Kullanıcı mesaj:Noumenon/Arşiv/3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lütfen önce buraya göz atınız

  • Hakaret veya kişisel saldırı içeren hiçbir mesaj yanıtlanmayacaktır. Unutmayınız ki hakaret ve kişisel saldırı Vikipedi'de kabul edilemezdir ve cezaya yol açabilir. Daha fazla bilgi için: Vikipedi:Kişisel saldırı yok. Vikipedi-dışı mesajlar da yanıtlanmayacak ve sayfadan çıkarılacaktır, zira unutmayınız ki biz ansiklopedi yazmak için buradayız, başka hiçbir şey için değil! Ayrıca yeni mesaj eklerken lütfen + sekmesini kullanın. Belirli tiplerdeki mesajlar cevaplanmayabilir veya cevap yerine buraya giden bir bağlantı alabilirsiniz. İsterseniz burayı mesaj atmadan okuyun. Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Mesaj atmadan önce bu, şu ve o kural sayfalarını, daha önce okumamışsanız, okumanız tavsiye ve rica edilir.

Olası seçkin içerik adayı olarak gördüklerim...


Öncelikle mesaj için teşekkür ederim, bu gibi şemaların Vikipedi'ye kazandırılmasının önemi konusunda size harfiyen katılıyorum. Vakit bulduğum ilk anda ilgileneceğim. Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 13:06, 20 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar merhaba bu şemaları Kullanıcı:İnfoCan çok önceden halletmiş. Benim bulmam biraz tesadüf oldu zira şemalar sadece ökaryot maddesinde kullanılıyor, başka maddeler için de kullanılabilirler. Bu arada Commons:User:LadyofHats'ın diğer şemaları da çok güzel, çevirmek zevkli olacak --Gökhan 07:50, 21 Şubat 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim sevgili Noumenon elimden geldiğince projelere, portallara, maddelere ve dolayısıyla da vikipediye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Aslında vikipedi benim işsizlik dönemime rastladı ve bu yüzden de bol bol vaktim oldu ama ben de önümüzdeki aylarda her an kaybolabilirim, tabii dönmek şartıyla :) Çünkü vikipedi virüsü bana da bulaştı artık :) Sevgiler...---Rhnmesaj 20:16, 21 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim sevgili Noumenon, sizin tebriğiniz de, yazdığınız herhangi bir iletiniz kadar önemli benim için. Sağolun, birlikte nice yıllara. Levent Abi ileti 16:16, 24 Şubat 2008 (UTC)

Aynı soruyu size sorayım efendim. Ne yapmalıyım ansiklopedik olması için örgütümün? Kaç kişiyi katletmeliyim? kaç yetim bırakmalıyım? kaç çocuğu eğitimden yoksun bırakmalıyım ki burada örgütümün bayrağı tanınsın ve bir kumandanım olabilsin. Kumandan olmak için ne gerekir. Yani vikipedi kumandan olarak kimleri tanır? Turşusever 19:40, 25 Şubat 2008 (UTC)

Tamam beni aydınlattınız. Anlaşıldı dikkat ederim. Siz benim mesajla size ilettiğim sorularıma cevap verecek misiniz? Turşusever 19:45, 25 Şubat 2008 (UTC)

Tama bunu da anladım. Bu konuyu kapatıyorum. Son sorum var. Dün bir hizmetli benle tartışan arkadaşı 1 hafta engelledi. Sonra bir başkası kaldırdı. Anlamak istediğim acaba bu işin bir standardı mı yok? Yoksa hizmetlilerin mi standardı yok? Ve bu durum hizmetlilerin güvenilirliğini sarsmıyor mu ? Bu konuda bir çalışmanız var mı? Teşekkürler saygılar.Turşusever 19:53, 25 Şubat 2008 (UTC)

dediğiniz gibi ise?[kaynağı değiştir]

Dediğiniz gibi hizmetliler herşeyi iki kez kontrol eden dikkatli uyanık kişiler ise o iki kez kontrolu ve dikkati engel vermeden yapsalardı ya? Dediğinizle yaşananlar tezat teşkil ediyor. Turşusever 20:14, 25 Şubat 2008 (UTC)

o iki kontrolü engelleme gibi ciddi bir uygulamadan önce yapsak daha bilimsel daha saygıdeğer oluruz. adam asılıp veya hapse atılıp sonra gıyabında ikinci kez yargılanıp beraat ettirilmez ya da hapse çevrilmez.ortada bir hukuksal (ceza ve af) gibi hukuksal bir durum varsa ceza verilip sonra yanlışlıkla vermişiz denmez. O iki kontrolü baştan yapalım. Hizmetlilere olan güveni sarsmayalım.Turşusever 20:24, 25 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Şu kullanıcının engellenmesi gerekebilir. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 14:12, 26 Şubat 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar, hem Vikideki hem Viki-dışı yoğun mesainizde. --Yabancımsj 14:27, 26 Şubat 2008 (UTC)

Cevap:Belirtme/Kaynak gösterimi şablonları[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Ben de "cite news" ve diğerlerini baya incelemiştim. Ama, vikipedilerde kullanılan programlama dilini bilmeyen biri olarak gözüm korktu açıkçası... Örnek olarak;

{{#if: {{{title|}}}
  |{{#if: {{{author|}}}{{{last|}}}
    | {{#if: {{{authorlink|}}}
      | [[{{{authorlink}}}|{{#if: {{{last|}}}
        | {{{last}}}{{#if: {{{first|}}} | , {{{first}}} }}
        | {{{author}}}
      }}]]
      | {{#if: {{{last|}}}
        | {{{last}}}{{#if: {{{first|}}} | , {{{first}}} }}
        | {{{author}}}
      }}
    }}
  }}

gibi ifli mifli bişeyler görünce, bunları açıklayan kaynak falan var mı sorayım dedim. Anladığım kadarıyla yokmuş. Bakalım ben deneme yanılmayla uğraşayım biraz... Teşekkürler!--metrekaremesaj 00:21, 27 Şubat 2008 (UTC)

Tam istediğim sayfa bu. Teşekkürler. İyi geceler.--metrekaremesaj 00:36, 27 Şubat 2008 (UTC)

commons şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar bizde commonsta iki ayrı içeriği bir şablonda göstermek için bir şablon bulunuyor mu? en:Orange Revolution şuradaki gibi.--Machiavelli' msj 03:59, 28 Şubat 2008 (UTC)

  • Merhabalar bu ve bu sayfaları google aramasında çıkmaması içn silmeniz mümkün mü? ve eğer yine benzer kullanıcı adları açılırsa engelledikten sonra sayfaları açmamanız mümkün mü? Bunlar galiz küfürler olup googleda arama yapıldığında türkçe vikipedi alet edilerek söz konusu şahsa ağır kişisel saldırı yapılmış oluyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar--88.239.71.134 18:28, 28 Şubat 2008 (UTC)

İyi geceler, mümkünse kanala gelebilir misiz, burdan anlatması oldukça uzun bir sorun var da. Teşekkürler. Cat msj 23:33, 29 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Vikipedi için faydalı olabildiysem ne mutlu bana!... İyi akşamlar! Saygılar...
Burak ileti 23:54, 1 Mart 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü - Çin mitolojisi[kaynağı değiştir]

Noumenon, bir Kaliteli Madde'ye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.


Khutuckmsj 20:22, 2 Mart 2008 (UTC)

Konsensus hakkında soru[kaynağı değiştir]

Sealam. Nasılsınız? Yine 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni olayları‎ maddesinde girişim yapılmaktadır. Taraflılaştıracak teklif olsa da bir şeyi üretmiş oluyordur. Fakat gerçekten ilgisiz bırakılmış. İlgilenip ilgilenmemesi kullanıcının tercihine kalan bir şey. Açıkçası ilgilenmek istediğim madde değil. 'Türk' tarihi, anime v.s maddeler için enerjimi harcamayı tercih ediyorum. Sadece maddenin taraflı olacağını hissettiğim an söz konusu maddeyle ilgilenmeye çalışıyorum. Evet eninde sonunda bu da tercihimdir. Telkif edilen metnin kendisi de sorunludur fakat bundan önce bir sorun var. Girişimcinin konsensus hakkındaki düşüncesi fazla değişmemiş olduğunu gördüm. Bence bu gidişle interwikiden de dünyadan da uzaklaştırılmak üzereyiz. Fazla uzatmadan size bir soru sormak istiyorum. Bir teklifin ilgisiz bırakıldığı takdirde topluluğumuzun bu teklifi kabul ettiği sayılıyor mudur? Yoksa mevcut durumdan memnun olduğu sayılıyor mudur? Teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın. Hem burda hem de gerçek hayatınızda başarılarınızı dilerim. Takabeg 04:41, 5 Mart 2008 (UTC)

  • Ben de hazır sizi bulmuşken Dünya Kadınlar Günü siteminde bulunayım ve tüm gecikmeye rağmen saat gece yarısına gelmek üzereyken de olsa ana sayfaya çıkardığınız için teşekkürler.. Bundan 150 yıl önce ölen kadın işçileri en azından bir kaç saat daha anabiliriz. --Rhnmesaj 20:19, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Ya çok ıvır zıvırla uğraştırıyorum sizi ama bir de şu madde vardı Ch'onma-ho önce sil dedim fakat sonra vazgeçtim. Bir bakarsanız. Teşekkürler :) --Rhnmesaj 20:33, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Evet ben onu bir köşeye koymuşum öyle kalmış bugün. Bir de haberiniz var mı bilmiyorum tarihte bugünler bitti ana sayfa projesi SM'leri mi bekliyor hangi aşamada. Bir ara tartışıldı ama ne sonuca varıldı bilmiyorum ben. --Rhnmesaj 20:45, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Evet ben de zaten böyle düşünüyorum yola çıkıp yolda kalmaktansa ya da SM çıkarma stresi yaşamaktansa hazır olduktan sonra daha iyi tabiki de. Zaten her zaman içeriğe önem vermeliyiz, kaliteli vikipedi sayıca üstün olmak değildir. Ben teşekkür ederim :) İyi geceler.. --Rhnmesaj 21:08, 8 Mart 2008 (UTC)

Osmanlı padişah maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar! Anonim bir kullanıcının şuradaki gibi Osmanlı padişahı maddelerine yaptığı değişiklikler olumlu mudur? Ben müdahale edip etmemek konusunda kararsız kaldım. Saygılar... :)
    burak ileti 23:31, 8 Mart 2008 (UTC)
  • Evet, çok iyi anlaşıldı. Haklısınız kullanıcının yaptığı katkılar Vandalizm değil ve yapıcı. Zaten beni de tereddütte bırakan şablonda olmasıydı. Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin...
    burak ileti 23:48, 8 Mart 2008 (UTC)

"küfür"den dolayı engellenme[kaynağı değiştir]

Krallara zaten kraliçe denmiyor genellikle, yine kral diyosun. Ama yazına "Kral Zamazingo şu boku yedi" diye başlarsan, senin tabiiyetinde olduğun kral anlaşılır, yok o kabileye ait deyilsen o ülkenin, krallığın ismiyle başlarsın... Örnek veriyorum: Alman kralı, İspanya kralı ve s.

Tartışma:John McCainde yazdığım "küfür"den dolayı 3 saatliğine hesabımı engellemişsiniz. Sanırım burada küfür diye gerekçe gösterip engelleme sebebiniz şu: "Kral Zamazingo şu boku yedi" tümcesidir. Eğer bunu küfür olarak kabul ediyorsanız, yanlışınız var. Vikipedide küfür istenilmez denilirken, kişisel saldırı, karşıdakini veya anlayışı aşağılama, rencide etme anlamında kullanılır. Oysa benim yazdığım cümlede hiçbir şekilde saldır yoktur. Tarzım size biraz agresif gelmiş olabilr, sokak ağzı gelmiş olabilir ama bu benim tarzım, sizin kibarlık anlayışınızın dışında demek ki. Krallık kurumuna saldırıyorsunuz derseniz, daha fazlasını bile hakediyor o.

İngiliz vikipedide örneğin bullshit, yine bok anlamına gelen gayet sık kullanılan kelimedir, ve rencide edici saldırı içermediği sürece kimse engellenmiyor. Daha yakın bir örnek verelim. Can Yüceli bilirsiniz, işte bir şiiri:

Her şeye razıydım sırf anlayasın diye
Nemene şeydir sevgi
Böyle bok yoluna gidecektin madem
Bari ben çiğneyeydim seni

gerisi şurda. Güzel şiirdir bakın. Can Yücel babayı severim, o burda olsa kaç kere engellemeye kalkışırdınız bilmem.

Bu argümanlarıma karşı başka argümanlarınız yoksa, sildiğiniz yazımı geri getirmenizi ve 3 saatlik engellenmeyi kaldırmanızı talep ediyorum. İkincisi mümkün değilse uygun yerde açıklama yapılmasını ricalar etmekteyim.-Aruzmsjkatkılar02:05, 9 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Bir şairin şiirlerinde kullandığı kelimelere bakarak mı nezaket, küfür veya Vikipedi'deki kuralları hazırladık? Sanmıyorum. Ben de Can Yücel'i severek okurum ama o lafı bir katılımcı olarak kullansaydı o da engellenecekti.
  • Vikipedi'de nazik olmak bir seçim değil bir kuraldır. Israrlı ihlâli engel getirir. Aynı şekilde bir hakareti bir kişiye etmenize gerek yoktur. İlgili engelleme kuralına göre küfürlü sözcük kullanmanız yeterlidir. Yaptığım engelleme de doğrudur, kurallar da bellidir. Şairlerin şiirlerinden yola çıkarak hazırladığınız argümanlar, konumuz Can Yücel veya "nezaketin subjektif olup olmadığı" tarzı konular olmadığı için pek geçerli sayılabilecek argümanlar değildirler. İlgili yorumunuzu ancak ve ancak o kelimeyi çıkarınca koyabilirsiniz. Bu arada not: İngilizce Vikipedi'deki her kural bizde olmadığı gibi, onlarda olmayan bizde olan kurallar var. İngilizce Vikipedi'nin değil buranın kurallarına göre katılımda bulunmanızı tavsiye eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 02:14, 9 Mart 2008 (UTC)
Bir ansiklopedi ve böylece vikipedi de temsil ettiği toplumun aynasıdır. vikitr anadolu türkcesini temsil ettiğine göre ve Can Yücel de bu kültürde en azından belli kesim tarafından geniş kabul edilmiş bir şair olduğuna göre onun kullandığı dil "küfür" olarak görülemez. evet bu dil ana akım dilinden kenardadır biraz, kabaca bir dildir kıyasla ancak ahlaksızlık adlandırılamaz. Dolayısıyla gösterdiğiniz bu kuralda (nazik olmak) bu duruma uyacak olan Kabalık ve terbiyesizlik cümlesindeki kabalıktan dolayı engellemeniz yanlıştır. Küfür ahlaksızlık da demektir, kibar sözcükler kullanıp da ne kadar aristokrat ahlaksızlar vardır. Can Yüceli örnek vermemin sebebi popülistlik yapmak değil, konu o kişi olduğu için de değil, bu dilin de kabul gördüğüne dair örnek vermektir. Dolayısıyla toplumda kabul görmüş bir şairin diline göre mi kuralları hazırlıyoruz? Tabii ki. En azından bu dili yadırgaymazsınız ve ahlaksız ilan edemezsiniz. Tarz kıyasla kaba olabilir, ancak temel kurallarla çelişmediği açıktır. Sırf bok kelimesi cümle içinde geçti diye, küfür sayılmaz. Kelimeler kendi başına anlamsızdır. Küfür olabilmesi için saldırı olması lazım. Nitekin vikitrde bok makalesi de var, doğal olarak.
Vikitr-nin vikien den farklı olarak kendine özgü kuralları vardır. Olması da gerektir. Bunu kabul ediyorum. Ancak tartışmalı konularda enviki örnek sayılabilecek kadar büyük ve öncüdür dolayısıyla emsal olması doğaldır.
-Aruzmsjkatkılar03:19, 9 Mart 2008 (UTC)

Aslında ben de koymayacaktım ama "koymamanın" tepki çekeceğini düşündüm bu konudaki bilgim de çok yetersiz kaldı. 'Böyle önemli bir gün nasıl olmaz' denilebilirden hareket ettim.Ama eğer bu konuda hem fikirsek tarihte bugünden ben de kaldıralım derim ama tarih sayfasında tabiki kalsın mademki kaynaklı da? Fikir belittiğiniz için de ayrıca teşekkürler..--Rhnmesaj 11:52, 9 Mart 2008 (UTC)

  • Ben de az önce baktım aslında o sayfa başka kullanıcı tarafından yarısına kadar yazılmış ben devamını getirmişim yani önceden konulmuş, ben de sizinle aynı gerekçeyle çıkarmamışım demekki. Viki işlerden ne yaptığımı unutuyorum artık :) Neyse bir şekilde olmuş artık. Zaten birbirimizi anladık ve fikir alışverişi yapmış olduk bu konuda. Bunu ortak karar sayabiliriz. Böyle kalabilir o zaman. Şimdilik biraz vikitatile çıkıyorum ben, bir süre yokum :) Sizlere İyi çalışmalar ve teşekkürler.. --Rhnmesaj 15:36, 10 Mart 2008 (UTC)

Buranın kurallarını en iyi bilen siz olduğunuz ve saygı duyulduğunuz için referans olarak sizi verdim.Mülazımoğlu iyi günler diler... 19:59, 10 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Ana Sayfa tasarım çalışması[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar bölümünde hangi tasarımın kullanılacağına, hangi bölümlerin Ana sayfada olacağına dair bir çalışma başlamıştır. Tasarımlarınız, fikirleriniz, eleştirileriniz, yorumlarınız ile bu çalışmaya katkıda bulunmanızı dilerim. Saygılar Machiavelli' msj 22:45, 11 Mart 2008 (UTC)

Sevgili Noumenon, görüyorumki girdiğim iki başlığı silmiş bir başlığa da kayda değerlilik uyarısı koymuşsun. Lafı uzatmak istemiyorum. Merak ettiğim. Wikipedia'da 140 yönetmen ve bir o kadar da gazeteci konu başlığı olarak yer alırken ve bunların bir çoğu için herhangi bir kaynak gösterilmemişken, Türkiye'de Basın Konseyi Genel Sekreterliği yapmış özel radyoların temelini atmış ve birçok reklam filmi yönetmiş Abdullah Ekşioğlu ve Belgesel ve Reklam filmlerinin yanısıra kısa metrajlı filmler yönetmiş ve bir kitabı yayınlanmış Elvin Ekşioğlu hakkında girdiğim başlıklar kaynak göstermeme karşın neden siliniyor. Wikipedianın yönergesine uygun olarak girdiğim bu başlıkların silinmesinin mantıklı bir izahı varsa bilmeyi çok isterim.

