım ve silme kayıtlarında görünmüyor, ilgili sayfada ise resim duruyor ve commons'da görünüyor. Sanırım silinmiş olarak görme nedeniniz bu. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:02, 10 Haziran 2006 (UTC)
o resmi terar yükledim.Ondan orda. Neyse bende nezaketi seviyorum. İnsanlara senin uslubunla güzellikle anlatmak iyi. Ama idareciliğin % 90 eğer iyi sözden alamıyorlarsa -ki burda kemalin ve senin iyi uyarıların anlamak istemiyorlar.- o zaman en etkili yöntem ortaya yanlışları söylemektir. Bizatihi tecrübemle sabit. Etkili de oluyor.--3210mesaj 09:11, 11 Haziran 2006 (UTC)
  • Sağol Uğur, ben de bir yarım saat buralarda ve kanaldayım. Hoşçakal. 16 00:48, 11 Haziran 2006 (UTC)

Telif mesajlari[kaynağı değiştir]

Bir suredir wikiye girmeye vaktim yoktu, bugun girdigimde sayfamda senden gelen cok sayida telif mesaji ile karsilastim.

Bu kadar cok sayida mesaji gondermeden once bir zahmet resimleri kontrol etseydin daha iyi olurdu, bot ile telif yazisi gondermek senin fikrin mi yoksa genel bir karar midir bilmiyorum ancak kotu bir yontem oldugu asikar; tamamen mesaj kirliligi. Yuklenen resimlerin cogu ya bana ait ya da telif hakki gerektirmeyen resimler. Resim bilgilerini incelemeyi bilmiyorsan sana IrfanView programini onerebilirim; google'da ara bulursun..

Saygilar --Korkusuzkopek 23:13, 11 Haziran 2006 (UTC)

En ekonomik yöntem bu olduğu için bu yola başvurduk. Evet belki senin eklediğin resimlerde telif durumlarını anlayabilirdim, fakat biliyorsun ki senin yüklediğin resimlere kendi kafama göre uygun etiketleri eklemem uygun olmazdı. Ayrıca sadece seninkiler değil, yaklaşık 6000 resim etiketsiz duruyor. Konuyu hayata geçirmeden önce köy çesmesinde duyurdum ve gelen tepkiye göre harekete geçirdim. Umarım uygun telif şablonlarını eklersin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 00:07, 12 Haziran 2006 (UTC)

saol ugur ama sen politik olarak sosyalistsin herhalde çünkü che makalesine eklediklerimi silimş kendi bilgini eklemissin:))--Che 11:52, 12 Haziran 2006 (UTC)

Che şimdi ne yapmışım diye bir kontrol ettim:) siyaseti ve görüşlerim boşverelim:) Che maddesinden çıkarttığım metin birçok sitede çıkan bir metindi o nedenle çıkarttım ve eski haline geri getirdim. Eksik olan bilgileri kendi cümlelerimizle ekleyebiliriz. Bu arada Che maddesinin çok fazla gelişmeye ihtiyacı var:) KOlay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:00, 12 Haziran 2006 (UTC)
Che, Che sayfasına ufak bir katkım olsun dedim ve bilgi kutusu ekledim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:06, 12 Haziran 2006 (UTC)

Nejat Uygur resmi[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Uğur. Nejat Uygur maddesini geliştiriyorum ama resim bulmakta zorluk çekiyorum. Tiyatrom.com sitesinde bazı resimler mevcut ve görebildiğim kadarıyla telif hakları saklı değil. Acaba bu resimlerden birini maddeye ekleyebilirmiyim? Teşekkürler --Pinar 12:11, 12 Haziran 2006 (UTC)

Pinar, öncelikle bende resim telifleri hakkında hep şüphe içindeyim çok karışık bir konu. O siteden emin olamıyorum çünkü açıkça serbesttir gibi bir ifade kullanmamışlar. Kategori:Telif hakkı şablonları bu sayfada tüm telif şablonlarımız var, {{AdilKullanım-DergiKapağı}} {{AdilKullanım-EkranYakalama-Film}} {{tl|AdilKullanım-FilmAfişi {{AdilKullanım-KitapKapağı}} {{Promosyon}} birisine uygun bir resim bulabileceğimizi düşünüyorum. Özellike tiyatro afişi veya bir tanıtım amaçlı kullanılmış resim en uygunu sanırım. --Ugur Basakmesaj 12:29, 12 Haziran 2006 (UTC)

ugur dengesizin biri beni kukla diye bloke etmis Rgulerdem'e buralari dar eden insanlar simdi de onun uzerinden bana hucum etti simdi checkuser olduguna gore benim durumuma bir baksan ve bu yanlisi duzeltsen cok sevinirim eger checkuser olman cok alacaksa metadan yardim isteyerek olayi aydinlatirsan memnun olurum simdiden cok cok sagol -Termos

Öncelikle dengesiz gibi bir sıfat eklemenizin uygun olmadığını belirtmek isterim, kişisel saldırı olabilecek cümlelerden kaçınmamız gerekiyor. Checkuser seçimlerinin süresi dolmadığı için burada kullanamıyoruz. Bu sayfada sizinle ilgili bir şikayet bulunmakta Vikipedi:Şikayet#Kullanıcı:Termos. Engellenme nedeninizi en iyi cevaplayabilecek kişi sanırım engelleyen kullanıcıdır, engelleme kaydına buradan erişebilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:35, 12 Haziran 2006 (UTC)

Yanlış imza[kaynağı değiştir]

Düzelttim. Teşekkürler iyi çalışmalar.--Absarileti 16:30, 12 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, Kürt maddesine belirttiğim nedenlerden SAM ekledim. Ama bir sorun var, başlık çıkmadı? 00:49, 13 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Cansız (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

2. kez oylama olduğundan başka bir isme yönlenmesi gerekiyordu düzelttim, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kürt (ikinci) bu sayfaya şu kodu nedenle birlikte eklerseniz olur {{subst:sam2 | sa=Kürt | metin=Sayfa ne için silinmelidir.}} ~~~~ İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:54, 12 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkürler--Cansız 22:01, 12 Haziran 2006 (UTC)

Yardım gönüllüleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, Blidiğin üzere Türkçe Vikipedi'nin kullanıcı sayısı madde sayısından fazla çoğu kullanıcı nerdeyse hiç bir katkı yapmamış. Belki bu durum bizim kullanıcılara Vikipedi sistemini tam anlatamadığımızdan kaynaklanıyor. Bir başka olasılık da kendilerine yol gösterecek, devamlı soru soracakları bir kullanıcı bulamamaları olabilir.

Ben bunun için {{User yardım gönüllüsü}} diye bir kullanıcı şablonu yaptım. Bu şablonu benim gibi yeni Vikipedistlere yardım etmek isteyen kullanıcılar kullanabilir. Bu Vikipedistlerin listesinin bağlantısını {{hoşgeldin}} şablonunu için koyarız böylece yeni kullanıcıların hızlı bir şekilde Vikipedi'ye uyum sağlamalarını sağlarız. Senin fikirlerini alayım dedim köy çeşmesine koyacağım da. --Ruzgarmesaj 17:47, 13 Haziran 2006 (UTC)

Rüzgar her ne kadar yardım etmek için o şablonu eklememize gerek olmasa da:) zaten ben yapmaya çalışıyorum, yeni kullanıcılar için güzel bir uygulama olabilir:)Köy çeşmesinde duyurduktan sonra, hoşgeldin şablonunu tartışma kısmınada ufaktan nedenini ekleyerek şablonun içine eklemende bir sorun görmüyorum, önemli olan bu şablonu koyacak kullanıcıların çıkması ve gerçek anlamda yardımcı olabilmesi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:22, 13 Haziran 2006 (UTC)
Şuna bir göz atarsan iyi olacak Vikipedi:-TeO- --Ruzgarmesaj 18:33, 13 Haziran 2006 (UTC)
Yardım gönüllüğümü göstererek kullanıcıya senin mesajını almadan bir mesaj atarak o sayfayı silmiştim:) Buralarda da devreye girmek gerekiyor:) --Ugur Basakmesaj 18:35, 13 Haziran 2006 (UTC)

Değerli İnsan[kaynağı değiştir]

Bana verdiğiniz ilk karşı oyu için sanırım tek yapabileceğim teşekkür etmek, umarım şu sayfayı okuma zahmeti göstersiniz --Ugur Basakmesaj 18:56, 13 Haziran 2006 (UTC)

Seçim varmış bende son değişikliklerde gördüm gidip baktım ve en çok eleştiri yapılan insanın aslında topluluğunuz yararına Kımıllık edenlerin işlerine müdahele ettiğini anladım ve Kımıl olarak oyumu kullandım. Kurallar engeller çıkarmak için değil teşvik etmek için olmalıdır. Oy kullanma erkini isteyen insan yada benşm gibi Kımıllar kullanmak isterse kullanır. Kurallar gereklidir ancak oy verecek kadar bilgisi olan zaten buraya katkı yada zarar verebilecek olan buradadır bu süre ve adet olayı Kımıl ruhuna ters ama sanırım insanlık haliniz deyip konuyu kımıl olarak kapatıyorum. matematikçi insana pi sayısının tüm uzunluğu kadar kımıl sevgimi sunuyorum.--Kımıl Zararlısı 19:06, 13 Haziran 2006 (UTC)

Merhabalar öncelikle herkese. Bu siteyi diğer sitelerden daha farklı ve seviyeli olduğu için seçtim. Öyle ki artık internette herkes kendisine bir kullanıcı hesabı açabiliyor ve bunu dilediği gibi kullanabiliyor. Daha Türkçe konuşamadan yazmaya kalkıyorlar ve hatta daha arsızlaşıp insanları bilgilendirme yoluna gidiliyor. Buraya daha yeni bir şeyler katmaya başladım, ancak siteyi çok iyi tanıyamadım. Sitedeki üyeler arasında bir mesajlaşma durumu varsa sormak istediğim çok şey var. Herkese iyi çalışmalar... --azazel 13:54, 14 Haziran 2006 (UTC)

Mesajlaşma konusunda bu yaptığımız şekilde istediğiniz kullanıcı ile mesajlaşarak soru sorabilirsiniz. Acil cevap istiyorsanız, en kolay son değişikliklerde adı geçen aktif kullanıcılardan birisine sormanızdır:) Tekrar hoşgeldiniz --Ugur Basakmesaj 18:45, 15 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Uğur. Tabii böyle bir şeye aslında hakkım yok ama yine de bir rica edeyim dedim. Bizdeki Buzul maddesi genel bilgilerden uzak. Biliyorsun bir çok buzul maddesi açtım ama ana terim olan Buzul bizim wikide zayıf. Eğer bu madde yazılırsa çok tamamlayıcı olur. Senden ricam bu maddenin inglizcesinden (kısmi de olsa) tercüme yapman (tabi zamanın olursa) Almancasında çok teknik terim var ve beni zorladı. Tamamını yapman da gerekmez. Yok yapamayacağım dersen ben girişicem ama çok zamanımı alacak. Ne dersin? Cevabın olumsuz olursa sorun değil hocam:-) İyi çalışmalat--Baylanmsj 16:14, 14 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, buzul maddesine şimdi baktım ve telifli durumda olduğunu gördüm, ben bir madde hazırlamaya başlıyorum, kesin bir süre veremem fakat en geç 1 hafta içinde yaklaşık tamamını düzenleyip eklerim:)kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:42, 15 Haziran 2006 (UTC)
Selam sevgili Uğur. İlk olarak hoşgeldin. Öncelikle buna mecbur değilsin ama yaparsan güzel olacak. İtiraf etmeliyim ki 1 hafta muhteşem bir süre. Ben daha uzun sürer diye tahmin ediyordum. Sana kolay gelsin. İyi akşamlar--Baylanmsj 18:48, 15 Haziran 2006 (UTC)
Kör topal bir türkçe ile yazmaya çalışıyorum işte:)Bu arada maddeyi tamamıyla bitirdiğim zaman ekliyorum vikiye:)biter bitmez ekleyip size bir mesaj atarım. İsveç-Paraguay maçı başlamak üzere:) İyi akşamlar --Ugur Basakmesaj 18:52, 15 Haziran 2006 (UTC)
iyi akşamlar sevgili uğur. msn in varmı? --Baylanmsj 19:31, 16 Haziran 2006 (UTC)

İngilizce Vikipedi[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur İngilizce Vikipedi'de bir aylığına engellendiğim için herhangi bir katkı yapamıyorum. Bu en:Azerbaijani people maddeye bakarsan iyi olur, saçma sapan iddialar girmişler. Senin Azerbeycan Vikipedi'sinde de tanıdıkların var belki ordan bu konu hakkında bilgi girecek arkadaşlar olabilir. Bu konu hakkında faydalı(kaynak gösterilerek yazılmış) bir bağlantı da aşağıda:

http://www.ulkucu.org/makale.php?PHPSESSID=3c2e235880e5faf2d3c6036d520e22db&mak_id=1403

--Ruzgarmesaj 19:41, 14 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Rüzgar, en kolay aktif katılımı konu hakkında ilgili kişiler olan en:Wikipedia:WikiProject Azeri projesinden bulabilirsin sanırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:00, 16 Haziran 2006 (UTC)

Resim etiketleme[kaynağı değiştir]

Selam. Uzun süre sonra vikipedi'ye girme fırsatı buldum. İlk günlerde pek telif konusu gündemde olmadığı için ve özellikle 10.000'i bulmak için kastığımız dönemde pek çok foto eklemişim. Onlardan uygun olanları etiketlemek istiyorum. Köy çeşmesinde sorularıma cevap bulamadım sana sorayım.

