Game of Thrones (7. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Game of Thrones
7. sezon
Tanıtım posteri
Ülke ABD
Bölüm sayısı7
Yayın
KanalHBO
Orijinal yayın tarihi16 Temmuz 2017-2017
Sezon kronolojisi
← Önceki
6. sezon
Sonraki →
8. sezon
Game of Thrones bölümleri

Game of Thrones dizisinin yedinci sezonu HBO kanalı tarafından 16 Temmuz 2017'de yayımlanmaya başladı.[1][2] Diğer sezonların aksine bu sezon yedi bölümden oluşuyor.[3] Önceki sezon gibi bu sezon da George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden olmayan bazı yeni bölümler ile birlikte aynı zamanda Kış Rüzgarları ve Bahar Rüyası adlı henüz yayımlanmayan son iki romandan uyarlanarak çekilecektir.[4]

21 Nisan 2016 tarihinde, altıncı sezon yayınlandıktan üç gün sonra sipariş edildi. Sezon 31 Ağustos 2016'da çekilmeye başlandı ve Kuzey İrlanda, İspanya ve İzlanda gibi ülkelerde çekimler yapıldı.

Game of Thrones'un kadrosu; Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke ve Kit Harington gibi oyuncuların yanında bu sezon kadroya eklenen Jim Broadbent ve Tom Hopper'dan oluşuyor.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
611"Dragonstone"Jeremy PodeswaDavid Benioff ve D. B. Weiss16 Temmuz 201710.11[6]
The Twins'de, Walder Frey'in kılığına giren Arya, Frey Hanedanı'nın geri kalan efendilerini zehirler. Böylece annesi, ağabeyi ve diğer sancak beylerinin intikamını almış olur. Ak Gezenler Efkarlı Edd’in Bran ve Meera'nın girmesine izin verdiği Duvara doğru yürür. Winterfell'de, Sansa'nın itirazlarına rağmen Jon, Piçler Savaşı'nda Ramsay ile birlikte savaşan Umber ve Karstark'ın yeni başkanlarının sadakatlerini güvence altına alır. Yeni Şehirde, Samwell gizlice kütüphane kitaplarını ödünç alır. Ejderha Kayası'nda büyük bir Ejderha Camı yatağı olduğunu öğrenir ve Jon'a Kuzgun ile mesaj gönderir. Sam daha sonra Gri hastalığı ilerlemiş olan ve Ser Jorah'ı bir hücrede karantina altına alır. Nehirova’da Arya, Cersei'yi öldürme niyetini bir şaka olarak anlattığı dost Lannister askerleriyle tanışır. Sandor Clegane Duvar'ı ve yürüyen Ölüler Ordusunu alevin içinde görür. Vahiy onu Işık Efendisine inanmaya yönlendirir. Kralın Toprakları'nda Jaime, Cersei'ye müttefiklerin çok gerekli olduğunu söyler. Demir Filosu karşılığında evlilik teklif eden Euron'u Cersei güven endişelerini dile getirerek reddeder, bu nedenle Euron sadakatini kanıtlamak için bir "armağan" ile dönmeyi vadeder. Daenerys, daha önce Stannis Baratheon tarafından işgal edilen Targaryen Hanesi'nin evi olan Dragonstone'a ordusu ve ejderhalarıyla gelir.
