Kullanıcı mesaj:Hcagri/Mesaj Arşiv 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hcagri,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:ACLlogo.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d5 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

cobija 17:47, 2 Ocak 2011 (UTC)

Süper Ligi 2011-12 sezonu[kaynağı değiştir]

Merhabalar, 2011-12 Süper Lig maddesinde yaptığım değişikliğin reddedilme nedenini açıkçası anlayamadım. Lige yükselen takımlarla ilgiliyse, önceki sezonlarla ilgili maddelere bakarsanız hep bir önceki sezonda alt ligden çıkıp o sezon lige katılan takımların yazıldığını görebilirsiniz. Yok başka bir şeyse sebebini öğrenmek isterim. Kolaylıklar. Hcagri 09:54, 20 Haziran 2011 (UTC)

O yükselenler kısmı o şekilde kullanılmıyor. Örnek olarak şuradaki kullanımını gösterebilirim. Önceki sezonlarda da öyle kullanıldıysa o da yanlış. --cobija 10:26, 20 Haziran 2011 (UTC)
Anladım. Bu durumda Süper Lig için o bölüm devamlı boş olmalı. Önceki sezonları da düzeltmek gerekecek bu durumda. Hızlı cevap için teşekkürler - Hcagri 10:33, 20 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Katkılarını incelediğimde eski ve deneyimli kullanıcılardan biri olduğunu gördüm. Futbol maddelerindeki katkılarını takdir ediyorum ama aktiflik süren uzun süre ortalardan kaybolup kısa süreliğine tekrar aktif olma şeklinde olduğu için madde ve şablonlardaki son gelişmeleri takip edemeyebiliyorsun. Bu nedenle benzer maddeleri inceleyip katkı yapmanı tavsiye ederim. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 10:38, 20 Haziran 2011 (UTC)

Öncelikle teşekkürler. Evet aslında ben de farkındayım. Genelde dönem dönem katkı verebiliyorun. Bazı dönemlerde başka işlere yoğunlaşmam gerektiğinde burada aktif olmuyorum açıkçası. Ama elimden geldiğince değişiklik yapmadan önce benzer maddeleri gözden geçirmeye çalışıyorum. O sebeple aynı şekilde Süper Lig'le ilgili maddede önceki sezonlara bakarak değişiklik yapmıştım. Ama görünen o ki önceki sezonlar da doğru değilmiş. Zaten emin olamadığım için de mesajla teyit etmek istedim. Madde ve şablonlarla ilgili emin olamadığım konularda tekrar başınızı ağrıtmaya meyilliyim haberiniz olsun :) İyi çalışmalar - Hcagri 10:49, 20 Haziran 2011 (UTC)

türk takimlari sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

merhaba,

futbol maddeleri üzerine cok calistigini gördüm. biz birkac kullanici bu listede bu sezondan itibaren tüm süper lig ve 1. ligtakimlarin sezon maddelerini yapmaya karar verdik. malesef bazi takimlarla ilgilenen kisi cikmadi. eger sende bize katilmak istersen bu listeden bir takimi üstlenebilirsin. ben sana her konuda yardimci olurum.

iyi vikiler---Xberger 08:47, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar.. Aslında bu tür konularla ilgilenmeyi seviyorum ama şu sıralar işlerim yoğunlaşacağı için sorumluluk alma konusunda tereddütlerim var. Yani sonra ben bakamazsam, hani bu maddeyi sen dolduracakdın hiç bir şey yazmamışsın demek durumunda kalabilirsiniz. Ben yine de elimden geldiğince bakmaya çalışırım ama şöyle yapabiliriz belki. Ben bir ya da birkaç madde alırım. Daha sonra zamanım olmazsa başkasına ya da sana bırakırım maddeyi. Benim yüzümden boş kalmamış olurlar. Hcagri 11:50, 13 Temmuz 2011 (UTC)
merhaba,
durum o kadar vahimki herseye raziyim :-). bu porjede amac zaten sitemi oturtmak. bu sezon maddeleri sistemi bir sezon icin tüm takimlar icin yapilirsa yeni sezonlar icin o kadar fazla is kalmiyor. sen ismini istedigin yere/takima yaz. elinden geldigince yaparsin. geri kalanini ben yapmaya calisirim, böyle bu isi götürürüz. bence sezon maddesi icin en az yapilmasi gereken su maddedeki seyler: Karabükspor 2010-11 sezonu. bu maddedeki seyleride yapmak o kadar zor degil. mesela mac raporlarini rakip takimlarin sezon maddesinden kopyalayip buraya yapistiramabilirsin. bu örnek maddeden daha fazla yapmak isteyen cikarsa bu o kisin taktirine kalir.
hayirli calismalar---Xberger 12:43, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar, Ahura mazda sayfasını diğer tüm vikilerde olduğu gibi ikinci kelimenin de baş harfi büyük olan Ahura Mazda sayfasına taşımaya çalışırken sayfa zaten var olduğu için bir hizmetliden yardım almam gerektiği uyarısıyla karşılaştım. Şu anda büyük yazılmış olan küçük harfle yazılana yönlendirilmiş ama bence tam tersi olmalı. Yardımcı olmanız mümkün müdür? Kolaylıklar -- Hcagri 09:09, 24 Temmuz 2011 (UTC)

İşlem gerçekleştirildi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:30, 24 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 00:40, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 00:46, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 00:46, 29 Temmuz 2011 (UTC)

Fenerbahçe 2011-12[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Fenerbahçe'nin yeni sezon maddesini 2011-12 değil 2010-12 şeklinde taşımışsın. 2011-12 maddesi de halihazırda var olduğu için geri taşınamıyor. Bir hizmetliden yardım almalı. Yanlış isme taşıdığını belki fark etmemişsindir diye düşünerek haber vereyim dedim.

İyi günler. -- Hcagri 13:00, 2 Ağustos 2011 (UTC)

merhaba,

haber verdigin iyi oldu. Kullanıcı:DJEnok kimseye sormadan sezon maddelerinin ismini degistirmis. bende degisiklikleri geri alirken böyle oldu. hatirlattigin icin tesekkürler.

iyi calismalar--Xberger 13:04, 2 Ağustos 2011 (UTC)

GS 2011-12 sezon maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Hcagri, seni burada Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2011-12 sezonu maddesinden sorumlu kullanici olarak yazdim. galatasaray maddesinde burda yapildigi gibi kadro kismi eksik. bunu yapabilirsen cok makbule gecer.

iyi calismalar--Xberger 10:18, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar, Ben zaten elimden geldiğince Galatasaray maddesini güncelliyordum. Oraya yazmanda da sorun yok, iyi olmuş hatta :) Kadro zaten güncel haliyle mevcut. Şablonu ben buna dönüştürürüm sorun değil. Kolaylıklar. –Hcagrimesaj katkılar 10:26, 9 Ağustos 2011 (UTC)
hani aslinda bende kadroyu gösterdigim sekle dönüstürümümde öteki takimlarin sezon maddelerinin cogunlugunu ben yapmka zorunda. baska el atan yok. onun icin bu isi biraz sana birakmaya calisiyorum. sen gs ile ilgilen bende sahipsiz takimlarla ugrasmak icin daha fazla zaman bulayim.:-) --Xberger 10:37, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba,

