Formula 1 pilotları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

2007 Bahreyn Grand Prix (15 Nisan 2007) itibariyle.

İçerik: En üst - A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z - Uluslara göre - Notlar - Referanslar

A[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar (startlar) Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar[1]
İtalya Carlo Mario Abate 1962-1963 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık George Abecassis 1951-1952 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Kenny Acheson 1983, 1985 0 10 0 0 0 0 0
İtalya Andrea de Adamich 1968, 1970-1973 0 36 (29) 0 0 0 0 6
Belçika Philippe Adams 1994 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Walt Ader 1950 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Kurt Adolff 1953 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Fred Agabashian 1950-1957 0 8 1 0 0 0 1.5
Almanya Kurt Ahrens Jr. 1966-1969 0 4 0 0 0 0 0
Hollanda Christijan Albers 2005-2007 0 40 0 0 0 0 4
İtalya Michele Alboreto 1981-1994 0 215 (194) 2 5 23 5 186.5
Fransa Jean Alesi 1989-2001 0 202 (201) 2 1 32 4 241
Fransa Philippe Alliot 1984-1990, 1993-1994 0 116 (109) 0 0 0 0 7
Birleşik Krallık Cliff Allison 1958-1961 0 18 (16) 0 0 1 0 11
İspanya Fernando Alonso 2001, 2003-2007 2
2005-2006
91 (90) 15 16 39 8 403
İtalya Giovanna Amati 1992 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri George Amick 1958 0 1 0 0 1 0 6
Amerika Birleşik Devletleri Red Amick 1959-1960 0 2 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Chris Amon 1963-1976 0 108 (97) 5 0 11 3 83
Birleşik Krallık Bob Anderson 1963-1967 0 29 (25) 0 0 1 0 8
İsveç Conny Andersson 1976-1977 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti 1968-1972, 1974-1982 1
1978
131 (128) 18 12 19 10 180
Amerika Birleşik Devletleri Michael Andretti 1993 0 13 0 0 1 0 7
Amerika Birleşik Devletleri Keith Andrews 1955-1956 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Elio de Angelis 1979-1986 0 109 (108) 3 2 9 0 122
İtalya Marco Apicella 1993 0 1 0 0 0 0 0
Portekiz Mário de Araújo Cabral 1959-1960, 1963-1964 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Frank Armi 1954 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Chuck Arnold 1959 0 1 0 0 0 0 0
Fransa René Arnoux 1978-1989 0 164 (149) 18 7 22 12 181
Amerika Birleşik Devletleri Peter Arundell 1963-1964, 1966 0 13 (11) 0 0 2 0 12
İtalya Alberto Ascari 1950-1955 2
1952-1953
33 (32) 14 13 17 12 107.64 (140.14)[1]
Amerika Birleşik Devletleri Peter Ashdown 1959 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ian Ashley 1974-1977 0 11 (4) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Gerry Ashmore 1961-1962 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Bill Aston 1952 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Richard Attwood 1964-1965, 1967-1969 0 17 (16) 0 0 1 1 11
Amerika Birleşik Devletleri Manny Ayulo 1951-1954 0 4 0 0 1 0 2

B[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar (startlar) Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Luca Badoer 1993, 1995-1996, 1999 0 56 (48) 0 0 0 0 0
İtalya Giancarlo Baghetti 1961-1967 0 21 0 1 1 1 14
Birleşik Krallık Julian Bailey 1988, 1991 0 20 (7) 0 0 0 0 1
İtalya Mauro Baldi 1982-1985 0 41 (36) 0 0 0 0 5
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Ball 1951-1952 0 2 0 0 0 0 2
Fransa Marcel Balsa 1952 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Lorenzo Bandini 1961-1967 0 42 1 1 8 2 58
Amerika Birleşik Devletleri Henry Banks 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Fabrizio Barbazza 1991, 1993 0 20 (8) 0 0 0 0 2
Birleşik Krallık John Barber 1953 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Skip Barber 1971-1972 0 6 (5) 0 0 0 0 0
İtalya Paolo Barilla 1989-1990 0 15 (9) 0 0 0 0 0
Brezilya Rubens Barrichello 1993-2007 0 239 (235) 13 9 61 15 519
Almanya Michael Bartels 1991 0 4 (0) 0 0 0 0 0
Almanya Edgar Barth 1953, 1957-1958, 1960, 1964 0 5 0 0 0 0 0
İtalya Giorgio Bassi 1965 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Erwin Bauer 1953 0 1 0 0 0 0 0
Macaristan Zsolt Baumgartner 2003-2004 0 20 0 0 0 0 1
Fransa Élie Bayol 1952-1956 0 8 (7) 0 0 0 0 2
Birleşik Krallık Don Beauman 1954 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Karl-Günther Bechem[2] 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Jean Behra 1952-1959 0 53 (52) 0 0 9[3] 1 51.14Şablon:Ref num
Birleşik Krallık Derek Bell 1968-1972, 1974 0 16 (9) 0 0 0 0 1
Almanya Stefan Bellof 1984-1985 0 22 (20) 0 0 0 0 4
Fransa Paul Belmondo 1992, 1994 0 27 (7) 0 0 0 0 0
Danimarka Tom Belsø 1973-1974 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Fransa Jean-Pierre Beltoise 1967-1974 0 88 (86) 0 1 8 4 77
Monako Olivier Beretta 1994 0 10 0 0 0 0 0
Kanada Allen Berg 1986 0 9 0 0 0 0 0
Belçika Georges Berger 1953-1954 0 2 0 0 0 0 0
Avusturya Gerhard Berger 1984-1997 0 210 12 10 48 21 385
Fransa Éric Bernard 1989-1991, 1994 0 47 (45) 0 0 1 0 10
Brezilya Enrique Bernoldi 2001-2002 0 29 (28) 0 0 0 0 0
İtalya Enrico Bertaggia 1989 0 6 (0) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Tony Bettenhausen 1950-1960 0 11 0 0 1[4] 1 11
Birleşik Krallık Mike Beuttler 1971-1973 0 29 (28) 0 0 0 0 0
Tayland Birabongse Bhanubandh 1950-1954 0 19 0 0 0 0 8
Belçika Lucien Bianchi 1959-1963, 1965, 1968 0 19 (17) 0 0 1 0 6
Brezilya Gino Bianco 1952 0 4 0 0 0 0 0
Avusturya Hans Binder 1976-1978 0 15 (13) 0 0 0 0 0
İtalya Clemente Biondetti 1950 0 1 0 0 0 0 0
Arjantin Pablo Birger 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Art Bisch 1958 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Harry Blanchard 1959 0 1 0 0 0 0 0
Hollanda Michael Bleekemolen 1977-1978 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Güney Afrika Trevor Blokdyk 1963, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mark Blundell 1991, 1993-1995 0 63 (61) 0 0 3 0 32
Brezilya Raul Boesel 1982-1983 0 30 (23) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bondurant 1965-1966 0 9 0 0 0 0 3
İtalya Felice Bonetto 1950-1953 0 16 (15) 0 0 2[5] 0 17.5
İsveç Jo Bonnier 1956-1971 0 108 (104) 1 1 1 0 39
Arjantin Roberto Bonomi 1960 0 1 0 0 0 0 0
Arjantin Juan Manuel Bordeu 1961 0 1 (0) 0 0 0 0 0
İsveç Slim Borgudd 1981-1982 0 15 (10) 0 0 0 0 1
Güney Afrika Luki Botha 1967 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Jean-Christophe Boullion 1995 0 11 0 0 0 0 3
Belçika Thierry Boutsen 1983-1993 0 164 (163) 1 3 15 1 132
Amerika Birleşik Devletleri Johnny Boyd 1955-1960 0 6 0 0 1 0 4
Avustralya David Brabham 1990, 1994 0 30 (24) 0 0 0 0 0
Avustralya Gary Brabham 1990 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Avustralya Jack Brabham 1955-1970 3
1959-1960, 1966
128 (126) 13 14 31 12 253 (261)
Kanada Bill Brack 1968-1969, 1972 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Ernesto Brambilla 1963, 1969 0 2 (0) 0 0 0 0 0
İtalya Vittorio Brambilla 1974-1980 0 79 (74) 1 1 1 1 15.5
İsviçre Toni Branca 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Gianfranco Brancatelli 1979 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Eric Brandon 1952, 1954 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Don Branson 1959-1960 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tom Bridger 1958 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Brise 1975 0 10 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Chris Bristow 1959-1960 0 4 0 0 0 0 0
Kanada Peter Broeker 1963 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Brooks 1956-1961 0 39 (38) 3 6[6] 10 3 75
Birleşik Krallık Alan Brown 1952-1954 0 9 (8) 0 0 0 0 2
Amerika Birleşik Devletleri Walt Brown 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Avustralya Warwick Brown 1976 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Adolf Brudes 1952 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Martin Brundle 1984-1989, 1991-1996 0 165 (158) 0 0 9 0 98
İtalya Gianmaria Bruni 2004 0 18 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Bryan 1952-1960 0 9 0 1 3 0 18
Arjantin Clemar Bucci 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Ronnie Bucknum 1964-1966 0 11 0 0 0 0 2
Birleşik Krallık Ivor Bueb 1957-1959 0 6 (5) 0 0 0 0 0
Brezilya Luiz Bueno 1973 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ian Burgess 1958-1963 0 20 (16) 0 0 0 0 0
Brezilya Luciano Burti 2000-2001 0 15 0 0 0 0 0
İtalya Roberto Bussinello 1961, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jenson Button 2000-2007 0 123 (121) 4 2 16 0 233
İrlanda Tommy Byrne 1982 0 5 (2) 0 0 0 0 0

