Kullanıcı mesaj:Hcagri/Mesaj Arşiv 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ocak[kaynağı değiştir]

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 16:58, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Benimle ilgili bir sıkıntınız olduğunda direk bana mesaj yazmanızı tercih ederdim.–h.çağrı mesaj 07:59, 19 Ocak 2012 (UTC)

Özür dilerim. Bir dahaki sefer size mesaj gönderirim.Doğukan Mustafa Aydın'er 08:03, 19 Ocak 2012 (UTC)

Özür dilemenize gerek yok. Sadece katkılarınıza bakarken beni kasten bir editör hakkında diyerek, beni başka bir editöre şikayet eder gibi mesaj yazmanı beni rahatsız etti. Bunu söylemek istedim. Böyle bir durumda bundan sonra bana mesaj atarsanız konuşarak çözebiliriz bir sorun olduğunda. Kolay gelsin.–h.çağrı mesaj 08:12, 19 Ocak 2012 (UTC)
Tamam.Doğukan Mustafa Aydın'er 08:24, 19 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Txrazy, Pegasus Hava Yolları bildiğim kadarıyla Sabancı Holding ailesine bağlı bir şirket değil. Sabancı Holding sitesinde de göremedim adını. Bu yüzden kategoriyi çıkardım sayfadan. Sevgiler.–h.çağrı mesaj 09:00, 19 Ocak 2012 (UTC)

onu araştırmasını yapıyordum zaten çıkarmanız iyi oldu. Teşekkürler. --xrazymesaj 09:02, 19 Ocak 2012 (UTC)

TAMAM O ZAMAN! Ben 2-3 gün sonra editörlük başvurumu birdaha yaparım bir de ben İran-Mashhad depremi hakkında madde açtım kaynak bi türlü belirtemedim nasıl olacak...SiLveRLeaD 14:40, 19 Ocak 2012 (UTC)

Kaynak gösterme ile ilgili Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasını inceleyebilirsiniz. Madde uzun gelirse şöyle özetleyeyim. Öncelikle maddeye bir == Kaynakça == başlığı ekleyin ve başlığın altına da {{kaynakça}} yazarak kaynakça şablonu ekleyin. Daha sonra kaynakça eklemek istediğiniz yerlere <ref>[Referans_verilecek_adres Sayfa_başlığı]</ref> yazarak kaynak ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin! –h.çağrı mesaj 14:51, 19 Ocak 2012 (UTC)

Haftanın iş birliği projesinde 3. oldunuz[kaynağı değiştir]

Sizce ben editör olma konusunda yeterli miyim? SiLveRLeaD 11:43, 20 Ocak 2012 (UTC)

Kusura bakmayın ama neden bu kadar ısrarla editör olmak istediğinizi anlayamıyorum. Bu şekilde de katkıda bulunmaya devam edebilirsiniz. Değişiklikleriniz uygun olduğu taktirde kısa sürede onaylanacaktır. Kaldı ki açtığınız Meşhed Depremi sayfası dışında kaynak şablonu eklemek ve ufak birkaç imla hatası düzeltmek hariç hala pek bir katkınız yok. Daha fazla katkı yapmalısınız derken ben şu ankinden çok daha fazla katkıyı kastetmiştim. Bu haliyle editörlük için yeterli olup olmadığınızı nasıl değerlendirebiliriz ki?–h.çağrımsj 12:20, 20 Ocak 2012 (UTC)

Anlıyorum... Yine de Teşekkürler SiLveRLeaD 12:51, 20 Ocak 2012 (UTC)

Serhan Büber[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliğinizi farkettim de, eğer milli olmuş ise bir sporcu o zaman kayda değer sayılmaktadır. Ancak genç milli olduğu için tartışmaya açılabilir. Velhasıl hızlı sil kriterlerini karşılamıyor madde. Silinmesi için SAS'a götürülmesi gerekli. Haber vermek istedim. Saygılar--Merube 89msj 17:50, 20 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Açıkçası futbolcu henüz profesyonel olmadığı için KD değildir diye çok detayına inmeden işaretlemiştim ama milli takım konusunda haklısınız. En üst seviyede temsil etmiş oluyor en azından. Kalsın o zaman bence de, SAS'a gerek yok gibi. Kolaylıklar–h.çağrımsj 18:10, 20 Ocak 2012 (UTC)
Peki o zaman :). Kolaylıklar, sevgiler--Merube 89msj 18:32, 20 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Şu değişikliğe onay vermişsiniz ama alt satır gözden kaçmış galiba. Ayrıca futbolcu bilgi şablonunda, boy-kilo diye bir alanımız da yok. Orası da önceden beri yanlışmış zaten. Ben onayınızı geri alıp değişikliği reddettim. Bilginize :)–h.çağrımsj 00:02, 21 Ocak 2012 (UTC)

Bu da gözden kaçar mı ya :) Ayan Milli Takımında kaptan oldu.Ayaaaaaaaaan Sağol iyiki görmüşsün. Ben direkt 92 kg yi gördüm. Dedim yuh bu adam bu kadar olmaz direkt onaylayıverdim. Gözden kaçıyor ara sıra. Milesbroke 16:36, 22 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, ilgili tartışmada da belirtmiştim. Wikipedia'nın protestosu Türkiye saatiyle sabah 7'ye kadar devam edecek. Ama gece yarısı itibariyle buradaki site notice kalkmış. Sabaha kadar kalması bir şekilde sağlanabilir mi acaba?–h.çağrı mesaj 22:41, 18 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Site notice ile ilgili mesajınızı çok geç gördüm, yine de yanıtsız bırakmayayım dedim. İyi çalışmalar. --yabancım 22:10, 23 Ocak 2012 (UTC)

Amacımız vikipediye katkıyı arttırmak, bunu da birbirimize yardımcı olarak, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırarak ve İNV'ye uyarak yapmak en iyisi -- sayz'ın usu ✍ 22:52, 23 Ocak 2012 (UTC)

çalışma var[kaynağı değiştir]

Merube'nin sayfasına yazdığınız mesajla ilgili -belki de biliyorsunuz ama- bir hatırlatma yapayım. Üzerinde değişiklik yapmayı düşündüğünüz maddeler sil etiketiyle etiketlenmesin diye bir şablon olsa demişsiniz. Tam da bu işe uygun bir çalışma şablonumuz var aslında. Bahsettiğiniz maddelerde çalışma süresince bunu kullanabilirsiniz. Kolaylıklar :)–h.çağrımsj 08:59, 24 Ocak 2012 (UTC)

Eyvallah. Bu iyi oldu işte, sağolasın. kullanmaya başladım bile drgulcuileti 09:51, 24 Ocak 2012 (UTC)

Sayz'la mesajlaşmanızı yeni fark ettim. Sadece şunu söyleyeyim eğer agresif gibi göründüysem kusura bakma. Böyle bir amacım yoktu. Ben sadece durumu açıkça anlatmaya çalışmıştım. Oylama sayfasındaki mesajı da ben yazmasam muhakkak başkası yazacaktı çünkü editör olmak için henüz uygun değildin. Herneyse, sayz durumu açıklamış. Ben de sadece seni gücendirmek istemediğimi söylemek istedim. Benim yüzümden buradan soğumanı istemem. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 22:44, 23 Ocak 2012 (UTC)

Agresifsin demeyim de (bunu yazarken sıkılıyorum..) nasıl desem... Anla işte moralim bozulmuştu.. Mesaj için sağol.. İyi vikilemeler... SiLveRLeaD 10:47, 24 Ocak 2012 (UTC)

Sözcükler hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Veritas, hani ortada beni ilgilendiren bir durum yok aslında. Ortamı germek ya da oradaki tartışmayı başka konuya çekmek de istemiyorum ama sormadan da edemedim. Onun için sırf merakımdan sorma ihtiyacı hissettiğimi baştan belirteyim. İbne sözcüğünü hakaret olarak görmüyor ve kimliğinizle özdeşleştiriyorsanız, neden "Adam sözcüğünü insan anlamında kullanmakla ibne sözcüğünü eşcinsel anlamında kullanmak arasında bir fark yok" diye bir karşılaştırma yaptınız? İbne hakaret değil ama o sözcük kullanıldığında da güceniyorum mu demek istiyorsunuz? Eğer öyle değilse cidden anlayamadım ben durumu.–h.çağrımsj 08:40, 25 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. İbne sözcüğü benim varoluşumdur. Sözcüklerin anlamlarını boşaltma gibi bir niyetimiz var. O yüzden bir takım eşcinseller-ben dahil- ibne sözcüğünü kullanıyoruz. Ancak ibne sözcüğü hala küfür olarak da kullanılmakta. Aynı şey orospu, fahişe ve seks işçisinde de var. Seks işçisi arkadaşlarım kendilerine orospu demeye başladılar ancak bu da hala bir küfür olarak kullanılıyor. Durum böyle olunca hassaslaştığımız ufak noktalar oluyor. Yani bir kere ibne demekle diğer bir demek arasında fark oluşabiliyor. Ben orospuluk yapıyorum derken bunu ben seks işçisiyim anlamında kullanan bir kişi sonra karşısındakine seni gibi .. çocuğu diye söylediği zaman hem anlamı boşalmış sonra da boşalttığı bu anlamı desteklemiş oluyor, yani kendiyle çelişiyor. İbne sözcüğü benim varoluşumdur, ancak eşcinsel olmayanların söylemesi için henüz biraz zaman var. Bu konuda tahmin edebilirsiniz ki azınlığın azınlığı olmuş ve bu kadar dışlanmış bir topluluk olarak bizler alınganlık gösterebiliyoruz. Hassasiyet noktalarımız kimi zaman daha fazla oluyor. Adam sözcüğünde ise şöyle bir şey var. Adam sözcüğünün erkek kullanımını destekliyoruz. Çünkü mesela erkek bir doktorumuz var. Adam bana şu ilaçları almamı söyledi deriz, O erkek bana bunları almamı söyledi diyemeyiz. Kadın bir doktorumuz var. Bu kez de o kadın bana bunları almamı söyledi deriz, o adam bana bunları almamı söyledi diyemeyiz. Görüldüğü üzere adam demek kimi zaman kadınların ve kimi LGBTnin yoksayılması demek olabiliyor. Adam sözcüğü çoğu zaman kadın sözcüğünün yerine geçemiyor, yani onları kapsamıyor. İlginiz için teşekkür ederim. --Veritasileti 13:18, 25 Ocak 2012 (UTC)
Anlıyorum. Adam sözcüğünün kullanımına karşı çıkarken ortaya koyduğunuz örnekle kendinizle çelişiyorsunuz gibi gelmişti ilk bakışta aslında. Şimdi oturdu bazı şeyler. Alınganlık konusunu da anlıyorum aslında. Bazen biraz fazla alınganlık gösterildiğini düşünsem de mevcut ortam gözönüne alınınca insan o kadar da olur diyor.–h.çağrımsj 14:05, 25 Ocak 2012 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. --Veritasileti 14:09, 25 Ocak 2012 (UTC)

