Kullanıcı mesaj:Ugur Basak/Arşiv Nisan 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kitaplar ile ilgili bilgiler vikipedi de mi yoksa vikikitapta mı yayınlanmalı (tanıtım vb.)?--AbSar 14:22, 1 Nisan 2006 (UTC)

Absar vikikitap projesi ile fazla ilgilenmedim fakat, bir kitabın içeriği, yazarı ile ilgili bilgiler burada yer alıyor. Vikikitap'da ise bir konu hakkında kitap yapısında bilgiler yer alıyor. Ücretsiz e-kitaplar, veya mesela bir programla dili ile ilgili bilgiler gibi. --Ugur Basakmesaj 19:39, 1 Nisan 2006 (UTC)

Wikibooks ingilizce bir kitabı türkçeye çevirip VikiKitaplar'da yayınlamak sorun olur mu? Mesela telif hakkı vs. --Yolcu 09:22, 7 Nisan 2006 (UTC)

en:wikibooks'dan çeviri yapacaksan bir sorun olmaz. Benzer bir işlemi wikipedialar arasında zaten uygulamaktayız. Diğer wiki projelerinden çeviri yapabilirsin. --Ugur Basakmesaj 09:28, 7 Nisan 2006 (UTC)

VikiKitaplar'ın ismi Vikitaplar olarak değiştirilse daha iyi olmaz mı? Bunun için oylama falan mı yapmak gerekiyor? --Yolcu 11:00, 9 Nisan 2006 (UTC)

Anasayfada bulunan isimnde mi bahsediyorsunuz, isim o kadar önemli değil ama tüm projelerde benzer bir isim yapısı kullanılmış. Şayet ana sayfadakilerin hepsinin küçük olmasını düşünüyorsanız, ana sayfanın tartışmasına fikir olarak belirtin diğer kullanıcılarında fikrini görelim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:06, 9 Nisan 2006 (UTC)
bahsettiğim şey vikitaplar yani iki tane ardarda ki olacağına bir tane ki olsun. vikikitaplar yerine vikitaplar. büyük küçük harfle ilgilenmiyorum. --Yolcu 11:09, 9 Nisan 2006 (UTC)
Bunun ne kadar mümkün olduğunu bilmiyorum ama çok gerekli olduğunu düşünüyorsanız köy çeşmesinde duyurabilirsiniz. En azından kolay bir şekilde değişeceğini sanmıyorum, sanırım wikimedianın veritabanı ile sorumlu kişilerene rica ile değiştirilebilir. --Ugur Basakmesaj 11:14, 9 Nisan 2006 (UTC)

Sevgili Uğur bey, Özvatan, Kayseri maddesindeki son eklentinin 'Ansiklopedik olup olmadığı' konusunda tereddütüm var. Ayrıca, kullanıcı kendi e-mail adresini de eklemiş ki, bu da reklama giriyor diye düşünüyorum. Ben yanlış bir şey yapmaktan çekindiğim için sizin adı geçen maddeye bir göz atmanızı rica etsem... Teşekkürler.Hasan Sami 15:59, 1 Nisan 2006 (UTC)

Fazla ansiklopedik değildi, yorumsal bir yazı olmuş eski haline getirdim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:42, 1 Nisan 2006 (UTC)

silinirim, silinirsin, silinir...[kaynağı değiştir]

Yahu, sevgili Uğur Başak, bari sen yapma...

...Yapacaksan da hiç olmazsa bir mesaj filan at.

Bir yurtdışı gezisinden dolayı Vikipedi'yi son 5 gündür doğru dürüst takip edemedim.

  • Taksonomi-mod.2'yi Taksonomi kutu diye değiştirmişsin; onu farketmiş ama bir yorum yazamamıştım:
  • Eline sağlık; iyi olmuş. O isim değişikliği ne zamandır düşündüğüm birşeydi: ilk başta deneme maksatlı açmış, kodunu oturtunca da ismini değiştirmeyi planlamıştım ama elime yapışmıştı. Buna mukabil, benim düşündüğüm yeni isim Biyolojik sınıflandırma ya da Bilimsel sınıflandırma (biyoloji) gibi birşeydi. Şu anki hali de iyi ama benim önerdiklerim (taksonominin ne olduğuna da ışık tutan) daha iyi olabilir miydi ki ? Üstüne tartışırdık; iyi olurdu.
  • Taksonomi modifiye (ilk yaptığım, hiçbir zaman gerçek bir şablon olamayan ve yerini Taksonomi-mod.2'ye bırakan) ve Taksonomi-mod.2 de kullanılmadıkları için silinmiş olsa gerekler: iyi olmuş; gereksiz sayfanın sanal çöp olmaktan başka ne fonksiyonu var ki ?

Gene de geliyoruz, şu iletişimsizlik durumuna:

  • 2001: Bir Uzay Destanı'nın ismi ile ilgili açıklamasız bir değişiklik yaptığımda (ki, bu kendi başlattıklarımdan başka bir maddede yaptığım ilk değişikti, eğer yanlış hatırlamıyorsam), senden uyarı almıştım ve bir daha da açıklamasız değişiklik yapmamaya büyük özen gösterdim; hala da öyle: bunun gerekliliğine inanıyorum.
  • Lakin, bu hususta da kendimi felaket yalnız hissediyorum: yöneticiler içinde bile buna dikkat eden çok azmış gibi duruyor. Bu konuda seninle yollarımız ilk defa kesişiyor ama mesela Denisutku bu konuda çok azimlidir: yaptığı değişikliklerin hiçbirine açıklama yazdığını görmedim (çok nadiren ve iki kelime belki; ama kesinlikle iki cümlecik değil).

Tabii, açıklama yazmak fevkalade zaman yiyen bir iş olabilir: bir değişiklik yaptığımda, onun nedenini açıklamak için bazen 6-7 kat daha fazla vakit ve emek harcadığım oluyor. Lakin, zannederim ben de sizler gibi bu işten imtina etmeye başlayacağım: çok yorucu ve bir değişikliğin açıklamasını yapana kadar, belki 5-10 tane başka değişiklik yapmak mümkün.

Mesela, işe şu Genel Bilgi Paktı işinden başlayayım, açıklamasız, sorgusuz, sualsiz: o kadar tartışma açtık, bir Allah'ın kulu o işe el atmamış; Feragatname ilginçliği ("saçmalığı" diyesim geliyor ama hadi demiyeyim) olduğu yerde sayıyor. Onu değiştirmek için ne olmak lazım; yönetici mi ? İstersen sen beni o değişiklik için 1 saatliğine yönetici yap; değişiklik sonrasında geri normal kullanıcı haline çevirirsin.

--Doruk Salancı 10:03, 2 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Doruksal söylediğin gibi biraz düzenleme yaptık. Eski durumda 4-5 ayrı taksonomi şablonu kullanılmaktaydı onu 3'e kadar düşürdüm. Şu anda 2 tanesi yoğun olarak kullanılmakta, sanırım onlarda bir karar kılıp tümünde aynısını kullanmalıyız ki, ileride de kolaylık sağlansın. Şu anda sadece benim görebildiğiklerim Şablon:Taksokutu, Şablon:Taksonomi kutu, Şablon:Taxobox. Aslında bunlar için bende sana bir mesaj atacaktım, özelliklerini birleştirerek 1 tanesini kullanalım diye. Şu anki hallerinde ve kullanılışlarında çok büyük bir fark yok. Yöneticilik konusunda benim yapabileceğim bir şey yok. Bir yardımım olabilirse yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:14, 2 Nisan 2006 (UTC)


Benim yönetici olmak gibi bir isteğim yok: yardımın olursa, şu Feragatname'ye bir el atıver...

Taksonomi şablonları ile ilgili olarak ne yazık ki detaylı bağlantılarla konuyu takip etmeni sağlayamayacağım (hatta detaysız bağlantı bile veremeyeceğim) ama genel özet şudur:

  • Sualtı canlıları üzerine yazmaya başlayıp da bir Vikipedi'de bir sınıflama tablosu olduğunu gördüğümde, bunu kullanmaya çalışmış ama becerememiştim: neredeyse her bir satırı ayrı bir şablon olarak hazırlanmış ve kimi zaman onlarca şablon kullanımını gerektiren bir tablo yapısı vardı.
  • Taksonomi-modifiye'yi tek bir şablona indirgemenin başarılıp başarılamayacağını görmek için yazmıştım ama gerçek bir şablon değildi; bir maddenin içine olduğu gibi kod yazarak yapılabilecek bir tablonun genel kodu şeklindeydi.
  • Wikipedia'daki Album infobox ve Film infobox (ya da benzeri isimli) şablonlardaki class=hiddenStructure benzeri komut satırının verisi girilmeyen satırları sakladığına nihayet uyanınca, Taksonomi-mod.2 doğdu. Eş zamanlı olarak, Alperen'de Wikipedia'daki Taxobox'ı (şu anki halini değil de biraz daha eski bir sürümünü) Vikipedi'ye uyarlamaya çalışıyormuş. Biz bir şekilde karşılaştık: Alperen kendi uğraştığı ile ilgili kimi problemleri çözememişti; benimkisi ise fena çalışmıyordu.
  • Alperen uğraşmayı bıraktı ya da Ormanbotaniği ile birlikte Taksokutu'yu Wikipedia'daki bahsettiğim Taxobox'a daha bir uyar hale getirdiler. Son zamanlarda dikkat edebildiğim kadarıyla, Ormanbotaniği'de Taksokutu üzerinden tek şablon kullanımını tercih ediyor; Vikipedi'ye uyarlanması için uğraşmış ve çoğu maddesinde kullanmış olduğu (ve anlaşılan artık tamamen Taksokutu'nun yerlerine geçtiği) o fevkalade çoklu şablon sistemini değil.
  • Elbette, ilgilenenlerin üzerinde fikir birliğine varacağı tek bir biyolojik sınıflandırma tablosu yeğdir. Ancak, bu konuda bir tartışma, görüş alıverişi filan olur, değil mi ? Yani, bu kadar emek harcanan bir ortamda, hala daha sorgusuz sualsiz ve açıklamasız değişikliklerle karşılaşmayız, umarım.

Bu arada, o eski silsilesel taksonomi şablon sistemini tamamen temizleyememiş olabilirsiniz:

  • Şablon:Şube, Şablon:İnfratakım/şube/vs., Şablon:Üstbölüm/alem/oymak/vs. gibi olup da şu anda hiçbir bağlantıları olmayan şablon parçaları da silsileli taksonomi şablon sistemine aitler.

--Doruk Salancı 11:25, 2 Nisan 2006 (UTC)

Tekrar merhaba Doruk, hatırladığım kadarı ile doğrudan kullanılan hiç bir şablonu silmemeye çalışmıştım. Şayet silmişsem kusura bakma. Şu anda iki şablonda birbirine çok yakın, ben o konularda bir bilgiye sahip değilim fakat bu hiddenstructure yapısı ile ikisinde de eksik olan noktalar birleştirilerek tek bir şablon haline getirilebilir sanırım. Daha sonrada kalmasına karar verilen şablona göre diğerleri düzeltilebilir.
Aslına bakarsen son zamanlar gerçek yaşam işleri ile biraz yoğun olduğumdan bende fazla zamanımı harcayamıyorum vikipedi'ye fakat olduğum zamanlarda en verimli olarak hercamaya çalışıyorum. Feragatname konusunda yardım edebileğim konuları doğrudan söylersen sana yardımcı olmaya çalışırım.
(tüm) Şablonlar ile ilgili olması en uygun şey bir konu için tek şablon kullanmamız bu sayede bir standart olmuş olur ve tek bir yerden değişiklikle sorunu çözmüş oluruz.
Tekrar kusura bakma, bir yardımım olabilirse yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:03, 3 Nisan 2006 (UTC)

Kutularla İlgili[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan bilgi kutusunun yenilenmesi gerekmektedir.Nasıl yapabilirim acaba? Inanna 19:17, 2 Nisan 2006 (UTC)

Inanna o bilgileri birisi Şablon:Türkiye içine eklemiş. Türkiye Cumhuriyeti sayfasının içeriğine ekledim şablonu, Türkiye Cumhuriyeti sayfasından o bilgileri güncelleyebilirsin. --Ugur Basakmesaj 09:06, 3 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkürler. Inanna 11:28, 4 Nisan 2006 (UTC)

Önemli değil, kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:34, 4 Nisan 2006 (UTC)

Ali (Halife)[kaynağı değiştir]

Taraflılık açısından değerlendirmenizi rica ederim. --Muhammet Alp Yılmazgil 07:20, 3 Nisan 2006 (UTC)

Muhammet en kısa sürede göz atacam o sayfaya, hatta sen söylemeden önce bende değişiklikler yapmak istiyordum o sayfada. Değişiklikler yaptıktan sonra sana haber veririm. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:08, 3 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Muhammet, Ali (halife) sayfasıda Kut sayfasıda güzel olmuş ellerine sağlık. Gereksiz konularda kırılmamıza birbirimizi kırmamıza gerek yok. Taraflı şablonlarını tarafsızlaştığını düşündüğün maddelerden kaldırabilirsin. Not olarakda tartışma sayfalarına belirtebilirsin. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 16:07, 5 Nisan 2006 (UTC)
  • Bende kaldırabileceğimi biliyorum yalnız bu şekilde bir yol takip ederek katılımın artmasını tercih ediyorum sizlerin katılımları ve belki bazı noktalara ufak rutuşlarla daha iyi bir noktaya geleceğimiz ümidindeyim. Hazreti ifadesiyle ilgili bir çalışma yapıyorum yakında bilgilerimi sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum. Sağlıklı ve mutlu günler --Muhammet Alp Yılmazgil 11:18, 6 Nisan 2006 (UTC)
Sayfada birkaç ufak değişiklik yaptım aslında. Biraz daha değişikliğe ihtiyacı var, anlatımın kolaylaştırılması bu tür konularda. Zaman buldukça göz atıyorum. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:54, 6 Nisan 2006 (UTC)

Şablon Türkiye[kaynağı değiştir]

Türkiye şablonunu sayfa içeriğine ekleyip silmenizin mantığı nedir? Şablonların amacı sayfa büyüklüğünü azaltmak, düzenlemeyi kolaylaştırmaktır. Eğer silmekte kararlıysanız diğerlerinide silin, hepsine yeni düzenleme yapalım.--Ahmetan 09:36, 3 Nisan 2006 (UTC)

Şablonların amacı sayfa büyüklüğünü azaltmaktan çok birden çok sayfada kullanılan bilgilerin tek biryerden kontrolü içindir. Gereksiz şablon kullanımları sunucularda gereksiz yüklenmelere neden olmaktadır. Eskiden kullanıcılar imzalarında, hoşgeldin gibi uyarı mesajları doğrudan vs. kullanılıyordu. Fakat bu şekilde kullanımlar gereksiz sunucu yüklenmesine yol açtığından dolayı, hoşgeldin gibi devamlı bir sayfada kalacak uyarılar için subst: kullanarak bilgiler doğrudan sayfa içerisine ekleniyor, aynı şekilde tek bir sayfada kullanılmak için yapılmış bir şablonun hiç bir faydası yok.--Ugur Basakmesaj 09:42, 3 Nisan 2006 (UTC)
  • Aslında bir şeyin amacını tartışmak gerekiyorsa öncelikle yöneticilerden başlanmalı. Neyse boşverin, şablonları sayfaya taşıdım. Sisteme gereksiz yüklenme yapmasınlar. Kullanılmayan şablonların hepsini silebilirsin. Kolay gelsin.--Ahmetan 13:17, 3 Nisan 2006 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Maddeler arası yönlendirme nasıl yapılıyor?Mesela Türkiye, TC, Türkiye Cumhuriyeti aynı maddede. İyi çalışmalar.--AbSar 11:59, 3 Nisan 2006 (UTC)