C[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Giulio Cabianca 1958-1960 0 4 (3) 0 0 0 0 3
Amerika Birleşik Devletleri Phil Cade 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
İtalya Alex Caffi 1986-1991 0 75 (56) 0 0 0 0 6
Birleşik Krallık John Campbell-Jones 1962-1963 0 2 0 0 0 0 0
İspanya Adrián Campos 1987-1988 0 21 (17) 0 0 0 0 0
Kanada John Cannon 1971 0 1 0 0 0 0 0
Uruguay Eitel Cantoni 1952 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Cantrell 1950 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Ivan Capelli 1985-1993 0 98 (93) 0 0 3 0 31
İtalya Piero Carini 1952-1953 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Duane Carter 1950-1955, 1959-1960 0 8 0 0 1[7] 0 6.5
İtalya Eugenio Castellotti 1955-1957 0 14 1 0 3 0 19.5
Venezuela Johnny Cecotto 1983-1984 0 23 (18) 0 0 0 0 1
İtalya Andrea de Cesaris 1980-1994 0 214 (208) 1 0 5 1 59
Fransa François Cevert 1970-1973 0 47 (46) 0 1 13 2 89
Fransa Eugène Chaboud 1950-1951 0 3 0 0 0 0 1
Amerika Birleşik Devletleri Jay Chamberlain 1962 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Belçika Alain de Changy 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Colin Chapman 1956 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Güney Afrika Dave Charlton 1965, 1967-1968, 1970-1975 0 13 (11) 0 0 0 0 0
Portekiz Pedro Matos Chaves 1991 0 13 (0) 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Cheesbourg 1957-1959 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Eddie Cheever 1978, 1980-1989 0 143 (132) 0 0 9 0 70
İsviçre Andrea Chiesa 1992 0 10 (3) 0 0 0 0 0
Venezuela Ettore Chimeri 1960 0 1 0 0 0 0 0
Monako Louis Chiron 1950-1951, 1953, 1955-1956, 1958 0 19 (15) 0 0 1 0 4
Amerika Birleşik Devletleri Joie Chitwood 1950 0 1 0 0 0 0 1
Amerika Birleşik Devletleri Bob Christie 1956-1960 0 5 0 0 0 0 0
Belçika Johnny Claes 1950-1953, 1955 0 25 (23) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jim Clark 1960-1968 2
1963, 1965
73 (72) 33 25 32 28 255 (274)
Amerika Birleşik Devletleri Kevin Cogan 1980-1981 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Peter Collins 1952-1958 0 35 (32) 0 3 9[8] 0 47
Fransa Bernard Collomb 1961-1964 0 6 (4) 0 0 0 0 0
İtalya Alberto Colombo 1978 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Fransa Érik Comas 1991-1994 0 63 (59) 0 0 0 0 7
İtalya Franco Comotti 1950, 1952 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri George Connor 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri George Constantine 1959 0 1 0 0 0 0 0
Kanada John Cordts 1969 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık David Coulthard 1994-2007 0 215 (214) 12 13 61 18 513
Birleşik Krallık Piers Courage 1967-1970 0 29 (27) 0 0 2 0 20
Birleşik Krallık Chris Craft 1971 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jim Crawford 1975 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Ray Crawford 1955-1956, 1959 0 3 0 0 0 0 0
Arjantin Alberto Crespo 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
İspanya Antonio Creus 1960 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Larry Crockett 1954 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Crook 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Art Cross 1952-1955 0 4 0 0 1 0 8
Birleşik Krallık Geoff Crossley 1950 0 2 0 0 0 0 0

D[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Amerika Birleşik Devletleri Chuck Daigh 1960 0 6 0 0 0 0 0
Fransa Yannick Dalmas 1987-1990, 1994 0 49 0 0 0 0 2
İrlanda Derek Daly 1978-1982 0 64 0 0 0 0 15
Almanya Christian Danner 1985-1987, 1989 0 47 0 0 0 0 4
Arjantin Jorge Daponte 1954 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Anthony Davidson 2002, 2005, 2007 0 6 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Davies 1950-1951, 1953-1955 0 5 0 0 1 0 4
Birleşik Krallık Colin Davis 1959 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Daywalt 1953-1957, 1959 0 6 0 0 0 0 0
İsviçre Jean-Denis Délétraz 1994-1995 0 3 0 0 0 0 0
Fransa Patrick Depailler 1972, 1974-1980 0 95 1 2 19 4 139
Brezilya Pedro Diniz 1995-2000 0 99 0 0 0 0 10
Amerika Birleşik Devletleri Duke Dinsmore 1950-1951, 1953, 1956 0 4 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Frank Dochnal 1963 0 1 0 0 0 0 0
Fransa José Dolhem 1974 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Martin Donnelly 1989-1990 0 15 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Mark Donohue 1971, 1974-1975 0 16 0 0 1 0 8
Hollanda Robert Doornbos 2005-2006 0 11 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ken Downing 1952 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Drake 1960 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Paddy Driver 1963, 1974 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Piero Drogo 1960 0 1 0 0 0 0 0
Belçika Bernard de Dryver 1977-1978 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Johnny Dumfries 1986 0 16 0 0 0 0 3
Amerika Birleşik Devletleri Len Duncan 1954 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Piero Dusio 1952 0 1 0 0 0 0 0

E[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Kanada George Eaton 1969-1971 0 13 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Bernie Ecclestone 1958 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Don Edmunds 1957 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Guy Edwards 1974, 1976-1977 0 17 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Vic Elford 1968-1969, 1971 0 13 0 0 0 0 8
Amerika Birleşik Devletleri Ed Elisian 1954-1958 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Paul Emery 1956, 1958 0 2 0 0 0 0 0
Çek Cumhuriyeti Tomáš Enge 2001 0 3 0 0 0 0 0
Avustralya Paul England 1957 0 1 0 0 0 0 0
Avusturya Harald Ertl 1975-1978, 1980 0 28 0 0 0 0 0
Arjantin Nasif Estéfano 1960, 1962 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Philippe Étancelin 1950-1952 0 12 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Bob Evans 1975-1976 0 12 0 0 0 0 0

