Treehouse of Horror bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın yapımı Treehouse of Horror listesidir. Treehouse of Horror bölümleri 2. sezondan (1990) başlamıştır. Bu bölümlerin ana karakterleri çoğu zaman Kang ve Kodos'tur.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Sezon # Yapım kodu Yayın tarihi Bölümler Yazar(lar) Yönetmen(ler) Kaynak
I 2 16 - 203 7F04 25 Ekim 1990 "Bad Dream House" John Swartzwelder Wes Archer [1]
"Hungry are the Damned" Jay Kogen & Wallace Wolodarsky Rich Moore
"The Raven" Sam Simon & Edgar Allan Poe David Silverman
II 3 42 - 307 8F02 31 Ekim 1991 "Lisa's Nightmare" Al Jean & Mike Reiss
Jeff Martin, George Meyer
Sam Simon, John Swartzwelder
Jim Reardon [2]
"Bart's Nightmare"
"Homer's Nightmare"
III 4 64 - 405 9F04 29 Ekim 1992 "Clown Without Pity" Al Jean & Mike Reiss
Jay Kogen & Wallace Wolodarsky
Sam Simon, Jon Vitti
Carlos Baeza [3]
"King Homer"
"Dial 'Z' For Zombies"
IV 5 86 - 505 1F04 28 Ekim 1993 Wraparounds Conan O'Brien[4] David Silverman [5]
"The Devil and Homer Simpson" Greg Daniels & Dan McGrath[6]
"Terror at 5½ Feet" Bill Oakley & Josh Weinstein[7]
"Bart Simpson's Dracula" Bill Canterbury[8]
V 6 109 - 606 2F03 30 Ekim 1994 "The Shinning" Bob Kushell[9] Jim Reardon [10]
"Time and Punishment" Greg Daniels & Dan McGrath[11]
"Nightmare Cafeteria" David S. Cohen[12]
VI 7 134 - 706 3F04 29 Ekim 1995 "Attack of the 50-Foot Eyesores" John Swartzwelder[13] Bob Anderson [14]
"Nightmare on Evergreen Terrace" Steve Tompkins[13]
"Homer³" David S. Cohen[15]
VII 8 154 - 801 4F02 27 Ekim 1996 "The Thing and I" Ken Keeler[16] Mike B. Anderson [17]
"The Genesis Tub" Dan Greaney[18]
"Citizen Kang" David S. Cohen[19]
VIII 9 182 - 904 5F02 26 Ekim 1997 "The HΩmega Man" Mike Scully[20] Mark Kirkland [21]
"Fly vs. Fly" David S. Cohen[22]
"Easy-Bake Coven" Ned Goldreyer[20]
IX 10 207 - 1004 AABF01 25 Ekim 1998 "Hell Toupée" Donick Cary[23] Steven Dean Moore [24]
"The Terror of Tiny Toon" Larry Doyle[25]
"Starship Poopers" David S. Cohen[26]
X 11 230 - 1104 BABF01 31 Ekim 1999 "I Know What You Diddily-Iddily-Did" Donick Cary[27] Pete Michels [28]
"Desperately Xeeking Xena" Tim Long[29]
"Life's a Glitch, Then You Die" Ron Hauge[30]
XI 12 249 - 1201 BABF21 1 Kasım 2000 "G-G-Ghost D-D-Dad" Rob LaZebnik
John Frink & Don Payne
Carolyn Omine
Matthew Nastuk [31]
"Scary Tales Can Come True"
"The Night of the Dolphin"
XII 13 270 - 1301 CABF19 6 Kasım 2001 "Hex and the City" Joel H. Cohen Jim Reardon [32]
"House of Whacks" John Frink & Don Payne
"Wiz Kids" Carolyn Omine
XIII 14 292 - 1401 DABF19 3 Kasım 2002 "Send in the Clones" Marc Wilmore David Silverman [33]
"The Fright to Creep and Scare Harms" Brian Kelley
"The Island of Dr. Hibbert" Kevin Curran
XIV 15 314 - 1501 EABF21 2 Kasım 2003 "Reaper Madness" John Swartzwelder Steven Dean Moore [34]
"Frinkenstein"
"Stop the World, I Want to Goof Off"
XV 16 336 - 1601 FABF23 7 Kasım 2004 "The Ned Zone" Bill Odenkirk David Silverman [35]
"Four Beheadings and a Funeral"
"In the Belly of the Boss"
XVI 17 360 - 1704 GABF17 6 Kasım 2005 "B.I.: Bartificial Intelligence" Marc Wilmore David Silverman [36]
"Survival of the Fattest"
"I've Grown a Costume on Your Face"
XVII 18 382 - 1804 HABF17 5 Kasım 2006 "Married To The Blob" Peter Gaffney David Silverman
Matthew Faughnan
[37]
"You Gotta Know When To Golem"
"The Day the Earth Looked Stupid"
XVIII 19 405 - 1905 JABF16 4 Kasım 2007 "E.T., Go Home" Marc Wilmore Chuck Sheetz [38]
"Mr. & Mrs. Simpson"
"Heck House"
XIX 20 424 - 2004 KABF16 2 Kasım 2008 "Untitled Robot Parody" Matt Warburton Bob Anderson [39]
"How to Get Ahead in Dead-vertising"
"It's the Grand Pumpkin, Milhouse"
