Big Classic

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Big Classic sandviçi, uluslararası fast food restoran zinciri Wendy's tarafından satılan bir hamburgerdi. Sandviç, "daha sağlıklı" bir ürün isteyen 18-36 yaşındaki erkek demografisine hitap eden daha büyük bir burger sunmayı amaçlamıştı.[kaynak belirtilmeli] Şirket tarafından satılan sadece iki isimli hamburger ürününden biridir ve Burger King Whopper sandviçine karşı rekabet etmek için tasarlanmıştır.

Ürün açıklaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Big Classic, Kaiser usulü ruloda servis edilen 113 gram dana köftesi, marul, domates, mayonez, ketçap, soğan, turşu ve ızgara baharatından oluşan bir hamburgerdi. İsteğe göre peynir eklenebilir.

Çeşitler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Big Classic, Eylül 1986'da Wendy's'in büyük bir kurumsal yeniden yapılandırılması sırasında piyasaya sürülen bir dizi sandviçin parçası olarak tanıtıldı. Başlangıçta, kapaklı bir strafordu; bu, sandviçi şekillendiren bir deniz tarağı kabıydı, ancak daha sonra çevresel kaygıların bir sonucu olarak imzalı folyo ambalajıyla değiştirildi. Birkaç yıl sonra tarif, iki dilim pastırma eklenecek şekilde değiştirildi ve adı Big Bacon Classic olarak değiştirildi.[1] Menüde Haziran 2007'de Baconator ile değiştirildi, ancak yine de sandviç sipariş edilebilir. Big Bacon Classic, Ekim 2009'da Wendy'nin menüsüne geri döndü, Bacon Deluxe olarak adlandırıldı ve Haziran 2012'de durdurulana kadar iki yerine dört pastırma şeridi içeriyordu. Bir müşteri Bacon Deluxe isterse, artık tek, çift veya üçlü klasik çizburgere üç parça domuz pastırması ekleyebilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer hızlı yemek yenen ve hızlı servis yapan satıcıların benzer sandviçleri:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Wendy's corporate time line". Careerbuilder.com. 14 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2007.