Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sosyalist İktidar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:39, 1 Kasım 2016 (UTC)

Sosyalist İktidar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bekletmeli sil eklenmiş 1979 yılından itibaren kesintilere uğrasa da bir şekilde çıkarılan bir dergi. Kaynaklandırılmamış. Konuya ilgili bir arkadaş belki bu sayede kaynaklandırabilir. Benim önerim diğerlerinde olduğu gibi TKP sayfasına aktarılması. Hali hazırda TKP maddesinde Partinin yayın organları alt başlığı bulunmakta ve oradan bağlantı verilmekte sayfaya. Pragdonmesaj 23:13, 24 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin BS olarak etiketlenen maddelerden bu etiketin ancak yeterli duzeyde guvenilir kaynak eklenmek suretiyle cikartilabilecegi de artik herkes tarafindan ogrenilsin. --E4024 (mesaj) 23:23, 24 Eylül 2016
Cevap Cevap Bildiğiniz yanıldığınıza yetmiyor malesef. Buyurunuz. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 23:23, 24 Eylül 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Dergi 1979 yılından beri çıkıyor. Türkiye Komünist Partisi (TKP) ise 2001 yılında kurulan bir parti. 1992'de Sosyalist Türkiye Partisi (STP) de mevcut. Dergi çevresinde toplanan grup, tüm bu partileşme sürecinden daha eski bir duruma tekabül ediyor. Yani burada asıl olan dergi. Biz 2001 yılında kurulan TKP'yi, haliyle STP içerisinde incelemiyoruz. Bu dergiyi de bunların arasında inceleyemeyiz. Gençlik örgütleri, gazeteler, dergiler, vb. ayrı bağımsız maddelerdir. Tıpkı L'Humanité - Fransız Komünist Partisi, Komsomol - Sovyetler Birliği Komünist Partisi, Hitler Gençliği - Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi veya Serxwebûn - PKK gibi. Fakat bununla birlikte madde daha fazla geliştirilebilir ve daha fazla kaynak eklenebilir, bu ayrı bir konu, fakat üst yapıyla birleştirme durumlarını bu gibi maddelerde uygulamıyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:12, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Kullanıcı:Ahmet Turhan, daha önce bir çok kez demiş olma(mız)ma rağmen aynı şekilde "kalsın" diye gerekçeler sunuyorsun. Maddenin ne olduğu önemli değil, önemli olan kayda değerliği ispat edilmesi. "Dergi 1979 yılından beri çıkıyor"muş, bizi ilgilendirmiyor. İsterse 666 yılından beri çıksın. L'Humanité falan filan da ilgilendirmiyor. Bu komünist/sosyalist maddelerde de aynı şekilde davranmak, tutarlı olmak lazım. O zaman tarafsız bir Viki yakalarız.--RapsarEfendim? 09:36, 25 Eylül 2016 (UTC)
Cevap Cevap SAS'a adaylık olarak sunulan gerekçe maddenin aktarılması. Bende buna dair bir şeyler söyledim. KD olsaydı, bunu tartışırdık. Söz konusu öneride maddenin kaynaklandırılıp başka maddeye aktarılmasından söz ediliyor. Bu nedenle görüşüm aktarılmasın, hızlı kalsın. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:20, 25 Eylül 2016 (UTC)
Farkında mısın bilmiyorum ama aktarılsın demek, zaten "kayda değer değildir ve daha kapsayıcı bir maddede değerlendirilmelidir" demektir. O maddeye aktarmanın hatalı olduğunu düşünebilirsin, o zaman başka bir öneri sunabilir yahut aktarılamayacak bir madde ise silinsin diyebilirsin. Kalsın demek, "kayda değerdir ve kalmalıdır" anlamındadır.--RapsarEfendim? 10:25, 25 Eylül 2016 (UTC)
Maddede KD etiketi bile yok, burada aktarılma önerisi altyapının üstyapıya devri amacı taşıyor. @Pragdon'in SAS önerisini ben böyle okudum. Ayrıca, yine buna benzeyen ve aynı üstyapılarla ilişkili bir maddenin şu SAS adaylığında aktarılması yönünde görüş beyan etmiştim. Orada konu ve adaylık gerekçesi KD idi ve izlenimime göre bu maddedeki gibi bir durum söz konusu değildi. Ama burada SAS adaylığı farklı, geçmişi olan eski bir "altyapı". Konu direkt olarak bir alt yapının üst yapı maddesine aktarılması olduğu için bu görüşü beyan ettim. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:30, 25 Eylül 2016 (UTC)
KD etiketi olmaması ne kayda değer olduğunu ne de silinmeye aday gösterilemeyeceğini gösterir. Kayda değerlik etiketi, kayda değer "olmayabileceği" anlamına gelir ve bir nevi kullanıcıların dikkatini çekmek için kullanılır. Ben genelde kayda değer olma ihtimali gördüklerime bunu koyar ve bir süre beklerim. Kayda değer olmadığından büyük oranda emin olduklarımı ise direkt silinmeye aday gösteririm -ki Cerh ve Ta'dil örneğindeki gibi hepsi doğru değildir. Burada tartışmamız gereken husus maddenin kayda değer olup olmadığı. Kayda değer ise kalsın denir, "aktarılmasını doğru bulmuyorum o hâlde kalsın" demek zaten bir bakıma "madde kayda değerdir o hâlde kalsın" demektir. Burada yapılan tartışma "madde kalsın mı silinsin mi yoksa aktarılsın mı?" tartışmasıdır, "aktarılsın mı aktarılmasın mı?" tartışması değil.--RapsarEfendim? 10:42, 25 Eylül 2016 (UTC)
İyide SAS adaylığı sadece KD için yapılmıyor ki, bu KD konusuna dair görüş belirttiğimi neden söylediniz ki onu anlamadım. Sayfa doğrulanamazdır, özgün araştırmadır ya da ansiklopedik değildir ve SAS adaylığına önerilebilir. Ben yukarıda maddenin aktarılması için bir sebep olmadığını ifade ettim. KD konusu ayrıca gelirse, maddenin KD olduğunu hep birlikte kaynaklarla ispata çalışırız o ayrı. Ben aktarılması önerisine görüşümü belirttim sadece, çünkü adaylık önerisi bu yönde. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:49, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde buraya kayda değerliği tartisilamayacak kadar "yok" oldugu icin silinmesi amaciyla sunuldugu BS'den getirilmistir ve yukarida bu durum gayet net gorulmektedir. Burasi "SAS". Gerisi kullanicilarin zamanini calan fuzuli konusma. --E4024 (mesaj) 15:04, 25 Eylül 2016 (UTC)
Demek ki birinin sil demesiyle silinemeyecek kadar farklı görüşler varmış.Pragdonmesaj 15:15, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Notlar:
  1. Bizler hakim ya da hakem degiliz, yekten tarafsiz olmamiz beklenemez. Tarafsizlik ilkesini zedelemeden Vikipediye katkilarda bulunmak icin "nesnel" davranmak yeter. (Zordur ama olanaksiz degildir.) VP maddeleri boyle boyle karsilikli nesnel katkilarla bir sekilde "tarafsizligi" bulur, er ya da gec.
  2. BS etiketli maddelerin SAS'a tasinabilmesi ile ilgili sayfayi atlamisim. Katkimin o bolumu goz onune alinmasin lutfen. --E4024 (mesaj) 09:55, 25 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.