Sevgili Noumenon, ilgili maddelerin altında Hürriyet, Türkiye Gazetesi, Basın Konseyi gibi kurumlardan linkler verilmiştir. Bu kurumların hiçbiri maddenin başlığında yer alan kişi ile bağlantısı bulunan kurumlar değil, Türkiye'nin ulusal yayın organlarıdır. Ayrıca en basitinden Google'da taransa dahi bu başlıkların konu aldığı kişiler hakkında yüzlerce yazı olduğu görülecektir. Bu nedenle cevabınızı mantıklı bulamadığımı sadece yapılan bir davranışın savunması olarak değerlendirdiğimi üzülerek bildiririm. Lütfen konuları kişiselleştirmeden sağduyu ile ele alarak sağlıklı kararlar verelim. Tekrar iyi günler ve yanıtınız için teşekkürler.

Sevgili Noumenon mesajınız gerçeklerle örtüşmüyor. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/04/19/110403.asp adresi bu kişiyle yapılan bir röportajı içeriyor. http://www.kameraarkasi.org/yonetmenler/e/elvineksi.html adresi kişinin biyografisine yer vermiş. Abdullah Ekşioğlu için ise yüzlerce link vardır. Ancak bir ülkede basın konseyi genel sekreteri olabilmek için Ulusal medya yöneticilerinden 21'inin oy birliği gerekir bu bile bir kriterdir. Bu son mesajımdır. İyi çalışmalar.

telif meseleleri[kaynağı değiştir]

  • nou selam, doma ile yaptığımız şu konuşmaya göz atıp fikrini söylersen sevinirim. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:56, 17 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi:Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,
    Bir konuda denetçi isteğinde bulundum; ilgilenirseniz sevinirim. Kolay gelsin!... -- Dsmuratileti 21:09, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba,
    Sanırım Kullanıcı:Shia hakkında yaptığım denetçi isteğini görmediniz. Uygun bir zamanda bakabilirseniz iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 21:04, 19 Mart 2008 (UTC)
  • Ben de bir ihtimal gözden kaçırdığınızı düşünmüştüm. Acelesi yok; ama kullanıcının davranışları çok hoş değil ve nezaketten uzak. Neyse, size kolay gelsin; uygun olduğunuz bir zaman bunu da aradan çıkarırsınız artık . İyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 21:15, 19 Mart 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim ilginize... Kullanıcının katkılarını ve yazılarını bir kez daha gözden geçirip, ona göre bir karar veririm artık. Çok sağolun aydınlattığınız için. İyi Viki'lemeler!... -- Dsmuratileti 21:21, 19 Mart 2008 (UTC)
  • Az önce dava sayfasına yaptığınız eki gördüm. Kullanıcı:Gnctrkclltr mbmjmk de (adının benzerliğinden dolayı) aynı gruba dahil olabilir gibi geldi, dikkat çekmek istedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:05, 20 Mart 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Ben teşekkür eder, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 18:12, 20 Mart 2008 (UTC)
  • Hay elinize sağlık. Bu kullanıcı, zamanında bazı arkadaşlarımızı çileden çıkarmıştı... -- Dsmuratileti 18:23, 20 Mart 2008 (UTC)

çok uzun sürdürdü[kaynağı değiştir]

Şu konuyu bir sonuca bağlayabilir miyiz? http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Bulgaristan%27%C4%B1n_illeri --darkhorn ileti 20:23, 23 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Kaliteli madde olmasına "red" oyu kullanmıştın. O zamandan beri hayli çalışma yapıldı. Yeniden değerlendirmek ister misin? Kolay gelsin, Filanca 19:44, 24 Mart 2008 (UTC)

İstanbul maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. İstanbul maddesindeki bir değişikliği geri aldım. Ancak bir tuhaflıklar var. Resimlerle dev boyutta değştirmeyi denedim. Bir şekilde beceremedim. Bir bakarsanız sevinirim. Teşekkürler.--2ulus 17:13, 26 Mart 2008 (UTC)

Evet kastettiğim resimlerin boyutlarıydı. Yine de teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 23:01, 26 Mart 2008 (UTC)

Lütfen kişiler üzerine yorum yapmayınız[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Lütfen kişiler üzerine yorum yapmayınız. Bir görüşün, iddianın geçersiz olduğu veya yanlış olduğu kanısındaysanız yanlış olduğunu kaynaklar yoluyla kanıtlayınız. Bilmiyorsunuz, dediğiniz yanlıştır tarzı bir yaklaşım yapıcı olmadığı gibi konuların kişiselleştirilmesine yol açar bu da hem içeriğimize hem de katılımcılara zarar verir. Katılımcılar üzerine değil katkılar üzerine yorum yapınız; bildiğiniz gibi ısrarlı katılımcı bazlı yorumlar uygunsuzdur ve yasaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:38, 27 Mart 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Anlıyorum. Ancak bir arkadaşımızın bilgisiz olduğunu demek istemediğimi iletmek istemiştim. Mesele kişilere ait değil, daha ciddi sorun yatıyor. Ay-yıldız tartışmasının uzamasının sebeplerinden biri de bundan kaynaklanıyor. Elbette vikipedi toplumsal zihniyet sorunlarını çözecek yer değildir. Yine de kendilerinin isteklerine bağlı olmayan taraflılık meseleleri söz konusudur. Bunu nasıl izah edeyim? Ne olursa olsun, konularda yoğunlaştırmaya çalışacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve hizmetler. Takabeg ileti 21:54, 27 Mart 2008 (UTC)
Uyarınız için teşekkürler. Yukarıdaki yazıdan da anlayacağınız gibi kişisel saldırılar tükenmez. Bunun sebebini uyarıya konu yazımda belirttim zaten... Artık bize düşen herkesi kendi muhasebesiyle başbaşa bırakmaktır. Kolay gelsin...--Xyzblood 22:12, 27 Mart 2008 (UTC)

İslam şab. tartışmaları[kaynağı değiştir]

Selam. Mesajınız için teşekkür ederim. Bi noktada düzeltme yapmak istiyorum. Dikkatli incelerseniz anlayacağınıza eminim ki, İslam şablon tartışmanın gereksiz olduğunu düşünerek uzatmamaya çalışmıştım. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere.Takabeg ileti 22:22, 27 Mart 2008 (UTC)

Tekrar selam. Wikiproject:Countering systemic bias sayfasına göz attım. Şu an kullandığımız "taraflı şablonu"nun yanı sıra bu meseleyi anlatan şablon gerekiyor bence. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:42, 27 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi hizmetlilerinin nezaketi ve iyiniyeti elden bırakmamaya çalıştıklarını her zaman görüyorum. O yüzden yazılarınıza farklı anlam yükleyemem yada kötüniyetle yaklaşamam. Ancak uyarılarınızdan sonra mesaj sayfanızda hala kişisel saldırılar yapılmasına göz yummamanızı beklerdim. Elbette hepimizin bir dünya görüşü var. Önemli olan vikipedi'ye katkıda bulunurken bu gömleğimizi çıkarmak; önyargılardan arınmak. Ancak önyargıları davranışları göstermek yerine küçük düşürücü yorumlarda bulunmak zımnen de olsa göz yumulacak bir hareket değildir.

Anlıyorum. Kusura bakmayın zahmet oldu... İyi geceler.

Doğrulanabilirlik sorunlu bir madde hk.[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanızda doğrulanabilirlik sorunlu maddelerden biri olan Gülseren Akalın maddesine yaptığım ilaveler umarım işe yarar ve doğrulanabilirliğe yardımcı olur. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 00:57, 28 Mart 2008 (UTC)

Sardonyx (Oniks)[kaynağı değiştir]

Selamlar. Değerli taşların pek çoğunun altında sizin imzanızı gördüm. Eğer vaktiniz varsa Augustus maddesinde bulunan "Sardonyx" maddesini çevirebilirmisiniz? konuya vakıf değilim ve hatalı çeviri yapmak istemiyorum. Saygılar, Kolay gelsin....--tyrex 10:39, 28 Mart 2008 (UTC)

Sistemik bias şablonları[kaynağı değiştir]

Selam. Kullanıcı:Takabeg/Deneme'de sistemik bias şablonlarının örneklerini oluşturmaya çalışıyorum. Vaktiniz olduğunda kontrol ederseniz ve uygunsuz kısımları düzenli hale getirirseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:34, 28 Mart 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Düzetleceğim ve köy çeşmesine sunacağım. Orda kullanırken dikkat etmemiz gereken kontaları da tartışılabiliriz. Ya da Şablonlaştırarak köy çeşmesinden şablonun tartışma sayfasına yönlendirebiliriz. Ne olursa olsun önce düzetleceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve hizmetler. Takabeg ileti 23:47, 28 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki sondan ikinci cümlenin "taraflılık" içerdiği düşüncesindeyim. Bİr bakar mısın? Levent Abi ileti 23:49, 28 Mart 2008 (UTC)

Düzeltiyorum: Sondan ikinci ve üçüncü.. Levent Abi ileti 23:50, 28 Mart 2008 (UTC)
Evet böyle daha iyi gibi.. Her ne kadar çok içime sinmediyse de öncekinden iyi. İzlemeye alıyorum, ileride döneceğim. Teşekkürler. Levent Abi ileti 23:55, 28 Mart 2008 (UTC)
İlginiz için çok teşekkür ederim, içime sinmediğini belirtmiştim, bir şeyi sıcağı sıcağına yapmalı. Okudum, tartışma sayfasında da belirtip şablon ekledim. Teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 00:09, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Merhaba. Kaynak göstermeye çalıştım. Taraflı olması ihtimali olan cümleleri değiştirmeye çalıştım. Umarım olmuştur. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 00:33, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Tarafınızdan önerilen cümleler değiştirildi, belirttiğiniz tarzda düzenleme yapıldı, {{Kaynak göster}} şabonları konuldu. İlgi, nezaket ve yardımılarınıza teşekkür ederim. (Not: Levent Abi'nin onayıyla {{Taraflı}} şablonu kaldırıldı.) --M. Yalçın Yalhı 01:12, 29 Mart 2008 (UTC)
  • noumenon selam, şu maddeye bir göz atabilir misin. eski katkılar tamamen değiştirilmiş, yenisi de oldukça sorunlu görünüyor. kolay gelsin. --kibelemesaj 10:17, 30 Mart 2008 (UTC)
rica ederim, işimiz.. :) --kibelemesaj 09:45, 31 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar. Deccal esprisi ile umarım haddimi aşmamışımdır. Havayı yumuşatmak istemiştim. Saygılar.--Abuk SABUK 22:57, 30 Mart 2008 (UTC)

Portal:Haberler[kaynağı değiştir]

Portal:Haberler kurulabilir mi. bu güncel olaylar ve haberler orada yer alabilir. bu portalın ana sayfasındaki ingilizcedeki güncel habaerler bölümünü ana sayfaya bir kutu içinde de taşırsak güzel olur. böylece ana sayfadaki gündemdeki maddeler güncel haberlerden bağımsız olarak rahat bir şekilde sunulabilir. ingilizce ana sayfada böyle bir uygulama mevcut. ve şu portala atıf yapıyor. en:Portal:Current events. --Qwl ye yaz 08:00, 1 Nisan 2008 (UTC)

Denetçi İsteği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lütfen buraya dikkatinizi çekmek isterim. Saygılar!

--Vüsal Ağayev 18:49, 1 Nisan 2008 (UTC)

İyi Akşamlar[kaynağı değiştir]

Sayın Noumenon;

İyi olduğunuzu umuyorum. Birileri tarafından girilen Devrim Erbil madesini 11 Ağustos 2007 tarihinde VP.HS g9 gerekçesiyle sildiğinizi hatırlatıp; üzerinde çalışmış olarak girdiğimi iletmek üzere sizi rahatsız etmek istedim. Saygısızlık olmasın diye. Uygun bir zaman diliminde maddeye bakabilir misiniz?

Önerilerinizi ve bana ışık tutacak eleştirilerinizi bekliyorum. Sevgilerimle hoşçakalın. Kapçak 18:57, 1 Nisan 2008 (UTC)

Telif hakları..[kaynağı değiştir]

Sayın Noumenon;

Bu denli yoğun işleriniz arasında incelik gösterip; ayırdığınız zaman ve yaptığınız uzun açıklamalar beni mutlu etti. Bundan böyle yapacağımız yanlışların en aza ineceğinden emin olabilirsiniz.

