Fenerbahçe teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Fenerbahçe teknik direktörleri listesi Fenerbahçe'de görev yapmış teknik direktörleri ve istatistiklerini listelemektedir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönem İsim
1907–10 Osmanlı İmparatorluğu Hüseyin Dalaklı
1910–15 Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu
1915–21 Osmanlı İmparatorluğu Hüsnü Kayacan
1921–24 Osmanlı İmparatorluğu M. Elkatipzade
1924–26 Türkiye Sami Coşar
1926–29 Türkiye Hikmet Mocuk
1929–32 Türkiye Necmettin Çakar
1932–34 Macaristan József Svenk
1934–37 İrlanda James Donnelly
1937–39 Macaristan József Svenk
1939–40 Macaristan G. Nemetz
1940–44 İngiltere John Prayer
1944–45 Yunanistan Mitsos Dimitropoulos
1945–47 Türkiye Fikret Arıcan
1947–48 Macaristan Ignáce Molnár
1948–49 Türkiye Cihat Arman
1949–51 İngiltere Peter Molloy
1951 İngiltere Jimmy McCormick
1951–53 Macaristan László Székely
1953–55 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Žarko Mihajlović
1955–56 Macaristan Imre Markos
Dönem İsim
1956 Türkiye Fikret Arıcan
1956–57 Macaristan László Székely
1957–60 Macaristan Ignáce Molnár
1960–62 Macaristan László Székely
1962 Türkiye Necdet Erdem
1962–64 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirko Kokotović
1964–65 İngiltere Oscar Hold
1965 Türkiye Selahattin Torkal
1965–66 Türkiye Necdet Erdem
1966–67 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1967–69 Macaristan Ignáce Molnár
1969 Türkiye Fikret Kırcan
1969 Türkiye Basri Dirimlili
1969–70 Romanya Traian Ionescu
1970–71 Romanya Constantin Teaşcă
1971–72 Türkiye Sabri Kiraz
1972–75 Brezilya Didi
1 Tem 1975–75 Türkiye Necdet Niş
1975–76 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić
1976 Romanya Gheorghe Constantin
1976 Romanya Ilie Datcu
Dönem İsim
1976 Türkiye Nedim Günar
30 Eylül 1976–30 Haz 78 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tomislav Kaloperović
1 Tem 1978–30 Haz 79 Türkiye Necdet Niş
1979 Türkiye Şükrü Ersoy
1979–80 Türkiye Ziya Şengül
1 Tem 1980–31 Mart 82 Batı Almanya Friedel Rausch
1982 Türkiye Enver Katip
1 Tem 1982–30 Haz 84 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1 Tem 1984–30 Haz 85 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1 Tem 1985–30 Haz 86 Macaristan Kálmán Mészöly
1 Tem 1986–30 Haz 87 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković
1987 Türkiye Teoman Çakır
1987 Türkiye Yılmaz Yücetürk
1987 Türkiye Birol Pekel
1 Ekim 1987–30 Haz 88 Macaristan Pál Csernai
1 Tem 1988–30 Haz 90 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović
1990 Türkiye Ömer Kaner
1 Tem 1990–30 Haz 91 Hollanda Guus Hiddink
1991 Türkiye Erol Togay
1 Tem 1991–30 Haz 93 Slovakya Jozef Vengloš
31 Tem 1991 Türkiye Tınaz Tırpan
Dönem İsim
1 Tem 1993–18 Aralık 94 Almanya Holger Osieck
19 Aralık 1994–30 Haz 95 Hırvatistan Tomislav Ivić
1 Tem 1995–30 Haz 96 Brezilya C.A. Parreira
1 Tem 1996–6 Şubat 97 Brezilya S. Lazaroni
7 Şubat 1997–30 Haz 97 Sırbistan-Karadağ Todor Veselinović
1 Tem 1997–5 May 98 Hırvatistan Otto Barić
1998 Türkiye Cemşir Muratoğlu
1 Tem 1998–30 May 99 Almanya Joachim Löw
1999 Türkiye Rıdvan Dilmen
12 Ekim 1999–1 Mart 00 Çek Cumhuriyeti Zdeněk Zeman
2000 Türkiye Turhan Sofuoğlu
1 Tem 2000–1 Ocak 02 Türkiye Mustafa Denizli
3 Ocak 2002–9 Aralık 02 Almanya Werner Lorant
2002–03 Türkiye Oğuz Çetin
2003 Türkiye Tamer Güney
1 Tem 2003–16 Haz 06 Almanya Christoph Daum
4 Tem 2006–30 Haz 08 Brezilya Zico
1 Tem 2008–30 Haz 09 İspanya Luis Aragonés
1 Tem 2009–25 Haz 10 Almanya Christoph Daum
9 Tem 2010–29 May 13 Türkiye Aykut Kocaman
28 Haz 2013– Türkiye Ersun Yanal

En başarılı teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Dönem Kupalar
Osmanlı İmparatorluğu Galip Kulaksızoğlu 1910–15 İstanbul Futbol Ligi (3)
Türkiye Necmettin Çakar 1929–32 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
Macaristan József Svenk 1932–34 Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
İrlanda James Donnelly 1934–37 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası (2), İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
Macaristan József Svenk 1937–39 İstanbul Şildi (2)
Macaristan G. Nemetz 1939–40 Millî Küme
İngiltere John Prayer 1941–44 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi
Yunanistan Mitsos Dimitropoulos 1944–45 İstanbul Futbol Ligi
Türkiye Fikret Arıcan 1945–47 İstanbul Kupası, Millî Küme, Başbakanlık Kupası, İstanbul Futbol Ligi
İngiltere Peter Molloy 1949–51 Millî Küme, Başbakanlık Kupası
Macaristan László Székely 1951–53 İstanbul Futbol Ligi (2)
Macaristan Ignáce Molnár 1957–60 İstanbul Futbol Ligi
Macaristan László Székely 1960–62 Süper Lig
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirko Kokotović 1962–64 Süper Lig
