Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Oyuncu bilgi kutusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:50, 30 Aralık 2016 (UTC)

Şablon:Oyuncu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sarı renk vermek dışında Şablon:Kişi bilgi kutusundaki parametrelerden farklı bir şey sunmuyor. Daha önce iki bilgi kutusu (1, 2) aynı gerekçeyle silinmişti. Bu bilgi kutusu için de benzer bir uygulama yapılabilir.--B.S.R.F. 💬 17:46, 4 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Oyuncu bilgi kutusundaki etkinyılları, etkiledikleri, etkilendikleri, cannesfilmfestivali, berlinfilmfestivali, venedikfilmfestivali, baftaödülleri, cesaraward, akademiödülleri, altınküreödülleri, emmyödülleri, sagödülleri, tonyödülleri, afifetiyatroödülleri, altınportakalödülleri, sinemayazarlarıderneğiödüllerİ, yeşilçamödülleri parametreleri kişi bilgi kutusunda yok. --Neolegen (mesaj) 18:02, 4 Aralık 2016 (UTC)
Saydığınız ilk üç parametre kişi bilgi kutusunda mevcut, diğer ödül parametrelerindeki bilgiler de kişi bilgi kutusunda mevcut olan ödülleri parametresi altında toplanabilir. Zaten dünyada oyunculara dağıtılan ödüller 15 tane ile sınırlı değil. Her ödül için ayrı parametre yapılması doğru olmamış.--B.S.R.F. 💬 18:27, 4 Aralık 2016 (UTC)
Oyuncular aynı ödülden birden fazla alabiliyor. Bilgi kutusunda aldıkları önemli ödülleri alt alta görmek iyi oluyor. Buna uygun bir düzenleme yapılabilir. Ayrıca kişi bilgi kutusunda müzikal kariyeri kısmı çıkıyor. Bunun gibi oyunculuk kariyeri kısmı da eklenebilir. Hem müzisyenlik hem oyunculuk yapan pek çok kişi var. --Neolegen (mesaj) 18:54, 4 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Sadrettin 18:48, 4 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe de hemen altında dönen tartışma da gayet mantıklı, akıllıca hareketler olarak gözüktü. Kesinlikle katılıyorum.--RapsarEfendim? 20:08, 4 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sadece sarı renk değil tabi birden fazla çalışma alanı için (dizi oyuncusu, sinema oyuncusu, tiyatrocu ve kamera arkası çalışanı) renk faktörü var. :) Tabi bu renk kısmı çok gerekli mi emin olamadım ama görsellik açısından hoş olabiliyor. Sade düz bir beyazdansa renklilik iyidir. Benzer renklendirmeyi kişi şablonuna eklemeye kalksak arkası gelmez. Ben her sektörden en az bir bilgi kutusunun kalmasından yanayım. Zira içerik "benzer" olsa da tüm vikipediye yayıldığında ortaya çok tekdüze indirgenmiş bir şablon çıkacak. Oyuncu bilgi kutusunun eksikleri fazla, misal özellikle bir yönetmen için ilk filmi, son filmi gibi parametreler olması gerekir kesinlikle. Bir yönetmen için önemli noktalardır bu ilk ve son eserleri. Bir oyuncu için de rol aldığı en önemli yapım (dizi veya tiyatro) şu an veya en son çalıştığı dizi veya tiyatro topluluğu buna eklenebilir. Yine kamera arkası çalışanlar için de benzer parametreler önemli çünkü sektörleri bunlar üzerine kurulu. Yukarıda verilen gazeteci ve sunucu örneklerinde görsellik de sorgulanmıştı. Görsel açıdan farkları olmadığı için de oylama yapıldı. --Pragdonmesaj 23:30, 4 Aralık 2016 (UTC)
