Formula 1 en hızlı tur sahibi sürücüler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste Formula 1 Grand Prix'lerinde en hızlı tur zamanı yapmış sürücüleri içermektedir. 2010 Abu Dabi Grand Prix sonu itibariyle 120 farklı isim bu başarıya ulaşmıştır.

Sürücüye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir


Tablo işaretleri
Koyu Halen Formula 1'de yarışan pilot
İtalik Formula 1 Dünya Şampiyonu olmuş pilot
Sıra Ülke Sürücü En hızlı tur sayısı Aktif sezonlar İlk en hızlı tur Son en hızlı tur Notlar
1 Almanya Schumacher, MichaelMichael Schumacher 76 19912006
2010
1992 Belçika Grand Prix 2006 Brezilya Grand Prix [1]
2 Fransa Prost, AlainAlain Prost 41 19801991
1993
1981 Fransa Grand Prix 1993 Japonya Grand Prix [2]
3 Finlandiya Räikkönen, KimiKimi Räikkönen 35 20012009 2002 Avustralya Grand Prix 2008 Singapur Grand Prix [3]
4 Birleşik Krallık Mansell, NigelNigel Mansell 30 19801992
19941995
1983 Avrupa Grand Prix 1992 Japonya Grand Prix [4]
5 Birleşik Krallık Clark, JimJim Clark 28 19601968 1961 Hollanda Grand Prix 1968 Güney Afrika Grand Prix [5]
6 Finlandiya Häkkinen, MikaMika Häkkinen 25 19912001 1997 İtalya Grand Prix 2001 Macaristan Grand Prix [6]
7 Avusturya Lauda, NikiNiki Lauda 24 19711979
19821985
1974 Spanish Grand Prix 1985 Almanya Grand Prix [7]
8 Arjantin Fangio, Juan ManuelJuan Manuel Fangio 23 19501951
19531958
1950 Monako Grand Prix 1958 Arjantin Grand Prix [8]
8 Brezilya Piquet, NelsonNelson Piquet 23 19781991 1979 Birleşik Devletler Grand Prix 1987 Meksika Grand Prix [9]
10 Avusturya Berger, GerhardGerhard Berger 21 19841997 1986 Almanya Grand Prix 1997 Almanya Grand Prix [10]
11 Birleşik Krallık Moss, StirlingStirling Moss 19 19511961 1954 İngiltere Grand Prix 1961 Monako Grand Prix [10]
11 Brezilya Senna, AyrtonAyrton Senna 19 19841994 1984 Monako Grand Prix 1993 Avrupa Grand Prix [11]
11 Birleşik Krallık Hill, DamonDamon Hill 19 19921999 1993 İngiltere Grand Prix 1996 Macaristan Grand Prix [12]
14 Birleşik Krallık Coulthard, DavidDavid Coulthard 18 19942008 1994 Almanya Grand Prix 2002 Fransa Grand Prix [10]
14 İspanya Alonso, FernandoFernando Alonso 18 2001
2003
2003 Kanada Grand Prix 2010 Kore Grand Prix [13]
16 Brezilya Barrichello, RubensRubens Barrichello 17 1993 2000 Avustralya Grand Prix 2009 Spanish Grand Prix [14]
17 Birleşik Krallık Stewart, JackieJackie Stewart 15 19651973 1968 Almanya Grand Prix 1973 İtalya Grand Prix [15]
17 İsviçre Regazzoni, ClayClay Regazzoni 15 19701980 1970 Avusturya Grand Prix 1979 İtalya Grand Prix [10]
19 Belçika Ickx, JackyJacky Ickx 14 19671979 1969 Almanya Grand Prix 1972 İtalya Grand Prix [10]
20 Avustralya Jones, AlanAlan Jones 13 19751981
1983
19851986
1978 Birleşik Devletler Grand Prix West 1981 Hollanda Grand Prix [16]
20 İtalya Patrese, RiccardoRiccardo Patrese 13 19771993 1982 Monako Grand Prix 1992 Almanya Grand Prix [10]
22 İtalya Ascari, AlbertoAlberto Ascari 12 19501955 1952 Belçika Grand Prix 1954 Spanish Grand Prix [17]
22 Avustralya Brabham, JackJack Brabham 12 19551970 1959 Monako Grand Prix 1970 İngiltere Grand Prix [18]
22 Fransa Arnoux, RenéRené Arnoux 12 19781989 1979 Fransa Grand Prix 1984 Hollanda Grand Prix [19]
22 Kolombiya Montoya, Juan PabloJuan Pablo Montoya 12 20012006 2001 Avrupa Grand Prix 2005 Türkiye Grand Prix [10]
22 Brezilya Massa, FelipeFelipe Massa 12 2002
2004
2006 Spanish Grand Prix 2009 Monako Grand Prix [10]
27 Birleşik Krallık Surtees, JohnJohn Surtees 11 19601972 1960 Portekiz Grand Prix 1970 Güney Afrika Grand Prix [20]