Absar, soruyu tam anlayamamış olabilirim o yüzden şöyle yazayım. Türkiye sayfasından Türkiye Cumhuriyeti sayfasına yönlendirme yapmak için #redirect[[Türkiye Cumhuriyeti]] şeklinde yönlendirme yapabilirsin.--Ugur Basakmesaj 12:10, 3 Nisan 2006 (UTC)
Peki bu yazıyı nereye yazacağız.--AbSar 12:12, 3 Nisan 2006 (UTC)
Yönlendirme olacak olan sayfanın içine örnek --Ugur Basakmesaj 12:15, 3 Nisan 2006 (UTC)

IRC çağrı[kaynağı değiştir]

  • selam, irc'ye gelebilir misin bir dakika? Tembelejderha 18:36, 3 Nisan 2006 (UTC)

Şeyh Said ayaklanmasi[kaynağı değiştir]

http://farabi.selcuk.edu.tr/suzep/tarih/ders_notlari/bahar_yariyili/bolum_10/bolum10.html

Bu madde yukarda gösterdigim linkten alintidir ve muhtemelen telif hakki ihlali var. Tarafli olup olmadigini bir kenara birakalim. Telif konusunda ne yapilmali.Sero 19:36, 4 Nisan 2006 (UTC)

Hangi maddeden bahsettiğini bilmiyorum ama şayet telif sorunu görüyorsan ilgili maddenin en üstüne {{telif|adres=....}} şeklinde belirtebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:41, 5 Nisan 2006 (UTC)

cvp:Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba DeveDiKeNi, öncelikle hoşgeldin. Eklemiş olduğunuz maddelerin birçoğu gerçekten çok güzel ama bazı konularda yanlışlarınız oluyor bunları yeni olmanıza ve vikinin yapısını bilmemenize bağlıyorum. Öncelikle bu kadar uzun yazıları birden girmiş olduğunuza göre bunları bir yerden alıyorsunuz fakat bu internette çıkmıyor, buda sizin kaynaklarınız olduğunu gösteriyor. Umarım bunlarda herhangi bir telif sorunu yoktur, çünkü buraya eklenen bilgiler kamu malı oluyor sonucunun ne olduğunu biliyorsunuzdur.

Başka bir nokta bazen madde eklerken o isimde başka madde olup olmadığını araştırmanız güzel olur, o konuda katkısı olan tüm kullanıcıların emeklerini yoksaymamak için ilk açılan maddenin üzerine ekleme yapmak en uygunudur. Şayet o maddenin ismi farklı bir isim olarak daha uygun ise ekleme yaptığınız sayfada adını değiştir özelliği ile ismini değiştirebilirsiniz.

Diğer bir nokta bazı sayfalarda içerikleri yok sayarak yeni bir metin ekliyorsunuz, buda o maddede emeği geçen kişilerin emeklerini yok saymak gibi oluyor. Ayrıca sanırım viki yapısını bilmediğinizden bazı gerekli noktalarıda siliyorsunuz; interwiki adındaki diğer dillere olan bağlantıları. Bu noktada sizden isteyeceğim en azından şu an için çok yanlış olmadıkça bir maddenin içeriği doğrudan değiştirmemeniz ve daha çok yeni maddeleri geliştirmeniz veya bir ihtimal taslak olarak bekleyen çok fazla maddemiz var onlarda eklemeler yapabilirsiniz. Yine bunlarda da interwiki gibi noktalar dikkat etmeniz çok güzel olur.

Umarım bu yazdıklarımı olumlu olarak algılarsınız. Herhangi bir yardımım olabilirse kullanıcı mesaj sayfamdan yardım istemeniz yeterlidir. Size taslakların bulunduğu bağlantıyı veriyorum. Bur kategorilerde o kadar kısa maddeler var ki 1 cümle ile geçiştirilmiş. Kategori:taslak ve Kategori:Taslak kategorileri. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 07:51, 5 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba,
Önerileriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Haklısınız, Vikipedi'nin bazı yönlerini bilmiyorum, silmemem gereken yerleri de bundan dolayı siliyor olmalıyım. Sanırım, zamanla bu sorunu aşarım. Eklediğim maddeler, benim kişisel çalışmam. Ben eski bir ansiklopediciyim. Bazı maddeleri, basılı olarak yayımlamaktan vazgeçtiğim hazır bir çalışmamdan aktarıyorum. Vikipedia'nın iyi bir ansiklopedi olmasına katkıda bulunmak istiyorum. Öte yandan bazı maddeleri de yeni yazıyorum.

Şöyle bir sorun var: Eğer bir maddenin çatısı ve bilgi donanımı yetersizse, o maddeyi iyileştirmeye çalışmak boşuna bir çaba. Kişisel deneyimimden bunu biliyorum. O zaman tamamen değiştirmek gerekiyor. Başka türlü, o madde hiçbir zaman iyi bir madde olamaz. Benim kişisel düşüncem bu. Benim yatığım köklü değişiklikler, bu ansiklopediye katkıda bulunan belli başlı kişileri rahatsız ediyorsa, bundan vazgeçiyorum. Ama, bana sorarsanız, pek çok önemli maddenin mutlaka yeniden yazılması gerekiyor.

interwiki bağlantısının nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
--DeveDiKeNi 20:34, 5 Nisan 2006 (UTC)


Merhaba son yaptığınız değişikliklere baktığım zaman interwikinin ne olduğunu anladığınızı tahmin ediyorum. Genelde sayfaların en altında bulunan [[en:XXXX]], [[de:XXX]]] şeklinde olan kısımlar interwiki, yani diğer dillerde ki aynı konu ile ilgili sayfalara bağlantı. II. Abdülhamit sayfasında olduğu gibi taraflı ve/veya düzenle şeklinde etiketlenmiş sayfaların yeniden yazılmasında o kadar büyük bir sorun yok. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:10, 6 Nisan 2006 (UTC)

Malatya Fen Lisesi[kaynağı değiştir]

Malatya Fen Lisesi maddesi neden kitlendi?--AbSar 10:47, 6 Nisan 2006 (UTC)

Bende kilitli görünmüyor, oturum kapatıp da kontrol ettim yine normal bir daha kontrol edebilirmisin. koruma kayıtlarında da öyle bir şey görünmüyor. Veritabanı ile ilgili geçici bir kilitlenme olabilir ama. Bazen oluyor --Ugur Basakmesaj 10:50, 6 Nisan 2006 (UTC)
Teşekkür ederim bende de düzeldi.İyi çalışmalar.--AbSar 10:53, 6 Nisan 2006 (UTC)

Corcosa Mente[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Öncelikle wikipedi de oldukça yeniyim ve bir çok konuda uygulama hatalarım oldu ve olmakta. Belki birilerinin işine yarar düşüncesi ile koymuş olduğum Corcosa Mente adlı çalışmanın taslağını bir çok kişiden aldığım olumsuz yaklaşım nedeniyle (oylama tam olarak sonuçlanmamasına rağmen) içerik olarak sildim ve sizdende sayfanın tamamiyle silinmesini talep ediyorum. Burada bir şeyi ispata çalışmak gibi bir gayretim yoktu ve bundan sonrada olmayacak. İnsanların yeni çalışmalara olan olumsuz bakış açısını gördükçe verdiğim çabanın anlamsız olduğuna kanaat getirdim. Baştan beri verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Saygılarımla.--F.Polat 11:30, 6 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba F.polat, öncelikle yanlış anlaşılmalardan dolayı üzgünüm. İlk olarak maddeyi gördüğümde ilgilimi çekmişti ve daha fazla bilgi bulmak için google araması yapmıştım fakat hiç bilgi bulamadım. Vikipedi dışındaki fikrimi sorsanız kalmasıdır fakat vikipedinin kuralları gereği özgün araştırma durumuna düşüyor. Ama bir öneri olarak şunu yapabilirim, şayet şu durumda bilimsel olarak bir yerde yayımlanmamışsa; konuyu kullanıcı sayfanızda anlatabilirsiniz. Kullanıcı sayfanız size aittir ve yaptığınız bazı şeylerden ve fikirlerinizden bahsedebilirsiniz. Umarım kısa sürede projenizi daha iyi durumlara getirebilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:44, 6 Nisan 2006 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara_%C3%9Cniversitesi_Fen_Fak%C3%BCltesi maddesinde ilk iki resmi ne yaptıysam formatını istediğim duruma getiremedim. Önce asıl isimleri çok uzundu, sonra herhalde Türkçe karakterin de dışında ş harflerinden kaynaklanıyor dedim. Ama yine de beceremedim. Bu durum Vikiyi öğreniyorum derken iyice kafamı karıştırdı. Beni yönlendirebilir misiniz? Kullanıcı:Tuluat:TuLûAt

gözüme çarpanları düzenledim, sanırım boşluklardan olmuş sorun. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:29, 6 Nisan 2006 (UTC)

Bunu kullanmanın (yaratmak, kod eklemek vb.) temel incelikleri nelerdir ?

Almanların "Sakla/Göster"li içerik tabloları ya da şablonları ile ilgili bazı "monobook" linkleri vermiştin ama ben onları kendimce bir monobook sayfasına kopyalayıp, görmeyi bile başaramadım.

Bir de faydalanması kolay ve öğretici Java Script kaynakları var mıdır, internette ?

--Doruk Salancı 17:31, 6 Nisan 2006 (UTC)

Yahu, şimdi farkettim ki sen işi çoktan halletmişsin: nasıl becerdin ?!!

Müthiş !!

Bunu bilgi kutularına da uygulamak mümkün mü ?

--Doruk Salancı 17:44, 6 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Doruk, son kontrolleri yaparken cevap veremedim kusura bakma. Şablon:NATO'a örnek olarak bakabilirsin. Aslında her konuda uyar bu şablon yapısı fakat şu en altta bulunan ve bir süre sonra sayfanın yapısını çok bozan kutular için kullanmak en iyisi sanırım. Herhangi bir soru olursa yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 17:51, 6 Nisan 2006 (UTC)

Vallahi, benim sorum aslında var:

  • bu "monobook.js" konu başlıklı mesajlarımın ilk kısmında dediğim gibi, bir 30 dakika kadar önce sakla/göster fonksiyonlu şablon üretebilme denemelerinin başına oturmuştum ki, bir monobook.js sayfasına kod yapıştırmayı bile beceremedim (çok daha önceden bana önermiş olduğun http://de.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Monobook.js adresindeki ilgili kodu User:Doruksal/monobook.js'ye taşımaya çalıştım ama olmadı)...
  • bir 5 dakika kadar önce senin işi çoktan hallettiğini gördüm ve heyecanlandım...
  • lakin, bu kod nasıl işler, yazımını nasıl hallettin, nerede durur, görmek mümkün müdür ve monobook.js yazmanın temel özellikleri nedir filan gibi bin tane sorum var (30 dakika kadar önce bu kadar fazla değildi, tabii).

--Doruk Salancı 18:03, 6 Nisan 2006 (UTC)

Monobook.js yazman fln gerekmiyor senin. O işi Alman kardeşler halletmiş bizde kopyaladık şu anda kullanıyoruz. Kodlar MedyaViki:Monobook.js ve MedyaViki:Monobook.css dosyalarında var. Örnek kullanımda Şablon:NATO sayfasında mevcut. Senin kullanacağın kod sadece bu örnekteki gibi olacak, bende bugün deneme-yanılma ile çoğunu çözdüm sayılır. Monobook.js konusuna gelince, bu konu için ekstra bir şey eklemen gerekmiyor, ama kendin eğlence veya kolaylık amaçlı kullanmak istersen JavaScript fonksiyonları ile kendine özel şeyler yapabilirsin. Şu an için Şablon:NATO'a bir göz at bakalım. Bir soru olursa yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:09, 6 Nisan 2006 (UTC)--Ugur Basakmesaj 18:09, 6 Nisan 2006 (UTC)

söylediklerin için teşekkürler uğur başak neyse

senin de bana msj atmanı bekliyorum

ok? ;) Kullanıcı:Orlala

imza atmak için üstte bulunana soldan 2. düğmeyi kullanabilirsin. Biraz yardım sayfalarında dolaşman iyi olur. Ayrıca Vikipedi:Deneme tahtasını deneme amaçlı kullanabilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:13, 7 Nisan 2006 (UTC)


Boş Kategoriler...[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur Kolay Gelsin,

Kategori:Krallar ve Alt Kategorisi olarak Kategori:Kralları(Birleşik Krallık) var, fakat kategoriler boş, daha sonradan kullanılacak diye mi açıldı kalmalı mı yoksa boş kategoriler de silinmeli mi? --renegademsj 14:26, 7 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Renegade, kategoriler seninde dikkat ettiğin gibi rastegele açılmış ve düzensinz. Sanırım o kategori Birleşik Krallık Kralları anlamında açılmış ama zaten isim yanlış. Siliyorum onu. Gözüne takılan böyle kategoriler olursa {{sil}} eklemen yeterli. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:29, 7 Nisan 2006 (UTC)

Uğur bey merhaba!Ben 12 yaşında bir vikipedistim.Yaşımın küçük olması vikipedistliğimi etkiler mi?Cevap bekliyorum.Kolay gelsin --Simon Bolivar 18:47, 7 Nisan 2006 (UTC)

Yaşın bir önemi yok, yazdığın bilgilerin ansiklopedik olmasına, belli bir maddeye ekleme yaparken diğer bölümlere uygun bir şekilde ekleme yapmak dışında bir zorlama yok. Tabi tarafsız, telifsiz vs. bu noktalara da dikkat etmen gerekiyor. Yardım sayfalarına göz atarsan aradığın bilgilerin çoğuna ulaşırsın. Tekrar hoşgeldin --Ugur Basakmesaj 18:53, 7 Nisan 2006 (UTC)
Kategori:Yay burcu vikipedistler Böyle bir kategoriye eklemek istiyorsan kendini kullanıcı sayfanın en altına bu yazıyı eklemen yeterli, Kategori:Yay burcu vikipedistler. --Ugur Basakmesaj 19:21, 7 Nisan 2006 (UTC)
Sayfana ufak bir ekleme yaptım. Bakabilirsin --Ugur Basakmesaj 19:29, 7 Nisan 2006 (UTC)
Yardım için teşekkürler.Zaten yeniyim.Teknik bilgim yok.

--Simon Bolivar 19:31, 7 Nisan 2006 (UTC)

I left a note on eo.wiki[kaynağı değiştir]

Hello Ugur. I left a note on the eo.wiki Village Pump [1]. It's up to them, now. Bye. --87.2.78.134 21:45, 7 Nisan 2006 (UTC) it:Utente:Paginazero not logged.