622"Stormborn[7]"Mark MylodBryan Cogman23 Temmuz 20179.27[8]
Daenerys, Tyrion'un Kralın Topraklarına direkt saldırmak yerine kuşatma yapma tavsiyesini takiben Yara'nın filosuyla birlikte Dorneluları Sunspear ve Casully Rock'a gönderir. Melisandre Ejderha Kayasına gelir ve Daenerys'i Jon Snow'u Ejderha Kayasına davet etmeye teşvik eder. Cersei, birçok Hane efendisini çağırır ve onların sadakatini ister ardından Randyll Tarly'yi Güneyin Muhafızı olarak ilan eder. Qyburn, Cersei'ye ejderhaları öldürebilen bir prototip Büyük mızrak atıcıyı gösterir. Arya, Jon'un şimdi Kuzeyde Kral olduğunu söyleyen Hot Pie ile tekrar bir araya gelir. Jon, Daenerys'ten Ak Gezenlere karşı yardım istemek için Ejderha Kayasına gider ve Sansa'yı Winterfell'de görevlendirir. Jon, Littlefinger'i Sansa'dan uzak durması konusunda uyarır. Samwell, Jorah'ın ilerlemiş enfeksiyonlu gri hastalığı için yasak bir tedavi uygular. Euron'un filosu Yara’ya saldırır. Obara ve Nymeria öldürülürken, Ellaria, Tyene ve Yara esir alınır. Leş olarak geri dönüşler yaşayan Theon, Euron'a meydan okumakta tereddüt eder ve denize atlar.
633"The Queen's Justice[7]"Mark MylodDavid Benioff ve D. B. Weiss30 Temmuz 20179.25
Jon, Daenerys'in sadakatini talep ettiği Ejderha Kayasına gelir. Ancak bu talebi reddeder ve bunun yerine Ölülerin Ordusu ile savaşmak için ondan yardım ister. Tyrion'un tavsiyesini takiben Daenerys, Jon'a adadan Ejderha Camını çıkarma izni verir. Melisandre Jon'dan kaçınır ve Volantis'e doğru yola çıkar. Bran, Meera ile Kış Yarına gelir ve Üç Gözlü Kuzgun olarak yeni kimliğini Sansa'ya açıklar. Kralın Topraklarında Euron, Ellaria ve Tyene'yi savaş kazanıldıktan sonra ona evlilik sözü veren Cersei için bir hediye olarak sunar. Ayrıca Jaime'nin yanında Filosunun kontrolünü de ona vererek ödüllendirir. Cersei, Myrcella'yı öldüren Tyene'e aynı zehri öperek verir, Ellaria'yı kızının yaklaşmakta olan ölümünü izlemeye zorlar. Eski Şehir’de iyileşmiş olan Jorah Daenerys'i bulmak için ayrılır. Ebrose, Samwell'in Jorah'ı kurtarma yeteneğini över, ancak itaatsizliği nedeniyle eski metinleri kopyalamasını ister. Gri Solucan ve Lekesizler saldırı sonucu az sayıda Lannister askerinin savunduğu Casterly Kayasını kolayca ele geçirir, Jaime ise Lannister kuvvetlerinin büyük kısmını Highgarden'a saldırırken önderlik eder, Lannister kuvvetleri, Yüksek Bahçe kalesinde Olenna Tyrell'in ordusunu hızla yenerek kaleyi ele geçirir. Jaime, Olenna'ya zehirle hızlı ve ağrısız bir ölüm sunar. Olena zehiri İçtikten sonra Joffrey'i zehirlediğini itiraf eder.
644"The Spoils of War[7]"Matt ShakmanDavid Benioff ve D. B. Weiss6 Ağustos 201710.17
Arya Winterfell'e döner, Sansa ve Bran ile yeniden bir araya gelir. Daha sonra Brienne ile konuşur, onu etkiler ve Sansa'yı olağanüstü dövüş yetenekleriyle sinirlendirir. Bran, eve gitmeye hazırlanırken, artık Kuzey'e eşlik ettiği çocuk olmadığını ileri sürerek Meera'ya duygusuz bir veda eder. Littlefinger, Bran'a Valius çelik hançerini suikastçısının kullanacağı sunar. Bran daha sonra bu hançeri Arya'ya verir. Cersei, Highgarden'den altın taşıyan bir kafilenin King's Landing'e gelmekte olduğunu ve tüm borçlanın bir seferde ödeneceğini Demir Banka'ya garanti eder. Dragonglass ile dolu bir mağarada Jon, Daenerys'e İlk İnsanları ve Ormanın Çocuklarını ölümsüzlere karşı güçlerini birleştiren antik duvar resimlerini gösterir. Daha sonra Daenerys, Casterly kayası’na yapılan saldırının bir saptırma olduğunu ve Lannister kuvvetlerinin Yüksek Bahçeyi ele geçirdiğini öğrenir. Tyrion'un protestolarını görmezden gelen Daenerys, Dothraki süvarisi ile Lannister ordusuna sürpriz bir saldırı yapar. Bronn, Qyburn'un yeni Büyük Mızrak atan akrep silahından bir mızrak ateşlediğinde Drogon yaralanır, ancak o ve Daenerys güvenli bir şekilde iner. Daenerys Drogona saplanan mızrağı çıkarmaya çalışırken Jaime savunmasız durumdaki Daenerys'e at üstünde saldırır bu sırada Drogo ateş püskürtür. Bronn Jaime'yi göle atarak kurtarır.