Devrim Erbil maddesindeki "Adil Kullanım" resimlerini öneriniz üzerine kaldırıyorum. Hocama e-mail attım. Kedisinden yanıt bekliyorum. İçtenlikli önerileriniz için çok teşekkürler.. Sevgiler. Kolay gelsin.Kapçak 14:06, 2 Nisan 2008 (UTC)

Selam, nasılsınız? Sö-dev'i kullanabilir miniz? Hiung-nu maddesinin başlığı Büyük Hun İmparatorluğu yapılmıştır. Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de görebilirsiniz. Bu adlandırmanın siyasi olup gayri ilmi olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak içerikte ciddi sorun yoktur. Yine sadece başlık meselesi. Bu mesele aslında benim hatamdan kaynaklanıyordur. Daha önce Kullanıcı:Erdall'ın açtığı Hiungnu maddesiyle w:az:Böyük Hun İmperiyası'nın Türkçesi mevcuttu. Bu ikisi aynı konuyu anlattıkları için birleştirelim dedik. Ancak birleştirme işini beceremediğim için geçmiş kayıdı kaybolmuştur. İtiraf edersem bu konuda tartışmaya girmek istemiyorum. Çünkü artık tarih bilimi değil inanç haline gelmiştir. Şimdilik taraflı şablonu ekledim. Fakat Sö-dev daha uygun olduğunu düşünüyorum. İçeriğinde ciddi sorun yoktur. Sadece yine sadece başlık....Öneriniz var mı? Viki'ye göndüğünüzde ilgilenirseniz sevineceğim. Kendinize iyi bakın. Hoşça kalın. 07:57, 4 Nisan 2008 (UTC) Bu imzasız yazı Takabeg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Selam:) Adı geçen kullanıcı her fırsatta Türkçesinin kötü olduğunu söylemekte olduğu için ayrıca Türkçenin ya da başka herhangi bir lisanın zayıflığını cehalet olarak görmediğimden dolayı yorumlarımının arkasındayım:)) --maderibeyzaileti 13:19, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • Teşekkürler ama dediğim gibi ben kullanıcının Türkçesinin yetersizliğini yazdıklarımı anlayıp anlamadığından emin olmadığım için vurguladım yoksa bir dili bilmek ya da bilmemek cehaletin ölçüsü olamaz. Güruh sözcüğüne gelince evet TDK'daki anlamı açıktır ancak toplumumuzda yerleşmiş olan odur ki, güruh genellikle grup ya da topluluk anlamında kullanılmaktadır. Ben de tabii ki bu manada kullandım. İçiniz rahat olsun:))) --maderibeyzaileti 13:49, 10 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba...Şikayet sayfasında verdiğiniz kararda geçen tüm topluluk bu sözcüğün hakaretamiz bir sözcük olduğunu bilsin ve kullanımının VP:KSY kapsamında uyarı veya engellemeye yol açabileceğini de anlasın sözleri sebepti, orada yorumda bulunmama...Açıklamalarınızı da okudum. Vikipedinin şikayet, karar ve ceza konularında bazı eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Ama şu an yeri değil, belki daha sonra sizinle paylaşmak uygun olabilir...Hoşcakalın...Vikipedist 11:35, 11 Nisan 2008 (UTC)

Süresiz engelleme hakkında[kaynağı değiştir]

Selam. Kukla, Yasal tehditler v.s nedenlerinden süresiz engellenmiş arkadaşlarımız hakkında 'case by case' olarak tekrar değerlendirmemiz gerektiğini hissediyorum. Anladığım kadarıyla süresiz engellenen arkadaşlarımızın anonim vandal olma ihtimali yüksektir. Yanlış anlamadıysam dün de bu sebepten Eldarion'a karşı vandalizm yaşanmıştır. Uzun vaadede düşünerek, durumlara göre, vikipedi ortamına geri dönmelerine yol açılması mümkün müdür? Yoksa fazla pollyannacı mıyım? Düşüncenizi öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:23, 12 Nisan 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Vandalizm saldırıları kolay bir biçimde önlenebilir ve en kötü ihtimalle geride geri alınması gerekilen 10-20 madde bırakır. Oysa fitne çıkaran trollerin eylemleri toplulukta geri dönülmez yaralar açar. Yani bir trollü, topluluğa zarar veren, bile bile kuralları artık geri dönülmeyecek bir biçimde defalarca delmiş olan bir kişiyi vandal olur korkusuyla engellememek Vikipedi'ye çok büyük zarar getirir. Ama bunun ötesinde; bizim zaten çeşitli noktalarda pek de takdir yetkimiz yok... özellikle yasal tehdit, kuklacılık gibi birkaç unsur çok ciddi suçlar ve diğer Vikipedilerde de durum bizdekinden farklı değil. Nitekim sunucularımız ABD'de olduğu için işe yasa karışan unsurlarda her adımımızı çok dikkatli atmak zorunda kalıyoruz; biliyorsunuz ABD'de özellikle tehdit çok farklı sonuçlara yol açabilecek duruma sahip... bizde işlenen yasal tehditlerin büyük kısmının nefret suçları kapsımına alınabilecek vs. tarzdaki yorumlar olduğunu düşünürsek iş iyice çığrından çıkıyor. Nitekim politikalarda bu açılardan çok sabit...
  • Süresiz engellemeler cidden çok nadir veriliyor. Hele de İngilizce Vikipedi gibi diğer büyük Vikipedilerdeki durumla bizdekini kıyaslarsak, cidden çok daha sabırlı, anlayışlı ve iyi niyetli hareket ettiğimizi söyleyebilirim... bazen bu doğrudan bizim bir ansiklopedi olarak yıpratılmamıza sebep olsa da. Unutmayınız ki Türkiye daha geçen gün Google Groups'u engelledi yasa kararıyla. Burayı gerçekten seven bir kişi, Türkiye Cumhuriyeti'nden erişimimizi kapattırmakla/buna yol açabileceğini ima eden yasal girişlerde bulunur mu? Belki inanmayacaksınız ama bunu yapan oldu ^_^ Yani bu yasal tehdit veya kuklacılık işleri hiç de küçümseyebileceğimiz, "canları sıkılmış yapmışlar affedelim" diyebileceğimiz olaylar değil... zaten bu gibi hassas ve marjinal durumlarda, politikalarda değişiklik yapmamız da pek söz konusu değil; örneğin yasal tehditlere karşı uyguladığımız politika ABD kanunları açısından çeşitli yasal gereklilikler göz önünde bulundurularak konmuş, ortaya çıkmış. Bazı bu tip marjinal noktalarda inisiyatif kullanmamız pek söz konusu değil... ama cidden bir dakikanızı ayırıp düşünürseniz, burayı, buraya cidden ansiklopedi yazmak için gelen bir kişinin bu marjinal, bir-iki özenle seçilmiş cidden hassas ve zarar verici duruma düşmeyeceğini anlarsınız. Nitekim ben kayıtlı bir kullanıcı olarak üç yıldır, anonim olarak çok daha fazladır buradayım ama gördüğüm, bu tip vakalar (ki sayısı bir elin parmaklarını geçmez) hep haklı kararlardı, Vikipedi'yi güçlendiren, yarar getiren kararlardı.
  • Elbette benim de hoşuma gitmiyor insanların bu duruma düşmesi... ama buraya katkıda bulunan iyi niyetli insanların, "şu maddede tarafsızlık sorunu var dersem birisi beni mahkemeye şikâyet eder mi şucu/bucu suçlamasıyla" tarzı bir fikre kapılmadan, bu tip kaygıları hissetmeden yollarına devam etmeleri çok daha önemli. Buraya cidden harika katkıları bulunan, buraya yıllarca emek sarf etmiş nice güzel insanların, sırf bu yasal tehditler, sonu gelmez ve buraya zarar verme amaçlı kuklacılık yollu eylemler sebebiyle burayı bıraktığına şahit oldum. Herkes sizin veya benim kadar kararlı olmayabilir... herkesin durumu farklı olabilir. Herkesin barışçıl ve rahat bir şekilde buraya katkıda bulunabilmesi, bile bile buraya zarar vermek isteyen insanlara karşı yumuşak davranmamızdan çok çok daha önceliklidir. Umarım kaygılarımı ve bu konularla ilgili gerçekleri anlatabilmişimdir... ayrıca unutmayınız: bu tip hassas işlere bir de inisiyatif, "case by case" değerlendirme sokarsak (ki politikalar gereğince bu mümkün değil ama), zaten çoğu konuda tarafsızlığı yakalayamadığımız aşikârken, bir de bu konuda da beceremeyeceğimiz tarafsızlık, bize neler kaybettirir? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 01:09, 15 Nisan 2008 (UTC)
Tekrar selam. Çok uzun yanıtınız için teşekkür ederim. Her zamanki gibi güzel anlatmışsınızdır.
+ Tarafsızlığı yakalamaya çalışıyorum. Bu tür şablonların vikipedistler için olmaktan ziyade okuyucularımız için kullanıldığını ve kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Fakat ne yazık ki tarafsız şablonlara rahatsızlığı hissedenler oluyor. Belki kendileri için tarafsız değildir ve belki de tarafsız olmadığına inanıyorlar. O yüzden 'bile bile buraya zarar vermek isteyen insanlar' olup olmadığını bilemeyiz. Belki yaptıkları değişikliklerinin propaganda olduğunun farkında değildir. Bu tür meselelerde sorunların yaşanmaması için de sö'li (sistemik önyargı'lı) şablonları uygulanmaya sokmamız gerektiğini düşünmekteyim. Denetçi veya hizmetli olduğunuz için değil çeşitli konularda uzmanlık bilgilere sahip olduğunuz ve tarafsızlık konusundaki değerlendirmenizin sağlam olduklarını gördüğüm için arada bir size danışıyorum (Vikide kişisel yorum yasak gerç...) Fazla yük getirmiş olduysam ve oluyorsam açıkça dile getirebilirsiniz:) Saygılarımı sunarım. Size başarılar. Takabeg ileti 05:30, 15 Nisan 2008 (UTC)

Pengşaı adası[kaynağı değiştir]

Yazdığınız Penglai makalesi Penglai ile karışmasın diye ismini değiştirdim. Bir de merak ettimö nerden esti bu maddeyi yazmak?

Destek oyunuz için teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Sonunda bir konuda en azından bana destek çıktığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim

Lütfen buraya göz atınız...

SBM ileti 15:36, 15 Nisan 2008 (UTC)

Sanırım siz yanlış anladınız, ben size teşekkür etmek istemiştim. Bir ültimatom yoktur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. SBM ileti 13:39, 17 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Sizin de katkınız olduğunu bildiğim Felsefe portalının kapatıldığını üzülerek gördüm. Bunun sebebini öğrenme imkanımız var mı? Peregrinus 17:16, 15 Nisan 2008 (UTC)

Sindirim sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Sindirim sistemi maddesinde Almanca bir resim kullanılıyordu. Bu resmi İngilizce'sinden Türkçe'ye çevirdim. Ancak özellikle "ortak safra kanalı" ve "wirsung kanalı" hakkında emin olamadım. Maddeyi başlatan kişi olarak size danışmak istedim. Müsait olduğunuzda resmi inceleyip bir sorun varsa bana bildirebilir misiniz?
İyivikiler... homonihilis ileti 18:36, 22 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba,
"Ana safra kanalı" değişikliğini yaptım. Aktif gözüken doktor kullanıcı bulamadım ama maddenin tartışma sayfasına bir not bıraktım. Konuyla ilgili kullanıcılar, bir sorun varsa bildireceklerdir. İlginiz için teşekkürler.
İyivikiler... homonihilis ileti 18:22, 24 Nisan 2008 (UTC)
  • Gelmişken bir iyi akşamlar dileyeyim, teşekkürler iyi çalışmalar--Atacameño 00:29, 26 Nisan 2008 (UTC)


Nightwish'in KM oylamasında adil kullanımlı resimlerden dolayı karşı oy kullanmışsınız. Ben de adil kullanımlı resimleri kaldırdım. Yeniden maddeyi incelemeye ne dersiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Nazzzz 15:36, 26 Nisan 2008 (UTC)

Asıl ben teşekkür ederim önemli bir sorunu bildirdiğiniz için.--Nazzzz 07:02, 27 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon. Bende güzel mesajınızdan dolayı size teşekkür ederim. Amacımız kaliteli bir ansiklopedi oluşturmak olduğundan, tarafsızlığa çok önem veriyorum. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 14:16, 27 Nisan 2008 (UTC)

Şablon ve kategori sorunu[kaynağı değiştir]

Öncelikle merhaba Noumenon benim kategorilerle ilgili bir sorunum var, daha önce de size sormuştum belki yine çözebiliriz diye tekrar size soruyorum. Az önce şu şablonu yaptım, şablon zaten James Clerk Maxwell maddesinde vardı, geriye sadece şu kategoriyi açmak kaldı ama şuan kategorinin içi boş. Sorun nedir acaba? Neden böyle oldu? Diğer şablon örneklerinden hiçbir farkı yok ama anladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..--Rhnileti 18:45, 27 Nisan 2008 (UTC)

Sormayın bu kategoriler üç beş ayda bir beni böyle çileden çıkarıyor, ben de 1 saat uğraştım acaba hata mı yapıyorum diye ama sistemden de olabilir dediğiniz gibi. Başka maddeye eklemedim daha taslağı. --Rhnileti 19:14, 27 Nisan 2008 (UTC)

[Şimdi baktım düzelmiş belki dediğiniz gibi sistemde gecikme olmuştur ya da silince kendine gelmiştir :) İlgilendiğiniz için teşekkürler.] --Rhnileti 19:31, 27 Nisan 2008 (UTC)

Rahmetli kelimesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Ölüler için kullanılan rahmetli kelimesinin VP:TBA politikasına uygun olup olmadığı konusunda fikrinizi belirtebilir misiniz? Eğer VP:TBA'ya tersse bu kelimeyi maddelerden çıkarmak için çalışacağım. Ben karar veremedim. Teşekkürler.--Burak ileti 00:19, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • Peki, çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.--Burak ileti 07:35, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • nou selam, şu Seyyalî maddesine bir bakar mısın. levent abi de aynı nedenle silmiş. teşekkürler. --kibelemesaj 16:23, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • teşekkür ederim. sezgilerim bana çok çok çok bulunmaz biri olduğunu söylüyor.. :) zaten varsa da bir kayda değerlik meselesi var. bir de şöyle durumlar var üstüne üstlük.. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:33, 28 Nisan 2008 (UTC)

İyi ama Aleviler, Caferi mezhebinden gelir.[kaynağı değiştir]

Sen kalkmış sünnileştirmeyi de aşarak, Alevileri İslam'ın dışına ittin. Ki Anadolu'nun Ehlibeytçe İslamlaştırıldığını bilmen gerekir. Senin yorumlarını doğrusu ile tabii ki değiştireceğim. Yaptığın çok yanlış ve tehlikeli. Aleviler 12 İmam soyundan gelen Dedelerin önderliğinde dini ibadetini yapar. Fıkıh alanında ise İmam Cafer-i Sadık'ın ortaya koyduğu anlayışı benimser. İran'ı Ortodoks Şii yapan Kızılbaş Türk Safevi Devleti değil midir? Şimdi hem Alevileri İslam dışı gösteriyorsun, hem ayrı bir etnik grupmuş gibi gösteriyorsun, hem de Şia'yı parçalara bölmeye çalışıyorsun.

Anlamadığım diğer nokta İmam Ali'nin resmini neden sayfadan çıkarıyorsun. Burada kimsenin neyi nasıl görmek istediği değil, gerçeği bütünüyle ne olduğudur. İslam'ın Türk toplumuna yerleşmesi Ehlibeyt tarafından gerçekleştirildi. Koca Ahmet Yesevi Türkistan'da, Hace Bektaş-ı Veli Anadolu, Balkanlar ve Kuzey Batı Suriye'ye 12 İmamcı İslam anlayışını yaydı ve yerleştirildi. Resmi tarihtekinin aksine Anadolu ve Balkanlara sünnilik 16. yy sonrası Yavuz Selim'in emevi arab ulemasını Anadolu'ya getirmesi ile yerleşti. Bunu dönemin sünni camisi ve Alevi Dergahı sayısı ile saptayabilirsin.

  • uyarı meselesi uyarısı için teşekkürler. eline sağlık. :) --kibelemesaj 16:52, 28 Nisan 2008 (UTC)

Alevilerin daha kim olduğunu bilmiyorsun, bu endişe verici, inşallah sünni partizanı düşünceleriniz yoktur. Alevilikte Ehlibyet( 12 İmam ) soyundan gelen din adamları sınıfı bulunur. Bu ülkeye İslam'ı taşıyan ve yerleştiren, sonraları baskı görseler bile Kurtuuş Savaşı'nda en başta Türk yurdunu savunan Aleviler bazı şahısların görmeyi istediği şekilde tanımlanmayı haketmiyor. Bunun için Alevi İslma kurumlarının kaynaklarına başvurup, kaynak gösterseydiniz çok yararlı olurdu. Bilindiği gibi Caferilikte usuli-ahbari ayrımı kızılbaş Safevi Devleti ile kitlesel ve heterodoks olmayan Şia'nın kabulü ile ortaya çıktı. Heterodoks anlayış Türkistan'dan Anadoluya göç sonrası ve Pakistan Sindh'teki Hinduların İslam olması sonucu ortaya çıktı ikisinde de İslamın Onikici Caferi anlayışı benimsendi. Türkistana daha önce Ehlibeyt genel ortodoks Şia'yı getirmişti. İşte Koca Ahmed Yesevi, Hüseyin Baykara ve Yusuf Has Hacib, Timur, Uygurlar... Anadolu Aleviliği İsmaili Alevilerin Alamut Devleti uygulamalarından da etkilenmiştir. Kardeşim ne olursak olalım, Türklere s,nniliğin önce Selçuklu hanedanınca Nakşibendi tarikatının güçlendirilmesi, 2- Yavuz Selimin hem Mısırdaki sünni ulemayı Anadoluya taşıması, kızılbaşlara karşı orduyu ve Şafi Kürt Aşiretleri kullanmasını ve ne yazıkki Babası Beyazıtın Yeniçeriler gibi Alevi-Bektaşi olduğu gerçeğini ortadan kaldırmak. Dediğim gibi en büyük kaynak 16. yy öncesi Alevi Dergahları ile sünni camileri arasındaki astronomik farktır. Alevi ozanların 12 İmamlara bağlılığını binlerce kez deyişlerde dile getirmesi. İmam Ali'ı, 6. İmam Cafer-i Sadık'ı, Anadolu Aleviliğini kuran Hace Bektaş Veli'yi pir, rehber kabul ettiği gibi apaçık gerçeği inkar etmek, kör gözle filin ayağına dokunup fil denilen şey sütundur demek ile eşdeğerdir, kaldı ki Ehlibeytin, İmam ALi'nin, Hz. Muhammed'in Şia'sı (Takipçisi) , Alevisi(Alevisi) bu Türk İslam anlayışını inkar edebileceğini aklımın ucuna şimdilik getirmiyorum. İyi geceler, İyi Çalışmalar.