Galatasaray maddesinde ve Galatasaray 2011-12 sezonu maddesindeki kadrolarda Muslera-Aykut'un yerini değiştirip Muslera'yı 1 numara Aykut'u da numarası belirsiz(?) yapmışsın. Muslera'nın 1 numarayı alacağı ile ilgili bir açıklama var mı? Yoksa öylesine mi yaptın anlayamadım. Kolaylıklar

hcagrimesaj katkılar 07:38, 17 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba,
bu degisikligi ben yapmadim aslinda sadece onayladim. muslera nin birinci kaleci olacagi asikar gözüktügünden kabul ettim. bana mantikli geldi. istersen böyle kalsin sezon basliyana kadar numaralar zaten belli olur. yada senin baska bir bildigin varsa degistir. Ama senden tek ricam degistirdigin zaman Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2011-12 sezonu maddesinden baslayarak degistir ve kadro güncelleme tarihini de degistir. bunun ardindan ayni degisiklikleri Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı ve Şablon:Galatasaray SK kadrosu uygula. böylelikle tüm baglantili maddeleri güncelemis olursun.

hayirli vikiler--Xberger 07:52, 17 Ağustos 2011 (UTC)

Maddelerin geçmişine bakınca değişikliği yapan kişi olarak sen görünüyorsun, onun için sana sorayım dedim. Muslera'nın birinci kaleci olması mantıklı tabi ama geldiği takım olan Lazio'da da birinci kaleci olmasına rağmen 86 numarayı giyiyordu. Ama Galatasarayda o numara da dolu. Onun için belli değil sanırım numarası. Numaralar belli olana kadar böyle dursun o zaman. Ben zaten değişiklik yaptığım zaman her iki tarafta da düzenlemeyi yapıyorum. Güncelleme tarihi konusunda da dikkatli olurum bundan sonra. İyi günler–hcagrimesaj katkılar 07:58, 17 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar, değişikliklerinizi onaylarken sorma ihtiyacı hissettim, editörlük başvurusu yapmayı düşünmez misiniz? --Sayginer 08:35, 18 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba, öncelikle öneriniz için teşekkürler. Aslında daha önce de editörlük aklımdan geçmişti fakat biraz daha deneyim edinmemin daha iyi olacağını düşünerek başvuruyu bir süreliğine ertelemiştim. Vikipedi politikalarına tam anlamıyla hakim olmasam da en azından vandalizmi engellemek/düzeltmek adına editör olarak yararlı olabilirim sanıyorum. Mesajınızdan sizin de başvurursam olumlu oy kullanacağınız sonucunu çıkarıyorum umarım yanılmamışımdır :) –hcagrimesaj katkılar 10:02, 18 Ağustos 2011 (UTC)
Gördüğüm kadarıyla katkılarınız yerinde. Editör olursanız hem düzenli değişiklik yapan bir kullanıcının katkılarını kontrol etmemize gerek kalmaz, hem de siz de inceleme yaparak süreci hızlandırırsınız. Oyum tabi ki olumlu olacaktır : ) --Sayginer 10:12, 18 Ağustos 2011 (UTC)
Artık editörsünüz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 21:12, 21 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tebrikler, hayırlı olsun :) Nazif İLBEK 14:06, 25 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba, Fark ettim ki futbolcu sayfalarında yaptığın değişikliklerde sayfalara ingilizce wikipedia'daki gibi Defaultsort şablonu ekliyorsun. Yalnız şablonu İngilizce sayfadakiyle aynı şekilde eklediğin için futbolcular kategorilerde soyadına göre sıralanmış oluyor. Mesela, Bursasporlu futbolcular kategorisinde Musa Çağıran C harfinde, Sercan Yıldırım Y harfinde bulunuyor. Bence bu futbolcuların kolay bulunabilmesini engelliyor. Türkiye'de genelde yabancı futbolcular soyadıyla anıldığından yabancı futbolcuların o şekilde bulunması daha kolay olabilir ama Türk futbolcuların soyadına göre sıralanması bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Kolaylıklar –hcagrimesaj katkılar 08:07, 6 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba,
söylediginde dogruluk payi var muhakkak. Ama türk futbolu son 20 yilda degisim icinde. Beni cocuk yasta futbol meraki sardiginda daha futbolclara Büyük Savas ve Kücük Savas diye hitap ediliyordu. Bu adlandirma tamamen yok oldu. Son iki üc yilda futbolcularin soyisimleride hep söylenmeye baslandi. Bu aliskanlik önümüzdeki yillar dahada artacak gibi. Onun icin bu siralama türü dogru secim.--Xberger 08:13, 6 Eylül 2011 (UTC)

Türk Takimlari sezon maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

sana daha öncede birkac kez sormustumda. simdi bir kez daha sormak istiyorum. Surdaki takimlarinin birisin sorumlulugu üstlene bilirmisin? zaten maddeler acildi ve cogu isler görüldü. sadece güncelleme, forma numaralarini arastirma kaliyor. dogru dürüst kimse el atmadigi icin cogu maddeleri kendim yapamk zorunda kaldim. acikcasi devam edecek zamamim yok. yani kimse el atmazsa bazi takimlari birakmak zorunda kalacagim. yapabilirsan cok büyük hizmet etmis olursun. bir kez daha düsünmei rica edecegim.

iyi vikiler--Xberger 13:18, 8 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba Xberger, aslında daha önce de sana bir takım alabilirim demiştim ama internet erişimimdeki kısıtlardan dolayı bundan vazgeçtim. Şu anda internet erişimimdeki filtre yüzünden çoğu spor sitesine giremiyorum. Onun için küçük takımlarla ilgili internetteki kısıtlı kaynaklara da ulaşamayınca güncelleme yapmak imkansızlaşıyor. Yani benim bu maddelerin sorumluluğunu almam çok zor. Yine de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kolaylıklar –hcagrimesaj katkılar 13:36, 8 Eylül 2011 (UTC)
bence gözünde cok büyütüyorsun. zannetiginden az zaman istiyor. ama yapamam diyorsan bunda yapacak birsey yok, canin sagoluns. bu ara bizim sezon maddeleri lavuk türk futbol medyasina kaynakda olmaya basladi. Örnek:1 ve 2.
iyi calismalar--Xberger 13:41, 8 Eylül 2011 (UTC)
Gözümde büyütmek değil dediğim gibi kaynakları göremiyorum ki bakıp güncellemeye yapayım. Senin link verdiğin siteyi bile göremiyorum mesela. Filtre engelliyor. –hcagrimesaj katkılar 13:44, 8 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba Superyetkin, kullanıcı ilginç bir şekilde zaman zaman anlamlı katkılar yaparken bazen de bariz vandalizm amaçlı değişiklikler yapıyor. Şu ve şu değişikliklerden ötürü tekrar engellenmesi gerekebilir. –hcagrimesaj katkılar 08:09, 9 Eylül 2011 (UTC)

Sabri ilgilenmiş, iyi vikiler. --Superyetkinileti 15:27, 9 Eylül 2011 (UTC)

Morten Rasmussen[kaynağı değiştir]

