Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş19

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar :)[kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Sabri76. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin karasal yayın yapan Kampüs TV televizyonunda yayınlanan Teknopedi adlı programının maddesini ekledim ve silinmeye aday gösterildi. Format mefhumu ve veri silme, offline download, internetten alış-veriş, antivirüs, açık kaynaklı işletim sistemleri ve daha pek çok konuda taslak halindeki Wikipedia maddelerine kaynak olacak türde bilgi verilen programın Wikipedia'da olması gerektiğini düşünüyor, vaktiniz varsa programı izledikten sonra ( 1. Bölüm - 2. Bölüm ) Kalsın Kalsın yönünde fikir beyan etmenizi temenni ediyorum. Tartışma sayfası burada Şimdiden teşekkür ederim. Kendinize iyi bakınız, saygılarımla...Teknograg (mesaj) 11:31, 5 Ocak 2014 (UTC)

Şaibeli Bilgi Paylaşımı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Hangi bilgi ve belgelere dayanarak Mega Holdings sayfasındaki yazıları paylaşabiliyorsunuz? Elnizde sadece bir adet haber var basında çıkan diğer haber ve yazıların paylaşımının yapılmasına neden engel oluyorsunuz? Burası madem özgür bir ansiklopedi, o zaman ona uygun hareket etmeniz gerekir. Şaibeli olduğunu iddia ediyorsunuz. Tam da bu sebeple oradaki yazılanları kaldırmalısınız. Şaibeli olan, doğruluğu kanıtlanmamış bilgileri ardı arkasına sıralamışsınız. Eğer firma dolandırıcı ise, mahkemeye suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bu karalama işlemine lütfen son verin.Bu imzasız yazı Ertugruldereli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Şaibe derken şirketin birçok şaibeye sahip olduğundan bahsetmiştim. Yoksa kaynaklarda herhangi bir şaibe mevcut değil. Vikipedi'de hiçbir görüşün veya oluşumun reklamı yapılamaz ve taraflı bir biçimde madde yazılamaz. Maddede olabildiğinde tarafsız olmaya çalıştım. Siz ve anladığım kadarıyla sizin gibi Mega Holdings hayranları/çalışanları maddedeki en küçük bir olumsuz bir yazıyı bile onaylamıyor. Vikipedi tarafsız ve özgür bir ansiklopedidir. Lütfen vandalizme varan davranışlarınızı bir daha sergilememeye ve Vikipedi'ye katkı sunmaya davet ediyorum. Kolaylıklar dilerim.--вяí¢αи76ileti 21:33, 7 Ocak 2014 (UTC)
Maddede siz sadece gazetecinin ithamlarına yer vermişsiniz ve düşüncelerini paylaşmışsınız. Kaldı ki basında çıkan tek haber de bu değil diğerlerine yer vermemişsiniz. Bu paylaşımınızın kabul edilebilmesi için mahkeme kararı gerekir. Herangi bir mahkeme kararı ya da bağlayıcı nitelikte bir belgeniz varsa kaynak gösterin aksi takdirde içeriği temizleyin lütfen. Haber yapılırken hiç bir kaynak gösterilmeden yapılmış. Sizde kaynaksız olan bir haberi kendinize referans olarak almışsınız. Eğer insanlara doğru bilgi verme ve bu platformu geliştirme endişesindeyseniz kullandığınız kaynakları sorgulamanızı tavsiye ederim.Bu imzasız yazı Ertugruldereli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ortada güvenilir ve kayda değer kaynaklar tarafından yazılan bilgiler varsa bunların maddelere aktarımında hiçbir problem yoktur. 6 yılı aşkındır Vikipedi'de yazıyorum ve Vikipedi'deki işleyişe ve madde yazım kurallarına hakim olduğumu söyleyebilirim. Mahkeme mi? Lütfen güldürmeyin beni. Burada herhangi birine Türk Ceza Kanunu'nun herhangi bir maddesine aykırı bir durum icra edilmemekte. Siz anlaşılan yanlış gelmişsiniz. Burası insanların birbirleri hakkında atıp tuttuğu bir forum ya da platform değil, bir çevrimiçi ansiklopedi. Vikipedi'de yazdığım maddenin devriyelerce kabul edilmemesi için bırakın mahkeme kararını, diğer devriyelerin bile onaylamasına gerek yok, çünkü ben de aynı zamanda bir devriyeyim. Vikipedi yönergelerini daha iyi sindirmek adına şu şablondaki linklere bakabilirsiniz. Bu sitede yönergeler yani kurallar işler. Medyada her haberin illaki AA ya da İHA gibi bir kaynağa dayanması gerekmemektedir. Vikipediyi her zaman geliştirmeye çalışırım. Hürriyet gibi ulusal çapta yayın yapan bir gazetede çıkan haberin referans alınmasında hiçbir sakınca yoktur. Zaten bahsettiğiniz maddede farklı görüşlere yer verildiği için ansiklopediye aykırı bir durum bulunmamaktadır. Ben şirket aleyhinde bir davacı olmadığım için mahkeme tarafından kabul görecek bir kaynak ya da belge sahibi olmak zorunda değilim. 6 yılı aşkın bir süredir insanlara doğru bilgi vermem konusunda en ufak bir şüphem yoktur ve vikipedideki birçok deneyimli kullanıcıda da bu konunun geçerli olduğunu söyleyebilirim. Hayatımızdan saatleri bu siteye harcayıp insanlar için hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin insanlara bilgi sunmaya çalışıyoruz. Bu site kurulduğundan beri tek bir reklam bile almamıştır. Zaten vikipedide reklam yapanların, kurallara uymadan keyfine göre madde açanların, bilgi girenlerin barınmasına izin verilmemektedir. Bu kişiler önce belirli sayıda uyarı mesajlarıyla bilgilendirilip hala kurallara uygun olmayan davranışını sürdürmesi durumunda 1 günden başlayıp süresiz zamana kadar gidebilen engeller alabilmektedir. Genelde 3. ya da 4. uyarının dikkate alınmaması sonucu engel verilebiliyor. Bu da benim size 1. uyarım olsun. Vikipediye katkıda bulunmak istiyorsanız, tarafsız bir bakış açısıyla reklam yapmadan katkıda bulunabilirsiniz. Amacınız içinde bulunduğunuz şirketin tanıtımını yapmaksa yanlış yerdesiniz ama ansiklopedik ve kurallara uygun bilgi vermek istiyorsanız sitede faydalı bir kullanıcı olmanız için gönüllü olabilirim. Kolaylıklar dilerim...--вяí¢αи76ileti 23:52, 7 Ocak 2014 (UTC)

Katkılarından Ötürü[kaynağı değiştir]

Wiki- Hemşehri
Hemşehrim Sabri'ye katkılarından ötürü sevgilerimle... Kafkasmurat- 20:02, 8 Ocak 2014 (UTC)
Oooo toprağım, çok teşekkürler. Sen buralarda mıydın ya? Eskisi kadar sık girmesem de ayda yaklaşık 100 değişikliğim oluyor sitede... Sen neler yapıyorsun? Ben üniversite son sınıftayım. Hani bir yılı bırak, yıllar oldu diyebilirim --вяí¢αи76ileti 21:54, 10 Ocak 2014 (UTC)
Benim de okul bitti yüksek lisansa başladım. Boş vakit oluşunca da bir Viki- dönüş yaşadım. İngilizce Wiki çok uğraştırıyor. Bir katkı yapınca elli dereden su getiriyorlar. Orayı bırakınca da kötü niyetli Türk düşmanları maddeleri ele geçiriyor. Biraz orada biraz burada yuvarlanıp gidiyoruz. --Kafkasmurat- 23:21, 10 Ocak 2014 (UTC)
Tebrik ederim. O işle kısa bir süre ilgilenen biri olarak, vandal damgası yemeden tarafsızlığı sağlamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. O yüzden kolaylıklar dilerim ama buraları da ihmal etmeyi unutma o zaman --вяí¢αи76ileti 18:40, 17 Ocak 2014 (UTC)
İngilizce Wiki'de katkı yapmaya çalışmak çok saçma bir hal aldı. Tüm dünyadan insanlar varlıklarını dayatmaya başlamışlar. Bırak milli meseleleri, sanat hakkında yazsan bile ön yargı ile incelenmeden kaldırılıyor. Bir değişiklik için 10 tane konuşma sayfasına yazı yazmak gerekiyor. İnsanın içinden gelmiyor haliyle.--Kafkasmurat- 15:00, 23 Ocak 2014 (UTC)

Merhabalar. Çok aktif olduğundan senin bilebileceğini düşündüm. Futbolcu maddelerindeki "kilosu" ve "takmaadı" kısımları elle çıkarmaya çalıştım ama burada görebileceğin gibi binden fazla madde olduğundan bunu yapmak çok zor. Bir de botlar sadece şablonlardan çıkarabilmeyi halledebiliyor mu bilmiyorum. Bir de sadece belli bir kategoride yer alan sayfaları değiştirebilme gibi bir komut verilip verilmediğini de bilmiyorum. Elle yaparken futbolcu olmayan maddeleri elemek de zaman kaybettiriyor zaten büyük bir iş yükü varken... Bu konuyu görüşebileceğim aktif bir bot sahibi var mıdır? Bir de sırf şuradan da bahsi geçen futbolcu maddelerinin 1400 değil 900 civarlarında olduğunu görebiliyoruz.--вяí¢αи76ileti 16:46, 5 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Sadrettin veya Superyetkin'in botları halledebilir bu işi. Onlara bir mesaj yollaman yeterli :) Bir de hazır yeri gelmişken, bu bilgi kutularındaki millî takım kısımlarında yer alan bayrakları da kaldırsak? Şu maddeye bakarsan mesela, takım kısmının istatistik ve yıl kısmına göre daha uzun kaldığını görebilirsin. Hangi yılda hangi takımda oynamış karışıyor.--RapsarEfendim? 20:30, 5 Şubat 2014 (UTC)
Tamam o zaman teşekkürler. O bahsettiğin sıkıntı a milli takımın dışında alt kategorilerde forma giyenlerde yaşanıyor. Sadece a milli takıma/takımlara (SSCB, BDT ve Rusya'da sırayla forma giyenler gibi) bayrak konulması yeterli gibi gözüküyor. Öbür türlü birçok bayrağın şeklinden dolayı sorun yaşandığının farkındayım. Ama bunu teklif edersem de herhangi bir sav ortaya süremiyorum. Er ya da geç tüm bayrakların kalkacağı yönünde bir karar alınacağını düşünüyorum çünkü bir bayrağı bile savunmak konusunda hiçbir sav üretemiyorum. Ancak, farklı ülkelerin bayrakları o şablonlarda o kadar şık duruyor ki, sırf farklı ülke bayrakları gözüksün diye Somali, Malavi, Svaziland, Belize ve El Salvador gibi daha yıllarca Vikipedi'de tek bir futbolcu maddesi bile girilmeyen ülke futbolcuları hakkında madde girip bir yandan da ülkelere göre futbolcu kategorilerini zenginleştirmeye çalışıyorum.--вяí¢αи76ileti 21:37, 5 Şubat 2014 (UTC)
Bence de hoş duruyor ama bozulmalar ortada işte :) Ben de sonradan fark ettim.--RapsarEfendim? 08:34, 6 Şubat 2014 (UTC)

BL'ye aldım. İşte sorun da burada, göze hoş gelmesini bir vikipedi kuralı gibi savunamayacağımız için elimde bir argüman yok ama bozulma olmadığı takdirde kullanılmasının da bir ziyanı yok. Şu an tek sıkıntı çıkarılmalarının gereksiz bir iş yüküne sebep olacağı. daha kilosu ve takma adı gibi vandalizme davetiye çıkaran kısımlar 900 civarı futbolcu maddesinde beklerken bayrak konusu bana daha önemsiz geliyor şu an--вяí¢αи76ileti 12:16, 6 Şubat 2014 (UTC)
Sen botları çok hafife alıyorsun :) Tek tıkla halledilecek sorunlar bunlar. Bir bayraklı bir bayraksız olmasın, direkt hepsini atalım derim ben.--RapsarEfendim? 12:22, 6 Şubat 2014 (UTC)
Botlarla aram pek iyi değil. Tam da hepsini atalım anasını satayım diyecektim ki, gelecekte yaşanabilecek olası tartışmalar için diğer kullanıcıların da onayını başvurmamız gerektiğini düşündüm. Sağlam bir argüman bulunamazsa atarız toptan, sıkıntı yok :)--вяí¢αи76ileti 12:26, 6 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Futbolcu bilgi kutusunu kullanan tüm maddeleri gözden geçirip bu parametreleri kaldırabiliriz. Gerekli işlemi birkaç gün içinde yapacağım. --Superyetkinileti 16:54, 6 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba sevigli Sabrican, katkıların gerçekten çok önemli. Eskiden gördüğüm kadroyla bir çok futbolcuya fotoğraf eklemişsin. Ancak dikkat etmişsindir ki şu anki Gençlerbirliği kadrosunda bir çok futbolcunun fotoğrafı bulunmuyor. Maçlara gitmediğinden dolayımı çekemiyorsun ?. Fotoğraflarını bulabilirsen elinde varsa bu maddelere ekleyebilirmisin. Çok teşekkürler iyi çalışmalar.--Ultraslansi (mesaj) 00:26, 2 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar. Kaçırmadan maçlara gidiyorum. 2 sezondur makinemde yaşadığım sorunlardan dolayı pek güzel fotoğraflar çekemiyorum ama eksik futbolcuların resimlerini uygun bir zamanıma denk gelen takım antrenmanına gidip çekebilirim. Lig de bitmeden çekmeliyim, haklısın.--вяí¢αи76ileti 22:29, 6 Mart 2014 (UTC)

Selamlar Sabri :) Senden Emniyet SK maddesini açmanı rica etsem? Yıllarca İstanbul Ligi'nde oynamış; ancak hakkında pek bilgi bulamadım.--RapsarEfendim? 22:52, 5 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Valla hakkında bir şey bulamadığım için o takımın maddesini girmeye hiç niyetlenmem. Bilgi yoksa neden maddesini girelim ki? --вяí¢αи76ileti 22:29, 6 Mart 2014 (UTC)

Özellikle yerlileri eklesen çok iyi olacak :) Hiç biri yok neredeyse.Bu imzasız yazı Ultraslansi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamam, uğraşırım...--вяí¢αи76ileti 22:01, 10 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Sabri76. şu şablondaki maddeleri nasıl yanyana getirebiliriz. Kolay gelsin. Drgulcu 13:00, 13 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar. Şablonda bir sıkıntı yok gibi... O dediğin otomatikman oluyor ama özel bir yolu var mı bilmiyorum...--вяí¢αи76ileti 14:21, 13 Mart 2014 (UTC)

Gençlerbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar, Kullanıcı:SAİT71/Çalışma3 isimli sayfamda Gençlerbirliği'nin mevcut maddesini rezil halden kurtarmak için çalışma başlattım. Maddede şuan bir iki etiket var kaynaksız ve güvenilir olmadığı yönünde. Açıkçası Böylesine tarihi olan Gençlerbirliği, Ankaragücü gibi Cumhuriyet takımlarımıza yakışmıyor. Vikipedi'de temel maddelerimiz bunlar futbol konusunda. Belki biraz milliyetçi yaklaşıyorum ansiklopediye ancak bu maddelerin temel bilgi vermesi lazım herkese. O nedenle maddeyi en kötü Kaliteli Madde seviyelerine getirmek istiyorum. Seninde koyu bir Gençlerbirliği taraftarı olarak yardım edeceğini temenni ediyorum. En kötü kaynak konusunda yardımcı olabilirsin. :) Sait71yaz 19:50, 17 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar. Benim de aklımda o maddeyi düzenlemek ve geliştirmek var. Tanıl Bora'nın meşhur kitabından elimde var. Aynı zamanda kulüp binasına gidip geçmiş yıllarda çıkarılmış Gençlerbirliği dergilerine de erişebilirim. Kaliteli madde seviyesine getirmeyi ben de isterim. Ancak şu sıralar onun için zaman ayırmam zor gibi gözüküyor. Biraz zamana yayarsan daha çok katkım olabilir :)--вяí¢αи76ileti 23:34, 18 Mart 2014 (UTC)
Gençlerbirliği Spor Kulübü sayfasını tüm branşlar hakkında bilgi veren bir madde haline getirmeyi planlıyorum. Futbol kulübü ise Trabzonspor'da olduğu gibi ayrı bir maddede topladım. Çünkü Gençlerbirliği SK maddesi futbol kulübünü anlatmıyor, genel olarak tüm branşları içermesi lazım. Var olan madde de bu atlanmış ve direk futbol kulübünün kadrosu, başarıları ele alınmış. Bunu ortadan kaldırıyorum çalışma sayfamda. SK maddesinde gerek bilgi kutusu gerekse içerik olarak kulübün genel bilgileri yer alacak. Tabi futbol kulübü olarak kurulduğu için futbol ağırlıklı olabilir ancak sadece futbol olmaması lazım. Onur isminde bir taraftar var Gençlerbirlikli. O her maça gidiyor. İletişime geçtim resim konusunda falan. Böyle özellikle müze tarzında, kulübün tarihini anlatan fotolar olursa çok iyi olur. Birde kulüpte geçmişten günümüze kullanılan logolar varsa, hangi tarihte hangi logo kullanılmış onunda aydınlatılması iyi olacaktır. futbollogo sitesinde şuanki logo ile birlikte 4 farklı logo-arma görünüyor. Kısacası her türlü bilgi işimizi görür. Zamanımız var. Ben yavaştan toparlıyorum, fırsat buldukça katkılarını beklemekteyim :) Sait71yaz 00:00, 19 Mart 2014 (UTC)

Selamlar Sabri. Sende şu kitap yoktur değil mi?--RapsarEfendim? 22:45, 28 Mart 2014 (UTC)

Yok maalesef--вяí¢αи76ileti 15:27, 1 Nisan 2014 (UTC)

Lig şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada görüş belirtebilir misin?--RapsarEfendim? 13:23, 30 Mart 2014 (UTC)

Madde silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. şu silinmenin uygun bir gerekçesini öğrenebilir miyim? İlk silindiğinde kayda değer değilmiş ama maddeyi Hürriyet ve Radikal gazetelerinde haberi çıktıktan sonra girmiştim. En azından SAS'a çıkarılabilecek bir madde olduğunu düşünüyorum. Direkt silmeyi bazen çok araştırmadan hizmetliler olarak yapabiliyoruz, o nedenle anlayışla karşılıyorum...--вяí¢αи76ileti 20:43, 6 Nisan 2014 (UTC)

Bunca yıllık hizmetlisin, sence o madde KD miydi? Son zamanlarda markalar, firmalar, holdingler, acayip kuruluşlar google aramalarında en üstte çıktığı için vikipedi içerisinde reklam kokan maddeler açma peşine düşmüş durumda, bu tip bir yapılanmanın önüne geçmek zorundayız. Burası bir ansiklopedi, madde kayda değer degildi. İstersen geri getir, ama ben bunca yıl bu sayfalara emek vermiş birisi olarak öyle bir sayfayı Vikipediye geri getirmem. Sevgiler. --e.c. 21:35, 6 Nisan 2014 (UTC)
Kesinlikle kayda değer olduğunu iddia etmiyorum fakat ulusal basında hakkında bir haber çıktıktan sonra maddeyi açmaya karar vermiştim. Sanırım ikna olman için bu şirketin de Titan saadet zinciri gibi ayyuka çıkması gerekiyor. Neyse, elbet bir gün bu modern dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkacak... KD'liğini ispatlayabileceğim kesinleşene kadar beklerim o zaman. Kolay gelsin.--вяí¢αи76ileti 13:57, 7 Nisan 2014 (UTC)

Günün Seçkin Resmi[kaynağı değiştir]

GSR ana sayfada gözükmüyor. Düzeltebilir misin? --Mavrikantmsj 13:39, 19 Nisan 2014 (UTC)

Hocam selam, belki hatırlarsın bundan iki yıl öncesine kadar Vikipedi'de epey aktif olarak çalışmalar yapmıştım sonrasında iş güç biraz ara vermek durumunda kaldım. Şimdi yine boş vakitlerimde özellikle kendi oluşturduğum maddeleri güncelleyerek başlamak suretiyle bazı çalışmalar yapmak istiyorum. Bu doğrutuda geçmişte yapmış olduğum çalışmaların referansında bana beyaz liste ayrıcalıklarının verilmesini rica ediyorum. Böylece devriye kontrolünü beklemeksizin hızlı bir şekilde hazırlamış olduğum maddeleri revize edip devam edebileceğim. --SkyCaptainmsj 11:56, 27 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar. Evet seni hatırlıyorum. Görüşmeyeli uzun zaman oldu. Ben de senin aktif olduğun zamanlar çok eçvrimiçi olurdum ama bir buçuk yılı aşkın bir süredir pek sık girmiyorum. Sana kolay gelsin, artık beyaz listedesin --вяí¢αи76ileti 17:59, 30 Nisan 2014 (UTC)
Bir de mesaj sayfanın arşivine girdim. 2009 yılında çok hevesli bir gençmişim. Zaman ne çabuk geçiyor arkadaş, 2009'dan sonra 2010 ve 2011'de birkaç günlüğüne girip bir miktar değişiklik yapmışsın sadece. Vikipedi'de çok olay oldu, bırakanlar, yeni başlayanlar oldu ama ben 2007'den beri hala devam ediyorum... Eskilerden pek kalmadı. Hatta hizmetli oldum. Ne zaman olduğumu da hatırlamıyorum. Zaten madde silmekten daha sıkıcı bir iş yok vikipedi'de...--вяí¢αи76ileti 18:05, 30 Nisan 2014 (UTC)