İngiltere Oscar Hold 1964–65 Süper Lig, Atatürk Kupası
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Abdulah Gegić 1966–67 Balkan Kupası, Spor Toto Kupası
Macaristan Ignáce Molnár 1967–69 Süper Lig, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası
Türkiye Basri Dirimlili 1969 TSYD Kupası
Romanya Traian Ionescu 1969–70 Süper Lig, TSYD Kupası
Brezilya Didi 1972–75 Süper Lig (2), Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası (2), TSYD Kupası (2), Başbakanlık Kupası
Romanya Ilie Datcu 1976 TSYD Kupası
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti T. Kaloperović 1976–78 Süper Lig, TSYD Kupası
Türkiye Necdet Niş 1978–79 Türkiye Kupası, TSYD Kupası
Türkiye Şükrü Ersoy 1979 TSYD Kupası
Türkiye Ziya Şengül 1979–80 TSYD Kupası
Batı Almanya Friedel Rausch 1980–82 TSYD Kupası, Başbakanlık Kupası
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Branko Stanković 1982–84 Süper Lig, Türkiye Kupası, TSYD Kupası, Donanma Kupası (2)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Todor Veselinović 1984–85 Süper Lig (2), TSYD Kupası, Başbakanlık Kupası (3), Donanma Kupası (2)
Türkiye Ömer Kaner 1984–85 Başbakanlık Kupası
Almanya Holger Osieck 1993–94 TSYD Kupası, Başbakanlık Kupası
Brezilya C.A. Parreira 1995–96 Süper Lig, TSYD Kupası
Hırvatistan Otto Barić 1997–98 Başbakanlık Kupası
Almanya Joachim Löw 1998–99 Atatürk Kupası
Türkiye Mustafa Denizli 2000–01 Süper Lig
Almanya Christoph Daum 2003–06 Süper Lig (2)
Brezilya Zico 2006–08 Süper Lig, Türkiye Süper Kupası
Almanya Christoph Daum 2009–10 Türkiye Süper Kupası
Türkiye Aykut Kocaman 2010–13 Süper Lig, Türkiye Kupası (2)
Türkiye Ersun Yanal 2013–günümüz Süper Lig

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Ülke Geliş Gidiş Başarılar Kaynak
Galip Kulaksızoğlu Osmanlı İmparatorluğu 1910 1915 İstanbul Futbol Ligi (3)
Necmettin Çakar Türkiye 1910 1915 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
József Svenk Macaristan 1932/1937 1934/1939 Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi (3)
James Donnelly İrlanda 1934 1937 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası (2), İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Şildi
G. Nemetz Macaristan 1939 1940 Millî Küme
John Prayer İngiltere 1941 1944 Millî Küme, Türkiye Futbol Şampiyonası, İstanbul Futbol Ligi

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Ülke Geliş Gidiş Maç Gal. Ber. Mağ. Kaynak
Dalaklı, HüseyinHüseyin Dalaklı Osmanlı İmparatorluğu 01907 1907 01910 1910 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Kulaksızoğlu, GalipGalip Kulaksızoğlu Osmanlı İmparatorluğu 01910 1910 01915 1915 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Kayacan, Fuat HüsnüFuat Hüsnü Kayacan Osmanlı İmparatorluğu 01915 1915 01921 1921 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Elkatipzade, MustafaMustafa Elkatipzade Osmanlı İmparatorluğu 01921 1921 01924 1924 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Coşar, SamiSami Coşar Türkiye 01924 1924 01926 1926 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Mocuk, HikmetHikmet Mocuk Türkiye 01926 1926 01929 1929 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Çakar, NecmettinNecmettin Çakar Türkiye 01929 1929 01932 1932 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Svenk, JózsefJózsef Svenk Macaristan 01932 1932 01934 1934 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Donnelly, JamesJames Donnelly İrlanda 01934 1934 01937 1937 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Svenk, JózsefJózsef Svenk Macaristan 01939 1939 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Nemetz, G.G. Nemetz Macaristan 01939 1939 01940 1940 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Prayer, JohnJohn Prayer İngiltere 01941 1941 01944 1944 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Dimitropoulos, MitsosMitsos Dimitropoulos Yunanistan 01944 1944 01945 1945 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Arıcan, FikretFikret Arıcan Türkiye 01945 1945 01947 1947 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Molnár, IgnáceIgnáce Molnár Macaristan 01947 1947 01948 1948 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Arman, CihatCihat Arman Türkiye 01948 1948 01949 1949 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Molloy, PeterPeter Molloy İngiltere 01949 1949 01951 1951 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