1. Kocayusuf.jpg bunun gibi çekildiği veya çizildiği belli bir süreyi geçmiş fotolar anonim oluyor gibi birşey okumuştum. Bu tür resimler için nasıl bir etiketleme yapmak lazım?

2. Bir ara bjk.com.tr 'den futbolcuların biyografilerini alabilmek için izin almıştım. Ama resimler için değil. Ayrıca spor kulüplerinin çoğunda futbolcu fotoları media center denilen basının kullanımı için konuluyor. Bu durumda telif sorunu oluyor mu?

3. Valilikten ve kültür bakanlığının web sitesinden pek çok resim yüklemiştim. Bunlar için Kamu malı gibi bir etiketleme yapılabilir mi?

4. Daha bir iki soru vardı ama şu anda aklıma gelmiyor. Son olarak telifle ilgili değil de başka bir sorum var. İngilizceden çevirerek 1998 FIFA Dünya Kupası maddesi hazırladım dün. Ancak üst sağdaki şablonda logoyu yüklememe rağmen görünmüyor. Baya uğraştım da, sorun nerede acaba? --Math34 06:45, 15 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Math34, telif durumu belirsiz resimlerle ilgili 1-2 sorun çıktıktan sonra bu konuya daha duyarlı olmaya karar verdik ve öncelikli olarak önceden yüklenen resimlerle başladık:) Sanırım en çok resim yükleyen kişi senmişsin:) Sorularına elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışacam
1. soru için, eski fotoğraflara {{PD-Old}} şablonunu kullanabilirsin.
2.siiçin, bazı fotoğraflar tanıtım amaçlı oluyor {{promotional}} sanırım onlara uymaktadır.
3, valilik ve kültür bakanlığında kesinlik yok, bazılarında doğrudan telifli olduğu yazıyor özellikle kültür bakanlığı için çok net olarak ifade edilmiş. Birçoğu uymuyor sanırım buraya:)
4.sorun için gittim ingilizcedeki şablonuda kullandım fakat sorun tam hallolmadı, tekrar göz atacam:)
İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:36, 15 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkürler. Gerçekten çok foto var. :) Elimden geldiği kadar etiketliyeceğim.
Kültür Bakanlığı'ndan yüklediğim fotolar konusunda ben de şüpheliyim :) Devlet Sanatçılarını eklerken oradan pek çok foto aldım. :( Artık kurtulan kurtalacak, giden gidecek. Yalnız örneğin Muammer Güler ya da Bülend Ulusu gibi maddelerdeki fotolar kamu malı olarak etiketlenebilir diye düşünüyorum.
Bu arada bir şey daha var. Örneğin ordudaki rütbeleri ilk açtığımda tüm rütbeleri tanıtan apolet resimleri eklemiştim. Yenilerin yüklenmesi ile onlara gerek kalmamış. En azından bir yandan bu şekilde bir maddede olmayan fotolar silinirse, biraz daha rahatlama olacaktır. --Math34 06:50, 16 Haziran 2006 (UTC)
Muammer Güler ve Bülend Ulusu gibi maddelerde bulunan resimler ile ilgili kesin bir fikrim yok, kaynak vs. bu duruma göre telif durumu değişebilir. Resimleri etiketleme konusunda çok acele etmene gerek yok, zaman buldukça düzenle yeter:) Bu arada rütbe resimleri sanırım bunlar; bu senin yüklediğin Resim:Astbscvs.jpg , buda başka bir kullanıcı tarafından commons'a yüklenmiş olan Image:TR-Army-OR8.gif buradakileri kullanılmadığı nedeniyle kullanıcı isteği üzerine siliyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:06, 16 Haziran 2006 (UTC)

Şablon mesajlar[kaynağı değiştir]

Uğur selam! Birçok faydalı mesajı şablon olarak eklediğini görmüştüm. Ben de Vikipedi:Şablon mesajlar/Kullanıcı mesaj alan adı sayfasını İngilizceden alıp biraz çevirdim, sana da haber vereyim istedim. Listede eksikleri görmek kolay oluyor :) denisutku msj 22:05, 15 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Denis bir ihtiyac olarak öncelikli kullanılabilecekleri hemen yüklemiştim:) Eklediğin sayfa eksikleri görmek için iyi olacak, tüm hepsinin çevirisi tamamlandığında eksik olanlarıda ekleriz. {{TestŞablonlarıUyarısı}} bu şablonun da kırmızı bağlantısı düzelmiş artık senin sayende. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:09, 15 Haziran 2006 (UTC)

Cevap verebilecegini beklemiyordum zaten. 4 sebepte kaldik. --Ateist 22:23, 15 Haziran 2006 (UTC)

M.Nureddin Coşan[kaynağı değiştir]

ayıptır be: milyonlarca üyesi bulunan bir cemaat liderinin adının silinmesini teklif etmek hatasına nasıl düştünüz? M.Nureddin Coşan ismini silmek sayfanızı bir daha ziyaret etmememiz manasına geliyor.--85.103.229.6 06:04, 16 Haziran 2006 (UTC)adem

Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Muharrem Nureddin Coşan bu sayfaya göz atabilirseniz, benim dışımda bir kullanıcı tarafından VP:SAM'e eklendiğini ve telif nedeniyle silindiğini görebilirsiniz. Herhangi bir kaynaktan kopyala-yapıştır yapmadan kendisi hakkında bilgi siz de ekleyebilirsiniz --Ugur Basakmesaj 08:55, 16 Haziran 2006 (UTC)

Acara, Macaheli, Kobuleti vs...[kaynağı değiştir]

  • Uğur Merhaba,
  • Acaristan taraflı bir madde. Belli ki bunu hep sürümde tutan Macahel adlı kişi de taraflı. Macaheli, Acara maddelerine bakınca yaptıkları ortada. İngilizce Wiki'de de aynı maddelerle sürekli oynamış. Acara maddesi varken Acaristan maddesi koymuş, ama kategorileri bile yazmıyor. Ayrıca "asıl Gürcistan" diyerek Acaristan maddesinde, Acaristan'ı Gürcistan'ın bir parçası saymıyor. Hem İngilizce hem de Türkçe Wiki'lerde aynı maddeleri değişik adlarla ikinci kez yazıyor. Macahel maddesinde verilen kaynağı veren dört madde daha var: Abazistan, Güney Kıpçakya, Borçalistan, Misketistan. Bunlar da uydurulmuş anlaşılan. Bu dört madde silinmeli. Macaheli, Acara, Kobuleti kalmalı. Diğer yerlerden gönderme yapalım. "Macahel" imzalı kişi Tükçe ve İngilizce Wiki'lerde bu maddelerle çok oynuyor. Selamlar…--Parna 11:49, 16 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Parna, kişisel olarak bilgim olmadan ve araştırma yapmadığımdan yorum yapmam yanlış olur, fakat vikipedide içeriği yanlış diye bir maddeyi hemen silemiyoruz veya içeriğini boşaltamıyoruz. Fakat ciddi bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsak ve düzeltilmesi imkansız vs. nedenler varsa VP:SAM uygulamasını yapıyoruz, sizin same eklediğiniz birkaç sayfayı ben sam işlemlerini düzelttim, bu şekilde düşündüğünüz sayfalarda SAM işlemini uygulayabilirsiniz. SAM'e eklediğiniz sayfalarada keşke nedenlerini ilk başta yazsaydınız bu sayede diğer kullanıcılar ona göre oy verebilirdi. Örnek: Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Misketistan İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:57, 16 Haziran 2006 (UTC)
Uğur, yanlış olan içerik değil, madde başlıkları. Tabii ki içerik de anlamsız. Yani, bu adı taşıyan yerler yok. Kolay gelsin.--Parna 12:07, 16 Haziran 2006 (UTC)
Anlıyorum Parna, senin son düzelttiklerinin içerikleri bana makul geldi. Kısa olarak gerekli bilgileri veriyor, sanırım "ana başlık" isimlerinin yanlış olduğunu söylüyorsun, yanlış olan isimlerde düzgün olana yönlendirilsinki o şekilde bilenlerde doğrudan o sayfaya gelsin ve gereksiz sayfalar açmasınlar. Şu anda bir sorun yok sanırım değil mi? Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:10, 16 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Parna, şu sayfalarda yorumda bulunabilirmisin; Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Abazistan, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Güney Kıpçakya, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Borçalistan, Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Misketistan Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:22, 16 Haziran 2006 (UTC)
Uğur Yeniden Merhaba,
Abazistan, çok seyrek kullanılmakla birlikte, bugün Rusya Federasyonu içindeki Abazaların yaşadığı topraklar için kullanılıyor. Ama o topraklar da bugün Adigeya özerk cumhuriyeti içinde. İngilizce’si Adygeya. Abazalarnın İngilizce’si ise Abazins. Ama bizdeki Abazistan maddesi neredeyse "Macahel" imzası kullanan kişinin yazdığı Acaristan maddesi ile aynı bilgileri taşıyor. Coğrafi tanımı değişik sadece. Ahıska Türkleri için Misket Türkleri denmiş, ama bu kabul görmemiş. Misketistan da buradan uydurulmuş olabilir. Borçalı diye bir maddemiz var, ama buraya hiçbir zaman Borçalistan denmemiş. Güney Kıpçakya, tamamen uydurulmuş gibi görünüyor. Ama Acara, Samtshe-Cavaheti gibi bölgelerde Kıpçakların olduğu ileri sürülüyor. Bu konu da uzun hikâye, ama burada bu konuya girmeyeceğim. Eğer bu başlıklardan gönderme yaparsak, bence yanlış yaparız ve bunu görenler de doğru sanır. Benim önerim bu başlıkları silmek. Kolay gelsin! --Parna 15:04, 16 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Parna, senden aldığım cevap karşısında son üç terimi googleda arattırdığımda sadece Vikipedi sonuç olarak çıktı:) Konuştuğumuz tartışmayı referans göstererek yukarıdakilerin son üçünde oyumu kullandım ilkinde ise bilgi olarak burayı referans gösterdim, diğer kullacılarında oy kullanırken ön bilgi sahibi olmaları daha iyi olacak. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:16, 16 Haziran 2006 (UTC)
  • Uğur, bence doğru karar. Bu coğrafya ile ilişkili maddelerde gerekirse fikir belirtebilirim. Aklında bulunsun. Biraz önce Acara maddesindeki bir bilgiyi karşılaştırmak için İngilizce Wiki'ye girdim. "Macahel" arkadaşımız İngilizce Wiki'de geçici olarak engellenmiş. Kolay gelsin.--Parna 18:43, 16 Haziran 2006 (UTC)

