Kullanıcı mesaj:Benevolent

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Benevolent![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 22:34, 16 Şubat 2008 (UTC)

kısa içerikli madde[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler girmeyiniz. --78.184.149.2 18:38, 1 Mart 2008 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Cat msj 18:53, 1 Mart 2008 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız ve kritelere uygun sayfa açınız, aksi takdirde engellenebilirisiniz. Cat msj 18:57, 1 Mart 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 20:45, 10 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Benevolent, açtığınız Rüzgâr gücü sayfasının İngilizce'deki madde karşılığı en:Wind power olabilir. Diğer yandan Türkçe'deki diğer madde Rüzgâr enerjisinin İngilizce 'deki madde karşılığı en:Wind energy olabilir. İngilizce vikipedide Wind energy başlığı Wind power maddesine yönlendirilmiş, yani Wind energy maddesi ayrı bir madde olarak yok. Türkçe'de interwikide Rüzgâr enerjisinin karşılığına Wind power verilmiş ki siz bu maddeyi Rüzgâr gücünün kaynağı olarak göstermişsiniz. Bu karışıklığı düzeltmek ve interwikileri tanımlamak lazım...İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:48, 23 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, Rüzgâr gücü maddesi ile Rüzgâr enerjisi maddesindeki karışıklığı çözmek için 2. maddenin tüm içeriğinin 1. maddenin altında yeni bölüm oluşturarak çözmeyi düşünüyorum. Sizin görüşünüzü aldıktan sonra ilgili değişikliği yapacağım. Şu al ilgili maddelerdeki değişikliği askıya aldım. Daha sonra 2. maddenin silinmesini isteyeceğim sizden. Kolay gelsin. Benevolent 07:15, 24 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Benevolent, bence bir sakıncası yok, ikisini bir arada tutmak İngilizcedeki yönteme benziyor. İkinci maddeyi silmek yerine İngilizcedeki gibi yönlendirebiliriz...İyi çalışmalar...Vikiçizer 07:17, 24 Haziran 2010 (UTC)

Bu karışıklığı nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum. Daha doğrusu interwikinin ne olduğunu bilmiyorum. Buradan bakınca bana normalmiş gibi geliyor. Sizden ilgili karışıklığı gidermenizi isteyebilir miyim? Benevolent 07:35, 24 Haziran 2010 (UTC)

Bu karışıklığın nasıl çözüleceğini bilmiyorum. Sizden bunu yapmanızı isteyebilir miyim ya da bana bir yol gösterir misiniz? Benevolent 08:03, 24 Haziran 2010 (UTC)

  • İnterwiki; Türkçe maddenin sol tarafında gördüğünüz diğer diller demektir. Yani aynı maddenin diğer dillerde bulunan versiyonlarıdır. İngilizceye bağımlı değiliz elbette ama açtığınız maddelere kaynak olarak İngilizce vikipediyi gösterdiğiniz için maddelerin interwikilerinin düzeltilmesi lazım. Örneğin Rüzgâr tarlası ve Rüzgâr atlası maddelerine interwikilerini ekledim. Diğer maddelerdeki karışıklığı sizin bahsettiğiniz yöntemle çözebiliriz. Rüzgâr gücünün içine alt başlık olarak Rüzgâr enerjisini ekleriz. Rüzgâr enerjisi başlığını da Rüzgâr gücü maddesine yönlendiririz. Yani Rüzgâr enerjisi arandığında Rüzgâr gücü sayfası çıkar. İngilizce interwikideki Wind power'ı Türkçedeki Rüzgâr gücü ile eşleştiririz. Ben böyle bir düzenleme yapayım, aynı zamanda maddelerin geçmişlerinin de birleştirilmesi lazım...İyi çalışamalar...Vikiçizer 09:25, 24 Haziran 2010 (UTC)

"Bandırma Rüzgar Enerji Santrali" maddesini yönlendirme[kaynağı değiştir]

Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali maddesini Bandırma Rüzgâr Enerji Santrali olarak, Rüzgar Yürüyüşleri maddesini Rüzgâr Yürüyüşleri olarak, Rüzgar tüneli maddesini Rüzgâr tüneli olarak, Rüzgar Birliği maddesini Rüzgâr Birliği olarak, [[Rüzgar Gibi Geçti (roman)] maddesini Rüzgâr Gibi Geçti (roman) olarak, Rüzgar sınıfı hücumbot maddesini Rüzgâr sınıfı hücumbot olarak, Yukarıda Anlatılan Rüzgar (kitap) maddesini Yukarıda Anlatılan Rüzgâr (kitap) olarak, Rüzgar Kokulu Atlılar maddesini Rüzgâr Kokulu Atlılar olarak, Kategori:Rüzgar sörfü kategorisini Kategori:Rüzgâr sörfü olarak