Son değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba DeveDiKeNi, sanırım şu anda viki yapısına alışmış bulunuyorsun. Son değişikliklerinden gördüğüm kadarı ile sayfalarda neleri değiştireceğini nelere dokunmaman (interwikiler vs) öğrendin. İlk olarak eklemiş olduğun sayfaların içerik kalitesi yüksek bu da bizim için güzel bir şey. Umarım bu kaliteli madde artışı devam eder. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:55, 7 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkürler. Haklısınız, bu elektronik ortamdaki ansiklopedinin yapısını ve işleyişini büyük ölçüde kavradığımı sanıyorum. Basılı ansiklopedilerden bir miktar farkı da var haliyle. Katkıda bulunmayı sürdürmek istiyorum. Belki bu maddeler, diğer arkadaşların da katkılarını nitelik yönünden etkiler ve herkes daha özenli katkıda bulunmaya özenir. Selamlar.--DeveDiKeNi 22:02, 7 Nisan 2006 (UTC)
Aslında çoğu kişi katkıda bulunmaya çalışıyor, fakat ortada olan durum; çok az aktif kullanıcı var, bu kullanıcılar ile de ancak durum bu şekilde olabiliyor. Zamanla kalite artışıda olacaktır, her geçen gün bir öncekinden daha iyiye gidiyor bu da bir gerçek. Hayırlı geceler --Ugur Basakmesaj 22:06, 7 Nisan 2006 (UTC)

Doğu Türkistan[kaynağı değiştir]

Doğu Türkistan maddesini hiç değilse Sincan Uygur Özerk Bölgesi maddesine yönlendirmemiz gerekmez mi? TuLûAt

Tam emin olmamakla beraber Sincan isminin televizyon ve medya tarafından daha çok kullanıldığını sanıyorum. Sayfanın tartışma kısmına fikrini belirtirsen belki diğer kullanıcılar da fikirlerini belirtirler ve ona göre bir şey yaparız. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:33, 8 Nisan 2006 (UTC)


Vikipedi'nin esprili Ekşi Sözlük tarzında bir clone'u açılabilirmi?Cevaplarınızı bekliyorum.--Simon Bolivar 12:34, 8 Nisan 2006 (UTC)

Öyle bir site zaten mevcut, ama bunun türkçesi olsun diyorsan o kısım seni ilgilendirir:) Burada aktif olan kullanıcıların pek ilgisinin çekeceğini pek düşünmüyorum ama. http://uncyclopedia.org/wiki/Main_Page Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 19:58, 8 Nisan 2006 (UTC)
Ne güzel,Hakkaten öyle bir site olması beni şaşırttı.--Simon Bolivar 12:41, 10 Nisan 2006 (UTC)

Hz. ifadeleri[kaynağı değiştir]

Saygı (Hz.)ifadelerini kaldırmakla tarafsız değil saygısız olursunuz. Siz ve bu ifadeleri değiştirenler İslam tarihindeki kişilere saygısızlık mı etmek istiyorsunuz. Açınız ingilizce vikipeddidide islam tarihi kısmında Muhammed sallalh alayhive sellem yazıyor. Bu ifadelerde ısrar ederseniz bu iş Avrupadaki karikatür kriziine dönüşür. Kullanıcı:81.213.64.145

bu bağlantıya bakarsanız, interwikiler, kategoriler vs. bunlarıda çıkartmaktansınız sayfalardan. Hz. ifadesinin eklenmesi veya çıkartılması farklı bir konu fakat interwikilerin çıkartılması farklı bir konudur. Hz. ifadelerinin vikipedide eklenip eklenmemesi tartışılır (tartışıldıda, şu anda da tartışılmakda) fakat interwiki ve kategorilerin çıkartılması açık olarak vandalizm. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:45, 10 Nisan 2006 (UTC)

İslam tarihinde ismi geçen kişilerle ilgili hep figür kelimesi kullanılıyor islam tarihinde o kişilerle ilgili böyle bir kavram hiç kullanılmıyor. bu ifadeyi yazanlar o kelimenin ne anlama geldiğini bilmiyorlarsa türk dil kurumu sayfasına baksınlar. bu ifadenin islam tarinde hiç yer alamayacağını o zaman daha iyi anlarlar. acaba bunu yazanlar islam tarihini kelt mitolojisimi zannediyorlar.Kullanıcı:81.213.64.145

Söylemiş olduğum gibi yanlış ve eksik ifadeler, nasıl olması gerektiği veya nasıl olacağı konusunda tartışılabilirler ama, interwikileri ve kategorileri çıkartmanız uygun bir davranış değil. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:02, 10 Nisan 2006 (UTC)

İnterwikileri ve kategorileri çıkarmak ne demek biraz daha anlaşılır ifadeler kullanırmısınız. Kullanıcı:81.213.64.145

[[Kategori:İslam peygamberleri]] kısmı kategori, [[ar:إسماعيل]] kısmı ise interwiki. --Ugur Basakmesaj 10:10, 10 Nisan 2006 (UTC)

Benim amacım burada hiç bir bağlantıyı değiştirmek falan değil maddelerin geçmişine baktım ve yanlışları olmayan eski bir metin seçtim. Bundan sonra hatalı kullanılan kelimelerin değişikliğini en son metin üzerinden yaparım böylece hiçbir bağlantı ve kategori değişmemiş olur. Kelt Mitolojisini yazan kişi tarafından eklenmiş figür kelimeleri İslam tarihindeki kişiler için kullanılamaz bunlar metinlerden çıkrılmalıdır. burada kelt mitolojisinin bir bölümü kalame alınmıyor. Hz. ifadelerine gelince insanlar toplumdda bir kişiden bahsedince mesela ahmet Bey derler şimdi tarfsızlık olsun diye o kişiden ahmet diye mi söz edelim. bu tarafsızlık değidir. Saygı ifadeleri ortadan kalkarsa tarafsızlık değil saygısızlık gelir. maddelerde geçen Bey beyefendi hanım hanımefendi efendi kelimeleri var Şimdi tarafsızlık olsun diye bunlarıda mı çıkaracaksınız. bunları da ayıklamaya kalkarsanız bu işin sonu gelmez. Son bir şey daha ilave edeyim İslam dininin son pygamberi ne demek bunu yazan kişi Kelt Mitolojisinden her halde çok etkilenmiş bu saygırsızlık değil hakaret içerir. bundan sonra yanlışlar düzelene kadar interWikileri ve kategorileri değitirmeden müdahale etmeye devam edeceğim ve bu durumu herkese anlatacağım onların da müdahaleye teşvik edeceğim. Bu sayfaları ana dili türkçe olanlar okur çoğunlukla ve onların yazılarında İslam tarihindeki kişiler için hep Hz. saygı ifadesi olarak kullanılır. Anadili türkçe olanlar SAYGISIZ DEĞİLDİR Kullanıcı:81.213.64.145

Tartışmaya yeni tanık oldum. Peygamber isimlerinin önüne "Hz." konulması Doğu kültürlerine özgü bir tarzdır. Batı kültüründe öyle bir şey konulmasa da o saygıyı duymuyorlar anlamına gelmez. Mesela "Jesus Christ!" diye dua eder ya da yemin ederler ama onu yüceltirler. Diğer Peygamberler için "Hz." (His Holiness) kullanma zorunluluğunu hissetmezler. ANCAK, dünyada insanların "Dnlere İnananlar" ve "Herhangi Bir Dine İnanmayanlar" (ya da Ateistler vb.vb.) gibi farklı farklı olabileceğini akıldan çıkarmayalım. Bu biraz da inanç sorunudur. Ama bir insan, Ateist olmakla birlikte "Hz." kullanabilir de kullanmayabilir de... Ateist olup dinlere ve peygamberlere saygılı olanlar da vardır. "Figür" kelimesi ise Arapça karşılık olarak "sima" dır. Bir Peygambere figür veya tarihi sima demek onun değerini küçültmez. Bu bilimsel/akli anlamda, anlamaya yönelik bir nitelemedir. Bilimin dili "nötr" olabilir, ama bilimin bize sağladığı bilgiden çıkardığımız anlam asıl önemli olan şeydir. Bu bilim dine saygısızdır demek değildir. Dünyada birçok kimse "Hz.", "S.A.V.", "A.S." gibi yüksek saygı ifadeleri kullanıyor tamam, ama bir yandan da değişik mezhep ve din mensupları birbirlerinin hayatlarını yok etmeye çalışıyor. Bu nasıl saygıdır o zaman? Sorun Peygamberlerin yüksek değerinde değil, biz insanlarda demek ki. kullanıcı: Ryesiloglu

Commons Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Ryesiloglu, commonsda bulunan resimleri oradaki isimleri ile yüklemeden kullanabilirsin. Gereksiz yere buraya yüklenmelerine gerek yok. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:27, 10 Nisan 2006 (UTC)

Recep commonsda gördüğün resimlerin isimleri ile kullanabilirsin, şu anda yüklediğini gereksiz olduğundan siliyorum commons'da bulunan Atlas (Gebirge).png ismi ile burada kullanabilirsin. Tekrar kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 12:43, 10 Nisan 2006 (UTC)
Teşekkürler. Öyle bir şey olduğunu biliyordum ama nasıl yapılacağını akıl edemedim. Atlas Dağlarını ekledim artık. Sağolun,

Recep --RcpY 12:33, 10 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Pinar , (Resim:Tam-gunes-tutulmasi-29-mart-2006.gif) commonsda bulunan resimleri oradaki isimleri ile yüklemeden kullanabilirsin. Gereksiz yere buraya yüklenmelerine gerek yok. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:29, 10 Nisan 2006 (UTC)

Haklısın, aslında genelde resim kullanırken commons'da olup olmadığına dikkat ediyorum ama bu sefer ihmal etmişim. Uyarı için teşekkürler. --Pinar 12:36, 10 Nisan 2006 (UTC)
İlk yüklediğinde dikkatimi çekmişti ama doğrudan mesaj atmak istemedim, uyarı olarak algılamamanı dilerim. 2006 sayfasında ki güneş tutulması ile ilgili bağlantıyı da düzenledimi. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:41, 10 Nisan 2006 (UTC)
Teşekkürler. Sana da kolay gelsin. :-) --Pinar 12:47, 10 Nisan 2006 (UTC)

12 Eylül (darbesi?)[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Uğur bey,

12 Eylül maddesinde, aşağıya kopyaladığım bir cümlede bir anlamsızlık var gibi.Acaba değişiklikler sırasında mı böyle bir kayıt ortaya çıktı? İlgilenebilir misiniz? (Hep böyle 'yük'leri size yüklüyoruz ama ne yapalım, siz de Uğur Başak olmasaydınız..)

  • "Darbe" nin lügat anlamı 12 Eylül'le ilgili maddenin mahiyetinden uzak olduğu gibi ıstılahda da 'darbe'(daha doğrusu Hükümet darbesi veya darbe-i hükümet) sadece, zor kullanarak iktidarı ele geçirmeyi hedefliyen bir hareket olarak tanımlanabilir. Darbe'nin hukuki olması beklenilemez.Zaten hukuki olsa onun adı darbe olmaz. Oysa 12 Eylül, TSK'nin uyarıları siyasi iktidar ve muhalefet tarafından dikkate alınmadığı için TSK İç Hizmet Kanunu'nun görev ve salahiyeti dahilinde "Cumhuriyeti korumak ve kollamak maksadıyla" yapılmış bir 'askerî harekât' tır. Bazı arkadaşlarımız bunu "süreç" olarak teklif ediyorlar ki bu tâbir bile 'darbe'den daha uygun olur, diye düşünüyorum. Yani, adı geçen maddenin isminin "12 Eylül askerî harekâtı" en uygunudur. Burada "askerî" ve "harekât" kelimeleri eski oldukları için "darbe" kullanılıyorsa bu kelime de arapçadır ve anlamı "vuruş, çarpış" demektir. Tabii ki, neticede maddenin isminin ne olacağını kararlaştırmak siz uzman yetkililere aittir. 12 Eylül'ün içinden gelen birisi olarak, bunlar benim düşüncem sadece.. Anlamsızlığını bahsettiğim cümle ise :"...1977 seçimlerinden sonra istikrarlı bir hükümet kurulamadığı gibi, iki büyük parti CHP ve Kemal Türkler (1926 - 1980) MSP destekli AP azınlık hükümetinin kurulması da siyasal istikrarsızlığı sona erdirmeye yetmedi."Selamlar. - Hasan Sami 14:46, 10 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Hasan Bey, sayfayı ve geçmişini size cevap vermeden önce gözden geçirdim. Sayfanın ismi daha önce 12 Eylül süreci olarak değiştirilmiş fakat daha sonra tekrar bu hale getirilmiş, nedenlerini şu anda bilmiyorum. Fakat ismi hakkında ve madde hakkındaki düşüncelerinizi ilgili tartışma sayfasında belirtebilirsiniz, bu arada o metnin ilk paragrafı hariç diğer kısımları kısa süre içersinde zaten silinebilir telif sorunu var. Söylemiş olduğunuz cümlede telifli içeriğin içinde yer alıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:09, 10 Nisan 2006 (UTC)

Ali İpek sayfası hakkında ![kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur ;

Denizlispor Başkanı Ali ipek için bir sayfa yaptım, ayrıca denizlispor sayfasından da bu sayfaya link verdim.Gel-gelelim bunları sadece kullanıcı adımla girdiğim zaman görebiliyorum.Bir başka deyişle benden başka kimse göremiyor.Denizlispor sayfasına giren bir ziyaretçinin linki takip ederek ya da arama motorlarıyla Ali İpek sayfasına ulaşabilmesi için ne yapmam gerekiyor. Yardımların için şimdiden teşekkür ederim. 14:25, 11 Nisan 2006 Kullanıcı:Ayaltintas

Aydın Altıntaş


Ayaltintas

Ali İpek linki düzeltme...
Problemin ne olduğunu buldum.
Benim hatam.
Yine de saol...!!!
ayaltintas
Merhaba Aydın o gün sen cevap vermeden halletmişsin sorununu, başka bir zaman yardım edeyim artı ksana:) --Ugur Basakmesaj 11:26, 13 Nisan 2006 (UTC)

Sayın kullanıcı sizce Müslümanların Peygamberi Muhammed isminin önüne Saygı bildiren Hz. İfadesi konulmalı mı konulmamalımı bu kurumun yöneticilerinden bir kısmı tarfsızlık adına saygı ifadelerini kaldırıyor sizce saygı ifadesini kaldırmak saygısızlığı mı tarafsızlığı mı getirir.Lütfen bu tartışmaya katılın çünkü bu tatrışmanın sonunda bütün topluluk bu karar verilecek

Saygı bildiren Hz. ifadeleri hakkında

İngilzce vikipedide en:History of Islam maddesine bakarsanız ingilizler bile Muhammed Sallalahu Aleyhi ve Sellem ifadesini kullandıklarını görürsünüz. Bu tartışmadan sonra muhtemelen bizim tarafsızılaştırma adına saygısızlaştırma yapanlar onu da değiştirmiş bir yöneticiye bu konuda sorduğum sorunun cevabını şu şekilde aldım.