Sayın Parna, sanırım yaş olarak çok genç olmalı yukarıda yazdığı yorumlardan ya bu sonuca varırız yada tarih konusunda yeterince türk tarihi (türkiye tarihi değil) bilgisi ilgi alanında değil. 1980 yılından sonra bu ülkeye Mesket Türklerinin bir kısmı göçmen olarak Kenan Evren tarafından özel kararnameler ile kabul edildi. (TC'nin genel yaklaşımı kabul etmeme yönündedir, sorunlarının çözümünü yaşadıkları doğal ortamda çözebilme inisiyatifi...) Üretilen bir terim yada uydurulan bir kavram yok ortada. Ahıska, Mesket, Misket gibi adlarla da anılan türk soylular Stalin tarafından sürgüne gönderilen kavimlerdendir. O maddelerde anlatılanlarda kısaca onların tarihleri ile ilgilidir. Macahel'in girdiği maddeler ile karıştırmayın onun olayı burada tartışılan maddelerden ayrı bir konudur. Eğer çok sorun oluşturacaksa şunu kural edinin daha iyi olur Google'da bulunan herşey doğrudur ve vardır yada oturup kaynak olarak verilen kitapları okuyunuz, ilgili maddelerin dipnotlarında kaynakçe zaten vardır. Seçim sizin ama karar Parna arkadaşın dediği konudan (Macahel) bağımsız ve ayrıdır. Kırzıoğlu isim olarak referans ise tek başına her yerde olması gerekir demektir ama sadece içerik ansiklopedik olmak zorundadır. Türkiye dışındaki Türklerin detay tarihi de diyebiliriz bunlara. Saygılar... 81.213.79.218

  • Katkınız için teşekkürler. Kırzıoğlu’nun kitapları bende var, ve onun tarih yazıcılığını da tanıyorum. Misketistan, Borçalistan ve Güney Kıpçakya terimlerine Kırzıoğlu’nun hangi kitaplarında rastladığınızı bize de yazar mısınız? Bizden de saygılar!--Parna 20:39, 16 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhaba Uğur Bey, hakkımda yazılanları yeni gördüm. Tamamen gerçek dışı şeyler. Konuyla ilgili bilginiz olmamasından yararlanmaya çalışarak kendi lehlerinde propaganda yapıyorlar. Hepsine tek tek cevap vereceğim. Selamlar... --Macahel 21:37, 16 Haziran 2006 (UTC)
  • Acaristan taraflı denmiş. Peki Acara çok mu tarafsız? Macahel de taraflı denmiş. Hangi taraftaymış Macahel, "Parna" arkadaşımız hangi tarafta? İngilizcedekilerle oynamış.. Ya kendilerinin yaptıkları? Kategori.. Mesele kategori meselesi mi? Buyrun işte Acaristanın kategorisi... Asıl Gürcistan deyip, parçası saymıyormuşuz. Hassasiyete bakarmısınız? Asıl Gürcistan ile vurgulanan Acaristanın özerkliğidir ve sanırım rahatsızlık kaynağı budur. Yoksa madde içerisinde Acaristanın Gürcistan yönetiminde olduğu bellidir. Aynı maddeler, değişik isimler denmiş.. Bunu yapan bizzat kendileridir. Macaheli diye ne Türkiyede ne de Acaristanda bir kavram yok! Türkiyede Macahel var, bunun devamı Acaristan'da Macahela olarak adlandırılıyor! Macahel maddesindeki kaynak, yani Kırzıoğlu kaynağı'na dayanılarak birçok başka madde ile ilişkilendirme yapılıyor. Bu kadar mantık dışı karşılaştırma olamaz! Abazistanla Acaristan aynı bilgileri içeriyormuş! Çünkü kaynak aynıymış. Yani Türk Tarih Kurumu yayının kaynak olduğu maddeler taraflı, bunlar silinmeli, peki kaynak ne olmalı? Gürcistan kaynaklı yarım yamalak çeviriler mi? Bir başka hedef saptırma, Macahel ingilizce versiyonda engellenmiş, yani siz de engelleyin demek isteniyor! Macahel'in derdi başka demiş bir başka arkadaş.. Macahelin herhangi bir derdi yok sayın arkadaşım, doğru bilgilerin yer alması dışında. Ama dediğiniz doğrudur, diğer maddeler ile katkıda bulunduğum maddeler tamamen bağımsızdır. Selamlar..--Macahel 09:22, 17 Haziran 2006 (UTC)


Sayın Macahel, sanırım yazdığım cümlem amacını aşıp yanlış algılamaya neden olmuş özür dilerim. Amaç o değil sadece madde bazında tartışılan konular ile Macahel'in girdiği diğer maddeler bağlamında Parna'nın olayı saptırmamasına vurgu yapılmak istenmişti. Saygılar. 81.213.79.218

  • Önemli değil. Ama yanlış bir anlam çıktığı için cevap yazmak durumundaydım. Selamlar..--Macahel 14:09, 17 Haziran 2006 (UTC)

Değerli Uğur bey , lütfen Kara barut maddesini incelenin. Şu an silinmiş durumdadır, ben kendim bu maddeyi başlatım ve haerhangi kopya sorunu yoktu, sonra tahminen kopyanlanmış ekler eklendi ve tahminen bu nedenle tüm makele silindi, lütfen kopyanlanmamış sürümü geri getirin. kolay gelsin --Zentukmesaj 13:03, 16 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Zentuk bey kelimesinin üstünü çiziyorum bey, hemen şimdi kontrol ettim. Sizin eklemenizin ardından Katpatuka telifli bir içerik eklemiş, daha sonra eklenen bilgi barut sayfasına taşınmış, barut sayfasıda telif sorunu nedeniyle silinmiş:) daha sonra sizin eklediğiniz madde boşa yönlendirme olarak silinmiş:) bir karışmış ama düzelttik, ilginiz dolayısı ile teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:18, 16 Haziran 2006 (UTC)

Bot on ja.wp[kaynağı değiştir]

Hi. I've granted a bot status to ja:User:Ugur Basak Bot. Good luck! --Brevam 14:29, 16 Haziran 2006 (UTC)

GOOGLE referans mıdır?[kaynağı değiştir]

Google sadece bir arama yada arayamama motorudur. Eğer herşeyin onun üzerinde olabileceğini varsaymış ve önkabul olarak kanıksamış isek temelden Vikinin varoluş felsefesinini de dinamitlemişizdir de! Google a elbtte bakın ama her konu da doğru olacağını ön kabul olarak almayın dediğim gibi olgu bilgi ise google zaten ulaşma aracıdır. Ulaşamıyorsa bu henüz nete çıkarılmamış demektir. Bu anlamda ölçü almayınız, alırsanız Wikipedia'nın var oluş amacını ortadan kaldırmış olursunuz. Googlede herşey bulunuyorsa neden viki gerekli olsun? Saygılar 22:42, 16 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum 81.213.79.218 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Aslında vikinin varoluş felsefesi kısmına katılmıyorum, burada bilgilerin yorumlardan arındırılmış şekilde sunmak ana felsefe. Fakat googlein kesin bir referans olacağını düşünmüyorum. İlk seferde oyumu sil yönünde kullanmama rağmen yeni fikirlerin çıkması aklımı karıştırdı. İlgili oylamalarda şu anki fikrim fikirsiz diyebilirim, 1-2 arkadaş konu hakkında güzel 1-2 referans gösterebilse çok güzel olacak fakat şu an için bekleyelim. SAM için normal süreç 19'una kadar devam ediyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:50, 16 Haziran 2006 (UTC)

kafa karışıklığı[kaynağı değiştir]

İlk bakışta pek dikkati çekmeyen bir konu üzerinde gösterdiğin titizlikden dolayı viki adına teşekkür eder, karar verirken gereken özeni göstermediğim için de şahsında, viki den özür dilerim Uğur. Makedon 22:53, 16 Haziran 2006

uyumaya niyetin yok galiba:-)--Baylanmsj 23:26, 16 Haziran 2006 (UTC)

1 maddemi ekledim içim rahat şimdi:)belki az sonra uyurum fazla geç olmadan, ama son günlerde gececilik alışkanlığı başladı kısa sürede kurtulmam gerekiyor. O taraflarda da uyku geçmiş sanırım:) --Ugur Basakmesaj 23:29, 16 Haziran 2006 (UTC)
senden bulaştı:-) Hırs yaptım:-) senin maddenin redirekti benden olsun bari--Baylanmsj 23:31, 16 Haziran 2006 (UTC)
Sevgili Uğur rica etsem benim galerideki tüm resimleri siler misin?--Baylanmsj 14:13, 19 Haziran 2006 (UTC)
Kullanıcı isteğiyle tümünü siliyorum hemen:) --Ugur Basakmesaj 14:14, 19 Haziran 2006 (UTC)
Resimlere bakarken bebek resmini de gördüm o da gitsin mi?--Ugur Basakmesaj 14:17, 19 Haziran 2006 (UTC)
O da gitsin, Baylan isminde bir resim vardı onu da bir zahmet. Maddelere eklediklerim kalsın. Mesela Balmaceda Buzulu maddesinde bir tane olcakak, bir tek o kalabilir. Çok sağol--Baylanmsj 14:20, 19 Haziran 2006 (UTC)
Resim işi tamamlanmıştır, tüm resim yükleme kayıtlarını burada bulabilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:32, 19 Haziran 2006 (UTC)
Çok teşekkür ederim--Baylanmsj 14:34, 19 Haziran 2006 (UTC)
Rice ederim, sayfanıza bir katkılar bölümü ekledim. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:39, 19 Haziran 2006 (UTC)

Borcalistan vs[kaynağı değiştir]

Sevgili Ugur,

Oylamada da yazdigim gibi Borcalistan, Misketistan, Acaristan vb. ulke, ozerk bolge, sehirler icin degil internette kaynak bulmak Turkce makale bile bulabilmek hemen hemen imkaznsiz. Turkiye`nin cok ihmal etigi bolgeler bunlar. Ingilizce kaynaklar da oldukca sinirli. Merkezdeki arkadaslardan birine az once mail attim. Buralarin tarihcesi, cografyasi hakkinda bilgi yolla diye. Mesela Misketistan`a yardim gonderdik ancak ne tarihcesi ne de cografyasi hakkinda bilgim var. Arkadas elinde varsa yollar hafta basi. Kontrol ederim. Ingilizce isim listesini de istedim. Bana bir e mail atarsan arkadas yollayinca sana da forward ederim. Bakariz beraber. --Zeynep 14:54, 17 Haziran 2006 (UTC)

Wikify ve Cleanup[kaynağı değiştir]

Selamlar Uğur. Bir ara konuşmuştuk, şu hem wikify, hem de cleanup için kullandığımız düzenle şablonunu ayırmamız gerekli diye düşünüyorum. Bu işin nasıl yapılacağı ile ilgili kesin bir fikrim yok, hali hazırda düzenle şablonu bulunanlar ne olacak sorusunun cevabı gibi. Ne yapalım? Bir de, acaba Düzenle şablonu bulunan maddeleri temizleme projesi gibi birşey başlatsak diyorum, fikirlerin? Kolay gelsin. Tembelejderha 21:35, 17 Haziran 2006 (UTC)

Tembelejderha sanırım çok ayrıntılı bir proje olacak bu, tam sayıyı bilmiyorum fakat 1500-2000 civarı düzenle şablonu bulunan madde var ve bunların bir çoğu sanırım telifli. Bunları ayrıntılı olarak konuşup başlatırız, şu anda fazla aktif olamayacam ama en kısa sürede bu konu hakkında konuşmaya başlayalım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:01, 18 Haziran 2006 (UTC)

