Trabzonspor yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Trabzonspor'da oynayan yabancı futbolcular, Trabzonspor'un ilk yabancı futbolcusu Rumen Constantin Koszka'dır. 1995-96 sezonunda Trabzonspor kalesini koruyan Detlef Müller uzun süren Türkiye kariyerini Metin Mert adıyla Türk vatandaşı olarak tamamlamıştır. Başka bir ilginç bilgi ise Trabzonspor'un 6 şampiyonluğuna da tamamı yerli oyunculardan oluşan kadrolarıyla ulaşmasıdır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Ülke Pozisyon Yıllar Maç Gol
1 Constantin Koszka  Romanya OS 1970-1971 6 2
2 Jürgen Groh  Batı Almanya DF 1985-1986 17 1
3 Mirza Hadzić  Yugoslavya KL 1988-1989 20 0
4 Mitar Lukić  Yugoslavya OS 1988-1989 38 7
5 Jean-Marie Pfaff  Belçika KL 1989-1990 29 0
6 Miodrag Ješić  Yugoslavya DF 1989-1990 37 3
7 Goran Ivanović  Yugoslavya OS 1990 7 0
8 Milonja Đukić  Yugoslavya FV 1990-1991 21 8
9 Vukašin Petranović  Yugoslavya KL 1990-1992 62 0
10 Lars Christian Olsen  Danimarka DF 1991-1992 41 0
11 Jacek Cyzio  Polonya DF 1991-1993 74 17
12 Juriy Chelepnitski  Ukrayna DF 1992-1993 31 5
13 Viktor Grishko  Ukrayna KL 1992-1995 80 0
14 Serhiy Gusev  Ukrayna FV 1993 2 0
15 Besik Beradze  Gürcistan DF 1994 6 0
16 Kakhaber Kacharava  Gürcistan FV 1994 8 2
17 Arçil Arveladze  Gürcistan FV 1994-1997 73 22
18 Şota Arveladze  Gürcistan FV 1994-1997 121 86
19 Detlef Müller  Almanya KL 1995-1996 22 0
20 Giorgi Nemsadze  Gürcistan OS 1996-1997 46 2
21 Vyaçeslav Lıçkin  Azerbaycan FV 1996 2 0
22 Jean-Jacques Missé-Missé  Kamerun FV 1997 14 2
23 Karel Rada  Çekya DF 1997-1998 40 1
24 Gocha Jamarauli  Gürcistan OS 1997-1998 37 4
25 Davor Vugrinec  Hırvatistan FV 1997-2000 98 37
26 Kevin Campbell  İngiltere FV 1998-1999 20 6
27 Yuriy Kalitvintsev  Rusya OS 1998-1999 15 1
28 Petar Milosevski  Kuzey Makedonya KL 1998-2001 63 0
29 Rogerio Oliveira da Costa  Brezilya FV 1999 12 1
30 Emmanuel Tetteh  Gana FV 1999 4 0
31 Igor Nikolovski  Kuzey Makedonya DF 1999-2001 42 0
32 Žarko Serafimovski  Kuzey Makedonya OS 2000-2001 16 2
33 Todor Yanchev  Bulgaristan OS 2000-2001 24 0
34 Rune Lange  Norveç FV 2000 14 7
35 Alexander Löbe  Almanya FV 2001 13 4
36 Augistine James  Nijerya FV 2001 3 0
37 Eduardo Suisso de Novaes  Brezilya OS 2001 5 0
38 Marco Aurélio Brito Dos Prazeres  Brezilya OS 2001-2003 72 15
39 Jarro  Brezilya DF 2001-2002 18 0
40 da Silva  Brezilya FV 2001-2002 34 11
41 Patrick Villars  Gana DF 2001-2002 6 0
42 Santiago Salazar  Peru DF 2001-2002 7 0
43 Hans Somers  Belçika OS 2001-2004 82 11