F[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Corrado Fabi 1983-1984 0 18 0 0 0 0 0
İtalya Teo Fabi 1982, 1984-1987 0 71 3 0 2 2 23
Fransa Pascal Fabre 1987 0 14 0 0 0 0 0
İtalya Carlo Facetti 1974 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Luigi Fagioli 1950-1951 0 7 1 1[9] 6 1 28
Birleşik Krallık Jack Fairman 1953, 1955-1961 0 13 0 0 0 0 5
Arjantin Juan Manuel Fangio 1950-1951, 1953-1958 5
1951, 1954-1957
51 29 24[10] 35[11] 23 245Şablon:Ref num
İtalya Nino Farina 1950-1955 1
1950
34 6 5 20[12] 5 114
Amerika Birleşik Devletleri Walt Faulkner 1950-1951, 1953-1955 0 5 1 0 0 0 1
Güney Afrika William Ferguson 1972 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Maria Teresa de Filippis 1958-1959 0 5 0 0 0 0 0
İrlanda Ralph Firman 2003 0 15 0 0 0 0 1
Almanya Ludwig Fischer 1952 0 1 0 0 0 0 0
İsviçre Rudi Fischer 1951-1952 0 8 0 0 2 0 10
Amerika Birleşik Devletleri Mike Fisher 1967 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Giancarlo Fisichella 1996-2007 0 181 3 3 18 2 254
Amerika Birleşik Devletleri John Fitch 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Brezilya Christian Fittipaldi 1992-1994 0 43 0 0 0 0 12
Brezilya Emerson Fittipaldi 1970-1980 2
1972, 1974
149 6 14 35 6 281
Brezilya Wilson Fittipaldi 1972-1973, 1975 0 38 0 0 0 0 3
Doğu Almanya Theo Fitzau 1953 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Pat Flaherty 1950, 1953-1956, 1959 0 6 1 1 1 0 8
Hollanda Jan Flinterman 1952 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ron Flockhart 1954, 1956-1960 0 14 0 0 1 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Myron Fohr 1950 0 1 0 0 0 0 0
İsviçre Gregor Foitek 1989-1990 0 22 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri George Follmer 1973 0 13 0 0 1 0 5
Amerika Birleşik Devletleri George Fonder 1952, 1954 0 2 0 0 0 0 0
Arjantin Norberto Fontana 1997 0 4 0 0 0 0 0
Uruguay Azdrubal Fontes Bayardo 1959 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Carl Forberg 1951 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Gene Force 1951, 1960 0 2 0 0 0 0 0
İsviçre Franco Forini 1987 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Philip Fotheringham-Parker 1951 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri A.J. Foyt 1958-1960 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Giorgio Francia 1977, 1981 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Don Freeland 1953-1960 0 8 0 0 1 0 4
Almanya Heinz-Harald Frentzen 1994-2003 0 160 2 3 18 6 174
Belçika Paul Frère 1952-1956 0 11 0 0 1 0 11
Avusturya Patrick Friesacher 2005 0 11 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Joe Fry 1950 0 1 0 0 0 0 0
Japonya Hiroshi Fushida 1975 0 2 0 0 0 0 0

G[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Beppe Gabbiani 1978, 1981 0 17 0 0 0 0 0
Fransa Bertrand Gachot 1989-1992, 1994-1995 0 84 0 0 0 1 5
Fransa Patrick Gaillard 1979 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Divina Galica 1976, 1978 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Nanni Galli 1970-1973 0 20 0 0 0 0 0
Arjantin Oscar Gálvez 1953 0 1 0 0 0 0 2
Amerika Birleşik Devletleri Fred Gamble 1960 0 1 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Howden Ganley 1971-1974 0 41 0 0 0 0 10
Avustralya Frank Gardner 1964-1965, 1968 0 9 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Billy Garrett 1956, 1958 0 2 0 0 0 0 0
Avusturya Jo Gartner 1984 0 8 0 0 0 0 2
Avustralya Tony Gaze 1952 0 4 0 0 0 0 0
İtalya Geki 1964-1966 0 3 0 0 0 0 0
Belçika Olivier Gendebien 1956, 1958-1961 0 15 0 0 2 0 18
İspanya Marc Gené 1999-2000, 2003-2004 0 36 0 0 0 0 5
Amerika Birleşik Devletleri Elmer George 1957 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Bob Gerard 1950-1951, 1953-1954, 1956-1957 0 8 0 0 0 0 0
İtalya Gerino Gerini 1956, 1958 0 7 0 0 0 0 1.5
Birleşik Krallık Peter Gethin 1970-1974 0 31 0 1 1 0 11
İtalya Piercarlo Ghinzani 1981, 1983-1989 0 111 0 0 0 0 2
İtalya Bruno Giacomelli 1977-1983, 1990 0 82 1 0 1 0 14
Birleşik Krallık Dick Gibson 1957-1958 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Gimax 1978 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Richie Ginther 1960-1967 0 54 0 1 14 3 102
Fransa Yves Giraud-Cabantous 1950-1953 0 13 0 0 0 0 5
İtalya Ignazio Giunti 1970 0 4 0 0 0 0 3
Almanya Timo Glock 2004 0 4 0 0 0 0 2
Almanya Helm Glöckler 1953 0 1 0 0 0 0 0
İspanya Paco Godia 1951, 1954, 1956-1958 0 14 0 0 0 0 6
Hollanda Carel Godin de Beaufort 1957-1964 0 31 0 0 0 0 4
Belçika Christian Goethals 1958 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Paul Goldsmith 1958-1960 0 3 0 0 1 0 6
Arjantin José Froilán González 1950-1957, 1960 0 27 3 2 15[13] 6 72.143Şablon:Ref num
Uruguay Oscar González 1956 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Aldo Gordini 1951 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Horace Gould 1954-1958, 1960 0 18 0 0 0 0 2
Fransa Jean-Marc Gounon 1993-1994 0 9 0 0 0 0 0
İsviçre Emmanuel de Graffenried 1950-1954, 1956 0 23 0 0 0 0 9
Amerika Birleşik Devletleri Cecil Green 1950-1951 0 2 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Keith Greene 1959-1962 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Masten Gregory 1957-1963, 1965 0 43 0 0 3 0 21
Amerika Birleşik Devletleri Cliff Griffith 1951-1952, 1956 0 3 0 0 0 0 0
Fransa Georges Grignard 1951 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Grim 1959-1960 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Olivier Grouillard 1989-1992 0 62 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Brian Gubby 1965 0 1 0 0 0 0 0
Fransa André Guelfi 1958 0 1 0 0 0 0 0
Arjantin Miguel Ángel Guerra 1981 0 4 0 0 0 0 0
Kolombiya Roberto Guerrero 1982-1983 0 29 0 0 0 0 0
Brezilya Mauricio Gugelmin 1988-1992 0 80 0 0 1 1 10
Amerika Birleşik Devletleri Dan Gurney 1959-1968, 1970 0 87 3 4 19 6 133