Yalnızca renk veriyor diye kalmasını istemeniz ne kadar doğru emin değilim. "Her sektörden en az bir bilgi kutusu" isteğiniz de eğer eğer o şablonlar farklı parametreler sunamayacaksa doğru değil. Zira çift maddeleri birleştirdiğimiz gibi çift şablonları da birleştirmeliyiz. İlk film, son film gibi önerdiğiniz parametreler kabul görürse pekala kişi bilgi kutusuna da eklenebilir. Rol aldığı en önemli yapım için de (kime göre en önemli orası tartışmalı) eserleri veya tanınma nedeni parametreleri kullanılabilir.--B.S.R.F. 💬 04:59, 5 Aralık 2016 (UTC)
Görsellik önemlidir. Bu bilgi kutusunun varlığı vikipediye herhangi bir "yük" teşkil etmiyor. Maddeler, bilgi veren başlıklar olduğu için çift ise elbet birleştirilmeli aynı maddeden birden fazla olması okuyucu için de yorucu ve kafa karıştırıcı bir hal alır. Bilgi kutuları ise maddelerdeki bilgiyi vermek için kullanılan bir araçtır. Bu sebeple ikisinin karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Kaldı ki bilgi kutularındaki tüm parametreleri zaten maddenin içeriğine yazıyoruz o zaman tüm bilgi kutularını kaldıralım ne gerek var? Özet için olmalı diyorsak onu da giriş paragrafında yapıyoruz zaten. Bu konuda sanırım fikrim değişmeyecek. Dediğim gibi bir şablonun varlığı ne çift maddelerdeki gibi kafa karışıklığı yaratıyor ne de verisel olarak vikipediye ekstra bir yük bindiriyor.--Pragdonmesaj 05:58, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Mevcut parametlereler yetersiz olabilir, ancak bu durum silinmesini gerektirmiyor. Örneğin Fransızce bilgi kutusunda sahne adı parametresi var. Pekala bunu da ekleyebiliriz. O zaman Kişi bilgi kutusundan daha farklı olur.– Amillians (mesaj) 05.20, 5 Aralık 2016
Kişi bilgi kutusundaki diğer adları parametresi o görevi görüyor zaten. Şu hâliyle iki bilgi kutusu arasında fark yok.--B.S.R.F. 💬 04:59, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --II. Niveles 06:11, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ÖterbülbülBuyrun? 08:05, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum bilgi kutularının toptan emek kaybı olduğunu düşünen biri olarak bir sorum var: bu şablonun Kategori:Kişi bilgi kutusu şablonları'ndaki diğerlerinden farkı nedir? tamamı 'kişi bilgi kutusu' olarak tek bir şablonda toplanamaz mı? --kibele 08:23, 5 Aralık 2016 (UTC)
tamamı için sordum ama özel örnekler de vereyim: Şablon:Hakem bilgi kutusu, Şablon:Casus bilgi kutusu, Şablon:İnternet ünlüsü bilgi kutusu, Şablon:Komedyen bilgi kutusu, Şablon:Korsan bilgi kutusu, Şablon:Manken bilgi kutusu, Şablon:Müslüman bilgin bilgi kutusu (dinine, etniğine göre ayırmanın sonu var mı?) Şablon:Porno yıldızı bilgi kutusu (oynadığı filmin niteliğine göre ayırmanın sonu var mı?), Şablon:Terörizmle Savaş tutuklusu bilgi kutusu.. hele bu sonuncuya bayıldım.. daha ne kadar özelleştirilebilir acaba.. --kibele 08:33, 5 Aralık 2016 (UTC)
O zaman dans. Renk.--RapsarEfendim? 08:29, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Renk farklılığı, olacaksa Vikipedi ziyaretçileri için olacak bir şey ve bu haliyle Vikipedi ziyaretçilerine bir şey ifade etmiyor zannedersem (açıklama yok bir yerde). İki sütunlu bilgi kutuları için şöyle bir şey öneriyorum. {{Kişi bilgi kutusu}}nda resim ve yaygın parametreler olsun. {{Kişi bilgi kutusu}}nda modül parametreleri ile diğer bilgi kutularına bağlansın. Bu diğer, daha özel, kişi bilgi kutularında, yaygın parametreler ve resim kısmı olmasın ve embed/child özelliği olsun. Renk için olan parametreler de olabilir. Kişi bilgi kutusu, eğer parametre verilmezse, Vikiveri'den veriyi (varsa) çekebilecek şekilde ayarlanabilir.