teşekkürler[kaynağı değiştir]

mesajınız için teşekkür ederim, uyarılarınız için de ayrıca teşekkürler.. ancak mesajlarımda iyi niyetliyim, kimseyi hedef almadım/almam.. paylaşımlarıma devam edeceğim, seyyali maddesi için de umarım doğruluğu onalylanır, madde girilir.. tekrar tşk --Vikipedistviki 18:59, 28 Nisan 2008 (UTC)Vikipedistviki

Anlayışın için teşekkürler ama[kaynağı değiştir]

Biri çıksa şimdi son peygamber benim dese bunu ilahi dinler esasında açıklamak mümkün mü, diyanet maalesef Türklerde, Anadolu'da sünnilikten önce var olduğu kanıtlanan Alevi İslam'ı sünniliğin iç tarikatı gibi üzücü ve asimile edici tutumdadır, ki Alevi köylerine sünni camisi yapmakta. Almanya'nın hegemonik etkisindeki ve bakabilirsin Ab'nin Türkiye'ki Aleviliği İslam'dan ayrıştırmaya yönelik bütçeleri (kendi ağızlarıyla ingilizce metinde yazmışlar) ve ondan pay almak için sünniliği bırakıp, Aleviyim diyen R. Mauroğlu gibi insanların görüşleri siyasal görüşlerdir. Bir inançı ele alırken esas alınması bilimsel şart olan kriter gereği, Alevilikte Ehlibeyt'e sormanız gerekir. Hangi Ehlibeyt'e Anadoluyu İslam eden Koca Ahmed Yesevi'nin ve Hacı Bektaş Veli'nin temelini kurduğu Anadolu,Blkan, Kuzeybatı Suriye'deki merkezi Hacı Bektaş olan Alevi ocak dedelerine sorulmalı. Onların doğrudan ya da en azından katkıda bulunduğu kurum ve kaynaklar dikkate alınmalı. Sırf kendi mezhebini Anadou'da kalıcı tutmak için Alevileri, Caferileri hatta tüm şiileri İslam dışı sayan, Kuran aleyhini smöylese dahi, onların Batı'nın hristiyan ve Kürtleri ve Alevileri Ermeni sayan (Kızılbaş Türkmen Aşiretleri ve aşiretin ocak dedeleri belli iken) politikalarına karşı sadece doğruları ve onun üstünde bulunuduğu zemin neyse (din olsun, mezhep olsun) onu esas alan bilimsel yaklaşımı savunmak en yararlıdır. Teşekkür ederim hassasiyetin için. İyi geceler ve çalışmalar.--Zaferreis 21:56, 28 Nisan 2008 (UTC)


İslam maddesi[kaynağı değiştir]

Selam, Noumenon. Çalışmanızı takip ediyorum. Madde gerçekten güzelleşiyor. Elinize sağlık. Şimdi bi kaç nokta...

1. Bilgiğim kadarıyla Ayetullah seçilmek için Oniki İmam soyundan gelmek şart değildir.

2. Emeviler'e karşı ilk direnişin başında yer alan Zeyd bin Zeynelabidin'in adını alan Zeydiyye mezhebi ilk Şii mezheplerdendir.

diyor. Ancak daha önce de Emevilere karşı direnişler yaşanmıştır. Örneğin, Muhtar İsaynı (685). Burda ortaya çıkan Kersanilik ilk Şii mezhebidir, sanırım. Zeydiyyenin direnişi 740 yılındaydı.

Gerç siz yazmadınız. Daha sonra göz atarsınız. Ben Şiilik ile ilgili maddeleri açmaya çalışacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:51, 30 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Bu türden pek fazla siteye rastlamadığım için danışma ihtiyacı hissettim, şu siteye göz atabilir misiniz? En altta "Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License" ile lisanslandığı yazıyor. Kimi zaman bu gibi serbest lisanslar yalnızca sitenin yazılımını kapsıyor, burada yanılmıyorsam sitenin içeriği söz konusu. Öte yandan biraz daha yukarıda da "© 2008 İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi" ibaresi bulunmakta. Siz nasıl yorumlarsınız? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 14:49, 30 Nisan 2008 (UTC)

Şüphe halinde telif hakkının saklı olduğunun kabul edileceğini biliyordum ama, sitede o ibareyi görmüşken fikrinizi almak istemiştim. Söz konusu CC lisansı hakkında ise fazla bilgim yoktu. Yanıtınız için çok teşekkür ederim. --Yabancımsj 15:56, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Onlarca hizmetli okudu o yorumumu. Bir tek siz nezakete aykırı buldunuz. Bir uygulama saçma ise saçmadır. Bir yorum bana saçma gelmişse saçmadır. Saçma sapan sözcüğü bana göre nezaketsizlik değildir. Bana göre !!!... Bana göre saçma olan size göre değildir. Size göre nezaketsizlik olan şeyse bana göre açıksözlülüktür. Açıksözlülüğüm politikalarınıza aykırı ise buyurun engelleyin. Uyarı alma yaşını (vikiyaşını) çoktan geçtim. İyi günler/geceler. --maderibeyzaileti 21:21, 3 Mayıs 2008 (UTC)
  • Gereksiz bir tartışma. Orada olumlu oy veren arkadaşların şahıslarına hiç bi sözüm yok. Ancak bazı gerekçeler gerçekten saçma sapandı. Gerekçelendirmek şart ise en azından gülünç gerekçeler sunmayalım. Kimse de boşu boşuna alınmasın. Zira son günlerde vikipediye ayırabildiğim süre çok kısıtlı. Bunu da gereksiz tartışmalar ve kişisel alınganlıklarla harcamaya hiç niyetim yok. --maderibeyzaileti 21:39, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

  • Sayın kardeşim Noumenon, sana mesaj atmak istememiştim, ama sen ısrar ettin, hadi bakalım, iyi geceler.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ödülünüz için teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz. Kabul etmek ne demek, değer verip ödül göndermişsiniz, başım üstüne...
İyivikiler... homonihilis ileti 21:58, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Ödül için çok teşekkür ederim. Horowitz'in mükemmel yorumuyla bu Mozart kulaklarınızın bayram etmesi için birebir, umarım beğenirsiniz. e.c. 22:43, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Mükemmel Kullanıcı sayfası Yıldızı
{{{1}}}

Kullanıcı sayfası

  • Naçizâne fikrimi sorarsanız kullanıcılara yıldız vermek hoş bir fikir değil (üstelik bu tip ödüllere sıcak bakmayan bir kullanıcı olduğunuzu hatırlıyorum) yine de kulanmayı makul buluyorsanız , buyurun ilki sizin olsun. İyi geceler, iyi çalışmalar. Eu EPISTVLA 22:44, 4 Mayıs 2008 (UTC)
Selamlar.Nezaketiniz için teşekkürler,zahmet etmişsiniz.Tekrar teşekkürler,iyi çalışmalar.--Eldarion 22:45, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Koşan Adam Yıldızı[kaynağı değiştir]

Güzel hediyeniz için çok teşekkür ederim :) Katkıları teşvik edici bu ödüller ne zamandır unutulmuştu. Tekrar gündeme getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Kullanıcı sayfama hemen taşıyorum :) İyi çalışmalar. --Math34 23:07, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. İslam maddesini VP:SMA olarak gösterebilir miyiz? Yoksa önce işiniz bitsin mi? Bence şu anki haliyle de SM olmaya layıktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:20, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Yüksek Kültür Yıldızı[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum : )) bu kadar kısa bir teşekkür yazısı yazmak içime sinmiyor ama kelime bulamadım inanın ki : )) çok sağolun : ))--Berfu 04:30, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar;

Sizden uzunca ve içli bir mesaj aldım. Anlatmak istediklerinizi genel olarak anlasam da benimle olan ilgisini ve bana vermeye çalıştığınız mesajı anlayamadım. Açıklarsanız daha uygun bir cevap verebilirim.

Hoşçakalın. Gülümsemeyi unutmayın. Çapasapı ileti 08:50, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar, ödül için çok teşekkür ederim, mesajınız mutlu etti , kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar.--Gökhan 03:20, 6 Mayıs 2008 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

  • selam nou, islam maddesi toparlandı sayılır. eline sağlık. bir ara vaktin olunca kayda değerlik etiketi eklenmiş sayfalara da göz atabilir misin rica etsem? kolay gelsin. --kibelemesaj 21:10, 6 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Docbaba'nın şurada söz ettiği wiki projesi hakkında bilginiz var mı acaba? Kendisinin açtığı bir maddeden şarkı sözlerini telifli olduğunu düşünerek kaldırmıştım, mesajlarında verdiği bilgiler üzerine yeniden ekledim. Gözden kaçırdığım nedir? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 11:08, 8 Mayıs 2008 (UTC)

  • Şarkı sözlerinin telifli olduğunu biliyorum ama söz konusu site kafamı karıştırmıştı. Mskyrider şu mesajında ilgili kullanıcıyı bilgilendirmiş. Teşekkürler. --Yabancımsj 13:18, 9 Mayıs 2008 (UTC)

[1] adında bir dosya var. iyi çalışmalar. --Boyalikus 11:21, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursi sayfasında tartışmalar[kaynağı değiştir]

Tartışma:Said Nursî 'de son yazılanlar ile ilgili bir fikriniz var mı? Maddedeki en son sizin düzenlediğiniz tartışmalar ifadesi değiştirildi. Düşüncelerimi maddenin tartışma sayfasında yazdım. Gösterdiğim kaynaklar asılsız, geçersiz, güvenilri değil diye reddediliyor. Tartışma sayfasında bir sonuca varamıyoruz.

Eski hali şuydu:

Tartışmalar(eski)[kaynağı değiştir]

Said Nursî'nin hareketleri ve eserlerinin muhtevası sebebiyle birçok tartışma vuku bulmuştur. Bunların çoğunluğunda Risale-i Nur'un içeriğindeki bazı kısımların İslamî kaynaklara uygunsuz olduğu iddia edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yazılan Nurculuk adlı eserde, risalelerin içeriğinin "müslümanlık esaslarına göre dini ve ilmi kıymeti olmadığı" bildirilmiştir. Risale-i Nur'un ilhamla yazıldığı, müellifince gaybden ihtarlar alındığı, Kuran tefsirine "mananın tahammül edemeyeceği tarzda batıni ve indi manalar" verildiği eleştirilerini ortaya çıkarmıştır. Her ne kadar ilham kavramı özellikle tasavvuf literatürü içerisinde İslam yazınında kendisine yer bulmuş olsa da, Kur'an'da bariz bir şekilde yer almamaktadır.

Yeni Hali Şudur:

Tartışmalar(yeni)[kaynağı değiştir]

Resmi kaynaklara göre Said Nursi ve eserlerinde bir suç unsuru ya da yanlış bilgilendirme içermemektedir. Bununla beraber, Said Nursi ve Risale-i Nur temelinde çeşitli suç isnatları, karşıt görüşler, farklı değerlendirmeler ve tartışmalar günümüzde de sürmektedir. Atatürk'e hakaret, bölücülük, halkı isyana teşvik etmek, şeriat devleti kurmak gibi konulardan açılan davalardan beraat etmiştir. Teşekkürler, --Bruno Giordano 12:31, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Belki internetten de bulabilir, araştırmak lazım. [2] Şeriate yönlenmiş durumda. Biz de İslam maddesi içerisinde iki yerde İslam Hukuku gördüm, ve yine Şeriat maddesi var. Belki yönlendirme yapmak istersiniz. iyi çalışmalar.--Boyalikus 14:50, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Mesajınız için teşekkür ederim. Olay iki kullanıcı arasında içinden çıkılmaz bir hal almıştı. Başka deneyimli kullanıcıların katkılarına ihtiyaç şart hale geldi. --Bruno Giordano 14:55, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Bu kullanıcı SN maddesindeki ifadeyi ısrarla değiştiriyor. Son değişiklik böyle. T: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Said_Nurs%C3%AE&diff=3357645&oldid=3339282 59. satırdaki değişiklik. Tartışmada herkes hemfikir gibi görünüyor ama kullanıcı ısrarlı. FG davası iddianamesinde dib'in yayınladığı bir eserden bahsediyor. önce kitaba şüpheli dedi düzeltildi, şimdi de değiştirdi. Fikriniz nedir? Ben maddenin sahibiymiş gibi görünmek istemiyorum. Ortak bir karar olması lazım.--Bruno Giordano 06:46, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar, hassasiyetiniz, desteğiniz ve hediyeniz için teşekkürler, iyi çalışmalar…--Düşünenadam 18:20, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Mao-Tun (başlığı tuhaf olmuş) maddesine bakar mısınız? Şimdilik "Hiung-nu - Hun" meselesini kenara koyarak (zaten o maddede tartışmak uygun değildir) sırf kaynaklara bakıyorum da tartışma sayfasında gösterdiğim gibi kaynaklara güvenemiyorum. Biri İngilizce wikideki aynı maddede kullanılan tek kaynak The Turul clan, From Scythia to the City of King Attila. Dezso Dummert, Budapest, Hungary, 1978, diğeri de hyperhistory.com. Bunlara nasıl ittiraz edebiirim? İlgili viki kuralları varsa öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:29, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Başka bir konu. İslam maddesindeki 'İslam' kelimesini 'İslâm' olarak değiştirmiştim. TDK'da 'İslâm' kelimesi 'İslam' olarak değiştirildi mi acaba? Öyle ise haberim yoktu. Takabeg ileti 20:40, 10 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Ne TDK ne de Dil Derneği İslâm lafzını kullanıyor. Son dönemlerde bazı İslamî yazında kullanıldı... fakat aslında pek de doğru sayılmaz. Zira oradaki i Arapça orijinalinde zaten çok keskin ince bir i değil... Her neyse; sözlükleri takip etmek zorunluluğumuz olduğu için İslâm dememiz mümkün değil. İsterseniz yaptığınız o tipteki değişiklikleri geri alın? Daha önce bunu tartışmıştık ve bu karar çıkmıştı zaten. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:49, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Benim kullandığım TDK sözlük 1998 baskısı. Yenisini satın almadığım için modayı yakalayamadım:) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:54, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Neden TDK İslâm'ı İslam olarak değiştirdi? Bu soru viki ile doğrudan alakalı değildir de merak ettim. Belki siz biliyorsunuzdur. Takabeg ileti 21:08, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Göz misafiri oldum, bir küçük bilgi vereyim. ^ artık sadece anlam ayrımı yapmak amacıyla kullanılıyor. Örneğin "hala" ve "hâlâ", "kar" ve "kâr" kelimelerinde olduğu gibi. Bir de Arapça ve Farsça'dan gelmiş kelimlerde ince k ve g harfleri varsa, bunların ardından gelen a ve u harflerinde de ^ kullanılıyor. Örneğin "dergâh". Bu durumda eskiden şapkalı olan "İslam" ya da mesela "imla" artık şapkasız. En azından TDK bu kuralları benimsemiş.
İyivikiler... homonihilis ileti 21:39, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Bu arada siz de şapkalara yeni bir kullanım alanı sağlamışsınız. ^_^ İyivikiler... homonihilis ileti 21:48, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Said Nursi sayfası[kaynağı değiştir]

Bazı kayıtsız kullanıcılar IP adresiyle tartışmaya dahil olup Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanmış ve mahkemeye kanıt olarak sunulmuş kaynakların sahte veya taraflı olduğunda ve kaynak kabul edilemeyeceğinde ısrar ediyor. Diyanet işleri başkanlığının hazırladığı belgeyi siyasi entrika olarak gösteren yayın organı da belgenin sunulduğu davada dava edilen Fethullah Gülen'in yayın organı olan Aksiyon. Bu konuda fikriniz nedir? Açıkçası bir kukla durumundan da şüpheliyim. Saygılar, --Bruno Giordano 13:26, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Orda mısınız? küfür yazılmıştır. İlginize. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:09, 11 Mayıs 2008 (UTC)

+ Kullanıcı:Kibele halletti. Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 16:11, 11 Mayıs 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0slam&diff=3326857&oldid=3326844 Sanırım bu değişiklikle kaldırıldı ama direk CIA'e bağlantı değil. İngilizcem pek iyi değil, o yüzden asıl kaynağa ulaşamıyorum.

Şu anki hali daha iyi gözüküyor. Zaten bu rakamları doğruya yakın belirleyebilecek herhangi bir araştırma da duymadım. Bu şartlarda, net bir arakm vermek doğru olmayacaktır.