Teşekkürler Sabri. Doğru söylüyorsun valla zaman çabuk geçiyor. O zamanlardan benim de bir tek seninle muhabbetim olduğu için ve seni de hizmetliler lsitesinde görünce selam verip böyle bir talepte bulunayım dedim. Sürüm kontrolü olayı bir bakıma mantıklı bir iş olmuş ancak hatırladığım kadarıyla ilk başlarda böyle beyaz liste gibi yaptığın değişikliklerin direkt olarak yayınlandığı bir grup yoktu. Kendi hazırladığım maddeleri revize edemediğimi görünce de soğumuştum açıkçası. Geçenlerde yine aklıma geldi, sürüm kontrolü için de şöyle bir gözden geçirince bu grubun oluşturulduğunu gördüm. İnternette çok boş vakit harcıyoruz, bari zaman buldukça insanlara katkı sağlayabilecek şeyler yapma fikrine kapıldım umarım kısa süreli bir heves olmaz... :) --SkyCaptainmsj 18:35, 30 Nisan 2014 (UTC)


Gençlerbirliği[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Gençlerbirliği'li futbolcuların çoğuna fotoğraf ekledim. Şu anda Petrovic, Ramazan, Doğan Şakir ve Tomic eksik eper sizde varsa onları da koyarsak çok iyi olacak.--Ultraslansi (mesaj) 00:10, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar. Galatasaray deplasmanına giden tüm resmi eksik futbolcuları eklemişsin, ellerine sağlık. Mehmet Özdilek 2 aydır bu sezonki antrenmanları taraftara kapalı yapmaya başladığından eskisi gibi takımı ziyarete gidemiyoruz. Ben yine de bu hafta içi gitmeyi denerim. Ramazn sakat olduğu için antrenmanlara çıkmıyor. Onu çekmem imkansız olsa da, diğerlerini çekebilme ihtimalim var ama antrenman çıkışı hemen dağıldıklarından üçünü tek tek bulup durun fotoğrafınızı çekecem demek çok zor. Yine de elimden geleni yapmaya çalışırım. Zaten e-bilet uygulamasından dolayı seneye tribündeki yerimi almayacağım...--вяí¢αи76ileti 09:02, 9 Mayıs 2014 (UTC)

seçkin madde incelemesi[kaynağı değiştir]

selam sabri,şunu haber edeyim dedim. --kibele 19:46, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar. İsabet olmuş. Ben de ne zamandır maddeyi zenginleştirmeyi düşünüyordum. O maddeyi düzeltmek için ihtiyaç duyduğum kaynakların çoğu Iğdır'da bulunduğu için maddeyi şimdiki SM standartlarına getirmem, Aağustos ayından önce Iğdır'a gitmem mümkün olmadığından biraz uzayacak ama o zamana kadar da elimden geleni yaparım...--вяí¢αи76ileti 09:02, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Zombiler Günü Sayfası[kaynağı değiştir]

Zombiler Günü Sayfası "kayda değer olmayan sayfa" nedeniyle silmişsiniz YouTube'da 5 bölümü var yani bu film gerçek yalan uydurma değil kapak afişi hazırlanmış oyuncuları var bir çok sitede var olan bir film (video) tekrar açacağım sayfayı son olarak ne diyorsunuzBu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O bölümleri araştırdım. Türk yapımı amatör bir dizi serisi olduğu açık. Bu haliyle kayda değer olmadığı için silinmesi doğaldır. Aksi takdirde her video çeken insan, kendi videosunun maddesini burada açar ve bu ansiklopedi sitesini forum sitesine çevirir.--вяí¢αи76ileti 12:36, 12 Mayıs 2014 (UTC)

Aşırı vandalizm[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri; aşırı vandalizm var. Korumaya alabilir misin? maddenin geçmişi--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 14:15, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar. Kaynak olsa bile yine muhtarlıklar eklenmeyecek mi? ilçe ve il bilgi kutusundaki nüfus otomatik güncelleniyor köy bilgi kutusuna da aynısı yapılsa daha iyi olmaz mı? bir de bu link köy maddeleri için yararlı olur.Bu imzasız yazı Ceas08 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet, kaynak olsa bile kayda değer kabul edilmediğinden köy maddelerinde muhtar kısmına yer vermiyoruz. Zaten bu nedenle zamanında bilgi kutusundan kaldırmıştık ama tamamını düzeltecek bir işgücümüz maalesef yok...--вяí¢αи76ileti 11:23, 4 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar Sabri. Bir hâlini hatırını sormak istedim :) Bak şurada ilginç istatistikler veriyorlar, canın sıkılırsa bak arada :) İstanbul'a geldiğin vakit de haber ver, bir halı saha ayarlarız. Hem yüz yüze de görüşmüş oluruz :)--RapsarEfendim? 19:57, 4 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar genç. Sağ olasın, finallerim bitmek üzere ama okul uzadığından eylül-ocak arasında da Ankara'da olacam. Yaz boyu İstanbul'dayım ama zamanımın büyük kısmını 2015 KPSS'ye hazırlıkla geçirmeyi planlıyorum. İstanbul'da halı saha takımı kuracak kadar bile arkadaşım yok ama Ankara'da olsaydı üniversite arkadaşlarımdan her türlü takım çıkarırdım :) Numaran var zaten, İstanbul'a gelince ararım seni, ayarlamak uğraştıracaksa halı saha maçı olmasına gerek yok, playstation'da FIFA 14 kapışması da olabilir :) O linkte en çok Cezayir'e şaşırdım. Resmen Fransa'nın etiyle sütüyle büyüyen Cezayirlilerden milli takım kurmuşlar. Altyapıya önem vermeme bu şekilde devam ederse bizim de milli takımımız Almanya'da doğup Alman milli takımında oynayacak seviyede olmadığından Türk milli takımını tercih eden gurbetçilerden dolu olacak...--Śαвяí¢αи76ileti 21:16, 4 Haziran 2014 (UTC)
Hayırlısı olsun, başarılar dilerim sınavda. İstanbul'a gelince haber et, biz zaten her hafta düzenli olarak yapıyoruz, sen de gelirsin :)--RapsarEfendim? 07:47, 5 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler. Haber ederim, görüşürüz o zaman. Kolay gelsin :)--Śαвяí¢αи76ileti 07:59, 5 Haziran 2014 (UTC)

kitlesel kaldırım[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kitlesel kaldırım yaparak, kitlesel bir temizlik yaptığının farkında mısın? Bu gidişle tüm vikiyi toptan silersin --Śαвяí¢αи76ileti 15:26, 8 Haziran 2014 (UTC)

Aslında niyetim oydu!.. Backspace yerine Enter'a bastım ve ... Zamanında Kibele ile dalga geçmiştim. Sanırım ahı tuttu...  :)--Théoden ileti 15:34, 8 Haziran 2014 (UTC)
Anlıyorum ama o sekmeyi kullanarak benim birkaç gün içerisinde en son değişikliği yaptığım sayfaların tümünü nasıl sildiğini bir türlü anlamadım. O sekme sadece bir kullanıcının son birkaç gün içerisinde yeni oluşturduğu sayfaları silmek için kullanıldığını biliyordum halbuki --Śαвяí¢αи76ileti 15:36, 8 Haziran 2014 (UTC)
Daha önce 3 kez kullandım mass delete'i, aslında gayet stabil bir arayüz.. Yarattığı sayfaları sildiğin kullanıcının mass delete'indeydim ben, sonra sana nasıl geldi, nasıl sayfaların silindi bilemiyorum. Zira maddeleri tıklamadan silmiyordu, önceki kullanımlarımda... Kitlesel kaldırım notunda da benim katkılarım olduğu yazıyor silinenlerin. Bozuldu mu nedir?(Burada şair, yırtmak için ıkınıyor) :) --Théoden ileti 15:43, 8 Haziran 2014 (UTC)
Neyse o zaman mass delete özelliğini mecbur kalmadıkça kullanmamak gerek. Şairi daha fazla zorlamayalım --Śαвяí¢αи76ileti 15:54, 8 Haziran 2014 (UTC)
Kesinlikle.. :) İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:57, 8 Haziran 2014 (UTC)

Ermeni Soykırımı Yalanı[kaynağı değiştir]

Ermeni Soykırımı diye bir şey yoktur, tamamen yalandır...Bu imzasız yazı Doğrular (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi'de hiçbir şekilde propagandanın yeri yoktur. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:07, 11 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:32, 12 Haziran 2014 (UTC)

Hizmetli seçimlerinde oy kullanılması için kullanıcılara tek tek mesaj göndermek eskiden pek de hoş karşılanmazdı çünkü oy avcılığı olarak addedilebilir. Şimdiki teamül nedir bilmiyorum ama mesajla oy kullanma çağrısını oy vermeden önce almış olsaydım, tepki olarak oy kullanmayabilirdim. Bu tip çağrıların Köy Çeşmesi'nde duyurulması en uygun yol bence. Bir de, oy kullanma yeterliliği olmayan yeni kullanıcıların da oylama sayfasını işgal etmesiyle sonuçlanabilir. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 15:43, 12 Haziran 2014 (UTC)
Sadrettin'in denetçilik başvurusunda, Silverlead'ın da bot başvurusunda aynı şeyi yapmıştım. "Kafamın uyuştuğu" kullanıcılara gönderiyor olsam dediğiniz doğru olabilirdi. Yakın zamana kadar aktif olan ve kayıt olma zamanları, katkı sayıları oylama için uygun olan kullanıcılara bu mesajı gönderdim. Dileyen oy kullanmayabilir elbet. --esc2003 (mesaj) 15:51, 12 Haziran 2014 (UTC)

Üniversite kulüpleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Üniversite kulüpleri KD değildi diye hatırlıyorum ama acaba yanlış mı hatırlıyorum?--Śαвяí¢αи76ileti 16:13, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Politikalarımızın herhangi bir yerinde rastlamadım ben buna dair bir bilgiye. Çok az ihtimal versem de organizasyonlar için oluşturulan kriterleri sağlayanlar olabilir aralarında. Silinmeye aday göstermek doğru olacaktır bence :)--RapsarEfendim? 18:11, 12 Haziran 2014 (UTC)

Tartışma:Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Sayfayı koruma altına alabilir misin? Aynı kişi olduğunu tahmin ettiğim biri gün aşırı vandalizm uyguluyor. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 18:53, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhabalar. Politika uyarınca yarı korumaya aldım. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 22:40, 13 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 12:07, 28 Haziran 2014 (UTC)

Mesajınızı yeni gördüm. Dikkatimden kaçmış görmemişim. Hata yapmamaya çalışırım. Uyardığınız için teşekkürler.--Huuntaİleti 13:28, 28 Haziran 2014 (UTC)

Selam Sabri76, diğer Vikiprojelere göz atarken Vikikaynak, Vikisözlük, Vikihaber vb. Senin çoğunlukla bürokrat ve hizmetli olduğunu gördüm. Diğer projelerde bürokrat olup burada bürokrat olmaman dikkatimi çekti. Adaylığı koymayı düşünmüyor musun? İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:26, 21 Temmuz 2014 (UTC)

Merhabalar. Vikikaynak'ta sadece hizmetliyim. Vikisözlük'te ise hem hizmetli, hem de bürokratım. Her iki projede de aktif hizmetli olmadığından aday olup bu yetkileri almıştım. Bürokratlık yetkisinin kullanıcıyı hizmetli veya bürokrat atama, bot statüsü verme ve kullanıcı ismini değiştirmeyle sınırlı çok fazla iş yükü olmaması sebebiyle Vikipedi'de aktif bir ya da iki bürokrat olması yeterli. Gördüğüm kadaıyla Elmacenderesi, Mskyrider, Yabancı ve Superyetkin şu an aktif olan bürokratlar. Bu nedenle adaylığımı koymayı düşünmüyorum. Bence bürokrattan çok hizmetliye ihtiyaç var ama onun da şeçilmesi her zaman zordur. Çok mükemmeliyetçiyiz...--Śαвяí¢αи76ileti 15:45, 21 Temmuz 2014 (UTC)

Merhabalar. Geçmişte Yegul38'i taslak kriterlerine uygun olmayan birer cümlelik maddeler girdiği için uyarmış ve tutumunu değiştirmediğinde engellemiştim. Engelden döndükten sonra girdiği maddelerden sadece ikisi taslak kriterlerini karşılamazken (ki onları da sildim) diğer 19 madde bu kriterleri karşılamaktaydı. Ancak bu sefer de kategori eklememe durumu ortaya çıktı ve onu bu konuda uyaran bir mesaj attım ve tam o sırada 1 ay engellendiğini fark ettim. Bir kullanıcı 1 haftalık engelden sonra kendine çeki düzen verip birkaç cümleden uzun maddeler yazmaya başladıysa sırf kategori eklemediği için onu engellememiz mi gerekir?--Śαвяí¢αи76ileti 09:30, 22 Temmuz 2014 (UTC)

Benim açımdan sorun yok. Binlerce maddeyi silmekle sen uğraşıyorsun sonra. Kullanıcıya defalarca anlatmışsın, uyarmışsın, kategorisiz madde açma demişsin ancak hala hiçbir düzelme yok. Eğer senin açından sorun yok ise, engeli kaldırabilirim. --Eldarion 10:00, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Onu kategori konusunda uyardığımı unutmuştum ama mesaj sayfasına şimdi baktım. Kategori hakkında geçmişte benden başka birçok kişi uyarmış hatta nasıl yapacağı da anlatılmış. Artık engelin haklı olduğu kanaatindeyim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 12:15, 22 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, ben Evmanya sayfası açmıştım, fakat reklam kaygısı taşıdığı izlenimi uyandırdığı için silinmiş olduğunu görüyorum. Pek çok sayfaya baktım, Sahibinden.com, Hepsi Burada veya Apple gibi. Başka sayfalara da baktım. Onlardan yola çıkarak bu sayfayı oluşturdum. Format açısından oldukça benzerdi. Neden reklam kaygısı izlenimi taşıdığını öğrenebilir miyim? Zapata34

Merhabalar. Maddenin formatı Vikiped'ye uygun olsa da, içeriği maalesef uygun değildi. Tamamen reklam amaçlı yazılmış bir madde görünümündeydi. İçinde bulunan sadece bir cümleyi örnek olarak vermek gerekirse: "Sürekli güncellenen kampanyaları, ürünleri ve 24 saatte kargo imkanı ile eğlenceli ve kolay bir alışveriş sunmaktadır." Sadece bu cümle bile maddenin reklam amaçlı yazıldığını gösteriyor. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 10:57, 26 Temmuz 2014 (UTC)

Lutfen gosterin hangi hatalar gramerde yapmis oldum? Birlikte duzeltelim Kullanıcı:Victorturkey


Merhabalar. Türkçe biliyor musunuz? Girdiğiniz şu ve şu maddelere bakınca gramer kurallarını pek bilmediğinizi fark ettim.--Śαвяí¢αи76ileti 09:34, 22 Temmuz 2014 (UTC)

 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:12, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76, sanırım uygunsuz kullanıcı adı:Kullanıcı:KÖK TENGRİ--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 11:36, 27 Temmuz 2014 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Śαвяí¢αи76ileti 20:58, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Merhabalar! benim sayfamı (Madde 6: Kayda değer olmayan müzisyen)olarak silmişsiniz? açıklama yaparsanız sevinirim.Lütfen sayfayı geri istiyorum. Dylan6969 (mesaj) 21:17, 1 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar. Rock In Chains (müzik grubu) adlı madde vikipedinin en önemli politikalarından biri olan kayda değerliği sağlamamasından ötürü silinmiştir. Yani bu da her müzik grubunun maddesinin açılamayacağı anlamına gelmektedir. buradan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.--Śαвяí¢αи76ileti 20:58, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Doctor Who şablonları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Doctor Who adlı diziye ait sezon "1. sezon, 2. sezon" diye ayrı ayrı şablonlar (8 tane) vardı. Ben bunun gereksiz olduğunu düşünerek Doctor Who bölümleri şablonuna bir düzenleme yaptım. Mesela 1. sezona ait bir bölümde {{Doctor Who bölümleri|M1}} yazarak Doctor Who (1. sezon) şablonundakileri elde edebiliriz. Bir de klasik sezonlar var 26 tane. O sezonlara ait bölümleri de açmayı düşünüyorum kısmetse. Ama onların şablonlarını da 26 tane ayrı ayrı yaparsak çok gereksiz olur. Bunları düşündüm. Ama önceki sezon şablonlarını da siz açmışsınız. Eğer onlar kullanışsız olursa emeğinize saygısızlık etmiş olur muyum acaba dedim. Sizin için sorun yoksa son yaptığım gibi kalabilir mi? Ama eğer istemezseniz eski haline çevirebilirim. Saygılar. akil13ileti 20:17, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Selam. 1. Sezon maddelerini 2009'da açmıştım ama diğer sezon maddelerine karışmamıştım. Şablonu yaptığımı bile unuttum ama şablonun sorun olacağını düşünmüyorum. En uygun şekilde düzeltebilirsin...--Śαвяí¢αи76ileti 20:29, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Küçük bir istek[kaynağı değiştir]

Selamlar. Artık proje sayfasında yazmaya gerek duymadım da, köy bilgi kutusunda "harita_açıklaması" ve "raptiye_harita_açıklaması" kısımları şablonda gözükmüyor. Yani yerleşim bilgi kutusunda haritanın altında "X köyünün Türkiye'deki konumu" şeklinde yazılan yazı gözükmüyor. Küçük bir ayrıntı belki ama insan yaparken de tam olsun diyor --Śαвяí¢αи76ileti 08:18, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Şuanda oldu gibi sanırım? Sait71 14:23, 6 Ağustos 2014 (UTC)
Evet oldu, şu an mükemmel, projeye başlamak için daha fazla beklemeye gerek yok. Dot haritalı teklifinle ilgili de yorum yaptım...--Śαвяí¢αи76ileti 19:16, 6 Ağustos 2014 (UTC)
Şu değişikliği gördüm ama toplu düzenlemede bir kafa karışıklığı yaratmasın? "_" simgesini kaldırma ile "1" rakamı ekleme konusunda?--Śαвяí¢αи76ileti 19:32, 6 Ağustos 2014 (UTC)
O kaldırdığım _ simgesi zaten Köy bilgi kutusundaki mevcut olan parametreydi. Sadece maddede yanlış kullanılmış onu düzelttim. Raptiye parametresinde ise o 1 kısmını eklemeye gerek yok. Orda bir hata vardı düzelttim şimdi.Köy bilgi kutusuna örnek kullanımı güncelleyeceğim şimdi, herkes ordan alırsa sorun yaşanmaz.Sait71 20:01, 6 Ağustos 2014 (UTC)
Bu da Ceritler köyü için: [1] ve [2]. Nişanyan'ın da sitesini unutmamak lazım--Śαвяí¢αи76ileti 20:58, 6 Ağustos 2014 (UTC)
Teşekkürler, nişanyan sitesindeki o tarih kısmın köyün kuruluş tarihi anlamını taşıdığını bilmiyordum :) Şuanda her şey hazır gibi. Eksiğimiz falan yok. Ben Adana köylerini düzenlemeye başladım. Ufak tefek hatalarımız, gözden kaçan ayrıntılarımız olabilir. Birbirimizin hatalarını düzeltelim. Bu projeyi ufak tefek eksiklerle de olsa genel olarak maddelerin şu haliyle bile tamamlayabilirsek çok büyük bir külfetten kurtulacağız :) Sait71 21:06, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi[kaynağı değiştir]

Selam. Tatışmayı karara bağladık ve kalabalık bir kadroyla başlıyoruz. Geçmişteki başarısız girişimimiz gibi olmayacak büyük ihtimalle. Belki katılmayı düşünürsün diye haber vereyim dedim: [3] --Śαвяí¢αи76ileti 06:53, 6 Ağustos 2014 (UTC)

  • Merhaba Sabri, bu sefer daha farklı olacaktır, çünkü sürüm onaylama var. Gerçi programla botla yapan kullanıcılar onaylayamıyor sanırım ama manuel yapanlar için sürüm kontrolü bir nevi bitiş imzası olur. Zaten onaylanmamış maddelerin çoğunluğu köy maddeleri. Bunlar da bittiğinde sürüm kontrolü projesi nihayete erecek, sadece güncel maddeler kontrol edilecek. Takip etmeye çalışıyorum ben, elimden geleni yaparım, teşekkürler bilgi için, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 16:03, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Sabri76, sen bir Vikikaynak'a baksan diyorum. İlgileneceğin bir ricam var. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 18:47, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar, Bir köy maddesinde fallingrain.com sitesi rakım olarak 664 metre derken, yerelnet ise direk 700 metre demiş. Hangisi daha güvenilir bu konuda, ben önceki maddelerde yerelnet sitesini referans olarak aldım.Sait71 19:16, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Tarım Bakanlığı'nın bir sitesinden köylerin, mahallelerini, ilçelerin vb. rakım olsun neredeyse bütün bilgilerini (kuruluş, nüfus, ilçeye, ile olan uzaklık) görüyorsun. Bahsettiğin köyün rakım bilgisi yok. Bulmaya çalışırım. --Uğurkentmesaj 19:34, 7 Ağustos 2014 (UTC)
fallingrain.com referans alınmalı. Şu durumda Yerelnet rakım bilgisine önem vermeyip rakamları hep yuvarlamış gibime geliyor. fallingrain.com koordinat bilgilerini de içermesi bakımından daha profesyonelce hazırlanmış.--Śαвяí¢αи76ileti 20:35, 7 Ağustos 2014 (UTC)
Tamam, teşekkürler. Fallingrain'de var olan köyleri oraya uygun olarak güncellerim, olmayanları da yerelnet'i baz alarak yaparım.Sait71 20:39, 7 Ağustos 2014 (UTC)
En mantıklısı öyle görünüyor. Ama her iki sitede de bulunmayan rakım bilgileri içinse yapacak bir şey yok :)--Śαвяí¢αи76ileti 20:44, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Türkiye köy bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Hocam bu şablondaki resmi_ad ve takma_ad parametre ne için kullanılıyor? Ayrıca Türkiye'deki köylerin arma ve sloganları mı var? Örnek maddede sadece resmi_ad var ama bunları da maddelere ekleyelim mi? Eğer kullanılıyorsa tabi. --Mavrikantmsj 20:28, 7 Ağustos 2014 (UTC)

O parametrelerin kullanldığını görmedim. Zaten arma ve slogan da yok. Boş yere maddelere eklemeye de gerek yok. Şu maddedeki şablonun parametrelerini aynen kullanabilirsin.--Śαвяí¢αи76ileti 20:41, 7 Ağustos 2014 (UTC)
zaman_dilimi ve utc_offset parametrelerini gerek var mı? Sonuçta tüm Türkiyede aynı saati kullanıyoruz. Ayrıca parametrelerin sıralaması ile ilgili bi standart var mı? Eski maddelerde konum parametreleri il parametresinin üstünde, yeni maddelerde ise altında yer almış. Önemsiz gibi gözükebilir ama daha sonra bot ile değişiklikler yapılırsa bu farklılıklar sorun oluşturabilir. --Mavrikantmsj 20:52, 7 Ağustos 2014 (UTC)
Sonuçta parametrelerin yerini değiştirsek de, maddedeki sırası değişmiyor. Örnek bir madde koymuştum. Herkes oradaki sıralamayı baz alsa elbette güzel olur ama zaten insanların bunu baz alacağını düşünerek konunun üzerinde durmamıştım. Şimdi denedim, zaman dilimi zaten köy şablonunda bulunduğundan gereksiz yere ekli duruyormuş. Onu Ağaçkonak, Adıyaman maddesinde değiştirdim şimdi. Türkiye'de aynı saati kullansak da, belirtilmesinde fayda var.--Śαвяí¢αи76ileti 21:03, 7 Ağustos 2014 (UTC)
Görüntü parametrelerini geri alsak güzel olmaz mı? Gelecekte köy meydanının resmi eklenebilir. --Mavrikantmsj 17:49, 8 Ağustos 2014 (UTC)
O parametreler işe yaramadığından çıkarmıştım. Zaten şu an gereken maddelerde "harita1=" ve "harita boyutu1" kullanılarak resim gösterilebiliyor ama çoğu köyün resmi olmadığından bu da biraz lüks gibi --Śαвяí¢αи76ileti 21:06, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Sabri

Projenin tartışma sayfası çorba gibi olmuş. Bazı kısımları arşivlenebilir. Yeni gelen olursa kafası karışmasın.