Düzeldi düzeldi sen merak etme..! Bu arada Vikipedi:İş birliği projesi'ne anldaığım kadarıyla şöyle katılabiliniyor.(Yanlışım varsa düzelt lütfen.) Kendimi katılanlar kısmına ekleyeceğim sonra bir altsayfa açacağım ve eklediğim maddeleeri yazacağım öyle mi?SiLveRLeaD 13:35, 25 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, SiLveRLeaD, İBP'ye katılabilmek için öncelik haftanın projesinin sayfasında (bu hafta için Vikipedi:İş birliği projesi/2012/4. hafta mesela) Katılımcılar listesine "# --~~~~" yazarak imzanı ekleyeceksin. Sonrası için bir altsayfa açıp orada proje ile ilgili katkı yaptığın maddeleri listelemen gerekiyor. Sıralama başlığı altına da altsayfanı eklemen gerekiyor. Altsayfandaki puanlamaları ve proje sayfasındaki sıralamayı sorumlular yapıyor zaten. Mesela bu hafta için, katılacaksan, Vikipedi:İş birliği projesi/2012/4. hafta/SiLveRLeaD sayfasına listelemeye başlayabilirsin. Fikir edinmek için diğer kullanıcıların altsayfalarına da bir göz atabilirsin tabi ki :)–h.çağrımsj 13:59, 25 Ocak 2012 (UTC)

Bu hafta proje bitti mi?SiLveRLeaD 14:05, 25 Ocak 2012 (UTC)
Bi ara proje sayfasına öyle bişey yazılmıştı ama daha sonra kaldırılmış. BetelgeuSeginus yazmıştı onu fakat daha sonra başka bir sorumlu (Merve) kaldırmış. Devam ediyor gibi görünüyor yani şu anda.–h.çağrımsj 14:09, 25 Ocak 2012 (UTC)

Teşekkür ederim. :) Utku Tanrıveremesaj 15:27, 25 Ocak 2012 (UTC)

Vallahi bravo. Şimdiye kadar sizden başka hakkında topluluğun (oylarla ve uyarılarla uyarılarla) üzerinde bu kadar hemfikir olduğu başka bir kullanıcı daha görmedim şimdiye kadar. Ama hala ısrarla ben haklıyım, siz anlamıyorsunuz, sürü psikolojisiyle davranıyorsunuz diyebiliyorsunuz. Bir kez olsun dönüp kendinize bakmayı denemediniz. Özgüveninize hayranım.–h.çağrımsj 15:24, 25 Ocak 2012 (UTC)

özgüven ile alakası yok. Ben diyorum ki öncekilerden bugüne sürekli hatalarım yüzüme vuruluyor. Geçmişe değil bugüne bak diyorum.--Mektub-i Abdullah 16:22, 25 Ocak 2012 (UTC)

Bakıyorum ve aynı şeyi görüyorum. Neyse engel almışsınız o yüzden mesajı uzun tutmak istemiyorum. Zira cevap hakkınız olamayacak.–h.çağrımsj 07:19, 26 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Rapsar, sanırım Utku'yla ikinizin ufaktan bir hayran kitleniz var Vikipedi'de. Süper şablonlar var: Rapsar, Utku :)) –h.çağrımsj 14:34, 26 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Utku'yu görmemiştim :) Kullanıcıya mesaj attım ve düşüncelerimi söyledim. Uygun mu bilemiyorum buraya. Bir ara ben de takdir ettiğim kullanıcıları ekleyecektim kullanıcı sayfama, sonra vazgeçtim. Sonra gereksiz yere düşman ilan edilmeyelim, aleyhimizde delil kullanılmasın ;P--RapsarEfendim? 14:41, 26 Ocak 2012 (UTC)
Bana uygunsuz bir durum yok gibi geldi. Neden olmasın hatta çok güzelmiş, hoşuma gitti benim de :)–h.çağrımsj 14:48, 26 Ocak 2012 (UTC)
Örneğini görmemiştim de daha önce. Kullanıcı şablonlarının bazıları zamanında silinmiş bazı sebeplerle mesela. Neyse, sorarız birine zaten :)--RapsarEfendim? 14:51, 26 Ocak 2012 (UTC)


Merhaba Utku, Şunu gördün mü :)) –h.çağrımsj 14:46, 26 Ocak 2012 (UTC)

bu kullanıcıların gizli bir hayranı var herhalde :-)
S Bu kullanıcı Kullanıcı:Superyetkin'nin çalışmalarını takdir etmektedir.

Şablon:Kullanıcı:Utku Tanrivere

Reality Bu kullanıcı Kullanıcı:Reality006'nın çalışmalarını takdir etmektedir.

Şablon:Kullanıcı:ZErGoo


-- s a y z ' ı nu s u 15:31, 26 Ocak 2012 (UTC)


Merhaba,Sayz, Biraz resmi oldu neyse :D. Ben değişiklik yapabilcek birşeyler bulamıyorum. Bana tavsiye ver birazcık :D...Bu imzasız yazı SiLveRLeaD (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok genel bir soru silver sol üstte rastegele maddeye tıkla o maddede bulduğun yazım yalnışlarını vs. bile düzeltsen sonuçta katkın olmuş olur üstelik o maddeyi okudğun için bilgilenmiş de olursun aynı zamanda yani sadece bir öneri ya da en mantıklısı bak İBP'ye kaydolmuşsun git bilgi kutusu ekle biraz daha hem puan da kazanırsın -- s a y z ' ı nu s u 17:28, 27 Ocak 2012 (UTC)
Buraya yönlendirebilirsin Sayz :)--RapsarEfendim? 17:27, 27 Ocak 2012 (UTC)
tabii bak tecrübe arttıkça önerini,n kalitesi de artıyor haliyle -- s a y z ' ı nu s u 17:30, 27 Ocak 2012 (UTC)
Biraz geç cevap yazabiliyorum kusura bakma, gerçi sayz öneride bulunmuş ama şuradaki yazım yanlışlarını da düzeltebilirsin. Tablodaki hatalı yazımlara tıkladığın zaman direk arama sayfasına yönlendiriyor zaten.–h.çağrımsj 19:19, 27 Ocak 2012 (UTC)

Önemli değil yeter ki cevap yaz . Bu arada yazım yanlışlarını botlar düzeltemiyor mu?SiLveRLeaD 13:37, 28 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Sabri, Forvet (futbol) maddesi tartışma sayfasında Şöyle bir ifade gördüm, mantıklı geldi bana da. Önceki halini kim eklemiş diye baktım sanırım Santrafor alt başlığını maddeye sen yazmışsın. Maddedeki değişikliği onaylamadan önce kelimenin kökeni ile ilgili önceki bilgiyi nereden edindiğini sorayım dedim. Bir de sence hangisi daha doğrudur? Kolaylıklar..–h.çağrımsj 07:45, 27 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar. Google'dan arattığımda ikisi arasında pek de bir fark göremediğimden yorum bana mantıklı geldi ve gerekli değişikliği yaptım. KOlay gelsin...--вяí¢αи76ileti 08:43, 29 Ocak 2012 (UTC)

1. lig oyuncuları[kaynağı değiştir]

Xberger selam, Alpay Özalan maddesine 1. Lig oyuncuları kategorisi eklemişsin ama Alpay 1. lig'de oynadı mı ki yahu?–h.çağrımsj 15:21, 31 Ocak 2012 (UTC)

merhaba, haklisin oynamis, benm oynadi diye aklimda kalmis. simdi geri alirim. bu arada alpay maddesi cok kötü ya. bunu bir ara gelistirsek iyi olur. ben su an Deniz Barış maddesini düzenliyorum. zaten ondan sonrada bir haftaya kalmaz cikarim. sen alpayin maddesini adam akilli bir düzene getirsen iyi olur. eleman türk futboluna cok önemli hizmetler verdi.--Xberger
Ben de şimdi 1. Lig'de nerede oynamış diye bakarken fark ettim maddeyi. Cidden kötü durumda. Üstünden ufak birkaç düzeltme yapıyorum şimdi ama detaylı düzenlemeye vaktim yok pek.–h.çağrımsj 15:29, 31 Ocak 2012 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Merhaba Totenkopf division, İngilizce de dahil herhangi bir dildeki Vikipedi güvenilir kaynak olarak kabul edilmediği için maddelere kaynak olarak eklenmemesi gerekiyor. Onun yerine başka dildeki bir maddeden çeviri yapılan maddelerin tartışma sayfasına şu şablonu ekleyebilirsin. Kolaylıklar–h.çağrımsj 14:41, 31 Ocak 2012 (UTC)

Yardımcı olduğunuz ve yönlendirdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar Totenkopf division 15:52, 31 Ocak 2012 (UTC)

Şubat[kaynağı değiştir]

Haftaya yokum[kaynağı değiştir]

Merhaba Hcagri,

ben büyük bir ithimalle gelecek hafta son olarak yapmak istedigim tüm degisiklikleri bitirmis olacam. Ondan sonra türkce vikipedide yokum. Senden ricam su Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi maddesinin bakimiyle sen ilgilenmen? Yani her milli mictan sonra güncelleyip futbolu birakan aktiv futbolcular varsa onlarin islimlerini kalin yazilistan normal yazilima getirmen. tabi maddeyi istedigin bicimdede gelistirebilirsin. en azindan her milli mactan güncelleyebilirsen sevinirim. Bir daha görüsemezsek sana simdiden allaha ismarladik. vikipediden editlerini eksik etme.

