Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye Mühendislik Yarışması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --M.M.ileti 20:37, 10 Mart 2012 (UTC)

Türkiye Mühendislik Yarışması[kaynağı değiştir]

Kayda değerliği tartışmalı...--вяí¢αи76ileti 11:47, 27 Kasım 2011 (UTC)

Sayfayı oluşturan biri olarak şunu eklemek isterim, Türkiye Mühendislik Yarışmaları , European BEST Engineering Competition'a bağlı Avrupada ki 13 ayaktan birini oluşturmaktadır. Bu yıl üçüncüsü düzenlenmekte ve gitgide popülerliği ve bilinirliği artmaktadır. Türkiye'de Mühendislik adına kafalarda oluşan yanlış olguları silmek , Mühendisliğin asıl amacını gösterebilmek , Ülkenin yetenekli mühendislerini Avrupa'ya gönderebilmek adına düzenlenen bu yarışmalar zinciri Aslında tipi açısında Türkiye'nin tek örneğidir. Yazımda da Sponsorluktan ziyade tamamen yarışmanın genel hatlarından bahsetmeye çalıştım. Wikipedia'da bulunan European BEST Engineering Competition 'ın Türkiye ayağını Gösterebilmek adına Wikipedi'de oluşturdum bu sayfayı. Ses, Dans, Spor, ve daha bir çok alanda nasıl bir yarışma yapılıp kayda değer bir şekilde wikipedi'ye koyulabiliyorsa, Mühendislik,Bilim ve Teknik alanında da yapılan bu yarışmanın wikipedi'de bulunmasınında kayda değerlik açısından bir sorun çıkarmayacağını düşündüm.Birkanil

Yorum Yorum Uluslararası bir yarışma olduğu ve Tübitak sponsorluğunda yapıldığı için kaydadeğer olduğunu düşünüyorum. 2011 finalleri ülkemizde en köklü üniversitelerden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilmiş. Bence üniversitelerin ev sahipliği yaptığı, geniş bir coğrafyaya yayılmış organizasyonlar kayda değer sayılabilir. -- Anerka 15:16, 29 Kasım 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kullanıcı:Birkanil ve Kullanıcı:Anerka'ya katılıyorum. Uluslararası organizasyonun destekçilerine baktıktan sonra, ulusal olarak Türkiye'nin önemli akademik kurumlarının katıldığı bu yarışmanın maddesinin kayda değer olduğu barizdir. Maddenin düzenlenmesi gerekiyor, o ayrı. --Mskyrider ileti 18:34, 2 Aralık 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin 249 sonuç var. Vikipedi, kendi sitesi, forumlar vs çıkınca çok düşük bir sayı elde ediyoruz.--Rapsar da ne ki? 19:00, 2 Aralık 2011 (UTC)
Yorum Yorum Bir de şöyle bakalım, yarışma özelden genele giden şekilde düzenleniyor, önce üniversiteler kendi içinde birer birinci seçiyor, daha sonra ülkede bir birinci seçiliyor, en son olarak da Avrupa çapında bir birinci seçiliyor. Düzenleyen grup hakkındaki arama sonuçları bu şekilde, Türkiye yarışmasından bir sonraki aşama olan Avrupa çapındaki yarışmanın arama sonuçları ise şöyle, örneğin bir spor müsabakasında, F1 gibi, ayaklardan biri çok ilgi görmez, hakkında haber yapılmazsa, kayda değerliği azalır mı? Yoksa esas yarışın sonuçlarına doğrudan etki eden bir parça olduğu için yinede kayda değer midir? Ben ikinci seçeneğin doğru olduğunu düşünüyorum. -- Anerka 19:21, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Anerka'ya katılarak. --Superyetkinileti 18:59, 27 Aralık 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir.--Reality 01:08, 31 Aralık 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın düşüncemin yönünü belirtmeme karşın oy kullanmamışım. Nedenlerim yukarıda yazılıdır. --anerka'ya söyleyin 23:16, 6 Ocak 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Anerka haklı gibi. GökçeYörük 23:25, 6 Ocak 2012 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.