Simpsonlar video oyunları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Simpsonlar video oyunları, Amerikan animasyon TV dizisi Simpsonlar'ın karakterlerinin kullanılmasıyla yayınlanmış resmî video oyunları dizisidir. Simpsonlar'ın popülaritesi, karakterlerinin ve Springfield dünyasının video oyunu endüstrisine uyarlanmasını sağladı.

Video oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]


Orijinal yayın tarihi:[1][2][3][4]
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Handheld electronic game
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:[5]
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Arcade, DOS, Commodore 64
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—DOS, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, Commodore Amiga, Atari ST, Nintendo Entertainment System, Sega Master System, Mega Drive/Genesis, Game Gear
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—NES, Sega Master System, Game Gear, Commodore Amiga
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
1991
Sisteme göre yayınlanma:
1991—DOS
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Amiga, NES, DOS, Sega Master System, Game Gear, Game Boy, SNES, Mega Drive/Genesis
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—NES, Game Gear
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1992
Sisteme göre yayınlanma:
1992—Mega Drive/Genesis, SNES
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1993
Sisteme göre yayınlanma:
1993—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1993
Sisteme göre yayınlanma:
1993—Game Boy
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1994
Sisteme göre yayınlanma:
1994—SNES, Mega Drive/Genesis
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1995
Sisteme göre yayınlanma:
1995—SNES, Mega Drive/Genesis, Game Gear
Notlar:
  • Acclaim tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
1996
Sisteme göre yayınlanma:
1996—PC, Mac
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
1997
Sisteme göre yayınlanma:
1997—PC, Mac
Notlar:
  • Fox Interactive tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2000
Sisteme göre yayınlanma:
2000—Arcade
Notlar:
  • Konami tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—Game Boy Color
Notlar:
  • Published by Fox Interactive/THQ

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—PS1
Notlar:
  • Fox Interactive/Activision tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2001
Sisteme göre yayınlanma:
2001—PS2, GameCube, Xbox, Game Boy Advance
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
2002
Sisteme göre yayınlanma:
2002—PS2
Notlar:
  • Electronic Arts/Fox Interactive tarafından yayınlandı.

Orijinal yayın tarihi:
2003
Sisteme göre yayınlanma:
2003—PS2, GameCube, Xbox, PC
Notlar:

Orijinal yayın tarihi:
2007
Sisteme göre yayınlanma:
2007—Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation 2
Notlar:
  • Published by Electronic Arts

Orijinal yayın tarihi:
2007
Sisteme göre yayınlanma:
2007—Mobil, Windows Mobile
Notlar:
The Simpsons: Itchy and Scratchy Land

Orijinal yayın tarihi:[7]
Sisteme göre yayınlanma:
Mobile, Windows Mobile

Orijinal yayın tarihi:[8]
2009
Sisteme göre yayınlanma:
iPhone OS

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bart Simpson's Cupcake Crisis". Acclaim. 1991. The Simpsons (TM) & © 1991 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.  Bilinmeyen parametre |platform= görmezden gelindi (yardım); Bilinmeyen parametre |developer= görmezden gelindi (yardım)
  2. ^ "Bart Simpson's Cupcake Crisis". Handheld Empire.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)
  3. ^ "Bart Simpson's Cupcake Crisis". IGN. 14 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)
  4. ^ Gomes, Bruce. Sr. Simpsons Games. The Simpsons Archive. 18 June 2008.
  5. ^ "The Simpsons: The Arcade Game for C64 - The Simpsons: The Arcade Game Commodore 64 - The Simpsons: The Arcade Game C64 Game". Ocean. 9 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)
  6. ^ Buchanan, Levi. "The Simpsons: Minutes to Meltdown Review". IGN.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)
  7. ^ "The Simpsons Itchy & Scratchy Land". 14 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)
  8. ^ "The Simpsons Arcade". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |accesstarih= görmezden gelindi (yardım)