--Xberger 12:58, 2 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Xberger, hayırdır? Neden böyle bir karar aldın? Kendi adıma üzüldüm bu kararından dolayı. Millî maçlar çok sık olmadığı için o listeyi güncel tutmak zor olmaz diye düşünüyorum. Maçlardan sonra bakarım oraya ara ara da. Eğer geri dönmemekte kararlıysan sana da bundan sonraki hayatında başarılar :/ –h.çağrımsj 13:33, 2 Şubat 2012 (UTC)
aslinda yeni alinan bir karar degil. yilbasindan birkac gün önce almistim fakat birkac eski futbolcuya verdigim sözler yüzünden onlarin maddelerini acip yada düzenlemek zorunda kaldi. bunlarda bitmek üzere. Aslinda daha cok katki yapmak isterdimde vikipedide yaratilan ortam calismaya el verisli degil bence. burada tartismaalara harcama mecbür kalinan zaman icerinde ben az 200 madde acardim. Ayrilma karari icin ayrildaktan sonra kullanici sayfama zaten bir aciklama yazacam. sanada bundan sonraki hayatinda basarilar dilerim--Xberger 13:40, 2 Şubat 2012 (UTC)

Şurada devam eden bir oylama var. Fikrinizi belirtirseniz memnun kalırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.drgulcuileti 13:19, 2 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar, Isparta (il) sayfasında şu iki değişikliğe onay vermişsiniz ama sanırım sayfayı şöyle bir kaydırıp maddeye bakmamışsınız :) Bazen değişikliğin sayfa düzenini bozup bozmadığına da bakmak yararlı olabiliyor. Ayrıca kullanıcı bir de maddeye imza atmış. Gözden kaçırmamak gerek detayları :) İyi akşamlar –h.çağrımsj 20:00, 2 Şubat 2012 (UTC)

Dikkatli bakışın için çok teşekkür ederim. Tam söylediğin esnada gerekli değişikliği yapıyordum. Ellerine sağlık benden hızlı çıktın..! İyi çalışmalar --i.e. msj 20:09, 2 Şubat 2012 (UTC)

teşekkür, yardım[kaynağı değiştir]

Editörlük başvurumda ki desteğiniz için çok teşekkürler. Sizden bir yardım isteğim var. Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi maddesinin İngilizceden çevrilmesi ve kırmızılıkların açılması için yardımlarınızı bekliyorum. Liste çok uzun ve kırmızılıklar çok fazla. Elinizden geldiğince yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. drgulcuileti 13:15, 3 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Aslında bu konudan güzel bir iş birliği projesi çıkabilir gibi geliyor bana. Şurada yeni bir proje olarak önerebilirsiniz. Onun dışında şu ara çevirmeye çalıştığım başka maddeler var ama ara ara yardımcı olmaya çalışırım. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 13:38, 3 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar, açtığım Lebensreform sayfasını incelediğiniz için teşekkür ederim. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Wikipedia/k%C4%B1lavuz linkinden incelediğim üzere İngilizce Viki kaynak olarak gösterilebilir. Kodu düzenleyip ekledim. Yanlışlık olması durumunda düzeltmenizi veya yardımcı olmanızı çok isterim. Sadece on günlük Vikipedistim. Desteğiniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Lebensreform ( İngilizce Wikipedia. Sürüm tarihi: 28 Şubat 2012‎ ).' Pink.up mesaj 15:10, 01 Mart 2012 (UTC)

Vandalizmle Mücadele Operasyonu[kaynağı değiştir]

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
4 Şubat 2012 öğle saatlerinde köy çeşmesinin alt sayfalarında gerçekleştirilen Vandalizmle Mücadele Operasyonu'nda gösterdiğin özveriye istinaden...

Utku Tanrıveremesaj 21:31, 4 Şubat 2012 (UTC)

Heroes of Might and Magic[kaynağı değiştir]

Merhaba, yeni açılan Heroes of Might and Magic maddesini m6 gerekçesiyle silinmesi için işaretlenmişsin. Madde düzensiz olabilir fakat çok oynamamış olmama rağmen oyunun turn based stratejiler arasında özel bir yeri olduğunu biliyorum. Ben kayda değer olduğunu düşünüyorum. İngilizce maddesinden de görülebileceği gibi birçok dilde de maddesi açılmış.–h.çağrımsj 14:29, 7 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba, ben maddeniz düzensiz olmasının yanı sıra ; 2 Kasım 2008, 22 Eylül 2009 ve 16 Ağustos 2010 tarihlerinde silinmiş olmasını da göz önüne almıştım. Durum bundan ibaretti. Fakat maddeye en azından bir kategori eklemek lazım. Bugüne kadar NFS ve adını hatırlamadığım bir oyun oynadım. Oyunlar ile aram iyi değildir. Silme düşüncem de tamamen bu nedenden dolayı idi. Teşekkürler, kolay gelsin. --i.e. msj 14:35, 7 Şubat 2012 (UTC)
Günlüğe şimdi baktım da önceki silinme sebepleri çoğunlukla içerikle alakalıymış. Şimdiki içerik en azından taslak olarak kalması için yeterli diye düşünüyorum. Interviki ve kategorileri ekledim. Aslında biraz önce yapacaktım ama ekleyen sen olduğun için önce hızlısil şablonunun çıkması konusunda mutabık olalım istedim. Kolaylıklar sana da :)–h.çağrımsj 14:48, 7 Şubat 2012 (UTC)

Genç kalemlerin tanıtıyoruz. Türkçeyi göz ardı etmeyelim[kaynağı değiştir]

Merhaba, Fatih Kırtorun sayfasını silmeye aday götermişsiniz ve oy kullanmışsınız. Bu şairin düzenli yayınları mevcut. İngilizce Vikipedia'ya biri bunları girmiş zaten. Bakabilirsiniz. Hem de tüm ISSN numaraları ile. Silmeye aday göstermek genç kalemlerin tanınmasını engelleyecektir. Bazı edebiyat forumlarında genç kalemleri vikipedia'da tanıtmak için gönüllüler oluyor onların şevki de kırılmaz mı? saygılar. Anuk 18:32, 7 Şubat 2012 (UTC)

Genç kalemlerin tanıtımının yine o edebiyat forumlarında kalması daha sağlıklı olacaktır. Arkadaşlar silinme sebeplerini belirtmişler zaten. Vikipedi'ye katkıda bulunmak için şevkinizin kırılmaması ve başka alanlarda da katkıda bulunmanız dileğiyle..–h.çağrımsj 08:26, 8 Şubat 2012 (UTC)
Editörlük için tebrikler :) Bu yerleşim yeri maddeleriyle ilgili ben de bir tavsiyede bulunayım. Şehir armalarını harita başlığına eklediğinizde kocaman hoş olmayan bir görüntü oluyor. Onun yerine şöyle haritayı arma ile değiştirirseniz, en azından bundan sonra açılacak maddelerde görüntü daha düzgün olacaktır. Zaten o resimlerin harita diye eklenmesi şeklen de yanlış :) Kolaylıklar–h.çağrımsj 10:54, 9 Şubat 2012 (UTC)

Çok teşekkür ederim iyi dileğiniz için. Sayfaya baktım gerçekten görüntü olarak cok daha güzel duruyor bundan sonrakileri bu şekilde yapmak mantıklı olacak .. iyi çalışmalar Mutlutopuz 11:05, 9 Şubat 2012 (UTC)

Selam. Almanya'nın birleşmesi ile Alman yeniden birleşmesi maddelerinin adları arasında bir uyum sağlamak gerekir sanki. Ne dersin?--RapsarEfendim? 15:14, 13 Şubat 2012 (UTC)

Selam Rapsar. Açıkçası ben maddeyi İngilizce'den neredeyse birebir çevirdiğim için böyle bir isimlendirme kullandım. Orada da maddelerin adları en:Unification of Germany ve en:German reunification olarak geçiyor. Almanca'da ise ilk madde bambaşka bir isimle Alman İmparatorluğunun kuruluşu anlamında Deutsche Reichsgründung olarak geçiyor. Çeviri baya uzun sürünce isim gibi detayların üzerinde çok düşünmemiştim açıkçası. Açıkçası tarihçi olmadığım için doğruluk konusunda net konuşmak istemiyorum ama Almanya'nın birleşmesi de Alman birleşmesi de bana yanlış gelmiyor. Değiştirilebilir.–h.çağrımsj 15:24, 13 Şubat 2012 (UTC)
Aslında ben senin adlandırmanın uygun olduğunu düşünüyordum :) Yine de Türkçe kaynaklara göre hareket etmeli derim ben. Var mı sağlam, Türkçe kaynak elinde? Tartışma sayfasından devam edebiliriz bu arada konuya. Herkese açık olsun :)--RapsarEfendim? 15:26, 13 Şubat 2012 (UTC)
Evet aslında bakınca özellikle ikinci birleşme için Almanya isimlendirmesi daha uygun gibi. Pazartesi yorgunluğu sanırım, anlayamamışım :) Elimde Türkçe kaynak yok açıkçası. Dediğim gibi maddeyi sadece çevirdim. Başka araştırma da yaptım desem yalan olur şimdi. Yıllaar önce şurada bir lafı geçmiş dediğin şeyin ama bir şey çıkmamış görünen o ki. Konuyu tekrar canlandıralım o zaman :) Ben de biraz araştırayım. Yaygınlığa göre bir karara varabiliriz belki.–h.çağrımsj 15:41, 13 Şubat 2012 (UTC)

Seyitahmet Köyü[kaynağı değiştir]

Sayın Hcagrı. Köyle alakalı bilgilerde mevcut olan imla ve anlatım bozukluklarını düzeltiyorum fakat devamlı reddediliyor. Mesela " Muhammedin soyu..." tabiri var. "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" lutfuna mazhar olan ve şu anda varlığımızın müsebbibi olan zata karşı, sanki babamızın oğlundan bahsediyormuş gibi yazılmış bu tabir yakışıyor mu? Elimizi vicdanımıza koyalım lütfen...Bu imzasız yazı 94.235.194.75 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, Vikipedi'de benimsenen tarafsız bakış açısı politikası dolayısıyla kişi isimlerinden önce ve sonra Hz., Hazretleri gibi ifadeler kullanılmıyor. Bu bütün peygamberler ve diğer kişiler için de geçerli. Kaldı ki şahsi fikrimi sorarsanız da sizin gibi düşünmüyorum açıkçası. Hz unvanı sadece Türkçe'de kullanılan ve sonradan icat edilmiş bir ön ektir. Bu ön eki kullanmak bir tercih olmalıdır, kullanmamak saygısızlık değil. İstiyorsanız tabi ki söylerken ya da başka yerlerde yazarken saygı ifadesi olarak kullanabilirsiniz ama burası bir ansiklopedi ve tüm dinlere, görüşlere eşit mesafede olmak zorunda. İyi günler.–h.çağrımsj 07:40, 17 Şubat 2012 (UTC)