Bir de son yaptığın değişikliği sayfanın en altı yerine en üstüne koyarsan daha iyi olur.-hacitalhamesaj at 11:17, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 19:20, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Current şablonları[kaynağı değiştir]

  • <ref>{{yk:CURRENTDAY}} {{yk:CURRENTMONTHNAME}} {{yk:CURRENTYEAR}}</ref>

Ref içerisindeki current şablonları çalışmıyor. Yoksa fark edemediğim bişey mi var? Bir de bu tür şablonların/komutların listesi var mı?Bu imzasız yazı Mavrikant (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu konuları pek bilmiyorum. Hem referans içine bunları neden koymamız gerektiğini de pek anlayamadım. Zaten o sayfayı arşivlediğimizde arşivlediğimiz tarih de gözüküyor.--Śαвяí¢αи76ileti 19:03, 9 Ağustos 2014 (UTC)
Şurada kullanıyorum fakat çalışmadı. Deneme yanılma ile sorunun ref'ten kaynakladığını buldum ama neden olduğunu anlamadım. --Mavrikantmsj 20:02, 9 Ağustos 2014 (UTC)
safesubst: kullanılca çalıştı. --Mavrikantmsj 09:24, 14 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Sabri

Mahmudiye, Altınova maddesini silebilir misin? Yalova'ya değil Bursaya bağlıymış hacitalhamesaj at 18:25, 9 Ağustos 2014 (UTC)

Bucak merkezi[kaynağı değiştir]

Bucak merkezi köyü de ne oluyor. Yoksa köyün adı mı hacitalhamesaj at 19:19, 9 Ağustos 2014 (UTC)

O bucak merkezi köyün adı değil, şurada yazdığım gibi köyün bir çeşidi, sıfatı. Türkiye'de belde olmayan bazı büyük köylere başka küçük köyleri bağlayarak o köyleri hem köy, hem de bucak merkezi yapmışlar ama bucak müdürü denen bir kavram yıllar önce kaldırıldı. O çok karışık bir iş anlayacağın... Bucak merkezi sıfatını taşıyan köyleri sayfada belirttiğim şablonu kullanarak yapabilirsin. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 20:42, 9 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar, Bir köy maddesinde fallingrain.com sitesi rakım olarak 664 metre derken, yerelnet ise direk 700 metre demiş. Hangisi daha güvenilir bu konuda, ben önceki maddelerde yerelnet sitesini referans olarak aldım.Sait71 19:16, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Selam. fallingrain.com referans alınmalı. Şu durumda Yerelnet rakım bilgisine önem vermeyip rakamları hep yuvarlamış gibime geliyor. fallingrain.com koordinat bilgilerini de içermesi bakımından daha profesyonelce hazırlanmış.--Śαвяí¢αи76ileti 20:36, 7 Ağustos 2014 (UTC)
Tamam, teşekkürler. Fallingrain'de var olan köyleri oraya uygun olarak güncellerim, olmayanları da yerelnet'i baz alarak yaparım.Sait71 20:39, 7 Ağustos 2014 (UTC)
En mantıklısı öyle görünüyor. Ama her iki sitede de bulunmayan rakım bilgileri içinse yapacak bir şey yok :)--Śαвяí¢αи76ileti 20:45, 7 Ağustos 2014 (UTC)
Düzenlediğin diğer maddelere bakmadım ama muhtar kısmını çıkarmayı unutmuyorsun değil mi? --Śαвяí¢αи76ileti 19:05, 11 Ağustos 2014 (UTC)
Genellikle çıkarıyorum, ancak atladıklarım olabilir. Kontrol ederim ben tekrardan hepsini.Sait71 21:07, 11 Ağustos 2014 (UTC)
Ellerine sağlık, bence de çok güzel oldu. Bu tür maddeler için zaten ayrı sınıfta değerlendirme yapmalıyız. Çünkü bir köy maddesi ile bir şehir maddesinin gelişme oranları farklı. O nedenle Taslak şablonlarını kaldırdım. Sınıf olarakta Başlangıç dedim ama C sınıfı da olabilir farketmez o kadar. Sait71 12:57, 12 Ağustos 2014 (UTC)
Çorbada tuzumuz olsun --Śαвяí¢αи76ileti 20:06, 13 Ağustos 2014 (UTC)
Hatay ilinde gösteriyor, bazı köyler görünmüyor o sitede, emin misin güvenilir bir kaynak olduğuna Sait71 21:09, 13 Ağustos 2014 (UTC)

VikiProje Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76. VikiProje Spor katılımcısı olarak burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? Kolay gelsin. --Kendinciz 06:01, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Sabri

Köyün ekonomisini Yerelnette belirtildiği gibi "meyvecilik" ve "sebzecilik" şeklinde mi yazıyoruz. Yoksa sadece "tarım" yeterli mi -hacitalhamesaj at 17:47, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Yerelnet'te özel olarak belirtiyorsa yazmak iyi oluyor ama belirtilmiyorsa genel olarak yazıyoruz. Ama çok da fark etmez aslında --Śαвяí¢αи76ileti 18:25, 12 Ağustos 2014 (UTC)
Ekonomiyi de mi bilgi kutusuna eklesek hacitalhamesaj at 19:51, 12 Ağustos 2014 (UTC)
Aman diyim, kötü alışmayalım --Śαвяí¢αи76ileti 20:34, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Biz işaretliyoruz, siz bıkmadan, usanmadan maddeleri siliyorsunuz. Ellerinize sağlık. --Uğurkentmesaj 18:39, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Selam Sabri

Anlam ayrımı şablonlarından 4 tane (belki de daha fazla) var:

Köy maddelerinde bunların hangisini kullanacaz --hacitalhamesaj at 21:56, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Köy maddelerinde genelde şu sayfadaki gibi kullanılır.--Śαвяí¢αи76ileti 19:07, 13 Ağustos 2014 (UTC)

Rakım ile ilgili çok güzel bir site buldum. fallingrain e gerek kalmadı hacitalhamesaj at 23:02, 12 Ağustos 2014 (UTC)

O site de iyiymiş ama bir yerleşim biriminin ortasına basınca 345 gösterirken biraz yanına basınca 346 gösteriyor. Her yerleşim birimi için kesin bir rakım bilgisine ulaşmak çok zor. O nedenle Fallingrain her türlü iyi. Birçok köyün rakım bilgisi mevcut ama birçok ili düzenli koymayıp bazı illerin eski adlarını kullandıklarından bazı köylerin Fallingrain köy sayfalarını bulmak zor olabiliyor ama istersen bana ilgilendiğin ilçeleri yazarsın, ben de Fallingrain sayfalarını bulup sana yazabilirim. Henüz Fallingrain'i kullanmamandan biraz üşendiğini hissettim sanki . Ayrıca düzenlediğin maddelerde nisanyanmap sitesini de kullanmıyorsun. O siteden koordinat bilgilerini doğru biçimde yazabileceğin gibi (çünkü Fallingrain koordinatları o köylerin yıllar önceki kurulduğu yerlere göre ayarlandığından Nişanyan'da koordinatlar daha doğru) köy maddelerinin tarihçe başlığına da köyün 1928 yılından beri aynı adı taşıdığı ya da eski adının x olduğunu yazarak bu başlığı doldurabilirsin. Biliyorsun, tarihçeye bu köyün tarihi hakkında bilgi yoktur yazmıyoruz, yoksa vandalizme davetiye çıkarıyor Proje sayfasında madde madde sayarken örnek bir madde örneği geliştirmiştim. Henüz hiçbir madden o örneğe gelemedi. Tek tek yapman kolayına geliyor biliyorum ama umarım Fallingrain ve Nişanyan bağlantılarını eklemeyi unutmazsın. Ben de Adıyaman'a ara verip köy sayısı daha az diye Niğde'ye başladım. Sait de iyi gidiyor. Umarım bir an önce bitmiş bir ilimiz olur da, onu proje sayfasında bitti diye işaretleyerek katılımcıları "bakın demek ki uğraşınca bir il bitebiliyormuş" diyerek teşvik edebiliriz. Sen de bu nedenle Yalova'ya geçiş yaptın sanırım. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 19:07, 13 Ağustos 2014 (UTC)
Yozgatta birkaç köyün koordinat bilgilerini fallingrain den eklemiştim. Çünkü ilk başta nisanyanmap sitesini fark etmemiştim. Sen tartışma sayfasına çeki düzen verince fark edebildim. Senle aynı şekilde düşünerek Yozgata ara verip Yalovaya geçiş yaptım. Fallingrain ciddi anlamda kullanışsız. Altitude.nu çok basit fakat köyün farklı yerlerine tıklandıgında farklı rakım vermesi sorun oluşturuyor. Biraz düşünürsek köyün rakımı olmaz köydeki bir noktanın rakımı olur. Fallingrain ve rakım bilgisini yuvarlayan yerelnet köylerdeki hangi noktanın rakımını veriyor bilmiyorum. Köylerin bilgi kutusunu hazırlamak çok uzun sürüyor. 2,5 saatte 13 köyü düzenleyebildim. Genel olarak telefondan giriyorum. Bilgisayara geçtiğimde rakım, koordinat gibi ince işlerle uğraşabiliyorum. Bu arada Yalovadaki beldeler ve ilçeler projemize dahil mi hacitalhamesaj at 00:36, 14 Ağustos 2014 (UTC)
Yerelnet rakım bilgisini pek doğru vermiyor ama Fallingrain'de rakım bilgisi bulamazsak mecburen Yerelnet'i baz alıyoruz. Beldeler de projeye dahil ama ilçeler değil. Zaten proje sayfasında örnek belde maddesi koydum o tüm maddeleri sıraladığım renkli kutuda.--Śαвяí¢αи76ileti 14:16, 14 Ağustos 2014 (UTC)

Selam Sabri

Biraz gereksiz bir soru ama 4 haneli nüfusları yazarken nokta koyuyor muyuz? hacitalhamesaj at 23:05, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Köy şablonunda koymuyoruz çünkü şablonun kendisi virgül koyuyor ama maddenin nüfus kısmında koyuyoruz. Daha okunaklı oluyor. Afedersin ama cidden bu soru gereksizdi çünkü eski veya yeni birçok örnek maddede 4 haneli nüfus bilgilerinde nokta konuluyor ama olsun, soru sormaktan hiç çekinme. Her zaman yardımcı olurum. Sonuçta birçok kişinin itinayla kaçındığı köy maddeleri için kararlı biçimde bir araya gelip işbirliği yapıyoruz. Bu projede bir katılımcı, hatta bir katılımcının yaşadığı küçük bir sorun bile benim için önem arz ediyor. Ancak senden ricam, bundan sonraki proje sorularını tek bir başlık altında sorman. Nasılsa hepsini cevaplıyorum, ayrı ayrı konu başlıklarına gerek yok, eğer bana son mesaj başlığını açan sen değilsen --Śαвяí¢αи76ileti 19:07, 13 Ağustos 2014 (UTC)

köyler için AWB[kaynağı değiştir]

Şöyle bir şey hazırladım. Çoğu işlemi otomatik hallediyor. Şuan herşeyi Karabük'e göre ayarlı isteyen kendi kullanacağı illere göre ayarlayabilir. Böylece iş yükümüz büyük ölçüde azalmış olur. AWB replace leri yaptıktan sonra kullanıcıya sadece kontrol etmek ve eksik bilgileri eklemek kalıyor. Liste sayesinde ne köyleri takip etmeside kolaylaşıyor.--Mavrikantmsj 11:22, 14 Ağustos 2014 (UTC)

Bu AWB denen özelliğin ne olduğunu bilmiyorum ama kullanmayı da düşünmüyorum. Sana kolaylık sağlıyorsa kullanabilirsin elbet. Projenin tartışma sayfasındaki renkli kutuya yazdığım maddeleri gördün değil mi? Eflani köylerinin bazılarında Nişanyanmap ve Fallingrain'den bilgiler eklenmediğini gördüm. Fallingrain'de sıkıntı yaşıyorsan senin için köy sayfalarını bulabilirim...--Śαвяí¢αи76ileti 14:16, 14 Ağustos 2014 (UTC)
Maddeleri gördüm onlara göre yapıyorum zaten sadece rakım bilgisi direk yerelnetten alıyodum. Değişiklik özetinde "Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi‎ AWB ile" yazmıyorsa son kontrolden geçmemiş demektir, AWBnin listesinde bekliyodur. AWB sayesinde bir köy maddesinde gerekli tüm değişiklikleri 3 ile 7 dk arasında yapıyorum. Gerçekten büyük kolaylık. --Mavrikantmsj 14:37, 14 Ağustos 2014 (UTC)
Anlıyorum. Fallingrain daha doğru rakım bilgilerini içeriyor. Ancak ilgili köyün sayfasını bulmak biraz uğraştırabiliyor.--Śαвяí¢αи76ileti 06:38, 15 Ağustos 2014 (UTC)

Şöyle bir şablon oluşturdum. Kontrol eder misin doğru olmuş mu? hacitalhamesaj at 10:54, 15 Ağustos 2014 (UTC)

Unuttuğun bir köyü ekledim. Onun dışında olmuş. Ellerine sağlık...--Śαвяí¢αи76ileti 21:20, 16 Ağustos 2014 (UTC)

İsmail Kartal[kaynağı değiştir]

Selamlar Théoden, buradaki değişiklik YİB ye uygunmu? Tarafıma bir suçlama olunca değişiklik savaşına girmek istemedim. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:21, 15 Ağustos 2014 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

1974 FIFA Dünya Kupası, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. YBot (mesaj) 18:05, 16 Ağustos 2014 (UTC)

SM adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

1974 FIFA Dünya Kupası, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 21:05, 16 Ağustos 2014 (UTC)

  • Sanırım tek bir kullanıcının maddeyi inceleyip uygun görmemesi, adaylığın başarısız olarak sonuçlanmasını mümkün kılıyor. Kararların bu şekilde veridliğini bilmiyordum. İlgi görmeyen adaylık, bir kullanıcının yorumuyla başarısız sayılıyor. İnsan cidden hayret ediyor...--Śαвяí¢αи76ileti 21:12, 16 Ağustos 2014 (UTC)
Adaylık Şubat ayında başlamış. O günden bugüne madde hakkında 3 kişi yorum yapmış, 1 tane karşı oy kullanılmış. Yapılması gerekli görülen çalışma konusunda Mart ayında kendiniz de bir kontrol lazım demişsiniz. Mart ayından bu yana kontrolü kim yapacak? Topluluk yapmayacak mı? Fikir birliği oluşacak derecede bir ilgi ve düzenleme trafiği var mı? Özetle 6 ay içerisinde yeterli ilgi gösterilmemiş, adaylığın kapatılmasında tek kişinin görüşüne göre de hareket edilmemiştir.--ahzaryamedileti 05:07, 17 Ağustos 2014 (UTC)
Yani ilgi gösterilmediği için bir kişi karşı olduğunda, futbol maddeleriyle ilgilenen kullanıcıların adaylıkla ilgilenmemesinden ötürü adaylık kapanmışsa, bu tip maddelerle ilgilenen kullanıcıları da adaylık sayfasına davet etmek benim görevim oluyor sanırım. Bunu bilmiyordum, o halde bundan sonraki adaylıklarda bu yöntemi kullanayım, teşekkürler, kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 10:57, 21 Ağustos 2014 (UTC)
Bermanya kapanan adaylığı yeniden açmış, sebebini anlayamadım ama ona soruyorum şimdi. Bu arada ilgili kullanıcıları da adaylık sayfasına davet edeceğim...--Śαвяí¢αи76ileti 11:06, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Yerleşim listesi[kaynağı değiştir]

Selam Sabri

Yalova ilindeki yerleşim yerleri listesi sayfasını güncelleyeceğim. Bu ve bu siteler arasında fark var. Hangisini kabul edeceğiz.

Bu arada Yalova'daki köyler epey ilerledi. Beldeler yapılacak. Diğer anlamı şablonları eklenecek. Atladığım şeyler olabilir. Kontrol edilmesi gerekiyor. Yardımınla bitirebiliriz hacitalhamesaj at 09:25, 17 Ağustos 2014 (UTC)

Merhabalar. Yalova köy maddelerinde halen Fallingrain ve Nisanyanmap kaynakları bulunmamakta ve bu nedenle halen tarihçe kısımları boş kalmış. Fallingrain konusundaki yardım teklifim halen geçerlidir bu arada... Sen bu kaynağı da ekledikten sonra genel kontrolü yaparım...--Śαвяí¢αи76ileti 10:57, 21 Ağustos 2014 (UTC)
Yardım teklifi?? hacitalhamesaj at 17:44, 21 Ağustos 2014 (UTC)
13 Ağustos'taki mesajım: "...ben de Fallingrain sayfalarını bulup sana yazabilirim. Henüz Fallingrain'i kullanmamandan biraz üşendiğini hissettim sanki ... "--Śαвяí¢αи76ileti 15:02, 22 Ağustos 2014 (UTC)
İyi olur. Ama bu aralar yoğunum. hacitalhamesaj at 18:15, 22 Ağustos 2014 (UTC)

adaylık kapatmalar[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bunu görünce şaşırdım zira Ahzaryamed'le kısa bir tartışmam olmuştu, sadece 3 farklı kullanıcının yorum yaptığı bir adalık sayfasını kapatmasından ötürü... Pek anlayamadım, sorumlu seçilene kadar kimse adaylıkları kapatamayacak mı?--Śαвяí¢αи76ileti 11:09, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Sabri. İlk SİS, 2007'de Kullanıcı:Metal Militia seçilmiş ve üstüne vurgu yapılarak SİS'lerin bir yıllığına seçildiği belirtilmiş. O yıldan beri gerçekten de yıllık olarak SİS'ler seçilmiş. İşte bu sebeple Rapsar'ın sorumluluğu sona erdirildi. Kendisinin de bir itirazı olmadı, aynı şekilde Ahzaryamed'inki de sona erdi ama haberi yoktu. Adaylığını koyarak uzatması lazım. Ahzaryamed'e olayı izah ettim, dört gün bekledim itiraz etmedi adaylıklarda oy kullanan olabilirdi bu süre zarfında; tekrar açtım. Bir sorumlu seçilene kadar seçkin içerik krizi sürecek gibi görünüyor. --bermanya 12:00, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Selam sabri

Belki kızacaksın ama senden bir ricam var. 1,5 aydır bekleyen başvurumu karara bağlayabilir misin? hacitalhamesaj at 20:57, 25 Ağustos 2014 (UTC)

Yok neden kızayım? Bir kullanıcı şiddetle itiraz etmiş, hizmetliler de zamana bırakmış olayı. Biraz daha zaman geçsin, adaylık kapatılır. Fallingrain linklerini de sana yazarım, eklersin maddeye ama şimdilik zaman buldukça Nisanyanmap sitesinden faydalanabilirsin. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 11:23, 26 Ağustos 2014 (UTC)
Nisanyanı kullanıyorum. Yalova.gov da tarihçe ile ilgili bilgiler var. Oradan da bilgi ekliyorum. Bu arada boş ekonomi başlıkları nolacak -hacitalhamesaj at 20:44, 26 Ağustos 2014 (UTC)
Örnek maddede göserdiğim gibi otomatik olarak "Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır." yazacağız. Buraya tekrar bakmanı tavsiye ederim. Bu arada en kısa zamanda Yalova köylerinin Fallingrain linklerini yazacağım. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 18:07, 28 Ağustos 2014 (UTC)

köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Selam. Köy maddelerini elimden geldiğince düzenlemeye çalışıyorum. Bazı maddelerde düzenlememe rağmen maddeler kontrol edilmediği için sonradan tekrar bozulabiliyor. Örneğin [4] bu madde. Bu konuda ne yapmalıyım? Ceas08 (mesaj) 19:38, 26 Ağustos 2014 (UTC)

Uygunsuz değişikliği geri aldım ve maddeyi kontrol edilmiş olarak işaretledim. Henüz devriye olmadığından maddeleri kontrol edemiyorsun. Gerçi madde henüz tamamlanmamıştı çünkü rakım için Fallingrain kaynağı eksikti. Onu da şimdi ekledim. Şuradan görebilirsin.Proje kapsamında düzenlediğin maddelerde Fallingrain kullanmayı unutmuyorsun değil mi? Fallingrainden bulamazsak o köy Yerelnet'te varsa rakım bilgisini ekliyoruz çünkü Fallingrain daha kesin bilgileri veriyor.--Śαвяí¢αи76ileti 18:07, 28 Ağustos 2014 (UTC)
Rakıma fallingrainden bakmadım. google earthden bakıyorum fallingraine göre daha doğru sonuç verdiğini düşünüyorum bir de artvinde tüm köy adları değiştiği için bulması da zor. Murgul ilçesinin tüm köylerini bitirdim.( fallingrain hariç) Devriye nedir ? Ceas08 (mesaj) 22:27, 28 Ağustos 2014 (UTC)
Google Earth rakımını kaynak göstermek çok zor çünkü köylerin arazilerini hiçbir harita düzgün göstermezken köyün farklı arazilerinde farklı rakımlar ortaya çıkıyor. En güvenilir olanı Fallingrain şu anda. Tüm maddelerde nasıl Nisanyanmap kullanıyorsan Fallingrain kullanmanı tavsiye ederim. Artvin'deki köy adlarının geçmişine Nisanyanmap sitesinden bakarak da Fallingrain'den bulabilirsin ama istersen bitirdiğin ve sadece Fallingrain'i eksik kalan ilçe köylerinin Fallingrain linklerini sana yazabilirim? Devriyeliğin de ne olduğunu buradan hem devriyelik tanımını hem de sürüm kontrolünün ne demek olduğunu okuyarak öğrenebilirsin.--Śαвяí¢αи76ileti 10:03, 14 Eylül 2014 (UTC)

Selam Sabri

Uzun zamandır yoğundum. Uzun zaman da yoğun olacağım. Okullar başlıyor.