Ugur selam.Sayfalarda telif ihlali demenin kuralı nedir? Bunu nasıl araştırıyorsun? kolay bir yolu var mı? Telif ihlali koyarken de her zaman olduğu gibi aşırıya kaçıyoruz. Mesela valilikler açıkça web sitesindeki bilgiler alınabilir dendiği halde silici takım hemen telif ihlali koyuyor.. Hayret Özalın resminde bile telif sıkıntısı çekiliyor.selamlar--3210mesaj 04:25, 18 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba 3210, asıl kural açıkça GFDL lisansına sahip olan kaynaklardan doğrudan alıntı yapılabileceği. Araştırma kısmı google veya http://www.copyscape.com/ gibi siteler yardımı ile yapılabiliyor. Telif konusu aslında vikipedinin en sert kurallarından bir tanesi. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:29, 18 Haziran 2006 (UTC)

kendi profilimi nasıl oluşturabilirim? 16:05, 18 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Hemen sayfanın üst sağ köşesinde bulunana Kıbrıslı aslan kısmına tıklayarak kullanıcı sayfanıza erişebilir ve istediğiniz bilgileri ekleyebilirsiniz, veya şimdilik doğrudan Kullanıcı:Kıbrıslı aslan bağlantısına tıklayarak yapabilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:22, 18 Haziran 2006 (UTC)

Ünye'deki Gürcüler[kaynağı değiştir]

  • Telif hakkı ihlali de olabilir. Ama bunu yanı sıra, Ünyedeki Gürcüler gibi ansiklopedi maddesi niteliği taşımayan metinleri ve başlıkları da silmeli diye düşünüyorum. Viki'nin standardını yüksek tutmanın bir yolu da bu olabilir. Dağıstan, Kafkasya halkları maddeleri de kaynak olarak verilen linklerle aynı bilgileri tekrarlıyor. Telif uyarısını sen koy istersen. Selamlar. --Parna 18:28, 18 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Parna, içerikler tartışılabilir bu şekilde içeriklerin yanlış olması durumunda bile doğrudan silinmesi VP:HS'e göre uygun değil, fakat telif sorunlu oldukları için zaten silinecekler. Ben telif şablonlarını ekledim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:40, 18 Haziran 2006 (UTC)

Kıbrıs-Futbol[kaynağı değiştir]

Merhaba Kıbrıslı aslan, kıbrıs ve futbol durumu nedir? Ne tür bir lig sistemi var? Bu konularda bir madde hazırlayabilir misin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 20:53, 18 Haziran 2006 (UTC)

Yeterince bilgi sahibi değilim.Özellikle tarihini araştırıyorum.En kısa zamanda toparlayacağım. 23:56, 18 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Olabilirse gerçekten güzel olur, şimdiden kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:28, 18 Haziran 2006 (UTC)

Resim adlarını Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

İngilizce wikipedia'da en:Image:Pandora's Box.jpg resmi, commonstaki commons:Image:JohnWilliamWaterhouse-Pandora(1896).jpg resmine yönlendirilmiş bunu biz nasıl yapabiliriz?--Kızılırmak 22:23, 18 Haziran 2006 (UTC)

Sanırım tekrar yüklemişler, sorumu geri alıyorum.--Kızılırmak 22:25, 18 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Kızılırmak, resimler commons'da oldukça buraya ek olarak yüklememize gerek yok. Şimdi senin verdiğin resimleri kontrol ettim, en:wikideki resim daha eski bir tarihte yüklenmiş ve commons'daki daha yeni, her 2 projede resim olmasının nedeni bu. Fakat bizim buraya yüklememize gerek yok. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 23:53, 18 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, Latin alfabesi safyasına sil koymuşsun, Latin abecesini alfabesine taşımak için mi? Öyleyse hemen halledebilirim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:44, 18 Haziran 2006 (UTC)

Evet Uğur, yönlendirmeye olan yönlendirmeleri düzeltirken farkettim ve amacım buydu. Düzeltirsen sevinirim, teşekkürler, kolay gelsin. Tembelejderha 22:28, 18 Haziran 2006 (UTC)
Gerekli değişikliği yaptım, bazen kullanıcılar doğrudan içerik taşıması yapıyor buda GFDL haklarına göre yasak olan bir konu:)İlgin için teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 23:56, 18 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Uğur,

İngilizce Vikipedi'de yine engellenmem uzatıldı. Şimdi yüzde yüz sen bu Ruzgar yine vandallık yapmıştır falan diye düşünüyorsundur. Ancak yaptığım olayın vandallıkla falan hiç bir alakası yok lütfen önyargılı olmadan yazımı sonuna kadar oku.

PKK tarafından şehit edilen bebeğin fotoğrafını PKK maddesine ekliyordum. İlk önce ilgili maddenin tartışma sayfasında bana itirazlar geldi, genelde PKK destekcileri bu foto yayınlanmasın propaganda fotosu falan demeye başladılar. Ben de İngilizce Vikipedi'de bir çok maddede böyle fotoların olduğunu söyledim. Sonra bana bu foto gereksiz dediler, bende bu fotonun gerekli olduğunu çünkü PKK'nın kendini Kürt halkının koruyucuları olarak gösterdiğini söyledim. Ancak burda öldürülen bebek bir Kürt bebeğiydi ve PKK'nın amacının Kürt halkını korumadığını açıklıyordu. Yani fotonun gereksizliği konusundaki iddialarını da çürüttüm.

Bunlar baktılar bir şey yapamıyorlar, Khoikhoi adlı kullanıcı gitti InShaneee adlı admini çağırdı ve admin beni fotonun telif hakkı olduğu için engellediğini söyledi. Fotonun telif hakkı ihlali yoktu çünkü devlet tarafından yayınlanmıştı. Bunları göstermeme rağmen InShaneee benim engelimi kaldırmadı. Ben de onu diktatör olarak niteledim. Bu olay üzerine 1 hafta daha uzattı engellememi.

Neyse benim engelim bitince yeniden fotoyu ekledim. Sonra Khoikhoi adlı kullanıcı fotoyu kaldırdı. Ben de o maddenin tartışma sayfasında bu fotoyu kaldırmana dair bir kanıt göster dedim. O da yok işte bu propaganda fotosu, tarafsız değil falan demeye başladı. Ben bunun savlarını da çürüttüm. Sonra baktı bu bir şey yapamıyor, "ya bu kadar kişi sana karşı çıkıyor niye hala fotoyu eklemeye çalışıyorsun" demeye başladı. Bende ona Vikipedi'nin bir demokrasi projesi olmadığını ve kişilerin çokluğunun bir anlam ifade etmediğini söyledim. Ondan sonra bu benim müslüman hislerimi kullanıp "ya ben hamas maddesine bir fotoğraf eklesem nolur" demeye falan başladı. Ben de git istiyorsan ekle dedim.

2 gün sonra bir girdimki InShaneee tarafından engellenmişim. Sebep ise "vandalizm". Sayfama unblock şablonu koydum gelen admin direk sen vandalsın unblock başvurun reddedildi dedi.

Bütün bunlar olurken adminlere bildirmeme rağmen Ermeni Soykırımı maddesindeki fotoğrafların kaldırılmadığını da sana hatırlatıyorum.

Ben aşağı konuyla alakalı olan bağlantıları koyuyorum karar verecek olan sensin. Saygılar

--Ruzgarmesaj 23:02, 18 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar aslında benzer durumlarla burada da karşılaşıyoruz, çok sert ve ön fikir oluşturmaya yatkın yazı ve metinlerin olmaması en güzeli. O tartışma sayfasında da belirtilmiş, benzer bir mantıkla birçok grup için kötüleyici resimler bulunabilir. Bu nedenle tartışmaya yaratabilecek konulardan uzak durmak gerekiyor, özellikle tepki ile karşılaşıyorsa. Ek olarak hiç bir şekilde bir kullanıcıyı veya yöneticiyi ima yolu ile bile suçlamamak gerekiyor. Fakat o sayfada belirtilmiş olduğu nedenle en:Armenian Genocide sayfasındaki resimlerin de kaldırılması gerekiyor fr:Génocide arménien ve de:Völkermord an den Armeniern sayfalarına baktığım zaman o sayfalarda resim olmadığını görebiliyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:52, 18 Haziran 2006 (UTC)

Warez maddesinde ufak emek hırsızlığı:)Merhaba Burak çok güzel bir madde hazırlamışsın anlayabildiğim kadarıyla en:wikiyi ana kaynak alarak çeviri olarak yapmışsın, bu tür çevirilerde ana kaynak olarak çeviri yaptığın wikinin o halini ve o maddede kullanılmış kaynakları alt kaynak olarak göstermek en uygun davranış, örnek olarak şu sayfaya bakabilirsin Grönland müziği#Kaynaklar. Bu arada hoş geldin --Ugur Basakmesaj 00:12, 19 Haziran 2006 (UTC)

Şimdi tekrar kontrol ettim, Bu makalenin çoğu Wikipedia'nın aynı başlıklı İngilizce makalesinden (19 Haziran 2006) alınmadır. İngilizce makalenin gösterdiği kaynaklar aşağıdadır. bu şekilde belirtmişsin, onu gösterdiğim örnekte olduğu gibi belirtebilirsen çok daha güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 00:14, 19 Haziran 2006 (UTC)
Gerekli düzenlemeyi yaptım, iyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:19, 19 Haziran 2006 (UTC)
Ben de tam belirttiğin düzeltmeyi yapıyordum ancak benden hızlı davranmışsın :D İlgin için teşekkürler, iyigeceler...--Burak Onurlu 00:22, 19 Haziran 2006 (UTC)
Öncelikle çok güzel bir madde olmuş benim yardımım maddenin yanında ufak bir ek sayılır. Biraz sabırsız davrandım birazda sana attığım mesajlar sonra komik geldi:)Yani kendim yapmayıp sana önermek. Sonuçta yaptık. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:26, 19 Haziran 2006 (UTC)
Hehe teşekkür ederim iyi geceler :)--Burak Onurlu 00:32, 19 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Trafiğin arttığı bu günlerde hem kaynak konusunun önemini vurgulamak hem de kaynak bulmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için kaynaklar bölümünü oluşturmaya başladık. Tabii çeviri işi çıktı fakat içeriklerin çoğunluğu liste halinde olduğu için çevirisi önceki çalışmalara göre daha kolay olacaktır. Bu konuya ilginizi ve yardımınızı bekliyor, tüm Vikipedist arkadaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:25, 19 Haziran 2006 (UTC)

Adım Neandertal[kaynağı değiştir]

Kullandığım resimler birçok yerde kullanılan ama telif durumu belli olmayan resimlerdi. Açıkçası teliflerinin varolup olmadığını nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. 15:18, 20 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Patron (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

İlk olarak resimlerin asıl kaynaklarını bulmanız gerekiyor, daha sonra Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından uygun bir resim şablonu ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:15, 20 Haziran 2006 (UTC)

Selam sevgili Uğur. Rica etsem [[3]] resmi benim için uygun lisansla yükleyebilir misin. Maddedeki ilk resmi değiştirmek istiyorum. İyi akşamalar--Baylanmsj 21:48, 20 Haziran 2006 (UTC)

İyi akşamlar:) Resim:KZ Birkenau Hauptgebäude 320x240.jpg resmi aynı isimle yükledim:) İyi akşamalar İyi geceler:) --Ugur Basakmesaj 21:53, 20 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkür ederim. İyi akşamalar İyi geceler:)--Baylanmsj 21:56, 20 Haziran 2006 (UTC)

Çeviri ya da alıntı[kaynağı değiştir]

Wikipedia'nın diğer dillerindeki konuları çevirdikten sonra kaynak olarak belirtirken ne gibi bir yol kullanmak doğru olur?


  1. Birebir çeviri durumunda
  2. Serbest çeviri durumunda
  3. Bir kaç farklı dildeki anlatımdan faydalanarak serbest çeviri ve/veya alıntı durumunda

Bugün Tenochtitlan'ı İngilizce ve Fransızca sitelerden özetleyerek yazdım da, ne yapabilirim merak ediyordum.