Yenilenebilir enerji

şablonundaki rüzgar maddesini rüzgâr olarak

değiştirirmisiniz. Benevolent 19:03, 25 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Benevolent, gerekli değişiklikler yapıldı. İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:30, 25 Haziran 2010 (UTC)

Madde içeriği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Madde metinlerine bu gibi ifadeler eklemiyoruz. Bu nedenle değişikliğiniz geri alındı. Madde içeriklerini geliştirmeye yönelik tartışmalar için lütfen ilgili maddelerin tartışma sayfalarını kullanınız. --yabancım 09:27, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Rica ederim, kolay gelsin. --yabancım 09:37, 16 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Benevolent, başka bir kullanıcı gerekli düzeltmeleri şablonda yamış...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 11:46, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Floresan Lamba yönlendirmesi hakkında[kaynağı değiştir]

Slm, Floresan Lamba maddesi Floresans maddesine yönlendirildi. Halbuki ikisi arasında çok fark var. Bu yönlendirmeyi iptal edebilir misiniz? Floresan lamba adında yeni bir madde kullanacağım. Teşekkürler. Benevolent 14:28, 17 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Benevolent, yönlendirme silindi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 14:30, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Britanya Bilim Kurumu hakkında[kaynağı değiştir]

[[Britanya Bilim Kurumu maddesinin İngiliz Bilim Derneği olarak yönlendirilmesi uygun olur. İnternette daha çok bu şekilde geçiyor. Bu imzasız yazı Benevolent (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Benevolent, maddeyi açan kullanıcı Superyetkin bildiğim kadarıyla bu aralar aktif. Kendisine bir mesaj yazarsanız ilgilenecektir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer 22:19, 17 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bildirim için teşekkürler. Yönlendirme yapılmıştır. --Superyetkinileti 17:25, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Metre küp ve Metreküp maddeleri hakkında[kaynağı değiştir]

Bu iki maddede aynı şeyi ifade ediyor. Bunların birleştirilmesi mümkün mü? Metreküp daha doğru olanıdır sanırım.Bu imzasız yazı Benevolent (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Benevolent, maddeler geçmişleriyle birlikte metreküp sayfasında birleştirildi. İçerikleri ardarda yapıştırdım, düzeltebilirseniz sevinirim...İyi çalışmalar...Vikiçizer 10:40, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Şablon deneme[kaynağı değiştir]

SM çalışması[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yaz saati uygulaması SM olan İngilizcesinden çevrilmeye başlanmıştı. Ancak bu geniş kapsamlı çalışmada yardıma ihtiyaç var. Çevrilmemiş kısımların çevrilmesinde yardımcı olmak ilginizi çeker mi acaba? İlgilenemezseniz de sorun değil. İyi çalışmalar. --yabancım 21:09, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Nitelikli maddeler ?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Nitelikli maddeler diye bir kategori yaramışsınız ve bunun seçkin maddeler için kullanıldığını yazmışsınız. Vikipedi'de Nitelikli Madde diye bir sınıflandırma yoktur, Seçkin Maddeler vardır ve bunlar Kategori:Vikipedi seçkin maddeler olarak kategorilendirilir. Topluluğun onayını almadan kendi kafanıza göre maddeleri "Nitelikli" veya başka bir sıfatla sınıflandıramazsınız. Bu yanlış bir uygulamadır ve geri alınması gerekecektir. Lütfen bu değişikliklerinizi kendiniz geri alın, başkasına iş çıkarmayın. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 12:37, 20 Temmuz 2010 (UTC)

  • İngilizce Vikipedide Category:Featured articles adında kategori vardı. Bende bunun Türkesi oldğunu zannettiğim Kategori:Nitelikli maddeler şeklinde madde bulamadığımdan böyle bir madde oluşturdum. Sonradan, Vikipedi:Seçkin maddeler adında bir maddenin bunu karşıladığını öğrendim, fakat iş işten geçmişti. Bu maddeyi bazı maddelere kategori olarak eklemiştir. Eklediğim değişiklikleri geri alıyorum. Fakat maddenin nasıl silineceğini bilmiyorum. Ne yapabilirim? Bu imzasız yazı Benevolent (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Sorun değil, hepimiz bir zamanlar tecrübesizdik. Düzeltmeleri yaptığınız için teşekkürler. Boşalmış olan Kategori:Nitelikli maddeler sayfasının silinmesi için o sayfaya {{sil}} şablonunu koyabilirdiniz, ardından bir hizmetli silerdi. Bana doğrudan bildirmiş olduğunuzdan ben sayfayı sildim bile. İyi çalışmalar. --İnfoCan 05:55, 22 Temmuz 2010 (UTC)
  • Not: mesajlarınızın sonuna imzanızı koyarsanız kim olduğunuzun anlaşılması daha kolay olur. Bunun için imza yerine ya --~~~~ yazın veya mesaj yazdığınız kutunun tepesindeki imza düğmesine (soldan beşinci, imza atan kaleme benziyor) basınız. --İnfoCan 05:55, 22 Temmuz 2010 (UTC)