  • Şu sayfanın güncellenmesi ile ilgili bir mesaj atmıştım. Nasıl olacak?
  • İlgi alanımıza giriyor mu bilmiyorum ama şu sayfaya da el atmak lazımç
  • Bir maddede yaptığım değişiklikler geri alınmış. İlgilenirsen sevinirim --hacitalhamesaj at 18:45, 9 Eylül 2014 (UTC)
Merhabalar. Ben de KPSS hazırlğına başladığım için artık çok sık giremeyeceğim fakat her gün çalışmama ar verdikçe en az bir köy maddesini halletmeyi planlıyorum. Yalova yerleşim listesini Yerelnet'e bakarak güncelleyebiliriz ama belde statüsü kalkan beldeleri tekrardan o listeye eklemek şimdilik gereksiz, çünkü bazıları dava açarak belde statüsünü tekrar kazanıyor. İngilizcede'deki Yalova yerleşim listesiyle ilgilenmiyoırum. Biz önce kendi vikimizde köy maddelerini düzenleyip sonra gözümüzü başka yerlere dikelim . O maddeyle de ilgilendim. Hem artık devriye yetkin de var... Sana şimdi Yalova köylerinin Fallingrain linklerini yazıyorum. Düzenlediğin Yalova köy ve beldelerine Fallingrain linklerinin yanında Nisanyanmap linklerinden de bilgi ekledin mi maddeler hallolmuş olacak. Geçmişte her maddeyi tek tek yapmak yerine toplu bir şekilde üzerinden gidiyordun ama böyle olunca kontrolü zor oluyor. Eğer yoğunsan sana da her gün maksimum 15 dakikalık uğraşmayla en azından bir köy maddesini düzenlemeni tavsiye ederim.--Śαвяí¢αи76ileti 10:03, 14 Eylül 2014 (UTC)

Milli takımlar[kaynağı değiştir]

teşekkürler milli takım düzeltmeleri için. rica etsem İtalya Millî Futbol Takımı‎'na da bir bakabilir misiniz. Sanırım sürümler karıştı. FIFA sıralaması 7 görünüyor. oysaki 14 olmalı --Teacher0691 (mesaj) 19:52, 10 Eylül 2014 (UTC)

Halledildi.--Śαвяí¢αи76ileti 10:13, 14 Eylül 2014 (UTC)

Köy maddelerini düzenliyoruz fakat şimdiye kadar 10 maddeyi inceledim. Muhtarlık başlığını kaldırınca her şey ip söküğü gibi kolay oluyor. Tam 3.208 köy maddesinden muhtarlık başlığını kaldırdım. 15 dakikada 300-400 sayfa oluyor. Daha binlercesi var. :) --Uğurkentmesaj 10:13, 14 Eylül 2014 (UTC)

Muhtarlık başlığını botla kaldırman bize madde düzenlerken en fazla 10 saniye kazandırıyor zira muhtarlık kısımlarını hiçbir veriyi dikkate almadan direkt kaldırarak maddeyi düzenlemeye devam ediyoruz. Hevesini kırmak istemem ama muhtarlık başlıklarını kaldırmak yerine tek tek madde düzenlemek projenin hızını daha da arttıracaktır. Yine de, katkın için teşekkürler ama daha büyük katkılar verebilirsin --Śαвяí¢αи76ileti 10:17, 14 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar Sabri76, malum bildiğin gibi Kayseri Erciyes in yeni bir sponsoru var. Yanlız Kayseri Erciyesspor'un sayfasını direk sponsor isimli sayfaya taşımışlar. Aynı konu 2014-15 sezonu sayfası içinde geçerli. Sen sayfaları doğru şekilde yönlendirebilirmisin? Saygı ve Selamlarımla, İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:54, 16 Eylül 2014 (UTC)

köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sonunda tekrar başlamışsın sanırım. Şurada düzetmeler yaptım. Nisanyanmap sitesinde köyün eski adı hakkında ya da cumhuriyetin ilk yıllarında köy olup olmaması hakkında bir bilgi bulunmadığından eklemeye gerek duymadım. Değişiklikleri incelemeni isterim. Zor değil maddeleri bu şekilde düzenlemek sana en fazla 40-50 saniye kaybettirir . Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:20, 22 Eylül 2014 (UTC)

ben de bi değişiklik yaptım. Kaynaklandırma en sevmediğim bölüm olduğu için sona bırakıyorum hacitalhamesaj at 13:51, 24 Eylül 2014 (UTC)
Değişikliğine baktım. Yerelnet'te yazan bilgiler için TÜİK linkini koymana gerek yok ki... Kaynakları koyarken kaynakça şablonu da koymayı unutmayasın. Hem birçok köyü fallingrain'de bulma işini ben yaptım, kalan iş senin için çocuk oyuncağı olmalı. Ayrıca kaynak koymayı en sona bıraktığından hepsini üst üste koyunca sıkıcı gelebilir. Benim gibi her köyü teker teker yaparsan sıkılmak nedir bilemezsin. Hem Vikipedi'de nicelik değil nitelik önemlidir... Varsın köylerin %10'ununu tamamlayalım ama onlar da iyi olsun ki devriyeler rahatlıkla vandallıkları geri alabilsin... Sen yeter ki maddelere yerelnet ve nisanyanmap kaynaklarını ekle, ben hepsine tek tek fallingrain'i eklerim, sorun olmaz Göz kırpma--Śαвяí¢αи76ileti 17:21, 26 Eylül 2014 (UTC)
Yerelnette sadece 2000, 2011 ve 2012 nüfusları var. 2010 nüfusunu TÜİK'ten aldım hacitalhamesaj at 17:30, 26 Eylül 2014 (UTC)
Merhabalar, köy projesinden yeni haberim oldu, bir kac kritik yapacagim ve derdimi paylasicam. Postahane yerine iki defa PTT ve acentesi yazilmasi ne kadar kullanisli, köye geziye gidicek kisi icin postahane kutusu kâfi olabilir. Halihazirda Türkiye köylerinden hemen hemen istisnasiz postahane olmadigini ve kapiya postaci gelmedigini bilir. Mesela türkce okuyan yabanci sahis, köyde PTT ne oldugunu anlamayabilir, Postahane kelimesi gecse daha farkli olur bence. Bunun haricinden, ilkögretim okulu tedavülden kalkmis (Bkz https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0lkokul&stable=0&shownotice=1) Ayni sey saglik ocagi icin de gecerli aralarinda belirgin bir fark bile nerdeyse yok. Saglik evi nitelemesi halkta da karsiligini bulmadi ama saglik ocagi öyle degil. Bunun haricinde, -çe küçültme eki olarak Hint-Avrupa lisanlarinda tipiktir, türkcede de bu metodla il kelimesinden ilce türetilmek istenmis fakat kusur ile ilçe ortaya cikmistir (1935 yeni türkçe lisan çalismalari) Bu mânada Tarihçe Tarihcik, kisa tarihi yerine gecirilmis denebilir mi? Yoksa Târihi basligi mi tercih edilmeliydi? Karar oldugu öne sürülüp köy maddelerinde tarih ve kültür basliklarinin muhteviyatiyla birlikte titiz davranilmadan bosaltildigina sahid oldum zaten ciliz kalan köy maddelerinde titizlenilmeden gelisigüzel kaldirilan bu bilgiler nolacak, köyleri kimliksizlestirmek kabul mü edilecek? ~~Bu imzasız yazı Anton.aldemir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selamlar. Öncelikle imza atmayı öğrenmeniz iyi olur. Sağlık evi, PTT acentesi vb. kullanımlar Yerelnet sitesinde olduğu için kullanılmaktadır. Bu konuda herhangi bir tartışma olmadı. İlköğretim okulu konusunda haklısınız ancak bir botla bile halledilebilecek küçük bir mesele... -çe küçültme ekinin ise projemizle bir ilgisi bulunmamakta. Kültür başlığına köy maddelerinde yer vermiyoruz. Sonuçta aynı ile bağlı olan köylerin genelde kültürü aynıdır. Hatta, aynı bölge içinde bile köyler arasında pek farklılık gözükmemektedir. Bunun dışında o köyün etnik kimliği, tarihi vb. için de kaynak gereklidir. Yazılı bir kaynak veyahut internet kaynağı yoksa, sadece o o köy sakinlerinin bilgileriyle bir köy maddesini doldurmak Vikipedi'nin birçok tarafsızlık, kayda değerlik, vb. birçok politikasını ihlal edeceğinden ve denetim mekanizmasının sağlanamayacağından ötürü tercih edilmemektedir. Bir ansiklopedi içeriği olmayacaksa o maddelerin az bilgi içermesi yeğdir. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 15:40, 5 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba, köy maddelerinde problem devam etmekte, projeden haberdar edilmedim, son haftalarda bizzat Pomak Enstitüsünün bana vermis oldugu bilgi ve yetki ile Pomak köylerini düzenlemekte iken, projenin tarih ve kültür basliklarinin iptal edildigini ögrenmis bulunmaktayiz. Bu bizim icin basli basina skandal niteligindedir. Zira, proje ile Türkiye'nin köylerinin tamamen benzer kültürel karakteristigi oldugu farz edilip, köyler tek tiplestirilmekte, halbuki ansiklopedide köylerimizin tespit edilmis tüm karakteristiklerinin kurallar ölcüsünde kayit altina alinmasi beklenirdi. Yaptigimiz geri cekmeler yetkili grup tarafindan, vandalizm, güvenilmiyen süpheli kaynak, telif hakki vb. bahanelerle redd edilmekte, tarafimizi sahtekar ve vandal ilan edilmekte. yorumlarinizi dört gözle bekliyoruz. a.nailov 15:38, 17 Kasım 2014 (UTC)Bu imzasız yazı Anton.aldemir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhabalar. Öncelikle mesajlarınızı hep aynı başlıkta sürdürmenizi rica ederim, zira sonra tespit etmek güçleşiyor. Vikipedi kullanıcıları olarak aldığımız ortak karara göre, köy maddelerinde kültür kısmına yer vermiyoruz. Pomaklar maddesi içerisinde Türkiye'deki Pomak köylerinin genel olarak kültüründen ayrı bir başlıkta bahsedilebilir ve direkt olarak Pomak köy maddelerinde İlgili maddeler başlığı altında Pomaklar maddesine iç bağlantı verilebilir. Köy maddesinin girişinde ise kaynak gösterilerek, köyün bir Pomak köyü olduğu belirtilebilir. Eğer her Pomak köyünü kayda değer kaynaklarla kaynaklandırabilerek hepsinde tamamen ayrı bir kültür başlığı açacaksanız, bunu tartışabiliriz fakat Türkiye'deki her Laz köyünün, Gürcü köyünün benzer bir kültüre sahip olması gibi her Pomak köyünün de benzer bir kültüre sahip olması gerekir. Vikipedi kurallarına yanlış yaptığı gösterildiği takdirde aynı davranışın bir kez daha tekrarlanması vandallıktır. Sahtekarlık ise ağır bir ithamdır.--Śαвяí¢αи76ileti 19:39, 18 Kasım 2014 (UTC)
Cevabiniz icin tesekkur ederim, anlasiliyor ki dün aksam wikipedia kutusuna pomak yazarak yaptigim tarama ile 50'den fazla pomak koyu tespit etmekle iyi etmisim, yoksa daha ileri bir tarihte hic birini bulamayabilirim. enstitusu olmiyan, aydini olmiyan halklar icin wikiden kultur basliginin kalkmasini dogru bulmadigimizi yineleriz. hayirli aksamlar. a.nailov 21:16, 18 Kasım 2014 (UTC)
Maalesef bir kişinin doğru bulmasıyla Vikipedi politikaları şekillenmiyor. Dediğim gibi, Pomaklar maddesinde kültür hakkında kayda değer kaynaklar kullanarak yazabilirsiniz. Bu süreçte Vikipedi politikalarını okumanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 22:58, 18 Kasım 2014 (UTC)
Sait, Hacitalha, Mavrikant, Uğurkent, Stultiwikia, Drgulcu yani benim tespit ettigim 6 sahis var politikalara yön vermis olan, baska sahislar da istirak ettiler mi? Proje devam ediyor mu, yoksa son seklini aldi mi? Projenin basladigi tarihte hic haberdar edilmedim. Yer isimlerinde merakli sahislara davetiye gönderilebilirdi. Bu durumda daha cok istirak olur, daha iyi kalitede proje sonucu alinabilirdi. a.nailov 23:29, 18 Kasım 2014 (UTC)
Köy çeşmesinde duyuru yapılır ve ilgili kullanıcılar linke tıklayıp tartışmaya katılabilirler. Bu tip projelerde konuyla ilgili kullanıcılar dışındakiler katılmadığından genel olarak katılım az olur ve bir grup insandan oluşur. Onlar da karar alıp projeye başlarlar. Projeye her yeni kullanıcı katıldığında her şeyi sil baştan tartışmaya açmak projeyi yavaşlatır ve süreci işlemez duruma getirir. Proje kararlaştırılan şekilde devam ediyor ancak köy maddeleriyle ilgili kullanıcıları tek tek tespit etmemiz mümkün olmadığı için tek tek mesaj atma yoluna gidilmedi. İsterseniz siz de projeye katılabilirsiniz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 09:53, 20 Kasım 2014 (UTC)
Tesekkür ederim ancak süreci işlemez duruma getirir fikrinize istirak etmem mümkün degil, çünkü projeden haberi olmiyan ve sahiden kaliteli madde yazmaya hevesli sahislar oldugunu unutmayin. Genis istirak sâyesinde yaygin kabul saglanir ve yukardan inmenin önüne gecilir, muhtemel memnuniyetsizlikleri daha erkenden çözmüs ve projenin daha saglikli ve oturakli gelismesini saglamis oluruz. Kolay gelsin. a.nailov 15:33, 20 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar. O madde istekleri kısmından çıkardıklarım arasında bir tek Petkimspor'u yapamadım çünkü Aliağa ilçesinin iki farklı ftubol kulübü var. Aliağa Gençlik'in eski adı Izmir Petkimspor ya da Aliağa Petkimspor. Alpetspor, Aliağa SK ve arada ismini mi ne Göztepe'yle değiştirip onu lige tutan Aliağa Belediyespor da var. Vikipedi'deki 3. Lig sezonlarında tüm bu isimleri de kullanmışlar. Maçkolik ise Alpetspor, Aliağa Alpetspor ve Aliağa Petkimspor'u aynı kulüp olarak gösterirken, Aliağa Belediyespor ile Aliağa Gençlik SK aynı takım olarak gösteriliyor. Üçüncü kulüp ise isminde sadece Petkimspor olan kulüp. TFF'de ise Aliağa AŞ şeklinde bir kulüp sayfası var. Şuna ve şuna da bakınca iyice devrelerim yandı. Hayatım boyunca böyle bir olayla karşılaşmamıştım. Hatta o kulüpler 1990-1991 ve 1995-1996 sezonlarında aynı liglerde mücadele etmiş... Belki mackolik'in ve federasyonun Vikipedi'de neden olduğu bu karmaşayı belki düzeltebilirsin düşüncesiyle sana yazdım. KPSS'ye hazırlanmayı bıraktım, resmen bu konuya kafa yorup bilgi bulmaya çalışıyorum ama artık pes ettim...--Śαвяí¢αи76ileti 16:01, 27 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar. Bir de Üsküdar Anadolu var biliyor musun? Bu daha da karmaşıkmış ama :) TFF arşiv olarak iyi ama hatalar olabiliyor. Aslında haberlerden takip etsek ve geçmişten itibaren adım adım ilerlesek daha iyi. Maç bitsin, bakmaya çalışacağım.--RapsarEfendim? 16:55, 27 Eylül 2014 (UTC)
Biraz bakındım ben. Şurada Aliğa Gençlik Spor'un tarihçesi mevcut (kulübün diğer kullanılan adı da Aliğaspor, belirteyim hemen). 1963 yılında kurulmuş, 1993-94 sezonunda ilk kez 3. Lig'de oynamış. Bizdeki sezon maddesine bakınca "Aliağa Petkimspor" gözüküyor, TFF sitesinde "Petkimspor" gözüküyor (bu teknik nedenlerden dolayı böyle, kafa karıştırmasın), Mackolik'te ise "Aliağa Petkimspor" olarak gözüküyor. Şimdi, ilk defa 1993-94 sezonunda profesyonel olan bu Aliğa Gençlik'i aldık bir kenara koyduk.
Milliyet'in arşivinde gezindim biraz. 1989 yılında amatör kümede hem Aliağa hem de Alpetspor diye iki takım mücadele ediyor. Demek ki bu ikisi o zaman farklı kulüpler. O sezon Alpetspor yükseliyor ve 1990-91 sezonunda ilk kez 3. Lig'de oynuyor. Bizim sayfa, TFF (Petkimspor olarak geçiyor yine) ve Mackolik. Milliyet'ten devam ettim yine, bu Alpetspor adı en son 1993 yazında (1992-93 sezonu sonu) geçiyor, daha ötesi yok. Bizim madde Alpetspor'u "hatalı bir biçimde" küme düşmüş olarak göstermiş. Halbuki TFF'ye bakarsak Alpetspor'un değil, Karşıyaka Gençlerbirliği (Tarişspor)'un küme düştüğünü görüyoruz. Bizde ters yazılmış, ben müdahale etmiyorum sen de gör diye. Mackolik de TFF ile aynı durumu gösteriyor.
1993-94 sezonuna geldiğimizde ise (Aliğa Gençlik Spor'un tarihçesinde 3. Lig'e yükseldiğini belirttiği sezon) Alpetspor diye bir takım yok ortada, Milliyet'ten gördüğüm kadarıyla yalnızca Petkimspor var. Alpet de Petkim'in alt markasıymış bu arada. Yani bir isim değişikliği olmuş.
1994-95 sezonunda biz, İzmir Petkimspor ve Aliağa SK adlı iki kulüp göstermişiz. TFF Petkimspor ve Göztepe, Mackolik ise Aliağa Petkimspor ve Göztepe yazmış. Milliyet arşivlerine gidince ise Petkimspor ve Aliağa görünüyor. Esas Göztepe 2. Lig'de olduğundan TFF ve Mackolik'teki Göztepeler teknik bir sorun gereğince Göztepe olarak yazılmış. Bu sezonla birlikte kulüp tarihçesinde 3. Lig'e yükseldikleri sezonu yanlış yazdıkları sonucuna varıyoruz net bir biçimde.
1995-96'da biz yine Petkimspor ve Aliağa SK yazarken; TFF ile Mackolik Petkimspor ile Göztepe yazmış. Milliyet de Petkim ve Aliağa yazmış. 1996-97 sezonunda Aliağa Belediyespor adına geçildiği yazılı kulüp tarihçesinde. Ancak Milliyet arşivinde ben hala Aliağa kullanımına rastladım hep. TFF'de Aliağa diyor (puan durumunda teknik olarak yazamıyorlar da fikstür kısmında yazıyorlar). Mackolik ise Bld. demiş. Buradan ben, Aliağa adının korunduğu kanısına varıyorum, daha güvenilir. 1997-98'de ise işin rengi değişiyor. Petkim yine aynı da, hem TFF'de hem de Milliyet'te Aliağa artık yok, Aliağa Bld. var. Bu sezon ilk kez kullanıldı diyebiliriz Belediye kısmı için. 2002-03, 2003-04, 2004-05'teki Göztepeleri düzeltmek lazım Aliağa Bld. olarak. 2004-05'te Petkim gidiyor amatöre. 2005-06'da Aliağa AŞ ve Göztepe AŞ yazmışız, Aliağa Bld. yazmak lazım o dönemdeki adı. TFF açısından da bir sıkıntımız yok (fikstüre bakıyorsun yine alttaki).
2006-07'de Göztepe de gidiyor amatöre, Aliağa var hala (TFF'deki puan sisteminde adları ters hatırlatayım tekrar, fikstürde düz ama. Yine bld. yapmak lazım Aliağa adını). 2007-08'de Aliağa Bld. 3. Lig'de oynamış, ama Göztepe yok. Daha sonra devir teslim olayı oluyor. Aliağa artık Göztepe (eski Göztepe silindi -sanırım?-, Aliağa silindi. Kısaca Göztepe'yi kes ve Aliağa Bld.'nin üzerine yapıştır). Gerisinde sıkıntı yok zaten.--RapsarEfendim? 20:29, 28 Eylül 2014 (UTC)
  • Selam tekrar Sabri. Bu konuda yaptığım araştırma(!) konusunda bir sorun yoksa bahsettiğim değişiklikleri yapalım. Bir de Ankara Güneşspor maddesinin adı Güneşspor olmalı, değil mi? Gazete arşivlerinde, TFF'de, logoda ve kulüp resmî sitesinde bu kullanım var hep.--RapsarEfendim? 18:41, 12 Ekim 2014 (UTC)