H[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Almanya Hubert Hahne 1967-1968, 1970 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mike Hailwood 1963-1965, 1971-1974 0 50 0 0 2 1 29
Finlandiya Mika Häkkinen 1991-2001 2
1998-1999
165 26 20 51 25 420
Birleşik Krallık Bruce Halford 1956-1957, 1959-1960 0 9 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jim Hall 1960-1963 0 12 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Duncan Hamilton 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Lewis Hamilton 2007 0 3 0 0 3 1 22
Birleşik Krallık David Hampshire 1950 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Sam Hanks 1950-1957 0 8 0 1 4[14] 0 20
Amerika Birleşik Devletleri Walt Hansgen 1961, 1964 0 2 0 0 0 0 2
Güney Afrika Mike Harris 1962 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Cuth Harrison 1950 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Brian Hart 1967 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Gene Hartley 1950, 1952-1954, 1956-1957, 1959-1960 0 8 0 0 0 0 0
Japonya Masahiro Hasemi 1976 0 1 0 0 0 1 0
Japonya Naoki Hattori 1991 0 2 0 0 0 0 0
Avustralya Paul Hawkins 1965 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mike Hawthorn 1952-1958 1
1958
47 4 3 18[15] 6 112.643Şablon:Ref num
Hollanda Boy Hayje 1976-1977 0 7 0 0 0 0 0
Almanya Willi Heeks 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Almanya Nick Heidfeld 2000-2007 0 156 1 0 12 2 204
Almanya Theo Helfrich 1952-1954 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Mack Hellings 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Brian Henton 1975, 1977, 1981-1982 0 37 0 0 0 1 0
Birleşik Krallık Johnny Herbert 1989-2000 0 165 0 3 7 0 98
Amerika Birleşik Devletleri Al Herman 1955-1957, 1959-1960 0 5 0 0 0 0 0
Almanya Hans Herrmann 1953-1955, 1957-1961 0 19 0 0 1 1 10
Fransa François Hesnault 1984-1985 0 21 0 0 0 0 0
Almanya Hans Heyer 1977 0 1[16] 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Damon Hill 1992-1999 1
1996
122 20 22 42 19 360
Birleşik Krallık Graham Hill 1958-1975 2
1962, 1968
179 13 14 36 10 270
Amerika Birleşik Devletleri Phil Hill 1958-1964, 1966 1
1961
51 6 3 16 6 94
İsviçre Peter Hirt 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık David Hobbs 1967-1968, 1971, 1974 0 6 0 0 0 0 0
Brezilya Ingo Hoffmann 1976-1977 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Holland 1950, 1953 0 2 0 0 1 0 6
Amerika Birleşik Devletleri Jackie Holmes 1950, 1953 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Homeier 1954-1955, 1960 0 3 0 0 0 0 1
Japonya Kazuyoshi Hoshino 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jerry Hoyt 1950, 1953-1955 0 4 1 0 0 0 0
Yeni Zelanda Denny Hulme 1965-1974 1
1967
112 1 8 35 9 248
Birleşik Krallık James Hunt 1973-1979 1
1976
93 14 10 23 8 179
Amerika Birleşik Devletleri Jim Hurtubise 1960 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Gus Hutchison 1970 0 1 0 0 0 0 0

I[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Belçika Jacky Ickx 1967-1979 0 120 13 8 25 14 181
Japonya Yuji Ide 2006 0 4 0 0 0 0 0
Arjantin Jesús Iglesias 1955 0 1 0 0 0 0 0
Japonya Taki Inoue 1994-1995 0 18 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Innes İrlanda 1959-1966 0 53 0 1 4 1 47
Birleşik Krallık Eddie Irvine 1993-2002 0 148 0 4 26 1 191
Birleşik Krallık Chris Irwin 1966-1967 0 10 0 0 0 0 2

J[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Fransa Jean-Pierre Jabouille 1974-1975, 1977-1981 0 56 6 2 2 0 21
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Jackson 1950, 1954 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Joe James 1951-1952 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık John James 1951 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Jean-Pierre Jarier 1971, 1973-1983 0 143 3 0 3 3 31.5
Fransa Max Jean[17] 1971 0 1 0 0 0 0 0
İsveç Stefan Johansson 1980, 1983-1991 0 103 0 0 12 0 88
Amerika Birleşik Devletleri Eddie Johnson 1952-1960 0 9 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Leslie Johnson 1950 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Bruce Johnstone 1962 0 1 0 0 0 0 0
Avustralya Alan Jones 1975-1981, 1983, 1985-1986 1
1980
117 6 12 24 13 199
Amerika Birleşik Devletleri Tom Jones 1967 0 1 0 0 0 0 0
İspanya Juan Jover 1951 0 1 0 0 0 0 0

K[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Almanya Oswald Karch 1953 0 1 0 0 0 0 0
Hindistan Narain Karthikeyan 2005 0 19 0 0 0 0 5
Japonya Ukyo Katayama 1992-1997 0 97 0 0 0 0 5
Avustralya Ken Kavanagh 1958 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Rupert Keegan 1977-1978, 1980, 1982 0 37 0 0 0 0 0
Güney Afrika Eddie Keizan 1973-1975 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Al Keller 1955-1959 0 5 0 0 0 0 0
İrlanda Joe Kelly 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
İrlanda Dave Kennedy 1980 0 7 0 0 0 0 0
İsviçre Loris Kessel 1976-1977 0 6 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bruce Kessler 1958 0 1 0 0 0 0 0
Danimarka Nicolas Kiesa 2003 0 5 0 0 0 0 0
Finlandiya Leo Kinnunen 1974 0 6 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Danny Kladis 1954 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Hans Klenk 1952 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Peter de Klerk 1963, 1965, 1969-1970 0 4 0 0 0 0 0
Avusturya Christian Klien 2004-2006 0 48 0 0 0 0 14
Almanya Karl Kling 1954-1955 0 11 0 0 2 1 17
Doğu Almanya Ernst Klodwig 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Avusturya Helmuth Koinigg 1974 0 3 0 0 0 0 0
Finlandiya Heikki Kovalainen 2007 0 3 0 0 0 0 1
Finlandiya Mikko Kozarowitzky 1977 0 2 0 0 0 0 0
Almanya Willi Krakau 1952 0 1 0 0 0 0 0
Doğu Almanya Rudolf Krause 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Polonya Robert Kubica 2006-2007 0 9 0 0 1 0 9
Almanya Kurt Kuhnke 1963 0 1 0 0 0 0 0
Japonya Masami Kuwashima 1976 0 1 0 0 0 0 0

L[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Fransa Robert La Caze 1958 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Jacques Laffite 1974-1986 0 180 7 6 32 6 228
Fransa Franck Lagorce 1994 0 2 0 0 0 0 0
Hollanda Jan Lammers 1979-1982, 1992 0 41 0 0 0 0 0
Portekiz Pedro Lamy 1993-1996 0 32 0 0 0 0 1
Brezilya Chico Landi 1951-1953, 1956 0 6 0 0 0 0 1.5
Almanya Hermann Lang 1953-1954 0 2 0 0 0 0 2
İtalya Claudio Langes 1990 0 14 0 0 0 0 0
İtalya Nicola Larini 1987-1992, 1994, 1997 0 75 0 0 1 0 7
Arjantin Oscar Larrauri 1988-1989 0 21 0 0 0 0 0
Fransa Gérard Larrousse 1974 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jud Larson 1958-1959 0 2 0 0 0 0 0
Avusturya Niki Lauda 1971-1979, 1982-1985 3
1975, 1977, 1984
177 24 25 54 24 420.5
Belçika Roger Laurent 1952 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Giovanni Lavaggi 1995-1996 0 10 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Chris Lawrence 1966 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Michel Leclère 1975-1976 0 8 0 0 0 0 0
Güney Afrika Neville Lederle 1962, 1965 0 2 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Geoff Lees 1978-1980, 1982 0 12 0 0 0 0 0
Hollanda Gijs van Lennep 1971, 1973-1975 0 10 0 0 0 0 2
Belçika Arthur Legat 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Finlandiya JJ Lehto 1989-1994 0 70 0 0 1 0 10
İtalya Lamberto Leoni 1977-1978 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Les Leston 1956-1957 0 3 0 0 0 0 0
Fransa Pierre Levegh 1950-1951 0 6 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bayliss Levrett 1950 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jackie Lewis 1961-1962 0 10 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Stuart Lewis-Evans 1957-1958 0 14 2 0 2 0 16
Fransa Guy Ligier 1966-1967 0 13 0 0 0 0 1
Amerika Birleşik Devletleri Andy Linden 1951-1957 0 7 0 0 0 0 5
İtalya Roberto Lippi 1961-1963 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Vitantonio Liuzzi 2005-2007 0 25 0 0 0 0 2
Hollanda Dries van der Lof 1952 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Lella Lombardi 1974-1976 0 17 0 0 0 0 0.5[18]
Kolombiya Ricardo Londoño 1981 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Ernst Loof 1953 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Henri Louveau 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
John Love 1962-1965, 1967-1972 0 10 0 0 1 0 6
Amerika Birleşik Devletleri Pete Lovely 1959-1960, 1969-1971 0 11 0 0 0 0 0
Fransa Roger Loyer 1954 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Jean Lucas 1955 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Jean Lucienbonnet 1959 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Brett Lunger 1975-1978 0 43 0 0 0 0 0