655"Eastwatch[7]"Matt ShakmanDave Hill13 Ağustos 201710.72
Jaime ve Bronn, Kralın Topraklarına geri döner. Daenerys, Lannister ordusu mağdurlarına ona sadakat sözü verme veya ölme seçeneği sunar. Tyrion'un tavsiyesine karşı, diz çökmeyi reddeden Randyll ve Dickon Tarly Drogon'un ateşi ile yakar. Jorah Ejderha Kayasına varır ve Daenerys ile tekrar bir araya gelir. Üstat Wolkan, gönderdiği mesaj ile Jon’u Eastwatch kalesine yaklaşmakta olan ölüler Konusunda uyarır. Jon, ölülerin var olduğunu kanıtlamak ve Cersei'yi geçici bir ittifakı kabul etmeye ikna etmek için Duvarın ötesine gitmeyi önerir. Davos, Tyrion'ı Kralın topraklarına gizlice sokarve ateşkes önerisi için gizlice Jaime ile buluşur Cersei kabul eder ve Jaime'ye hamile olduğunu bildirir. Davos, Gendry ile buluşur ve onu Dragonstone'a geri gönderir. Kalenin Wolkan'ın mektubunu görmezden gelmesiyle, Samwell birkaç kısıtlanmış kitap çalarak Kaleyi Gilly ve Küçük Sam ile terk eder. Winterfell'de, Arya'nın kendisini gözetlediğini bilen Littlefinger, onu Sansa'nın King's Landing'te rehin olarak yazmak zorunda kaldığı mektubu bulmaya iter. Clegane, Thoros, Beric ve Tormund liderliğindeki bir grup Özgür Halk'ında katıldığı Jon, Jorah ve Gendry, Eastwatch'dan ayrılır ve bir ölü yakalamak için Duvarın ötesine geçer.
666"Beyond the Wall[7]"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss20 Ağustos 201710.24
Winterfell'de Littlefinger Sansa'yı izole etmek için planlar yapar. Arya, Sansa'nın mektubunu keşffettikten sonra Arya ve Sansa arasındaki gerginlikler yaşanır. Sansa ise Arya'nın Braavos'tan aldığı yüz koleksiyonunu bulur. Dragonstone'da Tyrion, Daenerys'e Cersei ile yapılacak müzakereler hakkında danışmanlık yapar. Duvarın ötesinde, Jon ve adamları Ak Gezenlerin varlığını kanıtlamak için bir şans peşinde koşarlar. Birini ele geçirdikten sonra, grup Ak Gezer ordusu tarafından kuşatılır. Jon, Genderry'yi Daenerys'e yardım istemek için bir kuzgun göndermek üzere Eastwatch'a gönderir, yaralı Thoros donarak ölür. Ölü ordusu Jon'un grubunu boğmak üzereyken, Daenerys ejderhalarıyla birlikte gelir ve adamları kurtarır. Ak Gezenlerin lideri Gece Kralı, Daenerys'in ejderhalarından Viserion'u bir buz mızrakla öldürür. Daenerys erkeklerle uçar, ama Jon'u kurtaramaz. Benjen Stark gelir ve Jon'u kurtarmak için kendini feda eder. Jon ve Daenerys yeniden bir araya geldiklerinde Jon, kendisini ve kuzeyi Kraliçe olarak Daenerys'e söz verir. Gece Kralı, Ejderha Viserion'u yeniden canlandırır ve ordusunun bir parçası haline getirir.