28 Birleşik Krallık Hill, GrahamGraham Hill 10 19581975 1960 İngiltere Grand Prix 1967 Birleşik Devletler Grand Prix [21]
28 Amerika Birleşik Devletleri Andretti, MarioMario Andretti 10 19681972
19741982
1971 Güney Afrika Grand Prix 1978 İtalya Grand Prix [22]
30 Yeni Zelanda Hulme, DennyDenny Hulme 9 19651974 1966 Hollanda Grand Prix 1974 Belçika Grand Prix [10]
30 İsveç Peterson, RonnieRonnie Peterson 9 19701978 1973 Spanish Grand Prix 1978 Avusturya Grand Prix [10]
30 Kanada Villeneuve, JacquesJacques Villeneuve 9 19962006 1996 Avustralya Grand Prix 1997 Avusturya Grand Prix [23]
33 Birleşik Krallık Hunt, JamesJames Hunt 8 19731979 1973 İngiltere Grand Prix 1977 İngiltere Grand Prix [24]
33 Kanada Villeneuve, GillesGilles Villeneuve 8 19771982 1978 Arjantin Grand Prix 1981 San Marino Grand Prix [10]
33 Almanya Schumacher, RalfRalf Schumacher 8 19972007 1999 İtalya Grand Prix 2005 Belçika Grand Prix [10]
33 Birleşik Krallık Hamilton, LewisLewis Hamilton 8 2007 2007 Malaysian Grand Prix 2010 Abu Dabi Grand Prix [25]
38 Arjantin González, José FroilánJosé Froilán González 6 1950
19571960
1952 İtalya Grand Prix 1954 İtalya Grand Prix [10]
38 Birleşik Krallık Hawthorn, MikeMike Hawthorn 6 19521958 1954 İngiltere Grand Prix 1958 Portekiz Grand Prix [26]
38 Amerika Birleşik Devletleri Hill, PhilPhil Hill 6 19581964
1966
1958 İtalya Grand Prix 1961 Almanya Grand Prix [27]
38 Amerika Birleşik Devletleri Gurney, DanDan Gurney 6 19591968
1970
1963 Güney Afrika Grand Prix 1967 Almanya Grand Prix [10]
38 Brezilya Fittipaldi, EmersonEmerson Fittipaldi 6 19701980 1973 Arjantin Grand Prix 1975 Birleşik Devletler Grand Prix [28]
38 Arjantin Reutemann, CarlosCarlos Reutemann 6 19721982 1974 Güney Afrika Grand Prix 1981 İtalya Grand Prix [10]
38 Fransa Laffite, JacquesJacques Laffite 6 19741986 1977 Spanish Grand Prix 1985 Avrupa Grand Prix [10]
38 Almanya Frentzen, Heinz-HaraldHeinz-Harald Frentzen 6 19942003 1997 Avustralya Grand Prix 1997 Avrupa Grand Prix [10]
38 Almanya Vettel, SebastianSebastian Vettel 6 2007 2009 İngiltere Grand Prix 2010 Macaristan Grand Prix [10]
38 Avustralya Webber, MarkMark Webber 6 2002 2009 Macaristan Grand Prix 2010 Japonya Grand Prix [10]
47 İtalya Farina, NinoNino Farina 5 19501955 1950 İngiltere Grand Prix 1951 İtalya Grand Prix [29]
47 Brezilya Pace, José CarlosJosé Carlos Pace 5 19721977 1973 Almanya Grand Prix 1975 Güney Afrika Grand Prix [10]
47 Güney Afrika Scheckter, JodyJody Scheckter 5 19721980 1974 Fransa Grand Prix 1977 Japonya Grand Prix [30]
47 Birleşik Krallık Watson, JohnJohn Watson 5 19731983
1985
1977 Güney Afrika Grand Prix 1983 Detroit Grand Prix [10]
47 Fransa Pironi, DidierDidier Pironi 5 19781982 1980 İngiltere Grand Prix 1982 Kanada Grand Prix [10]
47 İtalya Alboreto, MicheleMichele Alboreto 5 19811994 1982 Caesars Palace Grand Prix 1988 İtalya Grand Prix [10]
53 Fransa Beltoise, Jean-PierreJean-Pierre Beltoise 4 19671974 1968 Spanish Grand Prix 1972 Monako Grand Prix [31]
53 İsviçre Siffert, JoJo Siffert 4 19621971 1968 İngiltere Grand Prix 1971 Avusturya Grand Prix [10]
53 Fransa Depailler, PatrickPatrick Depailler 4 1972
19741980
1974 İsveç Grand Prix 1979 Monako Grand Prix [10]
53 Fransa Alesi, JeanJean Alesi 4 19892001 1991 Birleşik Devletler Grand Prix 1996 Monako Grand Prix [10]
57 Amerika Birleşik Devletleri Vukovich, BillBill Vukovich 3 19511955 1952 Indianapolis 500 1955 Indianapolis 500 [10]
57 Birleşik Krallık Brooks, TonyTony Brooks 3 19561961 1957 İtalya Grand Prix 1961 İngiltere Grand Prix [10]
57 Yeni Zelanda McLaren, BruceBruce McLaren 3 19591970 1959 İngiltere Grand Prix 1962 Hollanda Grand Prix [32]