Bilim insanı[kaynağı değiştir]

Pardon ama nerede tartışıldı? İki kişinin yorum yazdığı kategori tartışmasını mı kastediyorsunuz? Orada sırf genel kullanım o şekilde diye olumlu görüş bildiren Rapsar, ana maddeden bahsediyor ama o yorum yazıldığında madde adı Bilim insanı'ymış. Kaldı ki daha önce şurada öyle bir şeyi desteklediğinden bahsetmemişti.–h.çağrımsj 09:23, 21 Şubat 2012 (UTC)

Vikipedi:Kategori tartışmaları/Biliminsanı taslakları en son taslaklar için yapılan tartışmada adamının doğru olacağı sonucuna varıldı. Adam sözcüğü erkek demek değil. İlk insan olduğu söylenilen Adem'den hareketle insan manasından kullanılan bir söz. esc2003 09:34, 21 Şubat 2012 (UTC)
O anlamını biliyorum ama ilk akla gelen anlam bu değil siz de biliyorsunuz. O tartışma genel bir tartışma değil o kategoriyi ilgilendirir.–h.çağrımsj 10:01, 21 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Bermanya, şu değişikliğine rastladım da bir zamandır ben de emin olamıyorum bu konuda. Sence şehit kelimesi TBA ihlali midir? Yani sonuçta din, inanç uğruna ölmüş kişi anlamı var. Üstünlük katan bir unvan olarak değil de kelime anlamıyla bakınca kalabilir gibi geliyor bana. Emin olamadım. Sence nasıl olmalı?–h.çağrımsj 08:00, 21 Şubat 2012 (UTC)

Bir de şimdi fark ettim, rica ediyorum Süper Lig'de oynayan yabancı futbolcular listesi maddesinde Halil071986'nın değişikliklerini onaylama. Gerekçesiz bir şekilde çıkarılan bilgiyi -ki üstelik doğru bilgi- neden onaylıyorsun anlayamadım.–h.çağrımsj 08:33, 21 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Evet, açık bir TBA ihlalidir. Bu konuda başka deneyimli kullanıcılara da danışabilirsiniz, hepsi de aynı şeyi söyleyecektir. PKK baskınlarında da şehit yerine ölü diyoruz. Burası Müslümanların veya Türklerin Vikipedi'si değil, burası Türkçe bilen herkesin Vikipedi'si. Bir PKK sempatizanı, bir ateist, bir Yunan buradaki bilgileri okuduğunda tarafsız bir içerikle karşılaşmalıdır. İkinci mesajınıza gelirsek, ben herhangi bir içerik çıkartma değişikliğini kabul etmedim, dikkatli bir şekilde bu işleri yürütmeye çalışıyorum. Kabul ettiğim değişiklikler bu ve şu idi. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:51, 21 Şubat 2012 (UTC)

  • Onu ben de biliyorum da benim takıldığım nokta şu: normalde şehitlik unvanı (ya da mertebesi her neyse) dinî bir unvan. Sonradan Türk askeri ya da PKK'lı için vs kullanılması ayrı bir olay (Şehit maddesinden: Türkçede şehit kavramı zamanla dinî anlamından sıyrılıp vatanını veya milletini müdafaa yolunda ölen herkes için kullanılır hale gelmiştir). Hal böyleyken ben nesnel bir açıyla baktığımda din uğruna katıldığı savaşta ölen herhangi bir insanın ölmesi üzerine şehit oldu denmesi bana garip gelmiyor. Şehit olmak = din uğruna yapılan savaşta ölmek olarak algılıyorum çünkü. Günümüzde anlamının genişlemiş olmasını bunun dışında tutuyorum. Onun için sormuştum da neyse. Çok mühim değil.
  • İkinci mesele için şunu söyleyeyim. Siz tek tek son yapılan değişiklikleri göndermişsiniz fakat sayfa geçmişine baktığımda art arda yapılan değişikliklerin sonuncusunda sizin onayınızı gördüğüm için hepsini kabul ettiğinizi varsayıyorum. Öyle değilse sistemde bir gariplik olmalı :/ Birden fazla değişiklik olduğunda sadece sonuncuyu kabul etme gibi bir seçenek yok diye biliyorum. Kabul ettiğinizi varsaydığım değişiklikler şunlar: [1] [2]. Neyse, gözden kaçmış da olabilir. Bu kullanıcı aynı maddede devamlı aynı değişiklikleri yapıyor ve her seferinde reddediliyor. Onun için uyarayım demiştim. Kontrol yaparken aynı değişikliklerle tekrar karşılaşabilirsiniz diye düşündüm. Yoksa editörlük yetilerinizi sınamak gibi bir amacım zaten yok. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 15:23, 21 Şubat 2012 (UTC)
  • Merhaba. Şehitlik için bir tartışma başlatabilirsiniz, gerçi savaşların din uğruna yapılıp yapılmadığı da belli olmaz. Örneğin herkes Hayber Savaşı'nı din savaşı olarak nitelerken, ben Hayber Savaşı Müslümanları zengin etmek için yapılmış bir savaştır diyorum (Böyle demiyorum ama toplumda var böyle diyenler). Umarım anlatabilmişimdir. Revizyon kontrolünde ise sistemin eksikliği sanırım, çünkü biliyorsunuz ki yapılan son değişikliği onaylayınca diğer hepsi otomatikmen onaylanmış oluyor, onları da tek tek görmemiz mümkün değil bildiğim kadarıyla. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 21:01, 21 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Mutlu, şu değişikliğinle ilgili bir şey sorma ihtiyacı hissettim. Dosya adında Youssouf Hadji yazıyor. Baktığımda Fransızca Vikipedideki fr:Youssouf Hadji sayfasında kullanıldığını gördüm. Bunun Mustafa Haci'nin resmi olduğuna emin misin yoksa bir karışıklık olmuş olabilir mi :) Kolaylıklar –h.çağrımsj 07:28, 24 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba büyük ihtimal soyadı benzerliğinden kaynaklanmış hata. Bu ara biraz fazla dosya ekledim İBP için hemen düzeltiyorum. Ayrıca senide tebrik etmek lazım dikkatın için. Kolay gelsin iyi çalışmalar Mutlutopuz 09:12, 24 Şubat 2012 (UTC)
Özellikle yoğun katkı yapıldığı dönemlerde bazen oluyor böyle hatalar tabi :) Sayfa izleme listemde olunca dikkatimi çekti öyle fark ettim ben de. İyi günler –h.çağrımsj 09:31, 24 Şubat 2012 (UTC)

Futbol takımları[kaynağı değiştir]

Merhaba Mutlu, Bu aralar futbol takımı maddeleri açıyorsun sanırım. Fakat açtığın şu ve şu maddeler zaten mevcut maddelermiş (NEC Nijmegen, KV Oostende). Ben şimdi sayfaları yönlendirme ile değiştiriyorum. Sen de madde açarken İngilizce sayfaların son tarafında Türkçe linki var mı diye bakarsan boşuna emek sarfetmemiş olursun en azından :) Bir de Türkçe vikide genelde takım adlarında noktasız yazım (N.E.C. yerine NEC gibi) tercih ediliyor. Kolaylıklar –h.çağrımsj 11:30, 27 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba kolay gelsin. Dolaşım şablonlarında ki kırmızılıkları gidermek için çalışıyodum ve dolaşım şablonlarında bu maddeler kırmızı olunca bakma ihtiyacı hissetmedim. Futbol takımlarının isimlerinin nasıl yazıldığını tabiki de biliyorum ancak dolaşım şablonu hazırlanırken noktalı olarak hazırlanmış yani yanlış hazırlanmış istersen sende bir göz atabilirsin iyi çalışmalar Mutlutopuz 11:34, 27 Şubat 2012 (UTC)
Yanlışlıkları ben de fark ettim. Gördükçe düzeltmeye çalışıyorum şablonları. Genellikle yeni sezonda değişen takımları güncellerken İngilizce vikiden kopyala-yapıştır yapılması sonucu hep o noktalı isimler taşınıyor. Yönlendirme de yapılmayınca boş gibi görünüyor tabi. Madde isimlerinde noktasız kullanım sadece hatırlatmaydı. Kolaylık olması için maddeyi oluşturduktan sonra noktasız haline taşıyabilirsin mesela. En azından İngilizce'den Türkçe interviki verilmiş mi diye bakarsan boş yere var olan sayfayı yeniden oluşturmak için de uğraşmazsın diye uyarayım dedim.–h.çağrımsj 15:03, 27 Şubat 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 19:06, 19 Mart 2012 (UTC)

Mart[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanızdaki bağlantının adını değiştirsek nasıl olur? Ben göremedim nerede acaba? Tam olarak nasıl geçiyor "Şablon:Bilim adamı bilgi kutusu" olarak mı? esc2003 (tartışma) 10:59, 22 Mart 2012 (UTC)