677"The Dragon and the Wolf[7]"Jeremy PodeswaDavid Benioff ve D. B. Weiss27 Ağustos 201712.07
King's Landing'de, ölü Lannisterlara ve onların destekçilerine sunulur. Cersei, Jon'un Büyük Savaş'ta tarafsızlığını talep eder, ancak Daenerys'e yeminini olduğunu söyler ve Cersei'yi tartışmaları sona erdirme davet eder. Tyrion, Cersei ile özel olarak konuşur ve görünüşe göre ittifakını kazanır. Cersei daha sonra Jaime'ye Westeros'a tutunmasını sağlamak için Braavos'un Altın Şirketi'ni kullanmayı düşündüğünü açıklar. Jaime onu terk eder ve kuzeye gider. Beyaz Liman'a bağlı bir gemide Jon ve Daenerys sevişir. Dragonstone'da Theon, erkeklerin saygısını kazanır ve Yara'yı kurtarmaya yönlendirir. Winterfell'de Littlefinger, Arya'nın Sansa'ya yönelik tehdit edici tavrından yararlanarak bir muhalefet ekerek yargılanmasına yol açar. Şaşırtıcı bir şekilde, Sansa, Arya ve Bran, Littlefinger'i Bran'ın Görüşleri ile doğruladığı cinayet, komplo ve ihanetle suçlar. Vadi'nin Lordları tarafından terk edilen Littlefinger, Sansa tarafından ölüm cezasına çarptırılır ve Arya tarafından idam edilir. Samwell Winterfell'e gelir ve Bran ile görüşür. Jon'un ebeveynliğini tartışırlar ve Sam'in önceki araştırmaları ve Bran'ın Görüşleri aracılığıyla Jon'un Demir Taht'ın meşru varisi Aegon adında gerçek bir Targaryen olduğunu tahmin ederler. Ailesi - Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark - Eastwatch'da Gece Kralı, ölümsüz Viserion'un , Mavi ejderha ateşi ile Duvarda bir delik açar ve Ölüler Ordusu'nun geçmesine izin verir.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)
Nikolaj Coster-Waldau
(Jaime Lannister)
Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)
Kit Harington (Jon Snow)

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Diana Rigg, Olenna Tyrell[21] rolünde
  • Gemma Whelan, Yara Greyjoy[22] rolünde
  • Josephine Gillan, Marei[23] rolünde
  • Hafþór Júlíus Björnsson, Gregor Clegane[24] rolünde
  • Jessica Henwick, Nymeria Sand[25] rolünde
  • Rosabell Laurenti Sellers, Tyene Sand[12] rolünde
  • Pilou Asbæk, Euron Greyjoy[26] rolünde
  • Bella Ramsey, Lyanna Mormont[18] rolünde
  • Jacob Anderson, Grey Worm[27] rolünde
  • Daniel Portman, Podrick Payne[28] rolünde
  • Tim McInnerny, Robett Glover[29][30] rolünde
  • Rupert Vansittart, Yohn Royce[31] rolünde
  • Ellie Kendrick, Meera Reed[32] rolünde
  • Ben Crompton, Eddison Tollett[33] rolünde
  • Richard Rycroft, Üstat Wolkan[34] rolünde
  • Joseph Quinn, Koner[35] rolünde
  • Tom Hopper, Dickon Tarly[36] rolünde
  • Jim Broadbent[37]
  • Ed Sheeran[38]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin yaratıcıları ve ana yapımcıları David Benioff ve D. B. Weiss yedinci sezonu idare edecekler. Sezonun bölüm yönetmenleri Alan Taylor, Jeremy Podeswa, Mark Mylod ve Matt Shakman olacak. Shakman, ilk kez Game of Thrones dizisinin bir bölümünü yönetecek. Diğer yönetmenler önceki sezonlarda birkaç bölüm yönetmenlik görevini üstlenmişti.[39] Michele Clapton, altıncı sezonda yaptığı gibi kostüm tasarımcısı olacak, daha önceki beş sezonda da görev almıştı.

Senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

George R. R. Martin'in yayınlanacak olan serinin devam romanı Kış Rüzgarları'ndan uyarlanacak olan sezon, ekstra olarak özel içerik de içerebilir.[40] Haziran 2016'da Martin, kendi bloğuna New York City'de yayımcılarla buluştuğunu yazdı.[40][41] Altıncı sezondaki sahnelerin çoğu, Martin'le yapılan görüşmeler sonucu yazılmıştı.[42]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Gaztelugatxe kayalıkları 7. sezon çekimleri için kullanıldı.

Yedinci sezon çekimleri 31 Ağustos 2016'da başladı ve Şubat 2017'de sona erecek.[13][43] Tahmin edilenlere göre sezonun büyük bir kısmı Kanarya Adaları'nda çekilecek.[44] İspanya'daki Girona, çekim için kullanılmayacak.[45] Girona'da daha önce Braavos ve Kralın Şehri'nin bazı yerleri kullanılmıştı.[45] Artık Hırvatistan'daki Dubrovnik'te başkent çekimleri yapılacak.[46] Yapımcılar David Benioff ve D. B. Weiss, UFC Unfiltered ile yaptıkları röportajda ise çekimlerin geç başlayacağını belirttiler. Dizideki kurgusal kıta olan Westeros'a kışın geldiğini ve bu yüzden Avrupa'da olan ülkelerdeki çekim yerlerine de soğuk hava gelmesini beklediler. "Henüz kesinleşmiş bir çekim tarihimiz yok fakat bu sene biraz daha geç başlayacağız çünkü bildiğiniz gibi kış geldi ve bu da demek oluyor ki güneşli havalar bizim amacımıza ulaşmamızı engelleyecek. Biz de çekim tarihlerini biraz daha erteledik, güneşli yerlerde bile biraz daha kapalı ve gri hava olsun istedik."[47]

Duyurulanlara göre yedinci sezon çekimleri Kanarya Adaları'nda gerçekleşecek.[44] Girona, İspanya'da artık çekim yapılmayacak.[45] Girona'da daha önce Braavos ve Kralın Şehri gibi yerlerin mekan çekimleri yapılıyordu.[46] Yedinci sezon çekimlerinin Ağustos 2016'da Kuzey İrlanda'da başlancağı bildirildi.[3][43] Dizi, ardından İspanyol şehirleri olan Sevilla, Cáceres, Almodovar del Rio, Santiponce, Zumaia ve Bermeo gibi yerlerde çekilecek.[48]

"The Spoils of War" adlı bölümde konusu geçen savaşın temsili duvar halısı.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedinci sezon, HBO kanalı tarafından 21 Nisan 2016 tarihinde, altıncı sezon yayınlandıktan üç gün sonra sipariş edildi.[49] Serinin yapımcıları David Benioff ve D. B. Weiss ile yapılan bir röportajda yedinci sezonun daha kısa bölümler içereceği belirtildi. "Finale son 13 bölüm kaldı, son adımlarımızı atıyoruz," dediler.[50][51] Altıncı sezonda yönetmenlik yapan Jack Bender'e göre yedinci sezon yedi bölüm içerecek.[52] Benioff ve Weiss'e göre yedinci ve sekizinci sezonlar için ayrı on bölüm prodüksiyon yapmaları ve hazırlamaları televizyon yayın tarihine yetişmeyeceği için böyle bir karar aldıklarını söylediler.[50]

Oyuncu seçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Deadline'a göre 21 Haziran 2016'da beş ana kadro karakteri olan Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke ve Kit Harington son iki sezon anlaşmalarını yenilediler. Bölüm başı 500.000 dolar alacaklarını belirten dergi, sekizinci sezona kadar rakamın değişebileceğini söyledi.[9][53] Entertainment Weekly yedinci sezon için seçilen Jim Broadbent'in "muhteşem" bir rolde oynayacağını bildirdi.[37]

Reklam[değiştir | kaynağı değiştir]

23 Haziran 2016'da San Diego Comic-Con'da HBO kanalı dizinin prodüksiyon fragmanını yayımladı.[54] Sezondan yayımlanan ilk profesyonel çekimler ise 28 Kasım 2016'da, HBO'nun 2017 yılına dair yayın programında görüntülendi. Ufak videoda Jon Snow, Arya Stark ve Sansa Stark görüldü.[55][56]