  • Uzun süre önce yaşamış kişilerin mezarlarının imgeleri, ana görüntü olarak bir çok Vikipedi'de kabul edilirliği olduğundan Vikiveri'de de yer alabiliyor; burada pek istemiyoruz sanırım. Vikiveriden çekilmemesi için özel bir parametre ayarlanabilir. --Deniz (mesaj) 11:25, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Güncelleme: Parametreler arasında standartlaştırma gerçekleştirilirse, HastaLaVista2'nin yaptığı gibi bir şablonu, yukarıda yazdıklarımın yerine öneriyorum. Vikiveri'den veri çekme özelliği de o tek bilgi kutusu şablonuna eklenebilir, ya da farkı sadece Vikiveri'den veri çekmek olan ikinci bir şablon olur. --Deniz (mesaj) 16:28, 15 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum: Ben de aynı fikirdeyim. Maddeler arasında çok daha uyumlu bir görüntü sağlandığı gibi, hem sektörle ilgili gerekli parametreler hem de kişi bilgi kutusundaki fazladan parametreler kullanılabiliyor. --Neolegen (mesaj) 11:43, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kibele'nin bahsettiği gibi bir düzenleme yapılacaksa (tüm benzer bilgi kutularını Kişi bilgi kutusu altında birleştirip modül aracılığı ile kullanma) buna evet diyebilirim ancak tamamen silinmesine karşıyım. --Pragdonmesaj 15:43, 5 Aralık 2016 (UTC)
Tüm kişi bilgi kutuları birleştirilemez efendim, futbolcu gibi kutular kendine has özelliklere sahip.--RapsarEfendim? 16:35, 5 Aralık 2016 (UTC)
@Rapsar Tüm derken yanlış anlaşıldı sanırım. Tümden kastım benzer özellikte olanlar. Yukarıda kibele bir kısmını saymış misal.--Pragdonmesaj 17:29, 5 Aralık 2016 (UTC)
Şimdilik sadece oyuncu bilgi kutusu için bile yapılacaksa olur bence. --Neolegen (mesaj) 20:59, 5 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıdaki bütün mesajların sonucunda herkesin farklı bir kararda olduğu ve kolay kolay da kararlarının değişmeyeceği aşikar. Uzun zamandır bu kadar çok kişi bilgi kutusu olmasından ben de şikayetçiyim. İngilizce vikide her önüne gelen bir şablon açmış, ve Türkçe Viki'deki çoğu şablon da gördüğüm kadarıyla ya oradan direk çevriliyor ya da isminden esinlenerek yeni şablon yazılıyor. Sırf o şablon orada var diye burada da olmak zorunda değil. Ve eğer oyuncuları, futbolcuları; gazetecilerden ayıracaksak ayrı şablonların ne gereği var? Yapılacaksa bütün meslekler için yapılır (ki aşırı gereksiz bir şey) ya da tüm hepsi kişi bilgi kutusunda toplanır. Ben şöyle bir şey düşünüyorum. Tek bir kişi bilgi kutusu, ama tek bir "meslek" parametresi ile tamamen özelleştirilebilir bir şablon. Bu şablon ile önümüzdeki birkaç gün içerisinde uğraşacağım (Yukarıda bahsedildiğine göre bazı kişi bilgisi şablonların kendine has özellikleri var, bunları kaybetmeden yapabileceğime inanıyorum - CSS/HTML/JS/PHP gibi web tasarım dillerini bilmem bana Vikipedi dilini kısa sürede anlamamda çok yardımcı oldu). Eğer yazdığım şablon kabul görürse tek bir şablon kullanalım derim. Birkaç gün içerisinde ortaya bir şey koyacağıma emin olabilirsiniz. Şimdilik kendi çalışma sayfalarımdan bir tanesini şablon bir tanesini de görüntüleme olarak kullanacağım. Herkese iyi vikiler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:04, 8 Aralık 2016 (UTC)