Merhaba, Sonundaki eki gereksiz görüp taşıdığım Morten Rasmussen sayfasını Morten Rasmussen (1985 doğumlu futbolcu) sayfasına geri taşımışsınız. Yalnız sayfanın İngilizcesi Morten Rasmussen (footballer born January 1985) şeklinde. Çünkü 1985 Mart doğumlu aynı isimde bir futbolcu daha var. Eğer bu durum düşünülerek taşınıyorsa bence Morten Rasmussen (Ocak 1985 doğumlu futbolcu) şeklinde taşınmalı. Yoksa gelecekteki karışıklığı önlemediği gibi madde ismini de gereksiz uzatıyor.–hcagrimesaj katkılar 12:39, 12 Eylül 2011 (UTC)

Tamam maddeyi "Morten Rasmussen (Ocak 1985 doğumlu futbolcu) diye çevirdim, senin dediğin gibi düşünerek taşıdım. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 12:49, 12 Eylül 2011 (UTC)

Siyasi partiler[kaynağı değiştir]

Merhaba Superyetkin, Türkiye'deki siyasi partiler listesi sayfasında 95.9.132.90 IP'li kullanıcı ısrarla aynı değişikliği yapıyor. Her seferinde geri alıyorum ama artık kullanıcının engellenmesi gerekiyor sanırım. Şuradan görülebileceği gibi bugünle birlikte 6 kez geri almışım aynı değişikliği. Kolaylıklar. –hcagrimesaj katkılar 06:46, 19 Eylül 2011 (UTC)

Kullanıcı engellendi. Bildirim için teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 18:08, 19 Eylül 2011 (UTC)

Tam emin olmamakla birlikte sanırım birileri bir şablonu kurcalamış. Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolü sayfasındaki kullanıcı adları da aynı şekilde bozulmuş. Ama nereden, nasıl düzeltmek gerekir bilemedim ben de.–hcagri mesaj 11:45, 6 Ekim 2011 (UTC)

Evet, sizin uyarınız üzerine ben de durumu farkettim ama biraz incelememe rağmen durumu anlayabildiğim söylenemez. Durumu köy çeşmesi (teknik) bölümünde dile getirmek en iyisi olacaktır bence. İlginiz ve dikkatiniz için teşekkür ederim, kolay gelsin. Nazif İLBEK 12:00, 6 Ekim 2011 (UTC)

41. Hafta İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, 41. hafta işbirliği projesini görünce ilk defa ben de katılayım dedim. Puanları onaylamışsınız teşekkür ederim fakat yeni fark ettim ki proje Özel:İntervikisiz sayfasındaki maddeleri kapsıyormuş. Ben orada olmayan bir kaç madde daha yazmıştım alt sayfama. Emin olmak için size danışmak istedim. Eğer onlar kapsam dışıysa çıkarayım listeden. Kolaylıklar.–hcagri mesaj 14:19, 11 Ekim 2011 (UTC)

Özel:İntervikisiz sayfasında 5000 civarında madde var. Sizin yazdıklarınızın da orada olması lazım. Neticede 5000 maddeyi tek tek kontrol etmek imkansız:) Amaç maddelere interviki eklenmesi. Siz de eklediğinize göre listeden çıkarmanız için sebep yok. İyi çalışmalar---- Akhilleus ileti 15:30, 11 Ekim 2011 (UTC)

Şöyle bir 5000'in sonuna doğru gittiğimde sayfaların hep A harfi ve rakamla başladığını görmüştüm. Onun için belirttim. Öyle diyorsanız sorun yok o zaman. –hcagri mesaj 19:27, 11 Ekim 2011 (UTC)

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Sevgili Hcagri,

41. Hafta İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Özel:İntervikisiz sayfasındaki 5000 maddeye interviki eklenmesi konulu İBP projesinde önemli katkılarınız oldu. Birçok uluslararası dil bağlantısı bulunmayan maddeye interviki eklediniz. Ayrıca son zamanların en geniş katılımlı İBP'lerinden birinde bu ödülü almak büyük bir onurdur.

Çalışmalarınız için teşekkürler...

--Çalıştayileti 21:17, 16 Ekim 2011 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Selamlar, spor kulüpleri ve turnuva isimlerinde sponspor adlarını kaldırıyoruz sanırım. Daha önce konuşulduyda kusura bakmayın ama açıkçası şahsen Çaykur Rizespor'un adının nasıl olması gerektiği konusunda ben kararsız kaldım size danışayım dedim. Aslında bakıldığında bu da bir sponspor adı ama senelerdir kulübün ismi bu şekilde ve logosunda bile yazıyor. Yani kulübün bilinen adı Çaykur Rizespor. Hangisi daha doğru olur sizce sadece Rizespor'a mı çevirmeli yoksa böyle mi kalmalı? –hcagri mesaj 07:36, 24 Ekim 2011 (UTC)

Selam. "Geçici" sponsor adlarını kaldırıyoruz. Mesela Turkcell, birkaç yıllığına Süper Lig'in isim sponsoru olmuştu. Ya da basketbol takımlarının çoğu. Ancak Çaykur, Rizespor ile ortak oldu (veya bir kısmı satın alındı) bildiğim kadarıyla. Ney York Red Bulls, Türk Telekomspor, Vakıf Bank Güneş Sigorta vs gibi.--Rapsar da ne ki? 05:34, 25 Ekim 2011 (UTC)
Hmm anladım. Türk Telekomspor ve Güneş Sigorta zaten kurum takımları oldukları için biraz farklı sanki ama bu durum biraz daha FC Red Bull Salzburg'a benziyor. Eskiden Vestel Manisaspor da Çaykur Rizespor'un durumundaydı ama Vestel desteğini çektikten sonra isim değişti biliyorsunuz. Açıkçası biraz bunu düşünüp kararsız kaldım. Neyse, sonuçta ayrımın nasıl yapıldığını merak etmiştim ve anladım. Teşekkürler! –hcagri mesaj 06:30, 25 Ekim 2011 (UTC)
Türk Telekomspor'da tamamen, Çaykur Rize'de kısmi destek var. Ayrı iki örnek vermek istemiştim :) Manisa'da öyleydi 1-2 yıl öncesine kadar dediğin gibi, sonra değişti. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:44, 25 Ekim 2011 (UTC)
Spor barnstarı
Spor konusunda, özellikle Galatasaray ile yaptığı irili-ufaklı değişiklikler ve bu değişikliklerinde özet kullanması sebebiyle bu yıldız aracılığıyla sana teşekkür ediyor ve katkılarının devamını diliyorum. Sevgilerimle.--Rapsar da ne ki? 10:54, 25 Ekim 2011 (UTC)
Ben teşekkür ederim :) –hcagri mesaj 11:16, 25 Ekim 2011 (UTC)

Olası telif hakkı ihlâli[kaynağı değiştir]

Ben de tam onun için bağlantı arıyordum, teşekkürler. :) Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 10:49, 31 Ekim 2011 (UTC)

Ben de isim hakkında bir arama yapayım kimmiş diye bakarken neredeyse aynı metinle karşılaşınca, telif ihlali şablonu ekledim. Metnin ilk bölümü ilk linke çok benziyordu sonra ikinci kısmın da ikinci linkten alındığını fark edince şablonu ekledim ama "olası telif ihlali"nde olası kısmı biraz gereksiz gibi sanki :) e telifli içerik çıkınca da baktım geriye madde kalmayacak sil şablonuyla değiştirdim. –hcagri mesaj 10:53, 31 Ekim 2011 (UTC)