Aslında şuradan görünüyor hangi sayfalardan bağlantı verildiği. Aslında o kadar mühim bir mesele değil dediğiniz gibi bağlantıyı da değiştirebiliriz ama yönlendirilmesinin ne zararı var ki?–h.çağrımsj 11:29, 22 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar, Bira FM maddesini tavsiyeniz doğrultusunda elden geçirdim. Bir kontrol edip, eğer uygunsa uyarıyı kaldırabilirseniz sevinirim. Saygılar. (Not: Eğer mesaj böyle bırakılmıyorsa da üzgünüm, ilk defa wikipedia'da mesaj bırakıyorum.) stildv.Bu imzasız yazı Stildv (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Stildv, maddeyi şimdi inceledim. Elinize sağlık. İlk başta eklenen biraz esprili bir üslupla yazılmış kısım takdir edersiniz bir ansiklopediye çok uygun değildi :) Kuruluş felsefesi ile ilgili bölüm sitede mi geçiyor acaba? Birebir alıntı yapmak telif sıkıntısı yaratır mı emin olamadım. Onun dışında mesajı gayet doğru bir yere yazmışsınız :) Fakat mesajınızın sonunda dört adet tilde (~~~~) koyarak imzalarsanız daha güzel olur. Bunun dışında başka maddelere de katkılarınızı bekleriz :) İyi günler–h.çağrımsj 12:12, 22 Mart 2012 (UTC)
Tekrar Merhabalar, yardımlarınız için çok teşekkürler. Yazı web sitelerinde, http://medyamedia.com/birafm.html mevcut. Telif sorunu olacağını sanmıyorum, yazıştım, memnun olacaklarını söylediler. Kibar teklifiniz için teşekkürler, zaman buldukça elimden geldikçe katkıda bulunmak isterim, yalnız bir şey de ekleyeyim kullanım açısından wikipedia kadar kaybolduğum sistem, ne yapacağımı şaşırdığım, aklımın bu kadar karıştığı olmamıştı :) İşiniz çok zormuş burada, sabırlar ve kolaylıklar dilerim. Stildv (tartışma) 09:33, 25 Mart 2012 (UTC)
Evet ilk başlarda biraz sıkıntı verdiği konusuna katılıyorum. Başlangıçta Html, xml kodlamalarına hakim olmama rağmen bana bile zor gelmişti biraz. Ama alışınca insana kolaylık sağlıyor aslında. Herhangi bir sorunuz, zorluk yaşadığınız bir durum olduğunda bana yine mesaj sayfamdan ulaşabilirsiniz. İyi dilekleriniz için de teşekkürler :) –h.çağrımsj 07:23, 26 Mart 2012 (UTC)

Translatewiki[kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan, köy çeşmesindeki translatewiki davetinr icabet edeyim dedim fakat mediawikinin sistemine çok hakim değilim. Bana sayfa kaynaklarını değiştirmeye yetkiniz yok diyor. Çeviri yapabilmek için ne yapmalıyım?–h.çağrımsj 09:27, 22 Mart 2012 (UTC)

  • Merhaba Hc. :) Hemen anlatayım sana. Çeviri arayüz çevirileri olduğu için sistem vandalizm olmasın diye sadece üyelere açık. Buradan hemen bir hesap açın. Sonra kullanıcı sayfanızı açın. Benimki gibi bildiğiniz dillerin babillerini açın bir de birde o dillerin kullanıcı sayfanıza bağlantı verin :) Bu kadar. Emperyan-ileti 13:22, 22 Mart 2012 (UTC)
Tekrar merhaba, aslında üye olmuştum oradaki mesaj sayfama kaydolduktan sonra bir mesaj gelmiş ve ben dikkat etmemişim. Kullanıcı sayfamı oluşturup çeviri hakkı için istekte bulundum. Beklemedeyim :) Yardım için teşekkürler..–h.çağrımsj 13:35, 22 Mart 2012 (UTC)
  • Rica ederim, ne demek? :) Desenize Türkçe çeviri oranları biraz daha artacak şimdi :) Ayrıca çevirmenlik için istek de mi çıkmış? Sanırsam sistemi değiştirmişler :) Emperyan-ileti 19:23, 22 Mart 2012 (UTC)
Evet sanırım öyle olmuş. Şuradan başvuru yapmak gerekiyormuş. Şimdi baktım da çeviri haklarım verilmiş, çevirebiliyorum artık :) –h.çağrımsj 07:31, 23 Mart 2012 (UTC)

Editörlük başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Evet, resim lisanslamaktan geçtiğimiz aylarda pek anlamıyordum, ama örnek dosyalar gördükçe falan nasıl yapılacağını anladım. Zaten genelde başka dilde vikilerden çeviri yapıyorum, dosya yüklediğim çok az oluyor, onların da çoğu kendi çalışmam falan oluyor zaten. Söz veriyorum, tanıdığım daha deneyimli bir editör arkadaşım var işte, onunla daha sık konuşmaya başladık ve bu konuda eksiğimi gerçekten kapatabilirim. Teşekkürler, --Ata Kınran (tartışma) 10:05, 26 Mart 2012 (UTC)

Çok yakın bir arkadaşının ölümü beni de çok üzdü. Tanrıdan arkadaşına rahmet, sana da sabır dilerim. Başın sağ olsun, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 10:44, 27 Mart 2012 (UTC)

Görünce ben de üzüldüm. Başın sağ olsun.–h.çağrımsj 10:51, 27 Mart 2012 (UTC)
Başın sağolsun, özüre gerek yoktu.DRG msj 12:28, 27 Mart 2012 (UTC)
Başınız sağolsun efendim. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. --i.e. msj 12:34, 27 Mart 2012 (UTC)
Başınız sağolsun, Sayın Çalıştay. Vikipedi'de yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz. Allah kalanlara güç kuvvet, sağlık versin....Pink.up mesaj 16:28, 27 Mart 2012 (UTC)
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Artık dualarım çok sevdiğim arkadaşımla... Cekli, Pink up, Hcagri, Drgulcu, İncelemeelemani teşekkürler...--Çalıştayileti 17:14, 27 Mart 2012 (UTC)

imza nasıl atıyoz bi göstersenBu imzasız yazı Sc41 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Sc41, tartışma ve mesaj sayfalarında imza atabilmek için mesajının sonuna 4 adet tilde işareti (~~~~) koyabilirsin. İmzanı nasıl değiştireceğinle ilgili bilgi için Vikipedi:İmza kullanımı maddesini okumanı tavsiye ederim. Kolay gelsin.–h.çağrımsj 12:11, 30 Mart 2012 (UTC)

Ampelmännchen[kaynağı değiştir]

Bayağı ilginç bir madde. Daha önce adını duymamıştım, bilgilendirme için teşekkürler :) Das Leben der Anderen gibi mükemmel bir filmi izledikten sonra Doğu Almanya hakkında biraz meraklanmıştım, iyi oldu :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:52, 30 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler :) Berlin'deyken çok sevdiğim figürlerden biriydi bu adamcıklar. Trafik ışıklarına sempati uyandırıyor insanda neredeyse :) Ben de geçenlerde neymiş ne değilmiş diye bakıp hazır elim değmişken İngilizce maddeyi bir çevireyim dedim. Açıkçası çevirdikten sonra "Çevirdim ama acaba okuyan olur mu?" diye düşünmüştüm. Mesaja sevindim o yüzden :) Doğu Almanya sempatisi ile ilgili Ostalji maddesini de çevirmiştim. Çok kapsamlı bir madde değil gerçi ama belki ilgini çekebilir. İyi günler.–h.çağrımsj 06:28, 2 Nisan 2012 (UTC)
Onu da okumuştum :) Benim sempatim yok zaten, sadece film merak uyandırdı :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:25, 2 Nisan 2012 (UTC)

Nisan[kaynağı değiştir]

saolasın harbi adamsınSarI mESe (mesaj) 06:33, 5 Nisan 2012 (UTC)

Takım kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Mutlu, daha önceden eklediğin futbol takımı kategorilerinin bağlandığı bazı kategorileri çıkarmıştım. Ama yeni maddelerde de eklediğini gördüm. Kategori:Jeonbuk Hyundai Motors gibi bir takım kategorisinin Kategori:Ülkelerine göre futbol kulüplerine eklenmesine gerek yok. Hatta eklenmesi yanlış oluyor. Çünkü kategoriye bakarsan orada sadece ülke kategorilerinin yer alması gerektiği görünüyor. Güney Kore'de futbol kategorisi de aynı şekilde. Takım kategorilerini sadece X'deki futbol kulüpleri kategorisiyle açmak daha makul sanırım. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 14:08, 5 Nisan 2012 (UTC)

Kategorileri daha önceki örneklere bakarak şekillendiriyorum. Her hangi bir karışıklık olmaması için buna dikkat ettim. Sizin söylediğiniz gibi olursa daha da kolay . ilgilendiğin teşekkür ederim. Çok fazla kategorilendirme ile ilgilenmedim şimdiye kadar yeni yeni başladım. diğerlerinde de bir sorun görürsen uyarmaktan çekinme. iyi çalışmalar dilerim. Mutlutopuz 14:13, 5 Nisan 2012 (UTC)
Hangi kategoriyi örnek aldın bilmiyorum ama bu şekildeyse o da yanlışmış demek ki :) Kategorinin amacına uygun olması için böyle olması daha doğru. Ben şimdilik gördüklerimi düzeltiyorum zaten. Bundan sonrası için de tekrar böyle bir durum görürsem haber veririm. Kolay gelsin.–h.çağrımsj 14:33, 5 Nisan 2012 (UTC)
Merhaba Hcagri sen kategorileri k1'e göre siliyosun boş diye tabii benimkafamda oluşturuğum bir proje vardı bıraktım zaten. 20 tane işi aynı anda yapılmıyor beklemek sabır etmek lazım. Bak rapsar sordu ben acıklama yaptım sen direk sil şablonu koymuşsun. Neyse artık önemli değil zaten hepimiz emekveriyoruz dikkat etmek lazım Mutlutopuz 10:10, 6 Nisan 2012 (UTC)
Kategorilere koymuyorum. Sadece birine koydum. O da yanlış isimle açıldığı için. Kategori:2002 CONCACAF Gold Cup oyuncularında bir kişi vardı. Kategori:2002 CONCACAF Gold Cup futbolcularında da bir kişi vardı. İkisini birleştirdim. Genel kullanım futbolcuları olduğu için diğerine sil şablonu koydum. Emeğine tabii ki saygım var. Farkındayım bir şeyler yapmaya çalıştığının. Onun için çoğu zaman bir hata gördüğümde uyarmıyorum bile kendim düzeltiyorum. Yanlış anlaşılma oldu heralde?–h.çağrımsj 10:14, 6 Nisan 2012 (UTC)
Evet ben atladım incelemeden :)kusura bakma ben silinmiş sayfa görünce diğer boş sayfalarıda sildin zannettim aslında silebilirsinde bu kategori işi stres yapıyor bende. Yeni sayfa oluşturmaya devama. proje iptal:) iyi çalışmalar Hcagri Mutlutopuz 10:18, 6 Nisan 2012 (UTC)