44 Georgi Markov  Bulgaristan DF 2002 11 0
45 Alban Bushi  Arnavutluk FV 2002-2003 12 0
46 Oumar Dieng  Fransa DF 2002-2003 22 0
47 Lee Eul-Yong  Güney Kore OS 2002-2003
2004-2006
87 1
48 Augustine Ahinful  Gana FV 2003-2005 38 3
49 Kurt Van De Paar  Belçika OS 2003-2004 3 0
50 Ibrahim Yattara  Gine FV 2003-2011 228 38
51 Maksim Romaşenko  Beyaz Rusya OS 2003-2004 25 8
52 Karel D'Haene  Belçika DF 2003-2005 56 1
53 Michael Petkovic  Avustralya KL 2004-2005 103 0
54 Bernd Thijs  Belçika OS 2004 15 0
55 Tomáš Jun  Çekya FV 2005 16 0
56 Jefferson  Brezilya KL 2005-2008 50 0
57 Fabiano Eller  Brezilya DF 2005 15 0
58 Mirosław Szymkowiak  Polonya OS 2005-2006 62 14
59 Marcelinho  Brezilya OS 2006 20 3
60 Ardian Đokaj  Karadağ OS 2006 11 2
61 Milan Stepanov  Sırbistan DF 2006-2007 43 1
62 Kiki Musampa  Hollanda OS 2006-2007 17 0
63 Ayman Abdelaziz  Mısır OS 2006-2007 51 2
64 Fredrik Risp  İsveç DF 2006-2007 9 0
65 Christian Brüls  Belçika OS 2008 0 0
66 Sayed Moawad  Mısır DF 2008 4 0
67 Isaac Promise  Nijerya FV 2008-2010 31 4
68 Rigobert Song  Kamerun DF 2008-2010 56 2
69 Tony Sylva  Senegal KL 2008-2010 44 0
70 Hrvoje Čale  Hırvatistan OS 2008-2011 97 2
71 Gustavo Colman  Arjantin OS 2008- 161 22
72 Faty Papy  Burundi FV 2009 0 0
73 Drago Gabrić  Hırvatistan OS 2009-2011 28 4
74 Razundara Tjikuzu  Namibya OS 2009-2010 7 0
75 Alanzinho  Brezilya OS 2009-2014 140 11
76 Daouda Jabi  Gine DF 2010 10 0
77 Jaja  Brezilya FV 2010-2011 31 14
78 Teófilo Gutiérrez  Kolombiya FV 2010-2011 24 8
79 Arkadiusz Głowacki  Polonya DF 2010-2012 47 2
80 Paweł Brożek  Polonya FV 2011-2012 24 3
81 Piotr Brożek  Polonya DF 2011-2012 8 0
82 Marek Sapara  Slovakya OS 2011-2013 28 2
83 Robert Vittek  Slovakya FV 2011-2013 11 4
84 Didier Zokora  Fildişi Sahili OS 2011-2014 78 0
85 Marek Čech  Slovakya DF 2011-2013 40 1
86 Ondřej Čelůstka  Çekya DF 2011-2014 53 2
87 Paulo Henrique  Brezilya FV 2011-2014 84 19
88 Adrian Mierzejewski  Polonya OS 2011-2014 84 9
89 Torric Jebrin  Gana OS 2012-2014 1 0
90 Souleymane Bamba  Fildişi Sahili DF 2012-2014 26 0
91 Marc Janko  Avusturya FV 2012-2014 23 2
92 Emerson da Conceição  Brezilya OS 2012-2014 22 2
93 Florent Malouda  Fransa FV 2013-2014 20 6
94 José Bosingwa  Portekiz DF 2013-2015
2016
63 0
95 Alexandru Bourceanu  Romanya OS 2014-2016 12 0
96 Carl Medjani  Cezayir DF 2014-2015
2017
37 6
97 Kévin Constant  Gine DF 2014-2015 22 0
98 Essaïd Belkalem  Cezayir DF 2014-2015 6 1
99 Óscar Cardozo  Paraguay FV 2014-2016 50 25