Anladığım kadarıyla diğer dillerdeki sayfalardaki resimleri sorunsuz kullanabiliyoruz.

Mskyrider 11:38, 21 Haziran 2006 (UTC)

Sayfanızı görmüştüm ve telif kontrolü yapmıştım, çeviri olduğu belli oluyordu, güzel bir madde olmuş:) Diğer dillerdeki resimleri commonsda yüklü olması durumunda aynı isimle kullanabilirsiniz, aksi takdirde önce kendi bilgisayarınaza daha sonra buraya yüklemeniz gerekiyor. 3 durum içinde kaynak bölümünde tüm yararlandıklarımızı kaynak olarak belirtilmemiz iyi olur, çeviri durumunda ek olarak ilk kayıt esnasında özet kısmına çeviri olduğunu belirtmek iyi olabilir. {{Kaynak wiki}} bu şablonu kullanarak kolayca kaynak olarak kullandığınız vikilere bağlantı verebilirsiniz, yine kullanıcımı için Grönland müziği bu sayfaya bir göz atabilirsiniz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:55, 21 Haziran 2006 (UTC)
Yardım için teşekkürler, ama Kaynak wiki şablonunu bir türlü kullanamadım, atladığım bir şey var herhalde, benim sayfaya bir örnek atabilir misiniz? Mskyrider 12:57, 21 Haziran 2006 (UTC)
Pardon pardon gerek kalmadı, zaten örneği vermiş siniz, ben daha orayı okumadan yazmışım, kusura bakma. Mskyrider 13:00, 21 Haziran 2006 (UTC)
Şimdi baktım son değişiklerden eklemişsin, gerçekten ilk günden çok güzel bir başlangıç yaptın. Tekrar eline sağlık ve hoşgeldin --Ugur Basakmesaj 13:11, 21 Haziran 2006 (UTC)

Uğur Merhaba,

Bu maddeye -sil- koymuştum, fakat iki gündür bekliyor. Maddeyi silme konusunda yardımcı olur musun? Konudan anlayan birileri madde ismini görürse ansiklopedik karizmamız yerle bir olacak:-)) Doğru madde Rüzgar türbini olarak daha detaylı bir şekilde yazılmış. --renegademsj 11:55, 21 Haziran 2006 (UTC)

Renegade aslında silmek için kontrol etmiştim fakat google 81 sonuç buluyor bu hatalı yazıma, bir kontrol edebilirmisin bağlantıyı. Acaba bu hatalı yazım çok genel bir hatamı:) kosgeb, hürriyet gibi kaynaklar bile hata yapmış durumda. Senden gelecek bilgiye göre silebilirim, genel bir hataysada yönlendirme yapmamız belki iyi olabilir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:58, 21 Haziran 2006 (UTC)

Gerçekten çok enteresan, çok şaşırdım. Bu kurumların bu yanlışı yapmış olmaları inanılmaz. Ama yine de TDK' dan araştırdım. Sonuç şöyle:

  • tribün
  • isim Fransızca tribune
  • Spor salonu stadyum, hipodrom vb. yarışma ve gösteri yapılan yerlerde seyircilerin oturduğu koltuklu veya basamaklı bölüm, sekilik:
  • "Muazzam avlunun medreseler tarafında, kadınlar için tribünler yükseliyordu."- H. E. Adıvar.
  • türbin
  • isim, fizik Fransızca turbine
  • Su, buhar, gaz gibi herhangi bir akışkanın hareket enerjisiyle ve birtakım özel düzenler yardımıyla dönerek çalışan araç.

Birbirleri ile alakasız kelimeler , fakat yinede bu yanlış kullanım da yaygın diyorsan, doğru maddeye yönlendirme verebiliriz.--renegademsj 12:11, 21 Haziran 2006 (UTC)

  • Renegade işi garantiye aldım yönlendirme olarak bıraktım, yoksa şimdi silersek ileride birileri daha yanlış olarak eklemeye devam eder. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:21, 21 Haziran 2006 (UTC)
  • Tamam, teşekkürler...--renegademsj 12:30, 21 Haziran 2006 (UTC)

hekırlar bastı :)[kaynağı değiştir]

Selam Uğur,

Can19, Pro19 kullanıcı isimleri ve 81.215.11.42 ip vandallıkla uğraşıyor. Yükledikeri fotolar ve maddelerde ettikleri küfürlerden dolayı şu bebeleri banler misiniz?

1

--Math34 16:04, 21 Haziran 2006 (UTC)

Neyse sen farkına varmışsın. :) Bu arada bu çeşit kullanıcıları engellemek için de Vikipedi:Şikâyet'e mi başvurmak lazım --Math34 16:06, 21 Haziran 2006 (UTC) --Math34 16:06, 21 Haziran 2006 (UTC)
Şimdi farkına vardım, seri ve bilerek yaptıklarını farkettim, bir ön uyarı attım:) Şikayet aslında biraz daha farklı, bunların yaptıkları açık olarak vandalizm, şikayete biraz daha net vandalizm olmayan fakat bir şekilde topluluğu zorlayan durumlarda kullanıyoruz. Devam etmeleri durumunda engelleyecem. İlgin için teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 16:08, 21 Haziran 2006 (UTC)
Math34, katkılarını tekrar inceledim ve küfürlü değişiklik nedeniye 3'er saat engelledim. Kolay l gelsin --Ugur Basakmesaj 16:15, 21 Haziran 2006 (UTC)
  • Şikayet tarafımdan ilgili sayfaya yapılmıştır. Okumanızı öneririm. Saygılarımla.--LandSCape 16:11, 21 Haziran 2006 (UTC)
Hiç beklemeye gerek yok. Bunların niyeti açık. Hemen banlanmalılar. Hemde süresiz.--Baylanmsj 16:12, 21 Haziran 2006 (UTC)
  • VP:EP sayfasındaki Küfürlü değişiklik kuralı gereği, şu an için küfürlü değişiklik eklediklerini gördüğüm kullanıcıları, 3'er saat engelledim. --Ugur Basakmesaj 16:15, 21 Haziran 2006 (UTC)

Kıbrıs Türk Futbolu[kaynağı değiştir]

Merhabalar,Kıbrıs Türk Futbolu neden silinmeye aday? 20:11, 21 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Sayfanın uyarısına dikkat ederseniz, telif nedeniyle uyarı koyulduğunu görebilirsiniz. Vikipedi:Telif hakları sayfasında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:19, 21 Haziran 2006 (UTC)

resim sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, Resim:Turkler.pngi yükledim ama görünmüyor. Sistem sorunu mu, ben mi bir çşeyi yanlış yaptım? --İnfoCan 01:16, 22 Haziran 2006 (UTC)

İnfoCan, şu anda sınırı hatırlamıyorum fakat vikide resim boyutları ile ilgili bir sınır vardı, senin yüklediğin resim 2milyar pixele 2 milyar pixel civarlarında:) 2147483647x355664567 (190.395 bayt) Resim:Turkler.png sayfasına bakabilirsen. Şayet resmin gerçek boyutu buysa bunu küçülterek yüklemeye deneyebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:19, 22 Haziran 2006 (UTC)

Ermeni Dönmeler hk.[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak. Dikkatimi çeken bir konuyu bilginize sunarım.

  • Ermeni Dönmeler maddesini, oylama sonuçlarına bağlı olarak 20 Haziran 2006 tarihinde sildiğinizi gördüm.
  • 21 Haziran 2006 tarihinde, Gizli Ermeniler adında bir madde açılmış.
Bir göz atabilirseniz iyi olur sanırım. İyi çalışmalar dilerim. Makedon 14:00, 22 Haziran 2006
Makedon silinmiş içerikle karşılaştırdım ve içerik aynı olduğu için sildim, ilgin için teşekkür ederim. Ara sıra bazı kullanıcılar bu şekilde ısrarcı davranıyorlar, kontrolü bu şekilde hepizin yapması gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:09, 22 Haziran 2006 (UTC)
İnanılmaz hızlısın. Saniyeler içinde :) Makedon 14:07, 22 Haziran 2006
Birazda şans, son değişiklikleri kontrol ettiğim ana rastaldı mesaj:)--Ugur Basakmesaj 12:20, 22 Haziran 2006 (UTC)

Selam uğur bey.Beni hatirlarsın umarım.Türkiye Komünist Partisi makalesinde telif ihlali var deniliyor.Ben seni bu konu ile ilgilenmeye cağırıyorum.Lütfen benimle irtibata geç.Bekliyorum--Che 13:13, 22 Haziran 2006 (UTC)

Che diğer işlerle ve vikinin diğer kısımları ile fazla uğraştığım için uzun maddelerin düzenlemelerine fazla katılamıyorum:) O uzunluktaki maddelerin telifden arındırılması genelde çok zor bir süreç belki silindikten sonra adım adım bir seviyeye daha hızlı getirilebilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:35, 23 Haziran 2006 (UTC)

Lütfen Ali Sami Yen Stadyumu sayfasında olduğu gibi telifli içerik girmeyiniz, vikipedide bu bir suç sayılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Telif hakları sayfasına bakabilirsiniz. --Ugur Basakmesaj 21:13, 22 Haziran 2006 (UTC)

Ben kaynağını belirttim ama.. 00:15, 23 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Kaynağını belirtmek yetmiyor. GFDL lisansı altında olmayan hiç bir metni ekleyemiyoruz. Verdiğim bağlantıda açık olarak yazıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:20, 22 Haziran 2006 (UTC)
peki bu yazıdan yararlanarak,kendi cümlelerimizle yazarsak? 00:25, 23 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Kaynak olarak kullanmanda bir sorun yok, fakat küçük değişiklikler yaparak kullanmanda uygun değil. Yani işin özeti yapılacak en mantıklı önce okuman ve gerekli kısımlarını kendi cümlelerinle yazman. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:30, 22 Haziran 2006 (UTC)
arkadaşım napmaya çalışıyorsun anlamadım?benimle ilgili bir sorunun mu var?Ben oraya bilgilermi yazdım.ne copypaste yaptım ne olduğu gibi yazdım.anlamadım napmaya çalışıyorsun.açıklayabilirmisin?neyi silmem gerekiyor?neresi yanlış....? —Bu imzasız yorum Kıbrıslı aslan (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Lütfen kişileştirme yapma. Ben burada telifli ekleyenleri kontrol etmekle zaman harcamaktan zevk almıyorum, sayfadaki bağlantıya tıklayabilirsen açık açık eklenmiş kısımları görebilirsin. Şu anda artık bilinçli olarak telif ihlali yapıyorsun. Lütfen bu davranıştan vazgeç ve vikipedide bu tür hareketleri kişiselleştirme. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:03, 22 Haziran 2006 (UTC)

kunye şablonu[kaynağı değiştir]

Sevgili Ugur, vaktin varsa Şablon:Baraj ve Seyhan Barajı'indaki kunyeye bi bakabilirmisin, bazı satırlar çalişmadı.--Erdemsenol 21:43, 22 Haziran 2006 (UTC)

Ufak bir iki değişiklik yaptım, sanırım şimdi sorun yok. Yaptığım değişikliklerden kontrol edebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:48, 22 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkürler, eline sağlık.--Erdemsenol 21:51, 22 Haziran 2006 (UTC)

Selam Tembelejderha Kullanıcı_mesaj:Ugur_Basak/Arşiv_Nisan_2006#js, şurdaki resmi sayfama ekleyecektim:) silinmiş napalım --Ugur Basakmesaj 22:10, 20 Haziran 2006 (UTC)

Selam Uğur, en yakın zamanda The Godfather DVD'sini açıp güzel bir screenshot alacağım, ve onu sana yollayacağım. Attığın mesajı okuduktan sonra yapacaktım fakat filmi bulamadım, sonra da unutmuşum.. Geciken cevap için kusura bakma, güzel bir şey yollayacağım söz. :) Bu arada checkuser'lığın kutlu olsun! Tembelejderha 00:16, 23 Haziran 2006 (UTC)
Tembelejderha hiçbir önemi veya acelesi yok:) checkuser'lık faydalı olmaya başladığında güzel olacak. İyi çalışmalar:) --Ugur Basakmesaj 08:34, 23 Haziran 2006 (UTC)

