Hiçbir yarışa katılamamış Formula 1 pilotları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki liste en az bir FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası yarışına katılmayı denemiş, ancak bunların hiçbirinde elemeleri geçemeyerek yarışa katılamamış pilotları göstermektedir.

Bu alandaki rekorun sahibi 1990 yılında EuroBurn takımıyla üst üste 14 Grand Prix denemesinde elemeleri (hatta ön elemeleri) geçemeyen Claudio Langes'tir. 16 yarışlık sezonun 14. yarışından sonra çekilen EuroBurn takımı, yarıştığı bu kısa sürede 76 denemede ancak 21 kez elemeleri geçebilmiştir. Claudio Langes'in ardından gelen ikinci isim ise, benzer şekilde 1991 yılında Coloni takımıyla yaptığı üst üste 13 denemede başarısız olan Pedro Chaves'tir. Coloni takımı 1990 ve 1991 sezonlarında hiçbir yarışta elemeleri geçmeyi başaramamış, hatta 1989 sezonunda da yarışların büyük çoğunluğuna katılamamıştır.


Pilot Yıl Yarışlar
İtalya Carlo Abate 1962-1963 2
İtalya Giovanna Amati 1992 3
Almanya Michael Bartels 1991 4
İtalya Enrico Bertaggia 1989 6
Güney Afrika Alex Blignaut 1965 1
İtalya Menato Boffa 1961 1
Arjantin Juan Manuel Bordeu 1961 1
Avustralya Gary Brabham 1990 2
İtalya Ernesto Brambilla 1963, 1969 2
İtalya Gianfranco Brancatelli 1979 3
Portekiz Pedro Chaves 1991 13
Güney Afrika David Clapham 1965 1
Amerika Birleşik Devletleri Kevin Cogan 19801981 2
İtalya Alberto Colombo 1978 3
Arjantin Alberto Crespo 1952 1
İspanya Jorge de Bagration 19681974 2
Belçika Alain de Changy 1959 1
Belçika Bernard de Dryver 19771978 2
İtalya Giovanni de Riu 1954 1
Amerika Birleşik Devletleri Frank Dochnal 1963 1
Birleşik Krallık Geoff Duke 1961 1
İtalya Piero Dusio 1952 1
Birleşik Krallık Bernie Ecclestone 1958 2
İtalya Carlo Facetti 1974 1
Güney Afrika William Ferguson 1972 1
Uruguay Asdrúbal Fontes Bayardo 1959 1
İtalya Giorgio Francia 1977, 1981 2
Japonya Hiroshi Fushida 1975 2
Birleşik Krallık Divina Galica 1976, 1978 3
İtalya Gimax 1978 1
Almanya Helm Glöckler 1953 1
Birleşik Krallık Brian Gubby 1965 1
Birleşik Krallık Brian Hart 1967 1
Japonya Naoki Hattori 1991 2
Almanya Hans Heyer 1977 1[1]
Rodezya Gary Hocking 1962 1[2]
Amerika Birleşik Devletleri Tom Jones 1967 1
İrlanda Dave Kennedy 1980 7
Amerika Birleşik Devletleri Bruce Kessler 1958 1
Finlandiya Mikko Kozarowitzky 1977 2
Almanya Kurt Kuhnke 1963 1
Japonya Masami Kuwashima 1976 1
İtalya Claudio Langes 1990 14
Kolombiya Ricardo Londoño 1981 1
Fransa Jean Lucienbonnet 1959 1
Birleşik Krallık Perry McCarthy 1992 7
Avustralya Brian McGuire 1977 1
Almanya Harry Merkel 1952 1
Birleşik Krallık Ken Miles 1961 1
Amerika Birleşik Devletleri Thomas Monarch 1963 1
İsviçre Peter Monteverdi 1961 1
Birleşik Krallık Bill Moss 1959 1
Danimarka Jac Nelleman 1976 1
Arjantin Alfredo Piàn 1950 1
İtalya Ernesto Prinoth 1962 1
Rodezya Clive Puzey 1965 1
Rodezya Ray Reed 1965 1
Birleşik Krallık Alan Rollinson 1965 1
İsviçre Jean-Claude Rudaz 1964 1
Almanya Günther Seiffert 1962 1
Hollanda Rob Slotemaker 1962 1
İtalya Vincenzo Sospiri 1997 1
Birleşik Krallık Stephen South 1980 1
Avusturya Otto Stuppacher 1976 3
Birleşik Krallık Andy Sutcliffe 1977 1
İtalya Luigi Taramazzo 1958 1
Birleşik Krallık Dennis Taylor 1959 1
Fransa André Testut 19581959 2
Birleşik Krallık Tony Trimmer 19751978 6
Kanada Jacques Villeneuve Sr. 1981, 1983 3
Kanada Ernie de Vos 1963 1
Güney Afrika Syd van der Vyver 1962 1
Almanya Volker Weidler 1989 10
Birleşik Krallık Peter Westbury 1969, 1970 2
Birleşik Krallık Ted Whiteaway 1955 1
Güney Afrika Desiré Wilson 1980 1
Almanya Joachim Winkelhock 1989 7
İspanya Emilio Zapico 1976 1

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1.   Hans Heyer elemeleri geçememesine rağmen yarışa katılmıştır.
  2.   Gary Hocking 1962 Güney Afrika Grand Prix'ine, bu yarıştan bir hafta önce 1962 Natal Grand Prix'inde antrenman turları sırasında hayatını kaybedince, katılamamış; listeye söz konusu Güney Afrika yarışı için dahil edilmiştir.