Treehouse of Horror bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste animasyon televizyon dizisi Simpsonlar'ın yapımı Treehouse of Horror listesidir. Treehouse of Horror bölümleri 2. sezondan (1990) başlamıştır. Bu bölümlerin ana karakterleri çoğu zaman Kang ve Kodos'tur.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Sezon # Yapım kodu Yayın tarihi Bölümler Yazar(lar) Yönetmen(ler) Kaynak
I 2 16 - 203 7F04 25 Ekim 1990 "Bad Dream House" John Swartzwelder Wes Archer [1]
"Hungry are the Damned" Jay Kogen & Wallace Wolodarsky Rich Moore
"The Raven" Sam Simon & Edgar Allan Poe David Silverman
II 3 42 - 307 8F02 31 Ekim 1991 "Lisa's Nightmare" Al Jean & Mike Reiss
Jeff Martin, George Meyer
Sam Simon, John Swartzwelder
Jim Reardon [2]
"Bart's Nightmare"
"Homer's Nightmare"
III 4 64 - 405 9F04 29 Ekim 1992 "Clown Without Pity" Al Jean & Mike Reiss
Jay Kogen & Wallace Wolodarsky
Sam Simon, Jon Vitti
Carlos Baeza [3]
"King Homer"
"Dial 'Z' For Zombies"
IV 5 86 - 505 1F04 28 Ekim 1993 Wraparounds Conan O'Brien[4] David Silverman [5]
"The Devil and Homer Simpson" Greg Daniels & Dan McGrath[6]
"Terror at 5½ Feet" Bill Oakley & Josh Weinstein[7]
"Bart Simpson's Dracula" Bill Canterbury[8]
V 6 109 - 606 2F03 30 Ekim 1994 "The Shinning" Bob Kushell[9] Jim Reardon [10]
"Time and Punishment" Greg Daniels & Dan McGrath[11]
"Nightmare Cafeteria" David S. Cohen[12]
VI 7 134 - 706 3F04 29 Ekim 1995 "Attack of the 50-Foot Eyesores" John Swartzwelder[13] Bob Anderson [14]
"Nightmare on Evergreen Terrace" Steve Tompkins[13]
"Homer³" David S. Cohen[15]
VII 8 154 - 801 4F02 27 Ekim 1996 "The Thing and I" Ken Keeler[16] Mike B. Anderson [17]
"The Genesis Tub" Dan Greaney[18]
"Citizen Kang" David S. Cohen[19]
VIII 9 182 - 904 5F02 26 Ekim 1997 "The HΩmega Man" Mike Scully[20] Mark Kirkland [21]
"Fly vs. Fly" David S. Cohen[22]
"Easy-Bake Coven" Ned Goldreyer[20]
IX 10 207 - 1004 AABF01 25 Ekim 1998 "Hell Toupée" Donick Cary[23] Steven Dean Moore [24]
"The Terror of Tiny Toon" Larry Doyle[25]
"Starship Poopers" David S. Cohen[26]
X 11 230 - 1104 BABF01 31 Ekim 1999 "I Know What You Diddily-Iddily-Did" Donick Cary[27] Pete Michels [28]
"Desperately Xeeking Xena" Tim Long[29]
"Life's a Glitch, Then You Die" Ron Hauge[30]
XI 12 249 - 1201 BABF21 1 Kasım 2000 "G-G-Ghost D-D-Dad" Rob LaZebnik
John Frink & Don Payne
Carolyn Omine
Matthew Nastuk [31]
"Scary Tales Can Come True"
"The Night of the Dolphin"
XII 13 270 - 1301 CABF19 6 Kasım 2001 "Hex and the City" Joel H. Cohen Jim Reardon [32]
"House of Whacks" John Frink & Don Payne
"Wiz Kids" Carolyn Omine
XIII 14 292 - 1401 DABF19 3 Kasım 2002 "Send in the Clones" Marc Wilmore David Silverman [33]
"The Fright to Creep and Scare Harms" Brian Kelley
"The Island of Dr. Hibbert" Kevin Curran
XIV 15 314 - 1501 EABF21 2 Kasım 2003 "Reaper Madness" John Swartzwelder Steven Dean Moore [34]
"Frinkenstein"
"Stop the World, I Want to Goof Off"
XV 16 336 - 1601 FABF23 7 Kasım 2004 "The Ned Zone" Bill Odenkirk David Silverman [35]
"Four Beheadings and a Funeral"
"In the Belly of the Boss"
XVI 17 360 - 1704 GABF17 6 Kasım 2005 "B.I.: Bartificial Intelligence" Marc Wilmore David Silverman [36]
"Survival of the Fattest"
"I've Grown a Costume on Your Face"
XVII 18 382 - 1804 HABF17 5 Kasım 2006 "Married To The Blob" Peter Gaffney David Silverman
Matthew Faughnan
[37]
"You Gotta Know When To Golem"
"The Day the Earth Looked Stupid"
XVIII 19 405 - 1905 JABF16 4 Kasım 2007 "E.T., Go Home" Marc Wilmore Chuck Sheetz [38]
"Mr. & Mrs. Simpson"
"Heck House"
XIX 20 424 - 2004 KABF16 2 Kasım 2008 "Untitled Robot Parody" Matt Warburton Bob Anderson [39]