Selam Uğur, hakikaten dediğin gibi oluyor, Vikipedi düzenle Ocak 2006 kategorisinde ilk on maddeden onu da telifli çıktı. Açıkçası bu kadar da beklemiyordum, yuh diyorum özet olarak :)) kolay gelsin. Tembelejderha 08:47, 24 Haziran 2006 (UTC)

Size bir sorum var[kaynağı değiştir]

Botopedia nedir?--Simon Bolivar 07:50, 23 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, meta:botopedia safyasında açıklanıyor, kısaca botlarla seri şekilde zayıf içerikli sayfaların oluşturulması anlamına geliyor. Örnek oluşturulmuş bir sayfa, Alağün Adası, Muğla. Bu arada okulun bittiğine göre katkılarında artış olur sanırım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:32, 23 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, size bir sorum olacaktı. Acaba siz yönetici olarak kullanıcıların IP adreslerini görebiliyormusunuz. Saygılar. Enki 20:25, 23 Haziran 2006 (UTC)

Enki yöneticilerin böyle bir özelliği yok, fakat denetçilerin böyle bir özelliği var fakat o da keyfi olarak kullanılamıyor:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:23, 23 Haziran 2006 (UTC)

Anladım. Teşekkürler. :) Enki 21:31, 23 Haziran 2006 (UTC)

Uğur, o zaman Acaristan maddesinin getirdiğin sürümünü korumaya al. Farkındaysan aynı şeyler hemen başladı. Arkadaşımız sözüm ona k harfi koyarak, bütün maddeyi yavaş yavaş değiştiriyor. Baştan da aynı şeyi yapmıştı. Senin sürümünü geri getiriyorum. Selamlar.--Parna 21:51, 23 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Parna, sayfaları VP:KP gereğince korumaya alıyoruz sadece. İsim değişikliğini tartışma sayfasında verdiğim nedenle yaptım:) Gerçekten bu isim vs. ufak konulardaki değişikliklere harcanan zaman ile ne katkılar yapılır:) Sayfanın içeriği ile ilgili tartışmaları sayfanın tartışma sayfalarında yapabilirseniz güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:01, 23 Haziran 2006 (UTC)
  • Acaralılar diye bir maddemiz var. Adı, yer adından, yani Acara’dan geliyor. Türkçe’de buna Acaristanlılar diyebiliriz, ama böyle bir kullanım yok. Bunun Türkçe’deki Acar kelimesiyle gerçekten ilişkisi yok. Zaten buradaki “c” harfi de Türkçe’de olmayan bir sessiz. Mesela aynı arkadaşımız ısrarla Acarlar yapıyor bu maddeyi, ama bu da yetmiyor, maddenin içinde geçen Kvemo Kartli, Kaheti bölgelerinin adlarından "–i"leri atarak da Kvemo Kartl, Kahet yapıyor. Gerçekten bu yaklaşıma ne demek lazım bilemiyorum. Başka kültürlere ilişkin Viki’ye katkıda bulunabilecek insanları, gerçekten Viki zenginleşsin istiyorsak, bu işten soğutmamak lazım. Tarafsızlık ilkesine uymaya gerçekten özen gösteriyorum, ama başka kültürlere ilişkin katkılara karşı hoşgörü yoksa, kişisel olarak ben katkı yapmayı kesebilirim.
  • Teknik olarak bir şeyi öğrenmek istiyorum. İki kişi arasındaki mesajlaşmayı her iki kullanıcının da tartışma sayfasında görünmesini nasıl sağlıyorsunuz. Öğrenmek istiyorum. Kolay gelsin. --Parna 07:47, 24 Haziran 2006 (UTC)
Şu anda yaptığım gibi içerikleri bir o tarafa bir diğer tarafa taşımaktan başka çare yok. İsim konusunda ise tartışma sayfasında belirttiğim nedenle Acaristan isminin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, tabiki benim fikrim son karar veya hüküm değildir:) Ben sadece ansiklopedide ki kullanımı ve internette hangi kullanımın resmi yazışmalarda daha çok kullanıldığından yola çıkarak bir çıkarım yaptım. Bu arada ben katkı kesmenin veya bırakmanın bir fayda getireceğini düşünmüyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:51, 24 Haziran 2006 (UTC)

Ana sorun kabaca burada ele alınmış=[kaynağı değiştir]

Değerli Uğur, KARADENİZ VE KAFKASYADA GELİŞEN DİNİ VE SİYASİ OLAYLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ 'ni müsait olunca okuyabilirsen bazı kullanıcı arkadaşlarımızın neden çok öenmsediklerini ve knu ile bağlantılı diğer maddelere de neden yok demeye çaba harcadıklarını anlayabileceğini umuyor saygılar sunuyorum.--LandSCape 22:30, 23 Haziran 2006 (UTC)

Yandım listesinin yenilenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Ben kullanıcıların yardım sayfalarına iyi yönlendirilmediklerini düşündüğüm için yeni bir yardım listesi üzerinde çalışıyorum. Burdan bakabilirsin; Kullanıcı:Ruzgar/Yardım İngilizce Vikipedi'deki yardım menüsünü örnek alarak yaptım. Sorunum şu ki şu anda bir çok yardım maddesi Türkçe'ye çevrilmemiş ve doğru düzgün kategorize edilmemiş bunun için İngilizce Vikipedi'deki liste tam olarak Türkçe Vikipedi'ye uymuyor.

Önerilerini ve eleştirelerini bu sayfanın tartışma bölümünde belirtirsen sevinirim. İyi çalışmalar --Ruzgarmesaj 15:44, 24 Haziran 2006 (UTC)

Rüzgar öncelikle güzel bir girişim olmuş, eklediğin sayfadan hemen gözüme çarpan bir tanesinin türkçe karşılığını ekledim. Diğerlerini de Noumenon'un belirttiği gibi önem sırasına göre ufak projeler halinde hep beraber çevirilerini/gerektiği noktalarda özet olarak bilgileri ekleyebiliriz. Uzun soluklu bir süreç olacak fakat. Öncelikle eklediğin listeden burada olanları listene eklemeliyiz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:48, 24 Haziran 2006 (UTC)

Buranın suyu iyice çıktı uğur en iyisi biz askere gidelim bakalım ne yapacaklar --Carduelis 20:05, 24 Haziran 2006 (UTC)

Karduelis vikide genel bir stres yüklemesi var, sanırım havalardan:) Herkesin tatile ihtiyacı olan bir dönem hep beraber sakin olmaya çalışalım artık. Benim askerlik tarihi kesin geri dönüşüm yok, orada biraz kafa dinlemek istiyorum. Senin tarih kesinleşti mi? --Ugur Basakmesaj 20:10, 24 Haziran 2006 (UTC)

Belli belli nisanda askerdeyim orda görüşürüz (dünya küçük inşallah karşılaşırız) --Carduelis 20:15, 24 Haziran 2006 (UTC)


Şimdiden iyi tezkereler kardeşlerime.--LandSCape 20:19, 24 Haziran 2006 (UTC)

Silinme ricası[kaynağı değiştir]

  • Uğur teşekkkürler. Bu son tartışmalardan sonra Viki’ye hoşça kal demeye karar verdim. Eğer mümkün olabiliyorsa, senden kullanıcı sayfamı silmeni rica edeceğim. Umarım, bu mümkündür. Viki, daha olgun ve hoşgörülü bir ansiklopedi haline gelecektir. Belki yeniden görüşmek üzere. Dostça ve olgunca tavrın için teşekkür ediyorum. Bütün Vikicilere başarılar diliyorum. Hoşça kal!--Parna 20:42, 24 Haziran 2006 (UTC)
Parna, kullanıcı isteğiyle silebiliyoruz:) Benim isteğim hiçbir kullanıcının gitmemesi fakat karar senindir istediğin zaman geri gelebilirsin. Ek olarak silinen sayfanı geri getirme şansımızda her zaman bulunmakta. Mesajı attıktan bir süre sonra sayfanı silecem, benim sayfamdaki yazıdan bu mesajı okuyabilirsin:) İyi çalışmalar, umarım uzun ara vermeden geri dönersin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:10, 24 Haziran 2006 (UTC)
  • Teşekkürler. Umarım dediğin gibi olur. Ama asıl ummak istediğim arkadaşların Viki'nin kabul edilmiş prensiplerine bağlı kalması. Ansiklopedi ortamında bile toplumlar arası, kültürler arası çatışma havası yaratılması rahatsız edici. Veda etmemin birincil nedeni de bu aslında. Birey olarak, ülke olarak kendimize gösterlimesini istediğimiz saygıyı biz de başkalarına göstermeliyiz ayrıca.Sana da iyi çalışmalar.--Parna 06:25, 25 Haziran 2006 (UTC)

Alperenin erişiminin Citrat tarafından kısıtlanması[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Citrat tarafından Kullanıcı:3210'a kişisel saldırıda bulunduğum gerekçesiyle, veya nezaket kurallarına uymadığım gerekçesiyle engellendim. Kullanıcı:3210'a kişisel saldırının hiçbir delili yoktur. Açık veya kapalı hiçbir itham da yoktur. Yoruma dayalı bu engelleme haksız ve taraflı bir engelleme olup diğer yönetici arkadaşlardan engellenmemin kaldırılmasını rica ediyorum. --Alperen-- --85.99.208.135 20:12, 24 Haziran 2006 (UTC)

  • Kullanıcı:Alperen

OĞLUM BEN SANA KAYMAKAM OLAMAZSIN DEMEDİM, VİKİPEDİST OLAMAZSIN DEDİM !!!

Egosu kendinden büyük birine ithaf olunur


Sevgili Yöneticiler yukarıdaki cümle kişisel bir saldırı mıdır?

Citrat adlı yönetici Kullanıcı Alperen'in erişimini 24 saat durdurmuştur kullanıcı sayfasındaki bu cümle yüzünden.

Bu bir kişisel saldırı değil hicivdir. Türk edebiyatını iyi bilen bi arkadaş bu kullanıcı/yöneticiye anlayabileceği bir dille anlatmalıdır diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kullanıcı/yöneticinin troll gibi davrandığı kanısı hasıl olmuştur, birçok kullanıcı kendisi hakkında şikayette bulunmuştur.

Citrat adlı kullanıcının Vikipedi ruhunu zedelediği düşüncesi ile uyarilması ve Alperen 'in erişim kısıtlamasının kaldıdılması için diğer yöneticileri göreve davet ediyorum.--Erdemsenol 20:50, 24 Haziran 2006 (UTC)

Şuan hatta sizide gördüğüm için Noümenona attığım mesajı sizede gönderiyorum;Köy Çeşmesinede yazmıştım. İlgili diyaloğu Alperen ve Citratın tartışma sayfalarında görebilirsiniz.--Erdemsenol 21:42, 24 Haziran 2006 (UTC)

Bu kullanıcı Ruzgar tarafından yaptığı, katkılardan dolayı, bir adet Maşallah ile ödüllendirilmiştir. Nazar değmesin !