:) Ben de şuradakilerin çoğuna "sil" mi "telifihlal" mi bilemedim açıkçası. Gagavuzca Viki'de vardı, az önce sil etiketi konmuş onlara da... Diğer yandan tartışma sayfasına yazdıkları var maddeyi oluşturanın; ama ne kadar geçerli onu da bilmiyorum... Utku TanrıvereMesaj 10:55, 31 Ekim 2011 (UTC)

Ben şu anda bulunduğum yerden açamıyorum ama (Websense filtresi var maalesef) şöyle bir link buldum. Eğer bu gerçekten bahsi geçen kitabın pdf haliyse telifle ilgili ifadenin bulunup bulunmadığına bakabiliriz.–hcagri mesaj 11:03, 31 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. :) Şimdi tek tek şablonları kaldır... :/ :D Utku TanrıvereMesaj 11:05, 31 Ekim 2011 (UTC)

Bu yaptığımı sana ithaf etmek isterim. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 17:13, 31 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. Çok naziksin :)) Çerçeve içine almak gerçekten iyi fikirmiş. Bu arada Dekonstrüktivizm maddesindeki tablo düzelmiş sanki. Gerçi tablosu hala bozuk başka sayfalar da var. Anlayamadım zaten ben bu wikitable'ı bi türlü. –hcagri mesaj 07:47, 1 Kasım 2011 (UTC)

Ben de iki gün önce öyle çevirdim, böyle çevirdim; grupla dipnot adını birleştiremedim! Ellerine sağlık... :) Utku TanrıvereMesaj 13:08, 4 Kasım 2011 (UTC)

Ben de ilk gördüğümde acaba özellikle mi ayrı yazılmış diye düşünmedim değil hani. Neyse efendim önemli olan işiniz görülsün :) –hcagri mesaj 21:37, 4 Kasım 2011 (UTC)

Her Vikipedi'de olması gereken maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle katkılarınızı hayranlıkla takip ettiğimi söyleyeyim. Köy çeşmesine bakarken şöyle bir istek gördüm: Her Vikipedi'de olması gereken maddeler başlığında hala 11 eksiğimiz varmış. Biyolojiyle ilgili maddeleri görünce ilk aklıma gelen siz oldunuz. İlginizi çekebileceğini düşündüm. en:Sex, en:Sensory system, en:Oat sayfalarının açılmasında yardımcı olabilirsiniz belki. İyi çalışmalar.–h.çağrı mesaj 08:50, 15 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba, beni düşündüğünüz için teşekkürler. Şu an evrim maddesi ve alt maddelerine dair yoğun çalışma içindeyim ama biyoloji konulu bu maddelerden bazılarına da seve seve el atabilirim. Zaten hatırladığım kadarıyla Haftanın iş birliği projesinde destek vermiştim ama kısa bir proje olarak tanımlandığından rağbet görmedi. Bunun yanında Köy çeşmesindeki tartışmada da buna dair fikir belirtim şu an. --Agnostik Çeviri Grubu 09:24, 15 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Şurada fikirlerini bekliyorum. Bu arda bu mesaja geri dönüş yapmana gerek yok :)--Rapsar da ne ki? 15:09, 15 Kasım 2011 (UTC)


SAS sayfasındaki iletiye ithafen[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku, Güldünya Tören hakkındaki SAS tartışmasında son yazdığın mesajı gördüm ve cevap yazmak istedim; ancak dediğin gibi konu başka noktalara kaymasın diye mesaj sayfana yazıyorum. Diğer dillerdeki vikipedilerin kaynak gösterilmesi konusunda benim düşüncem şudur: (futbol maddeleriyle içli dışlı olduğum için böyle bir örnek veriyorum) İngilizce viki'yi kaynak vermek, bir futbol takımı maddesinde takımın en çok formasını giyen oyuncu Ahmet Yılmaz'dır yazıp kaynak olarak aynı vikipedideki Ahmet Yılmaz maddesini vermeye benziyor bence. Hiçbir doğrulanabilirliği yok. Hatta o maddeden de takım maddesine kaynak verilerek sonsuz bir döngü yaratılabilir :) İngilizce maddede kaynak verilmişse aynısı burada da kullanılabilir ama maddeyi kaynak vermek bana doğru gelmiyor. O sayfada belirttiğin konu ise örnek vermekten öte gitmiyor. Yani senin Güldünya Tören tartışma sayfasında belirttiğin bu durum kişiyi ansiklopedik yapmaz ifadesine karşılık benzer durumların kişileri ansiklopedik yapabileceğine dair örnekler olarak gör onları. Yoksa orada var burada da olmalı gibi bir durum bence de olamaz, olmamalı.–h.çağrı mesaj 07:26, 18 Kasım 2011 (UTC)

  • Uyandıktan sonra yüzümü bile yıkamadan merakla okudum mesajını. :) Çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığın için. :) Utku TanrıvereMesaj 09:16, 18 Kasım 2011 (UTC)

Stilyanos Pattakos[kaynağı değiştir]

Merhaba, açtığınız Stylianos Pattakos maddesinin adını Stilyanos Pattakos olarak değiştirmişsiniz. Ama Yunanca okunuşu en çok Stilianos Pattakos'a benziyor bence. Neye dayanarak taşıdınız maddeyi size sorayım dedim. İyi günler.–h.çağrı mesaj 13:43, 17 Kasım 2011 (UTC)

Selam Hcagri, şimdi stylanos Türkçe yazım kurallarına (okunduğu gibi yazılması) zaten aykırı, Sitilyanos gibi olsa bu seferde çok sırıtacak, dediğiniz gibi Stilianos gibi yazılsa o da okunuşu değil zaten, o yüzden bence en uygunu stilyanos gibi. Bunu nereden çıkardın dersen Milliyet gazetesinin arşivindeki haberlerde stilyanos yazıyordu. Yani benim uydurmam değil, istiyorsanız siz de bakabilirsiniz. Yok bu da beni tatmin etmedi derseniz o zaman maddenin tartışma sayfasında bu konuyu açalım. Ama dediğim gibi stilyanos Yunancadan Türkçe'ye çeviride en uygunu bence. Bu güzel uyarınız için size teşekkür ederim. umarım tatmin edici bir cevap vermişimdir. Mutluluklar, iyi çalışmalar :)) MiradaMesaj 21:17, 18 Kasım 2011 (UTC)

Tekrar merhabalar, Stilianos okunuşu değil demişsiniz ama nedenini anlayamadım. Bildiğim kadarıyla Στυλιανός kelimesindeki υ harfi de ι harfi de bizdeki i'ye karşılık geliyor. Dolayısıyla okunuşu Stilianos olmalı gibi. Öte yandan maddedeki iki dış bağlantıda da(hürriyet ve blog) İngilizcesi yani Stylianos yazıyor. Milliyet arşivini de taradım ve Stylianos'dan başka bir yazımla karşılaşamadım. Eğer mümkünse bahsettiğiniz stilyanos yazan haberin linkini yazabilir misiniz? Kaldı ki bunların da dışında yabancı bir özel ismin Türkçe yazım kurallarına uyması gerektiğini sanmıyorum. Stylianos olarak yazılması da uygun olabilir. Ben de size hassasiyetiniz teşekkür ederim :) İyi günler –h.çağrı mesaj 11:51, 21 Kasım 2011 (UTC)