100 Abdul Majeed Waris  Gana FV 2014-2015 29 4
101 Mustapha Yatabaré  Mali FV 2014-2016 15 1
102 Avraam Papadopoulos  Yunanistan DF 2014 10 1
103 Douglas Franco Teixeira  Hollanda DF 2015-2016 7 0
104 Luis Pedro Cavanda  Belçika DF 2015-2016 27 0
105 Stéphane Mbia  Kamerun OS 2015-2016 18 2
106 Marko Marin  Almanya OS 2015-2016 29 2
107 Dame N'Doye  Senegal FV 2015-2018 63 10
108 Esteban Alvarado  Kosta Rika KL 2015-2018 20 0
109 Serge Akakpo  Togo DF 2016-2017 14 1
110 Ramil Şeydayev  Azerbaycan FV 2016-2017 1 0
111 Ján Ďurica  Slovakya DF 2016-2018 46 0
112 Fabián Castillo  Kolombiya FV 2016-2018 38 3
113 Ogenyi Onazi  Nijerya OS 2016- 69 6
114 Luis Ibáñez  Arjantin DF 2016-2019 10 0
115 Matúš Bero  Slovakya OS 2016-2018 38 3
116 Suk Hyun-jun  Güney Kore FV 2016-2017 10 0
117 Emmanuel Mas  Arjantin DF 2017-2018 37 1
118 Hugo Rodallega  Kolombiya FV 2017-2019 65 23
119 Théo Bongonda  Belçika FV 2017-2018 3 0
120 Juraj Kucka  Slovakya OS 2017-2019 33 3
121 Tomáš Hubočan  Slovakya DF 2017-2018 20 0
122 José Sosa  Arjantin OS 2017- 55 5
123 Filip Novák  Çekya DF 2018- 44 8
124 Vahid Amiri  İran OS 2018-2019 22 1
125 Majid Hosseini  İran DF 2018- 34 1
126 Zargo Touré  Senegal OS 2018-2019 27 1
127 Anthony Nwakaeme  Nijerya FV 2018- 40 13
128 Caleb Ekuban  Gana FV 2018- 33 6
129 John Obi Mikel  Nijerya OS 2019- 8 0
130 Nemanja Anđušić  Bosna-Hersek OS 2019- 0 0
131 Donis Avdijaj  Kosova OS 2019- 5 1
132 Gastón Campi  Arjantin DF 2019- 6 0
133 Ivanildo Fernandes  Portekiz DF 2019- 3 0
134 Alexander Sørloth  Norveç FV 2019- 13 8
135 Edgar Ié  Portekiz DF 2019- 0 0
136 Daniel Sturridge  İngiltere FV 2019- 5 2

İstatistikler en son 7 Aralık 2019 tarihinde güncellenmiştir.

Not1: Eğik yazılan futbolcular Trabzonspor'da Türk statüsünde oynamıştır.

Ülkelere göre yabancı oyuncu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu sayısı
 Brezilya 12
 Belçika 8
 Slovakya 7
 Gana 6
 Gürcistan 6
 Yugoslavya 6
 Polonya 6
 Arjantin 5
 Almanya 4
 Nijerya 4
 Çekya 3
 Hırvatistan 3
 Gine 3
 Kamerun 3
 Kolombiya 3
 Kuzey Makedonya 3
 Portekiz 3
 Senegal 3
 Ukrayna 3
 Azerbaycan 2
 Bulgaristan 2
 Cezayir 2
 Fildişi Sahili 2
 Fransa 2
 Güney Kore 2
 Hollanda 2
 İngiltere 2
 İran 2
 Mısır 2
 Norveç 2
 Romanya 2
 Arnavutluk 1
 Avustralya 1
 Avusturya 1
 Beyaz Rusya 1
 Bosna-Hersek 1
 Burundi 1
 Danimarka 1
 İsveç 1
 Karadağ 1
 Kosova 1
 Kosta Rika 1
 Mali 1
 Namibya 1
 Paraguay 1
 Peru 1
 Rusya 1
 Sırbistan 1
 Togo 1
 Yunanistan 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]