"How to Get Ahead in Dead-vertising"
"It's the Grand Pumpkin, Milhouse"
XX 21 445 - 2104 LABF14 18 Ekim 2009 "Dial M for Murder or Press # to Return to Main Menu" Daniel Chun Mike B. Anderson
Matthew Shofield
[40]
"Don't Have a Cow, Mankind"
"There's No Business Like Moe Business"

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Richmond, pp. 36-37
  2. ^ Richmond, pp. 68-69
  3. ^ Richmond, pp. 96-97
  4. ^ O'Brien, Conan (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  5. ^ Richmond, pp. 124-125
  6. ^ Daniels, Greg (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  7. ^ Weinstein, Josh (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  8. ^ Mirkin, David (2004). Simpsonlar sezon 5 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IV" (DVD). 20th Century Fox. 
  9. ^ Mirkin, David (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  10. ^ Richmond, pp. 154-155
  11. ^ Daniels, Greg (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  12. ^ Cohen, David X (2005). Simpsonlar sezon 6 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror V" (DVD). 20th Century Fox. 
  13. ^ a b Oakley, Bill (2005). Simpsonlar sezon 7 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VI" (DVD). 20th Century Fox. 
  14. ^ Richmond, pp. 186-187
  15. ^ Cohen, David X (2005). Simpsonlar sezon 7 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VI" (DVD). 20th Century Fox. 
  16. ^ Keeler, Ken (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  17. ^ Richmond, pp. 210-211
  18. ^ Greaney, Dan (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  19. ^ Cohen, David X (2006). Simpsonlar sezon 8 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VII" (DVD). 20th Century Fox. 
  20. ^ a b Scully, Mike (2006). Simpsonlar sezon 9 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VIII" (DVD). 20th Century Fox. 
  21. ^ Gimple, pp. 14-15
  22. ^ Cohen, David X (2006). Simpsonlar sezon 9 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror VIII" (DVD). 20th Century Fox. 
  23. ^ Cary, Donick (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  24. ^ Gimple, pp. 50-51
  25. ^ Scully, Mike (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  26. ^ Cohen, David X (2007). Simpsonlar sezon 10 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror IX" (DVD). 20th Century Fox. 
  27. ^ Cary, Donick (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  28. ^ McCann [2002], pp. 16-19
  29. ^ Long, Tim (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  30. ^ Hauge, Ron (2008). Simpsonlar sezon 11 DVD commentary for the episode "Treehouse of Horror X" (DVD). 20th Century Fox. 
  31. ^ McCann [2002], pp. 62-65
  32. ^ McCann [2005], pp. 10-13
  33. ^ McCann [2005], pp. 64-67
  34. ^ "Treehouse of Horror XIV". Yahoo! Canada. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  35. ^ "Treehouse of Horror XV". Yahoo! Canada. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  36. ^ "Treehouse of Horror XVI". Yahoo! Canada. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  37. ^ "Treehouse of Horror XVII". Yahoo! Canada. Erişim tarihi: 2007-11-10. 
  38. ^ "Treehouse of Horror XVIII". Yahoo! Canada. Erişim tarihi: 2008-10-30. 
  39. ^ "Primetime Listings (26 Ekim - 1 Kasım)". FoxFlash. 2008. Erişim tarihi: 2008-10-18. 
  40. ^ "Simpsonlar: Episode Guide". MSN. 8 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2009-09-24. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Simpsonlar bölümleri listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]