İngilizce Vikipedi'de söz konusu kısım eklenti vandalizmidir... biz burada ayrı bir topluluğa sahibiz hiçbir Vikipedi'yi takip etmek zorunda değiliz, yine İngilizce Vikipedi azizler için St. kullanıyor (kısmen de olsa) biz ise kullanmıyoruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 17:46, 10 Nisan 2006 (UTC)

Buradan şu anlam çıkıyor yabancılar kendi dillerinde saygı ifadesi kullanırsa tarafsızlık bozulmuyor biz kullanınca tarafsızlık bozuluyor. böyle bir mantık kabul edilemez bana verilen başka bir cevapta bu topluluğun kararıdır deniyor. Bu kararı topluluk adına kim ne zaman almış bu tartışmaya açılmalı ve asıl şimdi topluluk gerçek cevabını vermelidir. yine diğer sorduğum bir soruya verilen cevapta Vikipedi'nin dili Türkçedir. Ama Vikipedi Türk değildir, sadece Türk toplumu için değildir. dendi Şu unutulmamalıdır ki bu müesseseyi bu hale getirenlerin büyük bir kımı Türktür eğer bu Türkler katkılarını çekerse bu kurum hiç bir zaman gelişemez. o sebeple kurum Türklerin hassasiyetlerini dikkate almalıdır kurumları ınsanlar yönetir. bana verilen başka bir cevapta #Eğer belirli standartlarla uyuşmuyorsa görüşleriniz, bir kullanıcı adı alıp konuyu tartışmaya açarsınız, topluluk sizin yanınızda çıkarsa, sonuç Hz. eklerinin lehine olursa, biz de ekleri koyarız. yani bu ekleri topluluğun elinde

bu tartışmayı açmam için şu şartlar öne sürülüyor Bu tür konularda aktif katılımınızın kabul görmesi için ortalama bir kullanıcı olmanız şartları aranabilir, örneğin herhangi bir oylamaya katılmanız için 2 aylık kullanıcı olmanız ve 150 değişiklik gibi kriterler beklenecektir. Bunu da dikkate alırsanız iyi olur. - Noumenon 20:43, 10 Nisan 2006 (UTC)

bu demek oluyorki iki ay beklemem gerekiyor. bu sebeple burada kullanıcı olan hekese çağrıda bulunuyorum hz. ifadeleri için tartışma başlatın. Türklerin İslam tarihteki şahıslara saygı duyup duymadığını, tarafsızlık ilkesine sığınıp anlamak istemeyenlere anlatın ben bu tartışmayı zaman engeli yüzünden başlatamıyorum. bana bu imkan ancak 2 ay sonra verilecek. Fakat iki ay çok uzun bir zaman. çok yakında burada olan kullanıcılara ve dışarıda olan kullanıcılara bu konuda çağrıda bulunacağım. Bu güzel Türkçe ansiklopedi eserini türk toplumunun asırlardan beri süren hassasiyetlerini tarafsızlık adına anlamayanların kararına bırakmamalı. Bu konuda herkes görüşlerini belirtsin lütfen Kullanıcı:81.213.64.145

düzenlememe...[kaynağı değiştir]

Math34 sen buna düzenleme mi diyorsun ? Bence bu düzenleme değil, bi daha milleti kandırma düzenleme fln yapıyorum diye, düpedüz maddeyi baştan yazmışsın, ellerine sağlık :) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:57, 11 Nisan 2006 (UTC)

Öyle bir girmişsin ki, yazının sonun okuyana kadar korktum ne yaptım farkında olmadan diye :) Ama gerçekten sadece doğum gibi bilgileri ekledim İngilizce wikipedia'dan. Başka bir şey yapmadım ki...
Bu arada sana da yardımcı olması için bir ipucu vereyim. Bu maddenin ilk hali gibi tamamı büyük harfle yazılmış, ya da noktadan sonra büyük harflerle başlamamış gibi düzensiz metinler varsa, Word'e kopyalıyorum. Orada biçim menüsünde BÜYÜK/küçük harf değiştir seçeneği var. Metni seçip normal tümce düzenini seçiyorum. Program kendi düzenliyor :) --Math34 19:34, 11 Nisan 2006 (UTC)
Girişi özellikle öyle yaptım:) Ben excell word gibi pratik işlerden fazla anlamıyorum, bundan sonra kullanmaya çalışırım ama. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:44, 12 Nisan 2006 (UTC)

Uğur kardeş tebrikler iyi temizlik yapıyorsunuz.Kolay gelsin -)) Size bir sorum olacak. Bir maddeye interwiki nasıl eklenir? Tek tek bütün diller girilir mi yoksa pratik bir yolu var mı? iyi çalışmalar--Baylan 09:26, 12 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, aylardan beri kimse elini sürmüyordu bende başladım:) interwiki konusunda kısaca şöyle açıklayayım. Aslında hepsini girmen en güzelidir fakat bu çok zahmetli bir iştir. Ama yapabileceğin en pratik şey, en azından 1 tane muhtemelen ingilizce sayfasına interwiki girmendir. Bir bot yardımı ile diğer tüm dillere olan güncelemeleri en fazla 1 ay kadar bir sürede eklenir. İnterwiki ekleme konusu ise, [[en:Madde ismi]] en kısmı dilin kodu ingilizce için en, Madde ismi ise aynı konudaki maddenin ingilizce versiyonundaki ismi. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 09:29, 12 Nisan 2006 (UTC)
Çok mersi. Gördüğüm kadarıyla en aktif yöneticilerden birisiniz. İlerdide de sorularım olabilir. Umarım rahatsız etmem. :-)) Tanıştığımıza memnun oldum --Baylan 09:36, 12 Nisan 2006 (UTC)
Ben de memnun oldum, Baylan. Her yönetici birşeyler yapmaya çalışıyor. Burada olduğum sürece yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:38, 12 Nisan 2006 (UTC)

Hz. ekleri için topluluk kararıyla kadırıdı diyorsunuz. bu ekler niçin ve hangi kararla kaldırıldı. ayrıca bu kaldırılma kararının tartışma metinlerine nasıl ulaşabilirim .Kullanıcı:81.213.64.145

Vikipedi tartışma:Sayfa adlandırma ve yönlendirme#Dini ve diger takilar Bu kısmı incelerseniz tartışmayı görebilirsiniz. Dünde size söylendiği gibi kurallara uyan kişileri terbiyesizlik vs. suçlamanız güzel bir davranış değil, yine kuralların aksini yapmak ilede kimsenin eline bir şey geçmiyor. O tartışmayı okursanız anlarsınız. Dünde diğer arkadaşlarında belitttiği gibi verdiğim tartışma sayfasının en altına bir tartışma başlatabilirsiniz, nedenleri vs. bu şekilde. Fakat böyle bir karar verilmeden eklemeye ve/veya çıkartmaya devam etmenizin kimseye bir faydası olmayacak. Umarım anlıyorsunuzdur. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 11:29, 12 Nisan 2006 (UTC)

Biraz önce Hz. eklerinin kaldırılması ile ilgili tartışmanın metinlerine baktım. beş on kişinin toplanıp aldığı karar için bütün açıklamalarınızda vurguladıgınız topluluk kararı ifadesini kullanamazsınız. mesela 550 kişilik mecliste beş on kişi toplanıp bir karar almış şimdi bu meclis kararı mı oluyor.Bütün topluluklarda bir karar alınıken karar yeter sayısı diye bir şey aranır. mecliste karar yeter sayısı aranır. referandumda katılım %50'nin altına düşerse sonuçlar geçersiz olur. bu kararın topluluk kararı olarak nitelendirebilmeniz için çoğunluğun onayını almanız lazım. Kullanıcı:81.213.64.145

Bizde size tekrar tartışma açabilirsiniz diyoruz zaten, bunun aksini kimse söylemedi. Ama o anki topluluk o kadardı ve ona göre bir karar alınmış. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:08, 12 Nisan 2006 (UTC)

Siz güzel söylüyorsunuz fakat ormancılık eğitimi almış yönetici bu tarışmaya katılmak için kullanıcılara mesaj gönderdiğimde beni engelliyor yani Özgür ansiklopedide orman kanunlarını uyguluyor. Kullanıcı:81.213.64.145

Oylama açmanız için 2 aylık kullanıcı olmak gibi bir gereksiniminiz yok, fakat kullanıcı adı alarak sizinle iletişimimiz daha kolay olur (sonuç olarak kullandığınız ip değişebilir). O anki tartışmada sizin de söylediğiniz gibi çok fazla oylarla bir karar alınmış değil, fakat şu an için o karar geçerli olduğu için ona göre hareket ediyoruz. Fakat vermiş olduğum sayfanın en altına bir konu başlığı açarak nedenlerinden, sebeplerinden bahsedebilirsiniz.Oy kullanma aşamasına gelince diğer kullanıcılara mesaj atmak yerine böyle bir oylamanın açıldığını köy çeşmesinde diğer kullanıcılara duyurabiliriz, ve diğer kullanıcılar tartışmanın içeriğini okuyarak fikirlerini belirtirler. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:19, 12 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba, kücuk bir sorum olacak[kaynağı değiştir]

Selam Ugur; İsviçre sayfasina ekledigim İsvicrenin kantonlari şablonunu neden gereksiz buldun, Türkiye sayfasinda da iller sablonu bulunuyor.. --Parismesaj

Merhaba Paris, aslında Türkiye sayfasından da çıkartmıştım fakat başka bir kullanıcı ekledi ve bende inatlaşma olmasın diye dokunmak istemedim. Mantıklı düşündüğümüzde, kantonlar şablonunun kantonların içinde olması daha uygun gibi geliyor. Ülkelerin sayfalarında ise o ülkeyi doğrudan ilgilendiren, organizasyon ve/veya bölgesel türdeki şablonların olması. İstersen ekleyebilirsin kanton şablonunu:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:13, 13 Nisan 2006 (UTC)
Tekrar merhaba Ugur, ingilizce vikipedide yok, knatonlar sablonu, böylede olabilir , bende olayi inatlasma gibi havaya sokmadan önce sana sormak istedim, sanirim böyle kalmasi daha uygun olur, sana kolayliklar dilerim.. --Parismesaj
Aslında o değişikliği isviçre sayfasına özel yapmamıştım, ülkelerin genel olarak durumu çok berbat; kategorizasyon, şablonlar... şablonları hallettim sayılır. Söylediğin gibi Türkiye sayfasından o şablonu çıkarttım ama bir arkadaş geri ekledi:) bende karışmadım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:23, 13 Nisan 2006 (UTC)

Hehangibir kategoride olmayan sayfalara da bakarsanız iyi olur oradada temizlenecek şeyler var mesela 504.sırada Şemsettin Sami maddesi ne olduğu hiç anlaşılmıyor. Hem de bizim edebiyatımızdaki Şemsettin Sami ile hiç alakalı görünmüyor.

Bu arada sizden bir şey öğrenmek istiyorum şu anda bir tartışmayı oylama hakkına sahip kaç kullancınız var acabaKullanıcı:81.213.64.145

Sayfaların kontrolü bazen zorlaşıyor, gösterdiğiniz sayfa silinmeye uygun bir sayfa gibi duruyor. Oylama konusunda, 2 ay kadar önce gerekli bir işlem için 25 oya ihtiyacımız vardı ve yaklaşık 20 oy çıktı. Oy kullanabilecek 20'den fazla kullanıcı var, fakat o anda aktif olup oy kullanmaya seçen sayısı az oluyor. Sanırım şu anda 1 haftalık bekleme süresinde en az 25 kişi oy kullanır. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:18, 13 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba anlaşılacağı gibi yeniyim, Diderot maddesinin eserler bölümünü Fransızca wiki'den yararlanarak genişletmeye çalıştım. Bir de Sergei Karamurza maddesini ekledim. Acaba neyi yanlış neyi doğru yaptım, nasıl daha doğru olabilir diye sormak istiyordum. --Sapiens 12:07, 13 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Sapiens, şimdi baktım eksik bir şey var dersem ayıp olur. Genel olarak güzel olmuş, Sergei Karamurza sayfasında şekilsel ufak değişiklikler yaptım. Zaten az çok kısa ve öz nasıl madde girilir anlamışsın. Yalnız mesajları en alta ekleyebilirsek daha güzel olur. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 12:17, 13 Nisan 2006 (UTC)

Yine ben, öncelikle yardımınız için teşekkürler, şunu sormak istiyorum, örneğin "MİR Uzay Programı" maddesi hazırlamak istesek, "MİR Uzay istasyonu" konusu aslında uzay programının bir parçası ama oldukça geniş bir konu, belki programı bile aşabilir bununla ilgili bilgiler. Ayrı bir madde mi oluşturmak daha doğru, yoksa birincisinin (programın) içine konu başlığı olarak eklemek mi? şimdiden teşekkürler...--Sapiens 16:55, 13 Nisan 2006 (UTC)

çok çok uzun bir madde olacaksa bile genel olan sayfada kısaca bahsetmek en güzelidir. O sayfadan bir bağlantı vererek de diğer geniş olan sayfaya ulaşılabilir ve asıl ayrıntıları o sayfada anlatılır. Örnek olarak Osmanlı Devleti sayfasına göz atabilirsiniz. --Ugur Basakmesaj 18:13, 13 Nisan 2006 (UTC)

Translation request[kaynağı değiştir]

Merhaba. naber. The Hülya Koçyiğit article at the english wikipedia is just three sentences long. The Turkish entry seems to have much more material. My turkish skills arent so good. Can you translate the Turkish article (Hülya Koçyiğit) and insert it over at en:Hülya Koçyiğit. Thanks in advance:Lennyc 14:19, 13 Nisan 2006 (UTC)

Uğur merhaba,

En:Wiki'de dolaşırken oradaki kullanıcı sayfanı ve katkılarını gördüm. Oradada bayağı işler yapmışsın, hala devam ediyor musun o tarafta da? Bu arada en:Hülya Koçyiğit sayfasına Hülya Koçyiğit'ten bir şeyler aktardım, ama hep En-->Tr çeviriye alışmışız. Tr-->En olunca biraz garipsedim sen de kontrol edersen sevinirim.--renegademsj 04:15, 14 Nisan 2006 (UTC)

Renegade, en:Hülya Koçyiğit sayfası için çok teşekkür ederim benim yapabileceğimden daha iyisini yapmışsın. Her ay az çok diğer projelerede katkıda bulunmaya çalışıyorum, fakat bu ay pek bir katkım olmadı. Senin söylediğin sorun bende de var, Türkçe'ye çevirmek biraz daha kolay oluyor ama İngilizce'ye çevirirken biraz zorlanıyor insan. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 07:44, 14 Nisan 2006 (UTC)

Sayfaya baktım, Allahtan birisi el atmış, cümleleri biraz toparlamış:-) --renegademsj 21:38, 14 Nisan 2006 (UTC)

Selam ve bir soru[kaynağı değiştir]

Bazı maddelerde özellikle kendi yazdığım bazı makalelerde neredeyse tüm dillerde standart kullanılan terimler var ve çoğu ingilizce. mesela Horn Hoparlör bu makaleyi dün akşam yazdım, bugün baktımda Türkçesi boru tipi hoparlör olarak çevirdim ama sabah baktığımda bana komik göründü. Açıkçası kullanılabilir bir terim olmamamış. Sonuçta ben hep bu tarz belki spesifik olarak adlandırabileceğim yazı yazacağımdan ileriye yönelikte bir soru olacak. Sorum, ne yapalım, olması gereken bence orjinal tanımlama, Türkçeleştirmeden bırakayım mı? --hakan cezayirli 09:44, 14 Nisan 2006 (UTC)

Mesela senin verdiğin örnekde bile google araması horn hoparlör için daha çok sonuç çıkartıyor. Bu gibi durumlarda terim olarak türkçede kullanılıyorsa çeviriyorum(z). Ama bazen çevirmemek en uygun olanı. Her nekadar bir kural olmasada, sanırım içimizden geleni yapmak en uygunu ileride birisi bunun türkçesi böyle olmalı dediğinde değiştirebilir. Bazende google araması ile türkçede şu an için hangisinin daha çok kullanılması gerektiğini kontrol edebilirsin, ama seçim sana kalıyor:) Örnek olarak Gemici fuku ve bol çoraplar maddeleri benim son çevirdiğim ve komik duran maddeler, ama bir güzelliğide olmayan terimlerin Türkçeleşmesine katkımızın olması:) --Ugur Basakmesaj 09:55, 14 Nisan 2006 (UTC)
Renegade eklediğin sayfa birden hareketlendi bugün :) burdan bakabilirsin. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:53, 14 Nisan 2006 (UTC)

Kabakçı Mustafa İsyanı[kaynağı değiştir]

Ben Kabakçı Mustafa İsyanı konusundaki metini o gösterdiğiniz kaynaklardan almadım. Vikipedi'de zaten mevcut olan III. Selim, IV. Mustafa ve II. Mahmut maddelerinde Kabakçı Mustafa İsyanı hakkında olan bölümleri derleyip toparlayarak bu metini yazdım. Eğer III. Selim, IV. Mustafa ve II. Mahmut maddelerinde bir telif sorunu yoksa, Kabakçı Mustafa İsyanı maddesinde de olamaz diye düşünüyorum. İyi günler.