Tekrar selam, Milliyet arşivinin daha ilk sayfasında "Stilyanos Pattakos" yazan en 3 haber var [1], [2], [3] diğerlerinde olmamasının nedeni haberlerde yalnızca soyadının kullanılmış olması. Dediğim gibi Stiyanos benim uydurmam değil. -yabancı bir özel ismin Türkçe yazım kurallarına uyması gerektiğini sanmıyorum- latin alfabesinin kullanıldığı dillerde ben de bu düşüncenize katılıyorum ama Pattakos bir Yunanlı ve adı da doğal olarak Yunanca. Bu durumda adı okunduğu gibi yazılması düşüncesindeyim. Stylianos Pattakos adıyla zaten sayfaya bir yönlendirme yapmıştım. Eğer doğrusu Stylianos Pattakos düşüncenizi hala taşıyorsanız sayfanın adı böyle olsun. :) İyi çalışmalar MiradaMesaj 19:28, 28 Kasım 2011 (UTC)


Yaptigin futbolcu katkilari[kaynağı değiştir]

Merhaba,

son zamanlarda futbolcu maddelerini düzenledigi fark ettim. Eline saglik cok olumlu isler yapiyorsun. Isine karismis gibi olmasinda bazen birkac kategori eklemeyi unutuyorsun. Ben mesela senin düzenledigin Sabri Kiraz madeesinde senden sonra su katehorileri ekledim:Tikla

Sende böyle yapabilirsen iyi olur.

kolay gelsin--Xberger 15:20, 22 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Xberger, Sabri Kiraz maddesine bilgi kutusu eklemiştim. Doğum tarihi alanını 1 Ocak olarak düzeltmişsin. Bunu bir kaynaktan gördüğün için mi değiştirdin yoksa ölüm tarihi şablonuna koyduğum tarihten mi? Eğer öyleyse ben onu sadece öldüğü yaş hesaplanabilsin diye girmiştim. Sadece yıl girince aradaki farkı hesaplamıyor çünkü.–h.çağrı mesaj 15:20, 22 Kasım 2011 (UTC)

Aynı anda olmuş mesajlar :) Ben sadece yanlış bilgi kutusunu düzeltmiştim aslında ama kategorilere de dikkat ederim bundan sonra. Kolaylıklar.–h.çağrı mesaj 15:22, 22 Kasım 2011 (UTC)
Ben genelde dogum günü bilinmedigi zaman 1 Ocak diye yaziyorum. Zamanla dogru tarihi bilen cikarsa düzeltiliyor zaten. Bilen cikmazsa 1 Ocak kaliyor.--Xberger 15:25, 22 Kasım 2011 (UTC)

Sayz merhaba, Sabri Kiraz maddesine eklenen TFF bağlantısı maddedeki değil başka bir Sabri Kiraz'a aitti. Doğum tarihleri arasında nereden baksan 70 yıl var. Onun için dış bağlantıyı kaldırdım ve senin koyduğun bilgi kutusundaki bilgilerin de hepsi yanlış olmuş olduğu için bilgi kutusunu da silmek zorunda kaldım. Sana da mesajla haber vermek istedim. Ama, sonra bir yandan mesaj yazarken maddedeki bilgilere bakarak kutuyu tekrar oluşturunca mesaja gerek kalmadı aslında ama yazmış bulundum bi kere :) –h.çağrı mesaj 14:41, 22 Kasım 2011 (UTC)

jajaja :-) eline sağlık iyi etmişsin, gözümden kaçmış :-) -- sayzz 17:24, 22 Kasım 2011 (UTC)

Gol krallığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, emin olamadığım bir konuyu bir de sana danışayım dedim. Bir standardı var mı onu da bilmiyorum ya ulusal çaptaki turnuvalarda (mesela Türkiye Kupası) gol kralı belirlenirken seri penaltı atışlarındaki goller dikkate alınıyor mu? Bana sayılmamalı gibi geldi ama Türkiye Kupası gol kralları listesini düzenlemek için incelerken TFF'nin sitesinde bu gollerin de sayıldığını fark ettim. Dolayısıyla liste de orayı referans alarak oluşturulmuş. Aslında kimlerin seri penaltı atışı kullanıp kullanmadığını ayıkladım ama listeyi tümden değiştirmek konusunda emin olamadım. Böyle bırakmak mı doğru olur yoksa seri penaltıdan atılan golleri çıkararak doğru sayılara ulaşmak mı?–h.çağrı mesaj 10:22, 23 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Benim bildiğim sayılmıyordu. Ancak son Dünya Kupası istatistiklerini incelediğimde sayıldığını gördüm :) Ekleyelim bence.--Rapsar da ne ki? 10:45, 23 Kasım 2011 (UTC)
Aslında şu anki halinde ekli. Ben çıkarmayı düşünüyordum onun için sordum. Tamam o zaman bu haliyle bırakayım listeyi.–h.çağrı mesaj 10:48, 23 Kasım 2011 (UTC)


Merhaba Utku, Yeni maddeleri incelerken gördüm de Berlin Özgür Üniversitesi adından bir madde açıp varolan Berlin Serbest Üniversitesi maddesini buraya yönlendirmişsin. Neden direk sayfayı taşımadığını anlayamadım. Dalgınlığıma mı geldi başka bir sebebi mi var? Böyle olunca ayrıca geçmiş birleştirilmesi gerek çünkü.–h.çağrı mesaj 08:32, 24 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhabalar. Açıkçası dalgınlıktan çok... Açılış "sırası" diyelim. "Kategori:Berlin Özgür Üniversitesi" ve buna benzer bir veya iki kategori açıldı önce; ama madde içeriğiyle, kategori taşıyamadığım için ben de kategori içeriğini alıp, madde yaptım. Sonra SD'ye döndüğümde o madde de açılmış ve içerik ayrıca oraya da yapıştırılmıştı. Hal böyle olunca yönlendirmekte buldum çözümü. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 08:58, 24 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

senin berlin hakkinda bolca madde yazdiginiz gördüm. Sen berlindemi yasiyorsun?--Xberger 15:27, 25 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Xberger, ben şu anda İstanbul'da yaşıyorum fakat bir dönem 6-7 ay kadar Berlin'de yaşamıştım. Açıkçası şehri de sevdiğim için eksik olan maddeleri tamamlamaya karar verdim. Sen Almanya'dasın galiba?–h.çağrı mesaj 15:36, 25 Kasım 2011 (UTC)
Evet ben 3 yasimdan beri berlinde yasiyorum. Son yaptigin katkilari memnunuyetle izliyorum. Helal olsun vallahi. senin gibi birkac kullanici daha olsa türk futbol tarihini bir yila kalmaz kayda gecirirdik. ama böyle bizim gibi birkac istisnalarla birseyler basarmak cok zor. kolay gelsin--Xberger 15:38, 25 Kasım 2011 (UTC)
İmkanım olsa daha uzun kalmak isterdim Berlin'de. Bence çok güzel bir şehir... Vikipedi açısından haklısın aslında birkaç kişi daha olsa çok güzel olur ama bence asıl senin sayende alt kademelere kadar güncel maddeler açılabildi burada. Şimdi de geçmişe dönük maddeler açıyorsun sanırım. Türk futbolu için iyi bir kaynak olmaya başladı Vikipedi. Gerçekten çabalarını takdir ediyorum ben de. Beraber bir şeyler yaptıkça daha da iyi olacak. Kolaylıklar.–h.çağrı mesaj 15:52, 25 Kasım 2011 (UTC)


