Vikipedi:Kategori tartışmaları/Sektörlerine göre SSCB şirketleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 19:02, 17 Nisan 2017 (UTC)

Kategori:Sektörlerine göre SSCB şirketleri[kaynağı değiştir]

Gerekçe: Şirketleri, merkezlerinin günümüzde olduğu ülkelere göre ayırmaktayız. Merkezi, Moskova'da olup da 1991'den önce kurulan şirketler de "Rusya merkezli şirketler" kategorisine ekleniyor. Bu kapsamda SSCB gibi eski bir devlet için oluşturulan kategori işlevsiz ve anlamsız kalıyor. Silinmesi gerektiğini düşünüyorum. RapsarEfendim? 01:37, 12 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Alt kategorilerle beraber (hatta bir üst kategorisiyle beraber).--RapsarEfendim? 01:37, 12 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin 1991 öncesi kurulanlar da Rusya merkezlilere dahil olduğuna göre gerekçeye ve @Rapsar'ın oyunda belirttiği nota katılarak, alt kategorileriyle. Dr. Coalmesaj 01:38, 12 Şubat 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Merkezi, Moskova'da olup da 1991'den önce kurulan şirketler de "Rusya merkezli şirketler" kategorisine ekleniyor." sözünün kaynağı nedir? sscb'de kuruldularsa sscb'de kuruldular demektir. sscb'nin şimdi rusya içinde olmayan bölgelerinde kurulanları ne yapıyoruz? wikipedia'da mevcut, biz niye kaldırıyoruz? --kibele 09:36, 12 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence anlam karmaşası yaratmamak gerek. Sovyet tarihine yıllardır ilgi duyan ve araştıran biri olarak "Rusya merkezli" tanımı bu ifadeyi asla karşılamaz. Örneğin Kazakistan SSC'de kurulan bir şirket de Sovyet şirketidir, ama aynı zamanda günümüzdeki Kazakistan şirketlerini de tanımlar. Sovyet deneyimi zaten bu ayrımın oluşması için yeniden üretilmiş ve uygulamaya konmuş bir kavram, tarihi gerçeklerin Vikipedi'de olduğu gibi kalmasınının son derece gerekli olduğunu düşünüyorum. Her iki tanımlamaya (maddeye ait Sovyet ve sonrasını betimleyen tanımlama) ait kategoriler kesinlikle kalmalı, zira Category:Companies of the Soviet Union by industry kategorisinde bu tanımlamaya ait birçok şirket mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:20, 12 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılarak - Antmqr mesaj at 10:28, 17 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Ahmet Turhan ile aynı düşüncedeyim. --esc2003 (mesaj) 21:20, 12 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ahmet Turan'a katılarak.--Pragdonmesaj 06:56, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • @Pragdon, benzer mantıkla tarihteki devletler için, örneğin "Osmanlı İmparatorluğu doğumlular" tarzı kategori kullanmıyoruz. Bu mantıkla "İstanbul merkezli şirketler" gibi şehirlere göre şirketler kategorilerini "Türkiye merkezli şirketler" kategorilerine bağlayamayız, zira sizin öneriye göre her İstanbul merkezli şirket Türkiye merkezli değil (Osmanlı merkezli olabilir). Burada da büyük bir karmaşa yaşanacaktır. 100 yıl önce Almanya'da kurulan bir şirket için ise Almanya merkezli, Batı Almanya merkezli, Nazi Almanyası merkezli gibi birkaç kategori olması gerekmektedir. Sizce mantıklı mı?--RapsarEfendim? 08:32, 26 Kasım 2016 (UTC)
Merhaba @Rapsar, kusura bakma 2 gündür ilgilenemedim o yüzden yeni cevap verebiliyorum bildirimine. SSCByi ve Rusya'yı iki ayrı devlet olarak düşündüğüm için bu yönde bir oy vermiştim. Elbet öyleler de zaten ancak senin söylediklerini de düşününce ortaya bir karmaşa çıkacak dediğin gibi. Bu sebeple sana takılarak görüşümü değiştiriyorum. Teşekkür ederim aydınlatma için. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 23:27, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsara katılarak. --Pragdonmesaj 23:27, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar'ın savlarını anlıyor ve başarılı buluyorum. Ancak bu ulamda farklı bir işlev görüyorum. "SSCB döneminde hangi film şirketleri varmış?" gibi sorulara yanıt olma potansiyeli var bu eski ülke ulamlarının. Bizden konuşmak gerekirse, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde var olan bir şirketi iki ulama birden ekleriz. Türkiye Cumhuriyeti dönemine yetişememiş bir şirketi yalnızca Osmanlı İmparatorluğu ulamında tutarız.--Vito Genovese 15:01, 27 Ocak 2017 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.