M[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Birleşik Krallık Mike MacDowel 1957 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Herbert MacKay-Fraser 1957 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Mackey 1951 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Lance Macklin 1952-1955 0 15 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Damien Magee 1975-1976 0 2 0 0 0 0 0
Güney Afrika Tony Maggs 1961-1965 0 27 0 0 3 0 26
Amerika Birleşik Devletleri Mike Magill 1957-1959 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Umberto Maglioli 1953-1957 0 10 0 0 2[19] 0 3.33
Danimarka Jan Magnussen 1995, 1997-1998 0 25 0 0 0 0 1
Fransa Guy Mairesse 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
Belçika Willy Mairesse 1960-1963, 1965 0 13 0 0 1 0 7
Birleşik Krallık Nigel Mansell 1980-1992, 1994-1995 1
1992
191 32 31 59 30 480
İtalya Sergio Mantovani 1953-1955 0 8 0 0 0 0 4
Amerika Birleşik Devletleri Johnny Mantz 1953 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Robert Manzon 1950-1956 0 29 0 0 0 0 16
Arjantin Onofre Marimón 1951, 1953-1954 0 12 0 0 2 1 8.143Şablon:Ref num
Avusturya Helmut Marko 1971-1972 0 10 0 0 0 0 0
Brezilya Tarso Marques 1996-1997, 2001 0 26 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Leslie Marr 1954-1955 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Marsh 1957-1958, 1961 0 5 0 0 0 0 0
Fransa Eugène Martin 1950 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Pierluigi Martini 1984-1985, 1988-1995 0 124 0 0 0 0 18
Almanya Jochen Mass 1973-1980, 1982 0 114 0 1 8 2 71
Brezilya Felipe Massa 2002, 2004-2007 0 74 5 3 8 3 124
Brezilya Cristiano da Matta 2003-2004 0 28 0 0 0 0 13
İsviçre Michael May 1961 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Tim Mayer 1962 0 1 0 0 0 0 0
Fransa François Mazet 1971 0 1 0 0 0 0 0
Arjantin Gastón Mazzacane 2000-2001 0 21 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Kenneth McAlpine 1952-1953, 1955 0 7 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Perry McCarthy 1992 0 7 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Ernie McCoy 1953-1954 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Johnny McDowell 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jack McGrath 1950-1955 0 6 1 0 1[20] 1 9
Avustralya Brian McGuire 1977 0 1 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Bruce McLaren 1958-1970 0 104 0 4 27 3 188.5
Birleşik Krallık Allan McNish 2002 0 17 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Graham McRae 1973 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jim McWithey 1959-1960 0 2 0 0 0 0 0
Arjantin Carlos Menditéguy 1953-1958, 1960 0 11 0 0 1 0 9
Almanya Harry Merkel 1952 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Arturo Merzario 1972-1979 0 84 0 0 0 0 11
Arjantin Roberto Mières 1953-1955 0 17 0 0 0 1 13
Fransa François Migault 1972, 1974-1975 0 16 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık John Miles 1969-1970 0 15 0 0 0 0 2
Belçika André Milhoux 1956 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Chet Miller 1951-1952 0 2 0 0 0 0 0
Almanya Gerhard Mitter 1963-1965 0 4 0 0 0 0 3
İtalya Stefano Modena 1987-1992 0 81 0 0 2 0 17
Fransa Franck Montagny 2006 0 7 0 0 0 0 0
Portekiz Tiago Monteiro 2005-2006 0 37 0 0 1 0 7
İtalya Andrea Montermini 1994-1996 0 28 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Robin Montgomerie-Charrington 1952 0 1 0 0 0 0 0
Kolombiya Juan Pablo Montoya 2001-2006 0 95 13 7 30 12 307
İtalya Gianni Morbidelli 1990-1992, 1994-1995, 1997 0 70 0 0 1 0 8.5
Brezilya Roberto Moreno 1982, 1987, 1989-1992, 1995 0 75 0 0 1 1 15
Birleşik Krallık Dave Morgan 1975 0 1 0 0 0 0 0
İsviçre Silvio Moser 1967-1971 0 19 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Bill Moss 1959 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Stirling Moss 1951-1961 0 67 16 16[21] 25[22] 19 185.643Şablon:Ref num
İtalya Gino Munaron 1960 0 4 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık David Murray 1950-1952 0 5 0 0 0 0 0
İtalya Luigi Musso 1953-1958 0 25 0 1[23] 7 2 44

N[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Japonya Satoru Nakajima 1987-1991 0 80 0 0 0 1 16
Japonya Shinji Nakano 1997-1998 0 33 0 0 0 0 2
Amerika Birleşik Devletleri Duke Nalon 1951-1953 0 3 1 0 0 0 0
İtalya Alessandro Nannini 1986-1990 0 78 0 1 9 2 65
İtalya Emanuele Naspetti 1992-1993 0 6 0 0 0 0 0
İtalya Massimo Natili 1961 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Brian Naylor 1957-1961 0 8 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Mike Nazaruk 1951, 1953-1954 0 3 0 0 1 0 8
Birleşik Krallık Tiff Needell 1980 0 2 0 0 0 0 0
Danimarka Jac Nelleman 1976 0 1 0 0 0 0 0
Belçika Patrick Nève 1976-1978 0 14 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda John Nicholson 1974-1975 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Cal Niday 1953-1955 0 3 0 0 0 0 0
Almanya Helmut Niedermayr 1952 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Brausch Niemann 1963, 1965 0 2 0 0 0 0 0
İsveç Gunnar Nilsson 1976-1977 0 32 0 1 4 1 31
Japonya Hideki Noda 1994 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Rodney Nuckey 1953 0 1 0 0 0 0 0

O[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Amerika Birleşik Devletleri Robert O'Brien 1952 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Pat O'Connor 1954-1958 0 5 1 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jackie Oliver 1968-1973, 1977 0 51 0 0 2 1 13
Amerika Birleşik Devletleri Danny Ongais 1977-1978 0 6 0 0 0 0 0
Lihtenştayn Rikky von Opel 1973-1974 0 14 0 0 0 0 0
Avusturya Karl Oppitzhauser 1976 0 1[24] 0 0 0 0 0
Brezilya Fritz d'Orey 1959 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Arthur Owen 1960 0 1 0 0 0 0 0