'74 Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Maddeyi şurada adaylığa çıkardım acaba maddeyi bir de siz kontrol edip, maddeye yorum yapmayı ya da oy vermeyi düşünür müsünüz? (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.)--Śαвяí¢αи76ileti 17:58, 27 Eylül 2014 (UTC)

Merhabalar, maddeyi okudum ve yorumumu yaptım. İyi vikiler. akil13ileti 19:19, 27 Eylül 2014 (UTC)

'74 Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Maddeyi şurada adaylığa çıkardım acaba maddeyi bir de siz kontrol edip, maddeye yorum yapmayı ya da oy vermeyi düşünür müsünüz? (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.)--Śαвяí¢αи76ileti 17:50, 27 Eylül 2014 (UTC)

Selam. Sabri Bey, değer verip görüşümü sorduğunuz için teşekkürler. Ben şimdiye kadar hiç bu konuda katkıda bulunmadım, hangi ölçütler aranıyor, nasıl değerlendiriliyor bilemiyorum. Beni bu görevden bağışlayın lütfen. Umarım dilediğiniz gibi olur sonuç. --E4024 (mesaj) 13:59, 28 Eylül 2014 (UTC)
Selamlar. Ben sanki futbol maddeleriyle ilgilendiğinizi düşünerekten yazmıştım. Sorun değil, kolay gelsin --Śαвяí¢αи76ileti 18:38, 3 Ekim 2014 (UTC)

Çiftlikköy[kaynağı değiştir]

Selam Sabri

2 tane sorunum var:

1-Şablon:Çiftlikköy_belde_ve_köyleri ve Şablon:Çiftlikköy_mahalle,_belde_ve_köyleri şeklinde 2 ayrı şablon var

2-Her 2 şablonda da "gör" veya "değiştir" e tıkladığımda Şablon:Termal belde ve köyleri ne yönlendiriyor.

hacitalhamesaj at 21:26, 29 Eylül 2014 (UTC)

Merhabalar. Sorun kalmamış sanırsam. Bu arada diğer şablonu sildim. Malum, büyükşehir olmayan illerin mahalleleri kayda değer olmuyor. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 08:40, 3 Ekim 2014 (UTC)

Yerleşim Birimleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Fark etmişsindir ki uzun süredir burada yokum. Ömrümüz varsa, belki çok çoook ileride dönebilirim temelli. Fakat bu yerleşim birimleri projesi ilgimi çekti. Fakat tartışma sayfasında yürütülen tartışma yazıları çok uzun geldi :) Kararların bir özeti var mı bir yerde? İyi çalışmalar. Esenlikler dilerim :) --GökçeYörük 13:01, 3 Ekim 2014 (UTC)
Merhabalar. Oooo fark edilmedi mi sanıyorsun yokluğun? Eskiden 4 kişi başladığımız proje yalan olmuştu ama bu seferki kadro yerleşim yeri maddeleri konusunda daha istekli ve bu sefer daha organize çalışıyoruz. Projenin özetini şurada renkli halde belirttim. Umarım en kısa zamanda aramıza katılırsın. Sağlıcakla kal --Śαвяí¢αи76ileti 18:18, 3 Ekim 2014 (UTC)

Bayram ve köy[kaynağı değiştir]

  • Ben de fırsat buldukça projeye devam ediyorum. Yavaş yavaş da olsa her adım bir ilerleme... Orada bir köy var uzakta... Anladın sen onu. Bayramın kutlu olsun bu arada --Śαвяí¢αи76ileti 18:36, 3 Ekim 2014 (UTC)
    Selamlar, öncelikle Kurban Bayramı'nı kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmeni dilerim. Yerleşim yerleri projesi benimde aklımdan çıkmadı. Son 1 haftaya kadar kendime ayıracak 1 saatim bile yoktu. Ancak şu sıralar zamanım var gibi. Hatta sen mesaj atmadan önce bir maddeyi düzenledim bile. Fırsat buldukça yapmaya çalışacağım. Adana'nın bir ilçesi tamamen bitti, Ceyhan'a başladım. Orada da yarısı olmasa bile yarısının yarısı bitti sayılır. Bakalım zamanla inşallah tamamlayacağız. Sait71 18:41, 3 Ekim 2014 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar. Bu arada köy maddelerini unutmadık. Bitirme projesi sözü verdik sonuçta. ~~   --Uğurkentmesaj 19:50, 3 Ekim 2014 (UTC)

yerleşim yeri maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Mahalleleri yaptığını da gördüm de, sanırım büyükşehir olmayan şehirlerin mahalle maddelerinin kayda değer olmadığını hatırlatmam gerekiyor. Eğer geçmişte bu önlemi almasaydık köyden çok mahalle maddesi olurdu Vikipedi'de. Tabiiki yeniden tartışılabilir ama her şehrin, her ilçenin, her beldenin hatta birçok köyün mahallesi olduğunu düşünürsek bunun önünü alamayız. Eskiden belde olup sonradan nüfusu 2.000'in altına düştü diye o belde maddelerinde bu durumu belirtip hala onları köy şablonlarında belde olarak gösteriyoruz belki kimisinin nüfusu artar da dava açıp tekrar belediye statüsüne kavuşur diye. Ancak mahalleye dönüşen bir köyün öyle bir şansı bulunmuyor elbette büyükşehir mahallesine dönüşmediği sürece... Bu arada katkılarını çok beğeniyorum. Projedeki en çalışkan katılımcılardan birisin, böyle devam edersen projede il bitiren ilk kullanıcı olabilirsin. Sonuçta yavaş gitsek de emin adımlarla gitmek iyi oluyor. Biz il bitirip başarı sağladıkça zamanla projeye yeni katılımlar olacaktır. Ben de iyi gidiyorum ama beldeler köylerden daha uğraştırıcı olduğundan biraz yavaşlıyorum ama Niğde'deki beldeleri bitirince hızlanmayı düşünüyorum. Her ne kadar KPSS Alan Grubu gibi zor bir sınava hazırlansam da, fırsat buldukça madde düzenliyor ya da giriyorum. --Śαвяí¢αи76ileti 18:29, 3 Ekim 2014 (UTC)
Mahalle maddelerini önceden açmıştım. Katkılarımı beğendiğin için teşekkür ederim. Artvin'de zaten fazla belde yoktu o yüzden benim işim kolay :). KPSS'de başarılar. Benim de okulda dersler yoğunlaştı yoksa çoktan bitirmiştim :) Ceas08 (mesaj) 20:52, 3 Ekim 2014 (UTC)

Rakım Sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Sabri

2 sorum olacak:

1- Şu değişikliğim telif sorunu oluşturuyor mu?

2- Şurada ve Yerelnette belirtildiğne göre köyün rakımı 11m. Ancak Fallingraine göre 0m. Ne yapacaz? hacitalhamesaj at 19:51, 8 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar. Birincisi telif ihlali oluşturmaz. Tüm sayfayı aynen kopyalayıp yazmamışsın ki. Sadece bilgilerin bir kısmını alıp kaynak göstermişsin, sorun yok. Daha önce söyleyip söylemediğimi hatırlamıyorum ama her zaman fallingrain'i baz alıyoruz rakım bilgisi konusunda, o nedenle diğer sitelerde yazanlar önemli değil. Yalova zaten Türkiye'nin en alçaktaki ili olduğu için neredeyse her yerleşimi ya deniz seviyesinde, ya da birkaç metre yükseklikte... Ayrıca bazı düzenlemeler de yaptım. Ancak sana aynı düzeltmeleri sanırım defalarca yaptım. Buradan görebilirsin. Sana kaynakları standartlara uygun olarak eklemek zor geliyorsa, istersen sen gerekli linkleri madde içinde direkt kaynak gösterirsin, ben de o kaynakları düzenlerim?--Śαвяí¢αи76ileti 14:24, 14 Ekim 2014 (UTC)
Bu aralar pek vaktim yok. Vakit buldukça tarihçe ve ekonomi başlıklarını doldurmaya çalışırım. Sonra da kaynaklandırmaya geçerim. Senden ricam birkaç tane belde var. Vakit bulup onları oluşturursan (atladığım bir şey yoksa) Yalovayı tamamladık demektir.

Not: Beldelerin linkleri burada var --hacitalhamesaj at 20:53, 14 Ekim 2014 (UTC)

15 beldeden sadece 8'inin fallingrain linkini bulabilmiştim. Benim de pek vatim yok ama yine de beldelerde yardımcı olurum, sorun değil. Zaten çoğunluğu oluşturan köyler... Köyler de tam bittiğinde haber verirsin, üzerinden geçerim. Ondan sonra projede Yalova'yı tamamlanmış olarak işaretleyebiliriz.--Śαвяí¢αи76ileti 21:52, 17 Ekim 2014 (UTC)
Beldeler 15 tane değil. 9 tane [1] --hacitalhamesaj at 16:32, 18 Ekim 2014 (UTC)

'74 Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Maddeyi şurada adaylığa çıkardım acaba maddeyi bir de siz kontrol edip, maddeye yorum yapmak ya da oy vermek ister misiniz? (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.)--Śαвяí¢αи76ileti 12:09, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Tabiki sizde adaylığa çıkardığım şu maddeyi kontrol edip oy yada yorum yapabilirmisiniz ? Gençfenerbahçeli98 00,17, 11 Ekim 2014 (UTC)

Teşekkürler. Elbette, en yakın zamanda inceleyeceğim.--Śαвяí¢αи76ileti 14:24, 14 Ekim 2014 (UTC)

Merhabalar Sabri seçkin madde adaylığına gösterdiğim şu maddedeki bir yada iki kullanıcının daha sayfayı incelemesi gerek yorumunuzdan kasıt nedir tam olarak anlamadım ve çıkaramadım ? Gençfenerbahçeli98 21,36, 5 Kasım 2014 (UTC)

O kadar zaman adaylıkta kalmasına rağmen maddenin tamamı gözden geçirilip imla hataları düzeltilmemiş ve normalde nesnel olan bazı cümleler yapılan çeviriden ötürü öznel gibi kalmış. Çeviriden gelen öznel cümleleri en az birkaç kullanıcı maddeyi inceleyebilirse düzeltebilir. Yani birine göre öznel olan cümle, daha önce inceleyene göre öznel değildir ve bu şekilde imece yöntemiyle düzeltilebilir. Ancak İngilizce bilgisi ve çevrilen konuya kelime dağarcığı olarak hakimiyet çok yüksek olursa hiçbir sıkıntı kalmaz. Benim aday gösterdiğim maddedeki sıkıntı ise çeviriden çok kullandığım Türkçe kaynaklardaki öznel ifadeler. Ancak maddeyi yazan bunları fark edemeyebiliyor, gözünden kaçırabiliyor. Kendimden biliyorum. O nedenle ne kadar çok kişi maddeyi incelerse o kadar iyi... Sadece olumlu oy vermekle iş bitmiyor. Farklı bir kullanıcıdan gelen bir cümlelik yorum bile önemli...--Śαвяí¢αи76ileti 22:22, 5 Kasım 2014 (UTC)

Selam Sabri

"Maddenin ilk cümlesinin sonu "dır,dir" ile bitemez" diye bir kural var mıydı. Öyle bir şey okuduğuma eminim. Ama nerede bulamadım. hacitalhamesaj at 18:03, 18 Ekim 2014 (UTC)

Öyle bir kuralı hatırlıyorum lakin ben de bulamadım...--Śαвяí¢αи76ileti 13:01, 24 Ekim 2014 (UTC)

Atiye sultan[kaynağı değiştir]

Ikinci Mahmud kizi Atiye sultan neden sinildi?

Seniye ile Feride Hanımsultan Neden sinildi?Bu imzasız yazı 217.248.135.172 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Örncekikle merhabalar. kayda değer olmadıklarından silindiler. Zaten silerken de silme gerekçesini belirtiyoruz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 13:01, 24 Ekim 2014 (UTC)

Atiye Sultan[kaynağı değiştir]

Pardon ama Atiye Sultn kim, herkese biliyor, ama siz diyor Kiski olmayan...bu ne cüret.

Atiye Sultan Saray var, Istanbul da...

Kaynak verdim: Bu kitap, Osmanli Hanedani üyesi kendine yazdiBu imzasız yazı 217.248.135.172 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Atiye Sultan adına Kağıthane'de bir saray varmış, maddeye ekledim ama yine de kayda değerlik şüphesi var ama bu durumda Vikipedi'de kalabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 13:33, 24 Ekim 2014 (UTC)

Atiye sultan kimdir, herkese biliyorBu imzasız yazı 217.248.135.172 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kktc ligindeki gençlerbirliği için sayfa düzenliyordum neden sildiniz ?Bu imzasız yazı Kadirgulcn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayfada anlamsız harf sıralamaları (cxcx gibi) görünce silmiştim. Maddeyi uygun bir biçimde yeniden oluşturabilirsiniz elbet...--Śαвяí¢αи76ileti 20:19, 24 Ekim 2014 (UTC)

Benim hatam oldu orada sayfada birsey deniyordum yanlislikla kaydettim yeniden duzenleyecegim iyi aksamlar :)Bu imzasız yazı Kadirgulcn (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

hanimsultanlar[kaynağı değiştir]

atiye sultan cocuklari neden hanimsultan sinildi?

bir padişah kizi cocuklari, hanimsultan ile Sultanzade diyorlar.Bu imzasız yazı 217.248.135.172 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Sabri

Kaynaklandırmayı da bitirdim. Gözden kaçan bir şeyler olmuş mu? Artık Yalova'yı işaretleyebilir miyiz? --hacitalhamesaj at 17:31, 27 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar. Tüm Yalova'yı kontrol edeyim o zaman . Sonraki hedefin neresi peki? İstersen oraya da şimdiden başlayabilirsin...--Śαвяí¢αи76ileti 15:31, 5 Kasım 2014 (UTC)
Bir sonraki hedef Yozgat gibi görünüyor hacitalhamesaj at 15:45, 5 Kasım 2014 (UTC)
O zaman sana kolay gelsin. Yalova kontrolünü bitirince haber veririm.--Śαвяí¢αи76ileti 23:42, 5 Kasım 2014 (UTC)
Merhabalar uzun zaman oldu kontrolü erteleyeli ancak bu hafta sınavlarım var. Haftaya çarşambadan sonra hızla kontrole başlayıp 1 ya da günde kontrolü bitirip Yalova'yı bitmiş olarak işaretleyeceğim. Hemen sonrasında ise birkaç gün yoğunlaşığ Niğde'yi bitireceğim. Böylelikle biten illerimizin sayısı ikiye yükselecek... Bu arada Ardıçalanı, Akdağmadeni maddesindeki isim değişikliğini geri aldım. İlçelerde yapıyoruz ama köylerde yapmak şimdilik mantıklı değil. Aynı ismi taşıyan ve herhangi bir büyükşehire bağlı olan bir mahalle de olabilir. Ayrıca ayrımın dışında o adlandırma köy maddeleri için tanıtıcı bir nitelikte. O nedenle lütfen köy maddelerinde sadeleştirme adı altında böyle bir değişiklik yapmamanı rica ederim. Projeye 2 yeni kullanıcı daha katıldı. Yoğun bir şekilde köy maddeleriyle ilgilenen kullanıcılara rastlıyorsan senin de onları proje katman süper olur. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 13:42, 24 Kasım 2014 (UTC)
Sadeleştirme konusunu şurada tartışmıştık. Sadeleştirme yapılmalı. "Aynı ismi taşıyan ve herhangi bir büyükşehire bağlı olan bir mahalle de olabilir." Demişsin. İlk başta ben de böyle düşündüm ama mümkün değil. Aksini ispat edebilirsen buyur. --hacitalhamesaj at 13:49, 24 Kasım 2014 (UTC)
O tartışmayı görmemiştim. Okudum şimdi. Yavaş yavaş yapılmasında bir sakınca yok o halde ancak madde adı değiştirilirken ilgili köyler-beldeler şablonundaki adı da unutulmamalı. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 13:55, 24 Kasım 2014 (UTC)
Zaten özel bir çaba harcamıyorum. Anlam ayrımını düzenlerken farkediliyor --hacitalhamesaj at 14:00, 24 Kasım 2014 (UTC)

Kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, şu kullanıcı adı sanırım uygun değil! İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:13, 28 Ekim 2014 (UTC)

Eskişehir Basket ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, Eskişehir Basket'in sayfası ile ilgili şuradaki tartışma sayfasında görüşünü belirtirmisin. Selamlar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:49, 30 Ekim 2014 (UTC)

88.247.62.118'in yarattığı sayfalar[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, Anonim kullanıcının yarattığı sayfaları silmişsin. Herhalde bunları eski yegül yarattı. Çünkü yine hepsi kategorisizdi. Sende herhalde o nedenle sayfaları sildin. Ben onları favorilere eklemiştim ve bugün kategorilerini koyacaktım ama geç kaldım. Eğer böyle bir durum tekrarlanırsa bana haber verirsen ben en azından Türk futbolcular için açtığı sayfaları kategorileyim ki sende silme sorunundan kurtulmuş olursun. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:57, 6 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Yegül sırf kategoriler konusndaki uyarılarımı defalarca dinlemediği için engellendi. O kadar maddeyi silerken benim de içim gidiyor ancak Yegül zamanında 1000'e yakın kategorisiz madde yarattı ve bunların sadece 100'e yakını kullanıcılar tarafından kategorilendi. Bunun dışında Yegül'ün geçmişte yarattığı birçok madde sadece tek bir cümleden oluşuyordu. Bunların çoğunu sildim bazılarını ise hala yavaş milli takım golleri, boş bağlantılar vs. bilgileri kategorilerin yanında ekleyerek kontrol ediyorum. Beni kaale almadan robot gibi madde açması gereksiz bir iş yükü ortaya çıkarıyor. Eğer bundan böyle o tip maddelere kategori, dış bağlantı vb. ekleyeceksen yeni açılan maddeleri takip etmen gerekir. Bunun yanında Yegül bazı KD olmayan futbolcuların da maddelerini yapıyor. Bunların da ayıklanması gerekir. Mesela Süper Lig ya da 1. Lig tecrübesi olmayıp bu kulüplerde olsa bile 2. veya 3. ligde forma giyen futbolcular kayda değer olmuyor ama Yegül robot gibi Süper Lig ve 1. Lig'deki tüm eksik futbolcuları yapıyor. 18'li yaşlarda olup Süper Lig kulübü kadrosunda bulunan ama Süper Lig maçına çıkmamış birçok oyuncunun maddesi silindi. Mesela, şu maddenin TFF sayfasına baktığında hiçbir Süper Lig ya da 1. Lig maçında forma giymediğini görebilirsin. Bu şekilde maddeleri kontrol edip gerekenlere de KD olmadığı için sil etiketi koymanı da rica ederim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 08:32, 6 Kasım 2014 (UTC)

Tekrardan selamlar Sabri, yazdığın mesajdan edindiğim izlenim beni belki yanlış anlamış olabilirsin ilk mesajımda. Yegul'ün mesaj sayfasına bende zamanında birkaç kez uyarı yapmıştım. Silme düşüncende gayet haklısın orda kesinlikle bir sıkıntı yok. Ben geçen gün o kadar sayfa açınca birde hepsi Türk futbolcusu olunca onları bir kontrol edecektim sadece . Şimdi 78.186.11.138'in açtığı sayfalarada bakacağım. Eğer KD olmayanlar var ise {{Sil}} ile işaretleyeceğim. Tekrardan yanlış anlaşılmadığımı umarak selamlarımı yolluyorum, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:18, 6 Kasım 2014 (UTC)

Herhangi bir yanlış anlaşılma yok. Bu maddeleri en iyi şekilde standartlara kavuşturacağına olan inancım tam. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 10:22, 6 Kasım 2014 (UTC)