Ödül için teşekürler.[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle nazik ödülünüz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince birşeyler yapmak istiyorum. Şimdilik katkılarım daha çok İnkalar ile ilgili olsa da diğer alanlara da kayacağım umarım. İlginiz için tekrar teşekkürler. İyi bir gönüllüden böyle bir ödül almak güzel. Hoşçakalın. --Manco Capac 19:59, 11 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar, nasılsınız? Fonksiyonlarımı özelleştirmek için user.js ve extedit.js sayfalarını açtım ve monobook.js sayfama ekledim. Extedit.jsdeki fonksiyonları kullanabiliyorum, ama user.jsdeki fonksiyonları defalarca tarayıcımın belleğini boşaltmama rağmen, defalarca kontrol etmeme rağmen çalıştıramadım. Yaptığım iki başvurudan da netice alamadım ve danışmaya devam ediyorum: Ne yapmalı, nerede hata yaptım acaba? Sanırım fazla şey istiyorum, ama yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin. ^_^ (kullanıcı:Noumenon'dan alıntıdır)--Burak ileti 22:41, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Çok çok teşekkür ederim sorunu hallettiğiniz için. ^_^ Yani günlerdir bir string işareti için dertleniyormuşum. Neyse bunu da öğrendik. Evet, fonksiyonların hepsi tıkır tıkır çalışıyor -hatta saydım-. Uzak doğu smileyi için de teşekkürler. İlk defa sizin iletinizde görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Artık kullanırım. ^_^ Tekrardan ve çok çok teşekkür ederim. Hoşçakalın! ^_^--Burak ileti 19:49, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Sabra ihtiyacım olacağını biliyorum, teşekkür ederim. Takıldıkça kapınızı da çalabilirim. Bağlantısını verdiğiniz politikaları okumuşluğum var; ancak özellikle VP:KP ile VP:YKP'yi daha dikkatli okuyup özümsemem gerek. Sağolun. --Yabancımsj 11:21, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Size inanamıyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar; Ben çapasapı. Bugün işyerimde vikipediye tekrar girdiğimde şok oldum. Çünkü hiç tanımadığım birisinin kuklası olduğum için engellendiğim yazıyordu. Bunu yapan kişi de oldukça tecrübeli bir hizmetli. Nasıl böyle bir sonuca vardı bilmiyorum ama bu hareketiyle Eldarion'un ve İslam maddesinin alakası var mı inanın bilmek istiyorum. Beni nasıl olur da kukla diye engellersiniz? Sonuç olarak bir hata yaptınız! Derhal bu hatadan dönülmesini rica ederim. Bahsettiğiniz kişiyi tanımıyorum ve hiç bir ilgim yoktur. Benimle aynı ip kullanması bizim kampüste olmasından olabilir diyeceğim ama telefon listelerini taradım bu isimde birisi Ankarada bile yok. Lütfen hemen hatadan dönün ve haklarımı iade edin. Bu çirkin suçlama ve engelleme karşısında bir de özür istiyorum çünkü çok kırıldım. Umarım bu hata kişisel değil sistemseldir. Burada haklarımın iadesini bekliyorum. Topluluğa saygılarımla.

Not:Gülümseyemiyorum. 85.110.245.116 17:00, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Sanırım anlatamıyorum. Ben Başkent Üniversitesi merkez kampüste görevliyim. Bildiğim kadarıyla rektörümüz sayın Mehmet Haberal dahil internette bu ip adresini kullanıyor. Beni kuklası olarak gördüğünüz şahıs Başkent Üniversitesinin bi yerlerinde bir bilgisayarı kullanıyor ama bahsettiğiniz ismin Ankarada olmadığı kesin. Hem kampüs hem Hastane bölgesini araştırdım böyle bir isim yok. Ya da takma isim kullanıyor ya da başkent üniversitesinin Türkiye çapındaki merkezlerinden birinden yazmış. Anlatabildim mi ? Kampüsten bir yerlerden oturum açmadan yarın yine bir şeyler girsem yine o ip çıkar. Bu üniversiteden kim bir şey yazsa yine aynı ip çıkar. Binlerce kişiden 10 küsür şehirden bahsediyoruz. Sonuç olarak bana bunu yapmaya ve uğraştırmaya hakkınız yok. Lütfen üstümdeki töhmeti kaldırınız. Şimdiden teşekkür ederim. 85.110.245.116 17:21, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Konuyu anladınız sanırım. Üniversitemize mensup bir şahıs kullanıcı adı almış. Ne yaptıysa artık engellenmiş. Ve siz o şahısla aynı üniversitenin bir mensubu olduğum için beni kukla olmakla suçluyorsunuz. Ben Ankarada yaşıyorum ve ancak işyerimden sizlere katılıyorum. Evde bilgisayarım bile yok. Şu an arkadaşımdayım. Beni engelleme sebebinizle bugünden itibaren Başkent üniversitesi ahalisinden kullanıcı adı alıp oturum açacak olan herkesi kukla olarak engellemeniz sonucuna erişirsiniz. Böyle saçmalık olmaz. Bir nebze olsun katkı yapıp keyif almak için aylardır buradayım. Hem eğlendim hem emek verdim. Kendimi daha fazla savunarak küçülmeyeceğim. Kararınız her ne olacaksa uymak zorundayım ama engelimi kaldıracaksanız bir afedersinizi hak ettiğimi düşünüyorum. Biz biraz dışarı çıkacağız. Cevap yazarsanız en az bir saat sonra göreceğim. Yarın işyerimden katkı yapmak istiyorum. Hoşçakalın. 85.110.245.116 17:48, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Şablon:Kullanıcıadı[kaynağı değiştir]

Bu şablonda yaptığınız değişiklik sonucu, gönderilecek iletilerde sizin adınız çıkacaktı yanlışlıkla. Ben de şablonlar konusunda benzer vukuatlara karışmıştım :). Şablonu gönderince imza oluşması için ~ işareti açık olarak iki kez yazılıyor; iki kez de iletide açılacak şekilde. Eğer dört tane açık ya da kapalı koyarsak, imza o an attığımız biçimde kalıyor. Bu da ufak bir ipucu ;). İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 17:39, 15 Mayıs 2008 (UTC)


78.186.206.179 ip'li kullanıcıdan şikayetçiyim, masum kullanıcıları kukla ilan edip engelliyorlar. O kullanıcı kendisini biliyor.--144.122.250.210 17:41, 15 Mayıs 2008 (UTC)

78.186.206.179 ip'sini kullanan kullanıcıların (ip kullanıcısı değil, normal kullanıcı, bu ip üzerinden) katkılarına bakarsanaız anlarsınız. Sadece bakın. Artık onunla uğraşmak istemiyorum.--144.122.250.210 17:46, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Bir de soru :)[kaynağı değiştir]

  • Denetçi incelemeleri hakkında birşeyler soracaktım da; bildiğiniz gibi bu aralar yine gündemde. Uzun zamandır aklımda olan soruları sorayım dedim. Denetçi incelemeleri için illa açık bir istek olması mı gerekiyor; yoksa, Hizmetliler ya da kayıtlı kullanıcılar ya da anonim kullanıcılar, Denetçilere Vikipedi dışı bir yoldan istekte bulunarak denetim yaptırabiliyor ve böylece sonucu açıklanabiliyor mu? Ya da Denetçiler, Denetçi isteğinde belirtmeden denetleme yapabiliyor mu? Bu sorulardan başka, bir de inceleme metoduna ilişkin sorum var: Denetleme yapılırken, sadece belirtilen kullanıcıların ip'leri mi denetleniyor, yoksa ip veri tabanında bir çakışma mı aranıyor? Benim de daha önce iki istekte bulunduğum bu organ hakkındaki meraklarımı giderirseniz sevinirim; iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:59, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tatmin edici ve ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkürler; bu yoğun zamanda, vaktinizi bir hayli çaldım sanırım. Buna benzer bir yazıyı VP:Denetçi'ye de yazsanız iyi olur diye düşünüyorum; çünkü, benim gibi "bu işle çok ilgilenenler" çıkabilir . Ayrıca, Vikipedi'ye bu aralar fazla etkin olamayacağım maalesef; o nedenle adaylık vb. mevzuu bana biraz uzak gibi... İyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 21:33, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Noumenon. Kullanıcı:Mulazimoglu ile Kullanıcı:Çapasapı'nın katkılarına göz attım. Sanki ayrı kişi. Belki de mesele 'sistemsel' olabilir. Tabi bu benim kişisel görüşümdür. Ben IP numaralarına bakamadığım için işin o kısmını bilemeyeceğim. Yine de tekrar kontrol ederseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:09, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Sizi anlıyorum. Eğer Kullanıcı:Çapasapı kukla değilse, kendisinin bir şekilde kanıtlayacağını umuyorum. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 21:45, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Kukla olayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon, belirttiğin kişileri denetleyince aynı IP leri kullandıklarını gördüm, teknik manada bir yanlışlık yok. Eğer bir tesadüf varsa bu zaten eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Danışma ücretini vezneye ödeyiniz, kolay gelsin... e.c. 00:16, 16 Mayıs 2008 (UTC)


Kukla-kanıt[kaynağı değiştir]

Selamlar geçen tartışmalar sonucu benim de dikkatimi çekmiş ve biraz incelemiştim isteğiniz üzerine daha ayrıntılı inceledim. Kukla olduğuna dair verdiğiniz teknik bilgilere ek olarak söyleyebileceğim şunlar:

Çapasapı adlı hesabın katkıları çoğunlukla üç yönde. Birincisi geri alma işlemleri, ikincisi madde düzenleme, üçüncüsü ve ilginç gelen anonim ve kayıtlı kullanıcılar tarafından açılmış olan VP:HS kriterlerine göre silinebilecek olan ve Kullanıcı:Maderibeyza tarafından sil etiketi konulmuş maddelere içerik eklenmesi ve sil etiketinin çıkması. Yani kullanıcının ilk bakışta davranışsal ize yol açacak belli, yoğun bir ilgi alanı yok. Ancak kişinin dikkatsizliği ile yapılmış bazı hatalar sonucunda davranışsal izleri görmek mümkün. Sizin de verdiğiniz 193.140.167.129 numaralı ip'nin katkıları:

  • Önce şunu belirtmeliyim Mulazimoglu hesabına sahip kişi aynı zamanda ansiklopedikada bir dönem "adminlik" gibi birşeyde yapmış (belki devam ediyordur), katkıda bulunan bir kişi. Bu ip 12, 13, 14 Mayıs tarihlerinde ansiklopedikanın kaynak gösterilmesi ile ilgili bir tartışmada bulunmuştur. [3], [4], [5], [6], [7]. ansiklopedikanın kullanıcı durumuna ve bu ip nin üslubuna da bakacak olursak bu kişinin Mulazimoglu olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Aynı ip sadece bir gün sonra 15 Mayısta sizinde gösterdiğiniz değişiklikte bulunmuştur: ip olarak yorum yazılmış, daha sonra Çapasapı tarafından imza atılmıştır.

Yani bu ip hem Çapasapı hem de Mulazimoglu tarafından sürekli olarak kullanılmıştır. Bu ipnin katkılarını incelemeye devam edince bizi götürdüğü madde: Gümerdiğin, Şabanözü. Gecmişine bakacak olursanız Mulazimoglu'nun açtığını ve sıklıkla değişiklikte bulunduğunu görebilirsiniz. Bu geçmişte katkılarıyla dikkat çeken ve gene Çapasapı ile bağlantısı olan bir ip bulunuyor: 193.140.167.5

  • Ip ile ilgili bilgileri vermeden önce: Mulazimoglu 18 Ocak 2008'de bir aylık süreyle engellenmiştir. Çapasapı adlı hesabın açılış tarihi 23 Ocak 2008'dir. Yani Mulazimoglu engellendikten 5 gün sonra... 18 Şubat'ta Mulazimoglu'nun hesabı açılıyor. 23 Mart'ta tekrar engelleniyor. Yani 18 Şubat-23 Mart tarihleri arasında hem Mulazimoglu hem Çapasapı aktif olarak aramızdaydı. Ancak bu 35 günde hiç zaman çakışması bulunmamaktadır. Gözümden kaçan olmadıysa aynı saat içinde bile aktif olmamışlar.
  • 193.140.167.5 numaralı ip'de bir önceki ip ve Mulazimoglu gibi Gümerdiğin, Şabanözü maddesine katkıda bulunmuş. Tarihleri 22 ve 24 Ocak 2008.
  • Yukarıda da belirttim 23 Ocak tarihinde kayıt olan Çapasapı 25 Ocak'ta 14:38'e kadar katkıda bulunmuş son katkısı kullanıcı sayfası. Bir sonraki katkısı yaklaşık bir saat sonra 15:32'de. Ve henüz 2 gündür kullanıcı olan(!) 70 katkısı olan bu hesabın kullanıcı sayfasında 15:26 ve 15:28 saatlerinde bu ip tarafından iki değişiklik yapılıyor: [8], [9]. Daha sonrada Çapasapı 15:32'de dediğim gibi katkılarına devam ediyor. Şimdi Mulazimoglu'nun bu olaylar sırasında engelli olduğunu unutmadan:
  1. Eğer bu ip Çapasapı değil Mulazimoglu ise ki 22 ve 24 Ocak değişiklikleri bunu gösteriyor, neden iki günlük olan ve 70 katkısı olan bir kullanıcının kullanıcı sayfasında bir değişiklik yapıyor? Ve nasıl oluyor da o gün yaptığı tek değişiklik Çapasapı'nın yaptığı son değişiklik oluyor üstelik Çapasapı bu değişiklikten 4 dakika sonra tekrar katkı yapmaya başlıyor!
  2. Eğer bu Mulazimoglu değil Çapasapı ise nasıl oluyor da iki günlük kullanıcı toolsları öğrenebiliyor? Ayrıca Çapasapı ise nasıl bir tesadüftür ki hiç katkıda bulunmadığı bir maddeye, Gümerdiğin, Şabanözü sayfasına, bu ip ile üstelik kendini açığa çıkarmadan sadece bir gün önce, Mulazimoglu'nun ve diğer ipnin sıklıkla değişiklikte bulunduğu maddeye katkıda bulunuyor?

Herşeyin sonunda bu ipler birer gün arayla bir Alanya'ya bir Ankara'ya mı verilmiş? Mulazimoglu kullanıcı sayfasında Alanya'da yaşadığını Çapasapı'da Ankara'da yaşadıklarını söylüyorlar.

Bunların cevaplarının açıklanabilmesi için birkaç tesadüf değil büyük bir tesadüfler silsilesinin olması gerekir. Mulazimoglu ile belirtilen ip ler ve belirtilen ip ler ile Çapasapı'nın arasında dolayısıyla Çapasapı ile Mulazimoglu arasında inkar edilemeyecek büyük bağlantılar bulunmaktadır, bunların dışında ufak tefek, lafını etmeye deymeyecek bir-iki ayrıntı daha mevcut ancak bunların fazla fazla yeterli olduğunu düşünüyorum ve bu kişinin ileride tekrar kukla hesap açabileceğini düşünerek söylemeyi uygun görmüyorum. Kukla engellemesi yerindedir. Kukla davası gibi uzun oldu ama umarım tatmin edici bir cevap verebilmişimdir. Saygılar.--Machiavelli' msj 02:33, 16 Mayıs 2008 (UTC)

  • kendini rahat hissedesin diye ben de fikrimi söylemek istedim. dün gece ben de bakmıştım katkılara ve saat çakışmaması, aynı maddeye katkı, engelleme sonrası açılan hesap gibi kanıtları gözlemlemiştim. davranışsal iz meselesinin temelinde, bu hesabın açılışındaki düşünülmüşlük ve yeni bir karakter yaratma meselesi yatıyor. başından beri o komutlara gülümseyemeyen ve köy çeşmesinde açılan ve burada herkes çok ciddi şeklinde eleştiriler getiren başlığın fazlasıyla trol kokulu olduğunu düşünen ve son olarak islam maddesinin seçkin tartışmasındaki yorumun, eski kullanıcının düşünce yapısını birebir yansıttığını gören biri olarak, çapasapı'nın eski bir kullanıcı olduğu konusunda kuşkum olmadığını söylemek isterim. --kibelemesaj 07:46, 16 Mayıs 2008 (UTC)

İslâmî terimler[kaynağı değiştir]

Selam. Kukla konusunda pollyanacılığımdan dolayı sizi fazla yormuşumdur, kusuruma bakmayın. Bu sefer bambaşka soru soracağım ancak Vaktiniz olduğunda bir düşüncenizi yazarsanız. İslâmî terimlerin yazılış konusunda TDK ile DİB'in İslâm Ansiklopedisindeki kukllanmlar arasında fark vardır. Ancak TDK yabancı dil transliterasyonları ve akademik terimleri için o kadar titiz davranmadığını düşünüyorum. İslâm Ansiklopedisindeki maddeler arasında da tutarsızlık vardır. Bu konularda TDK'dan refarens almamız gerçekten doğru mudur? Bunun dışında mezhep adlarını yazarken alışkanlığımızdandır ki - lik ekini kullanıyoruz. Fakat İslâm Ansiklopedisi (hem MEB'inki hem de DİB'inki) -yye ekini kullanıyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Vaktiniz olduğunda ilgilenirseniz sevineceğim. Acelem yok. Acelemiz de yok. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:37, 16 Mayıs 2008 (UTC)

-yye ve -lik[kaynağı değiştir]

  • Yani madde adlarında yye kullanır, likli adları yönlendirir fakat özellikle İslam, Mezhep gibi temel ve genel maddelerde yyenin yanı sıra liki de kullanırız diyorum... sizce iyi bir fikir değil mi?