P[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Brezilya Carlos Pace 1972-1977 0 73 1 1 6 5 58
İtalya Nello Pagani 1950 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Riccardo Paletti 1982 0 8 0 0 0 0 0
İsveç Torsten Palm 1975 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jonathan Palmer 1983-1989 0 88 0 0 0 1 14
Fransa Olivier Panis 1994-1999, 2001-2004 0 158 0 1 5 0 76
İtalya Giorgio Pantano 2004 0 14 0 0 0 0 0
İtalya Massimiliano Papis 1995 0 7 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mike Parkes 1959, 1966-1967 0 7 1 0 2 0 14
Birleşik Krallık Reg Parnell 1950-1952, 1954 0 7 0 0 1 0 9
Birleşik Krallık Tim Parnell 1959, 1961, 1963 0 4 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Johnnie Parsons 1950-1958 0 9 0 1 1 1 12
İtalya Riccardo Patrese 1977-1993 0 257 8 6 37 13 281
Kanada Al Pease 1967-1969 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Roger Penske 1961-1962 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Cesare Perdisa 1955-1957 0 8 0 0 2[25] 1 5
İspanya Luis Perez-Sala 1988-1989 0 32 0 0 0 0 1
Avustralya Larry Perkins 1974, 1976-1977 0 15 0 0 0 0 0
Fransa Henri Pescarolo 1968, 1970-1974, 1976 0 63 0 0 1 1 12
İtalya Alessandro Pesenti-Rossi 1976 0 4 0 0 0 0 0
Almanya Josef Peters 1952 0 1 0 0 0 0 0
İsveç Ronnie Peterson 1970-1978 0 123 14 10 26 9 206
Arjantin Alfredo Piàn 1950 0 1 0 0 0 0 0
Fransa François Picard 1958 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Ernie Pieterse 1962-1963, 1965 0 3 0 0 0 0 0
Almanya Paul Pietsch 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Belçika André Pilette 1951, 1953-1954, 1956, 1961, 1963-1964 0 14 0 0 0 0 2
Belçika Teddy Pilette 1974, 1977 0 4 0 0 0 0 0
İtalya Luigi Piotti 1955-1958 0 9 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık David Piper 1959-1960 0 3 0 0 0 0 0
Brezilya Nélson Piquet 1978-1991 3
1981, 1983, 1987
207 24 23 60 23 481.5
İtalya Renato Pirocchi 1961 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Didier Pironi 1978-1982 0 72 4 3 13 5 101
İtalya Emanuele Pirro 1989-1991 0 40 0 0 0 0 3
Brezilya Antônio Pizzonia 2003-2005 0 20 0 0 0 0 8
Belçika Eric van de Poele 1991-1992 0 29 0 0 0 0 0
Fransa Jacques Pollet 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Hollanda Ben Pon 1962 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Dennis Poore 1952 0 2 0 0 0 0 3
İspanya Alfonso de Portago 1956-1957 0 5 0 0 1 0 4
Amerika Birleşik Devletleri Sam Posey 1971-1972 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Charles Pozzi 1950 0 1 0 0 0 0 0
Güney Afrika Jackie Pretorius 1965, 1968, 1971, 1973 0 4 0 0 0 0 0
İtalya Ernesto Prinoth 1962 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık David Prophet 1963, 1965 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Alain Prost 1980-1991, 1993 4
1985-1986, 1989, 1993
202 33 51 106 41 768.5
Birleşik Krallık Tom Pryce 1974-1977 0 42 1 0 2 0 19
Birleşik Krallık David Purley 1973-1974, 1977 0 11 0 0 0 0 0
Rodezya Clive Puzey 1965 0 1 0 0 0 0 0

Q[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Avusturya Dieter Quester 1974 0 1 0 0 0 0 0

R[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Birleşik Krallık Ian Raby 1963-1965 0 7 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Rahal 1978 0 2 0 0 0 0 0
Finlandiya Kimi Räikkönen 2001-2007 1 108 14 15 47 20 446
Brezilya Hermano da Silva Ramos 1955-1956 0 7 0 0 0 0 2
Fransa Pierre-Henri Raphanel 1988-1989 0 17 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Dick Rathmann 1950, 1956, 1958-1960 0 5 1 0 0 0 2
Amerika Birleşik Devletleri Jim Rathmann 1950, 1952-1960 0 10 0 1 4 2 29
Avusturya Roland Ratzenberger 1994 0 3 0 0 0 0 0
Meksika Hector Rebaque 1977-1981 0 58 0 0 0 0 13
Birleşik Krallık Brian Redman 1968, 1970-1974 0 15 0 0 1 0 8
Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Reece 1952, 1954-1958 0 6 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Alan Rees 1967 0 1 0 0 0 0 0
İsviçre Clay Regazzoni 1970-1980 0 139 5 5 28 15 209
Arjantin Carlos Reutemann 1972-1982 0 146 6 12 45 6 298
Amerika Birleşik Devletleri Lance Reventlow 1960 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Peter Revson 1964, 1971-1974 0 32 1 2 8 0 61
Birleşik Krallık John Rhodes 1965 0 1 0 0 0 0 0
Brezilya Alex Ribeiro 1976-1977, 1979 0 20 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ken Richardson 1951 0 1[26] 0 0 0 0 0
Almanya Fritz Riess 1952 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jim Rigsby 1952 0 1 0 0 0 0 0
Avusturya Jochen Rindt 1964-1970 1
1970
62 10 6 13 3 107
Birleşik Krallık John Riseley-Prichard 1954 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Giovanni de Riu 1954 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Richard Robarts 1974 0 4 0 0 0 0 0
Meksika Pedro Rodriguez 1963-1971 0 54 0 2 7 1 71
Meksika Ricardo Rodríguez 1961-1962 0 6 0 0 0 0 4
Arjantin Alberto Rodriguez Larreta 1960 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Franco Rol 1950-1952 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Alan Rollinson 1965 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Rolt 1950, 1953, 1955 0 3 0 0 0 0 0
İsveç Bertil Roos 1974 0 1 0 0 0 0 0
İspanya Pedro de la Rosa 1999-2002, 2005-2006 0 72 0 0 1 1 29
Finlandiya Keke Rosberg 1978-1986 1
1982
128 5 5 17 3 159.5
Almanya Nico Rosberg 2006-2007 0 21 0 0 0 1 6
Amerika Birleşik Devletleri Mauri Rose 1950-1951 0 2 0 0 1 0 4
Fransa Louis Rosier 1950-1956 0 38 0 0 2 0 18
Brezilya Ricardo Rosset 1996-1998 0 33 0 0 0 0 0
Hollanda Huub Rothengatter 1984-1986 0 30 0 0 0 0 0
Güney Afrika Basil van Rooyen 1968-1969 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Lloyd Ruby 1960-1961 0 2 0 0 0 0 0
İsviçre Jean-Claude Rudaz 1964 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Eddie Russo 1955-1957, 1960 0 4 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Paul Russo 1950, 1953-1959 0 8 0 0 1[27] 1 8.5
Amerika Birleşik Devletleri Troy Ruttman 1950-1952, 1954, 1956-1958, 1960 0 9 0 1 1 0 9.5
Kanada Peter Ryan 1961 0 1 0 0 0 0 0

