Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kuzey Suriye Federasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:00, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Kuzey Suriye Federasyonu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Suriye Kürdistanı bölgesinde ilan edilen de facto statüsündeki bir madde. Tek başına kayda değerliği şüpheli. Suriye Kürdistanı maddesinde alt başlık olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Maurice Flesier msj 13:23, 8 Nisan 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın ve Silinsin Silinsin -Nominator. Maurice Flesier msj 13:25, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Suriye Kürdistanı maddesinde "Suriye'nin kuzeydoğu kesiminde, Kürt nüfusun çoğunlukta yaşadığı bölge. Orta Doğu coğrafyasında Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgenin, Suriye sınırları içinde kalan kesimini tanımlar. deniyor. Yani coğrafi bir bölge tasvir edilmekte. Burada ise bu bölge üzerindeki politik bir yapılanma konu alınmakta. Donetsk Oblastı, Donetsk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti veya Lugansk Halk Cumhuriyeti Luhansk arasındaki ilişkiye benzemekte. Veya daha anlaşılır tabirle Anadolu - Türkiye Cumhuriyeti gibi bir bütünleşme söz konusu. Suriye Kürdistanı maddesi, coğrafyayı betimlemesi bakımından bir bölgeyi betimlemeli, Kuzey Suriye Federasyonu'nu ise ilan olunduğu tarih baz alınarak bir yönetim modeline uygun şekilde yazılmalı ve siyasi gelişmeler aktarılmalı. Bunlarla birlikte aday gösterenin gerekçesine ve çekincesine kısmen katılıyorum çünkü tüm bu bilgilerin iç içe geçmesi söz konusu olduğundan bu bilgilerin sağlıklı bir şekilde ayrıştırılması gerek. Unutulmamalı, birisi bir bölge adı, diğeri bu bölge üzerinde ilan edilen bir rejimin adı, ikisinin bilgileri farkı maddelerde doğruca ortaya konulursa bence ayrı kalması daha uygun.
Ayrıca maddenin İngilizce sayfasında da aynı birleştirilme önerisi sunulmuş, oradaki kararı da merak ediyorum doğrusu, mesajı yazdığım şu an itibariyle taşınmaya 3 destek ve 2 karşıt görüş mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:24, 8 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Biri coğrafi diğeri politik bir yapılanma diyorsunuz ama bu değişiklik [1] ile giriş kısmına "ya da Kuzey Suriye Federasyonu" bilgisini ekliyorsunuz. Açıkçası bu bana bundan önceki birçok tutarsızlık örneğini hatırlattı. Ayrıca artık şu ingilizce veya diğer Viki dilleri konusunun bir açıklığa kavuşması lazım. İngilizce Vikipedi ya da oradaki oylamalar, görüşler Türkçe Vikipedi'yi alakadar etmez. Emin olun orada bir oylama veya tartışma da bir de şu Türkçe Vikipedi'ye bakalım diye birşey söz konusu değil. Türkçe dışındaki diller sadece açılan maddeler için inteveri bağlantısı verilmesi yada çeviri durumlarında referans alınmalı. Maurice Flesier msj 15:20, 8 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Bir kullanıcının yaptığı katkıyı şu şekilde geri almam nedeniyle, söz konusu kullanıcının içeriği düzenlemesi için o bilgi eklenmişti. Nitekim değişiklik açıklamasında mevcut. Dolayısıyla ben değil, başka bir kulanıcı söz konusu bilgileri eklemişti. Söz konusu katkı kullanıcı herhangi bir katkı sağlamadı, yani dilerseniz düzenleyebilirsiniz.
İngilizce Vikipedi'deki oy konusunda da; orada yazılanlar ve gerekçeler, burayı okuyan kullanıcılara fikir edinebilme açısından destek/yardımcı olabilir amacıyla söyledim. Ki zaten yalnızca merak ediyorum dedim :) "Orada ne olursa burada da aynısı olsun" amacıyla değil elbette. Yazı dursun, ilgili kullanıcılar o tartışmayı da okur amacıyla. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:38, 8 Nisan 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.