Evet iyi fikir:) - yye ve -lik konusunda belli fikrim yok. Siz uygun görürseniz mezhep'li maddelerin başlıklarını -yye olarak değiştireceğim. Bir örnek göstererek soracağım: Nizarîlik -> Nizarîyye mi olmalı yoksa Nizariyye mi olmalı?Takabeg ileti 09:05, 17 Mayıs 2008 (UTC)

  • Ulusalcılık adı sizce uygun mudur? Ben de araştıracağım. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 09:05, 17 Mayıs 2008 (UTC)

17 Mayıs 2008 Van PKK Çatışması[kaynağı değiştir]

Eklediğim maddde sizin tarafınızdan silinmiş acaba nedenini öğrenebilirmiyim? Vikipedi'ye yeni yeni alışmaya çalışıyorum eğer bir eksiklik varsa silmek yerine bana bildirmeyi yada kendiniz katkıda bulunmayı tercih etmediniz? Emek bu kadarmı ucuz burda?

Parastin maddesini taslak olarak eklemiştim biraz önce araştırmalar yaparak geliştirmeyi düşünüyordum neden sildiniz öğrenebilirmiyim? Vikipedi nin maddeler kısmının 1. maddesi derki içerik kısada olsa taslak olarak kayıtedildiyse silinemez. yanlışım varsa düzeltin. Yeniyiz daha alışmaya çalışıyoruz :)


Selam Noumenon YouTube ve onun alt başlıklarındaki değişikliklere göz atabilir misin? türkiyenin ön plana çıkarılmasının, türk kullanıcıların etkisi vb. bölümlerin tarafsızlık ihlali olduğunu yazmıştım, daha sonra youtube'a erişim engellenmesi ile ilgili teoriler, erişimin nasıl aşılacağı vs. bilgiler ekleniyor. ben anlatamıyorum... birde sen dene...

İlginçtir ilk engelemlerde gazeteler ana sayfalarından engellemeyi çağdışı ilan ederlerken şimdilerde bir kaç cılız ses dışında ses çıkmamaktadır. Haberleşme özgürlüğü anayasa tarafından garanti altına alındığı halde mahkemenin erişimi engellemisi anlamlı karşılanmaktadır........ Engellemeyi kale almayan gazeteler: Milliyet....... Engeli Kaldırma Yolu: Engellemede Siteye ulaşım :[http://www.tunnel.com tunnel.com . browseunblocked.....] --Berfu 05:36, 19 Mayıs 2008 (UTC)

sağol Noumenon ilgilendiğin için. sen benden daha güzel ve daha sakin anlatıyorsun. o yüzden yardımını istedim. sağol tekrardan. --Berfu 09:31, 19 Mayıs 2008 (UTC)
  • teşekkürler, emin olmak istemiştim.. :) --kibelemesaj 07:50, 21 Mayıs 2008 (UTC)

144.122.250.130-156 IP aralığında sürekli vandalizm yapılıyordu yani ben engelliyor tekrar bu aralıktaki farklı IP'den vandalizme devam ediliyordu sonrasında taktik değiştirip yeni kullanıcı adıyla vandalizme başladı bu kullanıcıda onlardan biriydi, süresiz engellediğimi bende şimdi fark ettim ama çok canımı sıktı, gereken neyse yapabilirsin, teşekkürler --Karduelismsj 09:03, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Kaliteli madde sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Khutuck, burada da görüldüğü gibi KM sorumluluğu ile ilgili görevi bana devrettiğini açıkladı. Şimdi bir yöneticimiz bu konuyla ilgili sonucu köy çeşmesine eklerse sevinirim. Ben yöneticilerden Yabancı ve Khutuck'un mesajları üzerine KM ile ilgili çalışmalara başladım. Ancak bir türlü içim rahat değil. İleride problem çıkmasını istemiyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Mızrakmsj 09:41, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim Noumenon. Mızrakmsj 10:00, 21 Mayıs 2008 (UTC)

merhaba, büyük başlık, hatalı, tartışmalı ve ansiklopedik açıdan uygun olmayan madde adlarını belirtmek için yapılmış bir şablonumuz var mı ? yoksa hemen bir tane hazırlamayı düşünüyorum. --Karduelismsj 10:06, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar maddeye yoğun katkısı olan birisi olarak Tartışma:İslam sayfasına düştüğüm not ile ilgilenirseniz sevinirim. Saygılar.--Machiavelli' msj 10:09, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Büyük Hun Tanhuluğu[kaynağı değiştir]

Teoman, Mete maddelerinde Larus , Britannica gibi ansiklopedilerde de yer alan bilgilerin yanlış olduğu gerekçesiyle silinebilmesi mümkün müdür? Basılı ansiklopediler vikide kaynak gösterilebilr mi? Yoksa birincil kaynak mı bulmamız gerekiyor. Çin tarihi yazıtlarında geçiyorsa efsane midir yoksa birinci derece kaynak mıdır? Benzer şekilde, Heredot tarihi birinici derece kaynak mıdır mesela yoksa efsane mi? Şuanda eski halinde Mete, Hun devleti hükümdarı iken, hiung-nu tanhuluğu hükümdarı oldu. Neyse ki Hiung-nu maddesindeki tanımı henüz Hiung-nu tanhuluğu yapılmadı. Bu gidişle tarihteki bütün devletler vikide falanca tanhuluk filanca tanhuluk diye geçecek. :)) Fikrini alabilir miyim? Tartışma:Teoman (lider)--Bruno ileti 19:29, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim--Bruno ileti 20:04, 25 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba Noumenon. Köy çeşmesi/İlginizedeki iletinizi okudum. Çok teşekkür ederim. Ancak ben bahsettiğiniz şekilde birşey göremedim. :( Bu yüzden rahatsız ediyorum sizi. İngilizce bilmediğim için verdiğiniz bağlantıları da okuyamadım. Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin. ^_^  Burak ileti 23:59, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Öncelikle çok teşekkür ederim ama, ben yine yapamadım. Ya bende bir özür var, ya da tarayıcımda. Special:NewPages sayfasına defalarca baktım fakat, sarı veya beyaz arka fona rastlamadım. Beyaz fonun üstünde siyah, mavi ve kırmızı yazılar var sadece. Eğer okla bağlantıların üstüne gidildiğinde çıkan kutucuklardan bahsediyorsanız, onların da bir farklılık arz ettiğini gözlemlemedim. Ayrıca diff bağlantısı da göremedim. Teşekkürler, kolay gelsin.  Burak ileti 00:25, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Anlıyorum, ben teşekür ederim. Kolay gelsin, iyi geceler. ^_^  Burak ileti 00:37, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Rica ederim, yorulmadım. Hem iyi oldu sanırım, -şimdilik- bizlere yönelik olmadığını anladık. ^_^ Mesajda yaptığınız düzeltmeyi okumuştum. Ve şimdi mesajın altına destek oyu veriyorum. Yanlış yere veriyorsam bildirin lütfen. Daha alışamadım kurallara, acemilik. Vikinin başındakilerin garip bürokratik anlayışlarının cilvelerini bir an önce aşmamız dileğiyle... ^_^ Kolay gelsin, iyi çalışmalar.  Burak ileti 00:50, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Kaynaksız mı? Yok be...[kaynağı değiştir]

Merhaba! Ben resimlerinin kaynaklarını verdim. Runningfridgesrule 23:17, 26 Mayıs 2008 (UTC)

  • Ben meşguldüm araştırma için, araştırmanız için teşekkürler, iyi çalışmalar--Düşünenadam 23:55, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Takabeg, {{SM}} olması için önerdiğin İslam maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 01:22, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Noumenon. Yukarıdaki bildiri gelmiştir. Size iletmek istiyorum. Elinize sağlık. Teşekkür ederiz. Takabeg ileti 01:55, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Korumaya aday sayfalar[kaynağı değiştir]

Selamlar, vaktin varsa eğer Vikipedi:Yarı korumaya aday maddeler sayfasındaki 3 adayı inceler misin. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 14:48, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Yusuf Ziya Karakoç[kaynağı değiştir]

Merhaba Üstat, Vakit bulup ilgilenebilirseniz Yusuf Ziya Koçoğlu maddesi ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Bu maddede biyografisi verilen kişinin Musul eyaleti'nin terk edilmesine karşı çıkan konuşmalar yaptı dendiği yazıyor. Ben bunu taraflı buluyorum. Çünkü bu ifade 1. Meclisin Musul'u terkettiği iddiasını barındırıyor. Gerçi bu ifadeyi Musul eyaleti'nin terk edildiğini öne sürerek buna karşı çıkan konuşmalar yaptı şeklinde düzelttim ama geri alındı. Bu ifadenin Yusuf Ziya Koçoğlu'nun iddiası olduğu belirtilmeliydi. Ayrıca hangi zamanda ve hangi şartları gözönüne alarak söylediği bilgisi de gerekli. Bu olmayınca madde eksik oluyor. Bunlar benim düşüncelerim bana katılın veya katılmayın konuyu açıklayacak bir fikir bildrirseniz müteşekkir olurum. Gerek Vikipedi politikaları gereği gerek konu bağlamında yanlış düşünüyorsa öğrenmek isterim. Teşekkürler... --Bruno ileti 19:37, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Çakışmalar vs.[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kullanıcı:Unlimited, kuklacı Kullanıcı:Darkhorn ile birçok çakışması olduğundan engellenmişti. Bununla birlikte bugün bana eposta yoluyla itirazda bulundu. İlgili IP'lerin ODTÜ lablarına ait olduğunu biliyoruz; Darkhorn'un kuklası olan diğer kişilerde bariz davranışsal iz var yani onun kuklacı olduğu sonucu çıkıyor fakat Unlimited için herhangi bir davranışsal iz gözükmüyor. Ben bu açıdan aksi yönde bir kanıt yoksa (ben göremedim) bu kullanıcının engellemesini açalım diyorum. Gördüğün bir davranışsal iz vs. var mı? Normalde çakışmaların hepsi prosedüre göre hemen engellenmeli, itiraz edip itirazıyla birlikte uygun kanıtlar öne sürenler olursa engellemeleri açıyoruz. Bu durum sanki bana açabileceğimiz bir durum gibi geliyor... Fikirlerini almak istedim ^_^ Aslında Kullanıcı:Mach'a da sormayı planlıyordum ama o sanırım molada o sebeple ona soramayacağım... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:32, 27 Mayıs 2008 (UTC)
  • geç cevap için kusura bakma, yoğunluk... detaylı inceleyemedim, ilk bakışta bir davranışsal iz yok.. eğer bir yanlışlık varsa düzeltelim elbette. ama yeni bir yanlışlık yapmamak için en azından bir kişinin daha fikir bildirmesini tercih ederim. selamlar. --kibelemesaj 21:49, 28 Mayıs 2008 (UTC)
Merhabalar, gönderdiğin mesajdan sonra, belirttiğin kullanıcılar üzerinde yoğun bir araştırma yaptım, davranışsal iz olmadığı görülüyor bu yüzden zaman çakışması olabilir düşüncesiyle uzun bir süre inceledim ve böyle bir ize rastlamadım. Sevgilerimle, kolay gelsin... e.c. 00:03, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Medyavikideki türkçeleştirme işini artık betavikide yapıldığını belki biliyorsundur ben yinede söyleyim. Bu sayade yapılan değişiklikler bütün vikilerde aynı oluyor. Ama orda ismini göremedim istersen kayıt ol. Ağustos ayında uğur ve bana betavikiden mesaj gelmişti ve kaydolmuştuk çoğunu onlar aktarmışlar bende fırsat buldukça ekliyorum. --Karduelismsj 00:16, 30 Mayıs 2008 (UTC)

"Harry Potter"[kaynağı değiştir]

"Harry Potter Serisi (kitap)" maddesinin adını "Harry Potter" olarak değiştirebilir misiniz? --Bobcats mesaj 12:32, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Neredeyse her dilde "Harry Potter" olarak geçiyor. Ben başta İngilizce Vikipedi olmak üzere diğer dillere de dayanarak bunu söyledim. Zaten "Harry Potter" öncelikle kitabın adı. "Harry Potter Serisi" diye bir kitap (daha doğrusu kitaplar zinciri) yok. --Bobcats mesaj 20:49, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Slm. MEsaj uyarısı sayfanı okudum ve korktum :) senin de işin zor be abi. Köy çeşmesine yazcam, öneri içinn sağol. -Tarifsizsevda 17:32, 30 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar. Şu sayfaya bakabilir misiniz? Sizin uğraştığınız ve diğer tüm hizmetlilerin uğraştığı zor şeyler var ama, aklıma takıldı. Kolay gelsin.   Burak ileti 22:54, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Kullanıcı:Unlimited[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bizim geçenki konu... Elmacenderesi'ne sordum. O da davranışsal iz görememiş... aslında zaman çakışması da görememiş ama ilginç bir şey, ben de dikkat ettim: iki kullanıcı arasında zaman farklılığı da var... tabii bu da ayarlanmış olabilir ama... bilmiyorum; kararı sana bırakıyorum - zira o kadar çok kukla peşinde koşuyorum ki artık dayanma gücümü aşıyor ^_^ Elmacenderesi'nin notu şöyle:
Merhabalar, gönderdiğin mesajdan sonra, belirttiğin kullanıcılar üzerinde yoğun bir araştırma yaptım, davranışsal iz olmadığı görülüyor bu yüzden zaman çakışması olabilir düşüncesiyle uzun bir süre inceledim ve böyle bir ize rastlamadım. Sevgilerimle, kolay gelsin... e.c. 00:03, 30 Mayıs 2008 (UTC)
  • Haydi teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:11, 30 Mayıs 2008 (UTC)
  • engellemeyi kaldırdım. eğer bir kukla durumu varsa er ya da geç ortaya çıkacaktır zaten. kolay gelsin. --kibelemesaj 09:18, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar! Son zamanlarda adlandirma konusunda benim de dahil oldugum tartismalar pinyin konusunda daha once karara vardirilmamis bir tartismanin tekrar gundeme getirilmesinin zorunlu kildi. Vikipedi tartışma:Türkçe'nin kullanımı Bu tartisma izleyebildigim kadariyla 2 yil oncesinden baslamis. genel kani pinyinden yana. bu konuda acil olarak bir karar varilmasi gerektigine inaniyorum. cunku vandalizme varan mudahaleler var. siz de konuyla ilgilisiniz, uygun buldugunuz bir yerde konu tum vikipedistlerin gorusune sunulsun, oylama mi yapilir bilemiyecegim. kesin bir formul gelistirelim. iyi calismalar.--CenkX 07:46, 1 Haziran 2008 (UTC)

Abbas Kiyarüstemi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi tartışma:Türkçe'nin kullanımı'nda yazdıklarınızı okuyunca, bir konuda fikrinizi almak istedim. Maddedeki çalışma yeni başladığında yaygın olarak Abbas Kiarostami olarak yazılan İranlı yönetmenin adının bu şekilde kalması gerekip gerekmediğiyle ilgili bazı kullanıcıların fikrini almıştım. Sonuç olarak "Abbas Kiyarüstemi" yazılmasının daha doğru olacağı kanısına varmıştım. Ayrıca Hamid Dabaşi'nin İran sineması üzerine yazdığı şu kitapta ve yönetmenin Kirazın Tadı filminin senaryo kitabında da isim "Abbas Kiyarüstemi" olarak yazılmış. (Çevirmenlerin tercihi bu yönde olmuş.) Çalışma bitince madde SMA olacak, ona bağlı pek çok madde ve kategori açıldı ve çalışma sürüyor. Ancak geri dönüşü çok zahmetli de olsa, herhangi bir hata olsun istemiyorum. İsmin Vikipedide nasıl yazılması gerektiğiyle ilgili görüşünüzü paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 08:48, 1 Haziran 2008 (UTC)