S[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Amerika Birleşik Devletleri Eddie Sachs 1957-1960 0 4 1 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Said 1959 0 1 0 0 0 0 0
Şili Eliseo Salazar 1981-1983 0 37 0 0 0 0 3
Finlandiya Mika Salo 1994-2000, 2002 0 111 0 0 2 0 33
Birleşik Krallık Roy Salvadori 1952-1962 0 50 0 0 2 0 19
İtalya Consalvo Sanesi 1950-1951 0 5 0 0 0 0 3
Fransa Stéphane Sarrazin 1999 0 1 0 0 0 0 0
Japonya Takuma Sato 2002-2007 0 73 0 0 1 0 40
Amerika Birleşik Devletleri Carl Scarborough 1951, 1953 0 2 0 0 0 0 0
İtalya Ludovico Scarfiotti 1963-1968 0 12 0 1 1 1 17
İtalya Giorgio Scarlatti 1956-1961 0 15 0 0 0 0 1
Güney Afrika Ian Scheckter 1974-1977 0 20 0 0 0 0 0
Güney Afrika Jody Scheckter 1972-1980 1
1979
113 3 10 33 5 246
Amerika Birleşik Devletleri Harry Schell 1950-1960 0 57 0 0 2 0 32
Avustralya Tim Schenken 1970-1974 0 36 0 0 1 0 7
İsviçre Albert Scherrer 1953 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Domenico Schiattarella 1994-1995 0 7 0 0 0 0 0
İsviçre Heinz Schiller 1962 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Schindler 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Fransa Jean-Louis Schlesser 1983, 1988 0 2 0 0 0 0 0
Fransa Jo Schlesser 1968 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Bernd Schneider 1988-1990 0 34 0 0 0 0 0
İsviçre Rudolf Schoeller 1952 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Rob Schroeder 1962 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Michael Schumacher 1991-2006 7
1994-1995, 2000-2004
250 68 91 154 76 1369[28]
Almanya Ralf Schumacher 1997-2007 0 166 6 6 27 7 325
Avustralya Vern Schuppan 1972, 1974-1975, 1977 0 13 0 0 0 0 0
Arjantin Adolfo Schwelm Cruz 1953 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Scott 1952-1954 0 3 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Archie Scott-Brown 1956 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Piero Scotti 1956 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Wolfgang Seidel 1953, 1958, 1960-1962 0 12 0 0 0 0 0
Almanya Günther Seiffert 1962 0 1 0 0 0 0 0
Brezilya Ayrton Senna 1984-1994 3
1988, 1990-1991
162 65 41 80 19 610
İtalya Dorino Serafini 1950 0 1 0 0 1[29] 0 3
Brezilya Chico Serra 1981-1983 0 33 0 0 0 0 1
Güney Afrika Doug Serrurier 1962-1963, 1965 0 3 0 0 0 0 0
Fransa Johnny Servoz-Gavin 1967-1970 0 13 0 0 1 0 9
Amerika Birleşik Devletleri Tony Settember 1962-1963 0 7 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Hap Sharp 1961-1964 0 6 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Brian Shawe-Taylor 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Carroll Shelby 1958-1959 0 8 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Tony Shelly 1962 0 3 0 0 0 0 0
İsviçre Jo Siffert 1962-1971 0 100 2 2 6 4 68
Fransa André Simon 1951-1952, 1955-1957 0 12 0 0 0 0 0
Meksika Moises Solana 1963-1968 0 8 0 0 0 0 0
İspanya Alex Soler-Roig 1970-1972 0 10 0 0 0 0 0
Fransa Raymond Sommer 1950 0 5 0 0 0 0 3
İtalya Vincenzo Sospiri 1997 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Stephen South 1980 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Mike Sparken 1955 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Scott Speed 2006-2007 0 21 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mike Spence 1963-1968 0 37 0 0 1 0 27
Birleşik Krallık Alan Stacey 1958-1960 0 7 0 0 0 0 0
İtalya Gaetano Starrabba 1961 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Chuck Stevenson 1951-1954, 1960 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ian Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jackie Stewart 1965-1973 3
1969, 1971, 1973
100 17 27 43 15 359
Birleşik Krallık Jimmy Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Siegfried Stohr 1981 0 13 0 0 0 0 0
Almanya Rolf Stommelen 1970-1976, 1978 0 62 0 0 1 0 14
Fransa Philippe Streiff 1984-1988 0 54 0 0 1 0 11
Almanya Hans Stuck 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Almanya Hans Joachim Stuck 1974-1979 0 81 0 0 2 0 29
Avusturya Otto Stuppacher 1976 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Danny Sullivan 1983 0 15 0 0 0 0 2
İsviçre Marc Surer 1979-1986 0 88 0 0 0 1 17
Birleşik Krallık John Surtees 1960-1972 1
1964
113 8 6 24 11 180
Birleşik Krallık Andy Sutcliffe 1977 0 1 0 0 0 0 0
Almanya Adrian Sutil 2007 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Len Sutton 1958-1960 0 3 0 0 0 0 0
Japonya Aguri Suzuki 1988-1995 0 88 0 0 1 0 8
Japonya Toshio Suzuki 1993 0 2 0 0 0 0 0
Belçika Jacques Swaters 1951, 1953-1954 0 8 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Sweikert 1952-1956 0 5 0 1 1 0 8

T[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Japonya Toranosuke Takagi 1998-1999 0 32 0 0 0 0 0
Japonya Noritake Takahara 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Japonya Kunimitsu Takahashi 1977 0 1 0 0 0 0 0
Fransa Patrick Tambay 1977-1979, 1981-1986 0 123 5 2 11 2 103
İtalya Luigi Taramazzo 1958 0 1 0 0 0 0 0
İtalya Gabriele Tarquini 1987-1992, 1995 0 78 0 0 0 0 1
İtalya Piero Taruffi 1950-1952, 1954-1956 0 19 0 1 5 1 41
Birleşik Krallık Dennis Taylor 1959 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Henry Taylor 1959-1961 0 10 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık John Taylor 1964, 1966 0 5 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Mike Taylor 1959-1960 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Trevor Taylor 1959, 1961-1964, 1966 0 29 0 0 1 0 8
Amerika Birleşik Devletleri Marshall Teague 1953-1954, 1957 0 3 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Shorty Templeman 1955, 1958, 1960 0 3 0 0 0 0 0
İsviçre Max de Terra 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Fransa André Testut 1958-1959 0 2 0 0 0 0 0
Yeni Zelanda Mike Thackwell 1980, 1984 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Alfonso Thiele 1960 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Eric Thompson 1952 0 1 0 0 0 0 2
Amerika Birleşik Devletleri Johnny Thomson 1953-1960 0 8 1 0 1 1 10
Birleşik Krallık Leslie Thorne 1954 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bud Tingelstad 1960 0 1 0 0 0 0 0
Rodezya Sam Tingle 1963, 1965, 1967-1969 0 5 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Desmond Titterington 1956 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Johnnie Tolan 1956-1958 0 3 0 0 0 0 0
Arjantin/İtalya Alejandro de Tomaso 1957, 1959 0 2 0 0 0 0 0
Belçika Charles de Tornaco 1952-1953 0 4 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Tony Trimmer 1975-1978 0 6 0 0 0 0 0
Fransa Maurice Trintignant 1950-1964 0 84 1 2 10[30] 1 71
Almanya Wolfgang von Trips 1956-1961 0 29 1 2 6 0 56
İtalya Jarno Trulli 1997-2007 0 170 3 1 7 0 179
Arjantin Esteban Tuero 1998 0 16 0 0 0 0 0
Güney Afrika Guy Tunmer 1975 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jack Turner 1956-1959 0 4 0 0 0 0 0

U[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Almanya Toni Ulmen 1952 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bobby Unser 1968 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Jerry Unser 1958 0 1 0 0 0 0 0
Uruguay Alberto Uria 1955-1956 0 2 0 0 0 0 0

V[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Nino Vaccarella 1961-1962, 1965 0 5 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bob Veith 1956-1960 0 5 0 0 0 0 0
Hollanda Jos Verstappen 1994-1998, 2000-2001, 2003 0 107 0 0 2 0 17
Kanada Gilles Villeneuve 1977-1982 0 68 2 6 13 8 101
Kanada Jacques Villeneuve 1996-2006 1
1997
165 13 11 23 9 235
Kanada Jacques Villeneuve Sr. 1981, 1983 0 3 0 0 0 0 0
İtalya Luigi Villoresi 1950-1956 0 33 1 0 8 2 46
İspanya Emilio de Villota 1976-1978, 1981-1982 0 15 0 0 0 0 0
İsviçre Ottorino Volonterio 1954, 1956-1957 0 3 0 0 0 0 0
İsviçre Jo Vonlanthen 1975 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Bill Vukovich 1951-1955 0 5 1 2 2 3 19