Vikiyazar 13:52, 14 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Vikiyazar, rutin olarak yeni eklenen belli bir boyutun üzerindeki maddeleri kontrol ediyorum bugün 5 tanede yakaladım:) telif sorunu. Sanırım Osmanlı padişahlarının hepsini bir kontrol etmek gerekiyor, eskilerden kalan telif sorunlu maddelerimizde var. Bu arada örnek olarak III. Selim'e şu anda baktım ve birden fazla sitede aynı metin veya metnin belli bölümlerine rastlanıyor. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:15, 14 Nisan 2006 (UTC)

SAM sablon rengi[kaynağı değiştir]

Selam Ugur, SAM sablonun rengi duzenle ile cok yakin, SAM oldugunun farkinda olmadan bir Sahmeran Efsanesi silmisim (geri getirdim). Onu farkli bir renk yapsak? Yada bu uyarilar icin bir renk kodu gelistirsek diyorum? Bir de su silinecekler kategoriside yiginla ingilizce sablon var; onlari tutmamizin ozel bir nedeni var mi? Citrat 16:51, 14 Nisan 2006 (UTC)

Aslında bende sam grimsi düzenlede açık mor gibi görünüyor ama sende farklı mı görünüyor. Belkide ikisinin de açık renkli olmasından kaynaklanıyordur. Şimdi IRC'de diğer arkadaşlar ile de konuştum, düzenle şablonunun üzerinde zaten değişiklikler yapacaktık, o arada olmazsa tonlarında ufak oynamalar yaparız. Şu anki renk tonları en:wikidekilerle aynı sanırım en azından düzenle ve sam öyle. SAM'in renginin şu anki gibi silik olması güzel sanırım, senin fikrin nedir? --Ugur Basakmesaj 17:04, 14 Nisan 2006 (UTC)
Ben gri tonlari karistirip o hatayi yaptim. SAM bir uyari sablonu, canli renklerde olmasini tercih ederim. Istersen ana renkler ayni kalsinda ince bir canli bir renk cerceve koyalim. Bu da kibar durabilir ve ayrimi kolaylastirabilir. Silinecek sablonlar icin ne diyorsun? IRC'ye giremiyorum, bir nedenden oturu sunucuya baglanamiyor mIRC. Citrat
El atarsaniz yardim ederim ben de. Bu arada konudna konuya atliyorum ama SAM sablonunu nasil kullaniyorsunuz, deminden biri inceliyorum, cok karisik duruyor. Bunu sadelestirsek biraz? Citrat 17:17, 14 Nisan 2006 (UTC)
Yeryüzü Çocukları 3: Mamut Avcıları'na SAM ekledim ama bu islemler cok pratik gelmedi bana. Aciklama sayfasi viki kodlari ile bir tecrubeli biri icin uygun. Su an icin pratik bir onerim yok; boyle isliyor diyorsaniz devam edelim. Citrat 18:59, 14 Nisan 2006 (UTC)

Doğum günün kutlu olsun :)[kaynağı değiştir]

Çalışkan, zeki, yardımsever, uyanık ve yakışıklı Vikipedist`imiz Uğur Başak... Doğum günün kutlu olsun :) 16 23:36, 14 Nisan 2006 (UTC)

  • İyiki varsın Uğur Başak. Doğum günün kutlu olsun. Nice yıllara.--Baylan 00:02, 15 Nisan 2006 (UTC)
  • Doğum günü çocuğuna :) hehe.. pasta için 16 para topluyordu ama ben aldım geldim. biraz küçük ama idare ederiz :P doğum günün kutlu olsun. nice senelere... fcn 11:05, 15 Nisan 2006 (UTC)
  • Daha yeni farkettim biraz geç oluyor ama nice yıllara--nosferatü 09:57, 28 Nisan 2006 (UTC)

Doğum günün kutlu olsun...[kaynağı değiştir]

Doğum gününü kutluyorum. Gerçekten buraya çok fazla emeği geçen, özverili bir vikipedistsin. Kullanıcılara karşı çok saygılı ve demokratik bir üslubun var, buna rağmen bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. (İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi SAM şablonu olayı) Sakın olaki canın sıkılmasın, bence olaydaki tavrın gayet demokratik ve doğrudur. Ben senin buradaki en saygın ve demokratik yöneticilerden biri olduğunu düşünüyor ve emeklerin için teşekkür ediyorum.--renegademsj 23:50, 14 Nisan 2006 (UTC)

Sen olmasaydın eğer...[kaynağı değiştir]

...diye başlar ve devam eder şarkı: aşka inanmazdım.. Ben de burada ilk önce seni tanıdım ve sayende diğer arkadaşlara da ısındım.. 2 Gün sonra da olsa, iyi ki doğdun Uğur, desem mazur görür müsün? Doğum gününü kutluyor, (sırf konu ile ilgili olduğu için) mesaj sırasını bozduğumdam dolayı da diğer arkadaşlardan özür diliyorum. Nice yıllara sevgili Uğur'umuz! Hasan Sami 17:09, 17 Nisan 2006 (UTC)

Teşekkürler.Şu an zamanım var takip edebiliyorum. Ama herzaman zaman bulamayacağım tabiki yoksa hanım boşayacak .-)) Senin de haftasonu tatilinden dönmene sevindim. Erencexor adlı katılımcı sana baya bir temizlık işi çıkardı.İyi haftalar--Baylan 08:10, 17 Nisan 2006 (UTC)

Haftasonu tatilinden çok 2 gün bilgisayar ve herşeyden uzak durmak istedim:) Erencexor kullanıcısı azimli fakat sanırım yapıya alışamadı en azından öyle umuyorum:) Sanada iyi haftalar --Ugur Basakmesaj 08:14, 17 Nisan 2006 (UTC)
Grup çalışması diye buna derim. Aklına sağlık--Baylan 10:03, 17 Nisan 2006 (UTC)
Kısa sürede Mapuçeleride oluşturmak gerekiyor (bu akşam onuda halletmeye çalışacam). Araucanya ve Patagonya Krallığı'nda başlık umarım doğrudur, internette yalnız Araucanya ile ilgili çok az referans bulabildim. Sanırım Araucanya en uygun isim. --Ugur Basakmesaj 10:13, 17 Nisan 2006 (UTC)
  • Ben daha önce Britannicada bu ağacı Arokanya diye okumuştum. Akşam evde bir daha bakarım (Yani emin değilim). Araucanya türkçeye Arokanya olarak çevriliyor olabilr.Bu arada Mapuche projen iyi fikir bende ileride yazmak istiyordum ama önceliğim değildi sen yazarsan daha iyi olur.--Baylan 10:20, 17 Nisan 2006 (UTC)
google araması hürriyet gazetesinde araukanlar olarak kullanılmış ve bir ansiklopedide Araukanlar olarak gösteriyor yine araukanya için referanslar var. Sanırım en uygun kök Araukan oluyor. --Ugur Basakmesaj 10:27, 17 Nisan 2006 (UTC)
  • O halde senin maddenin ismi doğru. Ağacın adıda mhutemelen Şili Araukanı veya Şili Arukanyası olacak. Birde Ormanbotaniğine sormak lazım. Ancak türkçe britannica'da arokanyası diye hatırlıyorum. Neyse en uygun isim bulunur nasıl olsa. Sana iyi çalışmalar--Baylan 10:32, 17 Nisan 2006 (UTC)
En azından yerleşim yeri olarak bu daha doğru gibi duruyor, ama bitki ismi olarak farklı şekilde çevrilmiş olabilir. Sana da iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:35, 17 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Denisutku, sil koyduğun resimler gerçekten iyi olmuş. Aslında onlar için çok daha kolay bir şablonumuz var {{NowCommons}} onu kullanabilirsen daha güzel olur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:37, 17 Nisan 2006 (UTC)

Çok sağol Uğur. Ben de önceden görmüştüm ama arayınca bulamamıştım o şablonu. Sonuna daha açıklayıcı olması için "Vikipedi'deki bu dosya yakında silinecektir, lütfen kullanmayınız." dedim. Elimden geldiğince resimleri temizlemek niyetindeyim, epey kullanacağım bu şablonu. denisutku msj 11:29, 17 Nisan 2006 (UTC)
Denis aslında eski hali standart bir kullanımdı, Template:NowCommons bu yapıya göre tekrar düzenliyorum, kategori olarak eski kategorisi daha uygun ben belli aralıklarla orayı kontrol ediyorum zaten. Kolay gelsin sanada tekrar. --Ugur Basakmesaj 11:33, 17 Nisan 2006 (UTC)
İkimiz de ne anlama geldiğini, nerede kullanıldığını bildikten sonra sorun yok :) Zaten başka kimsenin umrunda değil. denisutku msj 11:50, 17 Nisan 2006 (UTC)
Aslında sanırım nedeni o, en azından öyle düşünülmüştür. Kimse resmin tanıtımına bakmıyordur, ben genelde haftalık NowCommons için bir kontrol yapıyorum ve doğru olanları siliyorum. Bot yardımı ile, çok dosya olduğunda MD5 kontrolüde yapılabiliyor. Kat. değiştirme nedenimde silinecek sayfaların karışmaması için. Tekrar kolay gelsin sana. Bu arada 1000'den fazla kullanılmayan resmimiz var ve sanırım bir o kadar da commonsda olan veya çift durumda olan resmimiz var. Bir ara ufak bir proje başlatmamız gerekiyor. --Ugur Basakmesaj 11:54, 17 Nisan 2006 (UTC)
Şablondaki değişiklik daha iyi olmuş benim dikkatimden kaçmıştı fakat bu kullanım daha uygun sanırım. Eline sağlık, kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:11, 20 Nisan 2006 (UTC)
  • arkadasim baskalarinin katkilarini ben yazima ekliyorum eger degeri varsa. sacma veya begenmedigim yazilari eklemiyorum. Mesela iranologlarin sinirlandirmasini baskasi koymus bende aynen koydum yaziya, biraz ben ekledim ustune. Alfabeleride birisi daha basitlestirmisdi. ben aynen oyle basit seklini koydum yazima. Yani senin gormedigin cok sey var.
  • şimdi bağlanmaya çalışıyorum uğur, ama arada bağlanmadığı oluyor, gelemezsem kusura bakma.. teşekkürler, iyi çalışmalar :) Tembelejderha 16:10, 17 Nisan 2006 (UTC)

now you got bot flag on pl.wiki :) --WarX 21:54, 17 Nisan 2006 (UTC)


Simon Bolivar sayfandaki diller ile ilgili kısım biraz karışmış gibi, düzeltmemi istermisin?--Ugur Basakmesaj 10:13, 18 Nisan 2006 (UTC)

Lütfen!Değiştirin.Ben yapamıyorum.İlginiz için teşekkürler--Simon Bolivar 10:17, 18 Nisan 2006 (UTC)
babel-sayı şeklinde kaç tane bilgi kutusu eklemek istersen ekleyebilirsin. Sayfandaki değişikliğe bir göz at istersen. Hadi kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:21, 18 Nisan 2006 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Acemilik zor zanaat.O yüzden teşekkürler Babil kulesindeki yardım için.--Simon Bolivar 11:27, 18 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) maddesine bir bakabilir misiniz lütfen? Bu madde reklam içerikli idi, ben iki gün önce epeyce bir temizlik yapıp onu bence ansiklopedik sayılabilecek bir noktaya getirdim. Şimdi eski içeriğin yarısı geri gelmiş. Belki birkaç hafta öncesinden hatırlayacaksınız, USAK hem Viki hem de Wiki'de reklamını yapmakta kararlı görünüyor. USAK'la bir ilişkim yok, sadece bu davranış bana antipatik geldiği için o yazıyı düzenledim. Bu kullanıcı ile iddialaşıp değişiklikleri geri alma çekişmesine girmek istemiyorum. Konuya şimdiye kadar taraf olmamış bir yönetici olarak bir ilgilenmeniz yararlı olabilir. --İnfoCan 13:48, 18 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, bende sana dün o kadar katkı yapıyorsun daha kullanıcı sayfan yok diye mesaj atacaktım atmamıştım:) Şu şekilde bir öneri yapayım, bu gibi maddeler her ne kadar olması gereken maddeler olsada konu ile doğrudan ilgili kişiler tarafından yazıldığı zaman biraz kötü oluyor. Benim önerim, maddenin tartışma sayfasına endişelerden (genel cümleler kurman güzel olur) bahsetmen, hatta Vikipedi:Otobiyografi sayfasına bağlantı vererek anlatımını güçlendirerek yazman olur, şayet olumlu bir cevap gelirse zaten düzeltilir olumsuz olursa köy çeşmesinde ufak bir duyuru ile bir kaç kullanıcının daha fikrini belirtmesini sağlayabiliriz. Sen istersen şu an için sadece tartışma sayfasına not düşerek kısa bir süre beklemeye geç. --Ugur Basakmesaj 14:33, 18 Nisan 2006 (UTC)

üniversiteye bot yardımı[kaynağı değiştir]

selam uğur, şu kategorilerdekileri:

ABD üniversiteleri
KKTC Üniversiteleri
Türkiye'nin üniversiteleri
İngiltere'nin üniversiteleri

şurdakilere:

ABD'deki üniversiteler
KKTC'deki üniversiteler
Türkiye'deki üniversiteler
İngiltere'deki üniversiteler

taşıyıp eskilerini siler misin? bir bütünlük olsun.. bir de, eğer botla mümkünse hem "Türkiye'nin üniversiteleri", hem de "üniversiteler" kategorisindeki maddelerden "üniversiteler" kategorisini çıkarabilirsen süper olur. bunu yapamazsan salt "üniversiteler" kategorisinde olan maddeleri "Türkiye'deki üniversiteler" kategorisine ekle, çünkü tamamı türk neredeyse, ben elle düzeltirim. teşekkürler Tembelejderha 14:00, 18 Nisan 2006 (UTC)

Kategori değişikliklerini kısa süre içerisinde hallederim, yalnız şu üniversiteler-Türkiye'nin üniversiteleri sorununu Erencexor'a borçluyuz onlarıda "eski haline getir" ile halledecem. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:36, 18 Nisan 2006 (UTC)
Tembelejderha kusura bakma ama aptal ' işaretinden dolayı bot sorun çıkartıyor, üniversiteler kısmını hallettim ama taşıma işlemiş şimdilik kaldı kısa sürede bir yolunu bulabilirsem halletmeye çalışacam. Kusura bakma --Ugur Basakmesaj 15:25, 18 Nisan 2006 (UTC)
est. Uğur, ne kusura bakması :) denemen yeter, teşekkür ederim. Tembelejderha 17:07, 18 Nisan 2006 (UTC)


Merhaba uğur, daha çaylakken yaptığım şeyler başıma bela oldu şimdi. Kullanıcı mesaj:Korhanes ismini değiştirip Kullanıcı:korhan yapmışım. şimdi ise bir tane Kullanıcı mesaj:Korhanes sayfam var. Fakat boş. Eski sayfayı oraya alıp bi tane sayfayı silmeye çalışıyorum ama herhangi bir silme ile alakalı birşey yok. Yardımcı olursan çok sevinirim uğur. Teşekkürler. -- Kullanıcı:korhanes

Merhaba sanırım şu anda kullandığın kullanıcı adı bu. Vikipedi'de kullanıcıların silme fonksiyonları yok, anladığım kadarı ile iki kullanıcı adın var şu anda. Kullanıcı adlarıda silinmiyor, sadece sayfaları silinebiliyor. Benim önerim kullanmadığın kullanıcı adını kullanıdığın kullanıcı adına yönlendirerek sorunu çözelim. Ne dersin. Yanlış anladığım bir nokta varsa belirtirsen ona göre yardımcı olmaya çalışırım. --Ugur Basakmesaj 22:11, 18 Nisan 2006 (UTC)

Türkçe-Yunanca ortak kelime hazinesi?[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. Vikipedi zevkli bir uğraşı ama biraz bağımlılık yaratıyor. Çok katkı yaptığım farkediliyorsa bunu kendimi biraz frenlemem gerektiğinin işareti saymalıyım!

