Vikiproje:Spor/Tartışmalar/2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje:Spor
Değerlendirme
Yazım rehberi
Kaynak deposu
İş birliği (Arşiv)
Katılımcılar

Puan tablosu[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de kullandığımız puan tablosu modelini bırakıp Wikipedia'dakine geçmemiz daha iyi olmaz mı? Örneğin 2010-11 Bank Asya 1. Lig maddesini ve 2010–11 TFF First League maddelerini karşılaştıralım. Biz her hafta tüm kolonları baştan aşağı baştan yazıp takım sıralamalarını düzenlemek zorunda kalırken, diğer tabloya yalnızca galibiyet/mağlubiyet sayılarını ve atılan/yenilen gol sayılarını yazınca tablo takımları otomatik olarak sıralıyor ve averajlarını da aynı şekilde hesaplıyor. Ben biraz baktım ama üstesinden gelebileceğim bir konu değil. Yok mu bunu yapabilecek birisi? --cobija 20:45, 10 Nisan 2011 (UTC)

Mükemmel olur. Bu hafta içerisinde şablonla ilgilenmeye çalışırım. Teşekkürler...--Rapsar 21:01, 10 Nisan 2011 (UTC)

Kulüp sezonları maddeleri adl.[kaynağı değiştir]

Geçen hafta Sabri ile aramda şurada bu adlandırma ile bir konuşma geçmişti. Bu adlandırma ile ilgili bir karar alındı mı acaba? Bu mevcut adlandırmaya aylardır bir türlü ısınamadım.--Myrat ileti 11:14, 30 Haziran 2011 (UTC)

Lig ve kupa sezonları için "2001-02 Süper Lig" tarzı adlandırma konusunda fikir birliğine varılmıştı. Ancak kulüp takımlarının sezonları hakkında konuşmamıştık. Bence "Trabzonspor 2010-11 sezonu" tarzı adlandırma yapılmalı.--Rapsar 13:25, 30 Haziran 2011 (UTC)
Eğer ki lig ve kupa adlarını -ki bunlar da onların sezonlarıdır-, 2000 X Finali gibi diğer kullanımlarla standart yakalamak adına "yıl kupa" şekline çevirdiysek, kulüp sezonları için de aynı standartın uygulanmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. Sonuçta bunların her ikisi de sezon maddeleri, sadece biri ligi/kupayı diğeri takım sezonu. Buna ek olarak, liglerde kullanmadığımız "sezonu" ekini eklemek kulüp adlarında anlam eksikliğini gidermek açısından gerekli diye düşünüyorum. "2010-11 Trabzonspor sezonu" adlandırması daha uygun diye düşünüyorum naçizane. Bu arada, köy çeşmesinin o bölümüne bağlantı vererek, sağlanan görüş birliğiyle şu şekilde kullanılmasına karar verilmiştir denilebilirse sevinirim. Böylece hem aynı tartışmaların sıfırdan tekrarlamasını engellemiş hem de sayfaya bakanların bu standartı görmesi sayesinde pratikte de standart sağlanmış olur, ayrıca kolayca refere edebileceğimiz bir sayfaya kavuşmuş oluruz. Saygılarımla--Merube 89msj 22:16, 30 Haziran 2011 (UTC)

Futbol maçı şablonları[kaynağı değiştir]

Şablon:Penaltı gibi futbol maçı maddelerinde kullanılan şablonların bazılarını düzenlendim. (Kategori ekleme, şablon vb.) Ancak bazılarını Türkçeye çevirisi pek kolay değil. Bazı öneriler yazdım ancak bu kez de şablon adı uzun oluyor. Belki de aynen ingilizce adını da kullanabiliriz. Aşağıya öneriler yazılırsa herkesin kabul edebileceği isimler bulabiliriz. Tam liste aşağıdadır:

Gol {{gol}}
Şablon:Try {{try}} →
{{yel}} → sarı kart →
Şablon:Sin bin {{sin bin}} →
Şablon:Blood bin {{blood bin}} →
2dk cezası {{2min}}
Yellow cardYellow cardRed card {{sent off}} → kırmızı kart →
Yellow cardRed card   {{sent off}}
Red card {{sent off}}
. dakikada oyuna girdi {{subon}} →
{{{1}}}. dakikada oyundan çıktı {{suboff}} →
Attı {{penaltı}}
Atamadı {{penmiss}} → kaçan penaltı →
{{altın gol}}
in the . minute {{gümüş gol}}

--Szoszvmesaj 17:46, 1 Temmuz 2011 (UTC)

  • Eline sağlık öncelikle. Şu 2. sıradaki try şablonu futbolla alakalı bir şey değil sanırım, ragbiyle alakalı. Onu çıkarabiliriz buradan. Sin bin, blood bin ve 2min şablonları da burada olmamalı, futbolla alakası yok bunların. Penaltı şablonuyla gol şablonunun bir farkı var mı? Yoksa tekini kullansak nasıl olur? subon için oyuncu değişikliği-giren; diğeri için ise çıkan gibi bir adlandırma yapabiliriz sanki?--Rapsar 08:59, 2 Temmuz 2011 (UTC)
  • Teşekkürler. Gol ve penaltı şablonları ayrı olsun, birçok vikide böyle, biz de çoğunluğa uyalım. Oyuncu değişikliği şablonları adlandırmasını dediğin gibi yapalım.--Szoszvmesaj 09:25, 3 Temmuz 2011 (UTC)

VP:Spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

VikiProje:Spor'un iş birliği projesi için şöyle bir çalışma yürüttüm. Yaptığım çalışmayı VP:Spor iş birliği projesinde kullanayım mı? Ayrıca, her iş birliğinin 2 hafta sürmesini öneriyorum. -- Supermæn mesaj · katkılar 18:45, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Öncelikle eline sağlık. 2 haftalık olması başta iyi gibi gözükse de katılım azlığı sebebiyle birkaç haftadan sonra işlemez diye düşünüyorum. Yine de deneyelim, iki haftalık yapalım :) Puanlamayı ise çok gerekli bulmuyorum. Sonuçta amaç burayı geliştirmek. Olsa da olur olmasa da olur. Sana iş yükü çıkmasını istemem açıkçası...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:48, 26 Ağustos 2011 (UTC)
Puanlama sisteminin fazla iş yükü çıkartmayacağını düşünüyorum. Katılım azlığı da şu şablon ile çözülebilir. Ayrıca bana göre 1 aylık süre çok uzun. -- Supermæn mesaj · katkılar 18:54, 26 Ağustos 2011 (UTC)
Aslında düşündüm de, bence de puanlama sistemi olmasa da olur. Ancak katkı yapan kullanıcılara bir ödül veya hediye verilmesi katılımı arttıracaktır. -- Supermæn mesaj · katkılar 06:09, 27 Ağustos 2011 (UTC)
Bu daha iyi olur. Bu arada iş birliği için hazırlanan davetiye şablonu şudur. Projenin konusuna göre resim değiştirilebilir, daha iyi olur hatta :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:29, 27 Ağustos 2011 (UTC)
Bence de. Bu arada tasarıma dair hiç görüş yok. 1 Eylül'de yeni iş birliği başlayacak. -- Supermæn mesaj · katkılar 06:16, 28 Ağustos 2011 (UTC)
  • Puanlama gerçekten gerekli mi? Açıkcası puanlamanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Hepimizin buradaki ortak amacı Türkçe Vikipedi'yi geliştirmek. Türkçe içeriklere bir nebze olsun katkı sağlamak. "Rekabet" düzlemine sokmanın gerekliliği yoktur, bence. Puanlama olmadan, normal bir işbirliği projesi olsa daha iyi.--MSileti 18:07, 28 Ağustos 2011 (UTC)
Puanlama sistemini, Vikipedi:İş birliği projesini örnek aldığım için koymuştum, ancak çıkardım, çünkü bence de puanlamaya gerek yok. -- Supermæn mesaj · katkılar 19:01, 28 Ağustos 2011 (UTC)