Olimpiyatlar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradan bir-iki madde açabilmen mümkün mü acaba? Dünden beridir beş-altı madde açtım, sıktı artık :) Sadece madalya alanları listeleyip bırakabilirsin. Açmak istemiyorsan da anlarım :) İyi günler.--RapsarEfendim? 12:00, 6 Nisan 2012 (UTC)

Selam Rapsar, biraz bakındım eline sağlık Saygıner'le birlikte cidden iyi bir iş çıkarmışsınız ortaya. Çok fazla açılmamış madde de kalmamış aslında ama öyle kolayca açılacak gibi değil sanki maddeler. Bana öyle gibi geldi. SSCB maddelerinden girişicem sanırım birazdan. Ama haftasonu bilgisayar başında olamıycam, bugün olduğu kadar. Onun için çok da ümitlenmemek lazım :)–h.çağrımsj 12:30, 6 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkürler. Açık gözüksün yeter :) Zaten zaman içinde tamamlarsın. Dediğim gibi madalya alanlar oluşturulsa dahi yeter. Bu arada bilmediğin terimler olursa benzer maddelerden yararlanabilir, yahut bana sorabilirsin. Artık ezberledim neredeyse branşları :) Kürek insanı canından bezdiriyor bu arada :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 12:32, 6 Nisan 2012 (UTC)
Peki o zaman başlamadan bir şey de sorayım. Bu tablolardaki isimleri tek tek elle mi girdin maddelere? Malum sortname şablonunun içine yazılmış isimler, ama İngilizce'de öyle geçmiyor. Bu arada madalya sayısını görünce gözüm korktu. Çin maddesinden başlamak daha iyi olabilir gibi geldi :) Rusça isimlerde transliterasyon sorunu da var ama ilk aşamada görmezden geliriz onu artık.–h.çağrımsj 12:40, 6 Nisan 2012 (UTC)
2004 Yaz Olimpiyatları'nda Çin maddesini açtım. Atıcılık branşlarından emin olamadığım için olduğu gibi bıraktım onları. Gözümden kaçan yoksa onun dışındakiler tamam gibi. 63 madalyalı Çin böyleyse diğerleri gerçekten insanın sabrını zorluyordur. Yaparken bi yandan da bu branşlar her seferinde böyle uğraştırıyorsa, hepsinin çevirilerini kaydedip tüm maddeleri offline küçük bir programla çevirmek daha kolay olur diye düşündüm ama çevirecek pek fazla madde de kalmamış. Bundan sonra çok da işe yaramaz sanırım.–h.çağrımsj 14:09, 6 Nisan 2012 (UTC)
İngilizce Vikide bazılarında sortname kullanılmış, bazı maddelerde ise kullanılmamış. Ben kullanılmış olanı esas alarak oluşturdum maddeleri. Tek tek kopyala yapıştır gerekti yani :) Transliterasyon sorunu benim de dikkatimi çekmişti. Çok az bir hata payıyla ch>ç, sh>ş ve kh>h değişimlerini yapabilirsin kabaca. Yahut tek tek bakabilirsin :) Ben açtığım maddede, bizde olan sporcuları düzgün yazdım, diğerleri İngilizce kaldı. Maddeler açıldıkça düzeltilir onlar. İkinci mesajına gelirsek, atıcılıkta air pistol/rifle bizde havalı tabanca/tüfektir. Skeet ve trap ise aynen kalıyor nedense. Ben şey yapıyorum esasen. Athletics at 2004 Summer Olympics'i arıyorum maddede mesela. Sonra bunları 2004 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm ile değiştiriyorum. Sonra women's ve men's aramaları, ardından da uzun çizgi>tire değişimi. Gerisi zaten branşlar :) Sabır demişken 2008 Yaz Olimpiyatları'nda ABD maddesine bakmanı isterim :) Kolaylıklar.--RapsarEfendim? 15:12, 6 Nisan 2012 (UTC)

Uyarı şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Meoglobal, kullanıcılara gönderdiği uyarı şablonlarının bazılarını kullanıcıların mesaj sayfaları yerine kullanıcı sayfalarına yapıştırmışsın. Farkında değilsindir diye uyarayım dedim. Bazı linkler kullanıcının mesaj sayfasına giderken bazısı direk kullanıcı sayfasına gidebiliyor. Bahsettiğim sayfaları şuradan görebilirsin. Kolaylıklar.–h.çağrımsj 14:00, 9 Nisan 2012 (UTC)

...

Madem ben de müsadenizle müdahil olayım. Başka dilden çeviri yapıyorsanız Rapsar'ın belirttiği gibi oradaki kategorilerin olmadı üst kategorilerin intervikilerine, o da olmadı buradaki benzer maddelerin kategorilerine bakmak en mantıklısı. Küçük yazım farklılıklarına takılmamak için de İncelemeelemanının hemen üstte bahsettiği eklentiyi tavsiye ederim. Bu kategori daha önce var mıymış, varsa adı nasılmış tereddütlerine birebir. Bir de tüm kategori ağacını getiren wikimedia linki her ne kadar yararlı olsa da altında son güncelleme tarihi olarak 19 Mayıs 2009 görünüyor. Çok itibar etmeyiniz yani :) Kolaylıklar–h.çağrımsj 21:22, 10 Nisan 2012 (UTC)

Bahsettiğini eklenti kolayca kategori eklemeye yardımcı oluyor. Teşekkür ederim. Yardımseverliğinizi takdir ediyorum. Alexandre M. 12:36, 13 Nisan 2012 (UTC)

Kara çarşaf[kaynağı değiştir]

Maddenin adını çarşaf (Giysi ya da örtünme) şeklinde değiştirelim mi?'''MEOGLOBAL''' (mesaj) 12:52, 20 Nisan 2012 (UTC)

Tartışma sayfasında ben de aynı şeyi önermiştim aslında ama önce bir silinme talebinin sebebini anlayayım dedim. Açıkçası ben silinmesi için bir sebep göremiyorum. İsim değiştirmek daha mantıklı geliyor. Bu tür maddelerde genelde ayırıcı olarak giyim kelimesi kullanılmış (Kemer (giyim), Bot (giyim)) onun için ben Çarşaf (giyim)'i önermiştim.–h.çağrımsj 12:58, 20 Nisan 2012 (UTC)
Bu serverbuffer çarşaf maddesine gıcık kapmış olabilir. Değiştirmek en mantıklısı diğer tüm dillerde var. Adını taşıyıp {sil- Yeniden yaz} şablonu koyalım.'''MEOGLOBAL''' (mesaj) 13:00, 20 Nisan 2012 (UTC)

Yunanca isim[kaynağı değiştir]

Merhaba seksen, zamanında Stilyanos Pattakos maddesinin adıyla ilgili sayfayı oluşturan ve taşıyan kullanıcıyla şöyle bir mesajlaşmamız olmuştu. O zaman sana sormak aklıma gelmemişti. Şimdi köy çeşmesindeki tartışmayı görünce bir sorayım dedim. İsmin okunuşu konusunda hala emin değilim aslında. Senin fikrin nedir?–h.çağrımsj 10:15, 26 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Ad "Stilyanos" diye okunuyor. "Stilianos" okunması için "Στυλιανός" değil "Στυλίανος" yazması, yani i harfinin vurgulanması (ία) gerekir. İyi çalışmalar... --seksen 18:43, 26 Nisan 2012 (UTC)
Teşekkürler :)–h.çağrımsj 06:39, 27 Nisan 2012 (UTC)

Mayıs[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Eh tartışma sayfasının %80'ini de sileceksiniz o zaman sanırım.–h.çağrımsj 12:21, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Evet, düşünmüyor değilim. Hizmetlilere danışacağım. esc2003 (mesaj) 12:25, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Peki o vakit. Keşke benim yazdığımı da danıştıktan sonra çıkarsaydınız.–h.çağrımsj 12:26, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Anonim kullanıcının mesajını sildikten sonra cevabınız havada kalacaktır. esc2003 (mesaj) 12:31, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Ben cevabı gönderirken silmişsiniz onu da. Değişiklik çakışması olunca geri getirmiştim zaten. Hadi yeri geldi söyleyeyim; kişisel fikrim de bu tartışmaların birçok maddenin tartışma sayfasında madde adıyla ilgili yapılan tartışmalardan farklı olmadığı yönünde. Neyse siz danışın da. İyi günler.–h.çağrımsj 13:59, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Madde adıyla ilgili yapılan tartışmalardan farklı bir konu. Latin alfabesiyle yazılmayan adların Türkçeye aktarımı sorun ediliyor. Burada ise dine yapılan saygısızlıktan bahsedilip duruluyor. Vikipedi'nin bu konuda tavrı nettir, unvanlar kullanılmamalıdır. Defalarca aynı şeyleri yazmak bir yarar getirmediğine göre benzer nitelikteki yorumları tutmanın, bunlara cevap vermenin anlamı yoktur. Bir açıklama yapılacaksa o kullanıcının mesaj sayfasına yazmak en doğrusu. esc2003 (mesaj) 14:12, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Aslında haklısınız. Ama anonim kullanıcıların mesaj sayfaları bana pek kullanışlı gelmiyor. İki saat sonra girdiğinde bile IP adresi değişip o mesajı göremeyebilir. Ve hiç bir açıklama yapmadan sadece yeni gelen mesajları tartışma sayfasından çıkarmak insanların gözünde Vikipedi'ye karşı yanlış önyargılar oluşmasına sebep olabiliyor. İnsanlar yazdıklarına cevap gelmemesinin yanında bir de silindiğini görünce bir daha gelmemek üzere buradan kopabilir. O yüzden cevap vermek istedim. Yoksa her gelen mesaja cevap yetiştirmek dediğiniz gibi zaten mümkün değil.–h.çağrımsj 14:17, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Mesaj sayfası[kaynağı değiştir]

5 sene önceki tartışma sayfası, sil şablonu eklemek yerine direk silmek daha pratik olurdu. Ayrıca mesaj attığınız adam engellenmiş farkındaysanız. Bilgi paylaşımı yapılması gereken bir sitede boş sayfa açıp boş sayfa silmek gibi gereksiz işlerin yapıldığını görmek çok üzücü. --88.235.24.20 14:18, 15 Mayıs 2012 (UTC)