Son tavsiyen için teşekkürler. Başka bir konuda akıl danışmak istiyorum. Tartışma:Türkçe-Yunanca ortak kelime hazinesi'ne geçenlerde bir not düşmüştüm, daha evvel Eşref'in bir önerisine destek vermiştim. Kimseden bir tepki olmadı. Senin fikrini özellikle almak isterim çünkü konu aynı zamanda VikiSözlük'ü ilgilendiriyor. -- İnfoCan 19:43, 18 Nisan 2006 (UTC)

Aslında böyle bir sayfanın olması çok güzel olur fakat şu anki hali gibi değil, şu anki halleri itici duruyor. Sayfaları basitleştirerek halledilebilir ama, burda biraz en:Category:Lists_of_English_words_of_foreign_origin örnekleri var. Projenin yavaş ilerleyeceğini (sağlam bir kaynak bulunmadığı takdirde) düşünüyorum, ama güzel bir kaynak olur sonuçta. Şu anda vikisözlükde pek köken kısmına girmedik, ama yukarıda verdiğim ingilizce bağlantıda olduğu gibi oluşacak sayfanın en altına vikisözlükde oluşturacağımız Türkçeden yunancaya geçmiş kelimeler (oluşturulur) kategorisine bağlantı vererek aktif olarak güncellenen bir listeye ulaştırabiliriz. Buradada daha genel ve bilienen örnekleri veririz. En güzeli ise giriş paragrafı yapabilmemiz olabilir, belki bir kaç kelimenin geçiş hikayesi yazılabilir, bu kısım için internetten fazla faydalanabileceğimizi sanmıyorum ama kütüphaneleri dolaşmak gerekebilir. Külfetli bir iş ama güzel olur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:24, 18 Nisan 2006 (UTC)

ya naptın öyle ya. ben o kadar uğraştım, çözemedim. saolasın...gönlümün kahramanı oldun bu gece.--RepublicX 22:04, 18 Nisan 2006 (UTC)

Hangi gezi ? Bir an bilemedim...

--Doruk Salancı 22:33, 18 Nisan 2006 (UTC)

O gezi Nisan'ın 2'si itibarı ile bitti ama esas gezinin büyüğü, 2 sene önce "ilk uzman atama tayini" ile gittiğim Malatya Devlet Hastanesi'nden geriye, "eş durumu tayini" ile Ankara'ya gelmem oldu. Yaklaşık 1 hafta sonra da baba olacağım ve bol iş-güç var. Bebek doğduktan sonra, Vikipedi'ye katkıda bulunmak benim için iyice seyrek bir uğraş haline gelebilir...

...Fırsat buldukça, ebeklerle, doğumla ilgili maddeler yazmaya başlarım artık.......bebek fotoları filan... :-)

--Doruk Salancı 22:48, 18 Nisan 2006 (UTC)

eski maddeyi nasıl geri alırım[kaynağı değiştir]

Bazı lüzumsuz herifler sayfa yapılarıyla oynuyor nasıl geri alırım.selamlar--3210mesaj 23:49, 18 Nisan 2006 (UTC)

Sayfaya girip, geçmişe tıklayıp hangi halini geri getirmek istiyorsan onun üzerine tıklıyorsun açılan sayfada değiştire tıklayıp açılan sayfayı kaydediyorsun. Umarım yardımcı olur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:27, 19 Nisan 2006 (UTC)

selam, bu js çalışmıyor :( bi el atabilir misin? başka bişey denedim o da çok karışık. irc'ye geliyorum şimdi.. Tembelejderha 20:43, 19 Nisan 2006 (UTC)

IRC'deyim gelemessen msglarlar halletmeye çalışırız. Gelemezsen haber verirsin. --Ugur Basakmesaj 20:48, 19 Nisan 2006 (UTC)

yok, gelemiyorum. hata mesajlarını söyleyim:

eğer kullanıcı katkıları sayfasından rollback yapmaya çalışırsam

Please wait, reverting edits by Tartışma...
Bad authentication token!

hatası oluyo. yok sürümler arası farklar sayfasından yapmaya çalışırsam

Please wait, reverting edits by Contributions...
Getting article history (/w/index.php?title=G%C3%BCm%C3%BC%C5%9F&action=history&limit=50)...
Error: Last editor is 85.104.159.125, not Contributions!

hatası çıkıyo. ne yapabilirim? Tembelejderha 20:56, 19 Nisan 2006 (UTC)

Selam! Js sorunumdaki yardımlarından ötürü sana bu resmi hediye ediyorum. :)

Johnny Fontane: Oh, Godfather, I don't know what to do. I don't know what to do.
Don Corleone: [shouts] You can act like a man!
[Don Corleone slaps Johnny]
Don Corleone: What's the matter with you. Is this how you turned out? A Hollywood finocchio that cries like a woman.
[Don Corleone imitates him sobbing]
Don Corleone: What can I do? What can I do? What is that nonsense. Ridiculous.

[[resim:baba ugur.jpg|thumb|center]]

Şayet yardımım olabilmeşse sevindim, gerçi ilk olanı yapamadım fakat sana hiç yoktan bir çözüm sunabildim. Vikipedi:Şikayet sayfasında senin ile ilgili bir tartışma var, fikrini belirtmek istersen belirtebilirsin. Şu an için uzatmak istemiyorsan, en azından şu an için kapatabilirsin tabiki. --Ugur Basakmesaj 10:00, 20 Nisan 2006 (UTC)

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

Uğur Merhaba,

Ben geçtiğimiz günlerde sayfalarda kişisel bir hakaret ifadesi gördüm ve bunu Vikipedi:Şikayet sayfasında belirttim. Fakat gördüğüm kadarı ile kimse o sayfayı takip etmiyor ki ne cevap veren ne görüş belirten olmadı. Sayfaya bir bakabilir misin, ne düşünüyorsun? --renegademsj 09:19, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Renegade, Tembelejderha'da farkında olayın, bu daha öncede oldu. O sayfaya ilgili bağlantıları koydum. Sayfa geçmişlerin iki sürüm arası farklardan çıkartabilirsin bu gibi imzasız yazıların kime ait olduğunu. --Ugur Basakmesaj 09:24, 20 Nisan 2006 (UTC)

Peki herhangi bir ceza uygulanmayacak mı? Bu insanın tavrı ve niyeti belli kendi ideolojisine aykırı bir değişiklikte başka kullanıcılara da hakaret edecek.--renegademsj 09:30, 20 Nisan 2006 (UTC)

Renegade Vikipedi:Engelleme politikası madde 10 biraz açıklıyor.Yeni bir politika ama kullanılmaya başlanabilir. Tartışma açıldığına göre sanırım Tembelejderha kendisi orada fikrini belirterek başlayabilir. --Ugur Basakmesaj 09:37, 20 Nisan 2006 (UTC)

herhangibir internet sayfasından aldığımız resmi maddelere ilave edebilirmiyiz bir resmin telifli olduğu nasıl anlaşılr.--85.97.95.213 09:50, 20 Nisan 2006 (UTC)

Şu an için resimler üzerinde çok büyük bir kontrol sağlayamıyoruz, fakat kısa süre içerisinde kaynağı belirtilmemiş ve belirtilmişse bile telif sorunu olan resimleri silmeye başlayacağız. Kişisel olarak ben resimleri commons:'dan kullanmayı tercih ediyorum. Ayrıntılı bilgiyi Vikipedi:Resim etiketleme ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfalarından alabilirsiniz. Bir resim yüklemeniz durumunda en azından yüklemiş olduğunuz kaynağı belirtmeniz iyi olur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:58, 20 Nisan 2006 (UTC)

Peki yabancı dilde türkiye ile ilgili pek çok madde var. bunlara türkçe sayfalardan resim ilave edebilirmiyiz.

Şayet resim commons:'a yüklü değilse, doğrudan kullanamazsınız, fakat resmi önce bilgisayarınıza sonra diğer dildeki wikipedia'a yükleyerek kullanabilirsiniz. --Ugur Basakmesaj 10:07, 20 Nisan 2006 (UTC)

Uğur kadeş Sen ne yaptın böyle? Bu kadar hızlı bir şekilde bunca yeni maddeyi nasıl açtın? Bilmediğimiz bir method mu var. Eline sağlık.--Baylan 10:40, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan maddeleri dışarıda hazırlayarak, eklemeyi daha uygun buldum öyle yaptım. Daha temiz oldu sanırım:) Yapma nedenimi sorarsan, sayfanın ilk eklendiği haline belli bir seviyede olmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yalnız şu anda bir sorun oluştu Şili maddesi çok kısa kaldı bir ara ona da el atmamız gerekiyor. Herkes kendi yazdığı makaleler içinde çıkacak kırmızı iç bağlantı maddelerini yazarsa,Vikipedi'de çok hızlı bir büyüme olacağına inanıyorum.. senin bu sözüne ciddi anlamda katılıyorum ve o yüzden kırmızı bağlantı vermekten çekinmiyorum. Biraz da Güney Amerika ilgimin olmasından sanırım bu maddelere önem verdim. Mesaj biraz geç oldu ama kusura bakma. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:09, 20 Nisan 2006 (UTC)
Haklısın Uğur. Benim de aklıma o ülke ile ilgli bunca makale yazmışken Şili makalesinin çok zayıf olduğu aklıma gelmişti. Ama elim bir türlü gitmiyor. Başlı başına bir konu. Uygun zamanda onu yazacağım ama çok tefarrutlı olmayabilir.Ama yinede bugünkünden daha iyi olur sanırım. Aslında benim biligisayar başında fazla zamanım olmuyor. Şu günler müsaitim diye yazıyorum.Takip ettiyssen Paskalya Adası tam 1 günümü aldı.Daha yazdığım maddeleride geliştirmem lazım. 2-3 kelimelik maddeler hoşuma gitmiyor. Az madde ama öz madde olsun fikrindeyim. Seninde (yöneticilik görevinin yanında zaman bulup) benim maddelere paralel çalışmalar yapman beni çok mutlu ediyor ayrıca. İyi çalışmalat . NOT:Antofagasta diye bir şehir yazacağım. Oraya anlam ayrım eklersen memnun olurum)--Baylan 11:31, 20 Nisan 2006 (UTC)
Haklısın 2-3 kelimenin kimseye faydası, yok. En azından genel bilgiyi verecek kadar uzunlukta olması başlangıç için en güzeli. Uzun süredir pek bir şey ekleyememiştim, bu paralel çalışma olayı umarım aktif-faydalı kullanıcı sayısının artması ile beraber çoğalacak. Sana da iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:54, 20 Nisan 2006 (UTC)
Paskalya Adası sayfasına şimdi baktımda, cidden güzel çalışma olmuş. Son halini aldıktan sonra, ana sayfada bir yeri kesin hakediyor. Bu arada ben 13 bölge ile ilgili maddeleri yaklaşık 3 günde tamamladım:) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:59, 20 Nisan 2006 (UTC)
Teşekkür ederim Turizm kısmı ile son noktayı koydum artık. Almanca sayfasından tercüme ederken madde çok uzun olduğu için önemli ilgi çekici bölümleri çevirdim.Bir kategori eklenmesi lazım.Ben kategori işini sana bırakıyorum o zaman . Beğenmene sevindim. Kolay gelsin--Baylan 12:16, 20 Nisan 2006 (UTC)
Akşama son bir düzenleme yaparak, kategori vs. aday gösteririm. O kadar çok telifli maddemiz var ki, bir seferde rastgele düzenlenmeden eklendiklerinden kimsede düzenlemeye çalışamıyor. Bu şekilde yavaş olarak eklenen maddelerin kaliteleri daha yüksek oluyor o yüzden. --Ugur Basakmesaj 12:19, 20 Nisan 2006 (UTC)
    • Teşekkür ederim . Paskalya bayramı geçeli gerçi sadece 2 gün oldu ama yinede gündemde sayılır. İyi çalışmalar--Baylan 12:26, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba. Ana sayfadaki buzdolabı resmi bozulmuş. --İnfoCan 12:46, 20 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan nolduğunu anlamak için silme kayıtlarına baktım bu kayıttan görebilirsin, ama ne için silindiğini bilmiyorum. Normalde resim silerken kullanılıp kullanılmadığını kontrol edilmeli fakat yapılmamış sanırım. İlgili kullanıcı ile iletişime geçebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:50, 20 Nisan 2006 (UTC)


İcabında silinmesi gerekiyorsa köy çeşmesi de silinir :D, teşekkürler --Alperen 11:07, 21 Nisan 2006 (UTC)

Doruk senin resim Resim:Allium'sativum-Wikipedia.WilliamWoodwill'1793.jpg commonsda zaten varmış, Commons:Image:Allium_sativum_Woodwill_1793.jpg --Ugur Basakmesaj 12:33, 21 Nisan 2006 (UTC)

Doğrudur ve fakat AndreasPraefcke'nin etiketsiz resim yükümüzle ilgili çok haklı olarak gönderdiği mesajlardan birinde geçen "what a waste of ..., ..., ... and quality" sözündeki "waste of quality" lafına her zaman için katılamıyorum ve Commons ya da Wikipedia içinden bir yerlerden bir görüntüyü üzerinde uğraştığım bir madeye eklemezden önce, daha iyi bir görüntü elde edilebilir mi diye sürekli bakıyorum. Sıklıkla da daha iyi görüntü elde etmek mümkün oluyor. O noktada da elde ettiğim görüntüyü yüklemem gerekiyor.

Resim kalitesini sorgulama konusunda biraz kendime güvenirim ama bu ukalalıktan ziyade, bu işlerle yoğunca uğraşıyor olmaktan kaynaklanıyor. Bir aralar, naçizane çalışmalarımı Renderosity'e gönderiyordum; oradaki kullanıcı sayfamda onları görebilirsin: Doruksal.