İç bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba. YSU'daki çalışmanız için teşekkürler, umarım SM olur. Yalnız iç bağlantılar maddelerde rastgele kullanılmamalı. Verildiği maddeye katkıda bulunmayan, maddenin konusuyla ilgisiz iç bağlantılar vermekten lütfen kaçınınız. Ayrıntılı bilgi için şu sayfayı inceleyebilirsiniz. --yabancım 19:53, 21 Temmuz 2010 (UTC)

Elektrik yükü ile elektriksel yük hakkında[kaynağı değiştir]

Elektrik yükü maddesi ile Elektriksel yük maddesi aynı şeyi ifade ediyor. Bu maddeleri birleştirebilir misiniz. Elektrik yükü aslında İngilizce'de Electrical load maddesini karşılıyor. Bu maddenin yeniden düzenlenmesi için bunu içeriğinin boşaltılmasını istiyorum. --Benevolent 19:52, 26 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Benevolent, elektrik yükü maddesinin boşaltılması yeterli ise sadece basit bir yönlendirme olduğun sildim. İçini doldurarak yeni bir madde açabilirsiniz...İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:56, 26 Temmuz 2010 (UTC)

Ubuntu-tr Wiki için şablon isteme[kaynağı değiştir]

Merhabalar! Öncelikle Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Ayrıca Linux ile de ilgilendiğinizi gördüm. Ben de Wiki için çalışmalar yapıyorum. Sizden bir ricam olacak. Acaba Dolaşım şablonunu Ubuntu-tr wiki için düzenleyebilir misiniz? Ya da bunun hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bu şablonu kendi wikimiz için kullanmak istiyoruz. -- Benevolent 09:32, 28 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba! Teşekkürler. Buradaki kod oraya taşınınca çalışmıyor sanırım? Şimdiye dek buradaki şablonları diğer wikilere uyarlamadığım için (oradaki düzeni bilmiyorum) pek yardımcı olamayacağım galiba ama MediaWiki kurdu arkadaşlar var, onlara bir danışsanız? Kolay gelsin. — Pınar [m] 11:06, 28 Ağustos 2010 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 21:38, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Kütle Akışı[kaynağı değiştir]

Kütle akışı adıyla açtığınız maddeye kaynak sağlamanız mümkün mü acaba? Madde de bazı sorunlar varmış gibi gözüküyor özellikle ikinci paragrafta. Bildiğim kadarıyla kan damarlarının embolizmle tıkanması damarların içinde oluşan hava balonlarının basınç farkının iletimini engellemelerinden dolayı değil de patlamaları sonucu meydana gelen jet oluşumundan olur. Jet oluşumu kan hücrelerinde tramvaya yol açar bunun neticesinde thrombus oluşur eğer bu trombus oluştuğu yerden sıyrılır ve başka yerde bir tıkanıklığa yol açarsa o zaman bu durum embolizm olarak adlandırılır.
Yanılıyorsam kusura bakmayın kaynak sağladığınızda varsa eğer hem yanlışlarımı görme ihtimalim olur hem de madde daha da zenginleşir. İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 22:21, 21 Şubat 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 08:39, 28 Mart 2013 (UTC)

Reality 22:31, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Benevolent![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:20, 19 Aralık 2014 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Benevolent! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 11:39, 17 Ocak 2015 (UTC)

Invitation to Medical Translation[kaynağı değiştir]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Benevolent
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:00, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Selam Benevolent,

Benim adım Kerem, Wikipedia'ya yeni üye oldum ve kafamda birkaç soru var, uzun vadeli ait olmak istiyorum buraya, bana yol gösterecek birkaç arkadaş arıyorum.

Yazdıklarını çok beğendim, çeviri yapıyor olmanı da, sana mail atabilir miyim acaba?

sevgiler, Kerem KeremTimurGunes (mesaj) 12:51, 27 Haziran 2015 (UTC)