McCormick, JimmyJimmy McCormick İngiltere 01951 1951 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Székely, LászlóLászló Székely Macaristan 01951 1951 01953 1953 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Mihajlović, ŽarkoŽarko Mihajlović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01953 1953 01955 1955 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Markos, ImreImre Markos Macaristan 01955 1955 01956 1956 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Arıcan, FikretFikret Arıcan Türkiye 01956 1956 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Székely, LászlóLászló Székely Macaristan 01956 1956 01957 1957 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Molnár, IgnáceIgnáce Molnár Macaristan 01957 1957 01960 1960 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Székely, LászlóLászló Székely Macaristan 01960 1960 01962 1962 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Erdem, NecdetNecdet Erdem Türkiye 01962 1962 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Kokotović, MirkoMirko Kokotović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01962 1962 01964 1964 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Hold, OscarOscar Hold İngiltere 01964 1964 01965 1965 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Torkal, SelahattinSelahattin Torkal Türkiye 01965 1965 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Erdem, NecdetNecdet Erdem Türkiye 01965 1965 01966 1966 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Gegić, AbdulahAbdulah Gegić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01966 1966 01967 1967 500000000000000000041 500000000000000000020 500000000000000000011 500000000000000000010 500000000000000000048.78
Molnár, IgnáceIgnáce Molnár Macaristan 01967 1967 01969 1969 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Kırcan, FikretFikret Kırcan Türkiye 01969 1969 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Dirimlili, BasriBasri Dirimlili Türkiye 01969 1969 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Ionescu, TraianTraian Ionescu Romanya 01969 1969 01970 1970 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Teaşcă, ConstantinConstantin Teaşcă Romanya 01970 1970 01971 1971 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Kiraz, SabriSabri Kiraz Türkiye 01971 1971 01972 1972 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
, ValdirValdir Brezilya 01972 1972 01975 1975 5000000000000000000139 500000000000000000072 500000000000000000045 500000000000000000022 500000000000000000051.80
Niş, NecdetNecdet Niş Türkiye 01975 1975 01975 1975 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Gegić, AbdulahAbdulah Gegić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01975 1975 01976 1976 500000000000000000032 500000000000000000014 500000000000000000013 50000000000000000005 500000000000000000043.75
Constantin, GheorgheGheorghe Constantin Romanya 01976 1976 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Datcu, IlieIlie Datcu Romanya 01976 1976 50000000000000000009 50000000000000000004 50000000000000000002 50000000000000000003 500000000000000000044.44
Günar, NedimNedim Günar Türkiye 01976 1976 50000000000000000001 50000000000000000000 50000000000000000001 50000000000000000001 50000000000000000000.00
Kaloperović, TomislavTomislav Kaloperović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01976 1976 01978 1978 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Niş, NecdetNecdet Niş Türkiye 01978 1978 01979 1979 500000000000000000045 500000000000000000022 500000000000000000011 500000000000000000012 500000000000000000048.89
Ersoy, ŞükrüŞükrü Ersoy Türkiye 01979 1979 500000000000000000013 50000000000000000004 50000000000000000003 50000000000000000006 500000000000000000030.77
Şengül, ZiyaZiya Şengül Türkiye 01979 1979 01980 1980 500000000000000000026 500000000000000000011 500000000000000000013 50000000000000000002 500000000000000000042.31
Rausch, FriedelFriedel Rausch Batı Almanya 01980 1980 01982 1982 500000000000000000075 500000000000000000029 500000000000000000024 500000000000000000022 500000000000000000038.67
Katip, EnverEnver Katip Türkiye 01982 1982 500000000000000000010 50000000000000000005 50000000000000000004 50000000000000000001 500000000000000000050.00
Stanković, BrankoBranko Stanković Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01982 1982 01984 1984 5000000000000000000100 500000000000000000051 500000000000000000032 500000000000000000017 500000000000000000051.00
Veselinović, TodorTodor Veselinović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01984 1984 01985 1985 500000000000000000048 500000000000000000024 500000000000000000018 50000000000000000006 500000000000000000050.00
Mészöly, KálmánKálmán Mészöly Macaristan 01985 1985 01986 1986 500000000000000000046 500000000000000000016 500000000000000000019 500000000000000000011 500000000000000000034.78