8 Mart 2017'de HBO, sezonun ilk tanıtım posterini yayımladı.[57]

9 Mart 2017'de ise HBO, Game of Thrones Facebook sayfasından canlı yayın yaparak sezonun yayım tarihinin 16 Temmuz 2017 olacağını açıkladı. Ardından ufak bir fragman gösterildi.[2]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedinci sezon müziklerini bestelemesi için önceki sezonlarda olduğu gibi Ramin Djawadi ile anlaşıldı.[58]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "HBO Renews Hit Series "Game of Thrones," "Silicon Valley" and "Veep" for 2017" (Basın açıklaması). HBO. 21 Nisan 2016. 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  2. ^ a b Opam, Kwame (9 Mart 2017). "Game of Thrones season 7 premieres on July 16th". The Verge. 10 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2017. 
  3. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; HBO confirms isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Hibberd, James (24 Mayıs 2016). "George R.R. Martin revealed 3 huge shocks to Game of Thrones producers". Entertainment Weekly. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016. 
  5. ^ "Game of Thrones season 7: US and UK air date, teaser trailer, official poster, cast, rumors, and everything you need to know". GamesRadar. 4 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2017. 
  6. ^ Porter, Rick (17 Temmuz 2017). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' scores series-best audience with Season 7 premiere". TV by the Numbers. 30 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2017. 
  7. ^ a b c d e f Hibberd, James (7 Temmuz 2017). "Game of Thrones releases season 7 episode titles, details". Entertainment Weekly. 9 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2017. 
  8. ^ Porter, Rick (25 Temmuz 2017). "Sunday cable ratings: 'Phelps vs. Shark' strong, 'Game of Thrones' boosts 'Ballers,' 'Insecure'". TV by the Numbers. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2017. 
  9. ^ a b c d e f Andreeva, Nellie (21 Haziran 2016). "'Game Of Thrones' Stars Set For Potential Season 8 On HBO With Big Raises". Deadline. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  10. ^ "Another visit from the land of Westeros. This time from Mr. Aiden Gillan. #Boojum #gameofthrones #littlefinger #lordbaelish #petyrbaelish #aidengillen #got #belfast #asoiaf #asongoficeandfire @deecurrie88". Instagram. 1 Eylül 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  11. ^ a b Slezak, Michael (22 Temmuz 2016). "Game of Thrones Stars on 'Serial Killer' Arya, Davos-Melisandre Hookup (!?)". TVLine. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  12. ^ a b "Walking to a job interview and bump into these beauties, all bizz😍 #GameOfThrones #Belfast". Twitter. 6 Eylül 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  13. ^ a b c d e f g Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; comic con isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  14. ^ "Why Game Of Thrones Brought The Hound Back". 10 Ağustos 2016. 3 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  15. ^ Utichi, Joe (15 Ağustos 2016). "Maisie Williams On 'Game Of Thrones' And The Future: "It Needs To Happen Organically"". Deadline.com. 14 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2016. 