Öncelikle merhaba, Vikipedi'de sayfaları direk silme yetkisi sadece Hizmetliler'de bulunur. Ben bir hizmetli olmadığım için ancak bir sayfayı silinmesi için etiketleyebilirim, silemem. Mesajı da kullandığım eklenti sayfayı silinmesi için işaretlediğim için otomatik olarak gönderdi. Fark edip kendim geri aldım zaten. Gerekli işlerle uğraşmak üzere sizlerin katkılarını da bekleriz. İyi günler.–h.çağrımsj 14:22, 15 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Reality, Bu lisans, AK konularını öğrenemedim bir türlü. En iyisi sana sormak sanırım. Şunun gibi lisanssız olduğu bariz dosyaları Lisanssız dosya ya da Kaynaksız dosya şablonlarıyla işaretlemek mi yoksa hızlı sil şablonu koymak mı daha doğru? Osman33 adlı kullanıcının yüklediği tüm dosyalar aynı durumda görebildiğim kadarıyla.–h.çağrımsj 06:29, 16 Mayıs 2012 (UTC)

  • Aslında oldukça basit: Dosyanın kaynağı yoksa kaynaksız, lisanslı yoksa lisansız, gerekçesiz ise gerekçesiz, kullanılmayan adil kullanım ise kullanılmayan dosya, şüpheli lisansa sahip ise şüpheli dosya. Bu durumlardan en az biri var ise gerekli şablonu ekliyoruz birden fazla ise birden fazla şablon ekliyoruz. Bir de telif ihlali durumu var. Kullanıcının yüklediği dosyaların telif ihlali olduğu açık zira AK politikasına göre yaşayan kişiler için telif hakkı saklı fotoğraflar yükleyemiyoruz. Bu yüzden o kullanıcının dosyalarının hepsine {{G9-Telif ihlali}} koyman yeterli olacaktır. İyi akşamlar :) --Reality (mesaj) 19:19, 16 Mayıs 2012 (UTC)
  • Teşekkürler. Biraz anladım sanırım :) –h.çağrımsj 06:34, 17 Mayıs 2012 (UTC)

Hüseyin Can Duman[kaynağı değiştir]

Selam Hcagri. Hüseyin Can Duman maddesini doğrudan M6 ile silmek doğru olmaz. O yüzden VP:SAS gösterilmesi daha mantıklı. İstersen SAS gösterebilirsin maddeyi. Kolay gelsin :) --Reality (mesaj) 15:40, 18 Mayıs 2012 (UTC)

Madde ile ilgili aramalar adamakıllı bir tane sonuç döndürmüyor. Maddede verilmiş bir kaynak ya da dış bağlantı yok. Hatta madde içeriğinde dahi kişinin kayda değer olduğuna dair bir bilgi yok. "Eleştirmenlerce oldukça başarılı değerlendirildiği" iddia edilen kitabın adı ise googleda bile "1" sonuç veriyor. Bilin bakalım hangi sayfa :) Zaten 21 yaşında adı duyulmamış bir yazarın KD olması da biraz zor görünüyor. Bu sebeplerden direk m6'dan silinmeli diye düşündüm. Hatta hala düşünüyorum. Ama yine de SAS'a çıkmalı diyorsan aday göstereyim.–h.çağrımsj 22:06, 19 Mayıs 2012 (UTC)

  • Kesinlikle katılıyorum. Ben de KD olduğuna inanmıyorum. Bunu istememin sebebi farklı. Birgün maddeleri gezerken Alper Kaya isimli bir madde gözüme takıldı. KD olmadığını gördüm ve M6'dan sildim. Daha sonra kullanıcı bu yüzden beni şikayet etti. Hoş gerekli savunmayı yaptım ve birşey çıkmadı. (Şikayetten korktuğumu falan zannetme bunu konuyu daha iyi anlatabilmek için söylüyorum.) Ben de maddeyi SAS gösterdim ve topluluk kararıyla silindi. Ondan sonra oluşturan kişi birşey diyemedi ve hizmetliler o maddenin daha sonraki oluşturulmalarında maddeyi G4'ten rahatlıkla sildiler. Yani demem o ki M6 kriteri bazen tartışmaya açık olabiliyor. Oysaki topluluk kararı öyle değil. Vikipedi'deki en üst mercii olarak adlandırabiliriz ve aksi bir karar alınmadığı sürece de alınan karar geçerliliğini korur. SAS istememin bir diğer sebebi de ileride en az 1-2 kere daha oluşturulmasının deneneceğini düşünmem. O yüzden senden rica etsem maddeyi SAS gösterebilir misin? :) --Reality (mesaj) 22:22, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Tamamdır o zaman :) SAS'da aday gösterim.–h.çağrımsj 22:35, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Berkay, Nawa maddesinde şimdi gördüm de diğer dillerdeki Vikipedi maddelerini kaynak olarak göstermişsin. Yalnız Vikipedi, kendi Güvenilir kaynak politakasına uygun olmadığı için Türkçe ve diğer dillerdeki Vikipedi maddelerini kaynak göstermiyoruz. Senden ricam çeviri yaptığın maddelerde kaynak viki şablonu kullanmak yerine tartışma sayfasına çevrilmiş sayfa şablonu koyman. Kullanımı en basit haliyle {{çevrilmiş sayfa|en|Nawa, Syria}} şeklinde. Kolaylıklar. –h.çağrımsj 08:34, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Öneri için teşekkürler hemen düzeltiyorum, bundan sonra da uyarınızı dikkate alıcağım. ~--BerkayMesaj--~ 20 Mayıs 2012, 08:46 (UTC)
Aman dayak yemeyeyim de h.çağrımsj 06:19, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Haziran[kaynağı değiştir]

Sa Kardeş Tino Costa Sayfasını Elleme. Bu imzasız yazı Hasancana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sebep?–h.çağrımsj 14:00, 4 Haziran 2012 (UTC)

Kardeş Niye Elliyon Katkı Yapıyorum Vikiye Bu imzasız yazı Hasancana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

E buyur yap tabii ki. Zaten ben senin katkılarını silmedim ki. Sadece düzenledim ve onayladım. Vikipedi'de maddeler kimsenin mülkiyetinde değildir. İsteyen kişi istediği maddeye katkıda bulunabilir: Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti. Ayrıca yazdığın metinde tüm kelimeler büyük harfle başlıyordu. Bu da Türkçe imlâ kurallarına uygun değil. Onu düzelttim. Neyse, o zaman sen sayfayı düzenlemeye devam et. Sonra bir ara toptan bakılır hepsine. Kolay gelsin.–h.çağrımsj 14:08, 4 Haziran 2012 (UTC)

Kardeş Ben Sana Birşey Sorucam Şimdi Ben Yeni Sayfa Açıyorum Onu Düzenliyorum Değiştir Bölümünde Sayfayı Kaydediyorum Daha Sonra Birdahaki Düzenlememde Kaydet Tuşunun Yerine Değişiklikleri Gönder Geliyor O Neden Öyle Bilgi Verirmisin ?

Ben, Tino Costa sayfasının düzenlerken bir yandan da kontrol edildi olarak işaretledim. Kontrol edilmiş sayfalarda editörler haricindeki bir kullanıcı değişiklik yaptığında, o değişikliklerin görünür olması için bir editör tarafından onaylanması gerekir. Editör değişikliği kabul eder ya da reddeder. Böyle sayfalarda "sayfayı kaydet" butonu yerine "değişiklikleri gönder" butonu bulunur. Detaylı bilgi için şuraya bakabilirsin: Vikipedi:Sürüm kontrolü.–h.çağrımsj 14:20, 4 Haziran 2012 (UTC)

Teşekkürler

tino costada bir kez daha düzenleme yaptım onaylarmısın

Bilgisayar başında değildim. Başka bir editör arkadaş onaylamış. Bu arada mesajları kullanıcı sayfama değil de mesaj sayfama yazarsan daha iyi olur :) Kolay gelsin–h.çağrımsj 17:34, 4 Haziran 2012 (UTC)

Oldu. Kusura bakmayin. --E4024 (mesaj) 16:18, 11 Haziran 2012 (UTC)

Hizmetlilik tartışması[kaynağı değiştir]

Anlayışınız için teşekkürler.–h.çağrımsj 08:34, 5 Haziran 2012 (UTC)

Vallahi ne desen haklısın. Kusuruma bakma. Bakalım bugün bir karar aldım. İzleme listemden kullanıcıları ve aşırı tartışmalı sayfaları çıkarttım. Yanlış anlıyorum ve yanlış anlatıyorum. Sözlerinde sonuna kadar haklısın. Uyarın için sağol.--inc.еle. vposta 08:37, 5 Haziran 2012 (UTC)

Abdullah Velioğlu[kaynağı değiştir]

neden sayfama hızlı sil damgası koydun Bu imzasız yazı Adula (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, öncelikle "özgür ansiklopedi" Vikipediye hoşgeldin. Burası adı üstünde özgür bir ansiklopedi olduğundan herkes her maddeye katkıda bulunabilir. Senin madden, benim maddem diye bir şey yok. Okuyunuz: Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti. Asıl meseleye gelecek olursak daha önce söylediğim gibi burası bir ansiklopedi olduğundan gerçek olmayan bilgilerin burada barınması mümkün değil. TFF'nin sitesinde bahsi geçen isimde bırak millî bir futbolcuyu, amatör bir futbolcu bile bulunmuyor. Takdir edersin ki uydurma sayfaların yeri Vikipedi değil. İlla ki böyle sayfalar oluşturmak istiyorsanız Yansiklopedi'ye bir göz atın derim. İyi akşamlar.–h.çağrımsj 17:35, 5 Haziran 2012 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