    Bir de ön fikir oluşsun; "meslek" parametresini "{{#switch:}}" tag'ı ile kullanmayı planlıyorum. Böylelikle {{Bilgi kutusu}} şablonunu kullanarak şablondaki bütün biçim parametrelerine yani css kodlarını o parametreye göre özelleştirebilirim. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:13, 8 Aralık 2016 (UTC)
Güzel bir çalışma olacağa benziyor @HastaLaVi2. Merakla bekliyorum çalışmanı. Şimdiden eline sağlık. --Pragdonmesaj 20:19, 8 Aralık 2016 (UTC)
İlk örneklerim: 1, 2 ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:45, 8 Aralık 2016 (UTC)
Emekleriniz için teşekkürler, ayrıca şeklen de çok güzel olmuş, ama çok 'riskli'. Var olan farklı bilgi kutularını tek bilgi kutusu altında birleştirince (görünmemesine rağmen etki edecek parametreleri hesaba katmadan bile), aynı parametrenin birkaç yerde kullanımı durumu gibi sebepler yüzünden karışıklık oluşabilir. Ayrıca bu şablonun içinde birkaç kez kullanılmış olan {{Br separated entries}} şablonundan da kurtulabileceğimizi düşünüyorum, bazı sayfalarda şablon limitini aşma sorunları oluşuyor. Böyle bir birleştirmeden önce, var olan bilgi kutusu şablonlarını standartlaştırmak, aynı işe yarayan parametreleri aynı isim altında toparlamak faydalı olur. Bu şekilde oluşturulacak bilgi kutusu şablonu (üst çatısı) da daha basit ve temiz olur. Hatta Bilgi kutusu şablonunu bile kullanmaya gerek yok, direkt olarak Bilgi kutusu modülü çağrılabilir. --Deniz (mesaj) 12:35, 15 Aralık 2016 (UTC)
İngilizce parametrelere ne yapacağımıza da ayrıca karar vermek lazım. Bence, bir parametrenin öncesinde yer aldığı bilgi kutuları başka vikilerde de yer alıyorsa (oralardan aktarılmışsa), o parametrede iki seçenek ve sadece iki seçenek (standartlaştırmadan sonra) olsun, bir tanesi Türkçe, bir tanesi İngilizce (orijinali?). Eğer Türkiye'ye özgü bir parametre ise tek seçenek olsun. --Deniz (mesaj) 12:42, 15 Aralık 2016 (UTC)
Merhaba, Deniz. Ben şablonu yaparken olabildiğince sadeleştirmeye çalışıyorum, ama dediğiniz gibi bir sadeleştirme işlemi çok zor görünüyor. O kadar şablonun parametreleri nasıl yenilenir bilemiyorum doğrusu. Bu nedenle ben hiçbir parametreyi atlamadan devam ediyorum. Eğer bir tane bile atlarsam bilgi kutuları birleştirildiğinde eskiden kullanılan bazı bölümler yok olabilir. Şu an tek düşündüğüm birleştirme esnasında bir bot ile bütün şablonlara "tip" parametresi eklenmesi. Bu işlem yapılırsa ortada hiçbir sorun kalmıyor. Bir de dediğiniz gibi şablonu hafifletmeye çalışacağım. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:02, 15 Aralık 2016 (UTC)
@HastaLaVi2, sonuçta eğer karar hep o yönde çıkarsa, bu şablonları sileceğimiz için aslında o şablonların sadeleşmiş olduğunu varsaysak da olabilir belki. Silme zamanında, bir bot sırasıyla bilgi kutuları üzerinden gider ve gerekli dönüşümleri yapar (örneğin milliyeti->milliyet). Dolayısıyla standart dışılığı hesaba katmamıza gerek kalmaz. Bir de şu var, bilgi kutularında yer alan bilgilerin hepsi/çoğu metinde de olmalı, fakat biz birçok bilgiyi sadece bilgi kutularına