Mesajınız sayesinde derin bir nefes aldım, onca maddeyi değiştirmek gerekmeyecek böylece. Ayrıntılı yorumunuz için ben çok teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 09:05, 1 Haziran 2008 (UTC)

/* Adlandırma */[kaynağı değiştir]

Merhaba! Ilginiz icin tesekkurler. Dedikleriniz dogru, burada yerlesmis kullanimlar hakkinda pek yapabilecegimiz bir sey yok hrehalde. Ama kurtarabildigimizi kurtaralim derim. Umarim guzel bir trtisma ortami olusur, herkesin uzerinde anlastigi bir formul bulabiliriz. tesekkurler, iyi calismalar.--CenkX 09:10, 1 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar.IRC Kanalında bir sorun mu var? Tüm denemelerime rağmen açamadım.--Yurekli74 09:11, 1 Haziran 2008 (UTC)

Sakinlik / sükunet..[kaynağı değiştir]

Resimdeki huzur, Viki'ye ve şahsınıza yapılan saldırıları unutturur umuduyla. Yorulmak bilmez katkılarınız için teşekkürler. Levent Abi ileti 09:55, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • bağlantım çok kötü sana bırakıyorumLevent Abi ileti 12:21, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba. Şu son mesajı geri alıp almamakta kararsız kaldım. Ne yapmalı? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 12:31, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Tam hakaret olmadığı ama VP:N'ye aykırı bir üslupla yazıldığı için kararsız kalmıştım. Tamam geri alıyorum o zaman ben. Çok sağol. --Yabancımsj 12:41, 1 Haziran 2008 (UTC)

Silme talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon. Birinci Anafartalar Savaşı maddesi, bir yönlendirme sayfasıydı. Anafartalar Savaşı'na. Birinci Anafartalar Savaşı maddesinin içeriğini girdim kabaca. İkinci Anafartaları da hazırlayacağım. Bu durumda Anafartalar Savaşı maddesine gerek kalmadı. İçeriğini boşalttım. Anafartalar Savaşı maddesi silinse uygun olur kanısındayım Noumenon, uygun bulursanız... --Makedon 12:45, 1 Haziran 2008 (UTC)

Aslında içeriği aktarmadım. I. Anafartaları yeniden yazdım. Açıkçası Anafartalar Savaşı'nın geçmişini incelemedim, ne yalan söyleyim. Siz yazınca aklıma geldi. Ama sanırım diğer maddelerde bu cümlelerin benzerleri geçiyor zaten. Üstelik şu haliyle madde, Türk askerine övgü dolu. Kuşkusuz bu övgüden daha fazlasını da haketmektedir. Ama, herkesin yiğitçe dövüştüğünü kabul etmek gerek, doğrusu bu, kimsenin hakkını yemiyelim biz yine de. Sonuç olarak Anafartalar Savaşını silsek olur. Acelesi yok, sizce uygun bir zamanda da yapabilirsiniz Noumenon. Kolay gelsin. --Makedon 12:56, 1 Haziran 2008 (UTC)

  • Anlam ayrım sayfası yaptım. Sanırım oldu ve bu daha iyi oldu. Fikir için teşekkürler. --Makedon 13:23, 1 Haziran 2008 (UTC)

Vandalizm (öneri)[kaynağı değiştir]

Merhaba bir süreliğine bütün ıp lere kapatsanız vikipeyi nasıl olur, en azından on-on beş dk'lığına falan, böyle bir şey mümkün mü? Cevap vermeseniz de olur.. --Rhn ileti 16:58, 2 Haziran 2008 (UTC)

"Zimbabve'deki yapılar"[kaynağı değiştir]

"Zimbabve'de ki yapılar" kategorisi ile alt kategorilerindeki "ki"nin yazımı ile ilgili yanlışlığı giderebilir misiniz? "ki" birleşik yazılmalıdır. --Bobcats mesaj 16:21, 2 Haziran 2008 (UTC)

Ben de tam fotoğrafı maddeye ekleyecektim. Hızlı davranıp eklediğin için teşekkür ederim.

  • Gayet güzel belirtmişsin, ayrıca değiştirmeye gerek yokki.--bora006ileti 22:09, 3 Haziran 2008 (UTC)

Size ve Emegi Gecenlere Teşekkürler. UnlimitedTM 22:58, 3 Haziran 2008 (UTC)

Selam Noumenon! Soz zamanlarda Takabeg adli kullaniciyla girdigimiz tartismalrdan haberiniz yoktur belki de. En son Tartışma:Japonlar'da karsima cikti. Cok anlamsiz itirazlar ve kisisel saldirilarla beni engellemeye basladi. Ne kadar yipratici ve vakit kaybettirici oldugunu tahmin edemezsiniz. Her yaptigim degisikligi engelliyor. Benimle ugrasmamasi icin nasil bir yol bulabiliriz? Yardimci olursaniz sevinirim.--CenkX 12:34, 4 Haziran 2008 (UTC)

Ben söz konusu kullanıcıyı engellemeye çalışmıyorum. Yanlış bilgilerin okuyucularımıza aktarılmasını önlemeye çalışıyorum. Ayrıca söz konusu kullanıcı için Japonca ve Çince'yi bilen arkadaşlarımızı bulmaya çalıştım. Kişilere değil konulara bakıyoruz. Fakat ne yazık ki iyi niyet varsayamıyor sanırım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:48, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Diğer kullanıcılara bilgisiz muamelesi yapmayın. Bu sizi bu hususta son uyarımdır. Rica ediyorum; kişisel tartışmaların yerinin Vikipedi olmadığını daha önce defalarca size anlattım, belirttim. Bahsettiğiniz kullanıcı Çince hususunda çok bilgili ve yanılmıyorsam eğitimli bir kullanıcı. Böyle olmasa bile sizin şu tip sözlerinizi hak etmiyor: "Ancak Çing'in ses değerine göre yanlış olmakla birlikte, daha yaygın olduğu anlaşıldı. İşte böyle meseleler hallediliyor. Pinyin'i tam olarak yazamıyorsunuz. Zamanla öğrenirsiniz" Kimse hak etmiyor. Kişilerin her katkıda bulundukları maddede isimlendirme gibi ufak hususlardaki tartışmalarda bu tip bir tutum izlerseniz kullanıcıların, sizin kastınız öyle olmasa bile, bunu kişisel algılaması çok doğal. Siz aynı kullanıcıya defalarca bilgisiz imâsı yaparsanız arka arkaya benzer tartışmalarda bu kullanıcının farklı türlü bir şey algılaması mümkün müdür? Rica ediyorum. Adlandırma vs. gibi hususlar çok önemli hususlar değildir ve belirli kurallara bağlı hususlardır. Çözülmesi çoğunlukla kolay olan bu tip durumlarda bu tip kişisel tartışmalara girerek tartışmayı yapıcılıktan uzaklaştırıyorsunuz.
  • Ek olarak; lütfen Pinyin ve Çince adların yazılışıyla ilgili tartışma sonuçlanana kadar ilgili değişiklikler yapmayınız. Hâli hazırda konu tartışılırken belirli bir tarafın lehinde eylemler yapmış oluyorsunuz kastınız bu olmasa da. Ek olarak yaygın kullanım budur demek bir adı yaygın kullanımda yapmaz; kaynak göstermelisiniz. Salt google taramaları da bu açıdan işe yaramaz. Yaygın birçok kaynakta bu adın kullanıldığına veya bu adın yaygın olduğunu belirten ifadeler barındıran güvenilir, tarafsız, üçüncül kaynaklar bulup göstermeniz gerekir. Siz bunlara dikkat etmezken sizi uyaran insanlara kişisel cevaplar vermeniz hoş değil (bknz: Tartışma:Tsing Hanedanı). Sonuç olarak bu bir uyarıdır. Bu tip konularda bilgili az kullanıcılarımızdansınız bu sebeple bu tip konulara katılımınız en azından bence çok ama çok değerli. Bununla birlikte bu tip konularda bilgili ve ilgili olan diğer nadir kullanıcılarla yapıcı bir biçimde çalışmanız gerekir; bu şekilde her basit tartışmada olayı kişisel tartışmalara dönüştürürseniz ne bu hususlarda Vikipedi'nin gelişmesine yardımcı olmuş olursunuz ne de diğer kullanıcıları bu hususlarda katılımda bulunmaya teşvik etmiş olursunuz. Tavrınız diğer kullanıcıların şevkini kıracak yönde; lütfen özen gösterin. Uzlaşmanın zor göründüğü durumlar için Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi sayfasına göz atmanızı rica eder, Pinyin ile ilgili maddelerde de ilgili ana tartışma sonuçlanana kadar adlandırmalarda değişiklik yapmamanızı rica ederim. Var olan bir tartışma varken bu tip değişiklikler yapmak cidden yapıcı da değil yardımcı da değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:09, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Öncelikle şunu söyleyim. Ben moladayım aslında. Fakat yanlış bilgilerin aktarılmasına dayanamıyorum. Kullanıcı:CenkX'e yazdıklarım bilgisiz mualeme olarak algılanmış olabilir. Yine de arkadaşımızın öğrenmek istediğini düşünerek bilenleri bulmaya çalıştım. Kişisel saldırıda bulunan Kullanıcı:CenkX olduğuna gerçekten farketmediniz mi? Ve hatalarını düzeltiğimiz zaman kabul edemedi. Çince tartışmasında. Çin dilleri tartışmasında. Başlangıç kısmında tam yani aksanlı pinyin yazacaktık değil mi? Onu yaptırmıyor. Aslıdna bunlar hiç kişisel tatrışma değildir. Tek tezi savunan maddeleri, yani taraflı maddeleri oluşturmamak için mücadeledir. Bunlar ayrı ayrı bakıyorum. Cenk olsun başkası olsun kim yaptıysa, yapıyorsa müdahale ederim.
  • Pinyin meselesine gelince daha önce ben de pinyinli başlıklarıyla madde açıyordum. Kullanıcı:Erdall ile konuştuğumda pinyin'i bilmeyen okuyucularımıza zararlı olduğuna farkettim. Sadece pinyin'i bilen (bildiğini düşünen) insanlar tartışıyor. Ve tartışma uzacak gibi. Ben aslıdna pinyin'in yabancısı olan arkadaşlarımızın katlımlarını istiyorum. Pinyin'in yabancısı derken bu da bilgisiz muamelesi değildir. Gerçeklere bakmamız lazım. Şimdi tartışmaya katlan arkadaşlarımız için bütün Çince'li başlıkları pinyin olsa da sorun çıkmaz. Fakat okuyucularımız tartışma sürdüğü müdetçe zarar görmeye devam edecektir. Kendim yaptığım hata (pinyin'e göre başlıkları koymuştum) mümkün olduğu kadar düzeltmeye çalıştım. Dün daha önce Qing Hanedanı olan daha sorna Tsing Hanedanı yapılan madde için Kin Hanedanı değil mi? diye soran arkadaşımız oldu. Herşeyden önce okuyucularımızı düşünmemiz gerekmiyor mu? Takabeg ileti 13:31, 4 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Tartışmalar ve vandalizmle mücadele ile meşgul olduğunu anlıyorum. Eğer vaktiniz varsa şunu halleder misiniz? Köy çeşmesine not bırakmıştım da. İlgilenen yoktu... Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:22, 4 Haziran 2008 (UTC)

Seyit Battal Gazi -> Battal Gazi (bakınız: tartışma sayfası)

Ad değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ad değişiklikleri için, silme gereken durumlarda, doğrudan o anda çevrim içi olan bir hizmetliye istekte bulunabilirsiniz; Köy Çeşmesi ile uğraşmayın derim (tabii tartışmalı değilse ad değişikliği). İlgili değişikliği yaptım ama madde girişine seyyid ibaresi barındıran şekilde de ismi alternatif olarak yazdım; bu tip unvanlara madde adında değil ama madde girişinde bilgilendirmek amacıyla yer veriyoruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:29, 4 Haziran 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:40, 4 Haziran 2008 (UTC)

瓜田不纳履, 李下不整冠 (pinyin: guā tián bù nà lǚ lǐ xià bù zhěng guān, ya da 瓜田不纳履, 李下不正冠; guā tián bù nà lǚ lǐ xià bù zhèng guān), belki acı bir hediye. Daha önceki seçimde yaşanan tartışmada söyleyecektim. Bu sefer pinyin tartışmasını görünce size bunu anlatmak istedim. Tartışmalara katılmanızı istiyorum. Fakat 瓜田不纳履, 李下不整冠. Sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Benim de iyi niyetli olduğumu düşünürseniz bu güzel bir hediye olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:53, 4 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, Kullanıcı:Unlimited kukla olduğu için engellenmiş ancak sonradan kukla olmadığı anlaşılmış sanırım. Bu durumda Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Darkhorn sayfasına buna ilişkin bir not düşmek gerekir mi? Şu anda orayı inceleyen birinde Unlimited'in kukla olduğu izlenimi doğuyor. İleride, bu kullanıcının neden engellenmemiş olduğu sorgulanabilir diye düşünüyorum. (Belki de şikâyet bulmakta çok yaratıcı olan bazı anonimler yüzünden artık biraz paranoid davranıyorum ) İyivikiler... homonihilis ileti 20:36, 4 Haziran 2008 (UTC)

Dieter Forte başlıklı madde, tarafımdan "Bekletmeli sil" şablonu ile işaretlenmiştir. Madde içeriğine katkıda bulunanlara bu mesaj iletilmektedir. Bilginize. (Bu kopya bir iletidir.) Levent Abi İleti 05:14, 5 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Vandalizmden ötürü kullanıcı sayfanızı 1 hafta, kullanıcı mesaj sayfanızı üç gün süreyle yarı korumaya aldım; bildirmek istedim. Korumalar kalktıktan sonra tekrarı olursa gene koruma isteminde bulunabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:10, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Yarı koruma ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Keşke olmasa; ama n'apalım Üzgün ... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 00:13, 6 Haziran 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Kişiliğimi bozmamak için ağzımı bozmamaya çok zorluyorum kendimi ama "o" vandal, (her ne şekilde nitelendirilecek "insan"sa), yine buralarda.. Benim yapmam gereken epey bişey birikti, göz kulak olabilirsen sevinirim. Az önce range attım. Kolay gelsin, sevgiler.. Levent Abi İleti 20:33, 7 Haziran 2008 (UTC)
  • Şu an güncel bir madde yetiştirmeye çalışıyorum; zahmet olmazsa düzeltmeniz mümkün mü? Teşekkürler. Levent Abi İleti 23:31, 7 Haziran 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Kullandığınız resimdeki adam Wu yong (Çizen: Utagawa Kuniyoshi)dur. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:00, 8 Haziran 2008 (UTC)

Evet, biraz temizlik yapayım dedim. Umarım hep böyle kalır, sevgilerimle... e.c. 11:02, 8 Haziran 2008 (UTC)

  • nou selam, sayfamdaki son mesaja bakıp ilgilenebilirsen sevinirim. kolay gelsin. --kibelemesaj 13:21, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Daha ne olsun olanları zaten temizlemişsin. Ellerine sağlık. İyi çalışmalar.--bora006ileti 13:37, 8 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba ve imza meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Tartışmada, şu imza meselesini çevirme işine başladım demişsiniz. Ancak ben en:Wikipedia:Signatures sayfasının çevrilmesine başlandığını göremedim. Acaba tam olarak hangi maddeyi çevirdiğinizi öğrenebilir miyim? Böylece bu karmaşık sorunu gidermek için ben de bir katkıda bulunup çeviri yapabilirim. Teşekkürler. --Manco Capac 07:50, 10 Haziran 2008 (UTC)

Ok durum anlaşıldı ve çeviriye başlandı. Fırsat buldukça katkıya devam edeceğim. --Manco Capac 14:34, 10 Haziran 2008 (UTC)

Halk oyunları konusu ile ilgilenen Kullanıcı:Kürşat uzun zamandır değişiklik yapmıyor diye merak edip kullanıcı sayfasına girdiğimde kukla sebebiyle engellendiğini gördüm. Benimde aklıma bir soru takıldı. Aynı apartmanda oturduğum arkadaşım ile internetimizi wireless ile paylaşıyor olduğumuz icin sanırım bizimde ip numaralarımız aynı (Bu konuda emin değilim ama). Cok uğraşıp onuda Vikipedist yapmaya calışmıştım. gerçi o fazla girmiyor ama merak ettiğim husus böyle durumlarda bizim icinde sorun olur mu? Eğer bu durum sorun oluyorsa ne yapmalıyız? Onun kullanıcı adı Machinair bilgilendirirseniz teşekkür ederim.-- Arjety ileti 21:01, 10 Haziran 2008 (UTC)

  • Bende size çok teşekkür ederim. Mesajınızı okurken "işte bu" dedim "benim katkıda bulunduğum yerdeki insanlar bu kadar güzel kişilikli insanlar" İnanın bu mesajı içtenlikle yazıyorum çünkü hissetiklerim bunlardı. Sizin aranızda olmak ve sizlerle birlikte bişeyler yapmaya çalışmak çok güzel. Tekrar teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar.-- Arjety ileti 21:50, 10 Haziran 2008 (UTC)

Nou merhaba. Çok teşekkürler, çok hoş bir sürpriz oldu Samuel Amca için. --Yabancımsj 09:37, 11 Haziran 2008 (UTC)

Ben John Minihan'ı görmemiştim, onun için de teşekkürler. Desteğin için sağol, bu proje benim de vikide içinde bulunmaktan en çok gurur duyduğum işlerin başında geliyor. Kırmızılara ilgi gösteren kullanıcıların sayısı hiç de az değil. Madde yakında SMA olur herhalde. Samuel Amca bu güzel ana sayfaya çok yakışacak. --Yabancımsj 13:00, 11 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba İslamiyet maddesi için alevilik ile ilgili resim bulamadım demiştiniz.Flickr'a bakarsanız orda var ancak buraya hangisi eklemnmir hangisi eklenmea bilemiyorum hepsi eklenebiliyorsa çok önemli bir fayda sağlar diye düşünüyorum.İyi akşamalar --Kadirmesaj sayfam 18:31, 11 Haziran 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Piyango sana çıktı :) Kullanıcı:Yamşı'nın bir sorunu var;~resim yükleyemiyormuş, köy çeşmesi-ilginize'ye yazmış. anlayamadım, göz atman mümkün mü? Böylece ben de öğrenmiş olurum. Levent Abi ileti 19:24, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Bilgi için teşekkürler kendisine iletiyorum, iyi geceler. Levent Abi ileti 19:37, 11 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Noumenon.