Merhabalar. Oluşturmuş olduğunuz Tahrir Meydanı maddesiyle 1 altın puan kazandınız. Tebrik eder, katkılarınızın devamını dilerim. Utku TanrıvereMesaj 13:55, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Utku. Altın değerindeki puan için teşekkürler :) Ben de bu vesileyle İBP'deki yeni görevini tebrik ederim. Kolaylıklar.–h.çağrı mesaj 15:46, 28 Kasım 2011 (UTC)
Ben teşekkür ederim. Eğer teşekkür edilmesi gerekiyorsa bu kişi puanı alan olmalı. Utku TanrıvereMesaj 20:12, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

surdadestegini bekliyorum:http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_liste_adaylar%C4%B1/T%C3%BCrkiye_Mill%C3%AE_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1_oyuncular%C4%B1_listesi

hayirli vikiler--Xberger 12:56, 29 Kasım 2011 (UTC)

Şablon:Listen[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:Listen şablonu çalışmıyor. Ben çözemedim. Gördüm ki Şablon:Listen/core üzerinde bayağı değişiklik yapmışsın. Belki çalışmama sebebini sen anlayabilirsin. Yoksa sen de düzeltmeye çalışıp başaramadın mı :/ –h.çağrı mesaj 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)

Selam. Şablon:Dinle'yi kullanabilirsin :)--Rapsar da ne ki? 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)
Ben de öyle bir şablon olduğu tahmin etmiştim ama ararken Şablon:Sesi bulabilmiştim sadece. Teşekkürler :) –h.çağrı mesaj 13:18, 1 Aralık 2011 (UTC)
Altın Madalya
Altın Madalya kazandınız!

İş birliği projelerinde art arda 4 adet altın puan kazandınız ve Altın Madalya'yı hakettiniz. Altın Madalya, iş birliğinin en büyük ödülüdür. Bu madalyayı kullanıcı sayfanıza ekleyip, çalışkanlığınızın göstergesi olmasını öneririz. Katkılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle...
Bkz. Altın Madalya
Altın madalyanızı arttırın!

Utku TanrıvereMesaj 16:01, 1 Aralık 2011 (UTC)


İBP/48. hafta[kaynağı değiştir]

Selam Utku, İBP'nin 48. hafta puanlamasında bir sıkıntı var sanırım. Hala puanlama tamamlanmamış görünüyor. Baktım 49. hafta puanlaması bile başlamış bir sorayım dedim :) Bu arada altın madalya için teşekkürler. Fırsat olmadı daha önce teşekkür için :)–h.çağrımesaj 11:55, 6 Aralık 2011 (UTC)

  • Selamlar. Bu ara çok yoğun bir sınav ve sunum programım olduğu için 48. haftayı yapamadım açıkçası. 49. haftanın ilk puanlamasını da az önce ders arasında kafeden yaptım. :) Sanırım bu akşam orada işleri yoluna koyacağım. ;) Çalıştay'ın ne yazık ki haber vermeden ayrılması ve Txrazy'e bir süredir ulaşamam işleri biraz zora soktu; ama halledilir elbet. :) Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 12:55, 6 Aralık 2011 (UTC)
    • Bu arada bence altın madalyayı verene değil alana teşekkür edilmesi gerekiyor. Utku TanrıvereMesaj 13:00, 6 Aralık 2011 (UTC)

Ah.. Çalıştay'ın ayrıldığından haberim yoktu üzüldüm. Bütün yük sana kalmış gibi görünüyor. İmkanım olsa yardım etmek isterdim ama açıkçası özellikle şu sıralar pek zamanım olduğu söylenemez. Dediğin gibi 48. hafta projesi puanlaması biraz daha zahmetli bir iş. Sana kolaylıklar dilerim :) –h.çağrı mesaj 13:16, 6 Aralık 2011 (UTC)

  • Türkiye saatiyle gece halletmiş olurum diye düşünüyorum. Yarın akşam seyahat var, ona hazırlanmadan önce kafayı dağıtmış olurum. :) Teşekkür ederim. Utku TanrıvereMesaj 13:17, 6 Aralık 2011 (UTC)


Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Hcagri,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Nitelikli maddeler açılması konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgilerle,

Utku TanrıvereMesaj 08:58, 7 Aralık 2011 (UTC)


Havalar da soğudu bu ara[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku, aslında oylama sonrası söylediğin tamamıyle soğumamak için kendini biraz geri çekmeni anlıyorum. Sanırım ben olsam ben de benzerini yapardım. Ama bu sürecin buradan daha da soğuyup katkılarının gitgide azalmasıyla değil, eskisi gibi aktif katkı yapmanla sonuçlanacağını umut ediyorum. Diyeceğim odur ki; umarım Vikipedi'den uzaklaşmak gibi bir niyetin yoktur. Öyle ya da böyle katkılarına devam etmen dileğiyle :) İyi geceler–h.çağrı mesaj 00:42, 12 Aralık 2011 (UTC)

  • Sadece biraz hava almanın iyi geleceğine inanıyorum. Bu süreçte yine madde alanında elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. Utku Tanrıveremesaj 14:24, 12 Aralık 2011 (UTC)


Kadın-Bayan[kaynağı değiştir]

Merhaba Mirada, Kadınlar Ligi ile ilgili maddeler açtığını gördüm fakat maddeleri Türkiye Bayanlar Ligi olarak açmışsın. Ligin adı bu değil, Kadınlar Ligi olarak geçiyor. TFF'nin sitesinde de görebilirsin.–h.çağrı mesaj 08:16, 13 Aralık 2011 (UTC)

Benden de merhabalar Hcagri, uyarın için teşekkür ederim maddelerin ismini bayanlardan kadınlara çevirdim. sağol, iyi çalışmalar. –Mirada mesaj 11:34, 14 Aralık 2011 (UTC)

