İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Stalin'i Anlamak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Kemal Okuyan ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 11:34, 28 Nisan 2017 (UTC)

Stalin'i Anlamak[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD değil. Nushirevan11 ☾★ 23:15, 18 Mart 2017 (UTC)

  • Hızlı silinsin hiçbir kayda değerlik ölçütünü karşılamıyor, tartışmaya bile gerek yok. --Tuğkan (mesaj) 09:06, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Katılıyorum...--Muratero 15:27, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Silisin - kayda değerliğini ispatlayacak bir referans bulamadım. Güncelleme olursa revize hakkımı mahfuz tutuyorum. --Maurice Flesier message 20:09, 19 Mart 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yazar da konu da kayda değer. Maddenin üzerinde biraz değişiklik yapılması iyi olabilir.эртлй ილეტი იაზ 08:24, 20 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kitabın ansiklopedik açıdan kayda değer olduğunu göremediğim gibi yazılan madde de ansiklopedik değil. Kavas (mesaj) 14:01, 20 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Öncelikle kitabın yazarı kayda değerdir. Yazdığı kitap birden çok baskı yapmış, hala yeniden basılmaktadır. Kitap, yukarıdaki linklerden görebildiğim kadarıyla bazı akademik makalelerde atıfta bulunulan bir eserdir. Eğer maddenin silinmesinde aciliyet taşıyan bir durum yoksa izin verirseniz bazı güncellemeler yapayım, çalışma sonrasında yeniden değerlendirilir. Eğer bir itiraz yoksa çalışma şablonu koyuyorum.эртлй ილეტი იაზ 05:18, 21 Mart 2017 (UTC)
Yorum Yorum Bahsedilen çalışma tamamlanmıştır. Yeniden değerlendirip görüşlerinizi belirtebilirsiniz. эртлй ილეტი იაზ 06:06, 23 Mart 2017 (UTC)
Kanaatimce, kitabın satış rakamı, edebiyat çevreleride yansılamaları, medyada yansımaları, akademik makalelerde atıfta bulunulmuş olması vs. gibi çeşitli bilgilerin bazılarına maddede yer verilirse kayda değerlik ölçütünü karşıladığı gösterilmiş olur. Kavas (mesaj) 09:55, 23 Mart 2017 (UTC)
Sanırım Kavas ve Ahmet Turhan katkılarının ardından maddenin kayda değerlik ölçütlerini yerine getirdiği görülüyor. Eğer aksi görüş yoksa Silinmeye aday şablonunun kaldırılmasını isteyeceğim. İyi çalışmalar...эртлй ილეტი იაზ 08:16, 24 Mart 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Halen kayda değerligini ispat edecek tek bir kaynak bulunmuyor. Şablon, verilecek bir karar sonrası bir hizmetli tarafından kaldırılıyor bu arada. --Maurice Flesier message 12:01, 24 Mart 2017 (UTC)
Eklenen dış bağlantıları açarak bakma fırsatınız oldu mu? Kanımca bunlar yeterli. Olmasını düşündüğünüz türde bir kriter varsa paylaşırsanız sevinirim.эртлй ილეტი იაზ 14:33, 24 Mart 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini sağlayacak veri yok.--Nushirevan11 ☾★ 20:58, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Bağımsız kaynaklara konu olmak, kaynakta isminin geçmesi demek değildir. Maddede verilen üç dış bağlantıda da isminin geçmesi ötesinde bir durum söz konusu değil; mesela soL gazetesi kaynağında geçmesinin nedeni kitaptan bir alıntı alınmış olması; ancak benim kayda değerlik ispatı için bekleyeceğim kitabın içeriği, önemi vs. hakkında en az bir paragraftır; mevcut kaynaklarla belirtebileceğimiz bunun Stalin hakkında Kemal Okuyan'ın yazdığı bir kitap olduğu sadece. Alıntı olması kitap hakkında herhangi bir bilgi ortaya koymadığı gibi kayda değerlik için de yeterli değildir. Bu kaynakta "TKP’nin ideologlarından Kemal Okuyan, “Türkiye Solu’nun Yurtseverlikle İmtihanı” üzerine bir kitap bile yayınladı. Aslında ben kitabın isminin “Atatürk’ü Anlamak” olmasını beklerdim, ne de olsa kendisi “Stalin’i Anlamak” kitabının da yazarıdır!" diye bahsi geçmiş sadece kitabın, bu da KD'lik açısından herhangi bir bulgu ortaya koymuyor. Burada da sadece atıf var; ancak kitaba ilişkin herhangi derinlikli bir bahis söz konusu değil. Atıflar kullanılarak ansiklopedi maddesi yazılmaz. Kitaba yönelik akademik olarak bir kritik, olumlama veya kitaptan "laf arasında" bahsetme haricinde herhangi bir derinlikli anlatım varsa maddede söylendiği gibi bu lütfen ortaya konsun. Yaptığım aramalarda soL gazetesinde birkaç kez daha isminin geçtiğini gördüm; ancak bunlar da isim geçmesinden ileri gidemiyor. Kitapyurdu kaynağının bağımsız olmadığını söylememe gerek yok herhalde. Emeği geçenlere teşekkürler; ancak kaynaklar görebildiklerimle sınırlıysa özetlenip Kemal Okuyan maddesine aktarılsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14:06, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bir üstteki yorum gayet mantıklı ve yönergelerimize uygun. Katılıyorum.--RapsarEfendim? 01:21, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın İki üstteki yorum ikna edici. Yesevi (mesaj) 06:04, 10 Nisan 2017 (UTC)

@Tuğkan, @Muratero, @Maurice Flesier, @Ertly, @Kavas, @Nushirevan11: Seksen'in yorumu tartışmaya yeni bir boyut katmış gibi görünüyor. Önce yorum yapanlar olarak görmemiş olabilirsiniz diye pingliyorum. Ne düşünüyorsunuz?--Vito Genovese 22:53, 13 Nisan 2017 (UTC)

Uygundur...эртлй ილეტი იაზ 20:12, 15 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.