57 Amerika Birleşik Devletleri Ginther, RichieRichie Ginther 3 19601967 1961 Monako Grand Prix 1966 Meksika Grand Prix [33]
57 Yeni Zelanda Amon, ChrisChris Amon 3 19631976 1970 Belçika Grand Prix 1972 Fransa Grand Prix [10]
57 Avusturya Rindt, JochenJochen Rindt 3 19641970 1969 Spanish Grand Prix 1970 Monako Grand Prix [34]
57 Fransa Jarier, Jean-PierreJean-Pierre Jarier 3 1971
19731983
1975 Brezilya Grand Prix 1978 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
57 Finlandiya Rosberg, KekeKeke Rosberg 3 19781986 1985 Fransa Grand Prix 1985 Avustralya Grand Prix [35]
57 Birleşik Krallık Button, JensonJenson Button 3 2000 2009 Malaysian Grand Prix 2010 Avrupa Grand Prix [10]
66 Amerika Birleşik Devletleri Rathmann, JimJim Rathmann 2 1950
19521960
1957 Indianapolis 500 1960 Indianapolis 500 [36]
66 İtalya Bandini, LorenzoLorenzo Bandini 2 19611967 1966 Monako Grand Prix 1966 Fransa Grand Prix [10]
66 Fransa Cevert, FrançoisFrançois Cevert 2 19701973 1971 Almanya Grand Prix 1973 Belçika Grand Prix [37]
66 Almanya Mass, JochenJochen Mass 2 19731982 1975 Fransa Grand Prix 1976 Spanish Grand Prix [38]
66 Birleşik Krallık Warwick, DerekDerek Warwick 2 19811990
1993
1982 Hollanda Grand Prix 1984 Detroit Grand Prix [10]
66 Fransa Tambay, PatrickPatrick Tambay 2 19771979
19811986
1983 Kanada Grand Prix 1984 Güney Afrika Grand Prix [10]
66 İtalya Fabi, TeoTeo Fabi 2 1982
19841987
1986 İtalya Grand Prix 1987 San Marino Grand Prix [10]
66 İtalya Nannini, AlessandroAlessandro Nannini 2 19861990 1988 Almanya Grand Prix 1990 San Marino Grand Prix [10]
65 İtalya Fisichella, GiancarloGiancarlo Fisichella 2 19962009 1997 Spanish Grand Prix 2005 Spanish Grand Prix [10]
65 Almanya Rosberg, NicoNico Rosberg 2 2006 2006 Bahrain Grand Prix 2009 Avustralya Grand Prix [10]
66 Finlandiya Kovalainen, HeikkiHeikki Kovalainen 2 2007 2008 Avustralya Grand Prix 2008 Bahrain Grand Prix [10]
66 Almanya Heidfeld, NickNick Heidfeld 2 2000 2008 Malaysian Grand Prix 2008 Almanya Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Parsons, JohnnieJohnnie Parsons 1 19501958 1950 Indianapolis 500 1950 Indianapolis 500 [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Wallard, LeeLee Wallard 1 19501951 1951 Indianapolis 500 1951 Indianapolis 500 [10]
78 İtalya Taruffi, PieroPiero Taruffi 1 19501956 1952 Swiss Grand Prix 1952 Swiss Grand Prix [10]
78 İtalya Villoresi, LuigiLuigi Villoresi 1 19501956 1953 Hollanda Grand Prix 1953 Hollanda Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri McGrath, JackJack McGrath 1 19501955 1954 Indianapolis 500 1954 Indianapolis 500 [10]
78 Almanya Herrmann, HansHans Herrmann 1 19531955
19571961
1954 Fransa Grand Prix 1954 Fransa Grand Prix [10]
78 Arjantin Marimon, OnofreOnofre Marimón 1 1951
19531954
1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78 Fransa Behra, JeanJean Behra 1 19521959 1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78 Almanya Kling, KarlKarl Kling 1 19541955 1954 Almanya Grand Prix 1954 Almanya Grand Prix [10]
78 Arjantin Mières, RobertoRoberto Mières 1 19531955 1955 Hollanda Grand Prix 1955 Hollanda Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Russo, PaulPaul Russo 1 1950
19531959
1956 Indianapolis 500 1956 Indianapolis 500 [10]
78 İtalya Musso, LuigiLuigi Musso 1 19531958 1957 Fransa Grand Prix 1957 Fransa Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Bettenhausen, TonyTony Bettenhausen 1 19501960 1958 Indianapolis 500 1958 Indianapolis 500 [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Thomson, JohnnyJohnny Thomson 1 19531960 1959 Indianapolis 500 1959 Indianapolis 500 [10]