W[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Amerika Birleşik Devletleri Fred Wacker 1953-1954 0 5 0 0 0 0 0
Avustralya David Walker 1971-1972 0 11 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Peter Walker 1950-1951, 1955 0 4 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Lee Wallard 1950-1951 0 2 0 1 1 1 9
İsviçre Heini Walter 1962 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Rodger Ward 1951-1960, 1963 0 12 0 1 2 0 14
Birleşik Krallık Derek Warwick 1981-1990, 1993 0 162 0 0 4 2 71
Birleşik Krallık John Watson 1973-1983, 1985 0 154 2 5 20 5 169
Amerika Birleşik Devletleri Spider Webb 1950, 1952-1954 0 4 0 0 0 0 0
Avustralya Mark Webber 2002-2007 0 91 0 0 1 0 69
Almanya Volker Weidler 1989 0 10 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Wayne Weiler 1960 0 1 0 0 0 0 0
Avusturya Karl Wendlinger 1991-1995 0 42 0 0 0 0 14
Birleşik Krallık Peter Westbury 1970 0 1 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Chuck Weyant 1955, 1957-1959 0 4 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Ken Wharton 1952-1955 0 16 0 0 0 0 3
Birleşik Krallık Ted Whiteaway 1955 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Graham Whitehead 1952 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Peter Whitehead 1950-1954 0 12 0 0 1 0 4
Birleşik Krallık Bill Whitehouse 1954 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Robin Widdows 1968 0 1 0 0 0 0 0
Kanada Eppie Wietzes 1967, 1974 0 2 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Mike Wilds 1974-1976 0 8 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Jonathan Williams 1967 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Roger Williamson 1973 0 2 0 0 0 0 0
Amerika Birleşik Devletleri Dempsey Wilson 1958, 1960 0 2 0 0 0 0 0
Güney Afrika Desiré Wilson 1980 0 1 0 0 0 0 0
Birleşik Krallık Justin Wilson 2003 0 16 0 0 0 0 1
Birleşik Krallık Vic Wilson 1960, 1966 0 2 0 0 0 0 0
Almanya Joachim Winkelhock 1989 0 7 0 0 0 0 0
Almanya Manfred Winkelhock 1980, 1982-1985 0 56 0 0 0 0 2
İsveç Reine Wisell 1970-1974 0 23 0 0 1 0 13
Hollanda Roelof Wunderink 1975 0 6 0 0 0 0 0
Avusturya Alexander Wurz 1997-2000, 2005, 2007 0 56 0 0 2 1 32

X[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
Japonya Sakon Yamamoto 2006 0 7 0 0 0 0 0
Malezya Alex Yoong 2001-2002 0 18 0 0 0 0 0

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Sezonlar Kazandığı Pilotlar Şampiyonlukları Yarışlar Pole Pozisyonlar Galibiyetler Podyumlar En Hızlı Turlar Puanlar
İtalya Alessandro Zanardi 1991-1994, 1999 0 44 0 0 0 0 1
İspanya Emilio Zapico 1976 0 1 0 0 0 0 0
Brezilya Ricardo Zonta 1999-2001, 2004-2005 0 38 0 0 0 0 3
İtalya Renzo Zorzi 1975-1977 0 7 0 0 0 0 1
Arjantin Ricardo Zuniño 1979-1981 0 11 0 0 0 0 0

Uluslara Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

37 farklı ülkeden pilotlar Formula 1'de yarışmıştır. ABD ve Büyük Britanya 156'şar pilot çıkarmıştır. İtalya 99 pilot çıkartmıştır. İlk F1 yarışı olan 1950 İngiltere Grand Prix'de dokuz ülkeden pilot vardı. İlk F1 pilotunu en yeni çıkartan ülke Robert Kubica ile Polonya'dır..

Ülke Pilotlar
(sıra)
Şampiyonlar
()
Güncel
(2007)
İlk Pilot(lar)
Arjantin Arjantin 25
(7)
1
(5)
0 Juan Manuel Fangio (1950 ;İngiltere Grand Prix)
Avustralya Australia 16
(12)
2
(4)
1 Tony Gaze (1952 Belçika Grand Prix)
Avusturya Avusturya 16
(12)
2
(4)
1 Jochen Rindt (1964 Avusturya Grand Prix)
Belçika Belçika 22
(8)
0 0 Johnny Claes (1950 İngiltere Grand Prix)
Brezilya Brezilya 27
(6)
3
(8)
2 Chico Landi (1951 İtalya Grand Prix)
Kanada Kanada 12
(15)
1
(1)
1 Peter Ryan (1961 ABD Grand Prix)
Şili Şili 1
(29)
0 0 Eliseo Salazar (1981 USA West Grand Prix)
Kolombiya Kolombiya 3
(26)
0 1 Ricardo Londono (1981 Brezilya Grand Prix)
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 1
(29)
0 0 Tomáš Enge (2001 İtalya Grand Prix)
Danimarka Danimarka 4
(21)
0 0 Tom Belsø (1973 İsveç Grand Prix)
Doğu Almanya Doğu Almanya 4
(21)
0 0 Rudolf Krause, Ernst Klodwig (1952 Almanya Grand Prix)
Finlandiya Finlandiya 8
(18)
2
(3)
2 Leo Kinnunen (1974 Belçika Grand Prix)
Fransa Fransa 67
(4)
1
(4)
1 Yves Giraud Cabantous, Eugène Martin, Louis Rosier, Philippe Étancelin (1950 İngiltere Grand Prix)
Almanya Almanya 47
(5)
1
(7)
4 Paul Pietsch (1950 İtalya Grand Prix)
Birleşik Krallık Büyük Britanya 156
(1)
8
(12)
4 Reg Parnell, Peter Walker, Leslie Johnson, Bob Gerard, Cuth Harrison, David Hampshire, Geoff Crossley, David Murray, Joe Fry (1950 İngiltere Grand Prix)
Macaristan Macaristan 1
(29)
0 0 Zsolt Baumgartner (2003 Macaristan Grand Prix)
Hindistan Hindistan 1
(29)
0 0 Narain Karthikeyan (2005 Avustralya Grand Prix)
İrlanda İrlanda 5
(20)
0 0 Joe Kelly (1950 İngiltere Grand Prix)
İtalya İtalya 99
(3)
2
(3)
3 Nino Farina, Luigi Fagioli (1950 İngiltere Grand Prix)
Japonya Japonya 18
(11)
0 1 Hiroshi Fushida (1975 Hollanda Grand Prix)
Lihtenştayn Liechtenstein 1
(29)
0 0 Rikky von Opel (1973 Fransa Grand Prix)
Malezya Malezya 1
(29)
0 0 Alex Yoong (2001 İtalya Grand Prix)
Meksika Meksika 4
(21)
0 0 Ricardo Rodríguez (1961 İtalya Grand Prix)
Monako Monako 2
(28)
0 0 Louis Chiron (1950 İngiltere Grand Prix)
Hollanda Hollanda 13
(14)
0 1 Jan Flinterman, Dries van der Lof (1952 Hollanda Grand Prix)
Yeni Zelanda Yeni Zellanda 8
(18)
1
(1)
0 Bruce McLaren (1958 Almanya Grand Prix)
Polonya Polonya 1
(29)
0 1 Robert Kubica (2006 Macaristan Grand Prix)
Portekiz Portekiz 4
(21)
0 1 Mário Araújo de Cabral (1959 Portekiz Grand Prix)
Rodezya Rodezya 3
(26)
0 0 John Love (1962 Güney Afrika Grand Prix)
Güney Afrika Güney Afrika 20
(10)
1
(1)
0 Tony Maggs (1961 İngiltere Grand Prix)
İspanya İspanya 12
(15)
1
(1)
2 Paco Godia, Juan Jover (1951 İspanya Grand Prix)
İsveç İsveç 9
(17)
0 0 Joakim Bonnier (1956 İtalya Grand Prix)
İsviçre İsviçre 22
(8)
0 0 Toulo de Graffenried (1950 İngiltere Grand Prix)
Tayland Tayland 1
(29)
0 0 Prince Bira (1950 İngiltere Grand Prix)
Amerika Birleşik Devletleri ABD 156
(1)
2
(2)
1 Harry Schell (1950 Monako Grand Prix)
Uruguay Uruguay 4
(21)
0 0 Eitel Cantoni (1952 İngiltere Grand Prix)
Venezuela Venezuela 1
(29)
0 0 Johnny Cecotto (1983 Brezilya Grand Prix)

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Up until 1990, not all points scored by a driver contributed to their final World Championship tally (see list of pointscoring systems for more information). Numbers without parentheses are Championship points; numbers in parentheses are total points scored.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]