--Alperen (mesaj) 18:15, 5 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Alperen, öncelikle teklif için teşekkür ederim. Şaşırmadım diyemem. Fakat özür dileyerek bu adaylığı kabul edemeyeceğim. Vikipedi'de geleceğim belirsiz. Yakın zamanda uzun bir ara verebilirim. Belki de tamamen bırakırım, bilmiyorum. Ayrıca hizmetlilik adaylılığı sürecinin hizmetlilikten daha stresli bir dönem olduğunu ve bu dönemde bunu kaldıramayacağımı düşünüyorum. Gerçek hayatta kendime yeterince stresim var :) Onun için hizmetlilik adaylığını -en azından şimdilik- reddetmiş olayım böylece. İyi akşamlar.–h.çağrımsj 18:59, 5 Haziran 2012 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada demek istediğini anlayamadım. Ben işaretlemeyi Roberto Costa adı o futbolcu için kullanılmadığı ve o isimde başka bir futbolcu bulunduğu için yapmıştım.–h.çağrımsj 19:08, 5 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Anladım ikisi farklı kişi. Düzelttim şimdi.--Reality (mesaj) 19:10, 5 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba,ben The Wanted sayfasına resim yüklemek istiyorum ancak buna iznim yok,eğer siz yapabiliyorsanız rica etsem http://www.billboard.com/photos/stylus//1995739-the-wanted-live-q-a-portrait-617-409.jpg bu fotoğrafı sayfaya yükleyebilir misiniz?--Beyonce TW (mesaj) 20:24, 5 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Beyonce TW, aslında resim yüklemek için ayrıca bir izne gerek yok. Sol taraftaki araçlar menüsü altında bulunan Vikipedi:Yükle linkini kullanarak dosya yükleyebiliyor olmanız lazım. Yüklenen resmi de sayfaya [[Dosya:Dosya adı.jpg|200px]] gibi bir şekilde (dosya adı, piksel büyüklüğü değişebilir tabi) ekleyebilirsiniz. Yalnız burada önemli olan konu Vikipedi'de telifli bir içeriğin (resim, metin) bulunamayacı. Bundan dolayı telif hakkı bulunmayan, kendiniz çektiğiniz ya da Creative Commons gibi lisanslara sahip resimleri buraya yükleyebilirsiniz. Yardım için şu sayfayı okuyabilirsiniz: Yardım:Resim yükleme. İyi akşamlar–h.çağrımsj 20:50, 5 Haziran 2012 (UTC)
Yukarıda Belki de tamamen bırakırım dediğin için seni bu beyzbol sopası ile tehdit ediyorum :) Vikipedi'yi bırakırsan şakam yok. Kalemin kırılmasın efendim, Vikipedi değerli katkılarına muhtaç! Sevgiler saygılar. --Berm@nyaİleti

SL adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü aldı.

Ballon d'Or, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin liste olarak seçildi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 22:05, 5 Haziran 2012 (UTC)

Hoop Alo senin adın bellimide siliyosun Aliş Bektaşı güreşçi bu adam vatandaş elleme ?[kaynağı değiştir]

Ne siliyosun nedenmiş kimmiş madde 4 ellemesene Alo !!! Bu imzasız yazı 82.222.107.35 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Pardon benim adım derken? Madde 4 şurada yazıyor: VP:HS#G4. Ali Bektaş (güreşçi) sayfası daha önce üç kez silindiği için öyle işaretledim. Ben silmiyorum yani. İlk silinme sebebi de şu sayfa Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ali Bektaş (güreşçi). KD kısaltması için de şuraya bakabilirsiniz: Vikipedi:Kayda değerlik. İyi günler.–h.çağrımsj 09:40, 6 Haziran 2012 (UTC)

Reklam bağlantıları hakkında.[kaynağı değiştir]

Merhaba, tüm futbolcu sayfalarından transfermarkt bağlantılarını kaldırdığınızı gördüm. Futbol takımı sayfalarına seri olarak bu sayfaların eklenmesi reklam olarak algılanabilir fakat futbolcu sayfalarında bulunmasında ben aynı derecede sakınca görmüyorum. Bu bakış açısıyla resmî siteler haricindeki tüm bağlantılar reklam sayılabilir. Transfermarkt profilleri kişi hakkında ayrıntılı istatistiki bilgi bulabileceğiniz ve gerekirse kaynak olarak kullanabileceğiniz bağlantılardır. Ayrıca İngilizce vikipedide de futbolcu sayfalarında bol bol National Football Teams, sambafoot, transfermarkt sitelerinin linklerini görebilirsiniz.–h.çağrımsj 09:40, 8 Haziran 2012 (UTC)

Dış bağlantı olarak verilen siteler ile aynı işi yapan yüzlerce site var. A sitesini bağlantı olarak verip B sitesini verilmez ise vikipedi takip edenler için A sitesini önerilmiş olunur buda reklama girer. Ki zaten hemen hemen her maddede resmi TFF sporcu profili bulunmakta. Wikipedi sitesi zaten sprocunun profilini yayınlamak amacı güdmektedir. Dış bağlantılar ile başka sitelere yönlendirmek yerine maddenin gelişimine katkı sağlamak sporcu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilere kolaylık sağlayacaktır. erlik khan (mesaj) 09:42, 8 Haziran 2012 (UTC)
Ben de onu diyorum başka sitedeki bilgiler maddenin geliştirilmesi için kullanılmak üzere kaynak oluşturabilir. Siz onları çıkarmakla harcayacağınız zamanı maddeleri geliştirmeye, güncellemeye harcasanız onun yerine?–h.çağrımsj 09:46, 8 Haziran 2012 (UTC)
Konu ilgi alanımda değil. Eğer bilgi sahibi olsaydım bütün maddelerin zenginleşmesi için elimden geleni yapardım. Fakat dış bağlantılar hakkında haklı olduğumu düşünüyorum. Resmi siteler haricinde yönlendirilen tüm siteler diğer sitelere haksızlık ve yönlendirilen sitelerin reklamı olmakta. Ayrıca dediğim gibi vikipedi zaten bu iş için var. Sporcunun profiline bağlantı ekleyen kişiler maddeyi ekledikleri bağlantılar kaynak gösterek zenginleştirselerdi vikipedi sitesine yardımcı olmuşlardı.Ekleyen kişiler sitelerinin reklamını yapmak için zaman harcamış bende silmek için zamanım var. erlik khan (mesaj) 09:50, 8 Haziran 2012 (UTC)

bu resmi yükleyebiliyor muyuz ? --Boyalikus (mesaj) 11:04, 8 Haziran 2012 (UTC)

Selam, bu telif konularına çok hakim olduğumu söyleyemem. Biraz bakındım ama ben de emin olamadım. Reality veya Utku telif konusunda daha sağlıklı bilgi verebilir sanırım.–h.çağrımsj 11:09, 8 Haziran 2012 (UTC)

Tamam teşekkürler kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 11:12, 8 Haziran 2012 (UTC)

Hürrem forever[kaynağı değiştir]

[3] Nasıl güldüğümü anlatmama imkan yok! :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 11:25, 8 Haziran 2012 (UTC)

Ya bir de bu diziyi izleyip madde açmaya gelen anonimler başladı sağolsunlar. Gidip zaten varolan maddeyi tekrar açmış. İçeriği görünce dayanamadım :) –h.çağrımsj 13:24, 8 Haziran 2012 (UTC)

Nedir bilemiyorum ama kötü birşey ise umarım ben yapmadım istemeden... :-) Selamlar. --E4024 (mesaj) 10:37, 12 Haziran 2012 (UTC)

Gayet iyi bir şey İnterviki :) Maddelerin solunda görünen diğer dillerdeki aynı maddelere verilen bağlantılara interviki diyoruz. Sayfadaki ilk yaptığınız değişiklikte Azerice ve Esperanto intervikilerini silmişsiniz. Diğer değişiklikler olumlu olduğu için reddetmeyip o bağlantıları kendim geri ekledim. Özeti de onun için öyle yazmıştım.–h.çağrımsj 10:42, 12 Haziran 2012 (UTC)

Maddesini açmışsın da, benim de dikkatimi çeken isimlerdendi. 3-5 yaş küçük olsa kesin Bundesliga'da falandı. İlk maçta dikkatimi çekip de maddesini açtığım Gebre Selasie ve Jiracek bir asist ve bir golle oynadı ikinci maçta :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:04, 13 Haziran 2012 (UTC)

Aslında maçları çok takip etme fırsatım olmuyor onun için sadece dikkatimi çekenleri izliyorum. Polonya kadrosunu sıradan açarken onu da açmıştım. Ama dün şunu fark ettim, Polonya kadrosu oldukça tecrübesiz. Çoğu Euro 2008 kadrosunda olmayan isimler sanki. Murawski nadir tecrübeli futbolculardan birisi. Zaten Polonya'da parlayan Bundesliga'ya gitmiş direk. İskoçya-İngiltere ligleri gibi sanırım orası :)–h.çağrımsj 06:30, 14 Haziran 2012 (UTC)
Tahminim iyiymiş demek ki :) Çok basan takım görüntüsü verdiğinden bana Bundesliga için biçilmiş kaftan olduğunu düşünmüştüm :) Yine de gideceğini tahmin ediyorum şöyle orta sıralardaki takımlardan birine. Rusya'nın ardından taraftar avantajıyla da grubundan çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum. Daha ilk maç başlamadan tahmin etmiştim aslında, ama bu kadar iyi oynamalarını da beklemiyordum :)--RapsarEfendim? 11:41, 14 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Abuk, açtığın Mah-jongg maddesinin tartışma sayfasında madde adıyla ilgili bir yazı var. Maddeyi sen açtığın için görüş bildirmenin iyi olacağını düşündüm. Uygun dersen madde adını değiştirelim. Kolaylıklar–h.çağrımsj 07:00, 14 Haziran 2012 (UTC)

  • Tamam baktım şimdi. Teşekkürler.--Abuk SABUK msj 19:56, 14 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 08:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba kardeş CM Punk sayfasını düzenledimde bi zahmet onaylarmısın gerçi daha değişiklik yapıcağım ama.saygılarımla Kullanıcı:Hasancana

Merhaba, sayfada kariyerinin ilk dönemleriyle ilgili başlıklar ve aşağıdaki birkaç resim çıkarılmış görünüyordu. Onları geri ekledim ve değişiklikleri onayladım. Onaylamak kolay, yeter ki katkı yapılsın Vikipedi'ye :) Kolaylıklar –h.çağrımsj 06:45, 22 Haziran 2012 (UTC)

merhaba ben CM Punk birkezdaha değişilik yaptım onaylarsan çok makbule geçer.

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:50, 25 Haziran 2012 (UTC)

Reality 20:32, 30 Haziran 2012 (UTC)