  16. ^ "With the legend that is @alfieeallen (Theon/Reek from GoT). Such a nice guy 😄 #gameofthrones #theon #greyjoy #alfieallen #fanboy #starstruck". Instagram. 5 Eylül 2016. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  17. ^ Carbone, Gina (27 Temmuz 2016). "'Game of Thrones' Season 7: Two Early Actor Sightings Suggest Good News". Moviefone. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2016. 
  18. ^ a b "LOOK OUT FOR THIS ONE! Bella Ramsey portrays Lyanna Mormont with such a strength, authority and coolness! She also stars in a upcomming BBC/ Netflix show called The Worst Witch! She's super cool and a highly professional actor in the age of 11! Can't tell you if our characters meet or not this season - but I can tell you this: you have SO much to look forward to in season 7! Hallelujaaaaa!". Instagram. 26 Eylül 2016. 15 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2016. 
  19. ^ Lewis, Roz (23 Ağustos 2016). "Jerome Flynn: 'Always carry a banana on your travels... it can be a lifesaver'". Telegraph.co.uk. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  20. ^ Mitchell, Bea (27 Temmuz 2016). "Ser Jorah Mormont will be back on Game of Thrones next season". Digital Spy. 14 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2016. 
  21. ^ "HARDtalk - Dame Diana Rigg, Actress". BBC, HARDtalk. 17 Ağustos 2016. 4 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2016. 
  22. ^ Vineyard, Jennifer (6 Temmuz 2016). "Game of Thrones' Gemma Whelan on Yara's Sexuality and Freezing on Set". Vulture. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2016. 
  23. ^ Stone, Laurie (19 Haziran 2016). "LIFE ON THE GAME Thrones star Josephine Gillan was coke-addict call girl before telly 'hooker' role saved her". The Sun. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2016. 
  24. ^ "I've never been this hung over in my life Just kidding 😎 great work as always by the make up crew behind the scenes!". Twitter. 31 Ağustos 2016. 4 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2016. 
  25. ^ Henwick, Jessica (3 Eylül 2016). "Belfast, I am inside you". Twitter. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  26. ^ "Pilou Asbæk is in Belfast at the moment. Thnks to our frnds at gameofthronestours.tv for the pic #GameOfThrones". Twitter. 7 Eylül 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  27. ^ Clarke, Emilia (24 Eylül 2016). "Season 7??!!! Oh yeah. We be ready. Grrrr..... ("1,2,3 dragon teeth" 🐉)". Instagram. 15 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2016. 
  28. ^ "Boys are back in town". Instagram. 24 Eylül 2016. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2016. 
  29. ^ Cain, Dan (27 Eylül 2017). "PICTURE EXCLUSIVE: Game Of Thrones cast film battle scenes for new series in Northern Ireland... a day after scooping 12 awards at the Emmys". The Daily Mail. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2016. 
  30. ^ "#WinterIsComing #Belfast #Irishthrones Just a casual walk amongst the green fields of Corbet and i bump into these people!!". Twitter. 28 Eylül 2016. 14 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2016. 
  31. ^ "@IrishThrones @WatchersOTWall @magnificentMR @GameOfThrones More pics for your theories!!". Twitter. 12 Ekim 2016. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  32. ^ Debnath, Neela (16 Temmuz 2016). "Game of Thrones season 7: Fantasy drama 'returning to Iceland with 6 major characters'". Express.co.uk. 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  33. ^ "Game of Thrones star is delighted to be back at Castle Black". The Shield Gazette. 15 Ekim 2016. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2016. 
  34. ^ "#watchersOTthewall #Irishthrones #Belfast These are a few more sightings of many!! Care to work out what the plot might be hehe??". Twitter. 3 Ekim 2016. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2016. 
  35. ^ "CV: Joseph Quinn". 10 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2016. 
