Seni Bana Yazmışlar (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Seni Bana Yazmışlar"
"Seni Bana Yazmışlar" kapağı
Seni Bana Yazmışlar albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma27 Kasım 1992 (1992-11-27)
Kaydedilme1992
TarzPop, synthpop
Süre3:24
ŞirketŞahin Özer Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciBora Ebeoğlu
YapımcıŞahin Özer
Seni Bana Yazmışlar şarkı listesi
"Seni Bana Yazmışlar"
Ara Beni
(1993)

"Seni Bana Yazmışlar", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 4 Kasım 1992 tarihinde piyasaya çıkan Seni Bana Yazmışlar albümünden yayınlanan ilk parçadır. Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan albümündeki yapımcılığını Şahin Özer üstlenmiştir. "Seni Bana Yazmışlar" albümün ilk parçasıdır ve süresi 3:24 dakikadır. Şarkının klibi albüm yayınlandıktan yirmi dört gün sonra yayınlanmıştır. Albümün en çok ses getiren parçalarından birisi olmuştur.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Akvaryum (1987) adlı ilk albümlerinde yer alan "Tasvir-i Şikayet" adlı parça ikilinin video klip olarak yayınladığı yayınladığı ilk şarkılarıdır. 1990 yılında yayınladıkları Tiryaki adlı ikinci albümlerinde hiçbir parçayı video klip olarak yayınlamadılar. 1992 yılının sonunda yayınlanan Seni Bana Yazmışlar adlı üçüncü albümleriyle birlikte daha çok parçaya video klip çekmeye başladılar. Şahin Özer'in albümü Oya-Bora'dan habersiz yayınlamasının ardından albümün yayınlanmasından kısa bir süre sonra ilk olarak albüme adını veren "Seni Bana Yazmışlar" yayınlandı. Selçuk Borak'ın koreografisini hazırladığı dansın eşliğinde bir stüdyoda çekilen klip siyah-beyaz formatında yayınlandı.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oya - Bora – Seni Bana Yazmışlar". Video klip. Youtube. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2022.