XX 21 445 - 2104 LABF14 18 Ekim 2009 "Dial M for Murder or Press # to Return to Main Menu" Daniel Chun Mike B. Anderson
Matthew Shofield
[40]
"Don't Have a Cow, Mankind"
"There's No Business Like Moe Business"

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Richmond, pp. 36-37
  2. ^ Richmond, pp. 68-69
  3. ^ Richmond, pp. 96-97
  4. ^ O'Brien, Conan (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  5. ^ Richmond, pp. 124-125
  6. ^ Daniels, Greg (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  7. ^ Weinstein, Josh (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  8. ^ Mirkin, David (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  9. ^ Mirkin, David (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  10. ^ Richmond, pp. 154-155
  11. ^ Daniels, Greg (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  12. ^ Cohen, David X (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  13. ^ a b Oakley, Bill (2005). Simpsonlar sezon 7 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VI" (DVD). 20th Century Fox. 
  14. ^ Richmond, pp. 186-187
  15. ^ Cohen, David X (2005). Simpsonlar sezon 7 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VI" (DVD). 20th Century Fox. 
  16. ^ Keeler, Ken (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  17. ^ Richmond, pp. 210-211
  18. ^ Greaney, Dan (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  19. ^ Cohen, David X (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  20. ^ a b Scully, Mike (2006). Simpsonlar sezon 9 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VIII" (DVD). 20th Century Fox. 
  21. ^ Gimple, pp. 14-15
  22. ^ Cohen, David X (2006). Simpsonlar sezon 9 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VIII" (DVD). 20th Century Fox. 
  23. ^ Cary, Donick (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  24. ^ Gimple, pp. 50-51
  25. ^ Scully, Mike (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  26. ^ Cohen, David X (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  27. ^ Cary, Donick (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  28. ^ McCann [2002], pp. 16-19
  29. ^ Long, Tim (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  30. ^ Hauge, Ron (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  31. ^ McCann [2002], pp. 62-65
  32. ^ McCann [2005], pp. 10-13
  33. ^ McCann [2005], pp. 64-67
  34. ^ "Treehouse of Horror XIV". Yahoo! Canada. http://tv.yahoo.com/the-simpsons/show/treehouse-of-horror-xiv-halloween-special/episode/12245. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  35. ^ "Treehouse of Horror XV". Yahoo! Canada. http://tv.yahoo.com/the-simpsons/show/treehouse-of-horror-xv/episode/15197. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  36. ^ "Treehouse of Horror XVI". Yahoo! Canada. http://tv.yahoo.com/the-simpsons/show/treehouse-of-horror-xvi/episode/19595. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  37. ^ "Treehouse of Horror XVII". Yahoo! Canada. http://tv.yahoo.com/the-simpsons/show/treehouse-of-horror-xvii/episode/102714. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  38. ^ "Treehouse of Horror XVIII". Yahoo! Canada. http://tv.yahoo.com/the-simpsons/show/treehouse-of-horror-xviii/episode/151470. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  39. ^ "Primetime Listings (26 Ekim - 1 Kasım)". FoxFlash. 2008. http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z4&mo=10&d=30. Erişim tarihi: 2008-10-18. 
  40. ^ "Simpsonlar: Episode Guide". MSN. http://tv.msn.com/tv/series-episodes/the-simpsons.2. Erişim tarihi: 2009-09-24. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Simpsonlar bölümleri listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]