78 Fransa Trintignant, MauriceMaurice Trintignant 1 19501964 1959 Birleşik Devletler Grand Prix 1959 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Ireland, InnesInnes Ireland 1 19591966 1960 Belçika Grand Prix 1960 Belçika Grand Prix [10]
78 İtalya Baghetti, GiancarloGiancarlo Baghetti 1 19611967 1961 İtalya Grand Prix 1961 İtalya Grand Prix [39]
78 İtalya Scarfiotti, LudovicoLudovico Scarfiotti 1 19631968 1966 İtalya Grand Prix 1966 İtalya Grand Prix [40]
78 Birleşik Krallık Attwood, RichardRichard Attwood 1 19641965
19671969
1968 Monako Grand Prix 1968 Monako Grand Prix [10]
78 Meksika Rodríguez, PedroPedro Rodríguez 1 19631971 1968 Fransa Grand Prix 1968 Fransa Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Oliver, JackieJackie Oliver 1 19681973
1977
1968 İtalya Grand Prix 1968 İtalya Grand Prix [10]
78 Fransa Pescarolo, HenriHenri Pescarolo 1 1968
19701974
1976
1971 İtalya Grand Prix 1971 İtalya Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Hailwood, MikeMike Hailwood 1 19631965
19711974
1972 Güney Afrika Grand Prix 1972 Güney Afrika Grand Prix [10]
78 İtalya Brambilla, VittorioVittorio Brambilla 1 19741980 1975 Avusturya Grand Prix 1975 Avusturya Grand Prix [10]
78 Japonya Hasemi, MasahiroMasahiro Hasemi 1 1976 1976 Japonya Grand Prix 1976 Japonya Grand Prix [10]
78 İsveç Nilsson, GunnarGunnar Nilsson 1 19761977 1977 Belçika Grand Prix 1977 Belçika Grand Prix [41]
78 İsviçre Surer, MarcMarc Surer 1 19791986 1981 Brezilya Grand Prix 1981 Brezilya Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Henton, BrianBrian Henton 1 1975, 1977
19811982
1982 İngiltere Grand Prix 1982 İngiltere Grand Prix [10]
78 İtalya de Cesaris, AndreaAndrea de Cesaris 1 19801994 1983 Belçika Grand Prix 1983 Belçika Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Palmer, JonathanJonathan Palmer 1 19831989 1989 Kanada Grand Prix 1989 Kanada Grand Prix [10]
78 Brezilya Gugelmin, MauricioMaurício Gugelmin 1 19881992 1989 Fransa Grand Prix 1989 Fransa Grand Prix [10]
78 Japonya Nakajima, SatoruSatoru Nakajima 1 19871991 1989 Avustralya Grand Prix 1989 Avustralya Grand Prix [10]
78 Belçika Boutsen, ThierryThierry Boutsen 1 19831993 1990 Almanya Grand Prix 1990 Almanya Grand Prix [10]
78 Belçika Gachot, BertrandBertrand Gachot 1 19891992
19941995
1991 Macaristan Grand Prix 1991 Macaristan Grand Prix [10]
78 Brezilya Moreno, RobertoRoberto Moreno 1 1982, 1987
19891992
1995
1991 Belçika Grand Prix 1991 Belçika Grand Prix [10]
78 Avusturya Wurz, AlexanderAlexander Wurz 1 19972000
2005, 2007
1998 Arjantin Grand Prix 1998 Arjantin Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Irvine, EddieEddie Irvine 1 19932002 1999 Kanada Grand Prix 1999 Kanada Grand Prix [42]
78 İspanya de la Rosa, PedroPedro de la Rosa 1 19992002
20052006
2010
2005 Bahrain Grand Prix 2005 Bahrain Grand Prix [10]
78 İtalya Trulli, JarnoJarno Trulli 1 1997 2009 Bahrain Grand Prix 2009 Bahrain Grand Prix [10]
78 Almanya Glock, TimoTimo Glock 1 2004
2008
2009 Avrupa Grand Prix 2009 Avrupa Grand Prix [10]
78 Almanya Sutil, AdrianAdrian Sutil 1 2007 2009 İtalya Grand Prix 2009 İtalya Grand Prix [10]
78 Rusya Petrov, VitalyVitaly Petrov 1 2010 2010 Türkiye Grand Prix 2010 Türkiye Grand Prix [10]
78 Polonya Kubica, RobertRobert Kubica 1 2006 2010 Kanada Grand Prix 2010 Kanada Grand Prix [10]

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

En hızlı tur sahibi sürücülerin ülkelerine göre dağılımı.