Oylama listesi[kaynağı değiştir]

Uğur İngilizce Vikipedi'de böyle bir sayfa var. Bizim Vikipedi'de bu sayfadan var mı, eğer yoksa bu sayfanın oluşturulması gerekmiyor mu? (Bu arada mesaj sayfan aşırı derecede büyümüş Firefoxu bir kez kilitledi)--Ruzgarmesaj 00:05, 25 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar böyle bir sayfamız yok, şu ana kadar bu tür işleri çok gerektiğinde köy çeşmesinden yaptık fakat bu sayfanın olması güzel olur. Sayfayı buraya eklemeyi düşünüyorsan, şu kullanımına dair 1er örneği tartışma sayfasına ekleyebilirsen güzel olur. Bu arada maşallah güzel bir barnstar fikri olabilir Vikipedi:Barnstar. İyi çalışmalar, ben yatağa gidiyorum artık:) --Ugur Basakmesaj 00:10, 25 Haziran 2006 (UTC)

Resim komutları[kaynağı değiştir]

Uğur İspanyolca Vikipedi'de resim kodları var. Yani teknik olarak bir engel yok eğer uzun bir iş değilse hemen Vikipedi sistemine ekleyebilir misin? --Ruzgarmesaj 13:31, 25 Haziran 2006 (UTC)

Ruzgar bu sayfada baktım es:Ayuda:Imágenes onlarda kod olarak standart kodları kullanmışlar. Ek olarak es:España gibi sayfalardan kontrollerde de yine aynı kodları kullanıyorlar:) Resim kodlarının farklı şekilde kullanıldığı bir örnek gösterebilir misin?--Ugur Basakmesaj 13:39, 25 Haziran 2006 (UTC)
http://meta.wikimedia.org/wiki/Cheatsheet/es bu sayfada ispanyolca karşılıkları yazılmış ancak ben İspanyolca Vikipedi'de bu kodları denedim çalışmadı.
Neyse ben o zaman Cheatsheet sayfasına orijinal kodları yazayım. --Ruzgarmesaj 13:45, 25 Haziran 2006 (UTC)
O sayfaları boşver, çeviren kişi doğrudan çeviri yapmış olmalı. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:55, 25 Haziran 2006 (UTC)

Uğur kardeşim şikayet sayfasında bir adet denetçi talebim var. Bununla iligilenebilirsen yapılan şikayetein gereği yerine getirilmiş olacaktır. teknik olarak bir hata varsa da yaptığım uygun formata çevirmenşizde yararlı olabiliecektir. saygılarımla.--LandSCape 22:27, 25 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba LandSCape, Vikipedi:Denetçi isteği sayfasında resmi olarak istekte bulunabilirsin. Orada istekte bulunmadan sonra denetleme işlemini başlatabiliriz. Sayfadaki işlemler basittir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:36, 25 Haziran 2006 (UTC)
Tekrar merhaba, sayfadaki Denetleme isteği için: kısmında anlatıldığı gibi hemen altında bulunan kutunun sonuna kullanıcı adını ekleyerek, alttaki düğmeye tıklayarak çıkan sayfanın altına nedenini belirterek kaydedebilirseniz çok iyi olacak:) Daha sonra o sayfayı Güncel İstekler kısmına {{Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/isim}} şeklinde ekleyebilirmisiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 23:08, 25 Haziran 2006 (UTC)
Bulunduğum ortamadaki sıcaklık ve sivrisinek savaşım sürmekte olduğundan bahsedilen konuda teknik destek vermeni istesem. O gösterdiğin sayfanın çalışma mantığını şu an çözebilecek durumda değilim. yapacağın teknik yardım için teşekkür ederim.--LandSCape 23:12, 25 Haziran 2006 (UTC)
Öğrenmek için en iyi şey pratiktir:) Sayfayı düzenledim, sonucu kısa süre sonra oraya eklenir. İyi geceler, savaşa devam:) --Ugur Basakmesaj 23:17, 25 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkür ederim, kavrar gibi oldum sanırım sistemi. Sakin ve sivrineksiz bir zamanda inceleyeceğim bu sayfayı. Şu üveyik yavruları uçup gitse de bende sivrisinek derdinden kurtulsam hehehehe... kocaman oldular artık ama cam onlar yüzünden açık kaç gündür ve oradan acaip sivrisinek geliyor ve bende üveyik yavruları zehirlenebilir diye ilaçlama yapamıyorum...--LandSCape 23:20, 25 Haziran 2006 (UTC)
valla havludan başka savaşacak araç ekolojik denge nedeniyle mümkün değil :(((--LandSCape 23:22, 25 Haziran 2006 (UTC)
Sonuçları belli oldu ilgili sayfadan kontrol edebilirsiniz, sanırım beklediğiniz gibi çıktı. Keşke şu kuklalar olmasa diyorum fakat ortalıkta çok fazla var gibi görünüyor:) Sineklerde beslensin boşverin --Ugur Basakmesaj 23:37, 25 Haziran 2006 (UTC)
Yanılmayı çok isteyerek başvuruda bulunmuştum. üzüldüm sadece, iyi niyetimin nasıl suistimal edildiğini de gördüm. Ama açığa ingilizce viki adminini taraf olarak devreye burada sokmasıyla düşmüştü ve bunu ahlaki bulmadığım için aslında şikayet etmiştim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. --LandSCape 23:41, 25 Haziran 2006 (UTC)
Sanırım bir şeyi atlıyorum denemede güncel olaylar kısmına ayrıca mı eklemek gerekiyor? Ana sayfada gözükmedi çünkü ama sadece burada gözüktü bunu silebilirsen sevinirim yada istersen denetimde yapabilirsin. saygılar--LandSCape 23:54, 25 Haziran 2006 (UTC)
Diğer kısma ek olarak ekleme yapılması gerekiyor:) Denetleme yapmadım, aslında kullanıcı isteğiyle masumiyeti kanıtlamak için yapılıyor fakat ortada bir itham yokken gerek yok:) Sayfayı sildim, iyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:01, 26 Haziran 2006 (UTC)
Teşekkür ederim şimdi olayı kavradım sanırım. iyi çalışmalar ve iyi geceler.--LandSCape 00:05, 26 Haziran 2006 (UTC)
Son bir soru aklıma şimdi geldi bu durumu tescil ve tespiti Denetçi yoluyla saptanan kullanıcıların durumu diğer dil vikipedileri açısından da etkili midir? Zira ingilizce viki bağlamında SiDE olarak aktif gözükmekte arkadaş! Bu sonuçlar onları da bağlıyor mu yada birilerinin ayrıca oralarda da dile mi getirmesi gerekiyor? Bu o kişiye özel olarak sorulmadı sadece viki süreçlerini anlama ve iç iletişim sistematiğini çözümleme merakı bağlamındadır.Saygılar. --LandSCape 00:18, 26 Haziran 2006 (UTC)
Sadece bura ile ilgili, ek olarak bizim kontrol yaptığımız alan sadece tr:wiki için oluyor:) Buradaki sebepten orada otomatik bir engelleme vs. olmuyor, tabiki orada da kukla kullanıldığından şüphelenilirse orayada bilgi verilebilinir. Sizin dediğiniz şekilde ise, orada sadece bir kullanıcı adıyla katkıda bulunduğu için sorun görünmüyor. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:31, 26 Haziran 2006 (UTC)

Silinmiş kayıtlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur

Silinmiş bir kullanıcının kayıtlarına erişme imkanım var mı? Bu arad isim değişikliğinde önceden kullandığımız kullanıcı siliniyor mu yoksa kullanı sayfasına bir şablon mu koyuluyor? --Ruzgarmesaj 22:41, 25 Haziran 2006 (UTC)

Senin erişmene imkan yok, ama yöneticiler erişebiliyor. Fakat kullanıcının isteği ile silinen bir sayfayı açık etmemiz uygun değil. Kullanıcı değişikliğinde ilk aşamada ismin değiştiriliyor, yeni boş bir sayfan oluyor. Daha sonra istersen eski sayfanı yenisine taşıyorsun. Bazı kullanıcılar eski kullanıcı isimlerinde yönlendirme olarak bırakıyorlar yeni sayfalarına. Umarım cevap verebilmişimdir:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:44, 25 Haziran 2006 (UTC)
Silinmiş bir kullanıcının kayıtlarını erişmem gerekiyorsa ne yapmam lazım? Ayrıca böyle bir şey çok saçma benim bildiğim Vikipedi'de herşey arşivlenir yeni bir kullanıcı adı oluşturulduğunda eskisinin silinmemesi lazım. --Ruzgarmesaj 22:46, 25 Haziran 2006 (UTC)
Ruzgar, kullanıcıların isteği üzerine kullanıcı ve alt sayfaları vs. silinebiliyor, diğer vikilerde de aynı durum var:) Vikide mesajlaşmanın en gerekli kurallarından bir tanesi mesajlaşmanın tek tarafta devam ettirilmesidir, benim yaptığım gibi mesajlaşmalarının kendi sayfanda tutabilirsin. Eskisinin silindiğini söylemedim. İsim değişikliği yaptığında sadece ismin değişir, diğer sayfadan adını değiştir tuşu ile sayfayı taşıyabilirsin o kadar. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:50, 25 Haziran 2006 (UTC)
Benim istediğim mesaj sayfası değilde ama neyse.
Bu arada [şu bağlantıya] bakar mısın? Türkçenin kullanımı bölümü kaldırılmış. Tekrar başka bir yere bağlantı koyulmamış. Hiç bir yerde bulamadım bu bağlantıyı. İnşallah bu değişiklik kasıtlı olmamıştır. Bir kaç yerde daha bunlarla karşılaştım, bu konularda dikkatli olursan iyi olur. --Ruzgarmesaj 22:54, 25 Haziran 2006 (UTC)
Bir kullanıcının katkılarını doğrudan biz bulamıyoruz zaten, ama silinmiş sayfa ismi verilmesi durumunda bulabiliriz. Göstermiş olduğun bağlantıda Vikipedi:Türkçenin kullanımı sayfasından bahsetmişsin doğru anladıysam, o sayfanın silinmiş kayıtları yok. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:59, 25 Haziran 2006 (UTC)
Silinmiş kayıtlardan bahsetmiyordum. Türkçenin kullanımı sayfasının ilkeler ve kurallar listesinden nedensiz yere kaldırıldığından bahsediyordum. Heralde yatma vaktin geldi :) --Ruzgarmesaj 23:01, 25 Haziran 2006 (UTC)
Ruzgar aslında uykum çoktan geldi:)Neyse sonunda anlaşabildiysek sorun yok. O sayfaların neden çıkartıldığını gerçekten bilmiyorum, hep beraber takip etmemiz gerekiyor sanırım değişiklikleri. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:04, 25 Haziran 2006 (UTC)

Tebriğin için teşekkürler. İyi bir hafta geçirmeni diliyorum.--renegademsj 07:17, 26 Haziran 2006 (UTC)

O tarihte istanbulda olup olmama göre size haber verebilecem:) İstanbulda olamazsam kullanıcı sayfamdan belirtirim:)İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:51, 26 Haziran 2006 (UTC)
Umarım olursun. IRC de konuşursan bana mail ile ulaşılabileceğini söylersin. Selamlar--Baylanmsj 12:55, 26 Haziran 2006 (UTC)

Orhun abecesi[kaynağı değiştir]

I change the alphabet table for best looking like for Phoenician one. Sorry for some anglicize the article. I don't know Turkish. Please translate in Turkish headings and subjects in the table. Thanks.kk:User:AlefZet

Thanks for your help, i translated all of them:) --Ugur Basakmesaj 09:01, 26 Haziran 2006 (UTC)

muharrem nureddin coşan ismini silmek için neden bu kadar meraklısınız ki???? 13:23, 26 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum 88.224.3.45 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Gördüğünüz oylamada oylama ile silinmiş, vandalizm yapmayın lütfen. İlgili tartışmayı okursanız niye silindiğini açıkça görebilirsiniz. İyi günler --Ugur Basakmesaj 10:28, 26 Haziran 2006 (UTC)

hangi mantıkla oylama yapıyorsunuz beyefendi acaba, nefret ettiklerim, nefret ettirdiklerim, yada topluca kin kustuklarımız? el_cevap

Sanırım görmek istemiyorsunuz, oylamada özellikle telif sorunu üzerinde durulmuş, telifsiz herhangi bir kaynaktan kopyalanmadıkça kimsenin karşı olacağını sanmıyorum --Ugur Basakmesaj 10:39, 26 Haziran 2006 (UTC)

bak kareşim güzelce şu işi halledelim , ya tekrar sen listeye alırsın bu ismi yada hakkında çeşitli sietelerde ve gruplarda kampanya başlatırım malum bana destek verecek insanlarla aynı frekanstayım,,, o kadar işim var nerden gördüydüm bu siteyi bazı şeylerin sınırlarını zorluyoruz galiba... sadece beş tane kendini bilmezin yorumuyla bu işi yütüyorsanız yazıklar olsun size, özgürlük birilerinin hakkını gaspedip adaletsizlik yapmak değil uğur bey, cevabınızda lütfen bir daha sebep belirtmeyin iki buçuk tane cuntacının ağzıyla muharrrem nureddin coşana saldırmayalım, eğer sorun varsa yaz çözelim