Uzattım (reklam filan...); şunu sorayım: diyelim ki Wikipedia alemlerinde var olan bir görüntüyü işledik ve daha iyisini elde ettik (ya da öyle düşünüyoruz); bunu eskisinin yerine yüklemek mümkün mü ? Bilgisayarımızdaki programlarla resimlere müdahele etmeyle ilgili bir yazı ve bağlantı gözüme çarpıp duruyor ama bu işin kullanılırlığı ve tercih edilirliği konusunda bir referansa ulaşamayınca, peşinden de gitmedim.

--Doruk Salancı 13:20, 21 Nisan 2006 (UTC)

Sen Commons'daki Allium sativum baskı resmine bağlantı vermişsin; teşekkürler. Oradaki Kamu Malı etiketinin Türkçesini elde etmeyle ilgili dertler geliştirmiş ve o işin üzerinde uğraşmaya başlamıştım ama bu etikete bakınca, alt kısmında tercümelerine bağlantılar var. Bunu böyle görünce de bir aralar bayağı hızlı başladığım telif hakkı etiketlerini türkçeleştirme işini boşuna mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Olması gereken nedir: orijinal (tüm Wikipedia açısından da bunun İngilizce'den başka birşey olmasına imkan yok, galiba) etiketi telif bilgisine ekleyip, tercümesine bağlantı vermek mi; etiketleri aslına sadık tercüme edip, etiket kaynaklarını göstermek mi (benim yapmayı tercih ettiğim ve öyle olması gerektiğine inandığım) ?

--Doruk Salancı 13:28, 21 Nisan 2006 (UTC)

Gerçeği söylemek gerekirse bende hiç bir resmin üzerinde dış programla değiştirme işlemini denemedim. Büyük ihtimalle ingilizce wikipedia'da bilgi vardır. Değiştirilmiş bir resim sanırım yeniden yükle özelliği ile yüklenebiliyor (bunuda hiç denemedim, sadece yöneticilerin mi izni var, nasıl çalışır bilmiyorum:)) Commons'da bulunan etiketler konusu, farklı bir boyut. İlk olarak zaten burada o etiketkerin olması gerekiyor, commons'a o etiketin türkçesini eklememizin faydası doğrudan commons'dan kullanılan dosyalar için Türkçe'sini de görebilmek için. Etiket tercümesinde ismin Türkçe olması güzel olur fakat bu orjinal isimlerinin, GFDL, PD, PD-art, yönlendirilmiş olması en güzeli olur. Ne de olsa, hem kısalar hem çoğu kişinin alışmış olduğu isimler. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:35, 21 Nisan 2006 (UTC)

Etik sayfasi[kaynağı değiştir]

Rgulerdem/Wikiethics sayfasını Kullanıcı:Rgulerdem/Wikiethics sayfasına taşıdım, sanırım yapmak istediğin bu olmuş fakat dalgınlığına gittiğini düşünüyorum. Diferansiyel denklemler gibi maddelere katkılarınızı bekliyoruz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:04, 21 Nisan 2006 (UTC)

Etik sayfasindaki duzeltme icin tesekkur ederim, oyle yapmak istemistim. Etik sayfasinin Ingilizce versiyonunda bir iki kullanicinin tutumlari yuzunden policy olarak gecmesi mumkun olmadi. Ilerde tekrar ele almayi dusunuyorum. Turkce icin faydali olacagini dusunurseniz tercume edilebilir. Bir iki ay icerisinde daha cok vakit bulabilecegimi dusunuyorum. Pek cok sahada daha aktif yazmam mumkun olabilecek zannediyorum. Difransiyel denklemlere siz de katkida bulunabilirsiniz, matematik okumussunuz anlasilan. Akademik calisma dusunmuyor musunuz? Basarilar... Resid Gulerdem 21:13, 21 Nisan 2006 (UTC)
Burada bulunan genel politikalar belli bir seviyeye geldikten sonra burada da böyle bir politikanın nasıl olacağı konuşulabilir ama şu an için genel politikalarımız bile çok eksik durumda. Aslında ben hiç bir matematik veya bilgisayar ile ilgili maddeye henüz katkıda bulunamadım ama bulunmak gerekiyor:) Şu an için akademik çalışma planım yok, askerlik planı var, belki ondan sonra. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:22, 23 Nisan 2006 (UTC)

sevgili Uğur, farkındaysan Şili maddesini yazmaya başladım. Elimden geldiğince teferruatlı bir şey yağmaya çalışıyorum. Senden ricam şöyle bayraklı mayraklı bir ülke şablonunu bu sayfaya yerleştirmen. Ben bu tip konularda zayıfım. Tabii eğer zamanın olursa. Sana iyi hafta sonları. Keendine iyi bak--Baylan 11:28, 22 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan Şili, maddesine biraz el attım ama tekrar düzenlemem gerekiyor:) Şimdilik bu kadar, p.tesiye gerisini de hallederim. Özellikle şu telif tartışmasının olduğu zamanda senin gibi emek harcayarak maddeler giren kullanıcıların olması beni sevindiriyor. Kendine iyi bak. --Ugur Basakmesaj 14:19, 23 Nisan 2006 (UTC)
Sevgili Uğur, şablon çok güzel olmuş eline sağlık. Ama Dağlar başlığının altında şekil olarak çok büyük boşluk oluşmuş. Ayrıca şu an çok fazla resim var bu maddede. İstesen daha önce benim yüklediğim haritayı silelim (Zaten harita almanca, ayrıca şablon içindeki daha güzel. Gerek kalmadı bence büyük haritaya). Bu arada Illapu maddesinin tartışma kısmına senin için bir not bıraktım, bir bak istersen:-)) İyi akşamlar--Baylan 18:10, 23 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Baylan, şimdi sayfaya tekrar el atacam senin kadar emeğim geçmeyecek olsada şekilsel ufak düzenlemeler ile katkım bulunsun en azından. Bu arada gerçekten çok güzel işler çıkartıyorsun burada. Illapu maddesindeki tartışma ile ilgili müzik sektöründe mi çalışıyorsun sorusu aklıma geldi hemen. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:08, 24 Nisan 2006 (UTC)
Sevgili Uğur. Müzik sektöründe çalışmıyorum, bu CD ler TR. de bulunmuyor. Ancak benim inti illimani ve illapu koleksiyonum geniş. CD leri bilgisayarımda coğaltabilir ve igilenen arkadaşlara hediye edebilirim. Zira TR ilgilenen çok kişide yok. Sen "G.Amerika ilgimi çeker demiştin" İster bana mail atıp ister tartışma sayfamdan bağlantıya geçersen memnuniyetle koleksiyonumu paylaşırım. Bu herkes için geçerli tabii. Bu arada senin emeklerin için asıl ben tşk ederim.İyi çalışmalat.(Bu arada ben tutkal sektöründeyim ama koklamam :-)))) )--Baylan 10:20, 24 Nisan 2006 (UTC)
Tekrar merhaba Baylan, inti illimani ve illapu konusunu en azından kafamdaki listeye ekliyorum. Seninle bu konularda tekrar iletişime geçmel dileğiyle. Sanada iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:28, 24 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Baylan Mapuçe maddesini ekledim, artık bu sorun da halloldu şu an için Şili maddelerine biraz ara veriyorum sanırım. Daha sonra devam ederim. İyi akşamlar --Ugur Basakmesaj 19:58, 25 Nisan 2006 (UTC)
Selam Uğur. Daha sen mesaj atmadan ben mapuçeyi fark ettim.Eline sağlık. Daha okumaya bile fırsat bulmadım. Bende şili'de sonlara geliyorum . Bir tek ekonomiyi yazıp bitireceğim. Bende zaten adımız saplantılıya çıkmadan başka bölgelere geçmek istiyorum (Ama biliyorsun.. kırmızı maddeler işte) Hatta bugün başladım bile başka bölgeleri yazmaya. Vikipedide olması gereken maddelerden birine başladım. Sana her şey için teşekkürler. iyi akşamlar--Baylan 20:05, 25 Nisan 2006 (UTC)
Aslında son eklediğim madde ile bir çok kırmızı bağlantı çıktı ama kısa maddeler yazmamak için şimdilik onlara mola verecem, ne de olsa ilerde ekleyebilirim tekrar. Asıl ben sana teşekkür ediyorum, yeni bir kullanıcı olmana rağmen özgün ve telif sorununu dikkate alarak maddeler yazıyorsun, umarım bu diğer kullanıcılara örnek olur. İyi akşamlar. --Ugur Basakmesaj 20:38, 25 Nisan 2006 (UTC)

Arsiv sablonu[kaynağı değiştir]

Gitgide her tarafta arsivlemeye gitmemiz gerekiyor. Herkesin kullabielcegi basit bir sablon yapalim mi? Su "gizle" tusunu da ekleyebiliriz istersen. El atmayi dusunur musun? Bu arada telif konusunda neden karamsarlastigini anlamadim. Bayagi ilgilenen var ama konu cok griftlesiyor; herkesin aklinda sorular var. Bunu bilirkisilerden bilgi aldiktan sonra net bir sekilde herkes icin yazariz. Telif her zaman problemimiz olucak; kolay bir yonunu gormuyorum isin. Saygilar, Citrat 16:11, 23 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Citrat, arşivle ilgili basit bir şablon oluşturabiliriz, gizle tuşunu ekledikten sonra estetik bir şey çıkartabilirmiyim emin değilim. En kötü ihtimal şu an için gizle tuşu olmayan basit bir şey ayarlayabiliriz. Telif konusunda o kadar emek harcayıp maddeler giren yeni kullanıcılar varken, yine ben ve birkaç kişi emek harcayıp emek harcanmadan eklenmiş olan telifli maddelere telif şablonu koymamız kötü olarak algılanıyor ve kullanıcılar bilerek eklemeye devam etmesi moralimi biraz bozdu. Benim ingilizce wikipedia'da gördüğüm, kopya-yapıştır olan maddeleri doğrudan sildikleri buna kurumun kendi tanıtım sayfasından alınanlar da dahil. Kişisel gözlemim olarak Yıldız Teknik'in kendi sayfasından alınan yazının 2 kere silinmiş olması. Şablonla ilgili küçük bir çalışma yapıp seninle tekrar iletişime geçerim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:13, 24 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Citrat, diğer wikilerden biraz yardım alarak en uygun kullanımın şu olduğunu düşündüğüm şablonu düzenledim. Kullanımı basit ve bana göre kullanışlı. Şablon:Arşiv Kürtçe'de bir deneme olarak yapıyorum. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:54, 25 Nisan 2006 (UTC)
Selam Ugur, bu arsiv icin yeni bir sayfa aciyor; benim tarzim gecmisten baglanti vermek. Gene de guzel gozukuyor, eline saglik. Citrat 16:41, 25 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba Citrat, aslında bundada bir kez kaydettikten sonra geçmişten bağlantı verilecek şekilde düzenlenebilir. Fakat bence alt sayfa oluşturmak daha güzel bir kullanış, nedenini soracak olursan. Arşivin alt sayfa olması durumunda "Sayfaya bağlantılar" gibi özellikleri kullanarak gezinti yapılabilmesi vs.. Bu yönden daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Fakat bu bir seçim meselisi. (Bu arada elime sağlıklı bir şey yapmadım, diğer projelerden bir kopyalama yaptım:)) Saygılar. --Ugur Basakmesaj 16:54, 25 Nisan 2006 (UTC)
Alt sayfanin sorunu, "biri gider de tartismaya orada devam etmeye kalkabilir" olmasindan kaynaklaniyor. Bu Arsiv sablonunda 2. ve sonraki arsivleri girerken kod ile mi oynacagiz? Kolay bir yonu var mi? Bu arada SAM actigim Ölüme Yakın Deneyimler maddesini Kayit Nisan 2006'ya ekledim ama sayfada gozukmuyor. Basini agritmak istemem ama sistem hatasi gibi duruyor; basligin "Ö" harfi ile baslamasi ile alakasi olabilir. Citrat 18:35, 25 Nisan 2006 (UTC)
Söylediğim gibi arşiv konusu kişinin seçimine kalmış kimseye zorlama yapamayız. 2. ve sonraki arşivler için sadece # işaretinden sonra ilgili bağlantıyı vererek devam ediyoruz, bildiğimiz viki sıralama yazımı şeklinde. SAM'deki sorun alt sayfada gerekli olan == == başlığın olmamasıymış onuda düzelttim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 18:43, 25 Nisan 2006 (UTC)

Kullanılmayan resimler[kaynağı değiştir]

Uğur, özel sayfalarda kullanılmayan resimler diye bi kategori olması lazım ordaki dosyaların hepsini uçurabilir misin bi günde? Hem kullanılmıyorlar hem yer kaplıyorlar hem de %90'ı ya telifli ya da zaten commonsta yüklü :) --Alperen 16:22, 23 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Alperen, yapılabilirmi emin değilim ama yapıldığında bir çok kişinin gereksiz tepkisini alacağını biliyorum :) Ama hızlı silme işlemi için şunu yapabilirim, belirsiz şablonu bulunan resimleri bot yardımı ile seri şekilde silebilirim (sanırım). Belirsiz olarak etiketlenmeleri belli bir seviyeye geldiğinde köy çeşmesinde belirterek bir deneme yapabiliriz sanırım :) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:18, 24 Nisan 2006 (UTC)

Şablon:Ana sayfa kardeş projeler[kaynağı değiştir]

Uğur, Ana sayfa kardeş projeler şablonunda commonsun Türkçe anasayfasına bağlantı verilse daha iyi olmaz mı? commons:Ana_Sayfa Memty 07:58, 24 Nisan 2006 (UTC)

Memty gerçekten çok ufak ama önemli bir konuya dikkat çekmişsin, hemen düzelttim sanırım bu daha güzel oldu. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:23, 24 Nisan 2006 (UTC)
Eline sağlık. commons:Ana_Sayfa'daki kardeş projeler şablonu ingilizce projeler içindi. commons:Template:Sisterprojects-tr şablonunu yaptım. Memty 13:02, 24 Nisan 2006 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Olması gereken maddelerden Baikal gölünü yazmaya başladım.

Soru1: maddeyi taslak olarak kaydedemedim. Nasıl? Soru2: Yazmak konusunda değil ama formatlama konusunda sıkıntı çekebilirim. Okursanız göreceksiniz bunlar ve bundan sonra yazacaklarım konusunda üst başlıklar oluşturmak gerekiyor. en az beşaltı üst başlık. Nasıl yaparım veya kim yardımcı olur?

İyi akşamlar,

Temel 02:38, 25 Nisan 2006 Kullanıcı:Temelbaltaoglu

Merhaba, taslak olarak kaydetmek için {{taslak}} yazmanız (veya daha ayrıntılı olarak VP:Taslak sayfasındakilerden birisini kullanabilirsiniz)yeterli, başlıklarıda bu şekilde hallediyorsunuz == Başlık ==, === Başlık === .... şeklinde. Özel bir sorunuz olursa yardım etmeye çalışırım, cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:11, 25 Nisan 2006 (UTC)

selam, uygunsan bi irc'ye uğrar mısın? Tembelejderha 08:19, 25 Nisan 2006 (UTC)

sevgili uğur kardeş. Bende sana bu konuda yazmak istiyordum. Benim tartışma sayfam çok uzadı. Bunu benim için müsait bir zamanda arşivler misin. Ve arşivlerimi görmek için ne yapmam gerekecek. Selamlar ve iyi çalışmalar--Baylan 09:55, 25 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Baylan, ben aylık olarak arşivliyorum istersen sende Nisan ayının sonunu bekle. Kullanıcı mesaj:Baylan/Arşiv1 şeklinde arşivleme yapabiliyoruz, istersen senin tartışma sayfanda da bu şablonu kullanarak biraz şekilli olmasını sağlayabiliriz. Erişmek içinse sadece sayfana, arşiv sayfana vereceğimiz bağlantıya tıklamakla erişebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:02, 25 Nisan 2006 (UTC)

Çok teşekkürler.

