Tempeh burger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tempeh burger
Tempeh burger yemeği
Ülke(ler)Endonezya
Servis şekliAna yemek
Servis türüSıcak
Ana malzemelerTempeh, hamburger köftesi, hamburger ekmeği, salata, soslar, baharatlar, peynir (isteğe bağlı)

Bir tempeh burger, ana bileşen olarak tempeh - Endonezya fermente soya fasulyesi kekleri ile vejetaryen bir hamburger çeşididir.[1]

Malzemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğütülmüş tempeh ve mantar, soğan ve çeşniler gibi diğer karışımlardan yapılmış köfteli hamburger ekmeğinden oluşan bu vejetaryen füzyon yemeği,[1] marul, avokado ve domates gibi sebzeler, vegan soslar ve çeşniler, mayonez ve peynir (isteğe bağlı) ile servis edilir.[2]

Tempeh burgeri, diğer katkı maddeleri ve baharatlarla birlikte protein kaynağı olarak öğütülmüş etin değiştirildiği vegan köftesi oluşturmak için genellikle et ikamesi olarak tempeh kullanır. Bununla birlikte, hamburger tempe servis etmenin başka bir alternatifi daha var - iki tempeh çubuğunu hamburger ekmeği olarak sandviç sebzeleri ve vegan soslar için kullanmak.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Tempeh Mushroom Burgers". VegNews.com (İngilizce). 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Vegnews" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Vegan BBQ Tempeh Burger". Tastemade (İngilizce). 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020.