Stanković, BrankoBranko Stanković Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01986 1986 01987 1987 500000000000000000039 500000000000000000016 500000000000000000014 50000000000000000009 500000000000000000041.03
Çakır, TeomanTeoman Çakır Türkiye 01987 1987 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Yücetürk, YılmazYılmaz Yücetürk Türkiye 01987 1987 50000000000000000008 50000000000000000003 50000000000000000001 50000000000000000004 500000000000000000037.50 [1]
Pekel, BirolBirol Pekel Türkiye 01987 1987 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A [2]
Csernai, PálPál Csernai Macaristan 01987 1987 01988 1988 500000000000000000038 500000000000000000016 500000000000000000010 500000000000000000012 500000000000000000042.11 [3]
Veselinović, TodorTodor Veselinović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti 01988 1988 01990 1990 500000000000000000090 500000000000000000059 500000000000000000010 500000000000000000021 500000000000000000065.56 [4]
Kaner, ÖmerÖmer Kaner Türkiye 01990 1990 50000000000000000002 50000000000000000001 50000000000000000001 50000000000000000000 500000000000000000050.00 [5]
Hiddink, GuusGuus Hiddink Hollanda 01990 1990 01991 1991 500000000000000000039 500000000000000000016 50000000000000000009 50000000000000000004 500000000000000000041.03 [6]
Togay, ErolErol Togay Türkiye 01991 1991 50000000000000000001 50000000000000000000 50000000000000000001 50000000000000000000 50000000000000000000.00 [7]
Tırpan, TınazTınaz Tırpan Türkiye 01991 1991 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A [8]
Vengloš, JozefJozef Vengloš Slovakya 01991 1991 01993 1993 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A 5000000000000000000N/A
Osieck, HolgerHolger Osieck Almanya 01993 1993 01994 1994 500000000000000000060 500000000000000000037 500000000000000000012 500000000000000000011 500000000000000000061.67 [9]
Ivić, TomislavTomislav Ivić Hırvatistan 01995 1995 500000000000000000023 500000000000000000013 50000000000000000007 50000000000000000003 500000000000000000056.52 [10]
Parreira Brezilya 01995 1995 01996 1996 500000000000000000047 500000000000000000032 500000000000000000010 50000000000000000005 500000000000000000068.09 [11]
Lazaroni Brezilya 01996 1996 01997 1997 500000000000000000035 500000000000000000018 500000000000000000011 50000000000000000006 500000000000000000051.43 [12]
Veselinović, TodorTodor Veselinović Sırbistan-Karadağ 01997 1997 500000000000000000014 50000000000000000009 50000000000000000002 50000000000000000003 500000000000000000064.29 [13]
Barić, OttoOtto Barić Hırvatistan 01997 1997 01998 1998 500000000000000000041 500000000000000000024 50000000000000000009 50000000000000000008 500000000000000000058.54 [14]
Muratoğlu, CemşirCemşir Muratoğlu Türkiye 01998 1998 50000000000000000002 50000000000000000002 50000000000000000000 50000000000000000000 5000000000000000000100.00 [15]
Löw, JoachimJoachim Löw Almanya 01998 1998 01999 1999 500000000000000000041 500000000000000000025 50000000000000000006 500000000000000000010 500000000000000000060.98 [16]
Dilmen, RıdvanRıdvan Dilmen Türkiye 01999 1999 50000000000000000009 50000000000000000003 50000000000000000005 50000000000000000001 500000000000000000033.33 [17]
Zeman, ZdeněkZdeněk Zeman Çek Cumhuriyeti 01999 1999 02000 2000 50000000000000000007 50000000000000000002 50000000000000000003 50000000000000000002 500000000000000000028.57 [18]
Sofuoğlu, TurhanTurhan Sofuoğlu Türkiye 02000 2000 500000000000000000023 500000000000000000012 50000000000000000005 50000000000000000006 500000000000000000052.17 [19]
Denizli, MustafaMustafa Denizli Türkiye 02000 2000 02001 2001 500000000000000000066 500000000000000000040 50000000000000000008 500000000000000000018 500000000000000000060.61 [20]
Lorant, WernerWerner Lorant Almanya 02002 2002 500000000000000000037 500000000000000000022 50000000000000000007 50000000000000000008 500000000000000000059.46 [21]
Çetin, OğuzOğuz Çetin Türkiye 02002 2002 02003 2003 500000000000000000010 50000000000000000003 50000000000000000003 50000000000000000004 500000000000000000030.00 [22]
Güney, TamerTamer Güney Türkiye 02003 2003 500000000000000000011 50000000000000000002 50000000000000000006 50000000000000000003 500000000000000000018.18 [23]
Daum, ChristophChristoph Daum Almanya 02003 2003 02006 2006 5000000000000000000134 500000000000000000089 500000000000000000018 500000000000000000027 500000000000000000066.42 [24]
, ZicoZico Brezilya 02006 2006 02008 2008 5000000000000000000107 500000000000000000063 500000000000000000027 500000000000000000017 500000000000000000058.88 [25]
Aragonés, LuisLuis Aragonés İspanya 02008 2008 02009 2009 500000000000000000053 500000000000000000028 500000000000000000011 500000000000000000014 500000000000000000052.83 [26]
