Myrcella Baratheon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Myrcella Baratheon
İlk görünüm
Canlandıran
Bilgileri
CinsiyetKadın
Aile
Akrabaları

Myrcella Baratheon, Amerikalı yazar George RR Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı serisindeki destansı fantastik romanlarda ve onun televizyon uyarlaması Game of Thrones'ta yer alan kurgusal bir karakterdir.[1]

1996 yılında Game of Thrones'da tanıtılan Myrcella, Westeros krallığından Cersei Lannister'ın tek kızıdır. Daha sonra Martin'in Kralların Çarpışması (1998) ve Kargaların Ziyafeti'nde (2005) rol aldı.

HBO televizyon uyarlamasının ilk iki sezonunda Myrcella'yı İrlandalı aktris Aimee Richardson canlandırırken, dizinin beşinci ve altıncı sezonlarında İngiliz aktris Nell Tiger Free canlandırmıştır.

Karakter[değiştir | kaynağı değiştir]

Myrcella Baratheon baş karakterlerden biri değildir. Dizide ve kitaplarda kendisi hakkında edinilen bilgilerin tamamı diğer karakterlerin bakış açısından görülmekte ve okunmaktadır.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Taht Oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Myrcella, Taht Oyunları'nda (1996) Kraliçe Cersei Lannister ve Kral Robert Baratheon'un tek kızı olarak tanıtıldı. İlk kez sahnede anne babası, iki erkek kardeşi (Joffrey ve Tommen Baratheon) ve iki "amcası" (Tyrion ve Jaime Lannister ) ile Kışyarı'na giderken görülür. Daha sonra Eddard'ın göreve başlamasını kutlamak için turnuvaya katılırken gösterilir. Jon Arryn'in ölümünü araştıran Eddard, Myrcella ve kardeşlerinin Cersei ve Jaime arasındaki ensest ilişkinin ürünleri olduğunu keşfeder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Wigler, Josh (26 Nisan 2016). "'Game of Thrones': How Dorne Story Completely Diverges From the Books". The Hollywood Reporter. 9 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2024.