Şu sayfada, Kars maddesi ile ilgili yaptığınız yorumlar üzere ilgili yerlere ve başka başlıklara kaynak ekledim. Bilginize.

Mızrakmsj 14:26, 12 Haziran 2008 (UTC)

Değerli Cevabiniz İçin[kaynağı değiştir]

Dediğin gibi ben lisans olarak ingilizce wikipedia'yi gösteriyor, üstüne bir de kaynak kismina bu sayfanin url'sini veriyorum. bunu rağmen uyari koyup bu sayfa silinecektir demenin manasini anlayamadim, bakin örneğin [10] . burada hem lisans hem url belirtilmiş.

Genelde sinirlenmem :) ama ben o uyariyi silmiştim çünkü gerçekten çok pembe, kahverengi ve kirmizinin olanca estetiksizliğini içeriyor :)) yani uyariyi okudum ve sildim, ancak yeniden oraya koyuldu, tek bir kelime dahi söylenmiyor. kendi sayfamdan bir uyari silme hakkim yok mu yoksa ben mi yanliş biliyorum.

Teşekkürler cevabiniz ve güzel yorumunuz için. --ongan 14:39, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • resmi aldiğim ingilizce wikipedia sayfasi şudur [11] yani buradaki şablondan, şablonun adresi ise şudur: [12] teşekkürler, siz yaptiğiniz da ben de bir örnek görmüş olurum. ,

Bir de imam ali resmi (resim için:[13]) de silinmişti, onu bir kontrol edermisiniz: onu aldiğim sayfa da şudur [14]

Çok saolun tekrar. --ongan 15:15, 12 Haziran 2008 (UTC)

Deniz Gezmiş[kaynağı değiştir]

Selam. Deniz Gezmiş maddesi galiba değiştirilmiş. Ben nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bakarsan sevinirim.--egemen 21:02, 12 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, Solon maddesi bir kullanıcı tarafından sürekli olarak telifli içerikle doldurulmakta. Kendisini defalarca uyardım ancak hiç kaale almayıp telifli içeriği eklemeye devam ediyor. Acaba böyle bir durumda izlenmesi gereken yol nedir? Teşekkürler. --Manco Capac 21:25, 12 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler ve iyi geceler. --Manco Capac 21:43, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba, bu konuda Mach ile bu yazışmalarımız oldu bilginize. --Manco Capac 11:18, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Selamlar,
    8 Haziran'da VP:Dİ sayfasında bu istekte bulunmuştum; fakat üzerinden 7 gün geçmesine rağmen hiçbir yanıt alamadım. İlgilenirseniz sevinirim, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 01:16, 14 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba kaynak için 27 noldu dipnota bakmanız yeterlidir. iyi çalışmalar.--Boyalikus 04:00, 14 Haziran 2008 (UTC)

Adnan Menderes Belgeseli içerisinde geçen 27 Mayıs Darbesi bölümünden birebir yazdım. Sanırım 5 dava için yazdım diğer 14 davayı henüz eklemedim. Dipnotlarda A. Menderes belgeselinde 28 numaralı dipnot mevcut. iyi çalışmalar.--Boyalikus 04:07, 14 Haziran 2008 (UTC)

  • 27 Mayıs'a eklediğiniz kaynakları gördüm de; Britannica üyelik gerektiriyor ve üye olmayan kullanıcıların erişimi oolanaksız. Eğer atıfta bulunduğunuz cümleyi eklerseniz kaynakçaya daha iyi olur bence. Ayrıca Denetçi İsteği'ni sonuçlandırdığınız için de teşekkürler. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 04:23, 14 Haziran 2008 (UTC)

Biz vikipediye görüntü eklemiyoruz ki telif ihlali yapalım ? Varolan bir videoyu kaynak gösteriyoruz. Bunda bir problem yok. Eğer var problem diyorsanız kaynak Adnan Menderes Belgeseli, yazılı metin isterim diyorsanız onuda yarın eklerim..--Boyalikus 04:26, 14 Haziran 2008 (UTC)

URL eklendi..--Boyalikus 04:34, 14 Haziran 2008 (UTC)

Hoşbulduk sağolun. Evet, tekrar ilgilenmeye karar verdim. Ancak eskisi kadar yoğun olmayacak. Tarafsızlık, doğrulanabilirlik vs. derken insan şüpheci olmaya başlıyor. Bu durumu dünya görüşüm açısından sakıncalı buluyorum. Vikipedi'yi daha önce bırakmamın sebebi buydu. Biraz daha az ve seyrek katkıda bulununca sorun kalmayacaktır. Tekrar hoş bulduk, kolay gelsin...--Xyzblood 08:43, 14 Haziran 2008 (UTC)

Bu arada Batı Çalışma Grubu şeklinde bir maddenin olmadığını gördüm. Eklememizin herhangi bir sakıncası olabilir mi?--Xyzblood 09:06, 14 Haziran 2008 (UTC)
Bana ait sayfada(deneme) başlangıç yapıp, yavaş yavaş ilerletirim. Tarafsız durmanın zor olacağı muhakkak. İsterseniz arada bir göz atarsınız. Kolay gelsin.--Xyzblood 12:43, 14 Haziran 2008 (UTC)

Burada [15] onaylanmış kuklacı ve kuklaları var.(Azad005,Tekoşin,Wejevan)bunların kullanıcı sayfaları olduğu gibi duruyor.Kuklacı ve kukla şablonları konulmamış.--Yurekli74 21:47, 14 Haziran 2008 (UTC)

Noumenon buranın telifi ne haldeydi ?--Boyalikus 05:51, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba. Levent Abi dün hepsini engellemiş. Ben yalnızca kullanıcı sayfalarına gerekli şablonları koydum. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 05:54, 15 Haziran 2008 (UTC)

Milliyet bize acımaz :))) --Boyalikus 05:55, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • Denetle, engelle, şablon koy, sıkar tabii. Sen bana pasla, vaktim oldukça ilgilenmeye çalışırım. Acemi hizmetli öğrensin biraz bu işleri. --Yabancımsj 06:05, 15 Haziran 2008 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi:Denetçi isteği sayfasında yeni onaylanmış bir-iki kukla var... ilgilenebilir misin? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 05:15, 15 Haziran 2008 (UTC)
Merhabalar, arkadaşlar ilgilenmişler gördüğüm kadarıyla. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 07:05, 15 Haziran 2008 (UTC)

Aslında bu tür işlemler için resmi e-mail adresinin kullanılmasına gerek yoktur. Sizde e-mail atarak bu "yalvarışa" katkıda bulunabilirsiniz :). Gazetelerde yayınlanan fotoğraflar için: gazeteler sadece kullanım haklarına mı sahip yoksa tüm telif haklarına mı sahip, kullanım hakları gazetelerde olup telif hakları resmi çeken kişilerde olabilir. Gazetelerden izin alabilecek olmamız sadece kullanım izniyle sınırlı kalabilirki bu da bizim özgür lisanslı olarak kullanamayacağımız anlamına gelir. Tarihin eski ve zamanındaki telif haklarının zayıflığı sebebiyle kendilerininde bildiğini bilebilecek olsalar bile öyle bir araştırmaya gireceklerini pek sanmıyorum. Kaynakları daha belirgin resimler için iletişime geçilebilir. byegm.gov.tr için ise önceki araştırmalarımda izinsiz kullanılamayacağı yönündeydi sanırım (şimdi bulamıyorum ilgili sayfayı). Atılacak olan e-mailde Vikipedide kullanabileceğimiz bir lisansı seçtikleri halinde bundan sonra başka kişilerin kullanımında izinlerinin aranmayacağı bilgisini vermek zorundayım. Bu sebeple izin vermelerini pek ummamak gerekir. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:14, 15 Haziran 2008 (UTC)

  • merhaba nou, Resim:Autismbrain.jpg resminin Türkçeleştirilmesinde yardımına ihtiyacım var. Eğer ilgilenirsen otizmde bulunan İngilizcesi ile değiştirebilir misin? Teşekkürler. --Mskyrider ileti 17:13, 15 Haziran 2008 (UTC)
eline sağlık güzel olmuş, ancak "beyin korktesi" > "beyin korteksi" ve beyin sapında da "röe" > "röle" düzeltmelerini yapabilir misin? Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:24, 16 Haziran 2008 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Şu yönlendirmeyi ve tartışma sayfasını silebilir misiniz? İsim değişikliği için gerekli de. Teşekkürler, kolay gelsin. Bu iletiye yanıt yazmanıza gerek yok.   Burak @ 21:45, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Tekrardan merhabalar. Aynı kullanıcı Bunun ve şunun da ismini değiştirmiş. Kusura bakmayın, bölük bölük oldu. Kolay gelsin.  Burak @ 21:55, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Peki, siz bilirsiniz. Böyle benim için kolay oldu.
  • Tek tek çıkıyor. Teşekürler, kolay gelsin. ^_^  Burak @ 22:07, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Merak etmeyin; baktım tekrar, başka yok. Tekrardan teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak @ 22:14, 16 Haziran 2008 (UTC)

Erman Toroğlu[kaynağı değiştir]

Selam.Birisi Erman Toroğlu maddesini değiştirmiş.Göz atabilir misin?Saygılar....--egemen 15:11, 18 Haziran 2008 (UTC)

    • Merhaba.Evet ben düzelttim ama silerek.Eski bri sürüm nasıl geri getiriliyor?Bizim böyle birşey yapmaya yetkimiz var mı?--egemen 16:26, 18 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar. Uzun zamandır HMMWV maddesi üzerinde çalışıyorum. Bir iki tane kırmızı madde kaldı. Maddeyi Seçkin madde adayı göstermek istiyorum. Ama bir kullanıcı gözüyle nasıl gördüğünüz merak ettim. Diğer maddelere göre bana biraz kısa geldi. Saygılarımla--egemen 14:47, 20 Haziran 2008 (UTC)

Tarafsız durmanın çok zor olduğu bir sayfayı seçkin madde haline getirdiniz. Geç oldu ama lütfen hediyemi kabul edin.


--Xyzblood 13:40, 21 Haziran 2008 (UTC)

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Stamen Orange Daylily.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 14:26, 21 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Vaktiniz olduğunda Alevilik maddesinde telif ihlalinin söz konusu olup olmadığını inceleyebilir misiniz? Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:39, 21 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Aleviweb bizden almış, onlardaki sürüme bakarsanız vikiye has bazı şeyleri barındırdığını görürsünüz. Bizdeki içerikler çok kısa bir süre içinde birçok forumda vs. yer alıyor. Bu sebeple asıl kaynak biz miyiz bazen tespit etmek zor olabilir. Ama bu maddenin içeriğine diğer yerlerde rastladığımızda bize has çeşitli bağlantılar, kullanımlar vs. mevcut gözüküyor yani büyük ihtimalle telif hakkı ihlâli yok. Ben yine de göz atıyorum, yakalarsam bildiririm ^_^ Aslında telifin ötesinde o madde cidden çok taraflı. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:50, 21 Haziran 2008 (UTC)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. ayanamadım ve söz konusu kısımları Dkaldırdım:) Ekleyen arkadaşımız kurumumuza aittir dediği için büyük ihtimalle kopyadır. Dediğiniz gibi çok taraflıdır. Artık madde başlığını Cem Vakfının yorumuna göre Alevilik filan yapsak:)) Tabi şaka idi. Görüşürüz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:57, 21 Haziran 2008 (UTC)

Evet. Düzenli hale getirilmelidir. Şimdi elimde nisbeten objektiv olanlardan Ahmet Yaşar Ocak Alevi ve Bektaşi İnançlarının İslam Öncesi Temelleri, Kürtlük, Türklük, Alevilik, Ahmet yaşar Ocak Babai İsyanı ve Alevi Kimliği var. Geri kalanlar taraflı veya kaynaksız. Diyanet Vakfının İslam Ansiklopedideki Alevilik maddesi işe yaramıyor. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 18:25, 21 Haziran 2008 (UTC)

  • teşekkürler.. --kibelemesaj 20:11, 21 Haziran 2008 (UTC)

Evet, gerçekten de internette İslam hakkında tarafsız bir metin olması çok faydalı. Her ne kadar öncelikli amacımız ansiklopedi hazırlamak olsa da bana göre İslam'ın bilinmesi, tanınması açısından da tarafsız bir metnin bulunması çok çok önemli. Çünkü bazıları, özellikle de Müslüman olmayanlar tarafsız metinlerden İslam'ı öğrenmeyi tercih edebiliyor. Kanaatimce bu tür kitlelerin İslam'ı tanıması adına çok çok faydalı olacaktır. Tekrar elinize sağlık... Kolay gelsin...--Xyzblood 20:09, 21 Haziran 2008 (UTC)

Yarı korumaya aday maddeler[kaynağı değiştir]

Yarı korumaya aday maddeler kısmına birkaç aday madde ekledim fakat gören olmadı sanırım, yönetici olaraktan bir göz atarsanız sevinirim. -- TheJenan 14:29, 22 Haziran 2008 (UTC)

Creative Commons[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu sayfada kilit bulunuyor; kayıtlı olmayan kullanıcılara kapatıldığına dair. Ancak kayıtlı olmayan kullanıcılar değişiklik yapmış. Bu nasıl oluyor? --Xyzblood 22:09, 24 Haziran 2008 (UTC)

Anlıyorum. Zahmet oldu, teşekkürler. Şimdilik(en azından bu gecelik) böyle bir gereklilik yok. Ancak 1-2 güne bu kilit işinin acısını fena çıkartacaklardır. :) Yani siz, yönetici olarak bu maddeyi bu aralar ihmal etmeyin derim. Kolaylıklar...--Xyzblood 22:28, 24 Haziran 2008 (UTC)


Kural ihlali[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Sayın Noumenon.. Hazır son değişikliklerde görmüşken, sana da bir davet yollasam, acaba oy avcılığına girip "kural ihlali" uyarısı alır mıyım? Yoksa sürünüp gidecek o şablon orada.. Levent Abi ileti 10:08, 25 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, çalışmalar sürüyor sürecek :) Levent Abi ileti 10:16, 25 Haziran 2008 (UTC)

Bu maddeye tarihi bir sözü ekledim ama bunu referans olarak değil de iç bağlantı olarak ekleyebildim. Rica etsem siz referans olarak ekleyebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar--Atacameño 22:36, 25 Haziran 2008 (UTC)

  • hızlı silinmesine itiraz edilmiş sayfalar kategorisi, boş kategori olduğu için silinmesi üzre işaretlenmişti. geçmişine daha sonra baktım.. varsa bir sebebi hikmeti geri getiriverirsin bi zahmet.. :) --kibelemesaj 21:32, 26 Haziran 2008 (UTC)