Yanlış anlaşılma olmamasına sevindim. Bu arada aklımı uzun süredir kurcalayan bişey var. Ömer Kandemir sayfasında da denk gelince sıcağı sıcağına sana bir sormak istedim. Çok uzatmadan alt yaş grubu milli takımlrında TFF dahil U-?? ibaresi kullanıyor. Biz bunu 16-YA gibi kullanmaya başlarsak daha doğru olacağını düşünüyorum sen ne dersin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:56, 6 Kasım 2014 (UTC)

Her ne kadar Türkçe olmasa da, şu anki kullanım şekli o şekilde. Bunu değiştirmek için bir tartışma açılması ve bu alanda katkı yapan kullanıcıların tartışmaya dahil olması gerekiyor ancak bu şekil bahsettiğin üzere TFF'de dahi kullanıldığından pek değişeceğini sanmıyorum. En iyisi normal şekilde devam etmek...--Śαвяí¢αи76ileti 11:40, 6 Kasım 2014 (UTC)ysan

Arada bir giriyorum o da mesaj attığın güne geldi. Destek belirttim.--I. Dede 17:18, 13 Kasım 2014 (UTC)

VikiProje Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, bu projeye en çok sen emek verdiğin bu mesajı sana yazmak istedim. Ben Kocaeli için ufaktan başlamıyı düşünüyorum ve 1 köyü bitirdim, Alihocalar, Körfez. Bir kontrol edebilirmisin! Eski sürümle karşılaştırarak ta bir bakarsan sevinirim. Hani belki şu bilgiyi silmeseydin filan diyebilirsin diye. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:41, 21 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Estağfurullah hepimiz emek veriyoruz, ben sadece biraz daha çabuk başlayalım diye öncülük edip tartışmalarımız sonucu projenin esaslarını maddeleştirmiştim. Kaynaksız tarihçe bilgilerini zaten siliyoruz ama o maddedeki gibi km. bilgileri kalabilir elbette. Alihocalar, Körfez maddesini proje standartlarına getirirken fazla uğraştığını gördüm. Sofrazlı, Akpınar maddesindeki gibi sadece Yerelnet'te yazan 1990, 2000, 2011 ve 2012 nüfuslarını yazman yeterli. Her seferinde TÜİK'ten eski nüfusları yazarak zaman kaybetmemize gerek yok. On binlerce köy maddesi olduğu için projedeki ilkeleri kolay yapılabilir olarak belirlemeye çalıştık. Eğer köyün eski bir adı yazıyorsa Nişanyan'ıun sitesinde Uluören, Altunhisar maddesini örnek alabilirsin. Maddelerden dikkatini çekeceği üzere, köy maddelerinde sadece 3 farklı dipnot kullanıyoruz. Bunlar Yerelnet, Fallingrain ve Nisanyanmap. Nişanyanmap bize koordinat konusunda (ve varsa köyün eski adı konusunda) yardımcı oluyor ama sen maddede Kuzey koordinatı ile Doğuyu ters yazmıştın, aman dikkat. Fallingrain ise bazen köyleri bulmada sıkıntı olabiliyor ama google'a "fallingrain (köyün adı)" şeklinde arama yaparsan kolayca bulursun. Bazen aynı isimde köyler de mevcut oluyor. Ona dikkat etmelisin. Ayrıca her köyün Fallingrain sayfasının aşağılarında doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde olan yerleşimlerin isimleri geçiyor. Bu arada Fallingrain bilgileri biraz eski olduğundan koordinat konusunda Nişanyanmap'i kullanıyoruz ancak bazen Yerelnet'te rakım yazsa da, rakım konusunda en önce Fallingrain'i esas alıyoruz. Eğer Fallingrain'de sayfa bulunamıyorsa ve Yerelnet'te rakım bilgisi varsa o zaman Yerelne'teki rakım bilgisini ekliyoruz, çünkü Yerelnet'in rakım bilgisi pek sağlam olmasa da yoklukta gidiyor . Ayrıca kültür başlığını ve muhtar bilgisini maddelerde kullanmıyoruz. Ben madde düzenlerken örnek verdiğim maddelerden birini sayfanın en yukarısına kopyalayıp yapıştırıp alttan varsa gerekli bilgileri ekliyorum, sonra da belirttiğim linklerden bilgileri ekleyip aşağıdaki eski kısmı siliyorum. Bu şekilde maddeyi düzenlemek daha kolay oluyor. Olmayan köylerin maddelerini ise açmak daha kolay, direkt açıyorsun. Şimdilik sadece köylere odaklan istersen. Bucak merkezi olan köyler için şu sayfadaki maddelerden ilk 2'sini kullanabilirsin. Beldeleri ise şimdilik yapma bence. başladığın ilin tüm köylerini bitirdikten sonra beldelere geçersin. İlin tüm köylerini bitirince beldelere başlamadan bana haber verirsin. Beldeler hakkında birkaç ipucu yazıp köyleri kontrol ederim. Bu arada ismini buraya ekleyebilirsin. Kolaylıklar dilerim. Not: mi soru eki ayrı yazılır.--Śαвяí¢αи76ileti 09:53, 23 Kasım 2014 (UTC)
Mesaj süper açıklayıcı oldu. Soru eki için kusura bakma klavyede bazen öyle hatalar oluyor . Nüfus konusunda bişey belirtmek istiyorum sadece aslında aynı ili yaptığın sürece çok zor değil! Çünkü TÜİK'te raporlar il bazında çıkıyor! Sadece 2002 nüfus sayımı ilçe ilçe verilmiş. O nedenle sadece ilçe değiştirildiğinde 2002 kaynağı değiştirmek il değiştirdiğinde de tüm kaynakları 1 kereliğine değiştirmek yeterli. Koordinata hiç dikkat etmemişim uyarı için sağol. Kocaeli'yi şimdilik yapmayacağım herhalde çünkü anton.aldemir başlamış oraya ben Hanımın memleketi Çanakkale'ye geçeyim. Hem onların köyde meydanının fotoğrafını çekmiştim onları koyarım! Bilgiler için çooook çok teşekkürler. Hedefim günde 2-3 köy yapmak. Umarım faydam olur. Selam ve saygılarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:06, 23 Kasım 2014 (UTC)
O halde çok sevindim. Eğer zaman harcamak sorun olmayacaksa isteğe başlı eski nüfuaları da ekleyebilirsiniz, ancak yukarıda bahsettiğim 3 kaynak her maddede yer almalı.. O halde size kolay gelsin. Bir ilçeye bağlı olan köylerin posta kodları bağlı oldukları ilçeyle aynıdır. Posta kodlarına da buradan ulaşabilirsiniz. [5] Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 10:17, 23 Kasım 2014 (UTC)
Hocamız takipte yıl sonu sınavdan çakmamak için çok çalışmak gerekecek Düzeltme için teşekkürler. Bolu ile ilgili bazı sorunlar var aslında. Ben önce Bolu ilindeki yerleşim yerleri listesinde Merkez ilçeyi güncelledim. Orada sadece tek sorun vardı onuda silinmesi için işaretledim. Ama bu raporda Bolu merkez belde ve köyleri şablonunda bulunan Çakmaklar, Çivril, Kasaplar, Kılıçarslan, Küçükberk, Paşaköy, Salıbeyler, Sandallar, Seyitköy köyleri görünmüyor. Bunlar köy değilde mahalle olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca Alpagut, Dodurga Mudurnu'da, Sarıcalar Göynük'te, Karacaağaç ise Seben'de görünmekte. Ben açıkçası TÜİK'in raporunu baz almayı düşünüyorum. Sen ne dersin? Ayrıca yönlendirmelerin için çoooook teşekkürler, selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:14, 24 Kasım 2014 (UTC)
Yok, est., sadece bir bakayım demiştim katkılara, napıyorsun diye . TÜİK'i baz alman çok güzel, zaten tek çıkış yolu bu. O sorunlar her ilde olabilir. Görünmeyen köylerin mahalle oluşu çok mantıklı mesela google'a aratınca şunu gördüm: [6] Zaten belirttiğin köy maddelerinin hiçbirinin Yerelnet'te 2000 yılından sonraki nüfusları yazmıyor. Zaten dikkat edince hepsinin Bolu il merkezine 2-3 km mesafede olduğu da 2000 yılından bu zamana genişleyen şehir merkezi içerisinde bir mahalleye dönüştüklerini mantıklı bir biçimde açıklıyor. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Şu an projeye yeni bir soluk getirdin, teşekkürler. Ben de bundan sonra 2000 yılından sonra köy nüfusu verilmeyen köy maddelerini direkt mahalle olmuştur diye sileceğim. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, kayda değerlik kurallarına göre sadece büyükşehirlere bağlı mahalleler kayda değer olabilir. O nedenle bahsettiğin o maddeleri toptan siliyorum. Bu tip maddelerle karşılaşırsan "sil" etiketi koyarsın. Bir de, sayfana baktım. Rusya'nın öbür ucundaymışsın. Muhtemelen petrol doğalgaz mühendisi olarak çalışıyorsun ve yaşadığın yerde de sosyal açıdan herhangi bir etkinliğin olmadığı için Vikipedi'ye ayıracak zamanı rahatlıkla bulabiliyorsun. Senin gibi Vikipedi'ye çok zaman ayırabilen birinin projeye dahil olması proje için büyük bir şans... Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 15:30, 24 Kasım 2014 (UTC)

Bende uzaklıklara dikkat etmiştim ama mesajda belirtmeyi unutmuştum. Bu tip köyler için dediğin yöntemi uygulayacağım. Evet Rusya'da yaşıyorum. Yanlız şöyle bir durum var. Aslında Rusya'nın en küçük köyüne bile gitsen sosyal hayat az ya da çok vardır (yaşamak istersen). Ben petrol ve doğalgaz mühendisi değilim ama o tip firmalara servis hizmeti veriyoruz burada. İşim dolayısıyla çok vaktim var o nedenle biraz fazla online'ım (galiba birazda takıntı haline geldi artık) Ama bugünkü aklım olsaydı 1 dakika düşünmez Petrol ve Doğalgaz ile ilgili bişey okurdum. :) Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:45, 24 Kasım 2014 (UTC)

Soğuk yerde yaşıyorum ya iklimlerle sorunum var :D Herkes donsun istiyorum. Az önce dışarıda yürüdüm -28 di siz niye Karadeniz ikliminde yaşıyasınız ki :D. Selamlar, teşekkürler ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:12, 25 Kasım 2014 (UTC)
Selamlar Sabri fakat 28'den beri köymü değilmi bilmiyoruz ki! Belki değildi bilgi yok yani onun yerine ilk nüfus sayımı rakamı ne zamandan varsa onu yazalım o zaman daha mantıklı! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:14, 26 Kasım 2014 (UTC)
İlk nüfus sayımı rakamı bu durumda daha mantıklı geliyor. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 07:56, 27 Kasım 2014 (UTC)
Selamlar Sabri76, nasılsın umarım iyisindir! Benim bir problemim var. TÜİK'ten Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine ait yıllar için rapor oluşturduğumuzda rapor sadece 1 hafta yayında kalıyor. Raporu arşivlesek bile maalesef o da haliyle 1 hafta sonra siliniyor! Eski yıllar için bu sıkıntı yok sadece yeni sayımlar için geçerli. Örneğini Bağışlar, Bolu maddesinde inceleyebilirsin. Selamlar, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:32, 8 Aralık 2014 (UTC)
Merhabalar. Teşekkürler, umarım sen de iyisindir. Raporu arşivlemek raporun yayınlandığı siteye etki etmiyor ki... Silinebilecek bir kaynak linkini arşivlemek en doğrusu zaten. Onun silinmiş olması önemli değil, arşiv linkinin çalışması önemli. Kolaylıklar dilerim. Ama hâlâ benim gibi TÜİK'le uğraşmadan sadece Yerelnet nüfus bilgilerini girerek maddeleri daha hızlı düzenleyebilirsin, uğraşmamız gereken çok fazla madde olduğunu hatırlatayım --Śαвяí¢αи76ileti 20:25, 9 Aralık 2014 (UTC)
  • Merhabalar Sabri76, Ben Noel izni için TR'ye geldim. Belki biliyorsundur ben İzmitliyim. Bugün bir arkadaşım vasıtası ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Coğrafi Birimler ve Harita müdürleri ile görüştüm. Bu görüşmemdeki amaç Kocaeli Bş. Bld.nin hazırlamış olduğu haritaları kullanmak içindi. İlk görüşmem için gayet olumlu geçti. Özellikle Coğrafi Birimler Müdürü yardım etmek için ellerinden geleni yapabileceklerini belirttiler. Burada tek çekinceleri telif dolayısıyla bunları Wikipedia'ya nasıl yükleyebilecekleri ve paylaşılan haritaların Wikipedia dışında ticari amaçlarla kullanımının yapılacak lisanslama ile nasıl engellenebileceği. Bu konularda ne yapabiliriz? Bunun hakkında bize Cobija'nında fikir verebileceğini düşünmekteyim. Hatta belki IRC de sözleşip bununla ilgili küçük bir toplantı yapabilirmiyiz? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:20, 22 Aralık 2014 (UTC)
Commons'a Noncommercial dosyalar yüklenemez. Geçenlerde yüklediğim bir dosya silindi ve bu uyarı geldi bana. Bende buraya yükledim. Kaynak gösterdim ve Türkçe Vikipedi'nin Noncommercial olduğunu düşünüyorum. Ama hala tam olarak emin değilim. Bilen biri beni de aydınlatırsa iyi olur. --Mavrikantmsj 23:35, 22 Aralık 2014 (UTC)
Merhabalar. O konuda bilgim yok. Çeşmeye yazmanı tavsiye ederim.--Śαвяí¢αи76ileti 23:45, 22 Aralık 2014 (UTC)

Selam Sabri. İngilizlerin "association football" veya kısaca "football", Amerikalıların da "soccer" dediği spora biz "futbol" diyoruz bildiğin gibi. Ancak İngilizcede "football" terimi aynı zamanda, "topa ayakla vurarak, topu karşı takımın kalesine sokma" amaçlı sporların geneli için kullanılmakta (futbol, ragbi, Amerikan futbolu vs). Biz bu ikinci maddeyi hangi adla açabiliriz?--RapsarEfendim? 15:43, 23 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Çok kritik yerden sordun. Maalesef "association football" maddesinin karşılığını "futbol" olarak açmamıza rağmen "football" için bir karşılığımız diğer birçok dile olduğu gibi yok. Zaten dikkat ettiysen çok az vikide o maddenin karşılığı var. İçlerinden Almanca Vikipedi'ye baktım: şu şekilde "Futbol (spor sanatı)" kullanımı var. Bizde o maddeyi açmanın pek gerekli olduğunu düşünmüyorum ama açarsak "Futbol (geniş anlam)" ya da "Futbol (geniş anlamda)" şeklinde kullanımlar olabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 13:42, 24 Kasım 2014 (UTC)
Futbol (terim) gibi bir şey derim ben de; daha önce de bahsetmiştik sanki bundan. Ne yazık ki bizim sözlüklerde kelimenin bu karşılığının geçtiğini görmedim hiç.--Sayginerv-posta 17:09, 24 Kasım 2014 (UTC)
@Sabri, aslında ben de en başta gereksiz gibi görmüştüm ama mevzu daha derinmiş. Üstte de belirttiğim gibi "football" denen kavram aslında "topu ayakla karşı takımın kalesine atma" amacı taşıyan oyunların tamamı. Football Association kurulana kadar "football" dedikleri olay benim tanımladığım gibi oynanan oyunların tümü. Bu kurum kurulunca adı "association football" oluyor (yaygın yanlış çevirisi "futbol birliği", doğrusu ise "birlik futbolu", yani birlik tarafından oluşturulan kurallarla oynanan futbol). "Soccer" da zaten "association" kelimesinin kısaltması olan "soc"a -er (hani bizdeki -çi eki gibi) ekinin gelmesiyle oluşturulmuş. Demek istediğim bu "football" denen kavram daha geniş bir anlama sahipken, "association football" veya "soccer" denen kavram bizim bildiğimiz futbola denk geliyor. Aklıma "futbol oyunları/sporları" adlandırması geldi ama?--RapsarEfendim? 18:10, 24 Kasım 2014 (UTC)
"futbol sporları" gayet uygun bir başlık gibi geldi. Bu adlşandırmanın pek sıkıntı yaratacağını sanmıyorum --Śαвяí¢αи76ileti 17:05, 26 Kasım 2014 (UTC)

Köy Siteleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri bey. Köylerle ilgili bilgi girişi hakkında göndermiş olduğunuz mesajı okudum ve örnek bir uygulama yaptım. Kontrol edebilir misiniz? Bu sayfa.. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Işık Ol! (mesaj) 17:32, 23 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Sayfayı kontrol edip düzelttim. Öncelikle 3 kaynağı da kullanmışsın, tebrikler ancak kaynaksız ifadeleri çıkarmamıştın. Onları çıkardım. Köyde yetiştirilen ürünlerle ilgili pek kaynağa gerek olmasa da, köyün tarihi hakkında ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Köylerin kendi açıktıkları forum siteleri maalesef kayda değer bir kaynak olmuyor. Sofrazlı'da yaptığım gibi muhtarlık kısmını toptan sildim yine. Buna da dikkat edersen sevinirim. Bu tip belediyeden köye dönen maddelerde eski belediye başkanlarını eklemek maddeyi zenginleştiriyor ama çoğu köy maddesi hep köy olduğu için o tip maddelerde direkt Sofrazlı'yı referans alabilirsin. Ayrıca iklim kısmını da madde içerisinde değil şablonda direkt veriyoruz. En alttaki uzayfoto enlem boylam kısımlarını ise direkt Fallingrain'deki Latitude ve Longitude kısımlarından direkt alıyoruz. En alta Akpınar kategorisine gerek yok, zaten köy-belde şablonunu koyunca otomatikman kategori geliyor. Ellerine sağlık sonuç olarak. Birkaç günlük Vikipedi kullanıcısı olmana rağmen birçok kullanıcıya taş çıkarırcasına Vikipedi yazım tarzını oturtuyorsun. Unutmadan, Vikipedi'de bağlantı verirken [[Domates]] ile [[domates]] aynı sayfaya bağlantı veriyor. Bu da aklında bulunsun. 2. ya da en kötü 3. madde denemende köy maddeleri projesinin yazım şekline uyum sağlayacağını düşünüyorum. Aklına takılanları istediğin zaman sorabilirsin. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 13:42, 24 Kasım 2014 (UTC)

Sabri bey yeniden merhaba. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Açıklamalarınız gayet güzel. Bundan sonra zaman buldukça wikiye katkıda bulunmaya devam edeceğim. Bu köy sayfasına OTRS aracılığı ile doğrulanmış bir fotoğraf ekledim. Fotoğrafın eklediğim yeri ve boyutu doğru mu? Yardımınızı bekliyorum. İlgilinize teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum. --Işık Ol! (mesaj) 21:17, 26 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Helal olsun, ben bile 7 yıllık Vikipedi kullanıcısı olarak OTRS'den üye olduktan aylar sonra haberdar olmuştum. Vikipedi kurallarını ve sistematiğini hızlı öğrenmen çok sevindirici bir haber. Resmi şablon içine yerleştirdim ama birden fazla resim olursa madde içine genellikle 250px boyutuyla koyuyoruz ama yine de bu konuda kesin bir standart yok. Fotoğrafın boyutuna ve maddeye göre değişiyor. Bazen 180px ya da 300px olabiliyor. Mesela panorama genellikle büyük boyutlarda olur çünkü küçük bir boyutta koysak fotoğraf anlaşılmaz. Panorama örneği için bendenizin çektiği şu fotoğrafın madde içindeki yerleşimine bakabilirsin. Temel mantık, resmin madde içinde yeterli büyüklükte olması.--Śαвяí¢αи76ileti 07:56, 27 Kasım 2014 (UTC)

Köyün tarihi hakkındaki yazı köyde yaşayan bir ihtiyardan alıntıdır. Kişinin kendisi kaynak olarak kabul edilmiyor mu?--Işık Ol! (mesaj) 21:20, 26 Kasım 2014 (UTC)

Maalesef köylülerin beyanı o köyün tarihi hakkında güvenilir kaynak olarak sayılmıyor ancak bir köylünün beyanı yazılı basında veyahut blog olmayan resmî bir internet sitesinde yayınlanmışsa o zaman güvenilir bir kaynak olabilir. Konuyla ilgili şuraya bakabilirsiniz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:56, 27 Kasım 2014 (UTC)

Sabri bey fotoğraf eklediğim Aşağıhomurlu, Akpınar wiki sayfasının zaten resmi bir sitesi var ve bu sitede köy tarihi hakkında bilgi mevcut. Bu sayfa'yı inceleyebilir misiniz? Teşekkürler.--Işık Ol! (mesaj) 14:16, 27 Kasım 2014 (UTC)

Öncelikle ödül için teşekkür ederim. Birbirimize yardım etmezsek Vikipedi gelişmez. Bahsettiğin siteyi gördüm ama güvenilir kaynak olarak sayamıyoruz maalesef, çünkü köyde yaşayan herhangi birinin site kurup bilgilerini yazmasıyla aynı bilgileri site kurmadan direkt olarak Vikipedi'ye yazması arasında bir fark bulunmuyor. O nedenle o bilgileri o siteyle kaynaklandıramayız. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 16:13, 27 Kasım 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Sabri bey çok mütevazı bir insansınız. İyi niyetli ve yardımsever bir wikiseversiniz. Yılmadan, itina ile her soruyu yanıtlıyorsunuz. Takdir ediyorum. Teşekkürler. Işık Ol! (mesaj) 13:58, 27 Kasım 2014 (UTC)

fazladan başlık açtım yanlışlıkla silebilir misin?[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Dr_Kemal_Naci_Ek%C5%9Fi_Anadolu_Lisesi bu başlığı sana zahmet siler misin nereye yazacağımı bilemedim burası uygundur diye düşündüm hata yapmışım bu başlığı açarken

