Formula 1 Dünya Markalar Şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Takım Motor Lastik Pilotlar[1] Poller Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar[2] İkinciyle Fark(pts)
1958 Birleşik Krallık Vanwall Vanwall Dunlop Stirling Moss
Tony Brooks
5 6 9 3 48 8
1959 Birleşik Krallık Cooper Climax Dunlop Jack Brabham*
Stirling Moss
Bruce McLaren
5 5 13 5 40 8
1960 Birleşik Krallık Cooper Climax Dunlop Jack Brabham*
Bruce McLaren
4 6 14 5 48 14
1961 İtalya Ferrari Ferrari Dunlop Phil Hill*
Wolfgang von Trips
6 5 14 5 45 10
1962 Birleşik Krallık BRM BRM Dunlop Graham Hill* 1 4 8 3 42 6
1963 Birleşik Krallık Lotus Climax Dunlop Jim Clark* 7 7 9 6 54 18
1964 İtalya Ferrari Ferrari Dunlop John Surtees*
Lorenzo Bandini
2 3 10 2 45 3
1965 Birleşik Krallık Lotus Climax Dunlop Jim Clark* 6 6 7 6 54 9
1966 Birleşik Krallık Brabham Repco Goodyear Jack Brabham* 3 4 9 2 42 11
1967 Birleşik Krallık Brabham Repco Goodyear Denny Hulme*
Jack Brabham
2 4 14 2 63 19
1968 Birleşik Krallık Lotus Ford Firestone Graham Hill*
Jo Siffert
Jim Clark
Jackie Oliver
5 5 9 5 62 13
1969 Fransa Matra Ford Dunlop Jackie Stewart*
Jean-Pierre Beltoise
2 6 10 6 66 17
1970 Birleşik Krallık Lotus Ford Firestone Jochen Rindt*
Emerson Fittipaldi
Graham Hill
John Miles
3 6 7 1 59 7
1971 Birleşik Krallık Tyrrell Ford Goodyear Jackie Stewart*
François Cevert
6 7 11 4 73 37
1972 Birleşik Krallık Lotus Ford Firestone Emerson Fittipaldi* 3 5 8 4 61 10
1973 Birleşik Krallık Lotus Ford Goodyear 1. Emerson Fittipaldi
2. Ronnie Peterson
10 7 15 7 92 10
1974 Birleşik Krallık McLaren Ford Goodyear 5. Emerson Fittipaldi*
6. Denny Hulme
33. Mike Hailwood
2 4 10 1 73 8
1975 İtalya Ferrari Ferrari Goodyear 11. Clay Regazzoni
12. Niki Lauda*
9 6 11 6 72.5 18.5
1976 İtalya Ferrari Ferrari Goodyear 1. Niki Lauda
2. Clay Regazzoni
4 6 13 7 83 9
1977 İtalya Ferrari Ferrari Goodyear 11. Niki Lauda*
12. Carlos Reutemann
2 4 16 3 95 33
1978 Birleşik Krallık Lotus Ford Goodyear 5. Mario Andretti*
6. Ronnie Peterson
12 8 14 7 86 28
1979 İtalya Ferrari Ferrari Michelin 11. Jody Scheckter*
12. Gilles Villeneuve
2 6 13 6 113 38
1980 Birleşik Krallık Williams Ford Goodyear 27. Alan Jones*
28. Carlos Reutemann
3 6 18 5 120 54
1981 Birleşik Krallık Williams Ford Goodyear 1. Alan Jones
2. Carlos Reutemann
2 4 13 7 95 34
1982 İtalya Ferrari Ferrari Goodyear 27. Gilles Villeneuve
28. Didier Pironi
(27). Patrick Tambay
(28). Mario Andretti
3 3 11 2 74 5
1983 İtalya Ferrari Ferrari Goodyear 27. Patrick Tambay
28. René Arnoux
8 4 12 3 89 10
1984 Birleşik Krallık McLaren TAG Michelin 7. Alain Prost
8. Niki Lauda*
3 12 18 8 143.5 86
1985 Birleşik Krallık McLaren TAG Goodyear 1. Niki Lauda
2. Alain Prost*
2 6 12 6 90 8
1986 Birleşik Krallık Williams Honda Goodyear 5. Nigel Mansell
6. Nelson Piquet
4 9 19 11 141 45
1987 Birleşik Krallık Williams Honda Goodyear 5. Nigel Mansell
6. Nelson Piquet*
12 9 18 7 137 61
1988 Birleşik Krallık McLaren Honda Goodyear 11. Alain Prost
12. Ayrton Senna*
15 15 25 10 199 134
1989 Birleşik Krallık McLaren Honda Goodyear 1. Ayrton Senna
2. Alain Prost*
15 10 18 8 141 64
1990 Birleşik Krallık McLaren Honda Goodyear 27. Ayrton Senna*
28. Gerhard Berger
12 6 18 5 121 11
1991 Birleşik Krallık McLaren Honda Goodyear 1. Ayrton Senna*
2. Gerhard Berger
10 8 18 4 139 14
1992 Birleşik Krallık Williams Renault Goodyear 5. Nigel Mansell*
6. Riccardo Patrese
15 10 21 11 164 65
1993 Birleşik Krallık Williams Renault Goodyear 0. Damon Hill
2. Alain Prost*
15 10 22 10 168 84
1994 Birleşik Krallık Williams Renault Goodyear 0. Damon Hill
2. Ayrton Senna
(2). David Coulthard
(2). Nigel Mansell
6 7 13 8 118 15
1995 Birleşik Krallık Benetton Renault Goodyear 1. Michael Schumacher*
2. Johnny Herbert
4 11 15 8 137 25
1996 Birleşik Krallık Williams Renault Goodyear 5. Damon Hill*
6. Jacques Villeneuve
12 12 21 11 175 105
1997 Birleşik Krallık Williams Renault Goodyear 3. Jacques Villeneuve*
4. Heinz-Harald Frentzen
10 8 15 9 123 21
1998 Birleşik Krallık McLaren Mercedes Bridgestone 7. David Coulthard
8. Mika Häkkinen*
12 9 20 9 156 23
1999 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 3. Michael Schumacher
4. Eddie Irvine
(3). Mika Salo
3 6 17 6 128 4
2000 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 3. Michael Schumacher*
4. Rubens Barrichello
10 10 21 5 170 18
2001 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 1. Michael Schumacher*
2. Rubens Barrichello
11 9 24 3 179 77
2002 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 1. Michael Schumacher*
2. Rubens Barrichello
10 15 27 12 221 129
2003 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 1. Michael Schumacher*
2. Rubens Barrichello
8 8 16 8 158 14
2004 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 1. Michael Schumacher*
2. Rubens Barrichello
12 15 29 14 262 143
2005 Fransa Renault Renault Michelin 5. Fernando Alonso*
6. Giancarlo Fisichella
7 8 18 3 191 9
2006 Fransa Renault Renault Michelin 1. Fernando Alonso*
2. Giancarlo Fisichella
7 8 19 5 206 5
2007 İtalya Ferrari Ferrari Bridgestone 5. Felipe Massa
6. Kimi Raikkonen*
9 9 22 12 204 103

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

* - İşaretli pilotlar aynı zamanda pilotlar şampiyonluğunu kazanmışlardır.
  1.   Sadece sezon sonundaki puanalra belli katkıda bulunan pilotlar gösterilmiştir. Araç numaraları tüm sezon sabitse belirtilmiş, değiştiyse parantez içinde yeni numaralar gösterilmiştir.
  2.   Sadece Takımlar Şampiyonası için sayılan puanlar gösterilmiştir.