  36. ^ Hooton, Christopher (18 Kasım 2016). "Game of Thrones season 7 spoilers: Tom Hopper lands recast role". The Independent. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2016. 
  37. ^ a b Hibberd, James (31 Ağustos 2016). "Game of Thrones casts Jim Broadbent in first season 7 role". Entertainment Weekly. 10 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2016. 
  38. ^ Huff, Lauren (12 Mart 2017). "Ed Sheeran to Appear in 'Game of Thrones' Season 7". The Hollywood Reporter. 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2017. 
  39. ^ Hibberd, James (29 Haziran 2016). "Game of Thrones season 7 directors revealed". Entertainment Weekly. 30 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2016. 
  40. ^ a b Robinson, Joanna (27 Haziran 2016). "What We Can Expect from Game of Thrones Season 7". Vanity Fair. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  41. ^ Martin, George R. R. (12 Haziran 2016). "Baltimore and NYC". Not A Blog. 13 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  42. ^ Noble, Matt (18 Ağustos 2015). "'Game of Thrones' director Jeremy Podeswa dishes Jon Snow death, teases season six (Exclusive Video)". GoldDerby. 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  43. ^ a b Ausiello, Michael (18 Temmuz 2016). "Game of Thrones Season 7 Premiere Pushed to Summer 2017". TVLine. 19 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  44. ^ a b Hooton, Christopher (26 Mayıs 2016). "Game of Thrones season 7 location hunt has already begun, Canary Islands being considered". The Independent. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  45. ^ a b c Trivedi, Sachin (10 Haziran 2016). "'Game of Thrones' Season 7: Braavos may not be featured; Multiple battles near castles". International Business Times. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  46. ^ a b Montgomery, Jack (18 Temmuz 2013). "Exploring King's Landing on a Game of Thrones Tour of Dubrovnik". The Huffington Post. 3 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  47. ^ "Game of Thrones season 7 premiere date will be later than usual". Watchers on the Wall. 7 Temmuz 2016. 8 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2016. 
  48. ^ "EMMY®- AND GOLDEN GLOBE-WINNING HBO SERIES GAME OF THRONES TO BEGIN PRODUCTION ON SEASON SEVEN THIS SUMMER" (Basın açıklaması). HBO. 18 Temmuz 2016. 1 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  49. ^ Swift, Andy (21 Nisan 2016). "Game of Thrones Renewed for Season 7". TVLine. 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  50. ^ a b Birnbaum, Debra (14 Nisan 2016). "'Game of Thrones' Creators Mull Shorter Final Seasons (EXCLUSIVE)". Variety. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  51. ^ =Goldberg, Lesley (14 Nisan 2016). "'Game of Thrones' Considering Shorter Final Seasons". The Hollywood Reporter. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  52. ^ Robinson, Joanna (1 Haziran 2016). "Game of Thrones Director Jack Bender Talks Direwolf Deaths, Lost, and Holding That Door". Vanity Fair. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  53. ^ Robinson, Joanna (21 Haziran 2016). "Game of Thrones: Are These Characters "Safe" After Renewing Contracts Through Season 8?". Vanity Fair. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2016. 
  54. ^ Setaro, Shawn (23 Temmuz 2016). "'Game of Thrones' Drops Season 7 Teaser". Complex. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2016. 
  55. ^ Roots, Kiberley (28 Kasım 2016). "Game of Thrones: Does First Season 7 Footage Hint at Stark Reunion?". TVLine. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  56. ^ Vincent, Alice (28 Kasım 2016). "Starks back on form as Game of Thrones season 7 teaser trailer airs". Telegraph. Londra. 2 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2016. 
  57. ^ Hibberd, James (8 Mart 2017). "Game of Thrones season 7 first poster teases ice vs. fire". Entertainment Weekly. 11 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2017. 
  58. ^ Bradley, Bill (26 Ocak 2017). "'Game Of Thrones' Composer Says You're Not Hearing What You Think You Are". The Huffington Post. 10 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]