Merhabalar. Birilerinin bazı konularda sorumluluk almasının gerektiğini düşünerek artık hizmetli şikayetlerine el atmaya başladım zira Vito ilgilenmeyince rezalet bir şekilde resmen zamanaşımına uğraşmış tüm şikayetler. şurada karara bağladığım şekilde diline dikkat etmeni öneriyorum. Sürekli başkalarıyla çeşitli konularda tartışan kullanıcılara karşı gösterdiğin kayıtsız tutum, yer yer onları tahrik edici söylemler vasıtasıyla bir hizmetliye yakışmayan davranışlarda bulunmuşsun. Bu tip şikayet tartışmalarında zaten hizmetli şikayet eden kullanıcı kızgın ve saldırgan bir bakış açısıyla yazdığından onlara anlayış göstermeni tavsiye ederim. Tavsiyemi sübjektif algılamayacağından eminim. Kolaylıklar dilerim...--Śαвяí¢αи76ileti 08:38, 11 Aralık 2014 (UTC)

ne kadar subjektif davrandığın aynı anda yazdığın kararlardaki fikir farklılıklarından bile ortaya çıkıyor ki, esas mesele 'ne yapıldığı ' değil 'kimin yaptığı', saklayamamışsın, kusura bakma. aktif hizmetliler ve pek çok kullanıcının, şikayet sayfalarının bu şekilde kullanılmasını önlemeye çalıştıklarını, sadece olumlu tartışmalar yapılması, 'karar' gibi hizmetlileri üst konuma taşıyan başlıkların kaldırılmasını sağlamak için 'sorumluluk' aldıklarını fark mı etmedin, yoksa hizmetliliği biriken evrakın imzalanması gereken bir memuriyet mi sandın, bilemiyorum. vikipedi'de uyarıların da engellerin de ceza amaçlı değil, önleme amaçlı olduğunun da farkında olmayacak kadar uzak kalmışsın bu sorumluluktan belli ki, bir yıl önceki konulara yorum yazmışsın. vikipedi'deki sorumluluk gerektiren pek çok alanda hiç göremediğimiz için başka hangi saiklerle davrandığını bilemeyeceğim. tavsiyen için özel tribünden alacağın onaylar seni kesebilir, ben burada pek çok sorumlulukla uğraşmayı sürdürüyorum. cevabım tahrik edici olduysa kusura bakmazsın artık. bu kadar 'subjektif' kavramlarla nereye kadar di mi ama! --kibele 09:28, 11 Aralık 2014 (UTC)
Zaten fikirlerini saklamayan ve direkt söyleyen bir mizaca sahip olduğumdan bir şeyleri saklamaya ihtiyaç duymam. Üslubunun sertliğini eleştirmek konusunda hakkım olduğunu düşünüyorum. Vikipedi'de uyarıların ve engellerin ceza amaçlı değil de önleme amaçlı olduğumu bildiğim için öyle kararlar verdim. Diyelim ki, bir karar verdim de, sana 1 günlük engel verdim. Bu hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi ortalığın daha da kızışmasına, şikayetin kişisel husumete dönmesine ve Vikipedi'ye katkı için ayıracağımız zamanı gereksizce heba etmemize yol açacak. Ben sırf bu nedenle büyük tartışmalara pek fazla karışmıyorum ve hoşgörü ile diyalog yoluyla birçok çekişmenin çözülebileceğine inanıyorum. Senin yerinde başka biri olsa yine aynı tavsiyede bulunacaktım ancak takdir edersin ki, Vikipedi'de en sert dil kullanan hizmetlisin ve bu nedenle en küçük tartışman bile ister istemez göze batıyor. Objektif bir açıdan bakarsak saldırgan bakış açının karşındaki insanla olan tartışmanı kısır döngüye soktuğunu görebiliriz. Bu konuda sana yardım etmek istiyorum. Buna benzer sıkıntılar oluştuğunda mesaj sayfana beni davet etmeni rica edebilir miyim? Bu sayede eğer haksızsam ve sorunu çözmek için ben de senin gibi sert bir dil kullanıyorsam hatamı anlarım ve böyle bir dil kullanmanı sonuna kadar haklı bulurum. Bir yıl önceki konulara yorum yapıp karar vermem de, şikayet sayfasındaki mekanizmanın en azından Vito ya da Eldarion hariç hizmetlilerin de sorunlara çözüm bulabileceğini ve şikayetlerin en azından dikkate alındığını gösterebilmekti. Bence haklı veya haksız olsun, şikayetler dikkate alınmalı ve bir şekilde karara ulaşılmalı. Şikayet mekanizmasını gereksiz kullanmışsa da bu tip amaçlar için kullanmaması hususunda uyarılmalı. Elbette şikayet sayfasını gereksiz kullanan ya da sırf kişisel problemlerini çözmek amaçlı kullananlara müsamaha gösterilmemeli. Yoo gayet fikirlerini anlatan çok güzel bir mesaj yazdın. Sanırım zaman geçtikçe yol katediyorsun ya da bana karşı biraz daha yumuşak davranıyorsun, bilemiyorum . (...) Lütfen sert tartışmaların dönebileceği konuları bana havale eder misin, elimden geldiğince yardım edip daha fazla sinirlerini yıpratmanı istemiyorum. Hem böylelikle Vikipedi'ye olan hevesini de tazelemiş olurum --Śαвяí¢αи76ileti 13:56, 11 Aralık 2014 (UTC)

bir kısmı çıkartılan bu kişisel yorumlara ilişkin şurada bir şikayet bulunuyor. not edelim. --kibele 10:09, 13 Aralık 2014 (UTC)

Sabri,

Kibele için dile getirdiğin kelimeleri okuyunca dehşete düştüm, kesinlikle engel gerektirici bir yazı ve sana hiç ama hiç yakıştıramadım, kalbimde sana engel verdim haberin olsun ama fiili engel vermeyeceğim. Cinsiyetçi açıklamalar tarih boyunca daima aktarıcı kişiye zarar vermiştir, lütfen bir daha ne gerçek hayatta ne de burada bu tavrı gerçekleştirme, bunun ne savunulur bir yanı ne de açıklanacak bir yanı mevcut! Kendi çerçevende elbette ki savunman ya da açıklaman vardır ama böylesine uç bir açıklamada yapılacak en erdemli görev o kelimeleri sarf ettiğin kişiden özür dilemektir. Köy çeşmesine yazdığım genel uyarıyı da okumanı tavsiye ederim, iyi geceler. --e.c. 00:36, 13 Aralık 2014 (UTC)

Merhabalar. Ben de sonradan yaptığım hatanın farkına varıp defalarca hem Vikipedi üzerinden hem de e-postalar vasıtasıyla özür diledim ancak ne özür dilemem ne de engel almam yaşanan bu olayı telafi etmeyecek gördüğüm kadarıyla. Yine de tek çözümü, senin dediğin gibi yeni bir sayfa açmaktan geçiyor. Köy çeşmesindeki yazını okudum. Klavyene sağlık, çok gerekli ve yerinde bir yazı olmuş. Umarım Vikipedistler arasında tesiri büyük olur zira yıllardan beri kısır tartışmalar ve kişisel sürtüşmeler Vikipedi'nin gelişimini engelledi. En basitinden Macarlar yıllar önce hem derinlik hem de madde sayısı bakımından bizden gerideyken şu an fark atmış durumdalar. Ermenistan ve Makedonya ise Wikimedia chapter'larını kurmuş uluslararası düzeyde faaliyetlerine devam etmekteler ancak biz Vito bazı yeniliklere öncülük yapmasa bir arpa boyu kadar bile yol katedemiyoruz. Bunu, 2012'de Orta ve Doğu Avrupa Vikipedileri kapsamında katıldığım konferanstan yakın zamanda yapılacak 2014 konferansına geldiğimiz süre boyunca düşündüm. Acaba vikipedistlerin eskisi gibi buluşmalar düzenleyip birbirleriyle bire bir görüşmeleri köy çeşmesinde bahsettiğin kırgınlıkları giderme ve daha birçok şeye çare olabilir mi? Ne dersin?--Śαвяí¢αи76ileti 06:19, 13 Aralık 2014 (UTC)

Kaydadeğer kişi[kaynağı değiştir]

merhabalar öncelikle benim oluşturduğum Yusuf Ali Arslan sayfasının silinmesi ile ilgili olarak sorularım olacaktı ?

1. sayfa neden kayda değer gözükmedi 2. kayda değer görünmesi için sizin gözünüzde gerekenler nelerdir 3. birçok insanın bu şekilde kısa yazılar içeren sayfaları mevcut şayet içerik yetersiz geldi ise bu durumu düzeltmek için yeni sayfa oluşturabilir miyim ?Bu imzasız yazı Yusufaliarslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. VP:KİŞİ sayfasında ayrıntılı bilgi mevcuttur. Vikipedi bir ansiklopedi olduğu için her kişinin maddesinin açılamaması doğaldır. Silinen maddeniz hiçbir şekilde kayda değerlik kriterlerini taşımamaktadır.--Śαвяí¢αи76ileti 06:19, 13 Aralık 2014 (UTC)

vikipedi aktif üyesi[kaynağı değiştir]

merhabalar ilk konumu aydınlattığınız için teşekkürler peki vikipedi de nasıl aktif üye olurum bu konuda yardımcı olur musunuz ?Bu imzasız yazı Yusufaliarslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Öncelikle Vikipedi'de aktif katkı yapacak kullanıcı eksiğimiz var çünkü burada insanlar gönüllü olarak vikipediyi geliştirmeye çalışıyor. Ancak kafasına göre madde giren, kendi maddesini giren, bir kitap yazıp onun maddesini giren, bir mahalle takımı kurup onun maddesini oluşturan vb. o kadar çok kişi var ki, vikipedinin ansiklopedi niteliğini korumak için mücadele etmek gerekiyor. Vikipedi'de vakit geçirmekle, maddelere vikipedi kurallarına uygun olarak bilgi eklemek ya da kurallara uygun olmayan deişikliklikleri geri almak/düzeltmek yoluyla yapabilirsiniz. Şuradaki bağlantılara tıklayıp bir iki saatinizi harcayarak politikaları okuyabilir ve bunları uyguladıkça zamanla deneyimli bir vikipedist olabilirsiniz. Şu an yeni olduğunuz için Vikipedi:Sürüm kontrolü kapsamında değişiklikleriniz bir devriye kullanıcı tarafından onaylanmak zorunda. Siz de zamanla bir devriye olabilirsiniz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 19:06, 16 Aralık 2014 (UTC)

Bilgileri silme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu şekilde bilgileri silmenize şahit olunca çok şaşırdım çünkü büyükşehrin mahallesi olsalar da, geçmişte köy iken sahip oldukları nüfus, coğrafya ve yerelnet gibi bazı bilgileri ve linkleri koruman gerekirdi. Acaba bu tip değişikliklerini bahsettiğim şekilde değiştirebilir misin?--Śαвяí¢αи76ileti 20:27, 16 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Örnek verdiğin madde üzerinden konuşursam öncelikle belirttiğin gibi "bazı linkler" değil sadece tek bir link vardı. O da yerelnet bağlantısıydı ve güncel değildi. Yerelnet mahallelere hâlâ köy diyor ve gerekli değişiklikleri yapmamış. Ayrıca o bağlantıda "köyün" 1985, 1990, 2000, 2011 ve 2012 nüfusları verilmiş. Maddedeki tabloda ise 1997, 2000 ve 2007 nufüsları yer almaktaydı. 2000 yılı dışındakiler kaynaksızdı dolayısıyla. Yörük köyü oluşu, en fazla okumuşluk oranına sahip oluşu, keşkek ve yufka yendiği, tavukçuluk yapıldığı vb. bilgiler de yerelnet bağlantısında yer almamaktaydı. İlgili maddenin tartışma sayfasında da Maddeye eklenen bilgilerde olması gereken ilk özellik bilginin gerçekliği değil, doğrulanabilir olmasıdır. Eklenen her bilgi için kaynak gösterilmelidir. Maddeye bilgi eklerken kaynaksız veya doğrulanabilir olmayan bilgilerin silinebileceğini göz önünde bulundurun. şeklinde bir uyarı mevcut. Buna göre hareket etmekteyim ben de. Bu vesileyle diğer maddelerde karşılaştığım yaşayanlara dingil denmesi, girişte vefat duyurusu yapılması ve daha nice saçmalıktan hiç bahsetmesem daha iyi.--B.S.R.F. 💬 21:12, 16 Aralık 2014 (UTC)
Ben zaten saçmalanan kaynaksız bilgilerin çıkarılmasına bir şey demiyorum ki. En azından o maddeler yerleşim birimleri projesi kapsamında ele alınırken Yerelnet bağlantılarının olması, o maddelerle ilgilenen kullanıcıları önemli bir iş yükünden kurtarır. Bu arada proje kapsamında henüz mahalle bilgi kutusuyla ilgilenmediğimizi fark ettim. En kısa zamanda buna da bir çözüm bulacağız. Her köyü ilgili yerelnet bağlantısı köy bilgi kutularında yazmaktadır. Nüfus konusundan bahsedince aklıma yeni yerelnetteki köylerde genelde 2000, 2011 ve 2012 yıllarının nüfusları olduğunu fark ettim. Zaten proje kapsamında bunlar düzeltilse de, kim bilir Manisa'ya gelinmesi kaç ay alır. Bu süreçte il ve ilçeye uzaklık bilgileri ile köylerin yerelnet sayfa bilgileri büyük önem arz ediyor. Yerelnet öyle kolay kolay kendini değiştirebilen bir site değil. Sonuçta yerelnetteki nüfus bilgilerini tek tek eklemekle ilgilenmeyeceğini düşündüğümden en azından sildiğin doğrulanabilir mesafe bilgilerini ve yerelnet linklerini geri getirebilirsen en azından tek cümlelik mahalle maddelerine sahip olmayız. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 21:33, 16 Aralık 2014 (UTC)
Düzenlediklerime tekrar ekleyemem üç ili bitirdim dördüncüdeyim şu an ama bundan sonra düzenleyeceğim maddelerde mesafe ve yerelnet bağlantısına yer veririm. Ancak yerelnet güncellenmediği müddetçe bir işe yaramayacaktır. Ayrıca yerelnet'te eskiden beri mahalle olan yerleşim birimleriyle ilgili bilgi yok fark ettiysen. Örneğin şu madde için hiçbir zaman yerelnet bağlantısı olmayacak. Belki bu yüzden siteyi güncellemiyor olabilirler. Bir de mesafe bilgisinde x iline/ilçesine y km uzaklıktadır. denmesi yanlış. Zaten o ilde/ilçede olan bir yer oraya nasıl uzak olabilir? İl/ilçe merkezine denmesi gerekiyor. Sen de denk geldikçe buna dikkat edersen iyi olur. İyi akşamlar.--B.S.R.F. 💬 21:45, 16 Aralık 2014 (UTC)
Selam BSRF ve Sabri. Ben de Yerelnet'in güncellenmediğinin farkındayım. Rakım bilgileri yuvarlanıp veriliyor. Ekonomi bilgileri zaten "tarım ve hayvancılık" denilerek geçiştirilmiş. Türkiyenin tüm köyleri tarım ve hayvancılıkla mı geçiniyor. Zaten dikkat ettiyseniz köy sakinlerinin eklediği ekonomi bilgileriyle Yerelnetinkiler ile hiç mi hiç uyuşmuyor. Teklifim şudur: Ekonomi başlıkları olmasın. Olacaksa da kaynak olarak Yerelnet sevdasından vazgeçilsin. Aslında önemli bir husus daha var. Köy maddelerinin hepsi Etrüsk adlı bir kullanıcı tarafından (bence madde sayısını arttırma amacıyla) bot kullanılarak açılmış. Fazla teknik bilgim yok ama bu maddeler bot kullanılarak düzenlenemez mi? (Mesela altyapı bilgilerini tablo haline getirilmesi gibi). hacitalhamesaj at 08:39, 18 Aralık 2014 (UTC)

Selam Sabri

Güneyköy maddesinden TÜİK kaynaklı 2010 nüfusunu niye çıkardın. hacitalhamesaj at 08:43, 18 Aralık 2014 (UTC)

Selamlar. TÜİK'in sitesinde oluşturulan sayfalar 1 hafta sonra siliniyor. Ölü bağlantıya dönüştüklerinden kontrol ederken hepsini kaldırdım. şu, şuya da şu gibi sitelerden arşivleyip, kaynak gösterip TÜİK verilerini o şekilde bilgi olarak girebilirsin.Türkiye'deki köylerin %90'ı tarım ve hayvancılık yapmaktadır. Bu durum büyükşehirin bir mahallesi konumuna gelen eskiden köy olup şimdilerde mahalle olan yerleşim birimlerinde dahi değişmemektedir. Tarım hayvancılık yazmasında bir sakınca görmüyorum. Zaten kaynak bulundukça o başlık da geliştirilmekte. Bot işleri de her duruma uymayabiliyor. Altyapı bilgilerinin bazıları kaynaksız bir biçimde değiştirilmiş olabilir. En doğrusu düzenleme yaparken yerelnet'ten kontrol edip öyle altyapı bilgi kutusunu koymak. Etrüsk'ün geçmişte yaptıkları yüzünden çözülmesi zor olan köy maddeleri sorunu var. Projeyi bu nedenle yapıyoruz zaten. Projenin tamamen bitmesi yıllar alacak ama en azından bazı illerin köy ve beldelerini standartlaştırabilirsek bu sorunu kısmen de olsa çözmüş oluruz.--Śαвяí¢αи76ileti 18:45, 18 Aralık 2014 (UTC)

Merhabalar sabri umarım yanlış bir şekilde yazmıyorumdur. Mesaj sekmesinden buraya ulaştım.

olışturduğum sayfa reklam amaçlı olduğu için silinmiş ancak. Hepsiburada gibi bir kaç firmanın daha bu şekilde sayfaları var. Benim eklediğim sitede TV de reklamları olan alexa TR ilk 1000 de yer alan kendi alanında otoriter bir site olduğu için ekledim.

Buna rağmen silinmiş senin tarafından. Diğer sayfalardan farklı olan ne vardı? Yani burada bir internet sitesi için sayfa oluşturulabilmesi için kriter nedir?Bu imzasız yazı Omer Delipoyraz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Yanlıştı. Şimdi düzelttim. O maddenin yazım şekli tamamen reklam amaçlı olduğundan diğer hiçbir maddeyle karşılaştırılamaz. Vikipedi her site kuranın site maddesini açabileceği ya da reklamını özgürce yapabileceği bir site değildir. Burası bir ansiklopedi sitesidir. Girmiş olduğunuz madde "2 yıl gibi kısa sürede ofislerin ilk tercihi haline gelen ofix.com, çok hızlı bir büyüme göstererek, her gün kendi başarı öyküsünü tekrar yaratıyor... Unutmayın, ofiste yoksa Ofix'te vardır!" şelinde bitmekteydi. Sadece bu ibare bile maddenin baştan sonra reklam amaçlı yazıldığının bir göstergesi... Bunun dışında vikipedi'de bir ansiklopedide olması gereken kurallara uygun yazılmış olsa bile kayda değerlik kriterlerini taşıması gerekiyor. İnternet sitelerinin kayda değerlik yönergeleri için şuraya bakabilirsiniz. Eğer ilgili kriterleri taşıdığını düşünüyorsanız maddesini elbette girebilirsiniz. O sitenin Hepsiburada.com ve GittiGidiyor gibi internet siteleriyle karşılaştırılması abes çünkü bu siteler kriterleri karşılayan ve birisi Doğan Holding'in, diğeri de eBay'in hissedarı olduğu büyük, tanınan, haklarında uzun zamandır birçok gazetede haberler çıkan, birçok köşe yazarı tarafından konu edilen vs. vs. siteler olduklarından kayda değerlik kriterlerini karşılamaktadırlar. Alexa'da ister ilk 50'ye girsin, bu kriterleri karşılamadan, Vikipedi'de yer alabilecek kayda değer bir site olamaz. Kolaylıklar dilerim. Ayrıca burada sayfa içeriğini tam olarak verdim.--Śαвяí¢αи76ileti 18:45, 18 Aralık 2014 (UTC)

Merhabalar. Köy, köy yapıldı işareti koyma fikrin çok güzel, tebrik ederim. Yalnız maddelerinde Fallingrain linkleri kullanmadığını gördüm. Gerçi Karabük, Zonguldak ve Yalova gibi birkaç tane ilin yerleşim birimini kategorize etmediklerinden benim için bile bulmak uğraştırıcı oluyor ancak yine de üşenmeyip buluyorum ki, Fallingrain linki olan köylerin rakım bilgisi Yerelnet'in yuvarlamasına kalmasın. Fallingrain'i sadece rakım bilgisinde kullanıyoruz. Çünkü zamanla bazı köyler yok olup bazıları yeni oluştu ve birçoğunun da merkezi kaydı ancak rakım bilgisi konusunda elimizdeki en net kaynak bu olduğu için maddelere iyi bir zenginlik katıyor. İlkini ben ekledim. İki ilçeyi buldum. Kalanını da bulmaya devam edeceğim. İnsan bu zorlu projenin yavaş bile ilerlediğini görünce çok mutlu oluyor --Śαвяí¢αи76ileti 14:07, 19 Aralık 2014 (UTC)