Dört Büyüklere futbolcu listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Hcagri,

bildigin gibi gecenlerde Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi actim. Daha sonra aklima gelen bir fikir ise Dört büyükler icinde futbolcu listesi acilabilicegi. Örnek olarak mesela şu listesi alinabilir. Tek düsümcem liste nasil olmasi. Ya kulüp tarihinin kurulmasindan sonra tüm futbolculari iceren bir liste acilmali yada sadece süper lig zamaninda oynamis futbolculari iceren bir liste. yada iki ayri liste acilmali. nasil yapalim? Istersen bu konuda beraber calisabiliriz. ben galatasarayli oldigum icin galatasarayi alirim. sende galiba besiktasliydin. Ben deneme sayfamda baslarim. sende istersen benim deneme sayfama kayit yapabilirsin. nerdersin?--Xberger 13:42, 14 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar Xberger, aslında güzel bir fikir. Ama bu bilgiyi -eksiksiz- toparlamak da bir o kadar zor. TFF sitesinde 1990 öncesi lig bilgileri yok biliyorsun. Maçkolik'de de durum ne çok iyi bilmiyorum açıkçası. Oraya erişimim de pek mümkün olmuyor zaten. Öncelikle sadece Kategori:Galatasaraylı futbolcular gibi kategorilerde zaten listelenmiş futbolcuları bir madde altında toplayabiliriz. Ama millî lig öncesi hakkında bilgi toparlamak çok zor. İlla ki bir şekilde eksik kalacaktır. Onun için ilk aşamada bence 1959 sonrası profesyonel ligin kurulmasından itibaren olabilir. Listelerin çok çok büyük olmaması için örnek verdiğin listedeki gibi bir maç sınırı da getirilebilir belki. İngilizce vikide şöyle maddeler açılmış ama çok eksik tabi: en:List of Fenerbahçe S.K. players, en:List of Galatasaray S.K. footballers, hatta Galatasaray'ın Almanca maddesi daha kapsamlı gibi de:Liste der Spieler von Galatasaray Istanbul. Bu arada ben de Galatasaraylıyım :) Galatasaray'da oynayan yabancı futbolcular listesi maddesindeki kırmızı maddelerden açabildiklerimin hepsini açmıştım bir ara hatta. Beşiktaş'ın böyle bir maddesi vardı. Bu listelerden de yararlanabiliriz. Elimden geldiğince yardım ederim ben de. Birkaç kişi daha olsa daha iyi olur ama.–h.çağrı mesaj 13:57, 14 Aralık 2011 (UTC)
belirtdigin konular hakkinda bende düsündüm. süper lig tarihi icin sorun olmaz bence . 3 büyüklerin internetde 1959 sonra tüm kadrolarlin listesi var (sezon maddelerindede kismen var). O listeleri bizim ana listeye eklersek en azindan süper lig dönemi icin liste hazir olur. yani her sey aslinda mevcut. sorun 1959 öncesi. ama biz önce süper lig dönemini isliyelim. sonra bir yerden öteki bilgilerde cikar ortaya. sen bi takimi deneme sayfanda ac bende kendi sayfamda, sonra hakanp gibi kullanicilarda katilmak istiyor. yani biz baslarsak arkasi gelir. bak a milli takimda 10 milli mactan fazla forma giyen herkese madde acdildi :-). koaly gelsin--Xberger 14:05, 14 Aralık 2011 (UTC)

İş birliği projesi, 49. hafta[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Hcagri,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesinde yer alan kırmızı başlıkların açılması konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz. Katılımızın devamını umuyorum.

Sevgiler

seksen 13:50, 14 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar, Recep Konuk maddesinin geçmişinde benim düzenlediğim bir hali var, şu şekilde... Şöyle bir göz atıp biçem olarak ve kayda değerlik açısından uygun bulursanız "hızlı sil" etiketini kaldırabilir misiniz? ----anerka'ya söyleyin 18:49, 15 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Anerka, kullanıcı senden sonra tekrar eski haline getirmiş sayfayı, ben de sayfayı o kullanıcı açmış olduğu ve son değişiklik onun olduğu için geçmişe bakmadan işaretlemiştim. Zaten benim hatam olduğu açık sen de geri alabilirdin bence :) Neyse senin versiyonunu geri getirdim ama ayrıca bakınız bağlantılarının kişiyle direk ilgisi olduğundan emin değilim açıkçası. Konya Şekerspor'un başkanı mı dedim ama o da değil görünen.–h.çağrı mesaj 20:12, 15 Aralık 2011 (UTC)

Aslında ben şöyle bir sayfa buldum. Onursal başkanmış ve o yazıda geçmese de bir yerde okumuştum, adına Konya'da Şekerspor'un kullandığı bir de spor tesisi varmış. ----anerka'ya söyleyin 20:35, 15 Aralık 2011 (UTC)

Yeni İBP arayüzü[kaynağı değiştir]

Merhaba, haber verdiğin için çok teşekkür ederim. Şimdi nasıl? --seksen 21:04, 15 Aralık 2011 (UTC)

Evet, doğru; ama bu durumda üstteki "kullanıcı sayfası", "mesaj" gibi sekmeler de birbirine giriyor, ara bölümü Vikipedi logosunun olduğu yere geliyor vs. Bu konuda yapabileceğim pek bir şey yok açıkçası. --seksen 15:11, 17 Aralık 2011 (UTC)

Ich habe eine kleine Frage[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku, senin Almancan çok büyük ihtimal benden daha iyi ama yine de sormadan edemedim. Tiergarten kelimesinin Türkçe anlamını hayvanat bahçesi olarak düzeltmişsin. Ben de başta emin olamadım ama Tiergarten'ın da hiç hayvanat bahçesine benzer hali yok, belki biliyorsundur Berlin'deki hayvanat bahçesinin de adı Berlin Zoologischer Garten. Tiergarten kelimesinin tam hayvanat bahçesinin karşılığı olduğuna emin misin? Madde için sormuyorum, öğrenmek için soruyorum aslına bakarsan.–h.çağrı mesaj 15:10, 16 Aralık 2011 (UTC)

  • Merhabalar. "Tiergarten"i doğrudan ikiye bölüp "Tier" ve "Garten" olarak çevirirsek "Hayvan bahçesi" olduğu doğru; ancak Türkçe böyle bir kullanımı olmadığından dolayı o şekilde değiştirdim. Tüm sözlüklerde de "hayvanat bahçesi" olarak geçer, dediğim gibi, Türkçe kullanımından dolayı. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:22, 16 Aralık 2011 (UTC)

Elektrik meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, Elektriksel potansiyel enerji sayfasına yönlendirdiğin Elektrik enerjisi sayfası değiştirilip madde haline getirilmiş sen de onaylamışsın ama link verilen Fransızca Viki'deki sayfanın intervikilerinde Türkçe madde olarak Elektriksel potansiyel enerji geçiyor zaten. Yani ikisi aynı madde gibi görünüyor. Ayrıca ben gördükçe kaldırıyorum ama sana da sorayım diğer dillerdeki vikileri kaynak olarak vermek doğru mu?–h.çağrı mesaj 09:07, 21 Aralık 2011 (UTC)

Oldu mu şimdi?--Khutuckmsj 09:15, 21 Aralık 2011 (UTC)
E olmuş. Benim şablonu koymadan önce sorma sebebim ilk başta yönlendirmeyi yapan da sonraki revizyona onay veren de siz olduğunuzdandı. Diğer soruma cevap almamamı da yanlış yapmadığım şeklinde yorumluyorum o vakit. Teşekkürler–h.çağrı mesaj 09:20, 21 Aralık 2011 (UTC)
Yok, verdiğim onay maddede vandalizm olmadığı yönündeydi. Derinlemesine incelemedim maddeyi. Diğer vikileri kaynak vermek doğru değil, tercümeyse tartışma sayfasında tercüme olduğu belirtilmeli. Örnek.--Khutuckmsj 10:02, 21 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar. Buraya bi' bakabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --78.190.159.36 11:44, 22 Aralık 2011 (UTC)

