Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Pilot Adı Takımı Pole Pozisyon Birincilik Podyum Toplam Puan Şampiyonluğu ilan ettiği yarış İkinciyle Fark
1951 Arjantin Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 8 / 8 6
1952 İtalya Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 6 / 8 12
1953 İtalya Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 8 / 9 6.5
1954 Arjantin Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 7 / 9 16.9
1955 Arjantin Juan Manuel Fangio Mercedes 3 4 5 3 40 6 / 7 16.5
1956 Arjantin Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 8 / 8 3
1957 Arjantin Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 6 / 8 15
1958 Birleşik Krallık Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 11 / 11 1
1959 Avustralya Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 9 / 9 4
1960 Avustralya Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 8 / 10 9
1961 Amerika Birleşik Devletleri Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 75 / 8 1
1962 Birleşik Krallık Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 9 / 9 12
1963 Birleşik Krallık Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 7 / 10 21
1964 Birleşik Krallık John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 10 / 10 1
1965 Birleşik Krallık Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 7 / 10 14
1966 Avustralya Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 7 / 9 14
1967 Yeni Zelanda Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 11 / 11 5
1968 Birleşik Krallık Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 12 / 12 12
1969 Birleşik Krallık Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 8 / 11 26
1970 Avusturya Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 127 / 13 5
1971 Birleşik Krallık Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 8 / 11 29
1972 Brezilya Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 10 / 12 16
1973 Birleşik Krallık Jackie Stewart Tyrrell 3 5 8 1 71 13 / 15 16
1974 Brezilya Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 15 / 15 3
1975 Avusturya Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 13 / 14 19.5
1976 Birleşik Krallık James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 16 / 16 1
1977 Avusturya Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 15 / 17 17
1978 Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 148 / 16 13
1979 Güney Afrika Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 13 / 15 4
1980 Avustralya Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 13 / 14 13
1981 Brezilya Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 15 / 15 1
1982 Finlandiya Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 16 / 16 5
1983 Brezilya Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 15 / 15 2
1984 Avusturya Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 16 / 16 0.5
1985 Fransa Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 14 / 15 20
1986 Fransa Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 16 / 16 2
1987 Brezilya Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 15 / 16 12
1988 Brezilya Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 15 / 16 3
1989 Fransa Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 159 / 16 16
1990 Brezilya Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 15 / 16 7
1991 Brezilya Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 15 / 16 24
1992 Birleşik Krallık Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 11 / 16 52
1993 Fransa Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 14 / 16 26
1994 Almanya Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 16 / 16 1
1995 Almanya Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 15 / 17 33
1996 Birleşik Krallık Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 16 / 16 19
1997 Kanada Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 17 / 17 3911
1998 Finlandiya Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 16 / 16 14
1999 Finlandiya Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 16 / 16 2
2000 Almanya Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 16 / 17 19
2001 Almanya Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 13 / 17 58
2002 Almanya Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 11 / 17 67
2003 Almanya Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 16 / 16 2
2004 Almanya Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 14 / 18 34
2005 İspanya Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 17 / 19 21
2006 İspanya Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 18 / 18 13
2007 Finlandiya Kimi Raikkonen Ferrari* 3 6 15 1 110 17 / 17 1
2008 Birleşik Krallık Lewis Hamilton McLaren* 7 5 18 1 98 18 / 18 1
2009 Birleşik Krallık Jenson Button Brawn GP* 4 6 9 2 95 16 / 17 5
2010 Almanya Sebastian Vettel Red Bull Racing* 10 5 10 2 256 19 / 19 4
2011 Almanya Sebastian Vettel Red Bull Racing* 15 11 17 ? 392 15 / 19 122
2012 Almanya Sebastian Vettel Red Bull Racing* 6 5 10 ? 281 20 / 20 3
2013 Almanya Sebastian Vettel Red Bull Racing* 9 13 16 ? 397 13 / 19 155

Pilotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanya Michael Schumacher Şampiyonluk Sayısı:7 Almanya Michael Schumacher