Biraz daha ilerleyince contents falan gibi konularda da yardımınızı rica edeceğim. Şu an acelesi yok.

Selam,

Temel

Anarchopedia[kaynağı değiştir]

Merhabalar lütfen http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Anar%C5%9Fizm sayfasına bakabilirmisiniz. İngilizce bilmiyorum ama Türkçe Anarchopedia'yı kurmamız için davet edildiğimizi düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz--nosferatü 10:40, 27 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Nosferatü, verdiğin bağlantıya biraz göz attım ve kısaca anladığımı söyleyeyim sana. Asıl olarak sysop vandalizmine karşı bir viki kurmak istiyorlar. Bunuda, yöneticilerin tarafsızlaştırma vs. bu bahanelerle sildikleri maddeler ve çıkardıkları metinleri örnek gösteriyorlar. Anarşinin olduğu yerin nasıl olacağını bilemiyorum ama ortalığın çok karışacağını ve daha sonra anarşinin içinde bir düzen arayışının oluşacağını düşünüyorum. Uzun lafın kısası, burada taraflı veya ansiklopedik değil diyerek silinen maddelerin olacağı bir viki düşünüyorlar. İlgileniyormusun sen ? --Ugur Basakmesaj 10:47, 27 Nisan 2006 (UTC)
Bu arada anladığım kadarı ile vikiden tamamen bağımsız bir yapı --Ugur Basakmesaj 10:49, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • Doğrusu aklın yolu birdir.Şu anda içinde bulunduğum yapılanmanın kaliteli olduğunu ve Orada zaman kaybetmeye gerek olmadığını düşünüyorum.--nosferatü 11:35, 27 Nisan 2006 (UTC)
Nosferatü mesaj için teşekkür ederim, dünkü mesajına da cevap verememiştim. Seninde söylediğin gibi orada vakit harcamaya fazla gerek yok. Etiketleme işine girmişsin :) Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:01, 28 Nisan 2006 (UTC)

zaman zaman bazı yazıların üzerinde telif ihlali etiketi görüyorum telif ilhalinin sınırları nerede başlar nerede biter buraya bir madde yazacak olan kişi elbetteki bir kaynaktan faydalanacak bir yazının telif ihlali olmaması için hangi şartları taşıması lazım

bir de size başka bir soru sormak istiyorum yabancı dillerdeki vikipedilerde türkiye hakkında çok ayrıntılı maddeler var ayrıca çok güzel resimlerde var bu reşlerden güzel olanları türkiye hakkında yazılan resinsiz maddelere taşımak istiyorum fakat bazıları taşınabidiği halde bazıları taşınamıyor. her halde taşınabilenler cosmos grubunda eğer mesele buysa vikipedilerden herhengibirinde olan resmi cosmos'a kaydetmek için ne yapmalı iyi çalışmalar.--85.107.162.204 13:32, 28 Nisan 2006 (UTC)

GFDL lisansına sahip olmayan hiç bir kaynaktan içerik kopyalayamıyoruz, eklenenler er yada geç siliniyor. Kısaca herhangi bir yerde varsa o yazı ve GFDL lisansına sahip değilse kullanmıyoruz. Diğer vikipedilerde commonsda bulunmayan resimleri önce kendi bilgisayarınıza daha sonra buraya yükleyerek kullanabilirsiniz. Burada kullanabildiğiniz resimler commons'da bulunanlar, commons'a yüklemek için commons.wikipedia.org sitesine girip resmi bilgisayarınızdan oraya yükleyebilirsiniz. Tabi uygun bir lisansa sahipse orada kalır, aksi takdirde silinebilir. --Ugur Basakmesaj 13:51, 28 Nisan 2006 (UTC)

SAM ile ilgili sorunu ben hallettim Baylan, sam şablonunu eklediğin sayfanın hemen o kutunun kenarında bulunan göster tuşuna basarsan ayrıntılı ifade ediyor. kolaylık sağlıyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:46, 28 Nisan 2006 (UTC)

Sevgili Uğur. Umarım iyisindir. Teşekkür ederim ilgine. Aslında bunu yapmış ve 19 mayıs maddesini kopyalayıp, alta alıp, madde ismini de yazarak eklemiştim. Ama nedense olmadı. Yardım için teşekkürler. Bu arada bu mevzu yüzünden yapmak istediklerimden de oldum. Olayı prensip meselesi yaptım, ama böyle giderse pes edebilirim. Kullanıcı şahıs elinde değnek maddeye yanaşanları kovuyor.-))))--Baylan 14:56, 28 Nisan 2006 (UTC)
Ben iyiyim umarım sizde iyisinizdir, vikiden dolayı çocuğa zaman ayırmayı unutmayın. Viki hep burda olacak:) Ufak bir düzenleme yaptım sadece, belki yöneticilerin niye az madde girdiğini anlamışsındır :) SAM 2. ve 3. adımları için göster tuşuna basarsan çok yardımcı olan metinler çıkıyor. Bu telif konusuda benim motivasyonumu bozdu ve bir süredir pes etmiş durumdayım:) Madde ile ilgili kişisel fikrim silinmemesi fakat ciddi düzenlemeye ihtiyacı var, çok karışmış ve bazı yerler muğlaklaşmış durumda. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:06, 28 Nisan 2006 (UTC)
Kesinlikle madde ansiklopediye girmeyi hak eden madde. Ancak bu hali tamamen taraflı. Benim bu şahısa karşı bir alıp veremdiğimde yok. Ancak sabah bu maddeyi onca taraflı hükme rağmen etiketsiz görünce çok şaşırdım. Zira bundan çok daha az ihlal yapan maddeler bile etiketli. Bunun böyle olmaması lazım. Ben maddeyi biraz değiştirmeye çalıştım ancak Gülerdem bunları geri aldı. Eğer değişiklikte yapamayacaksak bu madde silinmeli. selamlar--Baylan 15:12, 28 Nisan 2006 (UTC)
Bu kadar tartışması varsa zaten girmesi için bir neden sayılabilir:) SAM koyman Kürtçe'de olduğu gibi silinmesini sağlamaz fakat umarım ilgiyi arttır ve düzenlenmesi daha hızlanır tahminimce. Tekrar kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:23, 28 Nisan 2006 (UTC)

Peki kurala uyayim ama sildiklerim zaten son derece gereksiz olan resimler. Siz de baksaniz benimle ayni kaniya varirsiniz. Vikipedi yakinda kuraldan gecilmez olacak :) Eşref 16:18, 28 Nisan 2006 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Unusedimages da kullanilmayan resimlerin listesi var. Ben buraya bakip iyice ise yaramayanlari siliyordum. Bu sayfadaki resimleri toplu halde isaretleyip sonra da silebilirsiniz belki. Eşref 16:38, 28 Nisan 2006 (UTC)

Olmuş. Teşekkür ederim. Zfr 20:22, 28 Nisan 2006 (UTC)

Su monobook.js isini istersen turkcelestir Ugur. Ben de kurmaya calistim ama emin degilim calistigindan: Kullanıcı:Citrat/monobook.css Yanlis yere mi kurdum?
SAM suistimale acik bir durumda, SAM onerme kriterlerine biraz ekleme yapsak? IP kullanici SAM onerebilir mi? SAM her makaleye uygulanabilir mi? Bir kisi ayni anda kac SAM acabilir? vs... Citrat 23:15, 28 Nisan 2006 (UTC)
Monobook.js derken sanırım popup'dan bahsediyorsun, .css dosyasına onun için ekleme yapman şart değildi, ben senin .js dosyana popup kodunu ekliyorum. SAM konusunda şu ana kadar anonimleri kabul ettik aslında, fakar açık bir şekilde neden göstermek gerekiyor. silinsin dendiği vakit bunda iyi niyet aramak zor. Belki senin demiş olduğun gibi anonimlere kapatabiliriz. Aslında her makaleye mantıklı bir neden vermekle uygulanabilir dememiz gerekiyor, çok kesin kısıtlamalar getirmemiz zor. Sanırım en pratik şekilde, SAM yaparken açık bir neden gösterilmeli ve kullanıcı adına sahip olmalı diyebiliriz. Birde, oylamaya sunulsa bile, Speedy keep, Hemen kalsın :) gibi bir ifade kullanılması durumunda normalde 5 günlük olan süreci 1 günde bile sonlandırabiliyoruz. Fakat işi garantiye almak, kötü niyetleri engellemek açısından kullanıcı adını kural haline getirebiliriz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 23:30, 28 Nisan 2006 (UTC)
CSS'si nasil kullaniyorum? Bu arada yoneticilik fonsksiyonalraina daha uygun bir JS var mi? Turkceye cevirme sansimiz var mi pop-up'i? sagol yardimlarin icin. Citrat 03:01, 29 Nisan 2006 (UTC)
CSS aslında aynı Monobook.css dosyasındaki sistemle aynı metada bu konu hakkında biraz bilgi var, ama ne kadar yeterli bilmiyorum. popupAdminLinks=true; diye eklersen .js dosyana ek bir kaç tuş çıkıyor. Türkçeleştirme konusunda, ise en:Wikipedia:Tools/Navigation popups/Translation bu sayfada bilgi veriyor, en:Wikipedia:Tools/Navigation popups bu sayfada ana sayfası. Sadece özetlerin çevrilmesi ise değişkenler popupRevertSummary="geri alındı"; şeklinde yapılabiliyor. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:36, 1 Mayıs 2006 (UTC)

bayrak şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Denisutku, bayrak şablonunu güncellemeye başladım tek dosyadan hallediyorum birazda ek özellik ekledim {{bayrak}} işimi tamamen bitirince diğer şablonla değiştirecem. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 21:57, 28 Nisan 2006 (UTC)

Eline sağlık, benim de bugün bayraklarla uğraşırken aklımdaydı ama sonra üşendim :) Senin yaptığın daha güzel olmuş yine de benim düşündüğümden. İnşallah insanlar bu şablonu kullanmaya bir an önce alışırlar. denisutku msj 22:02, 28 Nisan 2006 (UTC)
Şu anda gördüğüm bir eksiklik, seçenek olarak subst: lanmış bir şekilde getirilebilir mi, nasıl getirilir, çünkü sistem kaynakları için gereksiz yükleme yapmammış olur. 2. aşamada onu halletmeye çalışacam. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:07, 28 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba! Bir maddeye küçük bir katkıda bulununca imzanın önüne, parantez içine kısa bilgiler nasıl yazılıyor. Mesela (sayı değiştirdim) gibi küçük bir not. İkincisi, Acara maddesinde bir yazar, ısrarla bazı bilgileri siliyor. Örneğin Gül Devrimi'ni Gül Darbesi yapıyor. Bayrağı da siliyor ve benzer bilgileri silmesinin, tartışma sayfasına yazdıklarına bakarsak siyasal gerekçeleri var. Teşekkürler. --DeveDiKeNi 22:16, 28 Nisan 2006 (UTC)

Değişiklik yaparken aşağıda bulunan özet kutusuna yaptığınız değişiklik ile ilgili bilgi yazabilirsiniz, bu sayede diğer kullanıcılar amacı anlar. Acara maddesindeki değişikliği yapan arkadaş hatırlarsam pek kulak asmıyor sanırım. En güzeli önce tartışma sayfasında konuşmaya çalışmak, olmadığı durumda diğer kullanıcılardan yorum istemek. Şayet tartışma sayfasında bir şekilde iletişim kurulamazsa, Köy çeşmesinde tartışmanın bağlantısını vererek diğer kullanıcıların yorumlarını alabiliriz. Fakat bir gerekçe göstermeden bilgi silmek yanlış bir davranıştır ve vandalizm olarak nitelendirilebilir. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:28, 28 Nisan 2006 (UTC)
  • Merhaba! Macahel imzalı yazarın maddeleri değiştirme biçiminin ve değişitirme gerekçelerinin, ansiklopedi anlayışı dışında gerçekleştiğini düşünüyorum. Acara, Kobuleti, Macaheli maddelerindeki tartışma sayfalarına bakarsanız, bunu görebilirsiniz. Köy çemşesine taşınmasını önermiştiniz, ama bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir de şu var: Maddeyi değiştiren imza ile tartışma sayfalarındaki imza aynı kişi mi emin değilim. --DeveDiKeNi 10:49, 29 Nisan 2006 (UTC)
  • Yeniden Merhaba! Macahel imzalı yazarla yaptığım bütün yazışmaların ve tartışmaların, maalesef yararı olmadı. Yapılan müdahalelerin Vandalizm olup olmadığına artık Wiki yöneticileri, diğer yazarlar ve okurlar karar verecek. Selamlar! --DeveDiKeNi 15:11, 29 Nisan 2006 (UTC)
Merhaba, tartışma sayfalarına imzasız katkıda bulunan kişilerin kim olduğunu anlamak için geçmiş sayfalarını kullanabilirsiniz. Aradaki farklardan veya en son ekleyen kişinin kim olduğunu oradan takip edebilirsiniz. Sizin vermiş olduğunuz tartışma sayfalarını köy çeşmesinin en alt bölümüne ekliyorum. Oradan takip edebilirsiniz. Kolay gelsin. (geç gelen cevap nedeniyle kusura bakmayın) --Ugur Basakmesaj 10:23, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Aslında yazacak,soracak cok seyım var ama once "Merhaba" demek ıstedım... Henuz sıteyı tanımaya calsııyorum.Ben yararlanabılır mıyım,ya da herhangı bır konuda ben yarar saglayabılır mıyım dıye bakıyorum...Yazabıldıgım her alana yazıp kısa notlar bırakmaya calsıyorum... Aslında "departman stores" dıye Google'dan bırseyler ararken buldum burada kendımı ve katılmakta bır sakınca gormedım...Cagın olmazsa olmazı ınternettı burada daha verımlı kullanabılır mıyım,buradan nerelere kadar ulasırım dıye bakıyorum suanda... Sanıyorum bır yerlerden gırıs yaparak benım de kendımı tanıtan bırseyler yazmam gerek... Sımdılık, Basak,... 21:33, 29 Nisan 2006 —Bu imzasız yorum Boral (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.


cevap hoşgeldin mesajı olarak kullanıcının tartışma sayfasında verildi--Ugur Basakmesaj 10:19, 1 Mayıs 2006 (UTC)

Orta Dünya ve South Park[kaynağı değiştir]

Uğur Bey, Size bir sorum var:"Orta Dünya" hakkında bayağı bir katkıda bulunan bir kullanıcıya şilt verilebilir mi?Çünkü benim kuzenim Erandil bu konuda tez yapmıştır.Verilebilirse ona mesaj atın.Ve South Park kategorisi açılabilir mi?Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar--Simon Bolivar 19:40, 29 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba Simon, her kullanıcıya her kullanıcı ödül verebilir. çevrilmemiş Vikipedi:Barnstar sayfasında bir çok ödül bulunmaktadır. Herhangi bir kategoriyide her kullanıcı açabilir. açmak için yan taraftaki arama kutusuna Kategori:isim şeklide yazarsanız madde açmak gibi olduğunu görebilirsinzi. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:45, 1 Mayıs 2006 (UTC)