yazmışız. Bunu halledebilirsek, bence bilgi kutularındaki bilgileri azaltmamız da uygun olur. Infobox3cols formatında olsa da futbolcu bilgi kutusundan örnek vereyim; bence bilgi kutusunda oynamış olduğu takımlar yer alabilir ama atılan gol sayılarının bilgi kutularında olmasını gereksiz buluyorum. Bilgi kutularında varlığı çok da gerekli olmayan bilgilerin elenmesi uzun bilgi kutularının bazı maddelerde yarattığı estetik bozukluğu hafifletebilir. Buradan uygun açıklamalı bir silme kararı çıkarsa, diğer bilgi kutularıyla ilgili VikiProje'lerde benzer bir tartışmayı başlatmak yerinde olur. --Deniz (mesaj) 16:23, 15 Aralık 2016 (UTC)
Bence çok güzel bir iş çıkarmışsınız; elinize sağlık. Yalnız bir sorum olacak: Bir kişi için birden fazla tip kullanma şansımız var mı? Olursa pekçok kişi için işe yarayabileceğini düşünüyorum. Yukarıda oyuncu-müzisyen örneği vermiştim. Şimdi aklıma geldi, mesela Ronald Reagan için hem oyuncu hem makam sahibi tiplerini kullanabilsek güzel olmaz mı? --Neolegen (mesaj) 16:34, 15 Aralık 2016 (UTC)
{{{tip|}}} yazılan yerlere {{{tip|{{{tip2|{{{tip3|}}}}}}}}} yazarak üç taneye çıkarabiliriz. O zaman switch'lerde biraz daha dikkatli olmak gerekecek, belki de sadece if'lerle hareket etmek gerekecek. Renk vs. olacaksa, orada da ilk tip'e göre karar verilir. --Deniz (mesaj) 16:41, 15 Aralık 2016 (UTC)
tip2, tip3 gibi parametreler eklenebilir. Başka yöntem de düşüneceğim ama bu konuyla ilgili. Deniz, eğer botlar ile dediğiniz konu halledilirse şablonu çok sade bir hale getiririm, sıkıntı değil. Ama İngilizce parametreleri eklemeye gerek yok. Ben bazı yerlere ekledim çünkü şu anki kişi kutularının bazıları İngilizce parametre kullanıyor hala. Ve tabi ki bu konu çok ayrı bir konu olduğu için yalnızca burada tartışılması doğru değil. Ama kanaatimce şimdilik bu bilgi kutusu SAS'ta beklesin. Ben de bu konuyu Köy Çeşmesine taşıyayım. Ne dersiniz? ~ HastaLaVi2 (mesaj)
Tabii ki, ben orada buradaki tartışmadan bahsetmiştim yeni bir başlık altında. Siz de yaptıklarınızı ve düşüncelerinizi aktarırsınız. Bir tane temiz şablon olduktan sonra ikinci bir şablon yapıp orada İngilizce parametreleri dahil edebiliriz. Siz bence her birinde tek argüman olan temiz bir şablona dönüştürün. Bu bazı switch'li kısımları da gereksiz hale getirecektir. Bence o etiket3'te yaptığınız gibi de yapmayın. Eskiden olduğundan daha homojen bir hale getirmemizde zarar yok ve bunlar müdahale etmemizi zorlaştırabilir diye düşünüyorum. 11. şablonu eklemek istediğimizde çok zorlanmayalım. --Deniz (mesaj) 17:02, 15 Aralık 2016 (UTC)
Öyleyse şablonu temize çekiyorum ve iki tipi aynı anda kullanma meselesini de halletmeye çalışacağım. Parametreleri şu anda bu kadar abartmaya gerek yok sanırım. Ben gereksiz gördüğüm parametreleri de sileceğim, tabi daha sonra isteklere göre belki yeniden eklenebilirler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 17:12, 15 Aralık 2016 (UTC)
Bir de tabi elenme konusunda, parametreleri de eleyebiliriz ama bence bu konunun ortak tartışılması gerekiyor. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:55, 15 Aralık 2016 (UTC)