Tekrar merhabalar. Yine ben :) Şu an okul bilgisayarından giriyorum o yüzden burada internet yavaş ve sayfalar zor açılıyor, buraya bakabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --78.190.155.189 14:02, 22 Aralık 2011 (UTC)

Sorun çözüldü, yardımınız için teşekkürler.--Khutuckmsj 14:15, 22 Aralık 2011 (UTC)

'Altyapısı'ndan yetişen futbolcular'[kaynağı değiştir]

Merhaba Xberger, takımların altyapıları için 'Altyapısı'ndan yetişen futbolcular' kategorileri açmaya başlamışsın. Yalnız böyle yazıldığı zaman imlâ olarak yanlış oluyor, çünkü altyapı bir özel isim değil. Büyük harfle başlamasına ve kesme işaretine gerek yok. Kategorilerin adını düzeltmek de madde adı taşımak gibi kolayca yapılamıyor biliyorsun. Onun için senden ricam en azından bundan sonra açacağına kategorileri Takım Altyapısı'ndan yetişen futbolcular gibi değil de Takım altyapısından yetişen futbolcular şeklinde açman. Kolaylıklar.–h.çağrı mesaj 09:22, 23 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba cagri,
senin söyledigin kategoriler cok eskiden acilmisti. son zamanda actigim altyapi kategorisinde söyledigin gibi yapiyorum zaten. Eskiden genelde o kategori 'Altyapısı'ndan yetişen futbolcular' olarak yazildigi icin bende böyle yapmistim. Yani merak etme bir yildan beri söyledigin gibi yapiyorum zaten.
Bu arada isimlerinde SK olan futbol kulüplerinin kategorilerinde SK yi kullansak iyi olur. yanli 'Altaylı futbolcular' yerine 'Altay SK'lı futbolcular' daha dogru olur bence. Aynisi altyapilariyla aglakali kategorilerdede yapalim. yani 'Altay altyapısından yetişen futbolcular' yerine 'Altay SK altyapısından yetişen futbolcular' yapalim. cogu takimlar icin zaten kategoriler mevcut. olanlara simdilik birsey yapamayizda yeni acilan maddelerde bunu yapmakta fayda var. kolay gelsin--Xberger 10:06, 23 Aralık 2011 (UTC)

songaz başlığını neden sildiniz?[kaynağı değiştir]

songaz başlığını neden silme listesine aldığını detaylı şekilde açıklarsan çok sevinirim. Çünkü verilen tüm bilgiler doğru olduğu halde silme işlemini başlatmanıza anlam veremiyorum. Burada yazdığımız yazıların bazı otoritelerin hoşuna gitmesi mi gerekiyor? Burası herkese açık bir bilgi ve kaynak sitesi. Doğru olan herşey burada yayınlanabilir yada biz öyle biliyoruz. Ama işin iç yüzü farklı sanırım. Bu imzasız yazı Bboyhuso (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, Vikipedi'de bulunan maddelerin sağlaması beklenen bazı kriterler mevcut. Yani maddelerin "kayda değerliği"nin açıkça ortaya konulabilir olması gerekiyor. Kriterler için Vikipedi:Kayda değerlik sayfasına bakabilirsiniz. İnternet sitesi özelinde ise şu sayfada daha detaylı bilgiler mevcut: Vikipedi:Kayda değerlik (internet). Kaldı ki Vikipedi internet sitenizin reklamını yapabileceğiniz bir alan değildir. bkz: Vikipedi ne değildir?. Haliyle bu kriterleri sağlamayan maddeler siliniyor. Dolayısıyla bir maddenin burada kalması için kriter kimsenin hoşuna gitmesi değil, önceden belirlenmiş kriterlerin sağlanması gerekli. Yani maalesef dediğiniz gibi doğru olan her şey burada yayınlamaz. Eğer kayda değerlik kriterlerini sağlamıyorsanız gelip kendi biyografiniz için madde açamazsınız mesela (ki her gün bu şekilde açılmış onlarca madde siliniyor). Maddelerin silinmesi ile ilgili prosedür de şudur: maddeleri sadece hizmetliler silebilir. Ben bu yetkiye sahip bir kullanıcı değilim. Eğer bir madde kayda değer değilse herhangi bir kullanıcı sebebini belirterek bu maddeyi hızlı silinmesi için işaretleyebilir (sizin sayfanız m6 - kayda değerlik sebebiyle 3 kez silinmiş. Şuradan görebilirsiniz). İşaretlenen maddeleri kontrol eden hizmetli de sayfanın gerçekten silinmesi gerekiyorsa silme işlemini gerçekleştirir. Eğer maddenin kayda değer olduğu yönünde ısrarcıysanız maddeyi hızlı silmek yerine silinmeye aday göstererek topluluğun fikrine başvurabiliriz. Ama yine silinmesi yönünde karar çıkacaktır büyük ihtimal. Son olarak, insanları bazı şeylerle itham etmeden önce iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim. İyi günler.–h.çağrı mesaj 12:32, 29 Aralık 2011 (UTC)

Bahsettiğiniz TDK'nın portaller şeklinde olan yazımını gösteren kaynağı gösterir misiniz? Çünkü bu yazım ne Türkçeye ne de kelimenin aslı olan İngilizce okunuşa uymuyor. TDK'nın kurallarına göre sondaki L'nin ince olarak okunabilmesi için son hecedeki A harfinin üzerine şapka konulması gerekir aksi halde bunu fonetik şekli ile okursunuz. Senelerce İngilizce'nin her lehçesi ile haşır neşir olmuş biri olarak okunuşu kulağıma ters gelse de madem kelimenin doğru okunuşu son hece de inceltme ile o zaman portâl diye yazalım. --BillyG 09:28, 30 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba, şu sayfada "portal -li" ifadesinden portal kelimesine nasıl ek getirileceği açıkça görülüyor. İngilizce okunuşa uymadığı konusunda (sanırım) haklısınız. Ama bir yandan Vikipedi tartışma:Portal sayfasındaki tartışmaların bir kısmında dediğiniz konuya da değinilmiş ve sonucunda bir şey çıkmamış. Ben de konu hakkında geniş bilgi sahibi olduğumu söyleyemem ama ince okunuşun doğru olduğu kesinse a harfine şapka gelmesi önerisi değerlendirilebilir bence de. Ama bunun için de topluluk fikrine başvurmak gerekir bence.–h.çağrı mesaj 09:34, 30 Aralık 2011 (UTC)
Teşekkürler ben de sesli sözlüğe baktım siz söyledikten sonra hakikaten L harfi ince olarak okunmuş. Ancak yazımda ortaya çıkan durum Türkçe açısından biraz ucube. Konu ile ilgili TDK'ya yazı yazdım, ortada bir hata varsa yol yakınken düzeltmeleri yerinde olur. Ayrıca tartışma sayfası bağlantısı için teşekkürler.--BillyG 09:49, 30 Aralık 2011 (UTC)
Rica ederim. Ben de belki İngilizce'den gelmiş bir kelime olduğu için yazımında değişiklik yapılmamış olabilir diye düşündüm ama sonuçta Türkçe sözlükte yer buluyorsa yazımının da uygun olması gerek dediğiniz gibi.–h.çağrı mesaj 10:48, 30 Aralık 2011 (UTC)