Merhaba, şuradan mülhem bir sorum olacak; bir kullanıcının tüm yaptığı değişiklikleri geri almak/yok saymak mümkün müdür? --Cansız 12:11, 26 Haziran 2006 (UTC)

Ne yazıkki mümkün değil, tek tek hepsinin düzeltilmesi gerekiyor tabiki hatalıysa. Siz tarih konusunda daha bilgilisiniz, yapılan değişiklikleri sanırım benden daha iyi anlayabilirsiniz. Anladığım kadarıyla Kurtuluş Savaşı sayfasının içeriğini alt sayfalara taşımış, o madde zaten çok çok uzun bir madde olmadığından eski hali daha iyi olabilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:36, 26 Haziran 2006 (UTC)
  • Bilgisayardaki sorun yüzünden oldu. "Gürcistan'nın bölgeleri" kategorisi hala geçerli sandım, onu değistirecektim. Sanırım bu kategori kalkmiş. O değişiklik istemeden oldu. Kusura bakmayin. 15:12, 26 Haziran 2006 —Bu imzasız yorum 88.224.176.24 (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Uğur Vikipedi:Oligopedia maddesi silindikten sonra ben yeniden o sayfayı oluşturacağım. Çünkü silinme nedeni "tepki amaçlı" olduğundan. Benim böyle bir tepkim yok, böyle bir durum da Vikipedi'de olduğuna göre eklenmesinde bir sorun yoktur sanırım. --Ruzgarmesaj 20:18, 26 Haziran 2006 (UTC)

Temel bir noktaya dikkat çekmek isterim, Vikipedi'nin mi oligarşi yapısında olduğunu düşünüyorsun yoksa genel olarak Wikipediaların mı? Şayet Wikipedia'lar için böyle bir fikrin varsa uygun yer meta'da oluşturmandır. m:botopedia sayfasını örnek alabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:22, 26 Haziran 2006 (UTC)
en:Criticism of Wikipedia maddesinin en:Criticism of Wikipedia#Censorship ve en:Criticism of Wikipedia#Abuse of power bölümüne bakabilirsin. (bu madde de yazılırken metadan onay alındığını sanmıyorum) --Ruzgarmesaj 20:29, 26 Haziran 2006 (UTC)
İlk örnekle arasında fark var:) Senin gösterdiğin sayfa kaynakları gösterilerek eklenmiş bir sayfa:) Fakat bizim şu anda tartıştığız madde bir kuklanın tepki için eklediği sayfa. --Ugur Basakmesaj 20:31, 26 Haziran 2006 (UTC)

Tepki olarak oluşturmuş olabilir(ayrıca hiç bir sayfanın böyle nedenlerden silindiğini görmedim şu ana kadar) ama sayfanın içinde tepki belirten veya hakaret içeren hiç bir içerik yok. Ben silindikten sonra maddeyi yeniden ekleyeceğim aynı kaynakları göstererek. --Ruzgarmesaj 20:33, 26 Haziran 2006 (UTC)

LandSCapein Citrat tarafından Engellenmesinde Usul ve Esas Hatası[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Citrat[kaynağı değiştir]

LandSCapein Engellenmesinde Usul ve Esas Hatası

Citrat adlı kullanıcı/yönetici tarafından, Kullanıcı:LandSCape şu mesajile süresiz uzaklaştırılmıştır.

Engellendiniz

Bu kullanci VP:EP madde 6 nedeni ile engellenmistir. Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle "suresiz" uzaklasitirilmistir. Citrat 04:12, 27 Haziran 2006 (UTC)

Madde 6

Vikipedi:Engelleme politikası MADDE 6:

Kullanıcıyı veya kullanıcıları tehlikeye sokan kişisel saldırılar - Vikipedi içerisinde ya da dışarısında, biri ya da birileri diğer bir Vikipedi yazarını siyasi, dini ya da devlet organları veya işvereni benzeri kurumlara karşı şikayet etmek yönünde tehdit eder ya da eylemde bulunursa, eylemi yapan kişi engellenir. Böyle bir durumu farkeden yönetici eylemi yapan kullanıcının erişimini anında engellemelidir.

Landscape kimi ne zaman tehlikeye sokmuştur==, kimi tehdit etmiş yada eylemde bulunmuştur?

SavunmaUsul ve Esas Hatası

Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle ifadesini kullanan Citrat şu hususları unutmuş herhalde;

net bir şekilde yazılmış; kullanıcıyı tehlikeye sokan ve tehdit eden

Bu işlemin geri alınması gerekiyor çünkü yöneticilik sıfatına uygun davranmayan ve bu görevi daha fazla taşıyamayacağı belli olan Citrat usul ve esas hatası yapmıştır.

Bu engellemenin nedeni olan hangi işlemleri yapmıştır LandSCape? Kullanıcı/yönetici Citrat 6. kurala giren eylemleri topluluğa göstersin ve ispat etsin haklılığını.

Engellemenin Kullanılamayacağı Durumlar

Bakınız--->Vikipedi:Engelleme politikası

1.Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonun kullanılması yasaktır. Yöneticiler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler.

2.Ayrıca iyi niyet ile hareket edebilme ihtimali olan kullanıcılara karşı engelleme fonksiyonu kullanılmadan önce iki kez düşünülmelidir.

3.Vikitatil vb. nedeniyle yöneticinin kendi kendisini engellemesi veya yine aynı nedenle engelleme talep eden bir kullanıcıyı engellemesi yasaktır

Yukarıda 1. fıkradan anlaşılacağı üzere Citrat genel anlamda tartışmalardan mağlup çıkacağını anladığı için Landscape'i engelleme yoluna gitmiştir.

Başka bir yöneticinin olaya müdahale etmesini ve bu durum topluluk tarafından karar alınıncaya dek ertelenmsini talep etmekteyim.--Erdemsenol 12:03, 27 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, SAM oylamalarında da diğer oylamalardaki kurallar mı geçerli? Mesela oylamanın geçerli olabilmesi için oyların belli bir sınırı aşması lazım mı? Bir de oylama süresi ne kadar? --Ruzgarmesaj 21:55, 27 Haziran 2006 (UTC)

VP:SAM sayfasında kısaca anlatıyor. Oylama süresi için normal süre 5 gün, oyların yapısına göre daha kısa sürede sonuçlandırılabiliyor veya tartışmalı ise karar yoksa ortada 5 günden daha uzun süre de olabiliyor. Ayrıntılı bilgiyi VP:SAM sayfasından alabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:59, 27 Haziran 2006 (UTC)

Bu arkadaş buraya ilk geldiğimde okuduğum sayfada olan kişi olmalı. O sayfada kararı açıkladığına göre burada birşeyler olmalı gönüllüler adına... Sayın Uğur, bir miktar bilgiye ihtiyaç duydum kendi sayfama yazdım ama o konularda nasıl bilgi alacağım konusunda bana yazan olmadı henüz. Bilgi yada bağlamlı sayfa adları yada kısayolları verebilirseniz sevinirim.--Medaviki 11:49, 28 Haziran 2006 (UTC)

Silme işlemini gördüm sayfanızın hemen üstünde VP:SAM safyasındaki kurallara göre bir oylama yapıldı ben sadece sonuca göre kararı en üste yazdım:) Kararı ben vermedim yani. Yardım:İçindekiler sayfasında ve özellikle size gelmiş olan ilk mesajdaki bağlantılarda sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 12:04, 28 Haziran 2006 (UTC)

yardım için teşekkür ve az önce yazdığım kişi hakları eleştirisi hakkında kısa not[kaynağı değiştir]

Burada konumuzu tam olarak bilmemekle birlikte ilk geldiğim sayfada edindiğim izlenime göre 'admin' gibi konumunuz olmalı. Lütfen az önce yazdıklarımı okyunuz. Bir sayfaya çok uzun eleştiri yazdım kişi haklarını çok arka plana atmışsınız sitede. Benim gibi ilk gelen kişilerin ilk önce görmesi gereken konu eğer üye olacaksa ilk okumaları gereken konular sizin yada patronunuzun hakları değildir. Siz zaten oradasınız sizin haklarınızdan önce benim kişi olarak kendi haklarımı bilmeye ihtiyacım var ve üzgünüm ki bu konuda işi bilgi olan bir sitede bu konuları nasıl önemsemezsiniz. Şimdi ben birinci tekil şahıs olarak o maddeleri okusam ve üyelikten ölsemde çıkamadığımı öğrensem üye olmak için çok düşünürdüm ve siteyi anonim olarak inceler gerek duyar ve doğru işer yaptığınız kanısına kapılırsam üye olur aksi halde olmazdım. Burada örtük bir site sahibinin art niyeti olmalı bunun başka açıklaması yok. Eğer sahibi değilseniz sahibine iletmeniz hem sizin hemde onların adına yararlı olacaktır. İlk gelenin burnunun içine nazikçe sokmalısınız haklarını önce ve öncelikle okutmayı sağlayınız haklarını. Site içinde iç bağlantı dediğiniz mevzu hoş ama bazı şeylere yöneylem açısından kolayca ulaşım zorluğu var kullanımda. İçerik hakkında yorumda bulunamayacağım şimdilik ama sonuçta bilgi nesnelse ne ala! --Medaviki 12:56, 28 Haziran 2006 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:%C4%B0lkeler_ve_kurallar buraya yazdıklarımı lütfen dikkatle okuyunuz!

Tekrar merhaba, yönetici olarak geçiyor. Fakat yöneticilerinde hakları kullanıcılarla eşit. Vikipedi'de patron vs. böyle bir düzen yok. Ek olarak profesyonel bir sistem de yok burada. İsteyen istediği sayfayı düzenleyebiliyor, bilgilerin erişimini kolaylaıştırmam için çaba harcıyor vs. Yani ulaştığınız yada ulaşamadığınız bilgiler tüm üyelerin çabalarıyla oluşmuş durumda. Eklediğiniz bilgileri gördüm, ama bunları tek başıma yapmam yoğun ve ağır bir iş:) Tüm kullanıcılarla zaman içinde yapılacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:19, 28 Haziran 2006 (UTC)

Taslak Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur Basak, Erken Tunç Çağı maddesine, 15 Şubat 2006 tarihinde "taslak" şablonu koymuşsun. Madde içeriğinde düzenlemeler yapıp şablonu kaldırdım. Maddenin son halinin uygun olup olmadığına bir göz atabilirsen... İyi çalışmalar dilerim. Makedon 14:57, 28 Haziran 2006

Merhaba Makedon, aslında bana hiç sormana veya bir şekilde fikrimi almana gerek yok:) Şayet sayfada telif sorunu yoksa, sayfa güzel görünüyor. Ufak 1-2 değişiklik yaptım. Bu arada Vikipedi:Taslak sayfamız genel anlamda bir taslağı tanımlıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:14, 28 Haziran 2006 (UTC)

iyi tatiller[kaynağı değiştir]

Uğur, iyi tatiller, kendine iyi bak. Sevgiler. Metal Militia 17:45, 29 Haziran 2006 (UTC)

Sayın Uğur Başak'a acil göreve çağrı[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur bey, Denetçilerden birisi olmanız nedeniyle farklı iki kullanıcı tarafından yapılmış bulunan 3 adet denetçi talebi sizleri beklemektedir. Acilen gereğini yapmanız bu gece masum olduğum konuda rahat ve huzur içinde uyumamada katkı sağlatacağı için göreve çağırıyorum. Saygılar.--BenHur 19:11, 30 Haziran 2006 (UTC)