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir

Sıra Ülke En hızlı tur sayısı Sürücü(ler)
1  Birleşik Krallık 192 22
2  Almanya 106 11
3  Fransa 87 6
4  Brezilya 84 8
5  Finlandiya 65 4
6  İtalya 51 16
7  Avusturya 49 4
8  Arjantin 37 5
9 Amerika Birleşik Devletleri ABD 36 12
10  Avustralya 21 3
11  İsviçre 20 3
12  İspanya 19 2
13  Kanada 17 2
14  Yeni Zelanda 15 3
14  Belçika 15 3
16  Kolombiya 12 1
17  İsveç 10 2
18  Güney Afrika 5 1
19  Japonya 2 2
20  Meksika 1 1
20  Polonya 1 1
20  Rusya 1 1

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Michael Schumacher". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/7/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Alain Prost". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/36/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  3. ^ "Kimi Raikkonen". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/12/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  4. ^ "Nigel Mansell". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/43/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  5. ^ "Jim Clark". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/125/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  6. ^ "Mika Häkkinen". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/40/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  7. ^ "Niki Lauda". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/221/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  8. ^ "Juan Manuel Fangio". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/268/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  9. ^ "Nelson Piquet". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/181/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  10. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca "Formula one results". Formula 1. http://www.formula1.com/results/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  11. ^ "Ayrton Senna". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/45/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  12. ^ "Damon Hill". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/71/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  13. ^ "Fernando Alonso". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/30/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  14. ^ "Formula one results". Formula 1. http://www.formula1.com/results/. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  15. ^ "Jackie Stewart". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/127/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  16. ^ "Alan Jones". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/207/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  17. ^ "Alberto Ascari". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/265/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  18. ^ "Jack Brabham". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/133/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  19. ^ "Formula One results". Formula 1. http://www.formula1.com/results/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  20. ^ "Formula one results". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/129/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  21. ^ "Graham Hill". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/126/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  22. ^ "Mario Andretti". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/242/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  23. ^ "Formula one results". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/5/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  24. ^ "James Hunt". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/326/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  25. ^ "Lewis Hamilton". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/828/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  26. ^ "Mike Hawthorn". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/471/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  27. ^ "Phill Hill". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/493/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  28. ^ "Emerson Fittipaldi". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/282/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  29. ^ "Nino Farina". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/261/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  30. ^ "Jody Scheckter". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/283/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  31. ^ "1972 Monako Grand Prix". Formula 1. 14 May 1972. http://www.formula1.com/results/season/1972/505/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  32. ^ "Bruce McLaren". International Motorsports Hall of Fame. http://www.motorsportshalloffame.com/main/03_halloffame.htm. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  33. ^ "Honda's F1 years". BBC Sport. 5 Aralık 2008. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7766287.stm. Erişim tarihi: 5 Aralık 2008. 
  34. ^ "Formula one results". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/137/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  35. ^ "Keke Rosberg". Formula 1. http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/204/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  36. ^ "1960 Indianapolis 500". Formula One. 30 May 1960. http://www.formula1.com/results/season/1960/646/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  37. ^ Tremayne. ss. 59. 
  38. ^ "1975 Spanish Grand Prix". Formula 1. 27 Nisan 1975. http://www.formula1.com/results/season/1975/461/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  39. ^ Tremayne. ss. 57. 
  40. ^ "1966 İtalya Grand Prix". Formula 1. 4 September 1966. http://www.formula1.com/results/season/1966/586/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  41. ^ "1977 Belçika Grand Prix". Formula 1. 5 June 1977. http://www.formula1.com/results/season/1977/431/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  42. ^ "Farewell to an F1 playboy". BBC Sport. 23 January 2003. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/2687199.stm. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008.