Daum, ChristophChristoph Daum Almanya 02009 2009 02010 2010 500000000000000000056 500000000000000000036 50000000000000000009 500000000000000000011 500000000000000000064.29 [27]
Kocaman, AykutAykut Kocaman Türkiye 02010 2010 02013 2013 5000000000000000000151 500000000000000000089 500000000000000000032 500000000000000000030 500000000000000000058.94 [28]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yılmaz Yücetürk". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2615/Yilmaz-Yuceturk. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  2. ^ "Birol Pekel". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2617/Birol-Pekel. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  3. ^ "Pal Csernai". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2616/Pal-Csernai. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  4. ^ "Todor Toza Veselinovic". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/557/Todor-Veselinovic. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  5. ^ "Ömer Kaner". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/52818/Omer-Kaner. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  6. ^ "Guus-Hiddink". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/235/Guus-Hiddink. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  7. ^ "Erol Togay". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/53118/Erol-Togay. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  8. ^ "Tınaz Tırpan". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2612/Tinaz-Tirpan. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  9. ^ "Holger Osieck". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/1650/Holger-Osieck. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  10. ^ "Tomislav Ivic". mackolik.com. 21 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/2595/Tomislav-Ivic. Erişim tarihi: 21 Haz 2013. 
  11. ^ "Carlos Alberto Parreira". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/448/Carlos-Alberto-Parreira. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  12. ^ "Sebastião Lazaroni". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/791/Sebastiao-Lazaroni. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  13. ^ "Todor Toza Veselinović". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/557/Todor-Veselinovic. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  14. ^ "Otto Barić". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/363/Otto-Baric. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  15. ^ "Cemşir Muratoğlu". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/1793/Cemsir-Muratoglu. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  16. ^ "Joachim Löw". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/459/Joachim-Low. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  17. ^ "Rıdvan Dilmen". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/525/Ridvan-Dilmen. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  18. ^ "Zdeněk Zeman". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/89/Zdenek-Zeman. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  19. ^ "Turhan Sofuoğlu". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/51306/Turhan-Sofuoglu. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  20. ^ "Mustafa Denizli". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/441/Mustafa-Denizli. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  21. ^ "Werner Lorant". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/30/Werner-Lorant. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  22. ^ "Ahmet Oğuz Çetin". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Futbolcu/16538/Oguz-Cetin. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  23. ^ "Tamer Güney". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/434/Tamer-Guney. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  24. ^ "Christoph Paul Daum". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/204/Christoph-Daum. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  25. ^ "Arthur Antunes Coimbra". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/443/Arthur-Zico. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  26. ^ "Luis Aragones Suarez". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/95/Luis-Aragones. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  27. ^ "Christoph Daum". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/204/Christoph-Daum. Erişim tarihi: 20 Haz 2013. 
  28. ^ "Aykut Kocaman". mackolik.com. 20 Haz 2013. http://www.mackolik.com/Antrenor/309/Aykut-Kocaman. Erişim tarihi: 20 Haz 2013.