Aklımda şöyle bir şey var, Neolegen. En başta genel bilgiler diye başlık olur ve altında her kişide kullanılan parametreler olur. Doğum tarihi, boy, kilo, ölüm tarihi, ikamet vs... Altına da tiplerine göre başlıklar açılır "Oyunculuk kariyeri", "müzisyenlik kariyeri" şekillerinde. Durumu bu hale çevirirsem birden fazla tip kullanılabilir. Ama şimdi ortada bir karar olmadığı için acele davranmak istemiyorum. Şablon kesin böyle toplanacaksa çalışmaya devam ederim ama dediğim gibi karar çıkmasını bekliyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 17:01, 15 Aralık 2016 (UTC)
Çok güzel olacak gibi duruyor, HastaLaVi2. Elinize sağlık. Umuyorum topluluğun kararı da bu yönde olur. --Neolegen (mesaj) 17:13, 15 Aralık 2016 (UTC)
Eğer veri_n yoksa, etiket_n'in ve sınıf_n'in var olup olmadığı fark etmiyor, di mi? Mesela sizin koda veri699 u eklemeden etiket699 u eklesek bu bilgi kutusunda bir değişikliğe yol açmaz, di mi?--Deniz (mesaj) 17:16, 15 Aralık 2016 (UTC)
Hayır açmıyor. Veri olmadan olmaz. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 17:19, 15 Aralık 2016 (UTC)
Eline sağlık @HastaLaVi2. Açıkcası benim hoşuma gitti. Gayet kullanışlı duruyor. Diğer kullanıcılar da görüşlerini bildirirse bir karara bağlanabilir. --Pragdonmesaj 17:21, 15 Aralık 2016 (UTC)
@HastaLaVi2. Tip parametresinin kaldırılması taraftarıyım. Ne işe yaramakta? Ve çalışma sayfanızda çeşitli renkler görüyorum manken/asker şablonlarında. Standartlaştırmaya gidiyorsak bu renkler de komple gitmeli. Bu şablonlar da bir müzisyeninki gibi olmalı. -MHIRM. 07:41, 16 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinmeli ve parametreleri bir modül hâlinde kişi bilgi kutusuna taşınmalı. Bir süredir hazırladığım müzisyen sayfalarında, müzisyen şablonunu değil kişi şablonunu kullanıyorum daha fazla bilgi verebilmek açısından. Oyuncular için de bu olabilir. Evlilikleri vs. bunları oyuncu bilgi kutusunda ekleyemiyoruz. -MHIRM. 07:41, 16 Aralık 2016 (UTC)
    MHIRM, söylediğinize tamamen katılıyorum, ama bir durum var ki yukarıda renkleri önemli bulan arkadaşlar var. Bu nedenle zaten "tip" parametresini oluşturdum. Dediğiniz gibi sadeleştirilirse iyi olur ama bence her iki şekilde de şablon silinmemeli, yönlendiirlmeli. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:41, 16 Aralık 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Hiçbir arkadaşın ilgileneceği yoktu, bu nedenle ben de (Kişi bilgi kutusuna zarar vermeden tabi ki) şablondaki parametreleri direk olarak Kişi bilgi kutusu'na taşıdım. Ayrıca {{Asker bilgi kutusu}}'ndakileri de taşıdım (Yine zarar vermeden). Eğer bir hizmetli arkadaş son olarak geçmiş birleştirme işlemlerini yaparsa ortada hiçbir sorun kalmayacak. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:29, 28 Aralık 2016 (UTC)
    Vikiçizer, Superyetkin ilgilenirseniz sevinirim. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:35, 28 Aralık 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın HastaLaVi2'ye katılarak. Tekrar eline sağlık bu arada --Pragdonmesaj 08:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.