Her gün yüzlerce sayfaya sürüm kontrolü uygulamaktan, vandalizmleri geri almak, kullanıcılara uyarı mesajları göndermekten bıktım. Vandalizmleri gördükçe moralim de bozuluyordu. Hızlı hızlı kontrol ediyim derken uygunsuz değişiklikleri de onaylamışım. :( Ben de bir süreliğine ikincil bu görevleri bırakıp asli görevimiz olan içerik geliştirmeye geri dönmek istedim. Geçen sene başlayıp yaz dolayısı ile boşladığım köy maddelerine geri döndüm. :) Fallingrain'tan köyleri bulmak gerçekten zor, madem Yerelnet bilgileri yuvarlanmış sayılar ben de bundan sonra önce Fallingrain'ı kontrol ederim. Eflani ve Eskipazar'da Fallingrain linki verilmemiş yerler kayıtlı değil mi yoksa kontrol edilmemiş mi? --Mavrikantmsj 20:18, 19 Aralık 2014 (UTC)
Bence iyi bir karar vermişsin zira vandalizmlerle uğraşan kullanıcı bulmak zor değilken yerleşim birimleri projemize katılacak ve ciddi zaman ayıracak kullanıcı bulmak oldukça zor. Aslında Fallingrain birçok ile göre köyleri kategorize ettiğinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışındaki illerin köylerini rahat bulabilirken bu bölgelerdeki köylerin neredeyse yarısının ismi değiştiği için bazılarında güncel ismi yazmıyor ve bulmak zorlaşıyor. Yalova'daki az miktarda köyün sadece birinin eski ismine sahip olup yenisine sahip olmadığını gördüm ama Karabük'te şu ana kadar rastlamadım. Iğdır, Ardahan, Karabük, Yalova ve Zonguldak gibi illerin kategorize edilmemiş olması bulmayı zorlaştırsa da google kullanarak fallingrain obaköy eflani turkey benzerinde arama yapıp köyün Fallingrain linkini bulmaya çalışıyorum. Eflani ve Eskipazar'dan bulabildiklerimi buldum. Ne kadar bulsak kârdır, en azından o maddelerin rakım bilgileri gerçeğe yakın olacak. O zaman bu iki ilçeden sonraki ilçeleri yukarıda yazdığım google arama şekliyle bulup eklersin. Bir Fallingrain sayfasını açığında aşağıya inince büyük "Nearby Airports" başlığını görürsün. O başlığın hemen altında küçük "Distance" başlığı içerisinde o yerleşim biriminin yakın olduğu ilçe merkezleri yazar. Eğer aynı isme bağlı ve kategorize edilmemiş, linkinde /00/ ibaresi bulunan, bir köy maddesinden "Obakoy2" ve "Obakoy3" gibi aynı ilde bulunan iki köy maddesiyle karşılaşırsan bağlı olduğu ilçeye Distance olarak en yakınını tercih edersin. Bir de, bazı köyler Kastamonu sınırları içerisinde kategorize edildiğinden Yerelnet'ten kontrol edip öyle Karabük'e ait olduğunu fark etmiştim. Google'a yazınca Fallingrain'de Kastamonu'ya da bağlı olsa Eflani'ye yakınsa direkt çıkıyor Göz kırpma--Śαвяí¢αи76ileti 21:35, 19 Aralık 2014 (UTC)

Sevgili Sabri,

Linkte göreceğin üzere 1 hafta süre ile dinlenme hakkı kazandın, sevgiler. --e.c. 21:58, 19 Aralık 2014 (UTC)

Commons'ta Filemover olanları beyaz listeye alıyor muyuz? Hydro --Mavrikantmsj 19:24, 21 Aralık 2014 (UTC)

Uygulama nasıl oluyor bilmiyorum ama dosya taşıma dışında bir faaliyette bulunmuyorsa alınmasında bir sakınca yok diye düşünüyorum. Zaten o tip kullanıcılar bilmedikleri dilde pek değişiklik yapmıyorlar.--Śαвяí¢αи76ileti 10:08, 22 Aralık 2014 (UTC)

Sayfa Sİlme[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri bey;

Açmış olduğum Zeynep Selvili sayfasını hangi kriterleri göz önüne alarak kayda değer kişi değil diyerek sildiniz çok merak ediyorum. Sizin açmış olduğunuz x spor ya spor karşılaşması sayfaları acaba ne kadar kayda değer ?

Neden kafanıza göre hareket ediyorsunuz anlamış değilim. Size yetki verildi diye böyle kendi bilginiz tecrübeniz dahilinde kayda değer değil diye silemezsiniz ki ?

sizin bilmiyor olmanız açılan bir sayfanın kayda değer olup olmadığını belirleyemez.Bu imzasız yazı Cedubal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Kimse Vikipedi'de kafasına göre madde silmiyor. Vikipedi'yi tarafsız ve kayda değer bir ansiklopedi yapmaya uğraştığımızdan çeşitli konularda çeşitli kayda değerlik kriterlerimiz mevcut. Her müzik albümü çıkaran, her kitap yazan kayda değer olmayacağı her amatör futbol kulübü de kayda değer olmuyor. Futbol kulüplerinden bahsediyorsanız, profesyonel liglerde oynamış olması kayda değerlik kriteri olarak kabul ediliyor. Zeynep Selvili'nin kayda değer olması için VP:KİŞİ ve VP:T sayfalarını okumanız, © Copyright 2012 Zeynep Selvili. Tüm hakları saklıdır. tarzı ibare taşıyan sitelerden kopyala-yapıştır yapmadan kendi cümlelerinizle kayda değerliğini tarafsız bir biçimde ispatlayacak bir yazım tarzıyla yazarsanız en azından madde Silinmeye aday sayfalar kategorisine girebilir ancak mevcut durumuyla hızlı silmek dışında bir şey yapamazdım. Vikipedi politikalarını özümseyip onlara uygun madde girmeniz dileğiyle... Ayrıca Vikipedi'ye katkı sağlamak isterseniz her konuda yardımcı olabilirim. Maddelerde yapılan uygunsuz değişiklikler ve madde düzeltimleri için aktif kullanıcılara ihtiyacımız var. Buna karşılık kendisinin ya da şirketinin reklamını yapmak isteyen o kadar çok insan oluyor ki, onlarla ilglenmekten, doğruyu göstermekten katkı yapmaya az fırsatımız oluyor.--Śαвяí¢αи76ileti 10:08, 22 Aralık 2014 (UTC)

Kullanıcı Hatası[kaynağı değiştir]

Selam Sabri, Kullanıcı Hatası adlı kullanıcı maddelerdeki bilgileri silmekte, uyarıları dikkate almayıp devam etmektedir. Benim sayfama saçma şeyler yazması ve kendi mesaj sayfasındaki uyarıyı silmesi vandalizm olarak değerlendirilebilir. Umarım gerekeni yaparsın. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 16:56, 22 Aralık 2014 (UTC)

Merhabalar. Kullanıcıyı uyarıları dikkate alması konusunda uyardım. Uyarıyı dikkate almazsa engellerim. Takipteyim --Śαвяí¢αи76ileti 17:02, 22 Aralık 2014 (UTC)
  • Kısa maddelerde bir cümlede bir insan için birden fazla iç bağ uygulanmaz diye biliyorum. Doğru mu? Politikalara bakıyorum da göremedim. Unutmuş olabiliriz zamanla. --Uğurkentmesaj 17:05, 22 Aralık 2014 (UTC)
Tam olarak anlamadım ama bir maddede aynı iç bağlantı iki kere verilmemeli. Yine de bazı maddelerde rastlıyorum... Politikalarda da yazıyor mu hatırlamıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 17:12, 22 Aralık 2014 (UTC)
Tam buydu, cevabın için sağol. Tam anlatamadım galiba. 95.70.129.192 IP kullanıcı küfür eklemiştir. Müdahale edersen iyi olur. Seni de rahatsız ettik. --Uğurkentmesaj 17:19, 22 Aralık 2014 (UTC)
Olur mu öyle şey, hizmetli olduysak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Sadece bundan sonra kullanıcı ismi ya da IP numarası yerine direkt katkılarını gösteren link verirsen işler daha da kolaylaşır. Ders çalışmaktan fırsat nuldukça aktif olmaya çalışıyorum. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 17:30, 22 Aralık 2014 (UTC)

Kayda değer site olma şartları[kaynağı değiştir]

Hocam rica etsek madde madde, kayda değer site şartlarını yazabilirmisiniz. Misal PR şu vs bu gibi. En azından buraya site eklemek isteyen arkadaşlara ışık tutar, o konulardaki eksiklerini gidermeye çalışırlar, tabi birde site sildirmek isteyen arkadaşlara ışık tutabilir.

Not: umarım site silme hızınız kadar, olumlu cevaplar verme hızınız vardır. aksi halde kayda değer birisi olma kriteriniz bir sorgulayın, kendinize buradan bir silin derim ;). Not2: Kayda değer olmayan insan, kayda değer olmayan site gibi ÖKÜZCE İBARELER kullanan bir site ne kadar kayda değerdir oda ayrı. Bu ibareleri kullanan bir siteye kendimi eklemeye çalıştığım için utandım şu an. ŞARTLARI SAĞLAMAYAN SİTE, UYGUN OLMAYAN KİŞİ PROFİLİ gibi kelimeler kullanamayacak kadar NEZAKETTEN UZAK, CAHİL CÜHEYLAN, MEDENİYETTEN NASBİNİ ALMAMIŞ bir ansiklopedi işte. bir daha arama sonuçlarında wikipedi çıktığında tıklamayacağıma yemin ediyorum. Ve bu fikrimi elimden geldiğince tüm arkadaşlarıma çevreme yayacağım. Sebebi sitemi yayınlamamanız değil. Bir tarafı b... lu dnr ı yayınlamanız da değil ( adam gibi yönetici olsaydınız, şikayetvar.com u açar d&r şikayet, kitap yurdu şikayet, idefix şikayet yazardınız. ). (...) İnsan Aşağılama öyle yapılmaz böyle yapılır. SaygılarımlaBu imzasız yazı Sevketkarayilan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kayda değerlik; tarafsızlık, kaynak gösterme, doğrulanabilir olma gibi temel vikipedi politikalarından biridir ve kimseyi ya da kuruluşu aşağılama amacı gütmez. Burasının özgür ansiklopedi olması; her albüm yapanın, her spor kulübünün, her kitap çıkaranın, her futbolcunun, vs. özgürce maddesinin yazılabildiği bir mecra değildir. Silinen maddenin gerekçesine tıklarsanız şu sayfaya ulaşabilirsiniz. Bunun dışında genel olarak okunması faydalı olacak sayfalar şunlardır:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriye ya da hizmetli arkadaşımıza sorabilirsiniz.

Yaptığım site silmek değil, vikipedi politikalarına uygun olmayan bir web sitesi maddesinin vikipediden kaldırmaktan ibarettir. Vikipedi'nin işleyişini bilmeyen birçok kişi bu tip madde silmelerine aşırı tepki veriyorlar ancak bu site içerisinde katkı yapıp deneyim kazandıkça politikaları daha iyi özümsüyorlar. İnsanlar gerçek hayatlarından değerli vakitlerini buraya harcıyor ve katkıda bulunmaya çalışıyor. Yakışıksız ifadeleriniz çok haksız. Lütfen Vikipedi'de kullanıcılara mesaj yazarken nezaketi elden bırakmayın. Türkçe Vikipedi'ye katkı yapan yurdum insanı o kadar çok başına buyruk hareket ediyor ki, onları bilinçlendirmeye uğraşırken zaten o kadar çok zaman harcıyoruz ki, Vikipedi'deki maddeler içine yapılan değişiklikleri kontrol etmeye fırsatımız olmuyor ve kimilerinin değişiklikleri 2 ay boyunca beklemede kalabiliyor. Burada faydalı katkı yapan kullanıcı sayısı aşırı az olduğu için çoğu insan gibi ben de madde silerken maddeyi oluşturan kullanıcıyı bilinçlendirmiyorum. Ancak aynı kullanıcı aynı maddeyi ya da benzer maddeleri açmaya devam ediyorsa, o zaman önce bilinçlendirip, devam ederse uyarıyorum, dikkate almazsa engelliyorum. Vikipedi'deki madde silebilen ve kullanıcı engelleyebilen kullanıcı sayısı da az olduğu için bazen yetersiz kalabiliyor. Tüm bunları bilmeyen insanların hem buradaki mesaj sayfalarında hem de internet ortamında çamur atması çok yaygın bir davranış. Okuyup araştırmayı, insanlara bilgi vermeyi seven insanlar genelde burada kullanıcı olmaya sıcak bakıyor. Kendi sitesinin, şirketinin, albümünün, vs. reklamını ya da tanıtımını yapmak isteyen birçok kişi her gün bizlere iş yükü çıkarıyor ama her dilin kendi vikipedisi yaşadığı toplumu yansıttığından doğal karşılıyorum. Ayrıca, bazı yakışıksız ifadelerinizi mesajınızdan çıkardım. Bu ifadelerin ısrarla kullanımı engelleme politikası için bir gerekçe olabilir. Şikayetvar tarzı sitelerle de işimiz olmaz zira vikipedi ticari bir kuruluş olmayıp reklam almayan ve kullanıcılarının gönüllü katkılarıyla gelişen bir internet ansiklopediisidir, Britannica ansiklopedisinin bir kayda değerlik kıstası varsa, her madde o ansiklopedide bulunmuyorsa, Vikipedi'nin de kendine has kıstasları olması gayet doğaldır. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 01:24, 24 Aralık 2014 (UTC)

Yeni Burdur Gençlikspor[kaynağı değiştir]

Selamlar, Yeni Burdur Gençlikspor sayfasındaki değişiklik için teşekkürler. Ben eski kulübün devamı olarak düşünmüştüm ama haklısın yeni kulüp kurulmuş. Bu durumda 1981-1986 yılları arası 2. lig de oynayan Burdurspor için yeni sayfa açmak gerekecek. İyi vikiler,--Teacher0691 (mesaj) 13:46, 27 Aralık 2014 (UTC)

Tam da onu hallederken yazmışsın mesajı. Halledildi. Malum, 1 sezon bile 3. ligde oynayan bir futbol kulübü kayda değer oluyor. Kolay gelsin.--Śαвяí¢αи76ileti 13:50, 27 Aralık 2014 (UTC)
Teşekkürler, yapmışsın bile. eline sağlık.--Teacher0691 (mesaj) 13:52, 27 Aralık 2014 (UTC)

Benzer durum 1991-92 ve 1992-93 sezonlarında oynamış Burdurgücü takımı için var bu arada. --Teacher0691 (mesaj) 15:00, 27 Aralık 2014 (UTC)

Benzer durum nedir anlayamadım?--Śαвяí¢αи76ileti 15:01, 27 Aralık 2014 (UTC)
Bu takım da 3. ligde oynamış. Ona da sayfa açılması lazım sanırım. Tam olarak benzer durum değil durum değil aslında. Kayda değer ama henüz olmayan sayfa. --Teacher0691 (mesaj) 15:21, 27 Aralık 2014 (UTC)
3. ve 2. liglerde oynadığı halde maddesi açılmamış çok kulüp var. Fırsat ve bilgi buldukça açmaya çalışıyorum. Dikkatini çekerim "bilgi" diyorum zira şunun gibi maddeler de açmak istemiyorum. O nedenle genellikle logo ve bilgi buldukça açıyorum. O maddeyi sırf profesyonel liglerde oynamış bir "Demirspor" kulübü olması dolayısıyla açmıştım.--Śαвяí¢αи76ileti 15:47, 27 Aralık 2014 (UTC)

Kesinlikle haklısın. Zaman ve bilgi ikisine de katılıyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Teacher0691 (mesaj) 15:54, 27 Aralık 2014 (UTC)

2014-15 2. Lig[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76, senin daha önceden 2014-15 2. Lig sezon maddesine eklemiş olduğun fotoğraf commons'tan silinmiş. Commons Delinker'ın değişikliğide burada. Bir bakıp tekrardan yükleyebilirmisin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:35, 27 Aralık 2014 (UTC)

Kaydadeğer kişi[kaynağı değiştir]

Sabri76 selamlar,

Ömer Kutay sayfasını kaydadeğer olmadığı gerekçesiyle silmişsin. Şöyle bir bilgi aktarayım kendisi Türkiye'nin en iyi diş hekimlerinden biri. Hatta en iyisi diyebiliriz. Yıllardır Profesör Doktor ünvanıyla yüzlerce yerel international basımları bulunmakta. Kitap çevirileri, patentleri ilk diş ürünleri vs. Kuralları okudugumda herhangi bir sakınca goremedim. Dilersen bir bakın sen kendisine. Sevgiler kolay gelsin.Bu imzasız yazı Kucukelcagri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Burası bir ansiklopedi olduğundan maalesef her profesörün, her albüm çıkaranın, her futbolcunun, vs. maddesini giremiyoruz. O maddeyi yeniden kontrol ettim. O durumuyla kayda değer olsa bile, tamamen CV'den kopyalanıp yapıştırılmış gibi durduğundan telif hakkı politikasını da ihlal etKime göre, neye göre en iyisi? Şu sayfayı incelemenizi öneririm. Vikipedi'de her gün açılıp sonra da silinen o kadar çok kişi maddesi oluyor ki, bu konudaki kayda değerlik kriterleri diğer kriterlere göre daha kapsamlı. Kaynak gösterme sayfasından da faydalanarak maddeyi yeniden yazabilirsiniz ancak bunları yapsanız da, kesin olarak kayda değer olmayabileceği düşünülerek silinmeye aday sayfalara çıkarılabilir. Bu sizin kullandığınız kaynakların güvenilirliğine göre değişir. Ancak en son hâliyle hızlı silinmesi gereken bir maddeydi. Kolaylıklar dilerim.--Śαвяí¢αи76ileti 23:28, 29 Aralık 2014 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76,

Ben dün Tolgay Şatana sayfasını oluşturdum ve senin tarafından kayda değer olmayan kişi maddesiyle silinmiş. Ben aslında yanlış yazım yetersiz kaynak vb. hatalar yaptım o yüzden sildiğine inanıyorum çünkü Tolgay Şatana Kapalı bel fıtığı ameliyatını Türkiye de yapan ilk kişi, ilk kez kadavra kursları düzenleyen kişi, ilk kez kadavra ithal eden kişi vb. çoğaltılabilir. Tabi sen bunları nereden bileceksin ben yeterli kaynak vermez isem. Sayfayı tekrar oluşturup kaynakları kontrol edeceğim yazım yanlışlarına dikkat edicem senden ricam silmeden önce bana ulaşman hala kayda değer değilse. Robert Biscup bu kişi de kayda değer değildir(Örnekler çoğaltılabilir).

NOT: Daha yeni başladığım için nasıl oluşturacağımı yeni öğreniyorum hatalarım olabilir.(Mustafayalcinbp (mesaj) 09:33, 30 Aralık 2014 (UTC))

Merhabalar. Aslında kaynak vermemenizden ziyade, yazdığınız içeriğin çoğu şu sayfadan bire bir kopyalanmıştı. Vikipedi'de madde yazarken kayda değerliğin yanında telif haklarına da dikkat etmelisiniz. Sırf maddenin çoğunda telif hakları ihlal edildi diye o maddenin tamamı silinebilir. Bunun yanında kaynak gösterme sayfasını da okumanızı tavsiye ederim zira bağımsız ve üvenilir kaynaklar göstermek esastır. Bunların yanında, yaşayan insanların biyografileri, özgün araştırmalara yer vermemek ve doğrulanabilirlik ile ilgili sayfaları okumanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 09:57, 30 Aralık 2014 (UTC)

Turkler diye yönlendirme sayfası var. Şimdiye kadar bu sayfa Türk halkı sayfasına yönlendirilmiş. Bir IP kullanıcı sadece bu yönlendirmeyi Türkiye'de yaşayan Türkler sayfasına yönlendiriyor. 3GD kuralını ihlal etmemek için sana bir sorayım dedim. Genel olarak Türk halkları sayfasına yönlendirilmesi daha uygun duruyor. --Uğurkentmesaj 19:12, 31 Aralık 2014 (UTC)

Türk halkı değil Türk halkları sayfasına. Daha ne yaptigini bilmiyorsun sen.Bu imzasız yazı 141.196.210.245 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Turkler" hakkında bir yönlendirme sayfasına ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum. Yoksa her "ö" ya da "ü" barındıran bir maddenin "ö" ya da "ü" barındırmayan bir yönlendirme koymaya gerek yok. Ancak küçük-büyük harf yönlendirmeleri genellikle konuluyor.--Śαвяí¢αи76ileti 19:18, 31 Aralık 2014 (UTC)

Vikipedi'ye eklediğim Muzaffer Gölcü sayfasını kaldirmissiniz. Peki Muzaffer Gölcü'nun kurdugu general mobile sirektinin discovery model telefonu icin acilan baslik gereklimi sizce? Oyleyse bende samsungun tum telefon modelleri icin sayfa acayim ve kaldirilmasin. Ilginiz icin tesekkurler... Monurts87 (mesaj) 21:49, 31 Aralık 2014 (UTC)

Merhabalar. General Mobile sayfası zaten mevcut. Şirketin telefon modelleri ve kurucusu için kayda değerliği tartışmalıdır. güvenilir ve doğrulanabilir bağımsız kaynaklarca hazırlanması gerekir. Bu konuda VP:KİŞİ sayfasına bakabilirsiniz. Bunun dışında genel olarak okunması faydalı olacak sayfalar şunlardır:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriye ya da hizmetli arkadaşımıza sorabilirsiniz.

Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 22:01, 31 Aralık 2014 (UTC)

  1. ^ Yalova_ilindeki_yerleşim_yerleri_listesi